فهرست مطالب

Journal of Multidisciplinary Care
Volume:9 Issue: 2, 2020

  • تاریخ انتشار: 1399/06/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فاطمه علی اکبری، لیلی ربیعی*، فریبا موسوی صفحات 634-641
    زمینه و هدف

    بیماران تحت درمان همودیالیز با عوامل تنشزای متعدد فیزیکی، روانی و اجتماعی مواجه هستند. فعالیت های خود مراقبتی می تواند نقش بسیار چشم گیری در سازگاری با فرایند بیماری و ارتقاء کیفیت زندگی آنان ایفاء نماید. همچنین با استفاده از مدل پرسید- پروسید می توان مقیاس مناسب از میزان درک، آگاهی و نگرش این بیماران از خودشان  نسبت به آموخته ها و دانش خودمراقبتی آنها به دست آورد و  بر اساس این مدل ارتباط عوامل را با توان خود مراقبتی بیماران بسنجد. لذا محققین تصمیم گرفتند مطالعه ای تحت عنوان پیشگویی سازه های مدل پرسید با خود مراقبتی در بیماران تحت درمان با همودیالیز انجام دهند.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر از نوع مقطعی بود که تعداد 80 نفر از بیماران مراجعه کننده به بیمارستان شهرستان لردگان به صورت سرشماری انتخاب و داده ها با استفاده از پرسشنامه که بر اساس سازه های مدل پرسید تدوین گردیده و مشتمل بر سازه های کیفیت زندگی، وضعیت سلامت، عوامل مستعد کننده (آگاهی و نگرش)، قادرکننده و تقویت کننده همراه با رفتارهای خود مراقبتی بیماران همودیالیزی بود و بصورت مصاحبه تکمیل گردید. پایایی و روایی پرسشنامه ها تایید گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و با بکار گیری آزمونهای ضریب همبستگی پیرسون، ANOVA ، t-test و همچنین تحلیل رگرسیون تجزیه و تحلیل شد..

    یافته ها

    میانگین و انحراف کل نمره رفتارهای خودمراقبتی 83/12 ±38/32 بود. 5/56درصدافراددارای وضعیت خودمراقبتی ضعیف، 5/42 درصد افراد دارای وضعیت خودمراقبتی متوسط و 2/0 درصد افراد دارای وضعیت خودمراقبتی مطلوب بودند.  همچنینآزمون همبستگی پیرسون ارتباط معنی داری را بین آیتم های مدل پرسید- پروسید(عوامل تقویت کننده، عوامل قادر کننده و عوامل مستعد کننده) و خودمراقبتی نشان داد(05/0 <P). بر اساس نتایج تحلیل رگرسیون، قدرت پیشگویی کنندگی آیتم های مدل پرسید- پروسید(عوامل تقویت کننده، عوامل قادر کننده و عوامل مستعد کننده) 419/0  به دست آمد.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به مطلوب نبودن رفتار خودمراقبتی بیماران همودیالیز و نیز همبستگی مستقیم بین سازه های مدل پرسیدبا رفتار، پیشنهاد می شود مداخلات مقتضی، به ویژه مداخلات آموزشی به منظور ارتقای خودمراقبتی با تاکید بر سازه های مدل پرسیدطراحی و اجرا گردد.

    کلیدواژگان: مدل پرسید، پیش بینی، خود مراقبتی، نارسایی مزمن کلیه، همودیالیز
  • مریم صادقی حصاری، عباس شمسعلی نیا*، رضا قذیمی، نسرین نوابی صفحات 642-650
    زمینه و هدف

    احساس تنهایی یک عامل سبب شناختی در سلامت است، ارتباط آن با وضعیت تغذیه، نیازمند بررسی دقیق و اصولی است. مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط احساس تنهایی با وضعیت تغذیه سالمندان انجام شد.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر توصیفی-تحلیلی است که در سال 1397 بر روی 440 سالمند 60 سال و بالاتر، از کانون بازنشستگان تامین اجتماعی، آموزش و پرورش و مرکز بهداشت شهر رامسر که به روش تصادفی طبقه ای و با استفاده از جدول اعداد تصادفی انتخاب شدند، انجام شد. جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه های ویژگی های فردی، احساس تنهایی یوکلا (نمره 80-20 در چهار سطح بدون احساس تنهایی، کم، متوسط و زیاد) و بررسی مختصر وضعیت تغذیه (نمره 30-0 در سه سطح سوءتغذیه، در معرض خطر ابتلا به سوءتغذیه و وضعیت تغذیه عادی) انجام شد.

