فهرست مطالب

مجله علمی پزشکی جندی شاپور - سال نوزدهم شماره 3 (پیاپی 126، امرداد و شهریور 1399)

مجله علمی پزشکی جندی شاپور
سال نوزدهم شماره 3 (پیاپی 126، امرداد و شهریور 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/06/31
  • تعداد عناوین: 10
|
  • آرش بیات، نادر صاکی*، مجید کریمی صفحات 243-251
    زمینه و هدف

    امروزه استفاده از کاشت حلزون یک روش درمانی مفید در درمان کودکان با کاهش شنوایی عمیق محسوب می شود. پتانسیل های برانگیخته شنوایی قشری (CAEPs) از جمله روش های غیرتهاجمی می باشند که می توانند برای ارزیابی آبجکتیو تکامل قشر شنوایی در کودکان مورد استفاده قرار گیرند. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر کاشت حلزون بر شکل پذیری قشر شنوایی با استفاده از CAEPs در کودکان بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه مقطعی- تحلیلی تعداد 42 کودک (2-3 سال) با کم شنوایی پیش زبانی عمیق شرکت کردند. پاسخ های CAEPs در مراحل زمانی پیش از کاشت، 4 ماه پس از کاشت و 8 ماه پس از کاشت ثبت گردیدند و زمان نهفتگی و دامنه موج P1 در پاسخ به محرکات گفتاری /m/، /g/، و /s/ تعیین شد.

    یافته ها

    میانگین زمان نهفتگی موج P1 بعد از عمل کاشت حلزون نسبت به پیش از کاشت به صورت معناداری کاهش پیدا نموده بود (p <0.001). دامنه موج P1 نیز برای در زمان بعد از عمل کاشت حلزون نسبت به زمان قبل از آن به صورت معناداری افزایش پیدا کرده بود (p <0.001). بعلاوه، بیشترین میزان کاهش زمان نهفتگی، و بیشترین میزان افزایش دامنه مربوط به محرک /g/ و کمترین آن برای محرک /m/ به دست آمده بود.

    نتیجه گیری

    کاهش زمان نهفتگی و افزایش دامنه پاسخ های CAEPs بعد از کاشت حلزون در پاسخ به محرکات گفتاری بیانگر افزایش فعالیت عصبی (نورو پلاستیسیتی) در کودکانی است که در زمان مناسب تحت عمل کاشت حلزون قرار گرفته بودند.

    کلیدواژگان: کاشت حلزون، پتانسیل برانگیخته قشرشنوایی، کودکان
  • سهیلا حسنیان، نور امیر مظفری، احمد فرج زاده شیخ*، ایرج مهرگان صفحات 253-266
    زمینه و هدف

    استافیلوکوکوس اریوس یکی از معدود باکتری های قادر به ایجاد عفونت در تمامی ارگان های بدن می باشد. این مطالعه با هدف بررسی مقایسه روش سفوکسیتین دیسک دیفیوژن با سایر روش های فنوتیپی و مولکولی در تعیین استافیلوکوکوس اریوس های مقاوم به متی سیلین در نمونه های بالینی بیماران بستری در بیمارستانهای آموزشی شهراهواز انجام گرفت .

    روش بررسی

    تعداد 693 ایزوله استافیلوکوک از نمونه های بالینی بیمارستانهای اهواز جمع آوری گردید. با استفاده از روش های فنوتیپی و مولکولی استاندارد 280 سویه به عنوان S. aureus جدا سازی شدند. مقایسه روش های شناسایی سویه های مقاوم به متی سیلین با استفاده از disk diffusion Cefoxitin، Oxacillin screening agar، Oxacillin disk diffusion و PCR انجام شد. تست تعین حساسیت استافیلوکوکوس اریوس انجام شد.

    یافته ها

    از مجموع 693 نمونه، 280 نمونه ،باکتری استافیلوکوکوس اریوس تایید گردیدند. از این تعداد 123 سویه مقاوم به متی سیلین بودند، که 121 (43.2%) و 122 (43.5%) نمونه از آن با دیسک دیفیوژن اگزاسیلین و غربالگری باآگار اگزاسیلین ، و با روش های دیسک دیفیوژن سفوکسیتین و PCR، 123 (43.9%) ایزوله شناسایی شدند. در تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی، بیشترین مقاومت نسبت به اریترومایسین (3/98%)، سیپروفلوکساسین(5/97%)، کلیندامایسین (3/94%)، تتراسیکلین(2/90%)، جنتامایسین (7/83%)، ریفامپین(4/41%) و کمترین مقاومت MRSA نسبت به آنتی بیوتیک های تیکوپلانین(0%)، لینزولاید (0%)، ونکومایسین(0%) بدست آمد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان دهنده مقاومت نسبتا بالای آنتی بیوتیکی استافیلو- کوکوس اریوس های جدا شده می باشد. خوشبختانه مقاومت 0% نسبت به آنتی بیوتیک های ونکومایسین، تیکوپلانین و لینزولاید وجود داشت. disk diffusion Cefoxitin بهترین روش در تعیین سویه های MRSA می باشد. واژه های کلیدی : استافیلوکوکوس اوریوس،MRSA، مقاومت آنتی بیوتیکی، ژنوتیپ

