فهرست مطالب

نشریه تحقیقات مدیریت آموزشی
سال نهم شماره 4 (پیاپی 36، تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/06/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زینب میرهاشمی روته، محبوبه عبداللهی* صفحات 17-38
    هدف پژوهش مقایسه انگیزه پیشرفت تحصیلی و انگیزه به تحصیل دانش آموزان دوره دوم متوسطه کلاس های هوشمند و عادی رودهن بوده است. روش پژوهش توصیفی مقایسه‎ای بوده است. جامعه آماری دانش‎آموزان دوره دوم متوسطه کلاس های عادی و هوشمند مدارس به تعداد 1532 نفر بود. 101 نفر به روش غیر تصادفی هدفمند انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه‎ی انگیزه پیشرفت تحصیلی سادات کاظمی (1386) و انگیزه به تحصیل قلی پور و بهرامی حصاری (1375) بود. پایایی پرسشنامه‎ها با استفاده از آلفای کرون‎باخ برای انگیزه پیشرفت 83/0 و انگیزه به تحصیل 91/0 محاسبه شده، برای تجزیه وتحلیل داده‎ها در بخش آمار استنباطی از آزمون پیرسون کای اسکویر، تحلیل واریانس یک متغیری دوراهه و آزمون تعقیبی شفه استفاده شده، یافته‎ها بیانگر آن است که بین دانش آموزان کلاس های عادی و هوشمند و دختر و پسر به لحاظ انگیزه پیشرفت تحصیلی تفاوت معنادار وجود ندارد. بین کلاس عادی و هوشمند و جنسیت در تبیین انگیزه پیشرفت تحصیلی تعامل معنادار وجود ندارد. بین کلاس های عادی و هوشمند به لحاظ انگیزه تحصیلی تفاوت معنادار وجود ندارد. بین دانش آموزان دختر و پسر به لحاظ انگیزه ی تحصیلی و بین نوع کلاس و جنس در تبیین انگیزه ی تحصیلی تفاوت معنادار وجود دارد.
    کلیدواژگان: هوشمند سازی، انگیزه، انگیزه به تحصیل، انگیزه پیشرفت تحصیلی
  • معصومه وفاجو*، غلامحسین حیدری صفحات 39-56

     هدف اصلی پژوهش حاضر تعیین رابطه بین عدالت سازمانی و تمایل به ترک شغل کارکنان (مورد مطالعه: سازمان امورمالیاتی کشور) است. ارزیابی چرایی ترک سازمان بوسیله کارکنان از این جنبه حایز اهمیت است که می تواند اطلاعات مفیدی را در اختیار مدیران سازمان قرار دهد تا بتواند نرخ ترک خدمت کارکنان را کاهش داد ، چرا که حفظ کارکنان واجد شرایط یکی از موضوعات مهم منابع انسانی است. جامعه آماری تحقیق کارکنان هیاتهای حل اختلاف مالیاتی سازمان امور مالیاتی است که باتوجه به این که 130 نفر می باشند کلیه آنان بعنوان جامعه آماری تلقی گردیدند. ابزار گردآوری داده ها و اطلاعات پرسشنامه استاندارد بوده و روش گردآوری اطلاعات میدانی است و برای تعیین روایی متغیرهای تحقیق از روش محتوایی و برای پایایی از ضریب آلفای کرونباخ استفاده گردید. به منظور تحلیل داده ها و آزمون فرضیه های تحقیق از SPSS ورژن 16 استفاده شد. یافته های تحقیق نشان داد که بین عدالت سازمانی (عدالت توزیعی- عدالت رویه ای- عدالت مراوده ای) وترک شغل کارکنان رابطه معکوس وجود دارد. یعنی با افزایش عدالت سازمانی در هیاتهای حل اختلاف سازمان امورمالیاتی، میزان ترک شغل کارکنان کاهش می یابد. همچنین نتایج نشان داد که با اطمینان 99 درصد رابطه معنادار بین عدالت سازمانی با تمایل به ترک شغل کارکنان وجود دارد.

