فهرست مطالب

مجله علمی پژوهان
سال هجدهم شماره 4 (تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/07/22
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فرزانه عباسلو* صفحات 1-8
    سابقه و هدف

     پژوهش حاضر با هدف تعیین نقش بازی درمانی مبتنی بر رویکرد شناختی- رفتاری در افزایش عزت نفس و بهبود عملکرد تحصیلی دانش آموزان با اختلال یادگیری ویژه (حساب نارسایی و نارساخوانی) انجام شده است.

    مواد و روش ها

    جامعه ی آماری پژوهش حاضر را 415 نفر دانش آموز پسر مقطع ابتدایی مدرسه شهید دانش شهر تهران، که در سال تحصیلی 96-97 مشغول به تحصیل بودند، تشکیل می دهند. افراد گروه نمونه به تعداد 44 دانش آموز حساب نارسا و نارساخوان به صورت نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب و در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند. طرح پژوهشی از نوع آزمایشی (پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل) بود. پس از اجرای پیش آزمون پرسشنامه های مشکلات یادگیری کلورادو (CLDQ) و عزت نفس کوپر اسمیت برای هر دو گروه، گروه آزمایش به مدت 2 هفته، در 8 جلسه ی 45 دقیقه ای تحت آموزش بازی درمانی با رویکرد شناختی-رفتاری که توسط شاوفر تدوین گردیده است، قرار گرفتند و پس از پایان این مدت، پس آزمون نیز برای هر دو گروه اجرا شد. داده های به دست آمده با استفاده از تحلیل کواریانس (ANCOVA) مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که بازی درمانی باعث افزایش معنی دار سطح عزت نفس در سطح 0/05<P و بهبود عملکرد ریاضیات و خواندن دانش آموزان دارای حساب نارسایی در سطح 0/05<P  و نارساخوانی در سطح 0/01<P شده است.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که بازی درمانی مبتنی بر رویکرد شناختی رفتاری به عنوان یک روش موثر در افزایش عزت نفس و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان تاثیر مثبت داشته و منجر به کاهش اشکال های ریاضیات و خواندن در دانش آموزان با اختلالات یادگیری خاص می شود.

    کلیدواژگان: اختلال یادگیری ویژه، بازی درمانی، پیشرفت تحصیلی، رویکرد شناختی رفتاری، عزت نفس
  • زهرا تنها، صبا حسنوندی*، فاطمه عزیزی، راضیه جلیلی صفحات 9-16
    سابقه و هدف

     افراد دارای نقص شنیداری در معرض مشکلات بسیاری در حوزه سلامت هستند. این نقایص می تواند ابعاد سلامت روان و سایر حوزه های زندگی روزمره را مختل کند. در این راستا مطالعه حاضر با هدف بررسی رابطه بین هوش هیجانی و تاب آوری با سلامت روان در افراد مبتلا به آسیب شنوایی انجام شد.

    مواد و روش ها

    جامعه آماری کلیه افراد دارای آسیب شنوایی در محدوده  سنی 18 تا 30 سال مراجعه کننده به مرکز شنوایی شناسی دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 97-98 و نمونه مورد مطالعه شامل 154نفر (102 مرد و 52 زن) بود که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. جهت ارزیابی از پرسش نامه های سلامت عمومی گلدبرگ و هیلر (1979)، هوش هیجانی بار- آن (1980) و تاب آوری کانر و دیویدسون (2003) استفاده شد. داده ها با استفاده از روش های آماری همبستگی و رگرسیون گام به گام تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج این مطالعه نشان داد که کلیه ابعاد  هوش هیجانی و تاب آوری با سلامت روان رابطه مثبت معنادار داشتند. در پایان نتایج تحلیل رگرسیون گام به گام نیز نشان داد که متغیرهای استقلال، تصور از شایستگی فردی، حل مسیله، خوش بینی و کنترل تکانه توانستند سلامت روان را پیش بینی کرده و 21% از واریانس آن را تبیین کنند.

    نتیجه گیری

    یافته های این پژوهش لزوم توجه به متغیرهای زمینه ای از قبیل هوش هیجانی و تاب آوری در سلامت روان افراد دچار آسیب شنیداری را پررنگ می کند و توجه متخصصان سلامت روان را به این مسئله جلب می نماید.

