فهرست مطالب

پژوهش های کاربردی در مدیریت ورزشی - پیاپی 33 (تابستان 1399)

مجله پژوهش های کاربردی در مدیریت ورزشی
پیاپی 33 (تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/09/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ذبیح الله نقی لو، مهرعلی همتی نژاد*، مهدی نادری نسب صفحات 11-24

    پژوهش حاضر در صدد ارایه چارچوب مفهومی رقابت پذیری در صنعت خدمات ورزشی ایران بود. روش تحقیق از نوع کیفی با رویکرد تحلیل سیستماتیک می باشد. جامعه آماری پژوهش شامل جامعه انسانی (مدیران و کارشناسان باشگاه های خدماتی، اساتید دانشگاه با تخصص بازاریابی ورزشی) و جامعه اطلاعاتی (منابع علمی، اسنادی و کتابخانه ای با موضوع رقابت پذیری) بود. نمونه آماری به تعداد قابل کفایت بر مبنای اشباع نظری به صورت هدفمند و در دسترس انتخاب شدند (17 نفر و 56 سند). ابزارهای پژوهش شامل مطالعه کتابخانه ای نظام مند و مصاحبه نیمه ساختاریافته بود. روایی ابزار با استفاده از روش های روایی سنجی کیفی مطلوب ارزیابی شد (روایی محتوایی). از روش کدگذاری و چارچوب بندی مفهومی برای تحلیل یافته ها استفاده گردید. چارچوب تحلیلی ارایه شده شامل 5 حیطه کلی شامل مدیریت بازار، ساختار بازار، قابلیت بازار، اکوسیستم بازار و رقابت پذیری بازار می باشد. مدل مفهومی برخاسته از چارچوب کدها به صورت یک سیستم فرایندی از اکوسیستم بازار و مدیریت بازار تا رقابت پذیری پایدار خدمات ورزشی شناسایی شد. بنابراین می-توان گفت که غفلت از هر یک از عناصر یا مولفه ها می توان به برهم خوردن نظم و تعادل نسبی در ساختار رقابتی بازار خدمات ورزشی ایران شود. از این رو بازار خدمات ورزشی نیازمند توسعه یافتگی محیط کسب و کار و مدیریت بازار خدمات ورزشی در جهت رقابت پذیری پایدار می باشد.

    کلیدواژگان: مدیریت بازار، رقابت پذیری، خدمات ورزشی، صنعت ورزش
  • حوریه دهقانپوری*، سید محمد کاشف، محمدرسول خدادادی صفحات 25-48

    هدف پژوهش حاضر طراحی مدل بلوغ مدیریت دانش مبتنی بر استراتژی های کسب وکار در ورزش ایران می باشد. رویکرد پژوهش کارکردگرایی است، براساس هدف، کاربردی و از نوع تحقیق و توسعه، و به لحاظ ماهیت، توصیفی پیمایشی است. جامعه ی آماری، کلیه ی نخبگان مدیریت ورزشی دانشگاه ها و متخصصین ادارات کل ورزش و جوانان کشور بود. روش نمونه گیری، احتمالی محدود از نوع خوشه ای چند مرحله ای بود. پرسشنامه ی شاخص های مربوط به کدهای مدل بلوغ جامی پور و همکاران (1393) و پرسشنامه ی مدل بلوغ مدیریت دانش همراستا با استراتژی های کسب و کار جامی پور و همکاران (1393) به کار گرفته شد. تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS و Amos صورت گرفت. از آزمون کلموگروف- اسمیرنوف جهت مشخص کردن نرمال بودن جامعه ی آماری؛ از آزمون دوجمله ای جهت تعیین سطح بلوغ شاخص ها؛ از ارزش محاسبه شده برای تعیین قابلیت شاخص ها؛ از فرمول درصد بلوغ برای تعیین سطح و درصد کلی بلوغ؛ و نیز از مدل معادلات ساختاری جهت تعیین مدل معادلات ساختاری قابلیت شاخص های بلوغ مدیریت دانش همراستا با استراتژی های کسب وکار در ورزش استفاده شد. نتایج نشان داد، درصد بلوغ مدیریت دانش همراستا با استراتژی های کسب وکار 13/69 درصد می باشد. بعد راهبردی، سازمانی-انسانی و فنی- محتوایی در کسب و کار تاثیر معنی داری دارد. از این رو، برای هدفمند کردن استفاده از دانش، سازمان دهی مراحل و سطوح توسعه ی آن، شناخت وضعیت موجود در حوزه ی مدیریت دانش و تعیین عوامل موثر بر تصمیم گیری، به منظور به کارگیری و بهبود مدیریت دانش همراستا با کسب وکار الزامی است.

