فهرست مطالب

فصلنامه پرستاری دیابت
سال هشتم شماره 2 (بهار 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/02/12
  • تعداد عناوین: 6
|
  • فرحناز فرنیا، صدیقه سادات مختاری حسن اباد*، مسعود رحمانیان صفحات 1059-1071
    مقدمه و هدف

    دیابت ملیتوس مشکل بهداشتی مهم اپیدمی جامعه در قرن بیستم است. از رایج ترین عوارض آن نیز نوروپاتی محیطی می باشد. این عارضه چالش بزرگ حل نشده ای برای بیماران، متخصصین غدد و پرستاران بشمار می آید. بنابراین مطالعه حاضر به منظور بررسی تاثیر حمام گرم پا بر نوروپاتی محیطی در بیماران مبتلا به دیابت انجام شد.

    مواد و روش ها

     این مطالعه کار آزمایی بالینی تصادفی در مرکز تحقیقات دیابت یزد انجام شد. نمونه های واجد شرایط  شامل 70 بیمار دیابتی با نمونه گیری اولیه آسان انتخاب شدند. آن ها بطور تصادفی به گروه کنترل(تحت مراقبت روتین) و آزمون (تحت مراقبت روتین و حمام آب گرم پا) تقسیم شدند. برای واحدهای گروه آزمون ، در طول دو هفته مداخله حمام گرم پا در طی هشت جلسه 20 دقیقه ای طی دو هفته یک روز در میان انجام شد. ابزار گردآوری داده ها (پرسشنامه) از طریق مصاحبه و معاینه در سه نوبت (قبل از مداخله، دو  هفته و یک ماه بعداز مداخله) تکمیل شد. داده ها تحت نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل گردید.

    یافته ها

     طبق نتایج، نمره میانگین نوروپاتی گروه آزمون با تاریخچه در بدو مطالعه، دو هفته و یک ماه بعد به ترتیب 7/24، 4/51 ، 4/39 و بر اساس معاینه به ترتیب 4/09، 3/12 ، 2/90  بود. حال آن که مقادیر فوق در گروه کنترل با تاریخچه  7، 7 و 78/6 و با معاینه 33/4، 4/07و 3/84 بود.  بین میانگین نمرات نوروپاتی پس آزمون گروه آزمون و کنترل تفاوت معنی داری مشاهده شد (0/001>p).

    نتیجه گیری

    با توجه به تغییرات میانگین نوروپاتی محیطی در بیماران دیابتی، می توان حمام گرم پا را به عنوان یک روش ساده و موثر غیر دارویی و مراقبتی در منزل پیشنهاد نمود. بعلاوه نیاز به مطالعات بیشتر در این زمینه می باشد.

    کلیدواژگان: نوروپاتی دیابتی، حمام گرم پا، کارآزمایی بالینی تصادفی شده، دیابت ملیتوس، عوارض
  • آزیتا امیرفخرایی، مرجان معصومی فرد، بهرنگ اسماعیلی شاد، زهرا دشت بزرگی، لیلا درویش باصری* صفحات 1072-1083
    مقدمه و هدف

    دیابت شایع ترین بیماری مزمن متابولیک است و بیماران دیابتی یکی از گروه های اصلی در معرض خطر برای بیماری کرونا هستند. از عوامل مرتبط با اضطراب می توان به نگرانی سلامتی، سرسختی روانشناختی و فراهیجان مثبت اشاره کرد. بنابراین پژوهش حاضر با هدف پیش بینی اضطراب کرونا بر اساس نگرانی سلامتی، سرسختی روانشناختی و فراهیجان مثبت در بیماران دیابتی انجام شد.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر مقطعی از نوع همبستگی بود. جامعه پژوهش مبتلایان به بیماری دیابت شهر اهواز در سال 1399 بودند که از میان آنان 500 نفر با روش نمونه گیری داوطلبانه انتخاب شدند. داده ها با ابزارهای اضطراب کرونا، نگرانی سلامتی، سرسختی روانشناختی و فراهیجان مثبت جمع آوری و با روش های ضرایب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه با مدل همزمان در نرم افزار SPSS-24 تحلیل شدند.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که نگرانی سلامتی با اضطراب کرونا در بیماران دیابتی رابطه مثبت و معنی دار و سرسختی روانشناختی (276/0-=r) و فراهیجان مثبت (311/0-=r) با اضطراب کرونا آنان رابطه منفی و معنی دار داشت. همچنین متغیرهای نگرانی سلامتی، سرسختی روانشناختی و فراهیجان مثبت به طورمعنی داری توانستند 5/26 درصد از تغییرات اضطراب کرونا در بیماران دیابتی را پیش بینی نمایند که سهم نگرانی سلامتی بیشتر از سایر متغیرها بود (0/01>P).

