فهرست مطالب

مجله دانش و تندرستی در علوم پایه پزشکی
سال پانزدهم شماره 1 (بهار 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/06/04
  • تعداد عناوین: 8
|
  • انه محمدغراوی صفحه 1
  • حسین خواستار، بهزاد گرمابی، مهرانه میرزایی، مهدی خاکساری* صفحات 2-9
    مقدمه

    پالماتین یک پروتوبربرین از گروه آلکالوییدها است که در مدل های حیوانی مختلف، دارای فعالیت های آنتی اکسیدانی می باشد. مطالعات اخیر نشان داده است که پالماتین به وسیله اثرات آنتی اکسیدانی، از آپوپتوز ناشی از سمیت جنتامایسن در بافت کلیه جلوگیری می کند. ایسکمی مغز / رپرفیوژن باعث آسیب غیرقابل برگشت به ویژه در ناحیه هیپوکامپ می شود. هدف اصلی در این مطالعه ارزیابی تاثیر نوروپروتکتیو ابستاتین بر درمان اختلالات شناختی و مرگ سلولی ناشی از ایسکمی در موش های صحرایی بود.

    مواد و روش ها

    تعداد 30 موش صحرایی نر نژاد ویستار، به سه گروه تقسیم شدند. 1 -گروه شم، 2-گروه ایسکمی ناشی از انسداد هر دو شریان کاروتید معمولی به مدت 20 دقیقه، 3- گروه تیمار که در آنها تزریق پالماتین با دوز 100 میلی گرم/ کیلوگرم وزن بدن درون صفاقی در شروع دوره رپرفیوژن صورت گرفت و مجددا بعد از 24 و 48 ساعت، دوباره تزریق انجام شد. حافظه فضایی توسط ماز آب موریس و ظرفیت آنتی اکسیدانی بوسیله روش اسپکتوفتومتری مورد بررسی قرار گرفت و جهت ارزیابی میزان مرگ سلولی نکروزیس، از تکنیک رنگ آمیزی کریزل ویوله (نیسل) استفاده شد.

    نتایج

    نتایج مطالعه نشان داد که در گروه های تیمار شده با پالماتین، میزان یادگیری نسبت به گروه ایسکمی مغزی افزایش یافته و در آزمون پروب، درصد حضور حیوانات در ربع دایره هدف در گروه های تیمار شده با پالماتین به طور معناداری از گروه ایسکمی مغزی بیشتر بود که نشان دهنده بهبود عملکرد حافظه می باشد (05/0>P). همچنین درمان با پالماتین باعث کاهش مالون دی الدهید و افزایش سوپر دی اکسیداز مغز شد (05/0>P). به علاوه در گروه ایسکمی مغزی، افزایش مرگ سلولی نکروز در ناحیه CA1 هیپوکامپ مشاهده گردید و تیمار با پالماتین کاهش معناداری در میزان سلول های نکروتیک نشان داد (01/0>P).

    نتیجه گیری

    یافته ها نشان داد که درمان با پالماتین به طور قابل توجهی آسیب ناحیه هیپوکامپ و اختلالات حافظه و یادگیری فضایی ناشی از ایسکمی را بهبود می بخشد. به نظر می رسد که این اثرات حفاظتی پالماتین از طریق مکانیسم های متعددی مانند سرکوب رادیکال های آزاد باعث مهار مرگ سلولی نکروزیس و آپوپتوزیس می شود.

    کلیدواژگان: پالماتین، هیپوکامپ، ایسکمی مغزی، اختلالات حافظه و یادگیری، مرگ سلولی
  • مينا قرغي، آنه محمد غراوی*، محمد رفيعيني صفحات 10-18
    مقدمه

    روش الکتروریسی با قابلیت ساخت قطعات متخلخل مشابه ماتریکس استخوانی، روش مناسبی برای ساخت داربست های استخوانی است. از طرفی استفاده از داروها در القای استخوان زایی به همراه داربست های مهندسی بافت، به عنوان رویکردی نوین در ترمیم استخوان آسیب دیده بسیار موردتوجه است. هدف این مطالعه، بررسی رفتار سلول های MG63 بر داربست نانوکامپوزیتی الکتروریسی شده پلی کاپرولاکتون/کربن کوانتوم دات حاوی کاپتوپریل به منظور مهندسی بافت استخوان بود.