    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، MRSA، مقاومت آنتی بیوتیکی، ژنوتیپ
  • فرهاد غلامی*، داوود بمانی، عین الله نادری، نازنین رضایی صفحات 267-275
    زمینه

    نوروپاتی محیطی از عوارض شایع دیابت است که منجر به علایم بالینی و تضعیف کیفیت زندگی بیماران می شود. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر تمرین مقاومتی بر علایم بالینی و شاخص های کیفیت خواب، کیفیت زندگی و خستگی در بیماران مبتلا به نورپاتی محیطی دیابت نوع 2 بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه کارآزمایی بالینی 30 بیمار مبتلا به نوروپاتی محیطی دیابت نوع 2 بصورت تصادفی در دو گروه تجربی و کنترل قرار گرفتند. گروه تجربی سه جلسه در هفته برنامه تمرین مقاومتی شامل 11 حرکت با 80-50 درصد یک تکرار بیشینه، 3-1 ست برای هر حرکت به مدت 12 هفته انجام دادند. قبل و بعد از دوره مداخله علایم بالینی نوروپاتی (امتیاز نوروپاتی دیابتی میشیگان) شاخص های کیفیت زندگی (پرسشنامه کیفیت زندگی 36 سوالی)، کیفیت خواب (پرسشنامه کیفیت خواب پیتزبورگ) و خستگی (پرسشنامه استاندارد سنجش خستگی) ارزیابی شده و نمونه های خون جمع آوری شد. داده های به دست آمده با استفاده از آزمون های تی وابسته و مستقل در سطح معنی داری 05/0 تحلیل شدند.

    یافته

    نتایج حاکی از بهبود معنی دار علایم بالینی نوروپاتی محیطی (MDNS) در گروه تجربی در مقایسه به گروه کنترل بود (05/0>P). همچنین، سطح گلوکز ناشتا و هموگلوبین A1C بعد از مداخله کاهش معناداری را نشان داد (05/0>P). علاوه براین، کیفیت زندگی، کیفیت خواب و شاخص خستگی در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل به صورت معناداری بهبود پیدا کرد (05/0>P).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج این مطالعه به نظر می رسدتمرینات مقاومتی مداخله مناسبی برای مقابله با علایم مرتبط با نوروپاتی محیطی دیابت و بهبود کیفیت زندگی در این بیماران است.

    کلیدواژگان: نوروپاتی محیطی، تمرین قدرتی، کیفیت زندگی، کیفیت خواب، خستگی
  • ارشاد همتی، نازنین حبیبی مقدم* صفحات 277-284
    زمینه و هدف
    با توجه به اینکه جراحی های زیبایی در ناحیه فک و صورت یکی از پرطرفدارترین جراحی ها در کشور می باشند و عوامل مختلفی در گرایش به این نوع جراحی ها دخیل هستند، پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر شبکه های اجتماعی بر گرایش بانوان به این نوع از جراحی ها در شهر اهواز انجام گرفته است.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر مقطعی توصیفی تحلیلی است. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران 200 نفر محاسبه و نمونه گیری به روش تصادفی طبقه ای انجام شد. جامعه آماری، زنان مراجعه کننده به ده مطب از مطب های خصوصی جراحان فک و صورت و متخصصان گوش و حلق و بینی شهر اهواز بودند که جهت دریافت درمان های زیبایی مراجعه کرده بودند. داده ها با استفاده از پرسشنامه جمع آوری و با نرم افزار SPSS و آزمون T مستقل آنالیز شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که شبکه های اجتماعی می توانند از طرق مختلف مثل کاهش اعتماد به نفس و افزایش تصور منفی نسبت به چهره، تبلیغات، افزایش فشار اجتماعی بر زنان، ایجاد تمایل به نزدیک شدن به چهره های ایده آل و افزایش مقبولیت چهره ای و جذب جنس مخالف در این شبکه ها ، باعث گرایش به جراحی های زیبایی شوند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این پژوهش می توان گفت شبکه های اجتماعی علی رغم داشتن جنبه های مثبت، جنبه های منفی نیز دارند و می توانند در افزایش تمایل بانوان به انجام جراحی های زیبایی در ناحیه فک و صورت موثر باشند.
    کلیدواژگان: جراحی های زیبایی، شبکه های اجتماعی، تصور بدنی، نارضایتی از چهره
  • صدیقه سادات حجتی*، سیده زلیخا هاشمی چاشمی صفحات 285-293
    زمینه و هدف