    نتیجه گیری

    با توجه به توانمندی نگرانی سلامتی، سرسختی روانشناختی و فراهیجان مثبت در پیش بینی اضطراب کرونا بیماران دیابتی، توصیه می گردد که برای کاهش اضطراب کرونا برنامه هایی جهت کاهش نگرانی سلامتی و افزایش سرسختی روانشناختی و فراهیجان مثبت طراحی و از طریق کارگاه های آموزشی مجازی و الکترونیکی اجرا کرد.

    کلیدواژگان: اضطراب کرونا، نگرانی سلامتی، سرسختی روانشناختی، فراهیجان مثبت، بیماران دیابتی
  • غلام رضا ثناگوی محرر*، محمود شیرازی، فرهاد کهرازئی، زهرا کرمی مهاجری، سمانه کیا صفحات 1084-1095
    مقدمه و هدف

    دیابت یک بیماری مزمن، پیشرونده و با شیوع بالا است که آموزش به بیماران دیابتی نقش مهمی در بهبود وضعیت زندگی آنان دارد. در نتیجه، هدف این مطالعه تعیین تاثیر آموزش خودمدیریتی بر استرس، سلامت روان و رفتارهای خودمراقبتی در مبتلایان به دیابت نوع دو بود.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه پژوهش مبتلایان به دیابت نوع دو مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر ورامین در سال 1398 بودند. نمونه پژوهش 60 نفر بود که پس از بررسی ملاک های ورود به مطالعه با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و به روش تصادفی در دو گروه مساوی جایگزین شدند. ابزارهای پژوهش پرسشنامه های استرس و سلامت روان و مقیاس تجدیدنظرشده رفتارهای خودمراقبتی دیابت بودند. داده ها با آزمون های خی دو، تی مستقل و تحلیل کوواریانس چندمتغیری در نرم افزار SPSS-19 تحلیل شدند.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که گروه های آزمایش و کنترل از نظر وضعیت های جنسیت، سن، تاهل و تحصیلات تفاوت معنی داری نداشتند (0/05<P). همچنین، گروه ها در مرحله پیش آزمون از نظر استرس، سلامت روان و رفتارهای خودمراقبتی تفاوت معنی داری نداشتند (0/05<P)، اما گروه ها در مرحله پس آزمون از نظر هر سه متغیر تفاوت معنی داری داشتند (0/001>P). به عبارت دیگر، آموزش خودمدیریتی باعث کاهش استرس و افزایش سلامت روان و رفتارهای خودمراقبتی در مبتلایان به دیابت نوع دو شد (0/001>P).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان دهنده تاثیر آموزش خودمدیریتی بر کاهش استرس و افزایش سلامت روان و رفتارهای خودمراقبتی بود. بنابراین، درمانگران و متخصصان سلامت در حوزه سلامت بیماران دیابتی می توانند از روش آموزش خودمدیریتی در کنار سایر روش های آموزشی برای بهبود ویژگی های روانشناختی آنان استفاده کنند.

    کلیدواژگان: آموزش خودمدیریتی، استرس، سلامت روان، رفتارهای خودمراقبتی، دیابت نوع دو
  • حامد طاهری، الهام سرحدی، مصطفی پیوند*، ذبیح الله هاشم زهی گونکی صفحات 1096-1104
    مقدمه و هدف

    نوروپاتی یکی از عوارض شایع بیماری دیابت نوع 2 می باشد. این اختلال در بیماران دیابتی نوع دو یک عارضه زودرس محسوب می شود، لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین شیوع و شدت نوروپاتی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر از نوع توصیفی-تحلیلی است که با روش نمونه گیری سیستماتیک بر روی 195 نفر از بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 شهر زاهدان در سال 1397 انجام شد. برای تعیین شدت نوروپاتی نوار عصب و عضله از شاخص های (NCV و EMG) انجام گردید. نوروپاتی به سه گروه، حسی، حرکتی و اتوزوم طبقه بندی شد. یافته ها توسط نرم افزار SPSS 22 آنالیز شدند.

