فهرست مطالب

سیاست جهانی - سال نهم شماره 2 (پیاپی 32، تابستان 1399)

فصلنامه سیاست جهانی
سال نهم شماره 2 (پیاپی 32، تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/06/22
  • تعداد عناوین: 9
|
  • کیهان برزگر* صفحات 7-42

    این مقاله به بررسی اهمیت تاریخ و تیوری در پیشبرد پژوهش های روابط بین الملل می پردازد. در نظام آموزشی رشته روابط بین الملل (و علوم سیاسی) در دانشگاه های ایران، به ویژه در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری، که دانشجویان ملزم به نوشتن پایان نامه هستند، بهره برداری حداکثری از ابزار «تاریخ» به شکل سنتی آن، یعنی استفاده توصیفی، گسترده و بعضا کلی گونه از تاریخ، بی جهت بر حجم یک کار پژوهشی می افزاید. از سوی دیگر، این نظام، بطور سنتی نقش برجسته و حداکثری به استفاده از «تیوری» برای هدایت پژوهش ها قایل است. این مسئله تبدیل به یک آفت جدی در هدایت و سودمندی پژوهش های روابط بین الملل در کشورمان شده است. تاریخ و تیوری تنها ابزاری هایی برای «قالب بندی» یک پژوهش در روابط بین الملل و ساده سازی فهم آن برای خواننده هستند. بر همین مبنا، بهره برداری از آنها باید به شکل «حداقلی» و صرفا برای کمک به فهم فرضیه اصلی نویسنده و با یک روش «ویژه» با هدف درک صحیح از روندهای جاری سیاسی، امنیتی و اقتصادی مختص به هر جامعه باشد. در این روش، بهره برداری از ابزار تاریخ هم به شکل کاربردی و برای تبیین روندهای موجود و به شکل بازگشت های سریع و آزادانه تاریخی در سرتاسر متن برای تبیین چرایی و تداوم روند رخداد یک پدیده تاریخی در زمان حال یا پیش بینی آینده صورت می گیرد. همزمان از تیوری صرفا برای قالب بندی بحث، آزمون فرضیه و عملیاتی کردن بحث در حوزه سیاستگذاری استفاده می شود.

    کلیدواژگان: تاریخ، تئوری، روابط بین الملل کاربردی، سیاستگذاری، سیاست جهانی
  • حسین اصغری ثانی، محسن خلیلی*، محسن اسلامی، مسعود موسوی شفائی صفحات 43-84

    ریزکشور نروژ، در دیپلماسی صلح نامبردار شده و بر خلاف نظریه های سنتی روابط بین الملل (توجه به سخت افزار قدرت و اهمیت یافتن کشورها/قدرت های بزرگ) توانسته است با تمرکز بر قدرت نرم نهفته در مزیت های نسبی، برندی فراملی و تصویری ارزشمند از یک میانجی قابل احترام در منازعات داخلی و بین المللی خلق کند. شهرت جهانی و برند فراملی نروژ، چهره ای از یک کشور کوچک آفریده که نظریه های جاافتاده ی روابط بین الملل را به چالش کشانده است. پرسش نوشتار، شهرت نروژ در دیپلماسی صلح است. زین سبب، نگارندگان با بهره گیری از چارچوب نظری برندسازی ملی، کوشش کردند تا نشان دهند که چگونه نروژ (با وجود موقعیت حاشیه ای و منابع کم) توانسته است در درگیری های بین المللی، از کشور خود، چهره ای پذیرفتنی و هوادار صلح (صلح سازی/صلح بانی) نشان دهد؛ کاری که بسیاری از کشورهای بزرگ با منابع فراوان، نتوانسته اند. به نظر می رسد برند فراملی نروژ در دیپلماسی صلح دستامد تمرکز بر مزیت های فرهنگی نهفته در ساختار دولت ملت نروژ بوده است. یافته های نوشتار نشان می دهد که نهادسازی، حمایت های قانونی/مالی از صلح سازی/صلح بانی، میانجیگری در منازعات داخلی و بین المللی متعدد و ادبیات غنی صلح نروژی، تاییدکننده ی انگاره ی پژوهش است.