    مواد و روش ها

     مورفولوژی الیاف توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) و توزیع کربن کوانتوم دات در الیاف با میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) مورد ارزیابی قرار گرفت. به منظور بررسی آبدوستی/ آبگریزی داربست از آزمون زاویه تماس با آب و برای بررسی میزان استحکام مکانیکی داربست ها از آزمون کشش استفاده شد. به منظور بررسی رفتار سلولی داربست از سلول MG-63 استفاده شد و آزمون های MTT، آلکالین فسفاتاز، آلیزارین قرمز، رنگ آمیزی دپی و بررسی SEM سلولی بر سطح داربست انجام گرفت.

    نتایج

    نتایج کشت سلول حاکی از افزایش رشد سلول های MG-63 بر داربست نانوکامپوزیتی حاوی 5/0% درصد وزنی کربن کوانتوم دات و 10% کاپتوپریل در مقایسه با سایر داربست ها بود. به علاوه افزایش معنادار میزان ترشح آلکالین فسفاتاز بر داربست نانوکامپوزیتی حاوی 5/0% درصد وزنی کربن کوانتوم دات و 10% کاپتوپریل کاملا مشهود بود.

    نتیجه گیری

     نتایج تجزیه و تحلیل ها نشان داد که از داربست نانو کامپوزیت PCL / CQDs / CP می توان در مهندسی بافت استخوان استفاده کرد.

    کلیدواژگان: پلی کاپرولاکتون، کربن کوانتوم دات، کاپتوپریل، نانوکامپوزیت، مهندسی بافت استخوان
  • محمدصادق يگانه، فاطمه سادات بيطرف، کامران جاويدیاقدم، اصغر شايان نيا* صفحات 19-23
    مقدمه

    بیماری عروق کرونر (CAD) یکی از علل اصلی مرگ و میر ناشی از بیماریهایقلبی در سراسر جهان میباشد. این بیماری، چند عاملی بوده و هم عوامل ژنتیکی و هم شاخصهای محیطی در ایجاد آن نقش دارند. هدف این مطالعه بررسی اثر پلیمورفیسم   rs692984ژن BTN2A1 در بروز این بیماری میباشد.

    مواد و روش ها

    150فرد مبتلابه CADو150فرد سالم وارد این مطالعه مورد-شاهدی شدند.تعیین ژنوتیپ پلیمورفیسم تک نوکلیوتیدی rs6929846 توسط روش real-time PCRTaq-manانجام گردید.

    نتایج

    فراوانیهای ژنوتیپی در هر دو گروه کنترل و بیمار در تعادلهاردی-واینبرگ قرار داشت (05/0>P). تفاوت معنیداری از نظر فراوانی آللی و ژنوتیپی بین گروه کنترل و بیمار وجود نداشت (05/0>p)

    نتیجه گیری

    در این مطالعه برای اولین بار فراوانی آللی و ژنوتیپی این SNP (rs6929846)درجمعیت استان سمنان مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت. براساس نتایج به دست آمده از این مطالعه در جمعیتاستان سمنان بین پلیمورفیسم  rs6929846ژنBTN2A1با بیماری CADارتباط معنیداری مشاهده نشد(05/0>p). برای تایید یافته ها، لازم است مطالعات بیشتر روی سایر جمعیتهاانجام گیرد

    کلیدواژگان: بیماری عروق کرونر (CAD)، پلیمورفیسم تک نوکلئوتیدی (SNP)، BTN2A1، جمعیت ایران
  • مريم کمال الديني*، محسن فیروز رای صفحات 24-31
    مقدمه

    SelS یکی از اعضای خانواده سلنوپروتئین هاست که بر اساس مطالعات ممکن است در هموستاز گلوکز و متابولیسم لیپید و اثرات آنتی اکسیدانی دخالت داشته باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان سلنو پروتئین S و استرس اکسیداتیو در سرم بیماران دیابتی نوع 2 و تعیین میزان همبستگی آنها با سطح خونی گلوکز و شاخص های لیپیدی انجام شد.