    یافته ها

    این مطالعه نشان داد که شیوع کلی نوروپاتی در بیماران دیابتی مراجعه کننده به کلینیک دیابت 1/42 درصد (82 نفر) می باشد. از نظر توزیع نوع نوروپاتی در بیماران مبتلا به دیابت شهر زاهدان، 72 درصد بیماران (59 نفر) نوروپاتی حسی، 4/24 درصد بیماران (20 نفر) نوروپاتی حرکتی و 7/3 درصد بیماران (3 نفر) نوروپاتی اتونوم داشتند. ارتباط معناداری بین متغیرهای سن، مدت بیماری، تری گلیسیرید، قند خون و فشار خون با نوع نوروپاتی مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج، شیوع نوروپاتی در بیماران دیابتی در حال افزایش است، لذا نیازمند برنامه ریزی ویژه بهداشتی برای کنترل بیماری دیابت جهت کاهش عوارض بیماری میباشد. امکان دسترسی بیشتر به روش های غربالگری دوره ای برای بیماران و افرادی که دارای ریسک خطرنظیر سابقه خانوادگی مثبت، سابقه بیماری قلبی و عروقی، فشارخون و سن بالاتر از 30 سال هستند توصیه میشود. در صورتی که بتوانیم کنترل بهتری بر روی بیماری دیابت داشته باشیم میتوانیم عوارض را کاهش دهیم که خود می تواند باعث کاهش اثرات ناتوانی و هزینه های درمانی شود.

    کلیدواژگان: نوروپاتی، دیابت نوع دو، اختلال حس و حرکتی
  • سهیلا جعفربگلو، علی مهداد* صفحات 1105-1118
    مقدمه و هدف

    با توجه به وجود مشکلات فراوان در ابعاد جسمی و روانی بیماران مبتلا به دیابت و نرخ بالای افراد دیابتیک در ایران و حضور بخش عمده ای از آنان در محیط های شغلی که مستعد استرس هستند و به دلایل متعددی ادراک خودکارآمدی پایینی دارند، لذا، پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی آموزش خود مراقبتی بر ادراک استرس شغلی و ادراک خود کارآمدی افراد شاغل دیابتی نوع دو انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    این پژوهش بر مبنای هدف از نوع کاربردی و از لحاظ روش از نوع شبه آزمایشی و طرح تحقیق به روش پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل، همراه با پیگیری 3  ماهه است. جامعه آماری این پژوهش شامل شاغلین دیابتی نوع دو در مرکز انجمن دیابت ایران و گابریک و برخی از کلینیک های مستقر در شهر تهران بود که  با تعداد 100 نفر از شاغلین دیابتی نوع دو جهت شرکت در فرایند پژوهش تماس گرفته شد و از این بین 34 نفر آمادگی خود را جهت شرکت در برنامه آموزشی اعلام نمودند که به صورت تصادفی در دو گروه  17 نفره آزمایش و کنترل گمارده شدند. ابزارهای مورد استفاده شامل پرسشنامه های ادراک استرس شغلی، خودکارآمدی ادراک شده و بسته آموزشی خود مراقبتی بوده است. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS انجام شد.

    یافته ها

     نتایج حاصل از تحلیل کوواریانس چند متغیری بررسی اثربخشی خود مراقبتی بر کاهش ادراک استرش شغلی و بهبود ادراک خود کارآمدی افراد شاغل دیابتی نوع دو در مرحله پس آزمون و پیگیری نشان داد که رابطه پیش آزمون با پس آزمون و پیگیری در متغیر های ادراک خودکارآمدی و ادراک استرس شغلی معنی دار است (01/0>p) و نشان داد که آموزش های خود مراقبتی منجر به بهبود ادراک خودکارآمدی و کاهش ادراک استرس شغلی شاغلین دیابتی نوع دو می گردد.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های پژوهش، ضرورت آموزش بسته خود مراقبتی برای کاهش ادراک استرس شغلی و بهبود ادراک خود کارآمدی افراد شاغل دیابتی نوع دو به دست اندکاران نظام سلامت کشور، مدیران سازمان ها و تمامی کارکنان پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: آموزش خود مراقبتی، ادراک استرس شغلی، ادراک خودکارآمدی، دیابت نوع دو
  • فاطمه خارایی، ستیلا دلیلی*، عبدالرضا مدقالچی، شاهین کوه منایی، رضا بیات، دانیل زمانفر، کیومرث گل شکن صفحات 1119-1121
    مقدمه و هدف