    یافته ها

    میانگین سنی سالمندان (22/6) 32/65 سال بود. ارتباط بین وضعیت تغذیه و احساس تنهایی از 68 نفر سالمند بدون احساس تنهایی (20>)،% 3/85 دارای وضعیت تغذیه عادی، از 317 نفر سالمند دارای احساس تنهایی کم (21- 39)، % 4/80 دارای وضعیت تغذیه عادی، از 52 نفر سالمند دارای احساس تنهایی متوسط (40- 59)، 5%/63 در معرض خطر ابتلا به سوء تغذیه بودند. احساس تنهایی در سالمندان با معرض خطر ابتلا به سوء تغذیه ارتباط معناداری دارد (276/4=OR، 00/0=P).

    نتیجه گیری

    با توجه به احساس تنهایی بیش از نیمی از سالمندان و ارتباط معکوس بین احساس تنهایی با وضعیت تغذیه، برگزاری کلاس های مشاوره رایگان در جهت ارایه راهکارهای کاهش احساس تنهایی سالمندان از سوی سیاست گذاران نظام سلامت ضرورت دارد.

    کلیدواژگان: سالمند، احساس تنهایی، وضعیت تغذیه، سوءتغذیه
  • شهرام اعتمادی فر*، زینب صدیقی، رضا مسعودی، مرتضی سدهی صفحات 651-659
    زمینه و هدف

    بخش مراقبت های ویژه یکی از قسمت های حیاتی بیمارستان جهت کاهش مرگ ومیر در بیمارستان است. بخشی که پرستاران نیاز به مهارت تصمیم گیری دارند. درواقع حل مسیله، یک موضوع مهم در فعالیت های بالینی است و تصمیم گیری یک شاخص مهم از این موضوع است، پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر برنامه آموزشی مبتنی بر تکنیک SBAR (وضعیت،سابقه،ارزیابی،توصیه) بر تصمیم گیری بالینی پرستاران بخش مراقبت ویژه انجام گردید.

    روش تحقیق

    پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی می باشد که جامعه آماری آن کلیه پرستاران شاغل در بخش مراقبت ویژه بیمارستان های آیت الله کاشانی و هاجر شهرکرد در سال 1398 (60 نفر) بودند، که به شیوه نمونه گیری آسان و با تخصیص تصادفی به دو گروه آزمون و کنترل (هر گروه 30 نفر) اختصاص یافتند. برای گروه آزمون برنامه آموزشی مبتنی بر تکنیک SBAR برگزار گردید. داده ها با استفاده از پرسشنامه ی تصمیم گیری بالینی لوری و همکاران (2001) قبل و یک ماه پس از اجرای مداخلات گردآوری شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون تحلیل کواریانس در نرم افزار SPSS (ویرایش 22) تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    نمره تصمیم گیری بالینی پرستاران گروه آزمون قبل از اجرای مداخله 44/5± 1/69 و بعد از مداخله 22/7± 8/80 بود)001/0>(p و در گروه کنترل قبل از اجرای مداخله 94/6± 6/70 و بعد از اجرای مداخله 72/6± 1/71 بود (0.214= P). میزان تغییرات در گروه آزمون 79/3± 7/11 و در گروه کنترل 3 /2± 53/0 بود. نتایج این پژوهش نشان داد که اجرای برنامه آموزشی ایمنی بیمار مبتنی بر تکنیک SBAR تاثیر معناداری بر میانگین نمره تصمیم گیری بالینی پرستاران داشت.

