فهرست مطالب

مطالعات امنیت اجتماعی - سال یازدهم شماره 1 (پیاپی 61، بهار 1399)

فصلنامه مطالعات امنیت اجتماعی
سال یازدهم شماره 1 (پیاپی 61، بهار 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/02/16
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مجید محمدولی*، امیر رضایی صفحات 13-41
    زمینه و هدف

    با توجه به کارکرد پلیس در برقراری امنیت و مشارکت در زندگی روزمره مردم این سوال مطرح می شود که تاثیر عملکرد پلیس در ایجاد احساس امنیت اجتماعی شهروندان و ارتباط آن با سبک های زندگی مردم چگونه است و چه نسبتی بین حضور پلیس و رفتارهای روزمره و دغدغه های جامعه وجود دارد.

    روش

    تحقیق حاضر با مروری بر تعاریف مختلف سبک زندگی و عملکرد پلیس سعی می نماید فرضیه ارتباط حضور پلیس با سبک مختلف زندگی (مبتنی بر احساس امنیت)را بررسی کند و به شیوه پیمایشی ارتباط بین عملکرد پلیس و سبک های زندگی را بسنجد که در نهایت با طرح پرسش از ابعاد سبک زندگی و ارتباط پلیس با هر یک از این ابعاد فرضیه اصلی تحقیق در باب تغییر سبک زندگی و حضور پلیس تایید می شود. بدین صورت که آزمودنی ها از بین افراد 25 تا 60 سال ساکن شهر تهران اتنخاب شده اند که به صورت نمونه گیری تصادفی با اجرای پرسشنامه محقق ساخته مورد پژوهش قرار گرفتند. پس از همتاسازی به دو گروه 192 نفره(گواه و آزمایش) تقسیم شدند. از گروه گواه فقط پیش آزمون و پس آزمون گرفته شد و از گروه آزمایش، علاوه بر پیش آزمون، به مدت 50 روز عملکرد پلیس تهران بزرگ در سه حوزه اصلی (گشت های انتظامی و پیشگیری، پلیس 110، پلیس راهور) و در محلات گروه آزمایش به صورت فزاینده ای تغییر داده شد (مضاعف کردن عملکرد محسوس) که پس از انجام پس آزمون، این تغییرات در بعد رضایتمندی از عملکرد پلیس(86 درصد) و تغییر سبک زندگی اجتماعی مبتنی بر افزایش میزان احساس امنیت ایجاد شده (87 درصد)کاملا ملموس و رضایت بخش بوده است.

    کلیدواژگان: عملکرد، پلیس، سبک زندگی، احساس امنیت اجتماعی، نظم، امنیت
  • زهره فنی، محسن کلانتری، بهمن کارگر، حسین نوائی* صفحات 43-73

    رشد شهرنشینی لجام گسیخته ناشی از مهاجرت به نواحی کلان شهری در ایران سبب شد نوعی گسست اجتماعی و تضییع حقوق اجتماعی به وجود آید که محصول آن، نشر آسیب های اجتماعی در شهرهای بزرگ به ویژه کلان شهر تهران به عنوان پایتخت کشور بوده است .هدف از انجام این تحقیق طراحی مدل مدیریت آسیب های اجتماعی با تکیه بر رویکرد توسعه اجتماع محلی و تقویت امنیت اجتماعی در کلان شهر تهران است. ماهیت این پژوهش ژرفانگر است و روش تحقیق ازنظر جمع آوری داده ها، غیرآزمایشی(توصیفی) به لحاظ روش تجزیه وتحلیل داده ها، همبستگی است.و به روش قیاسی انجام شده است. حجم نمونه تحقیق (120 نفر) از میان 175 نفر از کارشناسان مدیریت شهری تهران با استفاده از فرمول کوکران انتخاب شدند. ابزار اصلی گردآوری داده ها، پرسشنامه است که روایی آن توسط کمیته تحقیق مورد تایید قرار گرفت و برای پایایی آن نیز از دو روش آلفای کرونباخ و برآورد بیزی استفاده شد که حداقل ضریب آلفای کرونباخ مربوط به مولفه فرهنگی-اجتماعی(78/0) و حداقل برآورد بیزی مربوط به مولفه ساختاری(71/0) و حداکثر، مربوط به عناصر مدل ظرفیت های توسعه اجتماع محلی که کرونباخ آلفای آن 95/0 و برآورد بیزی آن 85/0 محاسبه گردیده است و بیانگر اعتبار خوب پرسشنامه است. یافته های تحقیق نشان می دهد اکثر افراد موردمطالعه(8/45 درصد) اعتقاددارند ظرفیت های موجود اجتماعات محلی در تهران مناسب مدیریت آسیب های اجتماعی است برای تحلیل و بررسی روابط موردنظر در مدل مفهومی از روش مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد. مهم ترین مولفه های موثر در مدیریت آسیب های اجتماعی محلات شهر تهران مولفه های آموزشی،زیرساختی،اقتصادی،فرهنگی-اجتماعی و مدیریتی-سیاستگذاری بود.