    کلیدواژگان: نروژ، دیپلماسی صلح، برندسازی فراملی، صلح سازی، صلح بانی
  • اعظم محمدی خسروی*، بهزاد شاهنده، اسدالله اطهری، داوود هرمیداس باوند صفحات 85-116

    پروژه آناتولی جنوب شرقی (گاپ) ترکیه، یکی از بحث برانگیزترین و بزرگترین پروژه های موجود در سراسر جهان است که محل اجرای پروژه مناطق کردنشین ترکیه است. هدف عمده پروژه ساخت22 سد، 19 نیروگاه برق بر روی رودخانه های دجله و فرات به همراه توسعه شبکه‎های آبیاری برای تولید انرژی و آبیاری 8/1 میلیون هکتار زمین اعلام شده است. بسیاری از محققان اجرای پروژه را در راستای حل مسئله کردی در ترکیه می دانند. سوال این است پروژه گاپ چه تاثیری بر بحران هویت و هویت کردها در ترکیه داشته است؟ پاسخ به این پرسش در قالب فرضیه پژوهش این خواهد بود که سیاست های آبی ترکیه در قالب پروژه گاپ بخشی از استراتژی ترکیه برای حل بحران هویت واز بین بردن هویت کردی در این کشور است. یافته های پژوهش با استفاده از روش تحلیلی – توصیفی و نظریه بحران لوییس پای حاکی از آن بوده که ترکیه از ابتدای تاسیس با بحران هویت مواجه و با استفاده از پروژه گاپ و روش های همگون سازی ناشی از آن مانند کوچ اجباری مردم کرد منطقه گاپ، تخریب آثار باستانی و نشانه های فرهنگ و هویت کردی و بهبود شرایط اقتصادی – اجتماعی جامعه کردی به دنبال حل بحران هویت است اما پروژه گاپ نتوانسته بحران هویت و مسئله کردی در ترکیه را حل کند و پیامدهای از قبیل جابجایی جمعیت، تخریب محیط زیست و تخریب میراث فرهنگی کردها را به همراه داشته است. همچنین این پروژه نقض ماده اول اعلامیه حقوق بشر، مواد 29،27 و 26  قطعنامه رعایت جوامع بومی و کنوانسیون مبارزه با بیابان زایی است.

    کلیدواژگان: ترکیه، گاپ، بحران هویت، کردها
  • رضا کدخدازاده*، حمیدرضا عزیزی صفحات 117-146

    جمهوری آذربایجان تا پیش از جنگ های ایران و روسیه تزاری و تحمیل قراردادهای گلستان و ترکمنچای در سال های 1813 و 1828 میلادی بخشی از سرزمین ایران بود. شواهد تاریخی نیز نشان می دهد که این جدایی بر خلاف جدایی بسیاری از مناطق دیگر جهان -که بر اثر استقلال خواهی درونی مردم مناطق یک کشور رخ داده- نبود و بیشتر حاصل قدرت طلبی یک قدرت امپریالیستی بود و تحولات بعدی نیز باعث شد که در سال 1918 با نام آذربایجان استقلال پیدا کند. این استقلال خیلی به درازا نکشید و در سال 1920 این کشور به بخشی از اتحاد جماهیر شوروی تبدیل شد. پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال 1991، جمهوری آذربایجان مجددا به عنوان یک کشور مستقل درآمد. حاکمان این کشور تازه تاسیس از همان ابتدا سعی کردند علی رغم پیوند بنیادین این کشور با فرهنگ و تمدن ایرانی، هویت کاملا مستقلی را برای خود، کشور، تاریخ، فرهنگ و مردم آن بسازند. این امر سبب گردید مقامات باکو هر چه بیشتر سیاست های پان ترکیستی را مورد توجه قرار دهند و همین عامل باعث شد روابط دو کشور ایران و جمهوری آذربایجان از همان ابتدا روابط نسبتا تنش آلودی شود. حال این پرسش مطرح می گردد که عامل سیاست های پان ترکیستی چه تاثیری در روابط بین دو کشور داشته است؟ در پاسخ به این پرسش، فرضیه اصلی مقاله حاضر این است که سیاست های پان ترکیستی در عرصه های گوناگون در جمهوری آذربایجان عامل اصلی امنیتی شدن روابط ایران و جمهوری آذربایجان بوده است. روش تجزیه و تحلیل اطلاعات در این پژوهش، روش تبیینی و با استفاده از منابع کتابخانه ای است.