    نتیجه گیری

    آموزش برنامه مبتنی بر تکنیک SBAR بر تصمیم گیری بالینی پرستاران موثر است؛ بنابراین پیشنهاد می گردد مسولین و برنامه ریزان از این تکنیک بهره ببرند.

    کلیدواژگان: تصمیم گیری بالینی پرستاران، تکنیک اس بار (وضعیت، سابقه، ارزیابی، توصیه)، بخش مراقبت های ویژه، تحویل بالینی
  • نبی الله اسدپور*، اکرم اسدی صفحات 660-665
    زمینه و هدف

    آنومالی ابشتین عبارت است از جابجایی غیر طبیعی رو به پایین دریچه ی تریکوسپید به درون بطن راست که بامیوپاتی بطن راست همراهی دارد و به صورت نادر با شیوع حدود 1/20000 مورد یافت می شود. از آنجا که تشخیص این بیماری در موقعیت و زمان مناسب در مدیریت بیماران مبتلا اهمیت دارد این نوزاد مبتلا به آنومالی ابشتین به صورت کیس ریپورت ارایه می شود.

    روش بررسی

    بیمار نوزاد دختر متولد 29/8/98 حاصل G1Ab0L1 با   که به علت افت قلب به طریق سزارین به دنیا آمد. به علت هیپوتون بودن و  با NCPAP بعد از انجام اقدامات اولیه به NICU بیمارستان هاجر منتقل شد. در سونوگرافی و اکوی جنینی انجام شده کاردیومگالی؛ پلورال افیوژن و large ASD گزارش شده است در اکوی انجام شده بدو تولد آنومالی ابشتین شدید، PDA، پولمونری بسیار باریک و آترزی دریچه پولمونری گزارش شد.

    نتیجه گیری

    آنومالی ابشتین یک بیماری نادر با شیوع 20000/1  تولد می باشد و بر اساس شدت درگیری علایم مختلفی را در بیمار مبتلا ایجاد می کند. شناخت این بیماری و تشخیص به موقع و درمان آن از عوارض و مرگ و میر حاصل از آن می کاهد.

    کلیدواژگان: نوزاد، آنومالی، ابشتین، بیمارستان هاجر (س) شهرکرد
  • علی حسن پور دهکردی، فروزان گنجی*، فهیمه کاوه باغ بهاد رانی، مرضیه امیدی صفحات 666-677
    زمینه و هدف

     امروزه ناباروری به صورت یک نگرانی اجتماعی درآمده و با معضلات متعددی همراه است. حمایت اجتماعی به عنوان یک عامل محافظت‌کننده می‌تواند اثر قابل‌توجهی بر سلامت و عملکرد اجتماعی زنان نابارور داشته باشد. هدف مطالعه حاضر بررسی حمایت اجتماعی درک شده و عوامل مرتبط با آن در زنان نابارور مراجعه کننده به کلینیک ناباروری شهرکرد در سال 1397 بود.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر یک پژوهش توصیفی مقطعی است در این مطالعه 400 زن نابارور مراجعه‌کننده به کلینیک فوق تخصصی ناباروری شهرکرد با محدوده سنی 18-49 سال و مبتلا به نازایی اولیه و ثانویه به روش نمونه‌گیری  مبتنی بر هدف انتخاب شدند. پس از ثبت مشخصات دموگرافیک زنان نابارور ، میزان حمایت اجتماعی توسط پرسش‌نامه حمایت اجتماعی (SSQ) ساراسون تعیین شد. داده‌ها توسط نرم‌افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند و 05/0P< از نظر آماری معنی‌دار در نظر گرفته شد.