    کلیدواژگان: مدیریت دانش، بلوغ مدیریت دانش، مدل کسب وکار، همراستایی مدیریت دانش و استراتژیهای کسب وکار، ورزش
  • مولود فتحی*، سید طاهره موسوی راد صفحات 49-63

    پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل موثر بر ایجاد و ارتقای کارآفرینی در بین دانشجویان تبریت بدنی و علوم ورزشی صورت گرفته است. روش تحقیق، توصیفی_ تحلیلی و از نوع مطالعات پیمایشی است که به صورت میدانی انجام گرفته است. جامعه آماری تحقیق شامل دانشجویان و فارغ التحصیلان تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه های استان اصفهان بود که از این بین 391 نفر به صورت خوشه ای از دانشگاه اصفهان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان و همچنین دانشگاه های پیام نور مرکز اصفهان انتخاب گردید. ابزار مورد استفاده در این پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته‏ ‎58 سوالی بود که روایی آن توسط 9 نفر از خبرگان این حیطه مورد تایید قرار گرفت،‏ ‎پایایی پرسشنامه نیز با استفاده از آلفای کرونباخ 88/0 گزارش گردید. تجزیه و تحلیل داده‏‏ها ‎نیز با استفاده از نرم افزار‏‏‏‏‎های ‎‎SPSS و AMOS نسخه 22 صورت گرفت. نتایج به دست آمده نشان داد که 13 عامل شخصی، سازمانی، محیطی، تمایل به خلاقیت، تمایل به ریسک پذیری، تمایل به استقلال طلبی، تمایل به کنترل درونی، تمایل به توفیق طلبی، تشویق به نوآوری، محیط آموزشی، شرایط قانونی، شرایط اقتصادی و شرایط اجتماعی بر کارآفرینی دانشجویان تربیت بدنی موثر هستند که در این بین بالاترین اولویت مربوط به "عوامل شخصی" و پایین ترین اولویت مربوط به "تشویق و نوآوری" می باشد. همچنین آزمون برازش مدل نشان دهنده برازش مطلوب و تایید مدل عوامل موثر بر ایجاد و ارتقای کارآفرینی در بین دانشجویان علوم ورزشی می باشد.

    کلیدواژگان: کارآفرینی، عوامل شخصی، عوامل سازمانی، عوامل محیطی، دانشجویان علوم ورزشی
  • مژگان مهدی زاده، عباس نظریان مادوانی، معصومه شهبازی* صفحات 65-72

