فهرست مطالب

پژوهش های روابط بین الملل - سال سیزدهم شماره 3 (پیاپی 50، پاییز 1402)

نشریه پژوهش های روابط بین الملل
سال سیزدهم شماره 3 (پیاپی 50، پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/09/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • حضور اسرائیل در خلیج فارس و تاثیر آن بر معادلات سیاسی-امنیتی منطقه
    میلاد لطفی*، مرتضی نورمحمدی صفحه 1

    توافق ابراهیم با تسهیل عادی سازی رابطه میان اسراییل، امارات متحده عربی و بحرین، زمینه حضور اسراییل را در منطقه راهبردی خلیج فارس فراهم آورده است. یکی از دلایل حضور اسراییل در خلیج فارس تصور جمعی از تهدید ایران از سوی اسراییل و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس است. بنابراین، حضور اسراییل در خلیج فارس از یک صبغه امنیتی-سیاسی برخوردار است و اسراییل و دیگر بازیگران متحد آن در خلیج فارس ناظر بر حضور اسراییل در خلیج فارس در پی پاسخ به دغدغه مشترک امنیتی هستند. فلذا، در پژوهش حاضر در پی این هستیم تا موضوع حضور اسراییل در خلیج فارس و تاثیر آن معادلات امنیتی خلیج فارس را از منظری تحلیلی بررسی کنیم. به همین منظور، در طول نوشتار حاضر در پی پاسخ به این پرسش خواهیم بود که حضور اسراییل در خلیج فارس چگونه بر معادلات سیاسی-امنیتی این منطقه تاثیر می گذارد؟ باتوجه به پرسش فوق، نگارندگان با استفاده از روش توصیفی-تحلیلی به این فرضیه دست یافته اند که «حضور اسراییل در خلیج فارس و اتحاد راهبردی آن با کشورهای امارات متحده عربی و بحرین می تواند زمینه بی ثباتی و میلیتاریزه شدن منطقه خلیج فارس، تغییر جایگاه سیاسی-امنیتی بازیگران مشارکت کننده در همکاری با اسراییل و تشدید رقابت های امنیتی داخلی و منطقه ای را در پی داشته باشد».

    کلیدواژگان: حضور اسرائیل در خلیج فارس، توافق ابراهیم، موازنه تهدید، معادلات سیاسی-امنیتی، میلیتاریزه شدن
  • مطالعه تطبیقی دیپلماسی اقتصادی چین و ژاپن
    مهدی فاخری* صفحه 2

    دیپلماسی اقتصادی در سیاست خارجی چین و ژاپن از اهمیت زیادی برخوردار است . ژاپن پس از جنگ جهانی دوم به پیروی از سیاستهای توسعه ای آمریکا پرداخت در حالی که چین به دنبال الگوی درون زای توسعه رفت و سپس به "سوسیالیسم بازار" رو آورد. در قرن حاضر ژاپن که دومین اقتصاد و بزرگترین صادرکننده جهان بود جای خود را به چین داد و چین تبدیل به ابرقدرت اقتصادی گردید. هدف تحقیق پاسخ به این سوال است که دیپلماسی اقتصادی چه نقشی در سیاست خارجی چین و ژاپن ایفا می نماید و چه عواملی در کسب نتایج متفاوت دو کشور نقش داشته است؟ فرضیه پژوهش حاکی است که نقش دیپلماسی اقتصادی در سیاست خارجی هر دو کشور بسیار برجسته است اما به دلیل نقش قویتر دولت در اقتصاد چین و دیپلماسی توسعه محور، دستاوردهای ملموس و استراتژیکی برای آن کشور به دنبال داشته اما ژاپن که با دیپلماسی اقتصادی بازار محور و بر مبنای منافع کیرتسوها و زایباتسو ها شکل گرفته در این هماوری عقب مانده است. در این پژوهش از روش کیفی استفاده و سیاستها، برنامه ها و داده های اقتصادی دو کشور برای اثبات فرضیه مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته اند