    کلیدواژگان: تاب آوری، سلامت روان، کم شنوا، ناشنوا، هوش هیجانی
  • ولی نوذری*، ابوذر زارع صفحات 17-23
    سابقه و هدف

     یکی از آسیب های رایج در جریان فعالیت های ورزشی و ورزشکاران، کوفتگی عضلانی بوده که با ناراحتی، درد و سفتی عضلات همراه است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه نیمه تجربی 24 زن هندبالیست از شهر ده دشت کهکیلویه و بویراحمد به طور تصادفی به دو گروه (آزمون و کنترل)، تقسیم شدند. آزمودنی های گروه آزمون (تمرین)، تمرینات منتخب پلیومتریک را به مدت هشت هفته شامل سه جلسه در هفته با دامنه حجم تمرینی، 8 تا 12 حرکت و هر حرکت 10 ثانیه  برای هر جلسه انجام دادند. خون گیری از افراد پیش از جلسه اول و پس از آن و پیش و پس از جلسه آخر برنامه تمرینات، به منظور اندازه گیری کراتین فسفوکیناز و لاکتات دهیدروژناز به عمل آمد. سطوح کراتین فسفوکیناز و لاکتات دهیدروژناز با استفاده از کیت آزمایشگاهی شرکت پارس آزمون اندازه گیری شد. به منظور اندازه گیری تغییرات این دو فاکتور، از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و روش تعقیبی بونفرونی استفاده شد. سطح معنی داری هم (0/05<P) در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    سطوح سرمی کراتین فسفوکیناز پس از هشت هفته تمرینات پلیومتریک در مقایسه با پیش از آزمون، افزایش معناداری پیدا کرد (0/005=P). همچنین پس از هشت هفته تمرینات پلیومتریک، سطوح سرمی لاکتات دهیدروژناز نیز افزایش معناداری پیدا کرد (0/000=P).

    نتیجه گیری

    نتایج این تحقیق نشان داد که هشت هفته تمرینات پلیومتریک تغییر معناداری در کراتین فسفوکیناز و لاکتات دهیدروژناز ایجاد کرد. اما این تغییرات در مقایسه با اندازه گیری پس از جلسه اول کاهش نشان داد. احتمالا پروتکل تمرینات ورزشی پلیومتریک می تواند راهکار مناسبی برای به حداقل رساندن تولید شاخص های آسیب عضلانی باشد.

    کلیدواژگان: تمرین پلیومتریک، زنان هندبالیست، کراتین فسفوکیناز، لاکتات دهیدروژناز
  • رامین نادری به راد، بهزاد ایمنی*، سپیده رضوانی صفحات 24-30
    سابقه و هدف

     جهت ارایه مراقبت های اثربخش و صحیح به بیماران، داشتن صلاحیت بالینی الزامی می باشد. به همین منظور یافتن مولفه های موثر بر صلاحیت بالینی و ارتقاء آن اهمیت بالایی دارد. لذا این مطالعه با هدف تعیین همبستگی هوش معنوی و صلاحیت بالینی در دانشجویان اتاق عمل و هوشبری دانشگاه علوم پزشکی همدان طراحی و اجرا گردید.

    مواد و روش ها

    این پژوهش توصیفی - تحلیلی از نوع مقطعی بود که بر روی 107 نفر از دانشجویان ترم 4 و 6 رشته اتاق عمل و هوشبری دانشکده پیراپزشکی همدان در سال 1397 انجام شد. نمونه گیری به روش سرشماری انجام شد. ارزیابی دانشجویان با استفاده از پرسشنامه های هوش معنوی کازدین و همکاران (1986) و پرسشنامه ارزیابی صلاحیت بالینی لیو و همکاران (2009) انجام شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های همبستگی و تی تست استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که 50/46 درصد از دانشجویان، دارای نمره هوش معنوی بیشتر از میانگین (محدوده خوب) و 49/54 درصد از دانشجویان، دارای نمره کمتر از میانگین (محدوده متوسط)  بودند. همچنین 55/14 درصد از دانشجویان، دارای نمره صلاحیت بالینی بالاتر از میانگین (محدوده خوب) و 44/86 درصد دارای نمره کمتر از میانگین (محدوده متوسط) بودند. آزمون همبستگی پیرسون نشان داد، بین همبستگی هوش معنوی دانشجویان و صلاحیت بالینی آن ها همبستگی مثبت و معناداری وجود دارد (0/047<P).

