فهرست مطالب

تامین اجتماعی - سال پانزدهم شماره 1 (پیاپی 54، زمستان 1398)

نشریه تامین اجتماعی
سال پانزدهم شماره 1 (پیاپی 54، زمستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1399/05/22
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسین مشیری* صفحات 15-33
    سازمان تامین اجتماعی از سال 1354 فراز و فرودها و پیشرفت ها و عقب گردهای فراوانی را از لحاظ اجرای علمی مقررات بیمه ای ناشی از قانونگذاری های مختلف تجربه کرده و بارها توسط قوانین و مقررات مختلف تحت تاثیر قرار گرفته است. هرچند این قوانین در پاسخ به نیازهای روز وضع شده، بعضا بدون مشارکت مالی دولت بار مالی زیادی را به دوش این سازمان گذاشته است که در نتیجه، مشکلات نظام بیمه اجتماعی در ایران در طی این سال ها به معضلی پایدار تبدیل شده است. با توجه به اینکه درک صحیح از میزان و اندازه بار مالی تحمیل شده بر سازمان می تواند در جلوگیری از اعمال قوانین جدید دارای بار مالی و نیز ایفای تعهدات دولت موثر باشد، این مقاله هدف برآورد بار مالی قوانین تاثیرگذار بر قانون تامین اجتماعی مصوب 1354 را دنبال می کند. در این راستا، ارزش فعلی (سال 95) بار مالی قوانین بازنشستگی پیش از موعد بر اساس نرخ تنزیل 15درصدی و دستمزد (مقداری که بر مبنای آن حق بیمه پرداخت نشده است)، مستمری و مزایای جانبی (مقداری که به واسطه بازنشستگی زودهنگام دریافت شده است) محاسبه و بر مبنای پارامترهای مختلف تحلیل شده است. بر این مبنا به قیمت سال 1395، بالغ بر  537 هزار میلیارد ریال ارزش بار مالی این قوانین محاسبه شده است. لغو کلیه قوانین مغایر با اصول بیمه ای نخستین گام در راستای پایدارسازی مالی سازمان تامین اجتماعی است.
    کلیدواژگان: تامین اجتماعی، ارزیابی مالی، بازنشستگی پیش ازموعد، جریان منابع و مصارف
  • ستاره شکری* صفحات 35-59
    هدف

    هدف مقاله حاضر بررسی پیامدهایی است که بازنشستگی پیش از موعد برای صندوق های بازنشستگی به همراه داشته است. این پژوهش تاکیدی علمی بر مباحثی است که در سال های اخیر از منتقدان این نوع بازنشستگی مطرح شده است.

    روش

    پژوهش حاضر به منظور دستیابی به پاسخی قابل استناد از پنج مرحله تعریف، پیشگویی، هنجارگذاری، توصیف و ارزیابی عبور می کند و در تحلیل سیاستی نیز به پژوهش به شیوه کیفی پرداخته است تا اطلاعاتی جامع تر را در موضوع حاضر با بهره گیری از مصاحبه و شیوه کتابخانه ای گردآوری کند.

    یافته ها

    در دهه گذشته به دلایلی مانند تغییر نسبت جمعیتی و اجرای طرح هایی نظیر بازنشستگی پیش از موعد، بر جمعیت افراد بازنشسته افزوده و از جمعیت بیمه پردازان کاسته شده است. قوانین بازنشستگی زودهنگام که شامل بازنشستگی پیش از موعد کارکنان دولت، بازنشستگی زنان با سن و سابقه کاری کمتر، بازنشستگی پیش از موعد مشاغل سخت و زیان آور و سایر قوانین ازاین دست است، از یک سو، سبب کاهش بیمه پردازان شده است و از سوی دیگر، به دلیل سلامت جسمانی بازنشستگان دوباره وارد بازار کار شده اند و ممکن است سبب افزایش نرخ بیکاری جوانان شود.

    نتیجه گیری

     ضعف های قانونی و اجرایی و در کنار آن عدم ارزیابی علمی پیش از برقراری و تصویب قوانین، سبب تحمیل بار سنگینی بر بخش های مختلف جامعه اعم از بازار کار، دولت و صندوق های بیمه ای شده است.