    با توجه به نقش اساسی مقررات ملی ساختمان مبحث 19 در کاهش مصرف انرژی، شناسایی عوامل موثر بر آن می تواند در مدیریت مصرف انرژی مفید باشد. هدف این پژوهش شناخت مقررات ملی ساختمان مبحث 19 و عوامل تعیین کننده آن در مجموعه های ورزشی وابسته به آموزش و پرورش شهر تهران با استفاده از مدل معادلات ساختاری تفسیری می باشد که به بررسی تعاملات میان عناصر سیستم ها می پردازد. به منظور دستیابی به هدف تحقیق از دو روش اسنادی و میدانی-پیمایشی استفاده شد. مبتنی بر نظر خبرگان، از نظرات 15 متخصص و مهندس ناظر ساخت اماکن ورزشی برای اعتباریابی مدل سازی تفسیری ISM استفاده گردید. پس از تحلیل داده ها، مولفه های تاثیرگذار بر مدیریت مصرف انرژی در چهار سطح قرار گرفتند که بر اساس آن گراف ISM طراحی شد. پس از تحلیلMICMAC ، مولفه ها براساس قدرت نفوذ و وابستگی در سه سطح مستقل (عایق بندی لوله های آب گرم و سرد)، وابسته (عایق پوسته خارجی ساختمان) و خودمختار (جداره های نورگذر و بازشوها، تجهیزات و مدیریت سیستم روشنایی، مدیریت تاسیسات مکانیکی، برنامه نظارتی آموزش و تقسیم وظایف کارکنان) دسته بندی شدند که عایق بندی لوله های آب سرد و گرم بیشترین تاثیر را بر اجرایی شدن مبحث 19 در مجموعه های ورزشی به خود اختصاص داد.

    کلیدواژگان: مبحث 19، مجموعه های ورزشی، رویکرد سیستمی، مدل سازی تشریحی ساختاری
  • ابوالفضل فراهانی*، مصطفی محمدی رئوف، رضا شجیع، علی ملکی صفحات 75-96

    توسعه ورزش از دغدغه های اصلی هر کشوری از جمله جمهوری اسلامی ایران است. همچنین یکی از رویکردهای نوین در توسعه، الگوی حکمرانی است. در این تیوری تغییر پارادایم نقش دولت و حکومت ها بیان و زمینه را برای مشارکت یکسان و برابر جامعه مدنی، بخش خصوصی و دولت را در فرایند تصمیم گیری فراهم می آورد. در این راستا بهره گیری از تجربیات سایر کشورهای پیشرو در زمینه ورزش با استفاده از روش مطالعات تطبیقی می تواند در این امر تاثیرگذار باشد. هدف این مقاله معرفی و بررسی ساختار کلان ورزش کشورهای منتخب از منظر دولتی، خصوصی و مدنی بودن و نحوه تعامل و همکاری با یکدیگر و در یک کلام حکمرانی ورزشی است. این پژوهش از لحاظ هدف به صورت توصیفی، به لحاظ روش کتابخانه ای و مبتنی بر تحلیل و مطالعه اسناد و منابع انجام شده است. 11 کشور برزیل، ایالات متحده آمریکا، انگلستان، آلمان، استرالیا، ایران، آفریقای جنوبی، چین، ژاپن، فنلاند و کانادا مورد بررسی قرار گرفتند، در پایان نیز با توجه به نتایج تحقیق پیشنهادهایی جهت تدوین الگوی حکمرانی ورزشی ایران ارایه شده است.

    کلیدواژگان: توسعه ورزش، حکمرانی ورزشی، مطالعه تطبیقی
  • شهرام نظری*، بهزاد دیوکان، فرشاد تجاری صفحات 97-106

    هدف پژوهش حاضر آزمون مدل بازاریابی هیجانی در رفتار مصرف کنندگان ورزش همگانی استفاده کننده از اماکن ورزشی شهرداری شهر تهران با رویکرد تندرستی بود. برای این منظور تعداد 384 ورزشکار مرد و زن با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای و برآورد حجم نمونه ، جامعه نامحدود کوکران در پژوهش به صورت داوطلبانه شرکت نمودند. شرکت کنندگان پرسشنامه های هوش هیجانی(براکت و همکاران، 2006) ، و بازاریابی هیجانی پارک هیوونگ (2013) و مقیاس سنجش رضایتمندی مصرف کننده (ماتیلا و همکاران 2011) به صورت داوطلبانه تکمیل نمودند. نتایج گویای ارتباط علی بین هوش هیجانی با متغیر های بازاریابی هیجانی بود. همچنین از بین ابعاد بازاریابی هیجانی تنها ادراک احساسات محیط کار و استراتژی کنارآمدن پیش بین معنی دار بر تبیین رضایت مندی در استفاده از خدمات ورزشی بود. از سوی دیگر مصرف کنندگان ورزشی در محیط فعالیت ورزشی باانگیزه های هیجانی درگیر می شوند، این هیجانات به صورت مثبت و منفی دیده می شود و در مصرف کنندگان ورزشی همراه با محرک هایی که مرتبط با فرایند مصرف و اهداف می باشد، صورت می پذیرد. این تفسیر در مراحل مختلف تصمیم گیری و انتخاب توسط مصرف کنندگان موثر است. بر این اساس بازاریابی هیجانی بر اساس فرایندی که مصرف کنندگان با خدمات غیرقابل انتظار مواجه می شوند استوار است. نتایج تحقیق به طور کلی نشان داد فعالیتهای ورزش همگانی در سازمان ورزش شهرداری قادر به ارتقا سطح مشارکت مصرف کنندگان ورزش همگانی و افزایش توانایی انها در کنار امدن با فشار های وارده،و بالا بردن احساس عزت نفس و ارزشمندی وکفایت و نیز بهبود پاسخ هیجانی در هنگام ارایه خدمات تعریف شده،نمی باشند.