    نتیجه گیری

    بین صلاحیت بالینی و هوش معنوی همبستگی مثبت و معناداری وجود دارد. مدیران آموزش می توانند با توجه به آموزش مهارت های هوش معنوی سبب ارتقاء صلاحیت بالینی دانشجویان گردند. همچنین به دلیل اهمیت بالای صلاحیت بالینی در حیطه اتاق عمل لزوم انجام این پژوهش با جامعه آماری بالاتر حایز اهمیت می باشد.

    کلیدواژگان: اتاق عمل، دانشجو، صلاحیت بالینی، هوشبری، هوش معنوی
  • فرزانه عباسلو* صفحات 31-38
    سابقه و هدف

     بارزترین شیوه تغییر رفتار در کودکان، بازی درمانی باز می باشد. این روش درگذشته بیشتر بر تعامل درمانگر با کودک متمرکز بوده است، در حالی که برخی الگوها به آموزش این شیوه به والدین و تکیه بر آنها به عنوان واسطی برای ترمیم و بهبود رفتارهای کودکان نزدیک شده اند. یکی از این روش ها الگوی بازی درمانی مبتنی بر رابطه والد- کودک (CPRT) است. هدف از این تحقیق، آموزش مهارت های بازی درمانی مبتنی بر رابطه والد کودک به مادران، به منظور کاهش مشکلات رفتاری در کودکان مبتلا به ADHD (اختلال کم توجهی- بیش فعالی) می باشد.

    مواد و روش ها

    به منظور بررسی این امر، کودکان پیش دبستانی 7-6 ساله در دو مرحله مورد ارزیابی قرار گرفتند. در مرحله اول 95 کودک توسط سیاهه رفتاری کودک (CPRT) مورد بررسی قرار گرفتند که 27 نفر از آنها دارای مشکلات رفتاری بوده اند و 15 نفر از مادران آنها آماده شرکت در طرح حاضر شدند. از این 15 نفر 7 نفر در گروه آزمایش و 8 نفر در گروه کنترل، بطور تصادفی جایگزین شدند. تمامی این والدین در دو مرحله پیش و پس آزمون، پرسش نامه CBCL را پر نمودند. افراد گروه کنترل در انتظار درمان ماندند و گروه آزمایش طی 10 جلسه 2 ساعته، در برنامه آموزش مهارت های بازی درمانی شرکت کردند. داده های مرحله پیش و پس آزمون با استفاده از آزمون آماری یومن ویتنی مورد مقایسه قرار گرفت.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که آموزش مهارت های بازی درمانی به مادران موجب کاهش مشکلات رفتاری در کودکان مبتلا به ADHD گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل شده است.

    نتیجه گیری

    بدین ترتیب می توان گفت که آموزش شیوه بازی درمانی مبتنی بر رابطه والد-کودک (مطابق با الگوی لندرث) به مادران، می تواند علاوه بر مشکلات رفتاری کودکان ADHD بطور کلی، دو حوزه خاص تر از این مشکلات یعنی مشکلات درونی و برونی سازی شده را نیز در سطح معناداری کاهش دهد.

    کلیدواژگان: مشکلات رفتاری کودکان، اختلال کم توجهی- بیش فعالی، بازی درمانی مبتنی بر رابطه والد- کودک (CPRT)
  • سپیده رضوانی، بهزاد ایمنی*، رامین نادری به راد صفحات 39-45
    سابقه و هدف

     سلامت روان توانایی مقاومت در برابر مشکلات است و هوش هیجانی توانایی درک و کنترل هیجانات بوده و به زندگی نظم و ثبات می بخشد. این مطالعه با هدف تعیین همبستگی سلامت روان و هوش هیجانی در پیشرفت تحصیلی دانشجویان انجام شد.