    کلیدواژگان: تمایل به ترک شغل، عدالت سازمانی، سازمان امور مالیاتی
  • شیما شعله کار*، بهزاد شوقی، سید یوسف صالحی صفحات 59-88

    این پژوهش با هدف بررسی تاثیر خرد رهبران بر شادکامی با توجه به نقش میانجی هوش هیجانی در دانشگاه آزاد اسلامی شهر تهران انجام شد. روش پژوهش برحسب هدف کاربردی، از نظر روش گرداوری داده ها توصیفی- همبستگی و همین-طور از نظر نوع داده کمی بود. جامعه آماری پژوهش اساتید هییت علمی دانشگاه های آزاد شهر تهران بودند که با استفاده از محاسبه حجم نمونه در معادلات ساختاری و روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای، تعداد 700 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شد که همگی اعضای هییت علمی تمام وقت بودند. به منظور گرداوری داده ها از سه پرسشنامه استاندارد خرد آردلت (2003)، شادی آکسفورد آرگایل و همکاران (1989) و هوش هیجانی مایر و همکاران (1999) استفاده شد. پس از جمع آوری پرسشنامه ها، توصیف داده ها از طریق میانگین، انحراف معیار و... و از طریق نرم افزار Spss-21 و استنباط آماری داده ها از طریق مدل سازی معادلات ساختاری و به کمک نرم افزار LISREL-v8.80 انجام پذیرفت. ویژگی های فنی پرسشنامه شامل پایایی، روایی همگرا و روایی واگرا بررسی گردید. ضرایب مسیر و ضرایب معناداری نرم افزار برای بررسی فرضیه های پژوهش مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج نشان داد، درجه تناسب مدل ارایه شده با توجه به مولفه های پژوهش مناسب بود؛ هم چنین خرد رهبران بر شادکامی با توجه به نقش میانجی هوش هیجانی تاثیر داشت.

    کلیدواژگان: خرد رهبران، شادکامی، هوش هیجانی
  • امیرحسین محمد داودی*، محدثه مطهری صفحات 89-104

    هدف این پژوهش تعیین رابطه بین هوش اخلاقی و قضاوت اخلاقی با تصمیم گیری اخلاقی مدیران مدارس ابتدایی شهرستان ساوه بود. از جامعه آماری مدیران با تعداد 113 نفر، نمونه ای به تعداد 90 نفر بر اساس جدول مورگان و شیوه نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شد. پژوهش حاضر به لحاظ هدف کاربردی و از نظر روش اجرا در زمره تحقیقات توصیفی- همبستگی بوده و اطلاعات از طریق پرسشنامه های هوش اخلاقی لنیک و کیل (2005) با ضریب آلفای کرونباخ 88/0 ، پرسشنامه قضاوت اخلاقی کلبرگ و میهلک (1999) با ضریب آلفای کرونباخ 908/0 و پرسشنامه تصمیم گیری اخلاقی الانگو و همکاران (2010) با ضریب آلفای کرونباخ 73/0 می باشد. با اجرای پرسشنامه بر روی گروه نمونه، داده ها جمع آوری و با استفاده از نرم افزار 22SPSS و مدل های آماری تحلیل رگرسیون چند متغیره و همبستگی پیرسون مورد تحلیل قرارگرفت. نتایج نشان داد بین متغیرهای هوش اخلاقی و قضاوت اخلاقی با تصمیم گیری اخلاقی مدیران ارتباط معناداری وجود داشته است. همچنین مولفه های "درستکاری"، "مسئولیت پذیری"، "دلسوزی" و "گذشت" بر روی هم تقریبا 6/29 درصد از تغییرات مربوط به "تصمیم گیری اخلاقی" مدیران مدارس ابتدایی شهر ساوه را تبیین می کنند

    کلیدواژگان: هوش اخلاقی، قضاوت اخلاقی، تصمیم گیری اخلاقی
  • پری ناز بنی سی، هانیه فرهودی* صفحات 105-120