    کلیدواژگان: دیپلماسی اقتصادی، چین، ژاپن، مطالعه تطبیقی
  • علی صباغیان*، راج دیپ سینگ صفحات 7-33
    اتحادیه اروپا در ارایه کمک های توسعه ای در جهان پیشرو است و حدود نیمی از کمک های توسعه ای جهان را اعضای این اتحادیه تامین می کنند. در این میان، بزرگ ترین دریافت کنندگان این کمک ها بیشتر در میان همسایگان اتحادیه اروپا یافت می شوند. سوال اصلی این پژوهش عبارت است از: امنیتی‎سازی موضوع مهاجرت از سوی اتحادیه اروپا چه نقشی را در جهت دهی به ارایه کمک های توسعه ای اتحادیه اروپا ایفا می کند؟ این پژوهش بر اساس این فرضیه به بررسی موضوع پرداخته است که کمک های توسعه ای اتحادیه اروپا درنتیجه گفتمان امنیتی سازی و مدیریت مهاجرت از تمرکز بر فقرزدایی و مبارزه با فقر به مسیله مدیریت مهاجرت تغییر کارکرد داده است. در این پژوهش از روش کیفی و تحلیل آمار با روش گردآوری داده‎ها از نوع اسنادی در داخل چارچوب نظری امنیتی سازی بوزان و ویور برای بررسی سوال مطرح شده، استفاده شده است. نتایج پژوهش حاضر نشان می دهند که کمک های توسعه ای اتحادیه به ابزار سیاست های کلان خارجی اتحادیه اروپا در راستای گفتمان امنیتی سازی مهاجرت تبدیل شده اند و کیفیت و کمیت کمک ها تحت تاثیر نگرانی های امنیتی اعضای اتحادیه قرارگرفته اند. درواقع، گفتمان امنیتی سازی مهاجرت از سطح ملی به سطح کلان در اتحادیه اروپا راه یافته است و با توجه به اصلاحاتی که در معاهده لیسبون به منظور ایجاد سیاست مشترک امنیتی و خارجی تحت مدیریت واحد سرویس اقدام خارجی اروپا صورت گرفتند و قرارگیری آن در درون بودجه اتحادیه، در عمل سیاست توسعه ای تضعیف شده است و در حال تخلیه از محتوای توسعه ای و فقرزدایی آن و بازتعریف اهداف از فقرزدایی به مدیریت بحران مهاجرت است.
    کلیدواژگان: : کمک توسعه، اتحادیه اروپا، سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا، مهاجرت، امنیتی سازی
  • فرشاد رومی*، سید محسن آل سید غفور صفحات 35-63
    با فروپاشی نظام دو قطبی و تشدید دشمنی آمریکا علیه ایران، گرایش به شرق در سیاست خارجی به اولویت راهبردی ایران تبدیل شد. در این میان، ایران در مواجهه با تهدیدات غرب و با آرزوی شکلگیری جهان چند قطبی، رقابت تاریخی خود با روسیه را کنار گذاشته و اخیرا در جنگ اوکراین مواضعی فراتر از رویکرد «نگاه به شرق» بروز داده است. این مقاله درصدد پاسخ به این پرسش است که تحت تاثیر چه مولفه هایی سیاست خارجی ایران در قبال تهاجم روسیه به اوکراین شکل گرفته و تا چه اندازه در راستای اهداف ملی و منافع بلندمدت ایران بوده است؟ در پاسخ میتوان گفت جمهوری اسلامی تهاجم روسیه را آغاز دگرگونی در نظام بین الملل با ظهور بلوک ها و ایتلاف های جدید تعبیر میکند که به تهران امکان خروج از انزوا و بازیگری در عرصه جهانی را میدهد. برای جمهوری اسلامی حمایت همه جانبه از مسکو در جنگ اوکراین، بخشی از یک استراتژی واحد برای مشارکت و استفاده از نظم بین المللی در حال ظهور است. این نوشتار با سنجش فرصتها و تهدیدات بحران اوکراین توصیه میکند که ایران با اتخاذ رویکردی محتاطانه در حمایت از روسیه از تحریک رقبای مسکو اجتناب و کشور را از قرار گرفتن در معرض تحریم ها و فشارهای گسترده دور سازد. مقاله با رویکردی کیفی و استفاده از روش تحلیل رویدادها و شواهد تاریخی در روابط تهران - مسکو و تاثیر تحولات ساختاری در نظام بین الملل و سیاست داخلی ایران در چارچوب نظریه واقعگرایی نوکلاسیک، سیاست خارجی ایران در جنگ اوکراین را بررسی میکند.
    کلیدواژگان: جنگ اوکراین، روسیه، نگاه به شرق، نظم نوین جهانی، منافع ملی
  • امیر نیاکوئی*، امیر رهام شجاعی صفحات 65-92
    اروپا با حمله روسیه به اوکراین در فوریه 2022 شاهد بزرگترین درگیری نظامی پس از جنگ جهانی دوم بود. بررسی وقایع و شکاف های داخلی این کشور از یک سو و همچنین بررسی متغیر اوکراین در تعاملات بین روسیه و آمریکا وکشورهای اتحادیه اروپا از سوی دیگر می توانند در تبیین و تشریح چرایی رویارویی و تقابل نظامی روسیه و اوکراین مفید واقع شود. در این مقاله با بهره گیری از مولفه های نظریه واقع گرایی تهاجمی، زمینه ها و عوامل مداخله نظامی روسیه در اوکراین و همچنین نقش سایر قدرت های موثر یعنی آمریکا و کشورهای بلوک اتحادیه اروپا در شکل گیری این بحران و تداوم آن، بررسی خواهند شد. سوال اصلی پژوهش این است که هر یک از بازیگران موثر، در قبال شکل گیری بحران اوکراین و تداوم آن چه نقشی داشته اند؟ سوال فرعی پژوهش نیز این است که واقع گرایی تهاجمی تا چه اندازه و در چه ابعادی موفق به تبیین این بحران و زمینه های شکل گیری و استمرار آن است؟ در این پژوهش این فرضیه مورد سنجش قرار خواهد گرفت: گسترش ناتو در طی چند دهه به سمت شرق و عدم ایجاد توازن در روابط با شرق و غرب از سوی مقامات کیف و همچنین تلاش روسیه برای افزایش سهم خود از قدرت جهانی و بازیابی قدرت سابق خود در جهت تبدیل شدن به هژمون اروپا، زمینه های شکل گیری بحران را فراهم کرده و استمرار این بحران نیز به دلیل اتخاذ سیاست آتش بیاری معرکه و طعمه گذاری و تحریک برای فرسایش از سوی آمریکا بوده است.
    کلیدواژگان: اتحادیه اروپا، بحران اوکراین، رئالیسم تهاجمی، مداخله نظامی، ناتو
  • سید محسن عمادی*، ارسلان قربانی، سید علی منوری صفحات 93-129