    مواد و روش ها

     مطالعه حاضر از نوع مورد - شاهد و شامل مراجعه کنندگان به کلینیک دیابت بیمارستان امام رضا علیه السلام مشهد می باشد. از افراد مورد مطالعه 10 میلی لیتر خون وریدی گرفته شد و پس از جداسازی سرم، سطح سرمی SelS با استفاده از کیت الایزا اندازه گیری گردید. میزان سطح سرمی HbA1c، FBS و پروفایل لیپیدی به وسیله اتوآنالایزر بررسی گردید.

    نتایج

    تجزیه و تحلیل نتایج نشان داد که سطح سرمی SelS در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 به طور معناداری کمتر از گروه کنترل بود (016/0=P). همچنین سطح سرمی TAC و MDA در گروه بیماران در مقایسه با گروه کنترل به ترتیب کاهش و افزایش معناداری نشان داد (000/0=P) و (000/0=P). همچنین مشاهده شد در افراد مورد مطالعه ارتباط معنادار و مستقیمی بین غلظت سرمی SelS و سطح HbA1c (با 279/0-= r و 049/0=P) وجود دارد.

    نتیجه گیری

     افزایش سطح سرمی SelS در افراد سالم نسبت به بیماران دیابتی و وجود رابطه معنادار بیومارکرهای دیابت همچون HbA1c می تواند نشان دهنده نقش و اهمیت SelS به عنوان یک استراتژی جدید در پیشگیری و بهبود عوارض ماکروواسکولار دیابت باشد.

    کلیدواژگان: دیابت نوع 2، سلنوپروتئین S، استرس اکسیداتیو، گلوکز بالا، شاخصهای لیپیدی
  • نجمه طالعي اردکاني، فاطمه دانشمند، محبوبه ميرحسيني، مرضيه ابراهيم پور، محمد مجدی زاده، بيبي فاطمه حقيرالسادات صفحات 32-40
    مقدمه

    ماده موثره گیاهی کویرستین، ترکیبی فلاوونوییدی موجود در اکثر گیاهان است که به علت داشتن خواص پیش آپوپتوزی و ضد سرطانی می تواند باعث افزایش سمیت داروها از جمله داروهای شیمی درمانی شود. هدف این مطالعه، ساخت و مشخصه یابی سامانه نیوزومی حاوی کویرستین به منظور افزایش ویژگی های درمانی آن می باشد.

    مواد و روش ها

     در این مطالعه آزمایشگاهی، با هیدراتاسیون فیلم نازک، نانو حامل نیوزومی حاوی کویرستین تهیه گردید و پس از سونیکاسیون و کاهش اندازه، عمل فیلتراسیون و جداسازی داروی آزاد انجام گرفت. در ادامه میزان کویرستین بارگذاری شده و همچنین روند رهایش کویرستین از نانو سامانه نیوزومی مورد بررسی قرار گرفت. سپس نانو ذره تولید شده از نظر اندازه، پتانسیل زتا، مورفولوژی ذرات و برهم کنش شیمیایی میان سامانه نیوزومی و کویرستین مورد ارزیابی قرار گرفت.

    نتایج

    بازده درونگیری کویرستین در حامل های نیوزومی 3/2 ± 49/64%، اندازه و پتانسیل زتای نانو حامل قبل از بارگذاری کویرستین به ترتیب 8/153 nm و mV 5/9- و پس از بارگذاری کویرستین به ترتیب nm170 و Mv6/1- بودند. الگوی رهایش دارو نشان می دهد که در مجموع رهایش کویرستین به صورت آهسته بوده و طی 72 ساعت 95% کویرستین از نیوزوم آزاد گردیده است. تصاویر میکروسکوپ الکترونی و نتایج FT-IR نیز نشان می دهد که سامانه نیوزومی تشکیل گردیده و برهمکنش شیمیایی بین سامانه ی نیوزومی و ماده کویرستین ایجاد نشده است.

    نتیجه گیری

     نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد که حامل های نیوزومی حاوی کویرستین دارای ویژگی های فیزیکوشیمیایی مناسب می باشد، لذا این سامانه نیوزومی می تواند حامل مناسبی جهت رسانش کویرستین باشد.