    پژوهش حاضر تاثیر سرمایه های معنوی و اجتماعی را بر فرهنگ سازمانی کارکنان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند مورد بررسی قرار می دهد. روش پژوهش توصیفی-پیمایشی می باشد. جامعه آماری آن را کلیه کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند به تعداد 175 نفر تشکیل می دهند. بر اساس جدول مورگان تعداد 118 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار به کار گرفته شده در این پژوهش پرسشنامه می باشد که برای سنجش سرمایه معنوی از پرسشنامه زوهر (2005) با 19 سوال، برای سنجش فرهنگ سازمانی از پرسشنامه دنیسون (1985) با 60 سوال،برای سنجش سرمایه اجتماعی از پرسشنامه کوهن و پروساک (2001) با 23 پرسش استفاده شد. آلفای کرانباخ برای پرسشنامه سرمایه معنوی عدد75/0، سرمایه اجتماعی عدد 79/0 و برای فرهنگ سازمانی عدد 78/0 بدست آمد که نشان از پایایی مناسب ابزار پژوهش دارد .آزمون به کار برده شده در این پژوهش آزمون t تک نمونه ای می باشد. همچنین به منظور بررسی تاثیر سرمایه های معنوی و اجتماعی بر فرهنگ سازمانی از نرم افزار  SmartPLS استفاده شده است.نتایج پژوهش نشان دادندکه از دیدگاه کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند، وضعیت موجود فرهنگ سازمانی و همه ابعاد آن از وضعیت مطلوبی برخوردار بود.در مورد سرمایه معنوی (بجز مولفه های؛ ابعاد چشم انداز محوری و ارزش محوری، کل نگری و دگرخواهی) و برای سرمایه اجتماعی (بجز مولفه؛هنجارهای مشارکت و همکاری) در وضعیت مطلوب قرار دارد. همچنین تاثیرسرمایه های معنوی اجتماعی و مولفه های تشکیل دهنده آن ها بر فرهنگ سازمانی در دانشگاه آزاداسلامی واحددماوند در سطح اطمینان 95 درصد معنادار شده بود.

    کلیدواژگان: سرمایه معنوی، سرمایه اجتماعی، فرهنگ سازمانی
  • رضا رافتی*، حسن شهرکی پور، فتاح ناظم صفحات 121-150

    پژوهش حاضر ، به شناسایی ابعاد ومولفه های نابرابری های آموزشی ار دیدگاه مدیران آموزشی ودانش آموزان مناطق آموزشی شهر مشهد به منظور ارایه مدل مدیریتی مطلوب انجام گرفت که از نوع توصیفی - تحلیلی وجامعه آماری ،205336نفر دانش آموز و 2019 نفر مدیرکه ازطریق جدول مورگان 384 نفر دانش آموز و323 نفر مدیر به عنوان نمونه آماری به شیوه نمونه گیری طبقه ای نسبتی انتخاب ، ابزار پژوهش پرسشنامه محقق ساخته است که روایی محتوایی پرسشنامه توسط صاحبنظران تایید وپایایی آن پس از اجرای آزمایشی از طریق آلفای کرونباخ بالاتر از 7/0بدست آمده ، داده ها با روش آمار توصیفی و استنباطی و با استفاده از نرم افزار (SPSS) ولیزرل وبه کمک ضریب همبستگی پیرسون ،رگرسیون چند گانه وآزمون تی تحلیل شد،که یافته های پژوهش :نتایج این پژوهش بر وجود یک الگوی رابطه معنا داری و مستقیم بین شاخص های متغیرهای مستقل عوامل زمینه خانوادگی ، فرآیند مدرسه ، برونداد و نتایج ، درونداد با متغیر وابسته نابرابری های آموزشی حکایت دارد.غیر های مستقل و متغیر وابسته است با توجه به شاخص های الگو سازی می توان استدلال کرد مدل ارایه شده از برازش خوبی برخوردار بوده وانطباق مطلوبی بین مدل به تصویر امده و یا مدل ساختاری شده با داده ها فراهم آمده است به عبارتی بهتر متغیر های فوق صلاحیت لازم را جهت استفاده در قالب یک مدل نهایی پژوهش را دارند .