    مواد و روش ها

    این پژوهش از نوع توصیفی-تحلیلی بود که بر روی 94 دانشجوی اتاق عمل  دانشکده پیراپزشکی همدان در سال 1398انجام شد. نمونه گیری بصورت سرشماری انجام شد. ابزار گردآوری داده ها در این پژوهش شامل پرسشنامه هوش هیجانی ایمنی و همکاران 2018، پرسشنامه سلامت روان گلدبرگ و پرسشنامه استاندارد پیشرفت تحصیلی بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 16  تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    تحلیل داده ها نشان داد که بین هوش هیجانی و سلامت روان دانشجویان اتاق عمل ترم های چهار (0/858=r) و شش (0/932=r) و هشت  (0/846=r) رابطه ی خطی مستقیم، مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین بین هوش هیجانی و پیشرفت تحصیلی (میانگین معدل) دانشجویان اتاق عمل ترم های چهار (0/867r=) و شش (0/818=r) و هشت (0/766=r) رابطه ی خطی مستقیم، مثبت و معناداری وجود دارد. ضمنا بین سلامت روان و پیشرفت تحصیلی (میانگین معدل) دانشجویان اتاق عمل ترم های چهار (0/837=r) و شش  (0/814=r) و هشت (0/798=r) رابطه ی خطی مستقیم، مثبت و معناداری وجود دارد.

    نتیجه گیری

    یافته های این مطالعه نشان داد  هر چه هوش هیجانی و سلامت روان دانشجویان در مقاطع مختلف تحصیلی بیشتر باشد سبب پیشرفت تحصیلی دانشجویان می گردد.

    کلیدواژگان: سلامت روان، هوش هیجانی، موفقیت تحصیلی، اتاق عمل
  • زهرا رضوی، رشید حیدری مقدم، علی اصغر وحیدی نیا، یونس محمدی، امین کاویانی فرد، احمد جاهداری، الهام حاتمی، الهام کاویانی* صفحات 46-53
    سابقه و هدف

     چاقی در کودکان یک مشکل مزمن در قرن اخیر است. اگر مسیر تکامل کودکان با کاهش تدریجی میزان فعالیت بدنی و افزایش مصرف غذاهای پرکالری همراه باشد، به چاقی و بروز انواع بیماریهای مزمن می انجامد. این مطالعه با هدف درمان چاقی با استفاده از الگوی های آموزشی انجام شده است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه به صورت تجربی در درمانگاه غدد اطفال بیمارستان بعثت همدان انجام شد. کودکان 8تا 15ساله با صدک BMI بزرگتر مساوی 85%، وارد مطالعه شدند. کودکان به صورت تصادفی در سه گروه قرار گرفتند. گروه اول تحت پیگیری بدون مداخله قرار گرفتند، گروه دوم تحت برنامه غذایی مناسب قرار گرفتند و گروه سوم نیز به کارشناس ورزش معرفی شدند. تغییرات قد ، وزن و BMI تمام افراد در طی سه ماه با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    این مطالعه بر روی 97 نفر از  بیماران مراجعه کننده به درمانگاه غدد اطفال بیمارستان بعثت همدان انجام شد. میانگین سنی آنها 2/15 ± 10/70 بود . بیماران به سه گروه شاهد با 29 نفر (30%)، گروه رژیم غذایی با 32 نفر (33%) و گروه فعالیت فیزیکی با 36 نفر (37%) تقسیم بندی شدند. کاهش  BMI در گروه رژیم غذایی و گروه فعالیت بدنی معنی دار بود، اما تفاوت معنی داری بین این دو گروه مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج این پژوهش، با استفاده از رژیم غذایی مناسب و افزایش فعالیت های فیزیکی و اضافه کردن برنامه منظم ورزشی تحت نظارت کارشناس متخصص می توان با اضافه وزن و چاقی مقابله کرد.

    کلیدواژگان: چاقی، رژیم غذایی، فعالیت فیزیکی، شاخص توده بدنی
  • متین یوسفی مریدانی، حسین فلاحیان*، نیلوفر میکائیلی صفحات 54-60
    سابقه و هدف

     اضطراب ظاهر اجتماعی اشاره به اضطراب اجتماعی به خصوص ظاهر کلی، از جمله شکل بدن و ترس از ارزیابی منفی شدن توسط دیگران است. هدف این پژوهش تعیین نقش خود انتقادی و کمرویی در پیش بینی اضطراب ظاهر اجتماعی دانش آموزان دختر شهر رشت بود.