    کلیدواژگان: نیوزوم، کوئرستین، نانو حاملهای دارویی، رهایش دارو
  • فاطمه زارعي*، اکرم جعفری صفحات 41-48
    مقدمه

    پروتئین های mTOR و SREBP1 پروتئین های کلیدی در متابولیسم و تنظیم بافت چربی هستند. چاقی و دیابت نوع 2 می تواند در عملکرد این دو پروتئین اختلال ایجاد کند. هدف از تحقیق حاضر، بررسی تاثیر تمرین تناوبی شدید بر محتوای پروتئین های mTOR و SREBP1 در بافت چربی زیرجلدی موش های صحرایی چاق مبتلا به دیابت نوع 2 می باشد.

    مواد و روش ها

     در این مطالعه تجربی، 16 سر موش صحرایی نر 2 ماهه از نژاد اسپراگوداولی با میانگین وزن 20±300 گرم انتخاب و پس از دیابتی شدن از طریق القاء STZ و نیکوتین آمید به روش تصادفی به 2 گروه، تمرین دیابتی (8 سر) و کنترل دیابتی (8 سر) تقسیم ‏شدند. گروه تمرینی 4 روز در هفته مطابق با برنامه تمرینی به‏ مدت 8 هفته به تمرین HIIT پرداختند؛ در حالی که گروه کنترل هیچ گونه برنامه تمرینی نداشتند. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون t-مستقل استفاده‏ شد.

    نتایج

    افزایش معنی داری در محتوای پروتئین mTOR (001/0=P) و SREBP1 (001/0=P) در گروه تمرین نسبت به کنترل مشاهده شد؛ وزن موش های صحرایی گروه کنترل (001/0=P) و تمرین (009/0=P) در پایان هفته هشتم نسبت به هفته اول افزایش معنی داری یافته بود؛ همچنین میزان قند خون در گروه کنترل در هفته هشتم نسبت به هفته اول افزایش معنی داری را نشان داد (006/0=P). اما در گروه تمرین در پایان هفته هشتم نسبت به هفته اول کاهش یافته بود (001/0=P).

    نتیجه گیری

    تمرین HIIT توانست وزن، میزان قند خون و محتوای پروتئین های mTOR و SREBP1 را تنظیم کند؛ بنابراین تمرین HIIT می تواند راه کار مناسبی برای تنظیم متابولیسم و بافت چربی باشد.

    کلیدواژگان: بافت چربی، تمرین تناوبی شدید، پروتئین mTOR، پروتئینSREBP1، دیابت نوع 2
  • مريم زارع، سهيلا ابراهيمی وسطی کلائی*، هانی اعزی صفحات 49-57
    مقدمه

    سرطان پستان به عنوان یک بیماری هتروژن، دومین سرطان شایع در جهان و نیز شایع ترین سرطان در زنان می باشد. باوجود توسعه روش های درمانی، میزان مرگ و میر در این سرطان بالا بوده و شناسایی درمان های جدید ضروری می باشد. امروزه، تحقیقات وسیعی در مورد کاربرد گیاهان دارویی برای درمان سرطان در حال انجام است. لذا با توجه به خواص آنتی اکسیدانی گیاه همیشک، در این مطالعه اثرات سایتوتوکسیسیتی عصاره هیدروالکلی این گیاه بر روی رده سلولی سرطان پستان مورد ارزیابی قرار گرفت.

    مواد و روش ها

     گیاه همیشک پس از جمع آوری و شستشو، خشک شده و سپس عصاره هیدروالکلی آن به روش ماسراسیون و در شرایط تاریکی به دست آمد. رده سلولی 4T1 مربوط به سرطان پستان موشی در محیط کشت RPMI1640 کشت داده شده و سپس با غلظت های مختلف (μg/ml 25/31 تا μg/ml 2000) از عصاره هیدروالکلی گیاه همیشک، تیمار گردید. سپس میزان زنده مانی سلول های 4T1 پس از مدت زمان 24، 48 و 72 ساعت با روش رنگ سنجی MTT ارزیابی گردید.