    کلیدواژگان: _ نابرابری های آموزشی، مدیران آموزشی، دانش آموزان
  • جعفر ترک زاده*، فائزه فریدونی صفحات 151-176
    سازمان ها در جوامع امروزی نقش مهمی را در رشد و پیشرفت جوامع و بشریت ایفاء می کنند؛ بنابراین دستیابی به اهداف سازمان ها به صورت کارآمد و اثربخش همواره به عنوان ضرورتی برای رفاه افراد و کل جامعه به شمار می آید؛ در این مسیر کارمندان سازمان ها مسئولیت های اساسی را برای تحقق اهداف سازمانی متحمل می شوند. در واقع در جهان رقابتی و به سرعت در حال تغییر، موفقیت سازمان ها به رفتار، عملکرد و نگرش کارمندان بستگی دارد. امروزه در سازمان ها رفتارهای سیاسی جزء جدایی ناپذیر رفتار افراد می باشد از این رو امکان حذف چنین رفتارهایی در سازمان وجود ندارد، اما میتوان از چگونگی میزان شیوع آن ها در سازمان و تاثیری که اینگونه رفتارها درسازمان دارند، آگاهی یافت و همچنین به نحو صحیحی آن ها را مدیریت نمود. دراین مقاله، ضمن مرور و بررسی رفتارهای سیاسی که شامل بازی های سیاسی (شورش گری، ایجاد بازی های قدرت، رویکرد بازی های قدرت محور، امپراتوری سازی، قدرت تخصص، ایجاد قدرت فرمانروایی، قدرت رقابتی، حایجاد اردوهای رقابتی، بازی تغییر، بازی افشاء گرانه و تخریب رقباء، ترک تازی) تاکتیک های سیاسی (چاپلوسی کردن، ایجاد شبکه ارتباطی، مدیریت اطلاعات، مدیریت برداشت ها و ادراکات، ایتلاف سازی و سپر بلاسازی دیگران) و بازی های قدرت (ترک سازمان، اعتراض و وفاداری) می باشد؛ چگونگی مدیریت و کنترل آنها نیز تشریح شده است.
    کلیدواژگان: رفتارهای سیاسی، بازی های سیاسی، تاکتیک های سیاسی، بازی های قدرت
  • محمدرضا ایمانی گله پردسری*، فتاح ناظم، صمد کریم زاده صفحات 177-205

    هدف این پژوهش شناسایی ابعاد تعالی سازمانی با تاکید بر مدل بنیاد مدیریت کیفیت اروپا در دانشگاه آزاد اسلامی، بود. روش پژوهش از نظر هدف بنیادی و از نظر نوع داده، ترکیبی (کیفی-کمی) می باشد. جامعه آماری بخش کیفی پژوهش، شامل خبرگان دانشگاهی و مدیران سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی و بخش کمی جامعه آماری شامل کلیه کارکنان سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی به تعداد 1535 نفر بود. حجم نمونه در بخش کیفی با استفاده از اصل اشباع نظری 20 نفر تعیین و این افراد با روش هدفمند انتخاب شدند و در بخش کمی نیز با استفاده از فرمول کوکران 320 نفر به عنوان نمونه تعیین و این افراد با روش نمونه-گیری تصادفی طبقه ای انتخاب گردیدند. ابزار گردآوری داده ها در بخش کیفی مصاحبه های نیمه ساختار یافته و در بخش کمی یک پرسشنامه محقق ساخته 97 سوالی تعالی سازمانی با تاکید بر مدل بنیاد مدیریت کیفیت اروپا بود. روش تحلیل داده ها در بخش کیفی روش داده بنیاد می باشد، همچنین در بخش کمی از روش های آمار توصیفی و در بخش استنباطی از روش های تحلیل عاملی اکتشافی استفاده شد. یافته پژوهش، مولفه های تعالی سازمانی با تاکید بر مدل تعالی بنیاد اروپایی، را شامل یادگیری، بهره وری کارکنان، نتایج مشتری، نوآوری کارکنان، رهبری، خط مشی و استراتژی، مشارکت و منابع، فرایندها، نتایج کلیدی عملکردی، کارکنان، نتایج کارکنان و نتایج جامعه شناسایی نموده است.

    کلیدواژگان: تعالی سازمانی، نتایج کاری، رهبری، استراتژی
|
  • Zeinab Mirhashemi Roote, Mahbubeh Abdollahi * Pages 17-38
    The aim of this study is to compare the academic achievement motivation and educational motivation of the second-period high school students of the smart and regular classes of Rodehen city. The research method is descriptive –comparative study. 101 students have been selected by using the purposive non-random sampling method. The research tools have included the questionnaire of the academic achievement assessment (Sadat Kazemi in 2007), and the questionnaire of the level of educational motivation (Gholipour and Bahrami Hesari). its reliability coefficient has been obtained 0.83 by using the Cronbach's alpha method; also educational motivation questionnaire has been obtained 0.91. For data analysis have been used to the Pearson, chi-square test, two-way ANOVA and Scheffe post hoc test. Findings show that there is no significant difference between students of normal and intelligent classes and girls and boys in terms of motivation for academic achievement. There is no meaningful interaction between the normal and intelligent class and gender in explaining the motivation of academic achievement. There is no meaningful difference between the normal and intelligent classes in terms of academic motivation. There is a significant difference between male and female students in terms of academic motivation. There is a meaningful interaction between the type of class and gender in the explanation of academic motivation
    Keywords: Intelligence, motivation, motivation to study, motivation for academic achievement
  • Masomeh Vafajou *, Ghonamhosin Heydari Pages 39-56