    دیابت ملیتوس شایع ترین و هشدار دهنده ترین بیماری متابولیک در سراسر جهان است. با توجه به اثرات جانبی داروهای شیمیایی، استفاده از گیاهان دارویی از دیرباز مورد استقبال قرار گرفته است. گیاه گزنه تحت عنوان Urtica Dioica  دارای خواص با ارزش درمانی و اقتصادی می باشد. مطالعات انجام شده مکانیسم های مختلفی را جهت بیان نحوه ی اثرگذاری عصاره ی گزنه در کنترل دیابت مطرح کرده اند.

    مواد و روش ها

    مقاله ی حاضر  یک مطالعه ی مروری است. جست و جو با استفاده از کلید واژه ها از جمله دیابت نوع یک و دو، گزنه، انسولین و گیاهان دارویی در پایگاه های معتبر از جمله PubMed، ، Elsevier، Wiley، Science direct  و SID  از سال 2000 تا 2019 انجام گرفت و مقالات  و نتایج مورد بررسی قرار گرفتند.

    یافته ها

    قسمت های هوایی گیاه که به روش های مختلف (الکلی و یا آبی) استخراج شده و به صورت چای، کپسول و یا از طریق تزریق (در مدل های آزمایشگاهی) مصرف شده است. فراوانی نتایج مثبت در مدل های آزمایشگاهی و در مقابل موارد اندک نتایج مثبت در مطالعات بالینی  گزارش شده است.

    نتیجه گیری

    نیاز به انجام مطالعات جهت اطمینان از ایمن و بدون عارضه بودن آن به محققان آگاهی می دهد که استفاده از عصاره ی گزنه به عنوان درمان و یا مکمل درمانی هنوز به طور کامل شناخته نشده است.

    کلیدواژگان: دیابت نوع یک و دو، گیاهان دارویی، گزنه
|
  • Farahnaz Farnia, Sedighehalsadat Mokhtari Hasan Abad*, Masoud Rahmanian Pages 1059-1071
    Introduction

    Diabetes mellitus (DM) is a major epidemic public health problem of the 20th century. One of the most common complications of DM is peripheral neuropathy. This complication remains a big unsolved challenge for DM patients, endocrinologists, and nurses. The purpose of this study was to investigate the effectiveness of a warm foot bath on peripheral neuropathy in diabetic patients.

    Materials and Methods

    This randomized clinical trial was conducted on 70 diabetic patients at the Yazd Diabetes Research Center, Yazd, Iran. The study population was selected using the convenience sampling technique. They were randomly assigned into two groups of control (receiving routine care) and intervention (receiving routine care plus a warm foot bath). A warm foot bath was administered for 8 sessions lasting 20 min every other day, over 2 weeks. The data collection tool (i.e., a questionnaire) was completed by interviewing and examination in three phases (i.e., before the intervention and two weeks and one month after the intervention). The data were analyzed in SPSS software.

    Results

    According to results, the mean neuropathy scores were obtained as 7.24, 4.51, and 4.39 before the intervention, two weeks post-intervention, and one month after the intervention, respectively. Based on the physical examination, these values were estimated at 4.09, 3.12, and 2.90 for the mentioned time points, respectively. With regard to the control group, the mean neuropathy scores in the three phases were respectively 7.48, 7.7, and 6.78 based on the history taking and 4.33, 4.7, and 3.84 according to the physical examination. The results revealed a significant difference between the intervention and control groups in terms of the posttest mean neuropathic score (P<0.001).

    Conclusion

    Considering the mean changes in peripheral neuropathy in diabetic patients, a warm foot bath can be recommended as an effective and simple nonpharmacological and home care intervention. However, it is required to perform further research in this domain.

    Keywords: Peripheral neuropathy, Warm foot bath, Randomized clinical trial, Diabetes mellitus, Diabetes complication
  • Azita Amirfakhraei, Marjan Masoumifard, Behrang Esmaeilishad, Zahra Dashtbozorgi, Leyla Darvish Baseri* Pages 1072-1083
    Introduction

    Diabetes is the most common chronic metabolic disease, and diabetic patients are one of the main groups at risk for Corona disease. Health concern, psychological hardiness, and positive meta-worry are among anxiety-related factors. Therefore, the present study aimed to predict Coronavirus anxiety in diabetic patients based on health concern, psychological hardiness, and positive meta-worry.