    آغاز دوستی رهبران آمریکا و کره شمالی در 2018 که منجر به سه دیدار مستقیم میان دونالد ترامپ و کیم جونگ اون شد احتمال خاتمه بحران هسته ای کره شمالی را تقویت کرد اما این دیدارها کره شمالی را از ادامه برنامه های هسته ای و موشکی بازنداشت و مذاکرات با آمریکا بدون نتیجه پایان یافت. هدف این پژوهش تبیین علل استمرار برنامه های هسته ای کره شمالی علیرغم ملاقاتهای سران و ارایه مشوق های سیاسی و مالی به این کشور برای پایان دادن به فعالیت های هسته ای از منظر رویکرد امنیت هستی شناختی است و با روش تحلیلی- تبیینی به این سیوال پاسخ داده می شود که چگونه می توان براساس مدلولات رویکرد امنیت هستی شناختی به نتیجه نرسیدن مذاکرات هسته ای کره شمالی و آمریکا در دوران ریاست جمهوری ترامپ (2018-2020) را تبیین کرد؟ در پاسخ فرض بر این است که تلاش رهبران کره شمالی برای حفظ روایت بیوگرافیک مبتنی بر آموزه های ایدیولوژیک (جوچه) و دلبستگی متصلب به روالهای رقابتی و خصمانه با آمریکا تبیین کننده استمرار برنامه های تسلیحات هسته ای کره شمالی و به نتیجه نرسیدن مذاکرات هسته ای این کشور و آمریکا محسوب می گردد. زیرا هر گونه اختلال در این روال، از منظر رهبران کره شمالی گسست از روایت بیوگرافیک را درپی داشته و در نتیجه متضمن اضطراب و عدم قطعیت و نا امنی هستی شناختی بوده است.