    کلیدواژگان: بازنشستگی پیش از موعد، تامین اجتماعی، نسبت پشتیبانی، صندوق های بازنشستگی
  • سامان دوست محمدی* صفحات 61-80
    هدف دریافت من غیر حق از مستمری های سازمان تامین اجتماعی با روش های مختلفی انجام می گیرد. برخی از مرتکبان با توسل به وسایل متقلبانه و برخی دیگر با دروغ گویی و کتمان حقیقت موفق به دریافت مستمری می گردند. گروه اول شباهتی قریب به کلاه برداران دارند؛ اما کیفردهی آن ها بر اساس ماده 97 ق.ت.ا یک عنوان مجرمانه خاص و مستقل خواهد بود. گروه دوم از شمول ماده 97 ق.ت.ا خارج و مشمول ماده 2 قانون تشدید مجازات مرتکبان اختلاس، ارتشا و کلاه برداری خواهند شد. برای شمول ماده 97 ق.ت.ا بر دریافت من غیر حق مستمری، حتما باید میان وسایل تقلبی استنادی مرتکب و نتیجه (یعنی برقراری مستمری)، رابطه علیت موثر باشد. برای شمول ماده 2 قانون تشدید بر رفتار مرتکب نیز حتما باید همانند جرم موضوع ماده 97 ق.ت.ا فعلی از مرتکب سرزده باشد؛ ازاین رو، برقراری مستمری ناشی از سکوت و ترک فعل دریافت کننده فاقد وصف کیفری است. در خصوص رکن روانی نیز برای شمول مواد مذکور بر دریافت من غیر حق مستمری، افزون بر سوءنیت عام، وجود سوءنیت خاص نیز ضروری است. در این مقاله، دریافت مستمری من غیر حق و روش های آن از منظر حقوق کیفری تجزیه وتحلیل خواهد شد.
    کلیدواژگان: مستمری، ماده 97 ق، ت، ا، کلاه برداری، تحصیل مال، طریق نامشروع
  • سید مهدی حسینی*، امیر دادرس مقدم، صادق خزاعی، مظلومه رزاقی صفحات 81-100
    هدف

    با توجه به تاثیرگذاری قابل توجه هولدینگ عظیم شرکت های سازمان تامین اجتماعی در صحنه اقتصاد کشور و همچنین ازآنجاکه بسیاری از شرکت های سهامی تحت مالکیت این هولدینگ قرار دارند، انتخاب نسبت های مالی بهینه بر بازدهی سهام این شرکت ها و پیش بینی تاثیر نسبت های مالی و متغیرهای کلان اقتصادی بر بازده سهام آن ها اهمیت ویژه ای دارد. در پژوهش حاضر به بررسی تاثیر نسبت های مالی و متغیرهای کلان اقتصادی بهینه بر بازدهی سهام شرکت های شستا پرداخته شده است.

    روش

    جامعه آماری مورد مطالعه شامل 61 شرکت تحت سرمایه گذاری شستا برای دوره زمانی 1390 تا 1396 است که داده ها با استفاده از نرم افزارهای Stata، MATLAB و MSmodeling و مدل های الگوریتم تقریب تابع ژنتیک، شبکه عصبی فازی تطبیقی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند.

    یافته ها

     نتایج الگوریتم تقریب تابع ژنتیک نشان داد که از 18 نسبت مالی موثر بر سهم بازده سهام شرکت های شستا، 6 نسبت مالی بهینه هستند که از این نسبت های مالی، نسبت های بازده سهام به نسبت های دارایی های جاری (X3)، نسبت کالا به سرمایه در گردش (X11)، بازده دارایی ثابت (X14)  و حاشیه سود خالص شرکت (X17)  با بازده سهام شرکت های شستا رابطه منفی دارد و همچنین با نسبت های مالی گردش دارایی ثابت (X10) و نسبت بازده حقوق صاحبان سهام (X15) رابطه مثبت دارد. مدل سازی متغیرهای کلان اقتصادی موثر بر بازده سهام شرکت های شستا نشان داد که چهار متغیر کلان اقتصادی (نرخ ارز دولتی و آزاد، قیمت نفت اوپک، قیمت سکه، نرخ سود علی الحساب) موثر هستند و مدل رگرسیون بهینه نشان داد که بازده سهام با نرخ ارز آزاد و قیمت نفت اوپک رابطه مثبت و با قیمت سکه و نرخ سود علی الحساب رابطه منفی دارد.