    MAO-A آنزیمی است که میانجی های عصبی مانند دوپامین و سروتونین را تجزیه می کند. این تحقیق به ارتباط بین پلی مورفیسم ژن مونوآمین اکسیداز A (MAO-A) با انگیزش به فعالیت بدنی و سطح آن در مردان و زنان سالم پردازد.

    روش بررسی

    یکصد و بیست و دو آزمودنی (میانگین سن 72/5 ± 37/24؛ شامل 55 مرد و 67 زن) پرسشنامه ساماندهی رفتاری فعالیت ورزشی 2 (BREQ-2) جهت بررسی انگیزش فعالیت ورزشی و پرسشنامه فرم کوتاه بین المللی فعالیت بدنی (IPAQ) را برای بررسی سطح فعالیت بدنی کامل نمودند. DNA از نمونه سلول های CHEEK جمع آوری و مجزا گردید. ژنوتیپ MAO-A با استفاده از روش PCR با پرایمرهای مخصوص ژن شناسایی گردید.

    یافته ها

    نتایج آزمون آنالیز واریانس یک طرفه برای مقایسه نمرات BREQ-2 و گروه های انگیزشی خاص نشان داد میانگین نمرات کل BREQ-2 بین ژنوتیپ ها تفاوت معنی داری نداشت. همچنین، تفاوت معنی داری در دسته های انگیزشی بین ژنوتیپ ها وجود نداشت (P >0.05). همچنین نشان داد شد که افراد حامل ژنوتیپ 3.5/3.5 فعالیت بدنی بیشتری در هفته نسبت به دو ژنوتیپ دیگر داشتند، هر چند این تفاوت معنی دار نبود (P >0.05).

    نتیجه گیری

    به طور کلی، مطالعه حاضر رابطه مورد انتظاری بین ژنوتیپ MAO-A و سطح فعالیت بدنی را نشان نداد زیرا هیچ تفاوتی بین میزان فعالیت بدنی بین ژنوتیپ ها وجود ندارد. این نشان می دهد که عوامل ذاتی نقش مهمی در تعیین سطح فعالیت بدنی ایفا می کنند.

    کلیدواژگان: ژنتیک، انگیزش، پلی مورفیسم MAO-A، فعالیت بدنی
  • پروین خردمند*، نرگس اسلامی، ثمین خان نژاد صفحات 295-305
    مقدمه

     تاثیر میزان بیان Cyclin D1 در سرطان پروستات هنوز به صورت دقیق بیان نشده است. مطالعه ی حاضر با هدف ارزیابی ارتباط بیان ایمنوهیستوشیمیایی Cyclin D1 با میزان پیشرفت تومور انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه ی توصیفی مقطعی از بلوک های پارافینی نمونه بافتی بیماران مراجعه کننده به بیمارستان های آموزشی امام خمینی (ره)،شهید بقایی وگلستان اهواز،با تشخیص پاتولوژی آدنوکارسینوم پروستات و هیپرپلازی خوش خیم پروستات استفاده شد. اطلاعات بالینی و دموگرافیک بیماران از پرونده ی بیمارستانی استخراج شد. جهت رنگ آمیزی ایمونوهیستوشیمی از آنتی بادی منوکلونال Anticyclin D1 استفاده شد.

    یافته ها

    در این مطالعه 69 بیمار مبتلا به سرطان پروستات و 10 بیمار مبتلا به هیپرپلازی خوش خیم پروستات مورد مطالعه قرار گرفتند. میانگین سنی بیماران برابر با 70 سال بود و در رنج 40 تا 92 سال قرار داشتند. ارزیابی بیان ایمنوهیستوشیمیایی Cyclin D1 نشان داد که تنها 6 درصد بیماران به سرطان منفی بوده و 32% نیز بیان بسیار قوی داشته اند. تمامی بیماران مبتلا به هیپرپلازی خوش خیم پروستات هم بیان منفی داشتند. مشاهده شد که بیان شدید (plus plus) مارکر cyclin D1 به طور معنی داری در بیماران High grade بیشتر است (p=0.02).

    نتیجه گیری

    به طور کلی یافته های این مطالعه نشان می دهد که مارکر Cyclin D1 به طور وسیعی در بدخیمی پروستات افزایش یافته و همچنین شدت این افزایش بیان می تواند مرتبط با گرید میکروسکوپیک توموربر اساس معیار گلیسون باشد.