    کلیدواژگان: آسیب‌های اجتماعی، امنیت اجتماعی، اجتماعات محلی، نواحی کلانشهری، تهران
  • محسن نیازی، شیوا آقابزرگی زاده*، سعید حسینی زاده، ایوب سخایی صفحات 75-107
    وندالیسم را می‌توان جزو بزه کاری‌های ملایم به حساب آورد که نوعی روحیه بیمارگونه در فرد است و به تخریب تاسیسات عمومی نظیر تلفن‌های عمومی، صندلی‌های اتوبوس شهری، مترو، باجه‌های پست، تلگراف و خرابکاری‌هایی از این قبیل منجر می‌شود و اهمیت آن به اندازه‌ای است که آن را بیماری جهانی خرابکاری در قرن حاضر و عصر مدرن می‌دانند. از این رو مطالعات بسیاری در حوزه‌ وندالیسم به ویژه در سال های اخیر صورت گرفته است. اما مسئله اساسی اکثر این مطالعات عدم تسلط بر تمام ابعاد این مسئله است. تحقیقات ترکیبی با استفاده از روش فراتحلیل پاسخی است به این خلا پیش آمده. بر این اساس هدف پژوهش حاضر به کارگیری روش فراتحلیل به منظور تحلیل و ترکیب نتایج مطالعات صورت گرفته پیرامون عوامل موثر بر وندالیسم است. بدین منظور 7 عامل در مطالعات متعدد شناسایی شد و اندازه اثر هر یک در ارتباط با وندالیسم به دست آمد. این عوامل عبارتند از: پایگاه اقتصادی- اجتماعی، ارتباط با افراد بزهکار، تعلق به خانواده، تعلق به مدرسه، محرومیت نسبی، انزوای اجتماعی و بی هنجاری. مطالعات منتخب به روش پیمایشی و با ابزار پرسشنامه در جوامع آماری متفاوت انجام گرفتند. در گام نخست ارزیابی، همگنی و ناهمگنی و سوگیری انتشار مورد بررسی قرار گرفت که یافته‌ها نشان از عدم سوگیری انتشار و ناهمگنی مطالعات را داشت. در مرحله بعد ضریب اندازه اثر به دست آمد که ضریب اندازه اثر بی هنجاری با مقدار 537/0 بر اساس نظام تفسیری کوهن تاثیر در حد بالایی بر وندالیسم را نشان داد. بر این اساس اکثر مطالعات مورد بررسی بی‌هنجاری را بیش از سایر عوامل بر وندالیسم تاثیرگذار می‌دانند.
    کلیدواژگان: وندالیسم، پایگاه اقتصادی- اجتماعی، تعلق، محرومیت نسبی، انزوای اجتماعی، بی‌هنجاری
  • بیتا حامد*، ساجده واعظ زاده صفحات 109-131