    نتیجه گیری

     بر اساس نتایج می توان توصیه کرد که در شرایط رکودی کشور شرکت های شستا توانایی پرداخت تعهداتشان را در کوتاه مدت افزایش دهند و از رابطه نسبت های مالی با بازده سهام شرکت های شستا می توان به کارایی مدیریت شرکت های شستا در توانایی کسب سود قابل قبول برای سرمایه گذاری پی برد. با توجه به نتایج، نرخ ارز آزاد و قیمت نفت اوپک بر بازدهی سهام تاثیر مثبت داشته، بنابراین باید انتظار داشت افزایش این دو متغیر سرمایه گذاران را ترغیب به خرید سهام شرکت های شستا نمی کند و ازآنجاکه قیمت سکه و نرخ سود علی الحساب بر بازدهی سهام تاثیر منفی دارد، پیشنهاد می شود که با پیش بینی افزایش این دو متغیر شرکت شستا اقدام به فروش سهام خود کند.

    کلیدواژگان: الگوریتم تقریب، بازار سرمایه، شبکه عصبی، تامین اجتماعی
  • صابر اعظمی آغداش*، جعفرصادق تبریزی، حسین عبداللهی، مهدی نوری صفحات 101-120
    مقدمه

    تدوین شاخص های ارزیابی عملکرد اختصاصی برای بیمارستان های تابعه اداره کل درمان مستقیم تامین اجتماعی و اندازه گیری آن ها می تواند برای ارتقای عملکرد این بیمارستان ها موثر باشد. ازاین رو هدف مطالعه حاضر تدوین و اعتبارسنجی شاخص های ارزیابی عملکرد اختصاصی برای بیمارستان های تابعه اداره کل درمان مستقیم سازمان تامین اجتماعی ایران است.

    روش کار

    برای تدوین شاخص های ارزیابی عملکرد بیمارستان های تامین اجتماعی از چهار مرحله مرور متون شامل مقالات علمی، کتاب ها، گزارش های سازمانی و سایر منابع، نظرخواهی از صاحب نظران (10 نفر)، دو راند فن دلفی و داوری توسط متخصصین و صاحب نظران کلیدی تامین اجتماعی استفاده گردید. برای تمامی شاخص ها «شناسنامه شاخص» نوشته شد.

    یافته ها

    از جست وجوی متون 4563 شاخص شناسایی شد. بعد از غربالگری اولیه شاخص ها توسط دو نفر از محققان به صورت مستقل، در نهایت 790 شاخص انتخاب گردید (غربالگری اولیه). در مرحله بعد هر دو محقق در مورد شاخص های انتخاب شده بحث کردند که در نتیجه این مرحله 126 شاخص به دلیل تکراری و مشابه بودن حذف گردید (غربالگری ثانویه). در نهایت 664 شاخص برای اصلاح اولیه شاخص ها به 10 نفر صاحب نظر ارسال گردید (غربالگری ثالثیه). بعد از چند دور نظرخواهی از افراد صاحب نظر و تحلیل نظرات آن ها در نهایت 60 شاخص انتخاب و وارد فاز دلفی شد. پس از انجام دو مرحله فن دلفی (دور اول 24 نفر، دور دوم 8 نفر)، 50 شاخص انتخاب شدند. بر اساس نتایج داوری صاحب نظران تامین اجتماعی، 2 شاخص حذف و یک شاخص اضافه شد. در نهایت 49 شاخص در چهار حیطه دروندادی (5 شاخص)، فرایندی (11 شاخص)، بروندادی (18 شاخص) و عملکرد مالی (15 شاخص) نهایی شد.

    نتیجه گیری

    مدیران ارشد تامین اجتماعی می توانند با استفاده از شاخص های تدوین شده در این مطالعه نسبت به ارزیابی بیمارستان های خود اقدام کنند تا ضمن شناسایی نقاط ضعف، برای برنامه ریزی و ارتقای عملکرد بیمارستان های خود اقدام نمایند.

    کلیدواژگان: شاخص، بیمارستان، ارزیابی عملکرد، سازمان تامین اجتماعی
  • یحیی بایزیدی*، مجید داوری صفحات 121-131
    هدف

    هدف از این پژوهش، بررسی میزان تاثیر مراقبت (درمان) های ناکافی در بیماران مبتلابه دیابت نوع 2 در ایران بر روی پیامد نهایی (عوارض میکرو و ماکرووسکولار) و هزینه های تحمیل شده در بیماران با دیابت نوع 2 است.