    مواد و روش ها

    پژوهش از نوع توصیفی-همبستگی و جامعه آماری تحقیق شامل همه دانش آموزان دختر شهر رشت بود. تعداد 120 نفر با استفاده از این روش انتخاب شدند و سپس با پرسشنامه خودانتقادی لویز، پرسشنامه اضطراب ظاهر اجتماعی و پرسشنامه کمرویی چیک-بریگز مورد آزمون قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که بین اضطراب ظاهر اجتماعی و مولفه ی خودانتقادی درونی شده (0/01>P ؛ 0/30r=)، و با اضطراب ظاهر اجتماعی و مولفه ی خودانتقادی مقایسه ای (0/01>P ؛ 0/19r=) و با کل مقیاس خودانتقادی  (01/0>P ؛ 32/0r=)، رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین بین متغیرهای کمرویی با هیچ کدام از متغیرهای اضطراب ظاهر اجتماعی  رابطه ای معنادار دیده نشد. 15 درصد از کل واریانس اضطراب ظاهر اجتماعی به وسیله خودانتقادی و مولفه های آن تبیین می شود. همچنین 3 درصد از کل واریانس اضطراب ظاهر اجتماعی به وسیله مولفه های کمرویی تبیین می شود.

    نتیجه گیری

    با توجه به اینکه متغیر اضطراب ظاهر اجتماعی تا کنون در ایران با هیچ متغیر دیگری کار نشده بود لذا پژوهش حاضر از پیشینه کمی برخوردار بود. پیشنهاد می شود در پژوهش های آتی این سازه مهم روانشناسی با دیگر مولفه های روانی مورد مطالعه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: خود انتقادی، کمرویی، اضطراب ظاهر اجتماعی
|
  • Farzaneh Abbaslo* Pages 1-8
    Background and Objectives

    The aim of this study was to determine the role of play therapy based on cognitive-behavioral approach in increasing self-esteem and improving academic performance of students with special learning disabilities (inadequacy and dyslexia).

    Materials and Methods

    The statistical population of the present study consists of 415 primary school male students of Shahid Danesh School in Tehran, who were studying in the academic year of 1996-97. The sample group consisted of 44 students with dyslexia and dyslexia by simple random sampling and were replaced in the experimental and control groups. The research design was experimental (pre-test and post-test with control group). After performing the pre-test of Colorado Learning Disabilities Questionnaire (CLDQ) and Cooper-Smith Self-Esteem Questionnaire for both groups, the experimental group for 2 weeks, in 8 sessions of 45 minutes under play therapy training with cognitive behavior approach developed by Schaffer were included and after this period, post-test was performed for both groups. Data were analyzed using analysis of covariance (ANCOVA).

    Results

    The results showed that play therapy significantly increased the level of self-esteem at the level of P <0.05 and improved the performance of mathematics and reading of students with disability at the level of P <0.05 and dyslexia at the level of P <0.01.

    Conclusions

    The results showed that play therapy based on cognitive-behavioral approach as an effective method has a positive effect on increasing studentschr('39') self-esteem and academic achievement and leads to a reduction in math and reading problems in students with disorders. It becomes special learning.

    Keywords: Academic Achievement, Cognitive-behavioral Approach, Play Therapy, Self-esteem, Special Learning Disorder
  • Zahra Tanha, Saba Hasanvandi*, Fatemeh Azizi, Raziyeh Jalili Pages 9-16
    Background and Objectives

    People with hearing impairments are exposed to many health problems. These deficiencies can disrupt the mental health and other aspects of daily living. The purpose of this study was to investigate the relationship between emotional intelligence and resilience with mental health in people with hearing loss.

    Materials and Methods

    The statistical population consisted of all persons with hearing impairment referred to the audiology center of Faculty of Rehabilitation of Tehran University of Medical Sciences in 98-97 and the sample included 154 persons who were selected by available method. Questionnaires were included Goldberg and Hillerchr('39')s General Health (1979), Bar-Anchr('39')s Emotional Intelligence (1980) and Conner and Davidsonchr('39')s Resiliency questionnaires (2003). Data were analyzed using correlation and stepwise regression.

    Results

    The results of this study showed that all dimensions of emotional intelligence and resiliency had significant positive relationship with mental health. The results of regression analysis also showed that the variables of independence, self-concept, problem solving, optimism, and impulse control were able to predict mental health and explain 21% of its variance.

    Conclusions

    The findings of this study highlight the necessity of considering the underlying variables of emotional intelligence and resilience in mental health of people with hearing impairment and draw the attention of mental health professionals to this issue.

    Keywords: Emotional Intelligence, Hearing Loss, Hearing Impairment, Mental Health, Resiliency
  • Vali Nozari*, Aboozar Zare Pages 17-23
    Background and Objectives

    One of the most common injuries during sports and athleteschr('39') activities is muscle cramps, which are accompanied by muscle discomfort, pain, and stiffness.