    The main purpose of the present study is to investigate the relationship between organizational justice and job vacancies (Case study: the country's national organization). The statistical population of this study consists of representatives from the tax dispute settlement authorities of the city and province of Tehran with 130 representatives. Because the entire statistical population of research is 130, so they are all selected as the sample society. In this research, two standards of organizational justice questionnaires were used by Nyeev and Murman using 20 items (three dimensions of distributive justice, procedural justice, interpersonal justice) and a 15-item questionnaire. This research is a descriptive and correlational study in terms of the purpose of a research The assumption of the normality of the data at the 5% significance level was tested using the Kolmogorov-Smirnov technique and for data analysis, parametric tests (Pearson correlation coefficient and regression analysis) and spss version 16 software were used. The findings of the research are based on the fact that there is a reverse correlation between all aspects of organizational justice and job vacancies of employees, that is, by increasing the organizational justice of consumers, the amount of job vacancies decreases.

    Keywords: Inclination to Leave Job, Organizational Justice, Tax Affairs Organization
  • Shima Sholekar *, Behzad Shoghi, Seyedyousef Salehi Pages 59-88

    The aim of this study was to evaluate the impact of organizational wisdom on happiness with the mediating role of emotioal intelligence among Azad university faculty members of Tehran City.The method according to purpose was Practical, The method of data collection was descriptive correlational, as well as the type of data was quantitative. The population consisted faculty members in Tehran Azad University that were selected 700 member by using Sample size calculation based on structural equation and cluster random sampling method as the sample size. All of them were full-time members. To collect the data, three standard questionnaires were used include leaders’wisdom by Ardlet (2003), Oxford happiness by Argyle, et al (1989) and emotioal intelligence by Mayer, et al(1999). After collecting the data, they were desescribed through the mean, standard deviation, by SPSS-21 software and data Statistical Inference was carried out through structural equation modeling with the help of LISREL-v8.80 software. Questionnaires technical characteristics were assessed including reliability, validity, convergent and divergent validity. Path coefficient and significant coefficients were used to examine the hypotheses. The results showed that the degree of appropriateness of proposed model was appropriate with regard to components research. Also the results of the study indicated that leaders’ wisdom has significant impact on happiness with the mediating role of emotioal intelligence among Azad university faculty members of Tehran City.

    Keywords: Leaders’ wisdom, happiness, emotional intelligence
  • AmirHossein Mohammad Davoudi *, Mohadese Motahary Pages 89-104

    The purpose of this study was to determine the relationship between ethical and moral intelligence with ethical decision making by primary school principals in Saveh. A sample of 90 people was selected from the statistical population of the managers with 113 people and the sample was randomly selected. The present research is descriptive-correlative research in terms of theoretical purpose and in terms of the method of implementation. Data were collected through the Lenick and Kiel (2005) ethical intelligence questionnaires with Cronbach's alpha coefficient of 0.88, Kelberg and Mihelak et al. (1999) with coefficients Cronbach's alpha was 0.908 and Ethan's decision-making questionnaire Olgo et al. (2010) with Cronbach's alpha coefficient was 0.73. By collecting questionnaires on the sample group, the data were collected and analyzed using SPSS 22 software and statistical models of multivariate regression analysis and Pearson correlation. The results showed that there was a significant relationship between ethical intelligence and moral judgment variables with ethical decision making by managers

    Keywords: moral intelligence, moral judgment, moral decision-making
  • Parinaz Banici, Haniyeh Farhoudi * Pages 105-120