    روش

    این مطالعه یک مطالعه مقطعی است که در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 در دو مراکز دیابت (خصوصی و دولتی) در استان تهران انجام شد. با به کارگیری مدل UKPDS و با استفاده از داده های 5 ساله (1392-1396) بالینی جمع آوری شده از مراکز دیابت در سطح استان تهران (400 بیمار)، به پیش بینی نتایج برای مراقبت جاری پرداخته شد و سپس این مقادیر با فرض کنترل سه فاکتور اصلی هموگلوبین A1c، کلسترول با دانسیته کم و فشارخون سیستولیک در سطح استاندارد برای مدت زمان 20 سال مورد پیش بینی قرار گرفت و اختلاف نتایج حاصل با نتایج اولیه به عنوان بار اقتصادی و بار سلامت تحمیل شده به واسطه مراقبت نادرست، ناکافی یا ضعیف در این بیماران، نتیجه گیری شد.

    یافته ها

     مقایسه نتایج 20 ساله دو سناریو نشان می دهد که نسبت به الگوی درمان جاری، امید به زندگی 4.3 سال، در بیماران با اصلاح الگوی درمان و کنترل متغیرهای اصلی، قابل دستیابی است. یافته ها نشان دهنده افزایش هزینه های درمانی جهت کنترل فاکتورهای ذکرشده در روش مراقبت مطلوب، به میزان 63,889,695 ریال و افزایش هزینه های کل نیز به میزان 104,852,150 است.

    نتیجه گیری

     نتیجه مدل سازی نشان داد که با توجه به جمعیت دیابتی های نوع 2 در کشور، (حدود 5 میلیون نفر)، در حدود 30 میلیون سال و به طور متوسط سالیانه بیش از 1.5 میلیون سال طول عمر از دست می رود. با توجه به این که هزینه به ازای طول عمر به دست آمده در مراقبت کامل کمتر از 3 برابر درآمد سرانه کشور است، انجام مراقبت کامل برای بیماران دیابتی یک برنامه بسیار هزینه-اثربخش به شمار می رود.

    کلیدواژگان: مراقبت دارویی ناکافی، دیابت نوع 2، برنامه جاری درمان، برنامه مطلوب درمان
  • سارا کریمی*، فرشید مقدم سلیمی صفحات 133-156
    در قوانین و گزارش های کارشناسی رسمی در سه دهه گذشته همواره بر تسریع خصوصی سازی تاکید شده است. این در حالی است که بعد از سپری شدن هر دوره از خصوصی سازی، همگان درباره اشتباه ها یا کج روی های آن در دوره قبل صحبت کرده اند. در واقع در هر برهه اذعان شده است که خصوصی سازی های گذشته صحیح نبوده است و هم زمان گمان برده شده است که آینده خصوصی سازی برای اقتصاد کشور نویدبخش خواهد بود. در این مقاله با مطالعه گزارش های کارشناسی رسمی، مسیر طی شده خصوصی سازی ها را ارزیابی می کنیم و در توضیح این مسیر، در مقابل رویکردی که اصلاح خصوصی سازی را از طریق راه حل های حقوقی و دیوان سالارانه پیگیری کرده است، استدلال می کنیم که قوانین توضیح دهنده و تعیین کننده مسیر خصوصی سازی نیستند، زیرا خود نیازمند توضیح اند و توازن نیروهاست که قوانین را توضیح می دهد. عملکرد دیوان سالاری را نیز بدون توازن نیروها نمی توان توضیح داد. بر این اساس، این فرضیه را مطرح می کنیم که ایرادهای مشاهده شده خصوصی سازی ناشی خطاهای انسانی یا سازمانی یا برخی اعراض خصوصی سازی اجراشده نیست، بلکه ناشی از اصل خصوصی سازی است. بر این اساس، در پایان با توجه به مشکلات خصوصی سازی ها و با ارجاع به اصل 44 قانون اساسی که بخش تعاونی را هم عرض دو بخش دولتی و خصوصی قرار داده است، پیشنهاد می شود «تعاونی سازی» به مثابه مسیر بدیل واگذاری ها بنگاه های دولتی به رسمیت شناخته شود.
    کلیدواژگان: خصوصی سازی، تعاونی سازی، نبرد قدرت، نهادگرایی، نیرو
  • بهنام مرادخانی ملال*، مجید جامی، سعید سپهرم صفحات 157-179
    هدف

    این پژوهش بررسی تاثیر افشای اجباری و اختیاری اطلاعات بر ارزش شرکت های بیمه ای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است.