    کلیدواژگان: ایران، پان ترکیسم، جمهوری آذربایجان، روابط ایران و جمهوری آذربایجان
  • محمدحسین اسماعیلی سنگری* صفحات 147-178

    تحلیل گذار و تبدیل نظام های حکومتی در چرخه نظام- جهان مدرن از عمده مسایل سیاست جهان و ایران است. هدف این پژوهش تحلیل چرخش نظام حکومتی ایران در دهه 1290. ش بر اساس نظریه نظام- جهان مدرن است. مفروض های این مقاله بر تغییرات همگن و بر فرگشت های تقسیم کار جهانی توسط دستگاه دولتی پرتوان تاکید دارد. سوال اصلی پژوهش این است که تغییر و تبدیل نظام حکومتی ایران از قاجار به پهلوی در دهه 1920 چگونه بر اساس نظام- جهان مدرن قابل تحلیل است؟ در راستای جواب به سوال فوق این فرضیه به عنوان جواب موردبررسی قرار می گیرد که گذار نظام حکومتی از قاجار به پهلوی متناسب با چرخش نظام – جهان مدرن در راستای تقسیم کار جهانی و تابعیت سازمان اجتماعی کار صورت پذیرفت. در فرگشت ابتدایی توسط دولت پرتوان کودتای سوم اسفند 1299. ش رخ داد و هژمون قدرت فایقه به شکل خشونت گرایانه و با نقش آفرینی قزاق ها نمود یافت. اما سپس با همگن سازی فرهنگی توسط بوروکراتها و متجددین روشنفکر موجبات تابعیت سازمان کار و چرخش از جامعه ی حاشیه ای به جامعه ی نیمه پیرامونی فراهم گردید. و ایران به منزله ی منطقه ی مزیت مند اقتصادی در انباشت سرمایه بیشتر برای اقتصاد سرمایه داری جهانی ایفای نقش نمود. اطلاعات مقاله به طریق اسنادی جمع آوری و با روش تحلیلی- توصیفی نگارش شده است.

    کلیدواژگان: ایران، پهلوی، گذار، نیمه پیرامون، نظام- جهان مدرن
  • لقمان قنبری، شمس الدین صادقی*، قدرت احمدیان صفحات 179-204

    مسئله محوری این پژوهش جهانی شدن و کاربست«جهان-محلی گرایی روش شناختی» در تحلیل نتایج متفاوت جنبش های پسا 2011 عربی است. جهانی شدن روند و تزی تحول آفرین است که در ابعاد مختلف، بیشتر مناطق جهان را تحت تاثیر قرار داده است. در این راستا منطقه خاورمیانه عربی یکی از این مکان ها است که در چند دهه اخیر مورد رسوخ فرایندهای جهانی شدن بوده است و دگرگونی های را در حیات سیاسی کشورهای این منطقه موجب شده است. پرسش اصلی این است که جهانی شدن در مواجه با نظام های سیاسی مختلف عربی چگونه منجر به بروندادهای متفاوت در مسیر جنبش های موسوم به بهار عربی شده است؟ فرضیه این است که جهانی شدن به مثابه فرایندی تحول آفرین در یک رابطه دیالکتیکی با بافت ها/ساخت های متفاوت داخلی هر کدام از کشورهای عربی، بروندادهای متفاوتی را در مسیر این جنبش ها موجب شده است. در این پژوهش پس از بیان اهمیت جامعه شناسی جهانی شدن، سعی خواهیم داشت به تحلیل جنبش های پسا 2011 عربی و نتایج متفاوت آنها در چارچوب جهان -محلی گرایی روش شناختی (به مثابه هدف پژوهش) بپردازیم. یافته های پژوهش نشان می دهد که منطق دیالکتیکی نهفته در جهان-محلی گرایی روش شناختی سبب افزایش فهم ما از مکانیزم تاثیر گذاری جهانی شدن بر نتایج متفاوت جنبش های پسا 2011 عربی خواهد شد.