    نتایج

    بر اساس نتایج، درصد زنده مانی سلول های 4T1، با افزایش غلظت عصاره و زمان تیمار، به طور معنی داری کاهش می یابد (05/0<p). بیشترین میزان زنده مانی سلول ها در تیمار 24 ساعته با غلظتμg/ml 25/31 معادل 87/93% بوده و کمترین میزان زنده مانی در تیمار 72 ساعته با غلظتμg/ml 2000 به میزان 29/13% مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان دهنده اثرات سیتوتوکسیسیتی عصاره گیاه همیشک بر روی سلول های 4T1 به صورت وابسته به غلظت و زمان می باشد. بنابراین گیاه همیشک می تواند به عنوان درمان جایگزین و یا مکمل برای سرطان پستان در نظر گرفته شود. البته کاربرد درمانی آن نیازمند بررسی های بیشتر است.

    کلیدواژگان: Danae racemoas گیاه، سرطان پستان، عصارهیدروالکل، MTT آزمون
|
  • Anneh Mohammad Gharravi Page 1
  • Hossein Khastar, Behzad Gharmabi, Mehraneh Mirzaei, Mehdi Khaksari* Pages 2-9
    Introduction

    Palmatine is a protoberbene of the alkaloids group with antioxidant activities in various animal models. Recent studies have shown that palmatine prevents gentamicin-induced apoptosis in kidney tissue with antioxidant effects.Brain ischemia-reperfusion can cause irreversible damage especially in the area of the hippocampus. The aimof thestudy was to evaluatethe effect of Palmatine on cognitive function, antioxidant activity and neuronal cell death following brain ischemia-reperfusion in male rats.

    Methods

    21male wistar rats were divided into three groups. 1-Sham group, 2-Ischemia group due to obstruction of both normal carotid arteries for 20 minutes,and3-Treatment group in which palmatine injection at a dose of 100 mg / kg was performed intraperitoneallyat the beginning of the reperfusion period and again after 24 and 48 hours.Spatial memory test was evaluated by Morris water maze.The brains were removed forantioxidant enzyme evaluation and Nissl staining to assess necrosis neuronal death within the hippocampal CA1 area.

    Results

    The results showedthat the rate of learningin treatment group improved versus the ischemia group(P<0.05). Moreover, the attendanceof animals in the target circlein the probe test, in the treatment groups was significantly higher than the Ischemia groupwhich indicates an improvement in memory performance (P<0.05). Palmatine could significantly reduce necrosis cell death(P<0.05) in CA1 area of hippocampus.Also palmatine could significantly reduce MDA and increase SOD concentration (P<0.05).

    Conclusion

    The findings showed that treatment with Palmatine significantly ameliorated hippocampal injury and spatial learning andmemory impairments after brain ischemic. These protective effects of Palmatine appear to be mediated by many mechanisms such as necrosis and apoptosis cell death by suppression of free radicals formation.

    Keywords: Palmatine, Hippocampus, Brain ischemia, Memory impariment, Neuronal cell death
  • Mina Ghorghi, Anne Mohmmad Gharavi *, Mohammad Rafirenia Pages 10-18

    ntroduction:Electrospinning method with the ability to make porous parts similar to bone matrix is a suitable method for making bone scaffolds. On the other hand, theuse of drugs in inducing osteogenesis along with tissue engineering scaffolds is very important as a new approach in repairing damaged bone.The aim of the study was to evaluate the MG63 cells behavior with electrospun nanocompositescaffolds of polycaprolactone and carbon quantum dot containing captopril for bone tissue engineering.

    Methods

    The microstructure of synthesized CQDs was evaluated by both transmission electron microscopy (TEM). The microstructure and hydrophilicity/hydrophobicity ratio of scaffolds were assessed by scanning electron microscopy (SEM) and wettability test, respectively. The mechanical strength of the scaffolding was measured using a tensile test. The cell viability, attachment, proliferation, and alkaline phosphatase (ALP) activity of scaffolds were assessed using MG-63 cell line in vitro. Based on our results, the scaffold containing CQDs and CP led to a significant increase in the cells’ proliferation and ALP activity.