    یافته‌ها

    نتایج مطالعه نشان داد که میانگین نمره کل حمایت اجتماعی، نمره شبکه حمایت اجتماعی و نمره رضایت حمایت اجتماعی زنان نابارور به‌ترتیب 09/50±82/150، 36/16±90/32 و 5/38±90/117 بود. بیشترین فراوانی حمایت اجتماعی مربوط به مادر (6/51 درصد)، پدر (7/40 درصد) و همسر (5/29 درصد) بود. حمایت اجتماعی با سن ازدواج همسران زنان نابارور رابطه مستقیم و معنی‌داری داشت (151/0r= و 002/0P=) به‌طوریکه با افزایش سن ازدواج حمایت اجتماعی توسط همسران افزایش نشان داد. حمایت اجتماعی از بعد رضایت ارتباط معنی‌داری با سن زنان نابارور و همسران آن‌ها و همچنین سن ازدواج زنان نابارور و همسران آن‌ها نداشت. حمایت اجتماعی از بعد شبکه ارتباط معنی‌داری با سن ازدواج زنان نابارور  (173/0r= و 001/0P<)، سن همسران  (180/0r= و 001/0P<) و سن ازدواج همسران زنان نابارور  (265/0r= و 001/0P<) داشت.

    نتیجه‌ گیری

    نتایج مطالعه حاکی از اثرگذاری سن و سن ازدواج بر حمایت اجتماعی خصوصا از بعد شبکه می‌باشد، به‌طوریکه با افزایش سن و سن ازدواج حمایت اجتماعی زنان نابارور افزایش می یابد.

    کلیدواژگان: نازایی اولیه، نازایی ثانویه، حمایت اجتماعی، ادراک
  • زهرا دوزنده، نرگس صادقی، مینا محمدی* صفحات 678-688
    زمینه و هدف

    نابینایی از جمله معلولیت هایی است که پیامدهای منفی روانی، عاطفی و اجتماعی زیادی را به همراه دارد. آموزش خودمراقبتی در نابینایان می تواند در بهبود وضعیت روانی و اجتماعی کودکان مثمر ثمر باشد. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر آموزش خودمراقبتی اورم بر خودپنداره بدنی و انزوای اجتماعی کودکان نابینا انجام شد.

    روش بررسی

    مطالعه ی مداخله ای تک گروهی با طرح قبل و بعد که بر روی 28 نفر از کودکان نابینا در مدرسه نابینایان سامانی شهر اصفهان در سال 1397 انجام شد. برنامه آموزشی خودمراقبتی بر اساس الگوی اورم در قالب 6 جلسه 60 دقیقه ای به صورت گروهی، در قالب 4 گروه 7 نفره به روش سخنرانی و پرسش و پاسخ ارایه شد سپس سنجش خودپنداره بدنی و انزوای اجتماعی این کودکان به ترتیب با استفاده از پرسشنامه های پیرز- هریس و آشر قبل و بلافاصله بعد از مداخله ارزیابی و ثبت شد. در نهایت، تجزیه و تحلیل داده ها با کمک نرم افزار SPSS و با استفاده از آزمون ویلکاکسون و رگرسیون خطی ساده انجام شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که هیچ کدام از ابعاد خودپنداره بدنی و انزوای اجتماعی کودکان بعد از آموزش خودمراقبتی اورم نسبت به قبل از آن تغییر معناداری نداشته است (0/05< P). همچنین در بررسی همبستگی بین عواملی نظیر سن، جنس کودک و یا اطلاعات پایه والدین ارتباط معناداری با میزان تغییرات خودپنداره بدنی و انزوای اجتماعی در کودکان یافت نشد (0/05< P).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد آموزش خود مراقبتی اورم تاثیری بر خودپنداره بدنی و انزوای اجتماعی در کودکان نابینا تاثیری نداشته است.

    کلیدواژگان: نابینایی، خودمراقبتی اورم، خودپنداره بدنی، انزوای اجتماعی
  • مریم اسماعیلی*، زهرا عباسی، مریم شافعی لشکریان، طاهره صادقی صفحات 689-698
    زمینه و هدف

    پیشگیری از پنومونی وابسته به ونتیلاتور یکی از اولویت های مهم بخش مراقبت ویژه است. این مطالعه با هدف مقایسه تاثیر استفاده از نرمال سالین و آب مقطر در ساکشن داخل لوله تراشه بر میزان پنومونی وابسته به ونتیلاتور و شاخص های همودینامیک انجام شده است.