    کلیدواژگان: جهانی ‌شدن، نتایج‌ جنبش‌های عربی، ملی‌گرایی روش شناختی، جهان‌گرایی روش شناختی، جهان‌-محلی‌گرائی روش‌شناختی
  • مهدی کریمی، مصطفی قادری حاجت*، رضا الهوردیزاده صفحات 205-230

    اختلافات سرزمینی و مرزی همیشه به صورت یکی از عوامل منازعه در روابط بین کشورها بوده است. حوزه اتحادیه اروپا نیز از این قاعده مستثنی نبوده و در طول تاریخ با این مشکل رو به رو بوده است. پس از جنگ جهانی دوم، این منطقه از جهان، تحولات شگرفی را به خود دید. همگرایی منطقه ای، چهره این منطقه را متحول کرد و نحوه پاسخ دهی به اختلافات نیز دگرگون شد. سوالی که پژوهش حاضر در پی یافتن پاسخی به آن بود، عبارت است از اینکه: همگرایی چه نقشی در حل و فصل مسالمت آمیز اختلافات سرزمینی و مرزی در حوزه اتحادیه اروپا داشته است؟ پژوهش حاضر به لحاظ هدف، بنیادی و از حیث ماهیت و روش، از نوع تحقیقات توصیفی- تحلیلی است، ابزار گردآوری اطلاعات نیز با استفاده از روش کتابخانه ای است. یافته های پژوهش نشان می دهد که تاثیر همگرایی اروپایی بر حل و فصل مسالمت آمیز اختلافات را می توان در چهار حوزه بررسی کرد: اول، تحمیل هنجارها و پیش شرط هایی برای عضویت یا همان تاثیر جبری همگرایی در حل و فصل مسالمت آمیز اختلافات سرزمینی- مرزی؛ دوم، ایجاد مشروعیت ادراکی همگرایی در بین بازیگران یا همان عامل قادرسازی که بازیگران در صورت قادر بودن به مشروعیت دادن به همگرایی می توانند زمینه حل و فصل اختلافات را داشته باشند؛ سوم، پیوند دادن پدیده منازعه با عموم مردم و غیرامنیتی کردن آن یا همان تاثیر پیوندی؛ چهارم، درونی شدن همگرایی یا همان تاثیر ساختاری که در نمونه قبرس نیز به وضوح قابل مشاهده بود.

    کلیدواژگان: همگرایی، اتحادیه اروپا، اختلافات سرزمینی و مرزی
  • مجید روحی دهبنه *، حسین کریمی فرد، سید تقی میرمهدی پور صفحات 231-264