    روش

    جامعه آماری این پژوهش شرکت های بیمه پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است و نمونه انتخابی شامل 22 شرکت می باشد. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نوع پژوهش توصیفی-همبستگی است و قلمرو زمانی پژوهش اطلاعات سال های 1392 تا 1396 شرکت های بیمه پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران برای دوره پنج ساله می باشد. داده های این پژوهش از نرم افزار ره آورد نوین و همچنین برخی داده های موجود در سایت تامین اجتماعی به دست آمده است. داده ها توسط نرم افزار Eviews 9 تجزیه و تحلیل شده اند.

    یافته ها

     یافته های حاصل از این پژوهش با استفاده از آزمون های F لیمر و همچنین با استفاده از آزمون دوربین واتسون و آزمون هاسمن به دست آمده اند که در نهایت نشان دادند که بین افشای اجباری و اختیاری اطلاعات و ارزش شرکت ارتباط معناداری وجود دارد.

    بحث

     افشا، یک عامل تاثیرگذار بر ارزش شرکت است، چراکه می تواند اطمینان سرمایه گذاران را برای بیان همه واقعیت های تجاری و مالی شرکت بیان کند؛ بنابراین این موضوع منجر به افزایش قیمت سهام شرکت و در پی آن افزایش ارزش شرکت و ثروت سهامداران می گردد. درنتیجه لازم است شرکت ها بیش از پیش در مورد میزان افشای اطلاعات حسابداری خود دقت کنند.

    کلیدواژگان: افشای اجباری اطلاعات، افشای اختیاری اطلاعات، ارزش شرکت
|
  • Hossein Moshiri * Pages 15-33
    The Social Security Organization has experienced several ups and downs, developments and retreats since 1975 in terms of the enforcement of regulations from various legislatures and has been influenced by various laws and regulations many times. Although these laws are enacted to meet the needs of the day, they sometimes place a heavy financial burden on the Organization without government involvement, which has become a persistent problem during these years as a result of the problems of the social insurance system in Iran. Given that a correct understanding of the amount and size of financial burden imposed on the organization can be effective in preventing the implementation of new laws with financial burden and fulfilling government obligations, this article aims to estimate the financial burden of the laws affecting the Social Security Law adopted in 1975. In this regard, the present value (2016) of the financial burden of early retirement laws is calculated based on a 15% discount rate and wages (the amount on which insurance contribution are not paid), pension and perks (the amount received due to early retirement) and analyzed based on various parameters. Based on this, the value of the financial burden of these laws has been calculated amounting to 537 thousand billion Rials at the price of 2016. The repeal of all laws contrary to the principles of insurance is the first step towards the financial stabilization of the Social Security Organization.
    Keywords: Social security, Financial evaluation, early retirement, the flow of resources, costs
  • Setare Shokri * Pages 35-59
    Objective

    The purpose of this study is to examine the effects of early retirement on pension funds. This research is a scientific study on the issues raised by critics of this type of retirement in recent years.

    Method

    In order to get a reasonable answer, the present study went through five stages of definition, prediction, standardization, description and evaluation, and used a qualitative approach in analyzing the policy in order to gather more comprehensive information on the subject using interviews and library methods.

    Findings

    In the last decade, due to reasons such as the change of the population ratio and implementation of projects such as early retirement, the population of retirees has increased and the population of payers has decreased. Early retirement rules, which include early retirement of government employees, retirement of younger women with less work experience, early retirement from strenuous jobs and other rules, have reduced insurance coverage on the one hand and may increase youth unemployment rate on the other hand regarding the fact that retirees may re-enter the labor market because of their good health condition.

    Conclusion

    Legal and administrative weaknesses, as well as lack of scientific evaluation before the enactment of laws have imposed a heavy burden on various sections of society, including the labor market, government, and insurance funds.