    کلیدواژگان: کارسینوم پروستات، Cyclin D1، پیش آگهی، نمره ی گلیسون
  • مرجان شکیبا، هدیه صانعی فرد* صفحات 306-313
    زمینه و هدف

    درمان دیابت نوع یک در کودکان با انواع رژیم های درمانی انسولین امکان پذیر می باشد. بررسی و مقایسه فواید و مشکلات هر یک از این رژیم های درمانی می تواند به تصمیم گیری در مورد انتخاب نوع رژیم انسولین در کودکان کمک کند.هدف از این مطالعه بررسی مقایسه ای کنترل گلیسمیک و شاخصهای رشدی در مبتلایان به دیابت تیپ 1 تحت درمان با روش conventional و Bolus and Basal بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه مقطعی 73 کودک مبتلا به دیابت تیپ 1 در دو گروه درمانیconventional 35) نفر) وBolus and Basal (38نفر) شرکت کردند.. اطلاعات جمع آوری شده شامل سن، جنس، قد، وزن، نمایه توده بدنی، مدت زمان ابتلای کودک به دیابت، میانگین قند های ناشتای کودک در یک ماه اخیر، میانگین قند های خون Post Prandial در یک ماه اخیر،میانگین سه دوره سه ماهه هموگلوبین A1c ، تعداد حملات هایپوگلایسمی در یک ماه اخیر، تعداد دفعات حمله DKA در یک سال اخیر بودند.

    یافته ها

    در این مطالعه Z score قد و وزن بیماران در گروه Basal&Bolus به صورت معنی داری بالاتر از گروه Conventional بود. P: 0.021)) در حالیکه تفاوت معنی داری در مورد Z Score نمایه توده بدنی در دو گروه وجود نداشت.بررسی کنترل گلیسمیک بیماران و بروز عوارض حاد (هیپوگلیسمی وکتواسیدوز دیابتی) تفاوت معنی دار در این دو روش درمانی نداشت.

    نتیجه گیری

    در بیماران ایرانی انتخاب روش درمان در هر فرد مبتلا با توجه به ویژگی های فردی و خانوادگی و سایکولوژیک توصیه می شود.

    کلیدواژگان: دیابت نوع 1، انسولین درمانی به روش conventional، روش Bolus، Basal، قند ناشتا، هموگلوبین A1c
  • فرهاد ابول نژادیان، سارا ایران پرست، شاهین ضرغامی* صفحات 315-326
    مقدمه

    نقص های ایمنی اولیه (PID) گروهی از اختلالات هتروژن سیستم ایمنی هستند و در صورتی که به موقع تشخیص و درمان نشوند منجر به عفونت های مزمن و کشنده می شوند. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان آگاهی پزشکان عمومی و متخصصان اطفال شهرستان اهواز از بیماری های نقص سیستم ایمنی اولیه انجام شد.

    روش کار

    یک پرسشنامه در 5 بخش مشخصات بالینی، علایم و بیماری های مرتبط، سابقه خانوادگی، بررسی های آزمایشگاهی و مدیریت بیماران PIDs طراحی و قابلیت اعتماد و اعتبار آن از طریق یک مطالعه پایلوت تایید شد (آلفای کرونباخ= 79/0).