    الگوهای روابط امنیتی در مجموعه امنیتی پسا شوروی هرچند از یک ثبات و استمرار حکایت دارد، اما با بروز برخی حوادث و رویدادها دستخوش تغییراتی شده است. این نوشتار، سعی دارد تا با استفاده از منابع کتابخانه ای و روش توصیفی– تحلیلی، عملکرد روسیه و ایالات متحده آمریکا در تشکیل و مدیریت نظمهای امنیتی در مناطق پسا شوروی و به طور ویژه تاثیر بحران اوکراین بر این نظمها را مورد بررسی قرار دهد. بر این اساس، بر مبنای تیورینظمهای امنیتی دیوید لیک، پاتریک مورگان و پل پاپایانو، این سوال مطرح میشود، الگوهای امنیتی که روسیه و آمریکا طی آن به مدیریت مناقشات در منطقه پسا شوروی پرداخته، کدامند و بحران اوکراین چه تاثیراتی بر این الگوها گذاشته است؟. بررسیهای این پژوهش نشان میدهد که هر دو قدرت بزرگ از هر شش نوع نظمهای امنیتی مورد نظر مورگان، لیک و پاپایانو؛ یعنی هژمونی، توازن قوا، کنسرت قوا، امنیت دسته جمعی و جامعه امنیتی تکثرگرا و همگرایی، به تناوب بهره بردهاند. البته الگوهای امنیتی ایالات متحده، از یک ثبات نسبی حکایت دارد و همواره کسب هژمونی جهانی، کنسرت قارهای، ایجاد یک معماری امنیتی، همگرایی و گسترش دموکراسی، اولویت همه دولتهای آمریکا پس از جنگ سرد در قبال روسیه بوده است. روسیه نیز هر چند همین الگوهای امنیتی را دنبال کرده است؛ اما بحران اوکراین موجب شد تا این کشور به سیاست کنسرت و هژمونی منطقهای، توازن به شکل سخت و نرم آن روی آورد و به شکلدهی محیط امنیتی منطقهای با استفاده از الگوهای همگرایی و مدیریت امنیت دستهجمعی اهتمام بیشتری ورزد.

    کلیدواژگان: نظم‌های امنیتی، بحران اوکراین، کنسرت قوا، هژمونی، توازن قوا
  • محمدجواد فتحی*، محمدرحیم عیوضی، شهره پیرانی صفحات 264-302

    برجسته ترین و مهم ترین کار ویژه ی متولیان بخش نظامی امنیتی یک کشور، گزینش و کاربست راهبرد مطلوب به منظور عینیت بخشی به امنیت مرزی سرزمینی است. ایران در گستره ی بحران زا و چالش آفرین غرب آسیا قرار دارد و مشخصا نواحی غربی آن از دیرباز در معرض تهدیدات وجودی و پایدار قرار داشته است. تصمیم سازان حوزه سیاسی دفاعی ایران علاوه بر استقرار یگان های کارآزموده ی نظامی اطلاعاتی در مناطق مرزی، اتخاذ یک راهبرد برون مرزی به منظور دور نگه داشتن تهدیدات از مرزهای بین المللی را اهرمی مناسب می پندارند که فقدان آن تامین و تثبیت امنیت در چنین محیط بحران زایی را دشوار می سازد. سوال اصلی پژوهش این است که راهبرد بازدارندگی برون مرزی چه جایگاهی در منظومه ی سیاست دفاعی امنیتی ایران در منطقه غرب آسیا دارد؟ راهبرد برون مرزی ایران دارای چهار لایه ی دفاعی در عراق، سوریه، لبنان و یمن است، در این میان سپاه قدس محور شبکه را تشکیل داده و حزب الله لبنان، حشدالشعبی، انصارالله، تیپ فاطمیون و زینبیون حلقه های شبکه را شکل می دهند. این راهبرد ماهیت تهاجمی نداشته بلکه هدف پایه ای آن ایجاد نوعی سامانه ی بازدارنده و تدافعی جهت مقابله با منابع تهدید است. یافته های پژوهش نشان می دهد که پیامدهای مطلوب راهبرد بازدارندگی برون مرزی نظیر مقابله با تهدید تروریسم، موازنه نامتقارن در برابر دشمنانی نظیر آمریکا و اسراییل، تقویت عمق استراتژیک و در نهایت حفظ و تثبیت امنیت سرزمینی باعث شده تا در سپهر سیاست خارجی ایران جایگاه بسیار مهمی داشته باشد. روش پژوهش کیفی بوده، مسئله اصلی با رویکرد توصیفی تحلیلی بررسی شده و ابزار گردآوری داده ها نیز فیش برداری است.