    کلیدواژگان: هوش هیجانی، بازاریابی هیجانی، رضایت مندی
  • امیر رحیمی*، محمد احسانی، مرجان صفاری، رسول نوروزی سیدحسینی صفحات 107-118

    هدف پژوهش حاضر بررسی نقش فرهنگ دانش بنیان با رویکرد مدیریت دانش در پیشبرد کارکردهای دانشگاه نسل سوم، مطالعه موردی دانشکده های علوم ورزشی بود. جامعه آماری شامل اعضای هییت علمی دانشکده های (دولتی) علوم ورزشی کل کشور می باشد. برآورد حجم نمونه به روش نمونه گیری کل شمار انتخاب گردید که پس از ارسال ابزار پژوهش، تعداد 268 پرسشنامه صحیح عودت داده شد. به منظور جمع آوری داده ها و اندازه گیری متغیرهای مدل از پرسشنامه محقق ساخته مشتمل بر 24 سوال استفاده گردید که پایایی آن از طریق ضریب آلفای کرونباخ (92/0) و پایایی ترکیبی و روایی آن نیز با استفاده از روایی همگرا (تایید بارهای عاملی و مقدار AVE) و روایی تشخیصی تایید شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی و تحلیل عاملی تاییدی و برای ارایه مدل، تکنیک مدل یابی معادلات ساختاری از نرم افزار SPSS23 وLISREL8.5 استفاده شد. نتایج نشان داد که تاثیر فرهنگ دانش بنیان بر مدیریت دانش مثبت و معنادار است و منجر به پیشبرد کارکردهای آموزشی، پژوهشی و کارآفرینی دانشکده های علوم ورزشی می شود. هم چنین، تاثیر مدیریت دانش بر پیشبرد کارکردهای دانشگاه نسل سوم در دانشکده های علوم ورزشی مثبت و معنادار است. به علاوه نقش میانجی مدیریت دانش در رابطه بین فرهنگ دانش بنیان و کارکردهای دانشگاه نسل سوم در دانشکده های علوم ورزشی تایید گردید.

    کلیدواژگان: علوم ورزشی، دانشگاه کارآفرین، فرهنگ دانش بنیان، مدیریت دانش
  • مقصود نجفی، محمد حامی*، وحید شجاعی، محسن باقریان فرح آبادی صفحات 119-134