    نتایج

    در مطالعه حاضر 257 پزشک (57 متخصص اطفال و 200 پزشک عمومی) شرکت داشتند. میانگین سنی شرکت کنندگان 54/8 ± 35/30 سال (محدوده 25 تا 59 سال) بود که شامل 48/61 درصد زن و 52/38 درصد مرد بودند. میانگین امتیاز کلی آگاهی متخصصان اطفال 68/10 ± 22/65 درصد (بین 31/49 تا 41/90) و امتیاز کلی پزشکان عمومی 47/5 ± 91/58 (بین 20/45 تا 34/75) بود. اختلاف معناداری در درصد پاسخ های صحیح بین متخصصان اطفال و پزشکان عمومی مشاهده شد (0001/0>P). علاوه براین، 26 نفر (6/45درصد) از متخصصان اطفال و 19 نفر (5/9 درصد) از پزشکان عمومی بیش از دو سوم سوالات (>67% سوالات) را درست پاسخ دادند.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد پزشکان در شهر اهواز نیاز به آگاهی بیشتری در مورد بیماری های نقص سیستم ایمنی دارند و لذا آموزش های حین تحصیل و پس از فارغ التحصیلی در این زمینه برای پزشکان در اهواز ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: نقص ایمنی اولیه، پزشکان، آگاهی، اهواز، پرسشنامه
  • پریسا ناصری، محمود شیرازی*، غلامرضا ثناگوی محرر صفحات 327-336
    زمینه و هدف
    سرطان بیماری است که اثرات قابل توجهی بر زندگی افراد مبتلا و خانواده های آن ها بر جای می گذارد. این مطالعه با هدف مقایسه تاثیر موسیقی درمانی و نوشتن بر بهبود کیفیت زندگی دانش آموزان مبتلا به سرطان 8 تا 14 سال انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل بود. تعداد 45 دانش آموز 8 تا 14 سال به روش هدفمند از بخش انکولوژی بیمارستان فوق تخصصی کودکان بندرعباس انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل جایگزین شدند. ابزار تحقیق در دو مرحله در دو گروه گردآوری شدند. در گروه موسیقی در 4 هفته شنیدند و گروه نوشتن 4 هفته متوالی به صورت روزی 30 دقیقه نوشتن درباره احساسات افکار و هیجانات خود در مورد رویداد یا بار هیجانی بیماری سرطان نوشتند. داده ها به کمک آزمون تحلیل کواریانس چندمتغیری با استفاده از نرم افزار spss نسخه 23 تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بین اثربخشی موسیقی درمانی و نوشتن بر عملکرد جسمانی، عملکرد اجتماعی و کیفیت زندگی تفاوت معنی دار بود. اما تفاوت در تاثیرگذاری دو گروه بر عملکرد تحصیلی و عملکرد عاطفی تفاوت معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    درواقع درمان هایی که به تخلیه هیجانات منفی منجر می شود به بهبود وضعیت سلامت روان آنها می انجامد.
    کلیدواژگان: موسیقی درمانی، نوشتن، کیفیت زندگی، دانش آموزان مبتلا به سرطان
  • طیبه سلیمانی*، حیدر صادقی، سعید ایل بیگی، فرهاد طباطبایی قمشه صفحات 337-346
    مقدمه و هدف

    مولتیپل اسکلروزیس بیماری مزمن التهابی مربوط به سیستم ایمنی که سیستم عصبی مرکزی را تحت تاثیر قرار می دهدومی تواند منجر به تغییر درراه رفتن، عدم تعادل پاسچرال ، محدودیت در فعالیت های روزانه و افزایش خطر مصدومیت ناشی از افتادن در این بیماران شود. هدف این پژوهش مقایسه تغییرات مرکز فشار، زمان عکس العمل و اختلاف مرکز فشار به جرم حین شروع راه رفتن زنان جوان 20تا 40 سال مبتلابه MS در پاسخ به اغتشاش بیرونی بود.

    روش شناسی

    10بیمار MS و10 فرد سالم پروتکل شروع راه رفتن را از حالت ایستاده ثابت به حالت یکنواخت راه رفتن روی دو صفحه نیرو انجام دادند.

    یافته ها

    بیماران MS با ماکزیمم فاصله روبه جلو مرکز فشار و تغییرات بیشتر در اختلاف مرکز فشار نسبت به مرکز جرم در جهت روبه جلو و طرفین در مرحله فیدفوروارد و تغییر بیشتر در اختلاف مرکز فشار نسبت به مرکز جرم درحرکت به طرفین در مرحله فیدبک راه رفتن خود را نسبت به افراد سالم شروع می کنند.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسدکاهش بیشینه مرکز فشار در هر دو جهت و اختلاف بین مرکز فشار و جرم در مرحله فیدفوروارد در بیماران MS می تواند دلیلی برای ارتباط بین شروع راه رفتن و سقوط ناشی از کاهش زمان واکنش، کاهش کنترل پوسچرال و یا هر دو باشد. از طرف دیگر افزایش اختلاف مرکز فشار و جرم در مرحله فیدبک می تواند دلیلی برای کنترل مداوم مرکز جرم بدن در داخل مرز پایداری تلقی شود که نیاز انجام تمرینات تعادلی در اندام تحتانی بیماران MS را مورد تاکید قرار دهد.

    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروزیس، شروع راه رفتن، تغییرات مرکز فشاربه مرکز جرم، مقیاس وضعیت ناتوانی گسترده
|
  • Arash Bayat, Nader Saki *, Majid Karimi Pages 243-251
    Background and Objects

     A cochlear implant (CI) is now the standard treatment option for management of children with profound hearing loss. Cortical auditory evoked potential (CAEP) is a non-invasive procedure that can be used to objectively assess the maturation of the auditory cortex in children. The objective of current study was to investigate the effect of CI on central auditory plasticity in children through a novel CAEPs recording. Subjects and

    Methods

    In this analytic cross-sectional study, 42 children with profound prelingual hearing loss (age range: 2-3 years) participated. The CAEP responses were recorded across "before implantation ", "4-month post-implantation", and "8-month post-implantation" time points via HearLab system. For all children, the latency and wave amplitude of P1 wave was determined in response to /m/, /g/ and /s/ speech stimuli.