    جامعه پایدار در گرو امنیت پایدار است که خود مستلزم مشارکت پایدار بین واحدهای متشکله جامعه از جمله نیروهای دولتی و کنشگران محلی است. از آنجایی که ثابت شده افزایش میزان جرایم در بسیاری از نقاط جهان ناشی از عدم کارآیی اجرای صرف قوانین است، مشارکت شهروندان در تامین امنیت روزبه روز اهمیت بیشتری می یابد. بر اساس مطالعات انجام شده، سطح مشارکت در مناطق حاشیه ای شهرها چندان مطلوب نیست. در این مقاله سعی شده است ساختارهایی که مشارکت پایین در برقراری نظم و امنیت را در مناطق حاشیه ای شهر کرمانشاه رقم می زنند بررسی شوند.روش بررسی در این مطالعه کیفی است و با رویکرد واقع گرایی انتقادی و با استفاده از استراتژی پس کاوی، ساختارهای تشکیل دهنده مشارکت پایین شهروندان در برقراری امنیت در محلات، بررسی شد. به این منظور ضمن انجام مصاحبه گروهی متمرکز با تعدادی از ساکنان دو محله جعفرآباد و کولی آباد، ارتباط یافته ها با محیط کنش شهروندان و پلیس، ماهیت جایگاه و انگیزه های هر یک، دلایل اصلی مشارکت پایین شهروندان جست وجو شد. روش نمونه گیری، هدفمند بوده است. در مجموع 8 گروه متمرکز با مشارکت زنان، مردان، دختران و پسران به تفکیک در دو محله تشکیل شد. اعتبار نتایج از طریق سه سویه سازی و نیز تایید کارشناسان انتظامی دو منطقه تامین گردید. نتایج پژوهش نشان داد که مشارکت از نظر شهروندان به معنی اطلاع دادن به پلیس در خصوص جرایم به وقوع پیوسته یا در حال وقوع است، حال آنکه مشارکت از نظر پلیس به معنی در اختیار گذاشتن اطلاعات پیشگیرانه است. سه گروه از موانع بر سر مشارکت شهروندان وجود دارد: 1-تجارب پیشین مشارکت 2-ارتباط خویشاوندی با مجرم 3-وفور انحرافات اجتماعی حجم و شدت رفتارهای برهم زننده امنیت در مناطق حاشیه ای به قدری است که درگیر شدن با آن در توان پلیس نیست. از سوی دیگر، بازداشت همه مظنونان حتی باوجود مستندات کافی با امکانات و مصالح امنیتی همخوانی ندارد که این امر چشم پوشی و حتی همراهی پلیس را با خلافکاران القاء می کند. اطلاعات پیشگیرانه می تواند این ضعف را جبران کند، اما مشارکت شهروندان در این خصوص نیز با مشکلاتی همراه است که در متن مقاله به آن پرداخته شده است.

    کلیدواژگان: مشارکت، نظم و امنیت، حاشیه‌نشینی، پلیس، کرمانشاه
  • سعید شریفی رهنمو*، فرهاد سراجی، مجید شریفی رهنمو صفحات 133-156

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی رابطه بین میزان سواد رسانه ای با کاهش آسیب های اجتماعی استفاده از اینستاگرام انجام پذیرفت. در این پژوهش، از روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی استفاده شده است. جامعه هدف، جوانان 18 تا30 ساله شهر همدان می باشند که از طریق روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای، توام با روش تصادفی ساده و با استفاده از فرمول کوکران 384 نفر به عنوان نمونه انتخاب گردید لیکن جهت ضریب اطمینان بیشتر این تعداد نمونه با ضریب 04/1 به 400 نمونه ارتقاء پیدا کرد که در ادامه جهت جمع آوری داده های موردنیاز از دو پرسشنامه(پرسشنامه محقق ساخته سنجش سواد رسانه ای و پرسشنامه استاندارد آسیب های استفاده از فضای مجازی) استفاده شده که برای تعیین روایی آن ها از روایی محتوایی و برای به دست آوردن پایایی آن ها از ضریب آلفای کرونباخ بهره گرفته شد که مقدار آن ها به ترتیب در پرسشنامه های مذکور 93/0 و 92/0 محاسبه گردید. در این پژوهش جهت آزمون فرضیه ها از شاخص های آمار توصیفی و استنباطی نظیر؛ میانگین، درصد، آزمون کالموگرف-اسمیرنوف، آزمون T تک گروهی، آزمون همبستگی پیرسون و آزمون رگرسیون چندمتغیره در محیط نرم افزار spss استفاده شده است. نتایج آزمون همبستگی پیرسون نشان دهنده آن است که بین سوادرسانه ای و مولفه های آن یعنی(میزان دسترسی به رسانه ها، میزان استفاده از رسانه ها، تفکر انتقادی در مورد رسانه ها و تولید پیام های رسانه ای) با میزان آسیب های اجتماعی استفاده از اینستاگرام (0001/0=p و 466/0-=r) رابطه منفی و معناداری در سطح 01/0 وجود دارد. همچنین نتایج آزمون رگرسیون چندمتغیره نشان داد؛ مولفه های دسترسی به رسانه ها و تفکر انتقادی در مورد رسانه ها بیشترین تاثیر را بر میزان آسیب های استفاده از اینستاگرام در بین گروه مورد مطالعه داشته و همچنین مولفه های میزان استفاده از رسانه ها و تولید پیام های رسانه ای تاثیر چندانی بر آسیب های استفاده از اینستاگرام نداشته بنابراین مولفه های دسترسی به رسانه ها و تفکر انتقادی در مورد رسانه ها توانایی پیش بینی میزان آسیب های استفاده از شبکه اجتماعی اینستاگرام را دارند.