    کلیدواژگان: تسلیحات هسته ای، امنیت هستی شناختی، مخاصمات پایدار، شبه جزیره کره
  • علی نعمت پور، آرش رییسی نژاد* صفحات 131-157

    پیروزی غیرمنتظره دونالد ترامپ در نوامبر 2016 ترمزی در برابر تکانه منطقه ای و بین المللی برآمده از برجام بود. برجام می توانست سرآغازی برای همکاری های بیشتر بین المللی در منطقه غرب آسیا، به ویژه در مبارزه با داعش، باشد. با این حال، خروج آمریکا از توافق برجام، مانایی و پایایی آن را بطور جدی به خطر انداخت. مهم تر آن که، تصمیم ترامپ در خروج از برجام به اعمال مجدد تحریم ها علیه ایران انجامید، امری که با استقبال برخی کشورهای منطقه نیز روبرو گشت. از سوی دیگر، اتفاقاتی نظیر سقوط پهپاد آمریکا بدست نیروهای ایران و راهزنی دریایی بریتانیا بر شدت و گستره این تنش ها افزود. شهادت سردار قاسم سلیمانی و همچنین شهید ابومهدی المهندس، که توانایی دگرگون سازی چیدمان قدرت در غرب آسیا را داشتند، منطقه را در معرض چالش های نوینی قرار داده است. با افزایش احتمال حضور ترامپ در کارزار ریاست جمهوری ایالات متحده در سال آینده و افزایش حضور تندگراهای محافظه کار در ساخت قدرت آمریکا، نیاز به شناخت استراتژی او و در گام بعد در پیش گرفتن استراتژی هوشمندانه علیه آن از سوی ایران، امری حیاتی خواهد بود. این پژوهش به این سوال می پردازد که مبانی و رویکرد استراتژی آمریکا در دوره ریاست جمهوری ترامپ در قبال ایران چه بود؟ و این رییس جمهور در تقابل با ایران چه استراتژی هایی را برگزید؟ برای پاسخ به این پرسش از روش ردیابی فرایند و گردآوری داده های کتابخانه ای و سایت های اینترنتی استفاده شده است. مقاله پیش رو تلاشی در تابانیدن نور بر اهداف و استراتژی پیچیده آمریکا و ارایه پیشنهادهایی برای برخورد و پایداری در برابر آن است.

    کلیدواژگان: ایران، ترامپ، برجام، تحریم ها، استراتژی های آمریکا
  • حمید یوسفیان اهری، عباس مرادی* صفحات 159-185
    این مقاله در جهت پاسخ به چگونگی برتری اسلام گرایی در مواجهه با گفتمان مارکسیسم در فرایند انقلاب اسلامی ایران، به نظریه تحلیل گفتمان متوسل شده و از مبانی معرفتی و ابزارهای مفهومی آن استفاده کرده است. از این منظر، اسلام گرایی به مثابه یک نظام معنایی در نظر گرفته می شود که توانست با بهره گیری از مفاهیم و نشانه های سیال گفتمان مارکسیسم مانند عدالت اجتماعی و مبارزه با امپریالیسم، آن را به حاشیه کشانده و خود به گفتمان برتر و بلامنازع انقلاب تبدیل شود. گفتمان اسلامی و گفتمان مارکسیسم در مخالفت با پهلوی که سبک و سیاق توسعه ایران با توجه به استانداردهای جوامع اروپای غربی را ترویج می کرد دارای اشتراک هایی بودند، اما دارای تمایز نیز بودند. این مقاله سعی کرده با نگاهی نو قدرت یابی اسلام گرایان در انقلاب ایران و دلایل برتری آن در مواجهه با گفتمان مارکسیسم را تبیین نماید. در این راستا نظریه تحلیل گفتمان ارنست لاکلا و شانتال موف را به عنوان چارچوب تیوریک و روش شناختی خود برگزیده و در تحلیل داده ها از قواعد حاکم بر آن پیروی کرده است.
    کلیدواژگان: انقلاب اسلامی، مارکسیسم، گفتمان، اسلام گرایی، هژمونی
  • علی اصغر دهقانی*، حسین پوراحمدی میبدی، مجتبی ناصری صفحات 187-217
    در حالی‎که نگاه کلاسیک (در قالب ریالیسم و شاخه‎های آن)، قدرت را محدود به عرصه‎های عینی تلقی می کرد، ظهور و بروز فن‎آوری‎های جدید و از جمله فن‎آوری اطلاعات و ارتباطات، هم ایجاد قدرت از طریق دانش و هم تولید ثروت از طریق فضای سایبر را امکان پذیر ساخته و عرصه جدیدی را در برابر همگان قرار داده است. امروزه، اهمیت فضای سایبر به حدی است که تعاملات استراتژیک سطح سیستم بین المللی را تحت تاثیر قرار داده و نظام اقتصاد سیاسی جهان را متحول نموده است. افزایش عمق نقش آفرینی عامل سایبر، کشورها را با مخاطرات امنیتی هم مواجه ساخته است. از همین رو، کشورهای جهان در راستای نیل به قدرت ملی، سیاست های کلان حوزه سایبر خود را با نگاهی استراتژیک فرمول بندی کرده و تلاش دارند تا از مزایای این عرصه جدید نهایت بهره برداری را داشته و با مشکلات و معضلات امنیتی آن مواجهه صحیحی داشته باشند. سیوال اصلی پژوهش اینست که بهره برداری حداکثری از پتانسیل های فضای سایبر، چه شکلی از سیاست گذاری و ساختاربندی را طلب می نماید؟ یافته های پژوهش نشان می دهد که استحصال کامل پتانسیل های فضای سایبر، نیازمند شکل خاصی از بازیگری است که تاکنون جمهوری اسلامی ایران درآن موفقیت مطلوبی کسب نکرده است. چارجوب نظری تحقیق، رویکرد اقتصاد سیاسی بوده و پژوهش جهت نیل به اهداف خود از روش توصیفی-تحلیلی استفاده نموده است. جمع آوری داده ها از طریق مطالعات کتابخانه ای، اینترنتی و اسنادی است و تحلیل فرآیند به صورت نظری انجام خواهد شد.
    کلیدواژگان: اقتصاد سیاسی، فضای سایبر، سیاست‎گذاری سایبری، اقتصاد دیجیتال، امنیت سایبری
|
  • The Presence of Israel in the Persian Gulf and its Effect on the Political-Security Equations of the Region
    Milad Lotfi *, Morteza Noormohammadi Page 1