    Results

    The maen latency of P1 wave was significantly reduced for all speech stimuli after implantation compared to pre-CI time point (p <0.001). Similarly, the amplitude of P1 was significantly increased for after CI compared to pre-CI condition (p <0.001). Furthermore, the comparison of the latency and wave amplitude of the P1 in response to different speech stimuli demonstrated that the lowest latency and the largest amplitude was belong to /g/, and /m/ stimuli, respectively.

    Conclusion

    Our findings indicated that the latency and amplitude of CAEPs after implantation were reduced and increased, respectively. These results providing a document for increased neural activity (neuroplasticity) in auditory cortex region in children who underwent cochlear implantation at appropriate time.

    Keywords: Cochlear implant, cortical auditory evoked potential, children
  • Soheila Hasanian, Nour Amir Mozafari, Ahmad Farajzadeh Sheikh *, Iraj Mehregan Pages 253-266
    Background and Objective

    Staphylococcus aureus is one of the few bacteria that can infect all organs of the body. The aim of this study was to evalluate the cefoxitin disk diffusion method with other phenotypic and molecular methods in the detection of methicillin-resistant Staphylococcus aureus designed and adjusted in clinical specimens of admitted patients in Ahvaz educational hospitals, thereby followed by S.aureus relative prevalence and antibiotic susceptibility determination. Subjects and

    Methods

    A total of 280 S. aureus isolates from clinical specimens were collected. Tests were performed using Cefoxitin disc diffusion, Oxacillin screening agar and Oxacillin disk diffusion methods. The PCR method was used to determine the mec A gene.

    Results

    0ut of a total of 693 specimens, 280 specimens were confirmed as S. aureus, 123 strains of which were detected as MRSA. The comparison of Oxacillin disk diffusion and oxacillin screening methods is indicative of 121 (43.2%) and 122 (40.6%) antibiotic susceptibilities, respectively, while isolates of MRSA were detected by disc diffusion cefoxitin and PCR 123 (43.9%). In determining the antibiotic susceptibility pattern, erythromycin (98.3%), ciprofloxacin (97.5%), clindamycin (94.3%), tetracycline (90.2%), gentamicin (83.7%) and rifampin (41.4%) were noticed. Also, low resistance to teicoplanin (0%), linzolide (0%), vancomycin (0%) was observed.

    Conclusion

    The prevalence of methicillin resistant Staphylococci in our region was relatively high, but these strains were totally sensitive to vancomycin, teicoplanin and and linzolide antibiotics and cefoxitin disk test was the reliable method for detection of methicillin resistant Staphylococci. Keyword: Staphylococcus aureus, MRSA, Antibiotic resistance, Genotype

    Keywords: Staphylococcus aureus, MRSA, Antibiotic Resistance, Genotype
  • Farhad Gholami *, Davood Bemani, Aynollah Naderi, Nazanin Rezaei Pages 267-275
    Background

    Peripheral neuropathy is a common complication of diabetes leading to clinical symptoms and diminished quality of life. The aim of the present study was to investigate the effect of resistance training on clinical symptoms and quality of life in type-2 diabetic men with peripheral neuropathy.

    Materials and methods

    In this clinical trial 30 diabetic patients with peripheral neuropathy randomized to the experimental or placebo groups. The experimental group underwent a resistance training program over with the frequency of 3 sessions per week, at the intensity of 50-80% one repetition maximum, 1-3 sets for each exercise over 12 weeks. Before and after the experimental period clinical symptoms of neuropathy (Michigan Diabetic Neuropathy Score), quality of life (SF-36), quality of sleep (Pittsburgh Sleep Quality Index) and fatigue (Multidimensional Fatigue Inventory) were assessed and blood samples were collected. Data were analyzed using paired and independent t-test at significance level of 0.05.

    Results

    MDNS improved significantly in the experimental group compared to the control group (p < 0.05). Moreover, fasting glucose and HbA1c significantly decreased following exercise intervention (p < 0.05). In addition, quality of life, quality of sleep and fatigue index improved in the experimental group (p < 0.05).

    Conclusion

    Based on the results of the present study, resistance training seems to be a proper intervention to improve clinical symptoms of diabetic peripheral neuropathy and quality of life in this population.