    کلیدواژگان: بازدارندگی برون‌مرزی، ایران، تصور تهدید، آسیای جنوب غربی، محور مقاومت
|
  • Keyhan barzegar* Pages 7-42

    This article investigates the significance of “history” and “theory” in the international relations studies’ educational system in in Iran. The structure of IR studies in in Iran is centered on a maximal use of history in its traditional form that is a descriptive, extensive, and generalized way of apply history, which unnecessarily adds to the content of an article. At the same time, such an educational system gives too much weight to theory in conducting a research. The author, however, argues that history and theory are only two important means of framing and simplifying a research for readers.in this respect, using of them should be minimal and merely for helping to understand the author’s hypothesis, with a specific approach aimed at understanding accurately the existing political, security and economic trends and particularity of any individual society. In this approach, applied history is used to explain why an event occurred and continued to the present time and possibly in the future. To this end, the author suggests a serious researcher should use a quick and liberal way of using historical flash backs throughout the text. Likewise, theory should be used only to frame the argument and operationalize the discussion in the context of policy. Keywords: History, Theory, Applied International Relations, Policy, Global Politics

    Keywords: History, theory, Applied International Relations, Policy, Global Politics
  • Hossein Asghari Sani, Mohsen Khalili *, Mohsen Eslami, Seyed Masoud Mousavi Shafaee Pages 43-84

    The microstate of Norway unlike traditional theories of international relations (Hardwareist and paying attention to the great powers / states) has been able to create a respectable role in the internal and international disputes by focusing on the soft power embedded in relative advantages, transnational branding and invaluable image. Question of writing is norway 's reputation in peace diplomacy.the authors, considering the framework of Nation branding attempted to show how Norway (despite its marginal status and scarce resources) has managed to show itself as an acceptable and pro-peace figure( peacemaking/peace keeping) in international conflicts; What many great countries with a great deal of resources have been unable to do. transnational branding of Norwegians in Peace diplomacy was a consequence of focusing on the cultural advantages inherent in the Norwegian nation - state structure.Institution building, legal / financial support for peacebuilding and peacekeeping, Participation in peace in numerous domestic and international conflicts and The rich literature of Norwegian peace is one of the research findings that confirm the hypothesis.

    Keywords: Norway, Peace diplomacy, Transnational Branding, Peacebuilding, Peacekeeping
  • Ezem Mohammadi Khosravi *, Behzad Shahandeh, Asadolah Athary, David Hermidas Bavand Pages 85-116

    The Southeastern Anatolia Project is one of the largest projects in the world which is sited in the Kurdish regions of Turkey. The major goal of GAP is to build 22 damps, 19 power plants on the Tigris and Euphrates rivers, along with the development of irrigation systems to produce energy and irrigate 1.8 million hectares of land. The main question we like to address in this study is: what's the effect of GAP on the identity crisis of kurds in Turkey? The paper hypothesizes that Turkey's water policies being implemented in GAP are a part of Turkey’s strategies to extirpate the Kurdish identity of Kurds in Turkey . Our findings using analytical-descriptive method and Lewis's identity crisis theory suggest that since the beginning, Turkey has faced an identity crisis and the Turkey government is trying to solve the identity crisis using GAP and the resulting replication methods including forced migration of Kurdish people of the region, destruction of antiquities and symbols of Kurdish culture and identity and improving the socio-economic conditions of the Kurdish community. The GAP was not able to solve the Kurdish identity crisis in Turkey and conversely, there have been some consequences such as population resettlement, environmental degradation, and the destruction of Kurdish cultural heritage. the project violates article 1 of the Universal Declaration of Human Rights, articles 29, 27, and 26 of theUnited Nation’sResolution on the Elimination of all Forms of Discrimination against Indigenous People, as well as the United Nation’s Convention to Combat Desertification.