    Abraham Accords by facilitating the normalization of relations between Israel, the United Arab Emirates and Bahrain paved the way for Israel's presence in the strategic region of the Persian Gulf. One of the reasons for Israel's presence in the Persian Gulf is the common perception of Iran's threat by Israel and the countries of the Persian Gulf Cooperation Council. Therefore, Israel's presence in the Persian Gulf has a security-political reason. Israel and other allied actors in the Persian Gulf are looking for a response to the common security concern. Therefore, in this paper, we are looking to analyze the issue of Israel's presence in the Persian Gulf and its impact on the security equations of the Persian Gulf from an analytical perspective. For this purpose, in the course of this article, we will seek to answer the question of how Israel's presence in the Persian Gulf affects the political-security equations of this region. According to the above question, the authors using the descriptive-analytical method have reached the hypothesis that "Israel's presence in the Persian Gulf and its leadership alliance with the United Arab Emirates and Bahrain can lead to instability and militarization of the Persian Gulf region, changing the political-security position of the participating actors in cooperation with Israel and intensify domestic and regional security competition in Persian Gulf."

    Keywords: Israel's presence in the Persian Gulf, Abraham Accords, Threat Balance, Political-security equations, Militarization
  • Comparative Study of Economic Diplomacy in China and Japan
    Mehdi Fakheri* Page 2

    Economic diplomacy is quite important in China and Japan foreign policy. As a defeated country in the II world war, Japan had to follow US liberal development policies, while communist China opted for an indigenous development pattern. later changing to "market socialism "during the reform process. In the XXI century, both countries chose an active economic diplomacy with rather different outcomes. Being global top trader and second economy, Japan had to concede both position to China which became the new superpower because of its impressive economic achievements after its trade revolution as a consequence of its membership in the World Trade Organization. This article is to respond to the question that "What role economic diplomacy plays in China and Japan foreign policy, and what factors have influenced different results?"To respond the question, the hypothesis is based on the opinion that economic diplomacy is quite elevated in both countries' foreign policy, but because of a stronger government role in China's economy and its development oriented foreign policy, China has been able to secure tangible strategic results, while Japan's market oriented economy and government support for its keiretsus and Zaibatsus has gradually lost the competition. The present research has been developed using qualitative methodology, in which countries’ policies, programs and data have been used comparatively to prove the hypothesis.