    کلیدواژگان: سواد رسانه ای، اینستاگرام، آسیب، پلیس، جوانان
  • محمدحسن شربتیان*، عبدالرضا مجیدی، مهدی عمرانی صفحات 157-186

    عملکرد افراد جامعه از طریق رفتارها و اعمال انسجام بخش، انطباق پذیر، پذیرش، سهم داشت و شکوفایی باعث ارتقای کیفیت زندگی می گردد که سلامت اجتماعی را تولید می کند. این شاخص ناشی از متغیر لازمی به نام افزایش احساس امنیت در جامعه منجر به توانمندسازی کیفیت زندگی می گردد. هدف پژوهش حاضر رابطه بین احساس امنیت با سلامت اجتماعی است که در سطح تحلیل خرد ناشی از تعاملات متقابل بین افراد احساس امنیت مبتنی بر آسایش، آرامش و سلامت با تکیه بر عناصری جمعی چون انسجام، انطباق، مشارکت، پذیرش و شکوفایی در جامعه تولید می گردد. از روش کمی مبتنی بر پیمایش از نوع توصیفی و همبستگی با استفاده از ابزار پرسشنامه استاندارد شده (سلامت اجتماعی) و محقق ساخته (احساس امنیت) در بین شهروندان بالای 18 سال مناطق شهری مشهد و انتخاب 760 نمونه با استفاده از نمونه گیری متناسب با حجم استفاده شده است. نتایج توصیفی بیانگر این بوده که میانگین متغیرهای احساس امنیت و سلامت اجتماعی در حد متوسط به دست آمده است. نتایج رگرسیون نشان داده که به ترتیب مقادیر ضریب تعیین شده مولفه های احساس امنیت قضایی- انتظامی، اقتصادی، فکری- سیاسی، عاطفی و روانی،جانی، ارتباطی، شهری و محله ای، هویتی و دینی و اخلاقی به ترتیب بیشترین اثر را بر سلامت اجتماعی داشته اند؛ به طوری که در حدود 43 درصد متغیر احساس امنیت متغیر سلامت اجتماعی را پیش بینی می کند؛ بنابراین در راستای ارتقاء احساس امنیت می توان از طریق ایجاد شناسایی پلیس شهروند محور حل معضلات مناطق حاشیه نشین و... سلامت اجتماعی شهروندان را افزایش داد.

    کلیدواژگان: احساس امنیت، سلامت اجتماعی، شهروندان، مشهد
  • سید چمران موسوی*، سید ابوالحسن ریاضی، علی اکبر صادقی صفحات 187-218