    Keywords: early retirement, Social security, Support ratio, Retirement funds
  • Saman Dostmohammadi * Pages 61-80

    Background Receiving a salary other than your own one from Social Security is done in a variety of ways. Some perpetrators succeed in obtaining a salary by resorting to fraudulent means and others do so by lying and concealing the truth. The first group is remarkably similar to fraudsters, but their punishment will be a specific and independent criminal offense under Article 97 of Social Security Penal Code. The second group will be excluded from Article 97 of Social Security Penal Code and will be subject to Article 2 of the Law of Intensifying Punishment for Perpetrators of embezzlement, bribery and Fraud. For the inclusion of Article 97 of Social Security Penal Code against receiving a salary other than your own one, the causal relationship must be effective between the counterfeit citation means and the result (i.e., the establishment of a salary). For the inclusion of Article 2 of the Law of Aggravation of the Perpetrator's Behavior, like the crime subject to Article 97, the perpetrator must do a wrongdoing; therefore, establishing a salary due to silence and abandonment of the recipient has no criminal character. In case of the psychological basis, in order to include the above-mentioned cases in receiving a salary other than your own one, in addition to general ill will, the existence of special ill will is also necessary. In this article, receiving a salary other than your own one and its methods will be analyzed from the perspective of criminal law.

    Keywords: Salary, Article 97 of Social Security Penal Code, Fraud, Acquisition of property, Illegal means
  • Seyed Mahdi Hosseini *, Amir Dadras, Sadegh Khzaei, Mazlome Razzaghi Pages 81-100
    Introduction

    Considering the significant impact of the large holding of Social Security Investment Company on the country’s economy and regarding the fact that many joint-stock companies are owned by this holding, choosing the optimal financial ratios and predicting the impact of financial ratios and macroeconomic variables on stock returns is of paramount importance. In the present study, the effect of financial ratios and optimal macroeconomic variables on stock returns of Shasta subsidiaries was studied.

    Method

    The population of the study consisted of 61 subsidiaries under Shasta Investment Company from 1390 to 1396, and the data were analyzed using Stata, MATLAB and MS modeling software and genetic function approximation (GFA) algorithm and adaptive fuzzy neural network models.

    Results

    The results of the genetic function approximation algorithm showed that out of 18 financial ratios affecting the stock returns of Shasta subsidiaries, 6 were optimal financial ratios, among which the stock returns ration to current assets ratio (X3), inventory to working capital ratio (X11) fixed assets turnover (X14), and net profit margin (X17) had a negative correlation with stock returns of Shasta subsidiaries, but had a positive correlation with fixed assets turnover ratio (X10) and return on capital (X15). Modeling the effect of macroeconomic variables on stock returns of Shasta subsidiaries indicated that 4 out of 10 macroeconomic variables (government and free exchange rates, OPEC crude oil price, gold coin prices and the indicative profit rates) were optimal, and the optimal regression model showed that stock returns of Shasta subsidiaries had a positive correlation with the free exchange rate and OPEC crude oil price, but they were negatively correlated with gold coin prices and the indicative profit rates.

    Conclusion

    Based on the results, it is recommended that due to the country’s current recession, Shasta subsidiaries increase their ability to pay their obligations in the short term, and we can see the efficiency of Shasta subsidiaries’ management in earning acceptable profits for investment from the relationship between financial ratios and stock returns of Shasta subsidiaries. Regarding the results, free exchange rate and OPEC crude oil price had a positive correlation with stock returns, so it is expected that the increase in these two variables will encourage investors to buy the stocks of Shasta subsidiaries, and since gold coin prices and the indicative profit rates have a negative impact on stock returns, it is recommended that anticipating an increase in these two variables, Shasta sell its stocks.

    Keywords: Approximation algorithm, Capital Market, Neural Network, Social security
  • Saber Azami Aghdash *, Jafar Sadegh Tabrizi, Hossein Abdolahi, Madi Nouri Pages 101-120
    Introduction

    Developing specific performance evaluation indices for hospitals affiliated to Iran's Social Security Organization and measuring them can be effective in improving hospitals’ performance. The aim of the present study is to develop and validate specific performance evaluation indicators for hospitals affiliated to Iran’s Social Security Organization.

    Methods

    To formulate specific performance indices for Social Security Hospitals, four steps of literature review (academic papers, books, organizational reports and other resources), expert opinion polls (from 10 experts), two rounds of Delphi, and peer reviews by key social security experts were done.

    Results

    4563 indices were identified from text searches. After initial screening of the indices by two independent researchers, finally 790 indices were selected (initial screening). In the next step, both researchers discussed selected indices, which resulted in the elimination of 126 indices due to being repetitive or similar (secondary screening). Then 664 indices were sent to 10 experts for initial modification (tertiary screening). Finally, 60 indices were selected and entered the Delphi phase. After performing two stages of Delphi technique (first round 24 people, and second round 8 people), 50 indices were selected. Finally, 49 indices were finalized in four domains:  input (5 indices), process (11 indices), output (18 indices) and financial performance (15 indices).