    Keywords: Turkey, GAP, Identity Crisis, Kurds
  • Reza Kadkhodazade *, Hamidreza Azizi Pages 117-146

    Prior to the Russo-Persian wars, which were resulted in the imposition of the Golestan and Turkmenchay treaties in 1813 and 1828, the Republic of Azerbaijan was part of the Iranian territory. Historical evidence shows that the separation of Azerbaijan, unlike what has been the case in many other parts of the world, did not occur as a result of domestic demands for independence. Instead, it was a result of the ambitions of an imperialist power. Subsequent developments led to the independence of Azerbaijan in 1918. This independence did not last long and in 1920 once again the country became part of the Soviet Union. After the collapse of the Soviet Union in 1991, the Republic of Azerbaijan gained independence from the Soviet Union, to be once again known as an independent state. Despite the fundamental ties between this newly established country and Iran, Azerbaijani leaders have, from the very beginning, been trying to a completely independent identity for themselves, their country, history, culture and people. This has led the Azerbaijani leaders to increasingly consider Pan-Turkist policies, causing the relations between Iran and the Republic of Azerbaijan to be relatively strained from the beginning. This article tries to answer the question as to what impacts have the Pan-Turkist policies had on Iran-Azerbaijan relations. The article argues that Azerbaijan’s Pan-Turkist policies has been the main cause of securitization of the relations between the two countries. This article adopts an explanatory method, based on analyzing library sources and documents.

    Keywords: Republic of Azerbaijan, Iran, Pan-Turkism, Iran-Azerbaijan relations
  • MohammadHossein Esmaeili Sangari * Pages 147-178

    Analyzing the transition and transformation of government systems in the system of the modern world system is one of the major issues of world politics. The purpose of this study is to analyze the rotation of the Iranian system of government in 1920 based on the modern world-system theory. The assumptions in this paper emphasize homogeneous changes and shifts in the global division of labor by a powerful state apparatus. The main question of the research is how the transformation of the Iranian regime from Qajar to Pahlavi in 1920 can be analyzed on the basis of the modern world system? In response to the above question, the hypothesis that the regime's transition from Qajar to side-by-side with the turn of the modern world system in line with the global division of labor and the citizenship of the social work organization is made. In the early development by the powerful government of the third coup d'état of March 1929, the hegemony of the power of the jurisprudence appeared violently and with the role of the Kazakhs. But then, with cultural homogenization by bureaucrats and modern intellectuals, the organization of work organization and the shift from marginal society to semi-peripheral society was made possible. And Iran, as an economically advantageous region, played a role in accumulating more capital for the global capitalist economy. The information of the article was collected through documents and was written by an analytical-descriptive method.

    Keywords: Iran, Pahlavi, Transition, Semi-Periphery, Modern world system
  • Loghman Ghanbari, Shamsaddin Sadeghi *, Ghodrat Ahmadian Pages 179-204

    Abstract The central issue of this research is the globalization and application of "methodological Glocalization " in analyzing the different outcomes of the post-2011 Arab movements. globalization is a transformational process that has affected many parts of the world in various dimensions. In this regard, the Arab Middle East region is one of those places that has been undergoing globalization in the last few decades and it has changed the political life of the countries in the region. The main question is How Globalization in the face of various Arab political systems has Led to different outcomes in the path of the so-called Arab Spring movement. hypothesis is that globalization as a transformative process, in a dialectical relationship with different internal contexts/ Constructions of each Arab country, has led to different outcomes in the path of these movements. In this Research, after stating the importance of the sociology of globalization, we will try to analyze the post-2011 Arab movements and their different results within the framework of methodological Glocalization (as the aim of the research). the findings of the study show that the dialectical logic Latent In the methodological Glocalization, will enhance our understanding of the mechanism of globalization's impact on the different outcomes of post 2011-Arab movements

    Keywords: Globalization, results of Arab movements, Methodological nationalism, Methodological globalism, methodological Glocalization
  • Mahdi Karimi, Mostafa Ghaderi Hajat *, Reza Allahverdizadeh Pages 205-230