    امنیت شهری یکی از مهم ترین عوامل تاثیرگذار در کیفیت زندگی شهروندان محسوب می شود. کودکان بیش از هر گروه دیگر در یک جامعه نیاز به توجه دارند چرا که کودکان امروز آینده سازان فردای یک جامعه هستند. هرچه شهر در طراحی فضای شهری مناسب برای کودکان موفق تر باشد، بی شک از سرزندگی و نشاط بیشتری برخوردار خواهد بود که می تواند در سلامت روحی و اجتماعی کودک و در مرحله دوم کل جامعه نقش بسزایی بازی کند. این مقاله به بررسی اثرپذیری فضای شهری بر ایمنی و احساس امنیت اجتماعی کودکان در بخش مرکزی (مناطق11-12) شهر تهران می پردازد. روش تحقیق توصیفی- تحلیلی و ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه بوده است. جامعه آماری تحقیق والدین دارای کودک در مناطق 11 و 12 شهر تهران بوده که با 400 نفر آنان به شیوه نمونه گیری خوشه ای چند مرحله مصاحبه صورت گرفته است. یافته های مهم این تحقیق نشان می دهد که میانگین شاخص های موثر بر ایمنی کودکان 73/2 و شاخص های موثر بر احساس امنیت کودکان در فضاهای شهری 73/2 بوده است. بر این اساس می توان گفت که شاخص های ایمنی و امنیت کودکان در فضاهای شهری از وضعیت مناسبی برخوردار نیست. یافته های حاصل از آزمون رگرسیون نیز نشان داد که کیفیت کف سازی معابر، نحوه طراحی مسیرهای سواره و پیاده، توجه و دقت رانندگان هنگام رانندگی، وجود فضاهای غیر قابل دفاع، نورپردازی و ایجاد نقاط روشن، فعال در فضاهای شهری و ایجاد مراقبت های بصری تاثیر معناداری بر ایمنی و احساس امنیت کودکان در فضاهای شهری می گذارد.

    کلیدواژگان: احساس امنیت، ایمنی، کودکان، فضاهای شهری، بخش مرکزی شهر تهران
|
  • Amir Rzaie *, Majed Mohammadvale Pages 13-41
    Background and Objective

    Given the role of police in establishing security and its contribution to people's daily lives, the question arises as to what is the impact of police performance in establishing a sense of societal security on the part of citizens and its relationship with people's lifestyles and what is the relationship between police presence and citizens’daily routine behaviors and social concerns.

    Method

    Reviewing the different definitions of lifestyle and police performance, the present study is aimed at examining the hypothesis of the relationship between police presence in the society and different lifestyle (based on sense of security), and in the framework of the survey tries to measure the relationship between police performance and lifestyles. Finally, by asking questions about the dimensions of lifestyle and the relationship between the police and each of these dimensions, the main hypothesis of this research on lifestyle changes, and the presence of police is confirmed. In this way, the subjects were selected from among people aged 25 to 60 living in Tehran. They were selected through random sampling, andwere examinedusing a researcher-made questionnaire. After being matched, the selected people were divided into two groups of 192 people (witness and experiment). Those in the control group, were only given pre-test and post-test, and in addition to giving pre-test to those in the experimental group; the performance of Greater Tehran Police in three main areas (law enforcement and prevention patrols, 110 police, Traffic police) and in the experimental group neighborhoods increasingly changed (doubling the level of tangible performance).After fulfillingthe post-test, in terms of people’s satisfaction dimension of police performance (86%) and the change in social lifestyle based on increased sense of societal security established in the community (87%),these changes were fully tangible and satisfactory.

    Keywords: performance, Police, Lifestyle, sense of societal security, Order, Security
  • Zohreh Fanni, Mohsen Kalantari, Bahman Kargar, Hossein Navaei * Pages 43-73

    The growth of unbridled urbanization due to migration to metropolitan areas in Iran has led to emergence ofsome sort of social rupture and loss of social rights, which has resulted in the spread of social harms in metropolises, especially in Tehran metropolis as the capital city of the country. The present study is aimed atdesigning a model for managing social harms through relying on the local community development approach and strengthening societal security in the Tehran metropolis. The research is ofprofound type in nature, and in terms of data collection the research is of non-experimental (descriptive) type.In terms of data analysis method, correlation and deductive method have been used for conducting the research. The sample size of the study (120 people) was selected from among 175 urban management experts in Tehran using Cochran's formula. The main data collection tool is a questionnaire whose validity was confirmed by the research committee and two methods of Cronbach's alpha and Bayesian estimation were used to measure its reliability. The minimum Cronbach's alpha coefficient was related to the socio-cultural component (0.78) and the minimum Bayesian estimate is related to the structural component (0.71) and the maximum estimate was related to the elements of the local community development capacity model, whose Cronbach's alpha is 0.95 and its Bayesian estimate is 0.85, and indicates the proper validity of the questionnaire. Research findings show most of the people surveyed (45.8%) believe that the existing capacities of local communities in Tehran are suitable for model of managing social harms. Structural equation modeling was used to analyze the relevant relationships in the conceptual model. The results indicate that the most important components in the management of social harms in Tehran's neighborhoods are educational, infrastructural, economic, sociocultural and managerial-policy components. In order to improve social security,the concerned bodiesare required to prioritize the above-mentioned components in their community-oriented urban development programs.