    Keywords: China, comparative study, economic diplomacy, Japan
  • Ali Sabbaghian *, Rajdeep Singh Pages 7-33
    The European Union is the largest donor of development aid in the world by providing about the half of global development aid by its members. Meanwhile, the biggest recipients are mostly found among the neighbors of the European Union. The main question of this research is: What role does the securitization of immigration play in European Union's development aid? The main hypothesis states the European Union's development aid has shifted its function from the poverty alleviation to the migration control due to the securitization of immigration. In this research, the qualitative method and statistical analysis with the documentary method as the method of collecting data are used within the theoretical framework of Buzan and Weaver’s securitization theory. The results of this research indicate that development aid has become a tool of the European Union's foreign policies in line with the migration securitization discourse, and the quality and quantity of the aid are both affected by the security concerns of the EU members. In fact, the migration securitization discourse has moved from the national to the supranational level in the European Union, and due to the amendments made in the Lisbon Treaty for the sake of a common security and foreign policy under the management of the European External Action Service and budgeting the development aid, development policy has been undermined and hollowed out by diverting its focus from poverty alleviation to migration crisis management.
    Keywords: development aid, European Union, European External Action Service, migration, Security
  • Farshad Roomi *, Mohsen Aleghafur Pages 35-63
    With the collapse of the bipolar system and the intensification of America's hostility against Iran, the orientation towards the East in foreign policy became Iran's strategic priority. In the meantime, facing threats from the West and wishing to form a multipolar world, Iran has abandoned its historical rivalry with Russia and has recently expressed positions beyond the "Looking East" approach in the Ukraine war.This article tries to answer these questions: Under the influence of what components has Iran's foreign policy been formed in response to Russia's invasion of Ukraine? To what extent is it in line with Iran's national goals and long-term interests?In response, it can be said that Iran interprets Russia's invasion as the beginning of a transformation in the international system with the emergence of new blocs and alliances, which gives Tehran the opportunity to get out of isolation and become an actor in the world arena. For the Islamic Republic, the all-out support of Moscow in the Ukraine war is part of a single strategy for participation and use of the emerging international order. By measuring the opportunities and threats of the Ukraine crisis, this article recommends that Iran, by adopting a cautious approach in supporting Russia, avoids provoking Western governments and keeps the country away from being exposed to wider sanctions and pressures. The article examines Iran's foreign policy in the Ukraine war with a qualitative approach and within the framework of neoclassical realism theory.
    Keywords: Ukraine war, Russia, look to the East, New world order, National Interests
  • امیر نیاکوئی *, Amir Roham Shojaee Pages 65-92
    Europe witnessed the largest military conflict since World War II when Russia invaded Ukraine in February 2022. Examining the internal events and divisions of this country on the one hand, as well as examining the changes in Ukraine in the interactions between Russia and America and the European Union countries, on the other hand, can be useful in explaining the and military confrontation between Russia and Ukraine. In this article, using the components of the aggressive realism theory, the contexts and factors of Russia's military intervention in Ukraine, as well as the role of other effective powers, namely the United States and the European Union, in the formation of this crisis and its continuation will be investigated. The main question is, what role did each of the effective actors play in the formation of the Ukraine crisis and its continuation? The hypothesis of the research is that the expansion of NATO to the east over several decades and the lack of balance in relations with the East and the West by the authorities of Kiev, as well as Russia's attempt to increase its share of global power and regain its former power in order to become a hegemon. Europe has provided the grounds for the formation of the crisis. The continuation of this crisis was also due to the adoption of American policies in line with the erosion of Russia and Europe.
    Keywords: Offensive Realism, Europian union, military intervention, NATO, Ukraine Crisis
  • Seyed Mohsen Emadi *, Arsalan Ghorbani, Seyed Ali Monavari Pages 93-129