    Territorial and border conflicts have always been one of the causes of conflict between the states. European Union region is no exception and has faced this problem during history. But, after World War II this region has witnessed huge evolutions, and integration has changed the region and consequently, the way of conflict settlement has been changed. The research was intended to find an answer to this question that “how integration can affect the peaceful settlement of territorial and border conflicts”. The research is fundamental in its goal and is descriptive-analytic in its nature and method. The research findings showed that European integration contributes to a peaceful settlement of territorial and border conflicts in four ways: first, imposing the norms and preconditions for membership called compulsory impact in a peaceful settlement of territorial-border conflicts; second, creating perceptional legitimacy of integration among the parties called enabling impact that the parties can settle the conflict peacefully, if they can legitimize the integration; third, connecting the dispute with the public and de-securitizing the dispute called connective impact and fourth, institutionalizing integration called constructive impact which was obvious in Cyprus case.

    Keywords: Integration, European Union, Territorial, Border Conflicts
  • Majid Rohidehboneh*, Hossain Karimifard, Seyed Taghi Mirmehdipor Pages 231-264

    The contemporary international Security complex relations have been experiencing an era of stability in the post-Soviet-collapse. This literature attempts to describe and analyze the U.S.-Russia relations regarding their crisis management of security systems in Central Eurasia, and Ukrainian crisis, in particular, using library sources and a descriptive-analytical approach. Accordingly, the theory of security arrangements by David Lake, Patrick Morgan, and Paul A. Papayoanou raises the question of what particularly the security measures by which Russia and the US have managed conflicts are. The same is applicable for the aggressions in Central Eurasia and how the Crimean crisis has affected these patterns. The findings of this study show that both major powers have alternately used the six types of security arrangements Morgan, Lick, and Papayoanou, namely, hegemony, balance of power, Concert of Power, collective security, and pluralistic and convergent security societies. Although US security patterns in Central Eurasia remained stable after the collapse of the former Soviet Union, and regime change, their priorities have always been to achieve global hegemony which aims for a continental concert policy in order to create, converge and expand a democratic security system. As well as the U.S., Russia has been adopting the same security measures in its near abroad. What is more, the Ukrainian crisis has been the vehicle for Russia to capitalize on the regional concert taking balance of power in both coercive and soft aspect in order to articulate its own regional collective security complex. .

    Keywords: Regional Security Order, Ukraine Crisis, Concert of Power, hegemony, Balance of Power
  • Mohammadjavad Fathi *, Mohammadrahim Eivazi, Sohreh Pirani Pages 264-302

    The most prominent and important task of those in charge of the military-security sector of a country is to select and apply the desired strategy in order to give objectivity to border-territorial security.Iran is in the midst of crisis-ridden and challenging West Asia, and its western regions have long been threatened with existential and lasting threats.In addition to deploying experienced military-intelligence units in the border areas, Iranian political-defense decision-makers see the adoption of an extraterritorial strategy to keep threats from international borders as a leverage whose absence makes it difficult to ensure security in such a crisis-ridden region.The main question of the research is what is the position of the extraterritorial deterrence strategy in the system of Iran's defense-security policy in the West Asian region. Iran's foreign policy strategy has four layers of defense in Iraq, Syria, Lebanon, and Yemen. In this strategy, the Quds Force has formed the axis of the network, and Hezbollah of Lebanon, Hashd al-Shaabi, Ansarullah, the Fatimid Brigade and Zeinabion have formed the network's linksThis strategy is not aggressive in nature, but aims to create a kind of deterrent and defensive system to deal with threatening resources.The research findings show that the desired consequences of the extraterritorial deterrence strategy, such as countering the threat of terrorism, asymmetric balance against enemies such as the United States and Israel, strengthening strategic depth, and ultimately maintaining territorial security, have caused it to have an important position in Iran's foreign policy.Iran has a very important position.

    Keywords: Cross-border deterrence, Iran, Threat perception, West Asia, Axis of Resistance