    Materials and Methods

    The current study had a cross-sectional correlational design. The research population included diabetic patients in Ahvaz in 2020 among whom 500 cases were selected by voluntary sampling. Data collection tools were Coronavirus anxiety scale, Health Concern Questionnaire, psychological hardiness scale, and positive meta-worry scale. The obtained data were analyzed in SPSS software (version 24) using Pearson correlation coefficients and multiple regression.

    Results

    As evidenced by the obtained results health concern (r=0/398) had a positive and significant relationship with Coronavirus anxiety in diabetic patients. On the other hand, psychological hardiness (r=-0/276) and positive meta-worry (r=-0/311) had a negative and significant relationship with their Coronavirus anxiety. Moreover, the variables of health concern, psychological hardiness, and positive meta-worry significantly could predict 26.5% of Coronavirus anxiety variance in diabetic patients, and health concern had a higher odds ratio (P<0.01).

    Conclusion

    Due to the ability of health concern, psychological hardiness, and positive meta-worry in predicting Coronavirus anxiety of diabetic patients, it is recommended to design some programs to reduce health concern and increase psychological hardiness and positive meta-worry and implement them using virtual and electronic workshops.

    Keywords: Corona virus anxiety, Health concern, Psychological hardiness, Positive meta-emotion, Diabetic patients
  • Gholamreza Sanagouye Moharer*, Mahmoud Shirazi, Farhad Kahrazei, Zahra Karami Mohajeri, Samaneh Kia Pages 1084-1095
    Introduction

    Diabetes is a chronic, progressive, and highly prevalent disease. The delivery of associated training to diabetic patients plays an important role in improving their living condition. As a result, the aim of this study was to determine the effect of self-management training on stress, mental health, and self-care behaviors in patients with type II diabetes.

    Materials and Methods

    The present semi-experimental study was conducted using a pretest-posttest design with a control group. The research population corresponded to a group of patients (n=60) with type II diabetes referring to the health care centers located in Varamin, Iran, in 2019. The study population was selected based on the eligibility criteria using the purposive sampling method and then randomly assigned into two equal groups. The research tools included the stress and mental wellbeing questionnaires and revised diabetes self-care behaviors scale. The data were analyzed in SPSS software (version 19) using the Chi-square test, independent sample t-test, and multivariate analysis of covariance.

    Results

    The findings showed no significant difference between the intervention and control groups in terms of gender, age, marital status, and education level (P>0.05). Furthermore, there was no significant difference between the two groups at the pretest stage considering stress, mental health, and self-care behaviors (P>0.05). However, the results of the posttest stage revealed a significant difference between the research groups in terms of all three variables (P<0.001). In other words, self-management training led to the reduction of stress and enhancement of mental health and self-care behaviors in patients with type II diabetes (P<0.001).

    Conclusion

    The results of the present study were indicative of the effect of self-management training on decreasing stress and increasing mental health and self-care behaviors. Therefore, health experts and therapists in the field of diabetic patient health can use self-management training, along with other training methods, to improve the psychological condition of these patients.

    Keywords: Self-management training, Stress, Mental health, Self-care behaviors, Type II diabetes
  • Hamed Taheri, Elham Sarhadi, Mostafa Peyvand*, Zabihollah Hashemzehi Gonaki Pages 1096-1104
    Introduction

    Neuropathy is one of the most prevalent side effects of type II diabetes mellitus. This disorder is an early complication in type II diabetic patients. Therefore, the present study aimed to determine the prevalence and severity of neuropathy among subjects with type II diabetes.

    Materials and Methods

    The present descriptive-analytical study was carried out on a total of 195 patients with type 2 diabetes in Zahedan, Iran, in 2018 using systematic sampling. To determine the severity of neuropathy, the nerve and muscle measurement tests of electromyography and nerve conduction velocity were performed. Neuropathy was categorized into three sensory, motor, and autosomal groups. Then, the obtained data were analyzed using SPSS software (version 22).