    Conclusion

    Using the indices developed in the present study, senior managers can attempt to evaluate their own hospitals to identify weaknesses and plan and improve their performance.

    Keywords: Index, Hospital, Performance Evaluation, social security organization
  • Yahya Bayazidi *, Majid Davari Pages 121-131
    Background

    The purpose of this study is to evaluate the effect of inadequate (medical) care on the final outcome (micro and macrovascular effects) and imposed costs in Iranian patients suffering from type 2 diabetes.

    Method

    The study is a cross-sectional one conducted among patients suffering from type 2 diabetes in two main diabetes clinics (a private and a public one) in Tehran province. Using the UKPDS model and 5-year clinical data collected from main diabetes centers in Tehran provinces (400 patients), outcomes for the current care were predicted, and then these values were predicted for 20 years, assuming that the three main factors of LDL, HbA1C, and systolic blood pressure at standard level have been controlled. The obtained results compared with the current care outcomes are considered economic and health burden imposed on these patients due to inappropriate, inadequate or poor care.

    Findings

    Comparison of the 20-year results of the two scenarios shows that compared to the current treatment pattern, patients’ life expectancy can increase by 4.3 years as a result of modifying treatment patterns and controlling main variables.Findings show that treatment costs for controlling the mentioned factors increased by 63,889,695 rials and total costs increased by 104,852,150 rials in optimal care.

    Conclusion

    The results of the model show that regarding type 2 diabetes population in the country (about 5 million people), about 30 million years and an average of over 1.5 million years annually are lost. Given that the cost of living in full care is less than 3 times the country’s per capita income, providing full care for diabetics is a highly cost-effective plan.

    Keywords: Inadequate medical care, Type 2 diabetes, Current treatment plan, Optimal treatment plan
  • Sarah Karimi *, Farshid Moqadam Salimi Pages 133-156
    The facilitation of privatization has always been emphasized in laws and official expert reports over the last three decades. However, after each privatization period, everyone keeps talking about its mistakes or deviations in the previous period. In fact, it has always been acknowledged that past privatizations have not been principled, and it has always been speculated that the future of privatization will be promising for the economy of the country. In the present study, using the official expert reports, the progress of privatization is evaluated and while explaining this process, regarding the approaches that pursue privatization reforms through legal and bureaucratic solutions, it is argued that laws do not explain and determine the process of privatization, because they, in turn, need to be explained, and it is the balance of power that explains the laws. The function of bureaucracy cannot also be explained without the balance of power. Accordingly, it is hypothesized that the observed flaws in privatization are not the result of human or organizational errors, or some of the flaws carried out in the privatization, but of the nature of privatization itself. Accordingly, in the end, given the problems of privatization and referring to Article 44 of the Constitution, which considers the cooperative sector as important as public and private sectors, " cooperativization " is recommended to be recognized as an alternative for the transfer of state-owned enterprises.
    Keywords: Privatization, cooperativization, power struggle, Institutionalism, Power
  • Behnam Moradkhany Melal *, Majid Jami, Saeed Sepahrom Pages 157-179
    Background

    The purpose of this study was to investigate the final effect of mandatory and voluntary disclosure of information on the value of insurance companies listed in Tehran Stock Exchange.

    Method

    The population of this research study was the insurance companies listed in Tehran Stock Exchange and the sample consisted of 22 companies. In terms of purpose, this study is applied, and is of descriptive-correlational type. The research data were from insurance companies listed in Tehran Stock Exchange during a five-year period from 2014 to 2018. The data were obtained from Rahavard Novin Software as well as some data from Social Security Website. The data were analyzed using Eviews 9 Software.

    Findings

    The findings of the study were obtained using F-Limer Tests as well as Durbin-Watson Test and Hausman Test, which finally showed that there is a significant relationship between mandatory and voluntary disclosure of information and company value.

    Discussion

    Disclosure is a factor influencing the value of a company because it expresses all the commercial and financial realities of the company and can enhance investors’ confidence, leading to an increase in the company’s stock price, followed by an increase in the company’s value and shareholders’ wealth. As a result, companies need to be more careful about disclosing their accounting information.

    Keywords: Mandatory disclosure of information, Voluntary disclosure of information, company value