    Keywords: Peripheral neuropathy. Strength training, Quality of Life, Quality of sleep, fatigue
  • Ershad Hemmati Pages 277-284
    Background and objective
    Since maxillofacial cosmetic surgeries are one of the most popular surgeries in the country and various factors are involved in the tendency for these types of surgeries, this study aimed to investigate the effect of social networks on women's tendency for these types of surgeries was conducted in Ahvaz.
    Materials and methods
    This is a cross-sectional descriptive-analytical study. Sample size was calculated of 200 persons by using Cochran formula and also stratified random sampling was used. statistical population was women that referred for cosmetic surgeries to ten offices of maxillofacial surgeons and ENT specialists private offices in Ahvaz. Data were collected by questionnaire and analyzed by SPSS software and independent t-test.
    Results
    The results of this study showed that social networks can increase the tendency for cosmetic surgeries by various ways such as reducing self-confidence and increasing negative impression of face , advertising, increasing social pressure on women, make a desire to approach ideal faces and Increasing face acceptance and attracting men in social networks.
    Conclusion
    According to the results of this study, despite the positive aspects, social networks have negative aspects and can be effective in increasing the tendency of women to have maxillofacial cosmetic surgeries.
    Keywords: cosmetic surgery, Social Networks, body image, facial dissatisfaction
  • Sedigheh Sadat Hojjati *, Seyedeh Zoleykha Hashemi Chashemi Pages 285-293
    Background and Objective

    MAO-A is an enzyme that breaks down neural mediators such as dopamine and serotonin. This study investigates the relationship between monoamine oxidase A (MAO-A) gene polymorphism with exercise motivation and physical activity level in healthy men and women. Subjects and

    Methods

    One hundred twenty-two participants (age mean 24.37 ± 5.72 years old, 55 males & 67 females) completed the behavioral regulation in exercise questionnaire–2 (BREQ-2) to assess their motivation to exercise and the international physical activity questionnaire (IPAQ) to assess their level of physical activity. DNA was isolated from a cheek cell sample. MAO-A genotype was identified by PCR with specific primers.

    Results

    One-way ANOVA test for comparing BREQ-2 scores and specific motivational groups showed that the mean of BREQ-2 total scores was not significantly different between genotypes. Also, there was no significant difference in motivational categories between genotypes (P>0.05). It was also found that individuals carrying the 3.5/3.5 genotype had more body activity per week than the other two genotypes, although this difference was not significant (P>0.05).

    Conclusion

    In general, the present study did not show the expected relationship between MAO-A genotype and level of physical activity because there is no difference between the amount of physical activity between genotypes. This suggests that intrinsic factors play an important role in determining the level of physical activity.

    Keywords: Genetics, Motivation, MAO-A polymorphism, physical activity
  • Parvin Kheradmand *, Narges Eslami, Samin Khannejad Pages 295-305
    Background

    The effect of Cyclin D1 expression on prostate cancer has not yet been elucidated. The present study aimed to evaluate the relation of immunohistochemical expression of Cyclin D1 with tumor progression.

    Materials and methods

    In this descriptive cross-sectional study, tissue samples of patients referred to Imam Khomeini, Shahid Baqaei and Golestan hospitals of Ahwaz with confrimed diagnosis of prostate adenocarcinoma and benign prostatic hyperplasia were used. Clinical and demographic data of patients were extracted from hospital records. Immunohistochemical staining was performed using Anticyclin D1 monoclonal antibody.

    Results

    In this study, 69 patients with prostate cancer and 10 patients with benign prostatic hyperplasia were studied. Mean age of patients was 70 year. Immunohistochemical expression analysis of Cyclin D1 showed that only 6% of patients were negative and 32% had very strong expression.All of the ten patients with benign prostatic hyperplasia were negative. The high (plus plus) expression of cyclin D1 was significantly more frequent in high grade tumors (p = 0.02).

    Conclusion

    Overall, the findings of this study indicate that the Cyclin D1 marker is broadly increased in prostate malignancy and its upregulation can be related to tumor grade based on Gleason score .

    Keywords: Prostate carcinoma, Cyclin D1, Prognosis, Gleason score
  • Marjan Shakiba, Hedyeh Saneifard * Pages 306-313
    Aim

    Treatment of diabetes mellitus type 1 in children is achieved with different insulin regimens. Evaluation of each of these regimens and comparing them together, helps us to decide which of them is better for our patients. The aim of this study is to evaluate glycemic control and anthropometric indices in DM1 patients under treatment with two different insulin regimen (conventional and basal & bolus).

    Method

    In this cross sectional study 73 children with DM1 divided into two groups (conventional therapy= 35patients and basal & bolus treatment in 38 patients). Demographic data include: age, sex, height, weight, BMI, duration of diabetes, mean FBS in last month, mean post prandial glucose in last month, mean 9 month HbA1C, number of hypoglycemia in last month and number of DKA in last year.