    روش بررسی

    مطالعه حاظر یک کارآزمایی بالینی تصادفی سازی شده است که در سال 96 و 97 بر روی 60 بیمار تحت ونتیلاتور در بخش آی سی یو بیمارستان امام جعفر صادق وابسته به دانشگاه علوم پزشکی البرز انجام شده است. بیماران به روش بلوک بندی تصادفی به دو گروه کنترل و مداخله تقسیم شدند. پارامترهای همودینامیک بیماران در طی 5 دقیقه قبل و بعد از ساکشن در هر شیفت اندازه گیری شد. در نهایت میران بروز پنومونی وابسته به ونتیلاتور و تغییر در شاخص های همودینامیک در دو گروه با هم مقایسه شدند.

    نتایج

    دو گروه از نظر کشت داخل تراشه و میزان پنومونی وابسته به ونتیلاتور تفاوت معنی داری با یکدیگر نداشتند (p=0.79). یافته ها نشان داد شاخص های همودینامیک (ضربان قلب، فشار خون، تعداد تنفس) تفاوت معنی داری قبل و بعد از مداخله با یکدیگر نداشتند. آزمون بین گروهی نشان داد که دو گروه تنها از نظر میزان اشباع هموگلوبین از اکسیژن تفاوت معنی داری بعد از مداخله با یکدیگر داشتند (p=0.006).

    نتیجه گیری

    سطح میزان اشباع هموگلوبین از اکسیژن در گروه نرمال سالین بالاتر بود بنابراین استفاده از محلول نرمال سالین جهت رقیق کردن ترشحات داخل تراشه در مقایسه با آب مقطر پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: نرمال سالین، آب مقطر، ساکشن، پنومونی وابسته به ونتیلاتور
  • کبری نوریان، بتول علیدوست، طیبه طیبی، مهری دوستی ایرانی* صفحات 699-707
    زمینه و هدف

    ملاقات باز در ICU به علت اثرات آن بر بیماران و بستگان توصیه می شود اما در حال حاضر ملاقات در ICU  به صورت محدود اجرا می گردد و چالش های حاصل از آن به درستی مورد بحث قرار نگرفته است. لذا در این مطالعه به تبیین چالش های ملاقات پرداخته شد.

    روش بررسی

    این مطالعه، یک پژوهش کیفی از نوع توصیفی- اکتشافی بود که از طریق مصاحبه های عمیق نیمه ساختاریافته با 35 مشارکت کننده در بیمارستان های شهرکرد شامل 6 بیمار، 9 همراه بیمار و 20 پرستار در سال 1396 انجام گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با رویکرد تحلیل تماتیک انجام گردید

    یافته ها

    تم (درون مایه) حاصل از تحلیل یافته ها، «تجربه ی تعارض» بود. این تعارض در همه ی گروه های مشارکت کننده اعم از بیمار، ملاقات کننده و پرستار مشاهده شد و منجر به بروز ساب تم های «عدم تعادل بین نیاز بیمار و همراه با قوانین» و «عدم تعادل بین باورهای علمی و انسانی پرستاران و قوانین موجود» گردید.

    نتیجه گیری

    تجربه ی تعارض در مشارکت کنندگان این مطالعه بیان کننده ی ضرورت یافتن دلایل ایجاد کننده ی تعارض از جمله روتین محوری و عدم اجرای عملکرد مبتنی بر شواهد از سوی پرسنل و به دنبال آن راهکارهای عملی و علمی برای رفع چالش ملاقات محدود است.

    کلیدواژگان: بخش مراقبت ویژه (ICU)، ملاقات، مطالعه ی کیفی
|
  • Fateme Aliakbari, Leili Rabiei*, Fariba Mosavi Pages 634-641
    Background and Aims

    Patients undergoing hemodialysis are exposed to various physical, psychological, and social stressors. Self-care activities can play a significant role in adapting to the disease process and improving their quality of life. In addition, using the PRECEDE-PROCEDE model, an appropriate scale can be obtained from these patients chr('39')perceptions, knowledge and attitudes toward their self-care and self-care knowledge, and based on this model, the relationship between factors and patientschr('39') self-care ability can be assessed. Therefore, the researchers decided to conduct a study predicting PRECEDE model constructs with self-care in patients undergoing hemodialysis.