    هدف از تحقیق حاضر شناسایی و تحلیل عوامل موثر بر فساد مالی در صنعت ورزش میباشد. تحقیق حاضر از منظر پارادایم از نوع تحقیقات تفسیری، رویکرد کیفی، استراتژی گرندد تیوری میباشد. روش جمع آوری داده ها در تحقیق به شکل مصاحبه عمیق با 15 نفر از خبرگان و مدیران اجرایی حوزه وزارت ورزش، اساتید حوزه قضا، و متخصصان حوزه مدیریت ورزشی می باشد. روش نمونه گیری به صورت غیر احتمالی و گلوله برفی بوده و مصاحبه ها تا جایی ادامه پیدا کرد که اشباع نظری در خصوص سوالات و اهداف تحقیق حاصل گردید. فرمت داده ها به دو صورت صوت و متن بوده و تجزیه و تحلیل داده ها توسط نرم افزار MAXQDA18 انجام گردید. محقق پس از کدگذاری باز و فرایندی مصاحبه های انجام شده، عوامل احصاء شده را در قالب شرایط علی، زمینه ای، مداخله گر معرفی نمود. مقوله های عوامل مدیریتی، حقوقی و ماهیتی ورزش به عنوان مقولات شرایط علی، و عملکرد سیاسیون، دولت و حاکمیت و ساختار را به منزله شرایط بستر و مقوله های«رانت، دلالی و لابیگری، رسانه و عوامل انگیزشی» به منزله شرایط مداخله گر به عنوان عوامل اثر گذار بر فساد مالی در صنعت ورزش در ایران هستند. با توجه به این نتایج پیشنهاد می شود که مدیران و دست-اندرکاران ورزش کشور با تعدیل و ارتقای وضعیت مدیریتی، تدوین برنامه های اصولی و علمی، اتخاذ بهترین تصمیمات برای ورزش کشور با کمک متخصصان و خبرگان امر و در نهایت با ارتقای کیفیت مدیریت منابع خود زمینه کاهش فساد مالی در این سازمانها را فراهم نمایند.

    کلیدواژگان: فساد مالی، صنعت ورزش، شرایط علی، شرایط بستر، شرایط مداخله گر
|
  • Zabihallah Naghiloo, Mehrali Hemmatinezhad *, Mahdi Naderi Nasab Pages 11-24

     The present study seeks to provide a conceptual framework for competitiveness in the Iranian sports services industry. The research method is qualitative with systematic analysis approach. The statistical population of the study consisted of human society (managers and experts of service clubs, university professors with sports marketing expertise) and information society (scientific resources, documents and libraries on competitiveness). The statistical sample was selected with sufficient number based on theoretical saturation (17 persons and 56 documents). Research tools included systematic library study and semi-structured interview. Validity of the instrument was evaluated using descriptive qualitative methods (content validity). Conceptual coding and conceptual framing were used to analyze the findings. The presented analytical framework consists of 5 general areas including market management, market structure, market capability, market ecosystem and market competitiveness. The conceptual model derived from the coding framework was identified as a process system from market ecosystem and market management to the sustainable competitiveness of sports services. Therefore, it can be said that neglect of any of the elements or components can disrupt the order and relative balance in the competitive structure of the Iranian sports services market. Therefore, the sports services market requires the development of the business environment and the management of the sports services market for sustainable competitiveness. 

     

    Keywords: Market Management, Competitiveness, Sport Services, Sports Industry
  • Houriyeh Dehghanpouri *, Seyed Mohammad Kashef, Mohammad Rasoul Khodadadi Pages 25-48

    The purpose of this research is design the maturity model of knowledge management based on business strategies in Iranian sports. The research approach is functionalism; it is a descriptive survey based on the purpose.The statistical society was the entire elite of the sports management of the universities and the specialists of the entire sports and youth departments of the country. The questionnaire for indicators of maturity model codes Jami Pour et al. (1393) and the questionnaire of the maturity model of knowledge management is consistent with business strategies Jami Pour et al. (1393) were used.Data analysis was performed using SPSS and Amos. The Kolmogorov-Smirnov test to determine the normality of the statistical society; the binomial test to determine the maturity level of the indices; the calculated value to determine the capability of the indices; and the formula for the percentage of puberty to determine the level and total percentage of puberty; and, structural equation modeling to determine the structural equation model of KM indicators matched with business strategies in Iranian sport was used. The results showed that the maturity level of knowledge management is consistent with business strategies of 69.13%. Strategic, organizational and huma, and technical and content dimensions have a significant effect on business. Therefore, to target the use of knowledge, and to organize the stages and levels of its development, understanding the status of knowledge management and determining the factors influencing decision making, in order to apply and improve knowledge management in line with the business is nessessary.