    Results

    The results of cell culture showed an increase in the growth of MG-63 cells on nanocomposite scaffolds containing 0.5% by weight of quantum dot carbon and 10% captopril compared to other scaffolds.In addition, a significant increase in alkaline phosphatase secretion on nanocomposite scaffolds containing 0.5% by weight of quantum dot carbon and 10% of captoprilwas quite evident.

    Conclusion

    Therefore, the PCL/CQDs/CP scaffold has a promising potential for bone tissue regeneration

    Keywords: Polycaprolactin, Caebon quatum dots, Captopril, Bone tissue engineering
  • ohamad Sadegh Yeganeh, Fateme Sadat Bitaraf, Kamran Javidi Aghdam, Asghar Shayannia * Pages 19-23
    Introduction

    Coronary heart disease is the leading cause of death worldwide. It is a complex multifactorial disorder influenced by both genetic and environmental factors. The aim of study was to determine the association of rs6929846 of BTN2A1 with the development of Coronary heart disease (CAD).

    Methods

    In the current case-control study, we genotyped rs6929846 single nucleotide polymorphisms (SNPs) in 150 CAD patients as well as in 150 healthy matched subjects by the TaqMan SNP Genotyping Assay.

    Results

    Genotype frequencies did not deviate from the Hardy–Weinberg equilibrium in the controls and cases (all P>0.05). There was no significant difference in allele and genotype frequency between the control and patient groups. (P>0.05)

    Conclusion

    This is the first study exploring an association between the BTN2A1 gene polymorphism and CAD risk in an Iranian population. Based on the results, no significant association was found between BTN2A1 gene polymorphism and CAD disease. Future studies with different populations and stronger power are required to confirm the findings of the study further

    Keywords: Coronary Heart Disease (CAD), Single nucleotide polymorphism (SNP), BTN2A1, rs6929846, Iranian population
  • Maryam Kamaleddini*, Mohsen Firuzray Pages 24-31
    Introduction

    Selenoprotein (SelS) S is a member of the selenoprotein family whose studies have shown that it may be involved in glucose homeostasis and lipid metabolism and antioxidant effects. The aim of study was to determine the level of seleno protein S and oxidative stress in the serum of type 2 diabetic patients and to determine their correlation with blood glucose level and lipid parameters.

    Methods

    This case-control study was performed on patients referred to the diabetes clinic of Imam Reza Hospital in Mashhad. 10 ml of venous blood were taken from the study subjects and serum level of SelS was measured by ELISA kit. Serum levels of HbA1c, FBS,and lipid profile were evaluated by autoanalysis.

    Results

    The results showed that the serum level of SelS in patients with type 2 diabetes was significantly lower than the control group (P=0.016). Also, serum levels of TAC and MDA decreased (P=0.000) and (P=0.000) in the patient group compared to the control group, respectively. It was also observed that there was a significant inverse correlation between serum SelS concentration and HbA1c level (r=0.279 and P=0.049, respectively).

    Conclusion

    Increased serum level of SelS in healthy subjects compared to diabetic patients and the presence of a significant relationship between diabetes biomarkers such as glycosylated hemoglobin may indicate the role and importance of SelS as a new strategy in prevention and improvement of macrovascular complications of diabetes.

    Keywords: Type2 diabetes mellitus, Selenoprotein S, Oxidative stress, High glucose, Lipid parameters
  • Najme Talei Ardakani, Fatemeh Daneshmand, Mahboobeh Mirhoseini, Marziieh Ebrahimpour, Mohammad Majdizadeh, BibiFatemeh Haghiralsadat* Pages 32-40
    Introduction

    Quercetin is a flavonoid compound in most plants that due to its pre-apoptotic and anticancer properties can increase the toxicity of drugs such as chemotherapy drugs. The study aimed tofabricateand characterizethe niosomal system containing quercetin to increase its therapeutic properties.

    Methods

    In this in vitro study, with thin-film hydration, niosomal carriers containing quercetin were prepared and after sonication and size reduction, filtration and free drug separation were performed. Subsequently, the amount of quercetin was loaded and the process of quercetin release from the niosomal nanosystem was investigated. The nanoparticles were also evaluated for size, zeta potential, particle morphology,and chemical interactions between the niosomal system and quercetin.