    Methods

    This cross sectional study was performed on 80 patients referred to the Lordegan hospital. Life, health status, predisposing factors (knowledge and attitude), enabling, and enhancing along with self-care behaviors of hemodialysis patients were completed by interview. The reliability and validity of the questionnaires were confirmed. Data were analyzed by SPSS software using Pearson correlation coefficient, ANOVA, t-test, and regression analysis.

    Results

     The mean and total deviation of self-care behaviors score was 32.38 12 12.83. 56.5% of people had poor self-care, 42.5% had moderate self-care, and 0.2% had good self-care. In addition, Pearson correlation test showed a significant relationship between PRECEDE-PROCEDE model items (reinforcing factors, enabling factors, and predisposing factors) and self-care (P <0.05). According to the results of regression analysis, the predictive power of the items of precession-process model (reinforcing factors, enabling factors and predisposing factors) was found to be 0.419.

    Conclusion

     Considering the lack of self-care, behavior of hemodialysis patients and the need for a direct correlation between PRECEDE model constructs, appropriate interventions are recommended, especially educational interventions to promote self-care and increased emphasis on self-care.

    Keywords: PRECEDE Model– self-care- Predictive -Chronic Kidney Failure, Hemodialysis
  • Abbas Shamsalinia, Abbas Shamsalinia*, Reza Ghadimi, Nasrin Navabi Pages 642-650
    Background and Aims

    loneliness has some implications for health. The relationship between loneliness and nutritional status requires careful and principled investigation. Therefore, the aim of this study was to determine the relationship between loneliness and nutritional status of the elderly.

    Methods

    440 elderly 60 years and older individuals from Social Security Administration, Education Retirees Association, and Health Center were selected randomly Descriptive-Analytical study in 2018. Data collection tools included demographic information questionnaire, UCLA loneliness scale (20-80 Score in four levels; without loneliness, low, moderate and high) and mini nutritional assessment (0-30 score at three levels of malnutrition, at risk of malnutrition and normal nutritional status).

    Results

    The Mean ± SD age for the participants was 65.32(6.22). The relationship between nutritional status and loneliness of 68 elderly people without feeling alone (< 20), 85.3% had normal nutritional status, of 317 elderly people with low loneliness (39- 21), 80.4% had normal nutritional status. Of 52 elderly people with moderate loneliness (59-40), 63.5% were at risk of malnutrition. Loneliness in the elderly was significantly associated with an increased risk of malnutrition (OR = 4.2276, P = 0.00).

    Conclusion

    According to the felling of loneliness, more than half of the elderly and the reverse connection between the feelings of loneliness with the state of nutrition, holding free consultation classes in order to reduce the feeling of retired elderly loneliness by the politicians of the health system.

    Keywords: Elderly, Loneliness, Nutritional status, Malnutrition
  • Shahram Etemadifar*, Zeynab Sedighi, Reza Masoudi, Morteza Sedehi Pages 651-659
    Background and Aim

    ICU is one of the vital departments in the hospital to reduce mortality and morbidity. The department where nurses face complex situations that require decision-making skills. In fact, problem solving is an important and complex issue clinical practice, and decision-making is an important indicator. The purpose of the study was to investigate the effect of SBAR-based patient safety education program on nurseschr('39') clinical decision making in intensive care unit nurses.

    Methods

    The quasi-experimental study was performed on 60 nurses working in intensive care units of Ayatollah Kashani and Hajar hospitals in Shahrekord, Iran in 1398. The subjects were randomly assigned to two experimental and control groups (30 people each). For the experimental group, five SBAR-based training program was held (Situation, Background, Assessment, and Recommendation). Data were collected using Lori et al. (2001) clinical decision making questionnaire before and one month after the intervention respectively. The collected data were analyzed using analysis of covariance in SPSS software (version 22).