    Keywords: knowledge management, knowledge management maturity, business model, The alignment of knowledge management, business strategies, Sport
  • Moloud Fathi *, Seyed Tahereh Mousavirad Pages 49-63

    The purpose of this study was to investigate the factors affecting the creation and promotion of entrepreneurship among physical education students and sports science students. The research method is descriptive-analytical and is a survey-based survey. The statistical population of the study consisted of students and graduate students in physical education and sport sciences of Isfahan University. Out of 391 students were selected by sampling from Isfahan University, Islamic Azad University of Khorasgan Branch and Payame Noor University of Isfahan. The instrument used in this research was a researcher-made questionnaire consisting of 58 questions, whose validity was confirmed by nine experts in this field. The reliability of the questionnaire was also reported using 88% Cronbach's alpha. Data analysis was performed using SPSS and AMOS version 22 software. The results showed that 13 personal, organizational, environmental factors, tendency to creativity, risk appetite, desire for independence, desire for internal control, desire for success, encouragement for innovation, educational environment, legal conditions, conditions Economic and social conditions affect the entrepreneurship of physical education students, among which the highest priority is related to personal factors and the lowest priority is "encouragement and innovation". Also, the fitness fittest model demonstrates the optimal fit and affirmation of the factors affecting the creation and promotion of entrepreneurship among sport science students.

    Keywords: Entrepreneurship, personal factors, Organizational factors, environmental factors, students of sports science
  • Mojgan Mahdizadeh, Abbas Nazarian Madvani, Masumeh Shahbazi * Pages 65-72

    National Building Regulations the Topic of 19 plays a major role in reducing energy consumption. Therefore, identifying the effective factors on it can be useful in energy management. The purpose of this research is to identify the national building regulations of Section 19 and its determinant factors using the Structural Interpretative Equation Model. This method is a part of the system analysis methods that examines the interactions between elements of the system. In order to achieve the research goal, two methods of documentation (with the study of the background and theoretical foundations of the research). Field-Survey has been used. Considering that this method is based on the opinion of the experts, 15 expert opinions and supervisor of sports facilities were used to validate ISM interpretive modeling. After analyzing the data and components affecting energy management, they were placed on four levels, based on which the ISM graph was designed. After MICMAC analysis, the components depend on the strength of the influence and dependence categorized on three levels, independent level (insulation of cold and hot pipes), dependent level (autonomous shell insulation) and autonomous (flood gates and openings, equipment and lighting system management, Mechanical facility management, training supervisory program, and staffing assignment). Insulation of hot and cold water pipes has the greatest impact on the implementation of Topic 19 in sports complex.

    Keywords: Topic 19, Sports Complex, System Approach, Structural Descriptive Modeling
  • Abolfazl Farahani *, Mostafa Mohammadi Raoof, Reza Shajie, Ali Maleki Pages 75-96

    Sport development is one of the main concerns of any country, including the Islamic Republic of Iran. One of the new approaches to development is the governance model. In this theory, the paradigm shift of the role of government and government provides a ground for the equal participation of civil society, the private sector and the state in the decision-making process. In this regard, taking advantage of the experiences of other leading sporting countries using the comparative study method can be effective in this regard. The purpose of this article is to introduce and categorize the sporting structure of selected states from a governmental, private and civilian perspective, and how to interact and collaborate with one another and in a word of sport governing. This research is descriptive in terms of purpose, in terms of library method and based on the analysis and study of documents and resources. 11 countries of Brazil, the United States, England, Germany, Australia, Iran, South Africa, China, Japan, Finland and Canada were studied. Finally, according to the results of the study, suggestions were made for the development of a model of Iranian sport management.