    Result

    There was higher height and weight Z score of patients in basal & bolus group compare to conventional group. (P: 0.024).But there was not significant difference in BMI Z score between two groups, and also there was not significant difference in glycemic control and acute complications (hypoglycemia and DKA) between two groups.

    Conclusion

    Therapeutic regimen must be achieved by considering personal, familial and psychological property in Iranian patients.

  • Farhad Abolnezhadian, Sara Iranparast, Shahin Zarghami * Pages 315-326
    Introduction

    Primary immunodeficiencies (PID) are a group of heterogeneous disorders of the immune system that result in chronic, serious, and often life-threatening infections if they are not properly diagnosed and treated. Worldwide, from 70 to 90% of PID sufferers remain undiagnosed because of poor awareness.

    Purpose

    The aim of this study was to assess the awareness of general physicians of and pediatricians about primary immunodeficiency disease in the city of Ahvaz.

    Materials and Methods

    An 80-item questionnaire in 5 sections on clinical symptoms, associated diseases, and syndromes, family history, laboratory investigations, and management of PIDs patients was designed valid and reliable by a pilot study.

    Results

    A total of 257 physicians (200 general practitioners and 57 pediatricians) participated in the study. The mean age of participants was 30.35±8.54 years (range 25-59) including 61.48% female and 38.52% of male. The mean overall knowledge score was 58.91±5.47% (49.31 to 90.41%) among pediatricians and 65.22±10.68% (45.20 to 75.34%) in general practitioners. There was a significant difference in the percentages of correct answers between pediatricians and general practitioners (p < 0.0001). Moreover, 45.6% of pediatricians and 9.5% of general practitioners answered correctly more than 2/3 of questions (67% of questions).

    Conclusions

    The results of this study revealed that the physicians need to have a much greater awareness about PID in Ahvaz city of Iran. A more comprehensive pre/postgraduate education in PID appears to be necessary for physicians in Ahvaz.

    Keywords: Primary immunodeficiency, physicians, awareness, Ahvaz, Questionnaire
  • Paresa Naseri, Mahmoud Shirazi *, Gholamreza Sanagooi Moharr Pages 327-336
    Purpose
    Cancer is a disease that has a significant impact on the lives of people who are suffering from and their families. This study aimed to compare the effect of music therapy and writing on improving the life quality of students with cancer aged 8 to 14 years.
    Methodology
    This study was a quasi-experimental one with a pretest-posttest design and a control group. 45 students aged 8 to 14 years were selected from the oncology ward of Bandar Abbas children hospital and were randomly replaced to two experimental groups and one control group. The research tools were collected in two stages in two groups. In the music group, they listened for 4 weeks, and in the writing group for 4 consecutive weeks, they wrote about their own feelings, thoughts and emotions on an event or emotional burden of the cancer 30 minutes a day. Data were analyzed by using multivariable covariance analysis and Spss software 23.
    Results
    The results showed a significant difference between the effectiveness of music therapy and writing on physical performance, social performance and quality of life. But there was no significant difference in the influence of the two groups on academic performance and emotional performance.
    Conclusion
    In fact, therapies that lead to the discharge of negative emotions improve their mental health .
    Keywords: Music Therapy, Quality of Life, Students with Cancer
  • Tayebeh Soleimani *, Heydar Sadeghi, Saeed Ilbeigi, Farhad Tabatabaighomsheh Pages 337-346
    Introduction

    Multiple sclerosis is an inflammatory disease of the safety system that affects the central nervous system and can lead to changes in walking and often imbalances,Postural imbalance and as a consequence of a change in walking are the main problem of MS patients, which limits their daily activities and increases the risk of falling injuries.The aim of this study was to compare the changes in the center of pressure,reaction time and difference center of pressure with center of mass in gait initiation of20to40 years old women with MS in response to external disturbances.

    Methodology

    10 MS patients and 10 healthy subjects participated in this study and the gait initiation Protocol go from standing to steady-state walking on two force plates.

    Results

    MS patients had the maximum distance between the center of pressure AP,more changes in the COP-COM diferent in AP and ML direction in feedforward phase,and more changes in COP-COM diferent in feedback phase start their walking.

    Conclusion

    According to research findings,it seems that the decrease in the center of pressure in both directions and the COP-COM diferent in the feed forward phase in MS patients can be a reason for the relationship between the gait initiation and falling due to reduced reaction time,decreased postural control or both.On the other hand,the increase in the difference between COP-COM diferent in the feedback phase can be considered as a reason for continuous control of the body center of mass within the stability boundary, which emphasizes the need for balance training in lower limbs of MS patients.

    Keywords: Multiple Sclerosis, gait initiation, COP-COM diferent, EDSS