    Results

    The results of the present study showed that the overall prevalence of neuropathy in diabetic patients referring to the diabetic clinic was 42.1% (n=82). Regarding the distribution of neuropathy in patients with type 2 diabetes in Zahedan, 72% (n=59), 24.4% (n=20), and 3.7% (n=3) of the patients were diagnosed with sensory neuropathy, motor neuropathy, and autonomic neuropathy, respectively. There was no significant relationship between the studied variables, such as age, disease duration, blood sugar, triglyceride, and hypertension, with the type of neuropathy.

    Conclusion

    According to the obtained results, the prevalence of neuropathy has been increasing in diabetic patients; therefore, special health planning is required to control diabetes for the reduction of the complications of the disease. It is recommended to provide access to periodic screening methods for patients and individuals at risk with positive family history, previous cardiovascular disease, hypertension, and age of over 30 years. In case diabetes can be better controlled, the associated side effects can be decreased, which in turn can reduce the effects of disability and treatment costs

    Keywords: neuropathy, Type II Diabetes, sensory, motor disorders
  • Soheila JafarBeglu, Ali Mehdad * Pages 1105-1118
    Introduction

    Regard to the wide range of physical and psychological problems of patients with diabetes and high rates of diabetic patients in Iran and the presence of a many number of them in stressful work environments and for a several reasons, they have low self-efficacy perceptions. Therefore, the purpose of the present study was to determine the effectiveness of self-care training on perceived job stress and perceived self-efficacy among type II diabetic patients at the Iranian Diabetes Association Center, Gabrick and some clinics based in Tehran in spring and summer of 2019.

    Materials and Methods

    this research is practical and quasi-experimental and the research design was pre-test and post-test with control group and 3 months’ follow-up. The statistical population of this study includes type 2 diabetic workers at the Iranian Diabetes Association Center, Gabrick and some clinics based in Tehran. 100 type II diabetic workers were contacted to participate in the research process, and 34 of them expressed their readiness to participate in a training program that was randomly divided into two groups of 17 each and assigned randomly in experimental and control groups and Self-care training was trained as treatment variable to diabetic patients, whereas no any training to control group. The instruments used in this study were perceived job stress questionnaire, perceived self-efficacy questionnaire and self-care training package. Data were analyzed by use of repeated analysis of variances and with use of SPSS software.

    Results

    The results showed that the mean scores of job stress perception and self-efficacy perception in the post-test were higher than the pre-test group in the experimental group compared to the control group, which shows the improvement of the mentioned variables in the experimental group. In other words, self-care training has a significant effect on increasing the perception of job stress and self-efficacy in people with type II diabetes in the post-test phase (p <0.01) and this effect remains in the follow-up phase.

    Conclusion

    According to the result, it is suggested to managers of organizations and practitioners of the health system of Iran, the necessity of closed self-care education to reduce perception of job stress and improve perception of self-efficacy in type II diabetic workers and all employees of organizations.

    Keywords: Self-care training, perceived job stress, perceived self-efficacy, type II diabetic
  • Fatemeh Kharaee, Setila Dalili*, Abdolreza Medghalchi, Shahin Koohmanaee, Reza Bayat, Kioomars Golshekan, Daniel Zamanfar Pages 1119-1121
    Introduction

    Diabetes is the most common metabolic disease worldwide. Due to the arbitrary use of Urtica dioica among diabetics, this study aimed to investigate the effect of this herb on the control of diabetes.

    Materials and Methods

    This review study was performed using the Persian and English keywords, such as "type 1 diabetes and 2", "insulin", "herbal medicine", and "Urtica dioica" among valid databases, including PubMed, Elsevier, Wiley, Science Direct, and SID from 2000 to 2019. Subsequently, out of 127 articles, the results of 16 studies were examined in this review.

    Results

    The mechanisms investigated in these studies included DNA damage, increased numbers of beta-cells, increasedexpression of GLUT4 on the muscular cell surface, inhibition of atrophy of beta-cells, rearrangement of histology of isletsofLangerhans, and stimulation of insulinsecretion. Few positive results have been reported in the clinical models of diabetes on this extract.

    Conclusion

    According to the current study, Urtica dioica extract can control blood glucose levels through different mechanisms. Further studies with a wider number of samples to evaluate the exact mechanism of this extract on clinical specimens (in patients with type 1 and 2 diabetes) with and without insulin consumption and dosage are among the important issues in evaluating the effect of this extract

    Keywords: Diabetes, Herbal medicine, Urtica dioica, Fasting blood sugar, Glycemic control