    Keywords: Sport Development, Sport Governance, Adaptive study
  • Behzad Divkan, Farshad Tojari Pages 97-106

    The aims of this study is to explore Testing The Model of Emotional Marketing in Consumers of sport for all. Sampling consisted of 384 consumers (220 female & 164 male) by using of the cluster sampling elected by 22 municipal regions of Tehran city. Participants completed a questionnaire package containing Emotional intelligence questionnaire (braket ,2006) Emotional marketing (park Hyeyoung,2012) and satisfaction consumer(matila,2011) contains. Result showed there were a relationship between Emotional intelligence and Emotional marketing variables.Also from among the dimensions of emotional marketing the only perception emotional labor and coping strategy A meaningful precondition was the explanation of satisfaction with the use of sports services. Considering the research findings The characteristics of emotional responses of individuals with regard to emotional activities in many researches have been considered, sports enthusiasts engage in emotional stimuli in an exercise environment, These emotions are seen positively and negatively, and in sports enthusiasts with incentives related to the process of consumption and goals. Therefore, the estimation of events is created mentally by the individual and is interpreted and evaluated. Accordingly, emotional marketing is based on the process consumers face with unpredictable services. In the overall analysis of the model, the result of the research suggests that general sport activities in the Municipal Sports Organization could increase the level of participation of the general public sport users And increasing their ability to cope with pressures, and enhancing self-esteem, value and competence, as well as improving emotional response when providing defined services.

    Keywords: Emotional Marketing, emotional intelligence, Satisfaction
  • Amir Rahimi *, Mohammad Ehsani, Marjan Saffari, Rasool Norouzi Seyed Hossini Pages 107-118

    The purpose of this study was to investigate the role of knowledge-based culture (KBC) with the knowledge management (KM) approach in advancing the functions of third-generation university, a case study of sports science faculties. The population includes the faculty members of the (public) colleges of sports science throughout the country. The sample was selected by the total sampling method and 268 questionnaires were returned. A researcher-made questionnaire consisting of 24 questions was used for data collection that its reliability was confirmed using Cronbach's alpha coefficient (0/92) and the combined reliability and validity were confirmed using convergent validity (confirmation of factor load and AVE value) and diagnostic validity. Descriptive statistics and confirmatory factor analysis were used to analyze data by the 23rd version of SPSS and to provide the model, equation modeling technique was used by LISREL8.5 software. The results showed that the impact of KBC on KM is positive and significant and leads to the advancement of educational, research and entrepreneurial functions of sport science faculties. Also, the impact of KM on the advancement of third-generation university functions in sport science faculties is positive and significant. In addition, the mediating role of KM in the relationship between KBC and third-generation university functions in sport science faculties was confirmed.

    Keywords: Sport Sciences, Entrepreneurial University, Knowledge-based culture, Knowledge management
  • Maghsoud Nahafi, Mohammad Hami *, Vahid Shojaei, Mohsen Bagherian Farahabadi Pages 119-134

    The purpose of this study is to identify and analyze the factors affecting financial corruption in the sports industry. From the paradigm perspective, the present research is a type of commentary research, qualitative approach, grounded theory strategy and hidden content analysis tactics. data were collected through in-depth interviews with 15 experts and executives of the Ministry of Sport, the professors of the judiciary, and the experts in the field of sport management. The sampling method was non-probable and snowballed and the interviews continued until theoretical saturation of the research questions and objectives was achieved. The data are in both format of audio and text, and were analyzed by MAXQDA18 software. After processing and open coding of the interviews, the researcher identified the factors in terms of causal, contextual, and confounding conditions. Categories of "managerial, legal and nature of sport" as categories of causal conditions, and "performance of politics, government, and structure" as the contextual conditions, and categories of "rent, brokerage, lobbying, media and motivational factors" as confounding conditions.They are the factors that influence corruption financial in the sports industry in Iran. Based on these results, to provide the financial corruption in these organizations, is suggested that sport managers and responsible to do best by modifying and enhancing the management status, formulating scientific and principled programs, making the best decisions for the country sport with help of experts, and improving the quality of the their management of resources.

    Keywords: Financial Corruption, Sports Industry, Causal Conditions, Litter Conditions, Intervention Conditions