    Results

    The encapsulation efficiency of quercetin in the niosomal carriers was 64.49±2.3%, the size and zeta potential of the nanocarrier before quercetin loading was153.8 nm and -9.5 mV respectively, and after quercetin loading was170 nm and -1.6 mV, respectively. The pattern of drug release indicates that overall quercetin release was slow and 95% of quercetin was released from the niosome within 72 hours. Electron microscopy images and FT-IR results also show that the niosomal system was formed and that no chemical interaction was observed between the niosomal system and quercetin.

    Conclusion

    The results of the present study show that nano-carriers containing quercetin have appropriate physicochemical properties. Therefore, this niosomal system can be a suitable carrier for quercetin delivery.

    Keywords: Niosome, Quercetin, Drug Nano-Carriers, Drug Liberation
  • Fatemeh Zarei*, Akram Jafari Pages 41-48
    Introduction

    The mTOR and SREBP1 proteins are key proteins in the metabolism and adipose tissue regulation. Obesity and type 2 diabetes can disorder with the function of these two proteins. The purpose of the present study was to investigatethe effect of high-intensity interval training on the content of mTOR and SREBP1 proteins in subcutaneous fat tissue in obese type 2 diabetic male Sprague-Dawley rats with diabetes.

    Methods

    In this experimental study, 16 two-month-old Sprague-Dawley rats with a mean weight of 300±20 g were selected. After diabetic induction with STZ and Nicotinamide, rats were randomly assigned to two groups, diabetic training (8 heads) and diabetic control (8 heads). The training group trained HIIT for 4 days a week in accordance with the trainingprogram for 8 weeks, while the control group did not have any training program. The independent t-test was used to analyze the data.

    Results

    There was a significant increase in the content of mTOR (P=0.001) and SREBP1 (P=0.001) proteins in the training group compared to control; The control group weight (P=0.001) and training group (P=0.009) significantly increased at the end of the eighth week compared to the first week; Also, blood glucose levels in the control group showed a significant increase in the 8th week compared to the first week (P=0.001). But in the training group at the end of the eighth week, it was lower than the first week (P=0.001).

    Conclusion

    Endurance training can adjust the weight, blood glucose and proteins content of mTOR and SREBP1; therefore, the HIIT exercise can be a good way to regulate metabolism and adipose tissue.

    Keywords: Adipose tissue, High-intensity interval training, mTOR protein, SREBP1 protein, Type 2 diabetic
  • Maryam Zare, Soheila Ebrahimi Vosta Kalaee*, Hani Aezi Pages 49-57
    Introduction

    Breast cancer, as a heterogeneous disease, is the second most common cancer in the world and the most prevalent cancer among the women. Despite improvement in treatment methods, it has still high mortality rate and requires new treatment approaches. Nowadays, many researches have been focused on application of medicinal plants for cancer treatment. Therefore, according to antioxidant properties of Danae racemosa plant, in present study the cytotoxicity effects of the hydroalcoholic extract of Danae racemosa was assessed on breast cancer cell line.

    Methods

    Danae racemosa plant was collected, washed and dried. Then, the hydroalcoholic extract of Danae racemosa was extracted via maceration method in darkness. The 4T1 cell line of mouse breast cancer was cultured in RPMI1640 and then treated with seven concentration of extract (31.25–2000 μg/ml). Subsequently, the viability of the cancer cells was assessed using MTT test after 24, 48 and 72 h.

    Results

    According to the results, the viability of the 4T1 cells was significantly reduced upon the increase in extract concentration and treatment duration (P<0.05). The maximum viability of the cells was 93.87%, referred to 24 h treatment with 31.25 μg/mlof extract and the minimum viability was 13.29%, referred to 72 h treatment with 2000 μg/mlof extract.

    Conclusion

    The results of present study indicate thecytotoxicity effects of Danae racemosa extract on 4T1 cells in concentration andtime dependent manner. Hence, Danae racemosa plant could be considered as a substitute or complementary treatment for breast cancer. However, its therapeutic application requires more studies

    Keywords: BreastCancer, Hydroalcoholic extract, Danae racemosa, Viability, MTT test