    The friendship emerged between the leaders of the United States and North Korea in 2018, leading to three direct meetings between Donald Trump and Kim Jong Un, strengthened the possibility of ending the North Korean nuclear crisis. However, these meetings did not prevent North Korea from continuing its nuclear and missile programs, and negotiations with the U.S ended without results. Exploiting the ontological security perspective, the purpose of this research is to explore the reasons for the continuation of North Korea's nuclear programs despite those summitry meetings and provision of political and financial incentives to North Korea to end its nuclear and missile activities. The research, utilizing an analytical-explanatory method, tried to explain the failure of nuclear negotiations between North Korea and the United States during Trump's Presidency (2018-2020) from the ontological security approach. The research assumes that the effort to maintain the biographical narrative of the leaders of North Korea based on Juche ideology and the rigid attachment to competitive and hostile routines with the United States explain the continuation of North Korea's nuclear weapons programs and the failure of North Korea-US nuclear negotiations during Trump's Presidency. Any disturbance in this routine would have resulted in a break from the biographical narrative and caused anxiety and uncertainty and as a result ontological insecurity.

    Keywords: Nuclear Weapons, ontological security, protracted conflicts, Korean peninsula
  • Ali Nematpour, Arash Reisinezhad * Pages 131-157

    The unexpected victory of Trump in November 2016 had a significant impact on the regional and international momentum generated by JCPOA. The JCPOA presented an opportunity for cooperation between Iran and the US-West in the West Asian region, particularly in combating ISIS. However, the US withdrawal from the JCPOA under the Trump administration severely undermined its credibility and reliability. Moreover, this decision resulted in the imposition of severe sanctions on Iran, which found support among some regional countries. Escalating tensions, such as the downing of an American drone by Iranian forces, further heightened the intensity and scope of these conflicts. As the likelihood of Trump's participation in the upcoming US presidential campaign grows and the increasing presence of conservative extremists in the construction of American power, it becomes imperative for Iran to understand his potential strategies. Anticipating and devising a sophisticated response will be crucial. This research explores the foundations and approaches of the American strategy toward Iran during Trump's presidency. It seeks to unveil the strategies chosen by President Trump in dealing with Iran and their implications. Employing a process-tracing approach and relying on analytical descriptions, along with data collected from library sources and the internet, this study sheds light on America's intricate goals and strategies, offering suggestions for effectively engaging with and sustaining them.

    Keywords: Iran, Trump, JCPOA, Sanctions, American strategies
  • Hamid Yousefian Ahari, Abbas Moradi * Pages 159-185
    This article has resorted to the theory of discourse analysis and used its epistemological foundations and conceptual tools in order to respond to the superiority of Islamism in confronting the discourse of Marxism in the process of the Islamic Revolution of Iran. From this point of view, Islamism is considered as a semantic system that was able to marginalize it by using the fluid concepts and signs of Marxism discourse such as social justice and struggle against imperialism and become the superior and undisputed discourse of the revolution.Although the discourse of Marxism did not succeed in stabilizing its semantic system and was marginalized in the process leading to the Islamic Revolution of Iran; But he was able to introduce concepts and vocabulary into Iran's political literature and discursive space that did not have a place in the Arabs before. Concepts such as fighting against imperialism, fighting against capitalism, supporting the rights of the lower classes, revolutionism, armed struggle, social justice and anti-monarchy were the most important concepts that this discourse inherited and made permanent in the political-social atmosphere of Iran.
    Keywords: Islamic Revolution, Marxism, Discourse, Islamism, Hegemony
  • Ali Asghar Dehghani *, Housin Pourahmadi Mibodi, Mojtaba Naseri Pages 187-217
    While the classical view (in the form of Realism and its branches) considered power limited to objective fields, the emergence of new technologies, including Information and Communication Technology, has enabled both the creation of power through knowledge and the generation of wealth through cyberspace and has opened a new arena for everyone. Today, the importance of cyberspace is so great that it has affected strategic interactions at international system and has transformed the political economy system of the world. Increasing the depth of the role of the cyber agent has made countries face security risks. Therefore, in order to achieve national power, the countries have formulated their macro-policies in the cyber field with a strategic view and are trying to extract benefits of this new field and simultaneously, face its security problems correctly. The main question of the research is, “what kind of policy and structuring will maximize the exploitation of the cyber space”? Research studies show that fully exploiting the potential of cyberspace is a special form of acting that has not been successful in the Islamic Republic of Iran. The theoretical framework of the research is the political economy approach and the research has used the descriptive-analytical method to achieve its goals. Data collection is through library, internet and documentary studies and process analysis will be done theoretically.
    Keywords: Political Economy, Cyberspace, Cyber Policy-Making. Digital Economy, Cyber Security