    Keywords: social harms, Societal Security, local communities, metropolitan areas, Tehran
  • Mohsen Niazi, Shiva Aghabozorgizadeh *, Saeed Hoseinizadeh, Ayoob Sakhaee Pages 75-107
    Vandalism may be considered some sort of mild delinquency which is a pathological spirit in individuals, and leads to the destruction of public facilities such as telephone booths, city buses and subwayseats, mail boxes and sabotage activities like this. Due to itsimportance,vandalismis considered amajor global disease of sabotage in the current century and the modern era. Hence, many studies have been conducted on vandalism, especially over recent years. But the main problem with most of these studies is that they have not fully dealt with all aspects of theissue. Combined research using the meta-analysis method is the response to this gap. Accordingly, the aim of the present study is to apply the meta-analysis method in order to analyze and combine the results of studies conducted on the factors contributing to vandalism. For this purpose, 7 factors were identified in several studies and the impact size of each factor in relation with vandalism was obtained. The factors are: socioeconomic status, relationship with offenders, family affiliation, school affiliation, relative deprivation, social isolation, and anomalies. The selected studies were conducted through survey method usingquestionnaire as a tool for collecting information in different statistical communities. In the first step, factors such as evaluation, homogeneity and heterogeneity and diffusion bias were investigated, and the findings showed that there was no bias in publishing and heterogeneity of studies. In the next step, the impact size coefficient was obtained, and the impact size coefficient of anomaly with a value of 0.537 based on Cohen's interpretive system showed a high extent of impact on vandalism. Accordingly, most studies consider anomalies to be more influentialon vandalismcompared with other factors.
    Keywords: vandalism, socio-economic status, belonging, relative deprivation, Social isolation, Abnormality
  • Bita Hamed *, Sajedeh Waezzadeh Pages 109-131

     A sustainable society depends on sustainable security, which itself requires sustainable partnership between the constituent units of society, including government forces and local actors. Whereas crime rate enhancement in many parts of the world has proven to be emanated from the inefficiency of law enforcement; therefore, citizens’contribution to establishing security is becoming increasingly important. According to studies conducted, the level of contribution in the suburb of cities is not so desirable. The present article seeks to examine the structures that account for low contribution level in establishing order and security in the suburb of Kermanshah city. The survey is of qualitative typeand the structures constituting low levels of Citizens' contribution in establishment of security in the neighborhoods were assessed using critical realism approach and retrospective strategy. For this purpose, while conducting a focused group interview with a number of residents of two neighborhoods-Jafarabad and Kowlyabad-, the findings of the citizens' interaction with the police and the environment, the nature of each position and the motives of each, and the main reasons for citizens’low level of contributionwere sought. The sampling method was target oriented. Altogether, 8 focused groups were separately formed in the two neighborhoods with the participation of women, men, girls and boys. The results were validated through dividing them in three parts, as well as the approval of police experts from the two regions. The research results showed that in the citizens’ view,contribution means informing police about crimes that have taken place or are taking place, while in police’s view,contribution means providing police with preventive information. There are three groups of barriers to citizens’contribution: 1. Previous experience of contribution, 2. Being a relative of the offender,3. Abundance of social deviance. The scale and severity of security-disruptive behavior in suburb of the cities is so high that police cannot manage to cope with it. On the other hand, detaining all the suspects, even in presence of sufficient documentation, is inconsistent with the security policies and elements, which in turn leads people to suppose the police ignores such security-disruptive behaviors and even the public assume that policeaccompany the criminals. Preventive information may compensate for this weak point, but citizens’contribution to preventing crimes is also associated with problems addressed in the text of the present article.