    Materials and Methods

    Twenty-four handball female from dehdasht, kohkiluyeh and boyer-ahmad, randomly divided into two groups: test (n=12) and control group (n=12). Test group performed of plyometric training of 8 weeks, including three sessions per week with a range of workouts, 8 to 12 movements and 10 seconds per session.  Blood samples were taken before and after 1 meeting and end meeting, in order to measure CPK and LDH level. CPK and LDH measured by pars azmoon kit. Data were analyzed using Student’s Repeated measure with Bonferroni correction. Significance level was considered to be P<0.05.

    Results

    8 weeks plyometric training increase serum CPK concentration of handball women significantly (P<0/005), also serum LDH concentration significantly increased in group training (P<0/000).

    Conclusions

    The present study indicated that 8 weeks plyometric training  have effect on CPK and LDH of handball women. But these change lessend in comparison with the modulate after the first meeting. Probably the plyometric training protocol can be a suitable approach for minimizing the production of muscular injury indicators.

    Keywords: CPK, Handball Women, LDH, Plyometric Training
  • Ramin Naderi Behrad, Behzad Imani*, Sepideh Rezvani Pages 24-30
    Background and Objectives

    Clinical competence is required to provide effective and accurate patient care. For this purpose, it is important to find the components that influence clinical competence and promote it. The purpose of this study was to investigate the correlation between spiritual intelligence and clinical competence in operating room and anesthesia students of Hamadan University of Medical Sciences.

    Materials and Methods

    This cross-sectional descriptive study was performed on 107 4th and 6th semester students in Hamadan Paramedical Faculty in 2019. Sampling was done by census method. Studentschr('39') evaluation was done by Kazdin et al. (1986) spiritual intelligence questionnaires and Liu et al. (2009) clinical competency assessment questionnaire. Data were analyzed using correlation tests and t-test.

    Results

    The results showed that 50.46% of the students had spiritual intelligence score above average (good range) and 49.54% of students had lower than average score (good range). Also 55.14% of students had clinical competency score above average (good range) and 44.86% had lower than average grade (good range). Pearson correlation test showed a significant positive correlation between studentschr('39') spiritual intelligence and their clinical competence (P<0.047).

    Conclusions

    There was a significant positive correlation between clinical competence and spiritual intelligence. Education authorities can pay attention to the training and promotion of studentschr('39') spiritual intelligence in order to enhance the clinical competence of the staff. Also, due to the high importance of clinical competency in the operating room area, it is important to conduct this research with a higher statistical population.

    Keywords: Anesthesia, Clinical Competency, Operating Room, Spiritual Intelligence, Student
  • Farzaneh Abbaslo* Pages 31-38
    Background and Objectives

    The most obvious way to change behavior in children is open play therapy. In the past, this method has focused more on the therapist interacting with the child, while some models have approached teaching this method to parents and relying on them as a mediator to repair and improve childrenchr('39')s behaviors. One of these methods is the parent-child relationship play therapy model (CPRT). The aim of this study was to teach play therapy skills based on the parent-child relationship to mothers, in order to reduce behavioral problems in children with ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder).

    Materials and Methods

    In order to investigate this, preschool children aged 6-7 years were evaluated in two stages. In the first phase, 95 children were surveyed by the Child Behavior Inventory (CBCL), of which 27 had behavioral problems and 15 of their mothers were ready to participate in the project. Of these 15 patients, 7 in the experimental group and 8 in the control group were randomly replaced. All of these parents filled out the CBCL questionnaire in the pre-test and post-test stages. The control group waited for treatment and the experimental group participated in a play therapy training program for 10 2-hour sessions. Pre-test and post-test data were compared using Human Whitney test.

    Results

    The results showed that teaching play therapy skills to mothers reduced behavioral problems in children with ADHD in the experimental group compared to the control group.

    Conclusions

    Thus, it can be said that teaching mothers play-based play therapy based on the parent-child relationship (according to Landarth model) to mothers, in addition to ADHD childrenchr('39')s behavioral problems in general, two more specific areas of these problems, namely Reduce internal and external problems to a significant level.

    Keywords: Children's Behavioral Problems, Attention Deficit Hyperactivity Disorder, Parent-Child Relationship Play Therapy (CPRT)
  • Sepideh Rezvani, Behzad Imani*, Ramin Naderi Behrad Pages 39-45
    Background and Objectives

    Mental health is the ability to withstand problems and emotional intelligence is the ability to understand and control emotions and to bring order and stability to life. The purpose of this study was to investigate the correlation between mental health and emotional intelligence in studentschr('39') academic success.