    Results

    According to the findings, the clinical decision-making score of the test group nurses before the intervention was 69.1± 5.44 and after the intervention was 80.8 ± 7.22 (P<0.001). In the control group, it was 70.6 ±6.94 before intervention and 71.1 ± 6.72 after intervention (P = 0.214). The rate of changes in the experimental group was 11.7 ± 3.79 and in the control, group was 0.53 ± 2.3. The results of the study showed that the implementation for the patient safety-training program based on SBAR technique had a significant effect on the mean score of clinical decision making of nurses.

    Conclusion

    The program training based on SBAR technique is effective on nurses chr('39')clinical decision-making. Therefore, it is suggested that HEC and planners benefit from this technique.

    Keywords: Nurses Clinical Decision-making Technique (Status, History, Evaluation, Recommendation), Intensive Care Ward, Clinical Delivery
  • Nabiallah Asadpoor* Pages 660-665
    Background and Aims

    Ebstein’s anomaly is an abnormal displacement downward of Tricuspid valve into the right ventricular, which is accompanied by myopathy of the right ventricular. It is found rarely with the prevalence of approximately 1:20000. Since the diagnosis of this disease in the appropriate position and time, the management of patients is important. This infant with Ebstein’s anomaly is reported as a case report. Hajar Hospital, Shahrekord

    Methods

    The patient was a girl infant born due to heart drop through Cesarean on Nov 20, 2019 achieved G1Ab0L1 with GA = 35w+ 6d. The infant was transferred to the NICU ward of Hajar Hospital due to the Hypotone and HR<100 with NCPAP after initial procedures. The fetal echo and ultrasonography of neonate reordered cardiomegaly, pleural effusion and large ASD. Echocardiogram performed at birth showed severe Einsteinchr('39')s anomaly, PDA, ultra-thin pulmonary and pulmonary valve atresia.

    Conclusion

    The Ebstein’s anomaly is a rare disease with a prevalence of 1:20000 births and based on the severity of involving in patients is caused different symptoms. Recognition and diagnosis on time of the disease and treatment of its complications decreases the rate of mortality.

    Keywords: Neonate, Anomaly, Ebstein, Hajar Hospital, Shahrekord
  • Ali Hasanpour Dehkordi Pages 666-677
    Background and Aim

     Nowadays, infertility has become a social concern and has associated with numerous problems. Social support as a protective factor can have a significant effect on the health and social functioning of infertile women. The aim of this study was to assess perceived social support and its related factors in infertile women referred to the Shahrekord Infertility Clinic in 2018.

    Methods

     In the descriptive cross-sectional study, 400 infertile women (18-49years) referred to Shahrekord Infertility Clinic with primary and secondary infertility were enrolled on the basis of objective sampling. Demographic characteristics of infertile women were recorded and social support was determined by Social Support Questionnaire (SSQ) of Sarason. Data were analyzed using SPSS software and P <0.05 was considered statistically significant.

    Results

     The results of the study showed that the mean total score of social support, network of social support and satisfaction of social support of infertile women were 150.22 ± 50.09, 32.99 ± 16.36, and 117.97 ± 38.5 respectively. The highest frequency of social support was for mother (51.6%), father (40.7%) and spouse (29.5%). Social support scores had a direct and significant relationship with the marriage age of infertile women spouses (r = 0.151 and P = 0.002), so Social support increased as the marriage age increased. Social support of satisfaction dimension was not significantly correlated with the age of women and their spouses, as well as the age of marriage of women and their spouses. Social support of network dimension has a significant relationship with the marriage age of infertile women (r = 0.173 and P < 0.001), the age of infertile women spouses (r = 0.180 and P < 0.001) and the marriage age of infertile women spouses (r = 0.265 and P < 0.001).

    Conclusion

    The results of the study indicate that the age and marriage age affect social support, especially from the network dimension, so that with the increase of age and marriage age, the social support of infertile women increased.

    Keywords: Primary Infertility, Secondary Infertility, Perceived Social Support
  • Zahra Dozandeh, Narges Sadeghi, Mina Mohammady* Pages 678-688
    Background and Aims

    Blindness is one of the disabilities that has a major impact on the individualchr('39')s ability to function in everyday life and has psychological, emotional, cognitive, and social consequences. Self-care education in the blind kids can be effective in improving childrenchr('39')s mental and social status. Therefore, the aim of this study is to investigate the effect of Orem’s self-care education on physical self-concept and socio-social isolation.