    The present study examines the effect of spiritual and social capital on the organizational culture of employees at Damavand Islamic Azad University. The research method is descriptive-survey. The statistical population consists of 175 employees of all Islamic Azad University of Damavand Branch. According to the Morgan table, 118 individuals were selected as samples. The instrument used in this research was a questionnaire. In order to measure spiritual capital, Zohhar (2005) questionnaire (19 questions) was used to assess organizational culture from the Denison (1985) questionnaire (60 questions). To measure social capital, the questionnaire was used by Kukhan and Prosak (2001). ) Was used with 23 questions. Cronbach's Alpha for the spiritual capital questionnaire was 0.75, social capital was 0.79 and for organizational culture it was 0.78, which indicates the appropriate reliability of the research tool. The test used in this research is a single sample t test. Also, to investigate the effect of spiritual and social capital on organizational culture, SmartPLS software has been used. The results of the research showed that from the viewpoint of employees of Islamic Azad University Damavand, the status of existing organizational culture and all its dimensions was favorable. The spiritual capital (except components; the dimensions of the central perspective and value-centeredness, bloodshed and charisma) and for social capital (except the component; the norms of partnership and cooperation) are in a desirable situation. Also, the effect of social capital and their components on organizational culture in Islamic Azad University was significant at 95% confidence level.

    Keywords: spiritual capital, social capital, organizational culture
  • Reza Rafati *, Hassan Shahrakipoor, Fatah Nazem Pages 121-150

    The present study was conducted to identify the factors and factors of educational inequality in Mashhad educational districts and to provide a desirable managerial pattern that was descriptive-analytic and statistical society, 205336 students and 2019 managers. Through Morgan table 384 students and 323 managers The sample of the statistical sample was selected using a proportional stratified sampling method. The research instrument was a researcher-made questionnaire whose content validity was confirmed by its own experts after a pilot run through Cronbach's alpha higher than 0.7. The data were analyzed by descriptive and inferential statistics And using the WizzRear software (SPSS) The results of this study showed that there is a significant and direct relationship between indices of independent variables of family factors, school process, outcomes and outcomes, inputs with variables (P

    Keywords: Identification&quot, &quot, inégalités &quot, Mashhad&quot
  • Jafar Torkzadeh *, Faezeh Fereydooni Pages 151-176
    Organizations in today's societies play an important role in the growth of societies and humanity; therefore, achieving to the goals of organizations effectively and efficiencly is always considered as a necessity for the well-being of individuals and the whole society; in this way, staff have some sort of basic responsibilities to Achieve organizational goals. Indeed, in a competitive and rapidly changing world, the success of organizations depends on employee performance and attitudes. In fact, political behaviors in organizations are an integral part of employees and organizations cannot be studied independently of their political behavior. Therefore, there is no possibility of eliminating such behaviors in the organization, but the extent of their prevalence and the impact of such behaviors in the organization should be identified and managed appropriately. This article reviews and evaluates political behaviors including political behaviors )Insurency, Power-bulding , Alliance, Empire-building , Expertise, Lording, Rival , Rival-camps, Change, Whistle-blowing, Young turks( political tactics) Ingratiating, Networking, Information management, Impression management, Coalition building, Scapegoating( power games (Exite, Voice, Loyalty) and tries to provide insights on how to manage and control them.
    Keywords: political behaviors, political games, political tactics, power games
  • MohammadReza Imani Geleh Pordesari *, Fattah Nazem, Samad Karimzadeh Pages 177-205

    The purpose of this study was to Identifying dimensions of organizational excellence with emphasis on EFQM model in Islamic Azad University. The research method was fundamental in terms of purpose and in terms of data type it was a combination (qualitative-quantitative) one. The statistical population of the qualitative research part included academic experts and managers of the Central Organization of Islamic Azad University. In the quantitative part, all the staff of the Central Organization of Islamic Azad University were 1535 people participated in the study. The sample size in the qualitative part was determined using the theoretical principle of saturation. Twenty people were selected by purposeful method. In the quantitative part, 320 people were selected as the sample using Cochran's formula and by random sampling method. The data collection instrument was a semi-structured interview in the qualitative part. In a quantitative part, a researcher-made questionnaire which had 97 organizational excellence questions with an emphasis on EFQM. The method of data analysis in qualitative part, was data based; also, in the quantitative part, descriptive statistics methods were used and in the inferential part of the factor analysis methods exploration were used. The results showed that the components of organizational excellence in Islamic Azad University, with emphasis on the model of European Quality Management Foundation, including learning, employee productivity, customer results, employee innovation, leadership, policy and strategy, partnerships and resources, processes, key performance results, employees, staff results and Community result were identified.

    Keywords: organizational excellence, job results, Leadership, Strategy