    Keywords: contribution, Order, Security, suburbanization, Police, Kermanshah
  • SAEID SHARIFI RAHNMO *, Farhadseraji Seraji, Majidsharifirahnmo Sharif Irahnmo Pages 133-156

     The aim of the present study was to identify the relationship between media literacy and reducing social harms emanated from using Instagram. In this research, a descriptive correlational method has been used. The target population is 384 youth aged18- 30 in Hamadan, who were selected using simple multi-stage cluster sampling method, combined with simple random method and using Cochran's formula. However, for higher reliability, the number of samples rose by 1.04 and reached 400. In order to collect the required data, two questionnaires (researcher-made questionnaire for measuring literacy and standard questionnaire for measuring cyberspace harms) were used. To determine their validity, content validity was used and Cronbach's alpha coefficient was usedto obtain their reliability.Their valuesin the relevant questionnaireswere calculated to be 0.93 and 0.92, respectively. In the present study, in order to test the hypotheses, indices of descriptive and inferential statistics such as the mean, percentage, Kalmogoff-Smirnov test, single-group T test, Pearson correlation test and multivariate regression test were used in SPSS. The results of Pearson's correlation test show that there is a negative and significant relationship at the level of 0.01between media literacy and its components i.e. (media access, media usage, critical thinking about media and media production) and social harms, Instagram use (p = 0.0001 andr = 466). The results of the multivariate regression test also showed that media access components and critical thinking about media have the greatest impact on the extent to which Instagram harmsthe understudy group, and the components of media usage, and the production of media messages have little impact on the harms of using Instagram, so access components and critical thinking about the media have the ability to project the extent of the harms emanated from using the social network, i.e. Instagram.

    Keywords: Media Literacy, Instagram, Harm, Police, Youth
  • Mohammad Hasan Sharbatiyyan *, Abdolreza Majidi, Mehdi Omrani Pages 157-186

     Individuals’performance in society through behaviors and cohesive and adaptablepractices, acceptance, contribution, and flourishment enhances life quality andcreates social health. This indicator emanated from an essential variable called increasing the sense of societal security in society, leads to the improvement of life quality. The aim of this study was to investigate the relationship between sense of security and social health, which at the level of micro-analysis emanating from interactions between people, leads toestablishment of sense of security based on comfort, tranquility and health through stressing some collective elements such as cohesion, adaptation, participation, acceptance and prosperity, in society. While using standardized questionnaire (social health) and researcher-made questionnaire (sense of security) and providing18+citizens in Mashhad urban areas,a quantitative method based on descriptive surveyand correlation was utilized and 760 samples were selected using sampling method proportionate with size. Descriptive results indicated that the variables of sense of security and social health are at average level. The results of regression showed that the values ​​of thecoefficients of components of the judicial-disciplinary security, economic, intellectual-political, emotional and psychological, life, communication, urban and neighborhood, identity, religious and moral, had the greatest impact on social health, respectively. The variable of sense of societal security approximately 43%,projects the variable of the social health; therefore, in order to improve sense of security and solvepeople’sproblems living in suburban areasand so on, it is possible to increase the social health of citizens by creating people-oriented police.

    Keywords: Security, societal health, Citizens, Mashhad
  • Seyyed Chamran Mousavi *, Seyyed Abolhasan Reyazi, Aliakbar Sadeghi Pages 187-218

    Urban security is among the most important factors influencing citizens’ life quality. Children compared with anyother groups in society need more attention, because children are to run our society in future. The more successful the mayor is in designing a suitable urban space for children, the more children will be able to enjoy life and vitality, which can play a significant role in the children’s mental and social health and in the second stage of the whole society. The present article examines the influence of urban space onchildren’s sense of security and social security in the central part of Tehran(zones 11-12). The research is of descriptive-analytical type and questionnaire was used fordata collection. The statistical population was400 parents havingchildrenand living in the zones 11 and 12 of Tehran. They were selected from among residents of the zonesandwere interviewed using multi-stage cluster sampling. Majorfindings of the study show that the mean indicators affecting children’s safety were 2.73 and the indicators affecting children's sense of security in urban spaces were 2.73. Accordingly, it can be argued that childrensafety and security indicators in urban spaces are not in desirable conditions. The findings of the regression test also showed that the quality of flooring, the design of rides and sidewalks, the level ofdrivers’attention while driving, unprotected spaces, lighting and the creation of bright and activespotsin urban spaces, and creating visual care altogether have a significant impact on children’s safety and security in urban spaces.

    Keywords: Security, Safety, children, urban spaces, Tehran city center