    Methods

    A single-group interventional study with pre- and post-test design was conducted on 28 blind children at Samani Blind School in Isfahan in 2018. The Orem self-care curriculum was presented in a 6 sections (each section 60 minutes) in 4 group 7-person with lecture and question-and-answer method. Then, self-concept and social isolation of these children were assessed using Pierce-Harris questionnaires Usher was assessed and recorded before and immediately after the intervention. Finally, data were analyzed by SPSS software using Wilcoxon test and simple linear regression.

    Results

    The results showed that none of the dimensions of physical self-concept and social isolation of children after Orem self-care education had a significant change compared to the previous one. None of the factors studied such as age, child gender or parental baseline information had significant effect on the rate of these children changing of physical self-concept and the social isolation.

    Conclusion

    Although Oremchr('39')s self-care education causes changes in the mean score of body self-concept and social isolation in blinded children but this change is not significant. In addition, it seems that by increasing the time for educational intervention, better results can be obtained.

    Keywords: Blindness, Orem's Self-care Model, Physical Self-concept, Social Isolation
  • Maryam Esmaeili* Pages 689-698
    Background and Aims

    VAP prevention is a top priority in the intensive care units. The study was conducted to compare the effect of using normal saline and distilled water for tracheal suctioning on the incidence of ventilator-associated pneumonia and hemodynamic indexes in ventilator-dependent patients.

    Methods

    The present study is a randomized clinical trial that was conducted from 2017 to 2018 on 60 ventilator-dependent patients in the ICUs of Jafar Sadeg Hospital affiliated to Alborz University of Medical Sciences. Patients were allocated to the two intervention and control groups by block random allocation method. The hemodynamic parameters of patients (respiratory rate, heart rate, blood pressure, and SPO2) were recorded in a form 5 minutes before and after the suctioning in each Shift. Finally, the incidence of VAP and changes in hemodynamic indexes in the two groups were compared.

    Results

    The two groups did not differ from each other significantly (P = 0.79) in terms of tracheal culture and incidence of VAP. The results showed that intra-group hemodynamic indexes (heart rate, blood pressure, respiratory rate and SPO2) did not differ significantly before and after the suctioning in normal saline and distilled water groups. The inter-group test showed that, the two groups only had a significant difference in the level of arterial oxygen saturation after the intervention (p = 0.006).

    Conclusion

    As the level of SPO2 was higher in the normal saline group, it is better to use normal saline as a diluent for pulmonary secretions before tracheal suctioning.

    Keywords: Normal Saline, Distilled Water, Suctioning, Ventilator Associate Pneumonia
  • Kobra Noorian, Zahra Tayebi, Mehri Doosti- Irani* Pages 699-707
    Background and Aims

    Open ICU visiting is recommended because of positive effects on patients and relatives. However, patient visiting in Iranian’s ICU is restricted now. Many issues around the subject have not been properly addressed. Here the visiting challenges have been discussed.

    Methods

    This is a qualitative descriptive-exploratory study conducted through semi-structured deep interview with 35 participants (6 patients, 20 nurses, and 9 patient relatives) in Shahrekord in 2017. Data analysis was carried out with a thematic analysis approach.

    Results

    The main emerged theme was the "Conflict Experience". Families (patientschr('39') relatives) and patients consider the visiting as an important and necessary need, and this unmet need causes "imbalance between the familieschr('39') need and laws" and the "imbalance between the patientchr('39')s need and the laws.” Meanwhile, there was another dichotomy that was imbalance between "nurseschr('39') human and scientific beliefs on the patients and familieschr('39') need" and "nursechr('39')s belief in the reasons for the forbidden visiting and laws".

    Conclusion

    Experiencing "conflict" in participants indicates the necessity to find scientific and applicable strategies to address the visiting challenge.

    Keywords: Keyw: Intensive care unit, visiting, qualitative research