    Materials and Methods

    This study was a descriptive-analytical and correlation study that was performed on 94 operating room students of Hamadan Paramedical Faculty in 2019. Sampling was done by census method. Data gathering tools were Emotional Inventory Imani et al. 2018, Goldberg Mental Health Questionnaire and Standard Academic success Questionnaire. Data were analyzed by SPSS 23 software.

    Results

    Data analysis showed that there was a direct, positive and positive linear relationship between emotional intelligence and mental health in the operating room students in semesters four (r = 0.858) and six (r = 0.932) and eight (r = 0.846). There is a meaning. Also, there was a direct, positive and significant linear relationship between emotional intelligence and academic success (mean grade) of operating room students in semesters four (r = 0.867) and six (r = 0.818) and eight (r = 0.766). In addition, there was a direct, positive and significant linear relationship between mental health and academic success (mean grade) of operating room students in semesters four (r = 0.837) and six (r = 0.814) and eight (r = 0.798).

    Conclusions

    The findings of this study showed that the higher the emotional intelligence and mental health of students in the required educational levels, the better the academic success of students.

    Keywords: Mental Health, Emotional Intelligence, Academic Success, Operating Room
  • Zahra Razavi, Rashid Heydari Moghadam, Ali Asghar Vahidinia, Yones Mohammadi, Amin Kaviani Fard, Ahmad Jahdari, Elham Hatami, Elham Kaviani * Pages 46-53
    Background and Objectives

    Obesity in children as a chronic problem with an increasing prevalence is one of the health problems in the last century. If the path from childhood to adolescent be accompanied by a gradual decline in physical activity and increased consumption of high-calorie foods, it will lead to obesity and a variety of chronic diseases. This study can help plan to reduce the prevalence and complications of this common disorder.

    Materials and Methods

    This study was performed in pediatric endocrinology clinic of Hamadan Besat hospital. In this study, children between the ages of 8 and 15 years with the BMI greater than 85% were randomly selected. The children were randomly divided into three groups. The first group underwent follow up without intervention. The second group under the appropriate diet plan and the third group were introduced to exercise expert. Changes in height, weight and BMI of all three groups were evaluated during three months.

    Results

    This study was performed on 97 patients referred to pediatric endocrinology clinic of Hamadan Besat Hospital during 2019-2020. 54.7% of patients were boys and 44.3% were girls. The mean age of the patients was 10.70 ± 2.15 years. Patients were divided into three groups; control (29%), diet group (32%) and physical activity group (36%). BMI was significantly decreased after three months in the diet and physical activity groups, but there was no significant difference between the two groups.

    Conclusions

    According to the results, with an appropriate diet and physical activity, we can improve overweight and obesity.

    Keywords: Obesity, Diet, Physical Activity, BMI
  • Matin Yousefi Moridani, Hossein Fallahian*, Niloofar Mikaeili Pages 54-60
    Background and Objectives

    Social Appearance Anxiety refers to social anxiety, especially general appearance, including body shape and the fear of being evaluated by others. The purpose of this study was to investigate the role of self-criticism and shyness in predicting social appearance anxiety of female students in Rasht.

    Materials and Methods

    The research was descriptive-correlational and the statistical population included all female students in Rasht. A total of 120 subjects were selected using this method and then tested with Lewis Self-Critical Questionnaire, Social Appearance Anxiety Questionnaire and Chick-Briggs Shyness Questionnaire.

    Results

    The results showed that there was a significant difference between social appearance anxiety and internalized self-critical component (r =0.30> P<0.01), and with social appearance and self-critical component anxiety (r =0.19> P<0.01). There was a significant positive relationship with the whole self-criticism scale (r = 0.32; P <0.01). Also, there was no significant relationship between shyness variables with any of social appearance anxiety variables. 15% of the total variance of social appearance anxiety is explained by self-criticism and its components. Also, 3% of the total variance of social appearance anxiety is explained by shyness components.

    Conclusions

    Given that social appearance anxiety variable has not been worked with any other variables in Iran so far, this study has little background. It is suggested in future research that this important construct of psychology be studied with other psychological components.

    Keywords: Self-Criticism, Shyness, Social Appearance Anxiety