فهرست مطالب

پژوهش های کاربردی در مدیریت ورزشی - پیاپی 48 (بهار 1403)

مجله پژوهش های کاربردی در مدیریت ورزشی
پیاپی 48 (بهار 1403)

  • تاریخ انتشار: 1403/01/14
  • تعداد عناوین: 9
|
  • شناسایی عوامل موثر در سرآمدی فدراسیون ملی تنیس روی میز در سطح بین المللی و ارائه راهکارهای اجرایی
    مهرداد علی قارداشی، شهرام نظری*، رسول نوروزی سید حسینی صفحات 0-0
    هدف پژوهش حاضر شناسایی عوامل موثر در سرآمدی فدراسیون ملی تنیس روی میز در عرصه بین المللی و ارایه راهکارهای اجرایی است. روش پژوهش به صورت آمیخته (کیفی و کمی) و از نوع استراتژی آمیخته-اکتشافی بود. مشارکت کنندگان در بخش کیفی استادان رشته مدیریت ورزشی و همچنین مدیران و کارشناسان خبره و آگاه در زمینه تنیس روی میز و سرآمدی بین المللی بودند (15 نفر). در بخش کمی نیز بر اساس معیارهای تعیین شده، از گروه مشارکت کنندگان بخش کیفی استفاده شد(12 نفر). از طریق روش نمونه گیری هدفمند و معیارمحور مشارکت کنندگان انتخاب شدند. جهت تحلیل دادهای کیفی از روش تحلیل مضمون و به منظور تحلیل داده های کمی از تحلیل سلسله مراتبی(AHP) استفاده شد. نتایج نشان داد عوامل موثر بر سرآمدی پنج مفهوم اصلی روابط و حمایت سازمانی، عوامل نیروی انسانی، عوامل زمینه ای، عوامل سازمانی و عوامل ورزشی هستند. در بخش راهکارهای موثر بر سرآمدی نیز سه مفهوم اصلی راهبردهای سازمانی، راهبردهای ساختاری و راهبردهای فنی-ورزشی به دست آمد. همچنین عوامل موثر در سرآمدی فدراسیون ملی تنیس روی میز عبارت اند از: عوامل ورزشی، روابط و حمایت سازمانی، ساختار سازمانی، عوامل نیروی انسانی و عوامل زمینه ای. برای سرآمدی فدراسیون تنیس روی میز در عرصه های بین المللی باید با نگاهی کلان و همه جانبه راهبردهای سازمانی، ساختاری و فنی را به صورت مستمر و یکپارچه پیاده سازی کرد.
    کلیدواژگان: توسعه سازمانی، سرآمدی، فدراسیون ملی تنیس روی میز
  • آزمون مدل عوامل درونی و بیرونی موثر بر رضایت و وفاداری مشتریان خدمات تفریحی-ورزشی (مورد مطالعه: پارک های آبی کشور)
    مهدی ظریف، حسن فهیم دوین*، حسین پیمانی زاد، محمدرضا اسماعیل زاده قندهاری صفحه 0

    پارک های آبی همواره در اوقات فراغت مورد استقبال جامعه قرار گرفته است. هدف از تحقیق حاضر آزمون مدل عوامل درونی و بیرونی موثر بر رضایت و وفاداری مشتریان خدمات تفریحی و ورزشی بود. تحقیق حاضر به لحاظ هدف از نوع تحقیقات کاربردی و از نظر روش تحلیل داده ها از نوع توصیفی-همبستگی بود. جامعه آماری شامل کلیه مشتریان پارک های آبی کشور بود. حجم نمونه با استفاده از فرمول جدول مورگان برای جامعه نامحدود به صورت تصادفی ساده در نظر گرفته شد. جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته سنجش عوامل درونی و عوامل بیرونی موثر بر رضایت و وفاداری مشتریان در مقیاس 5 گزینه ای لیکرت صورت پذیرفت. تجزیه و تحلیل داده ها در دو بخش آمار توصیفی و آمار استنباطی انجام شد. نتایج بررسی روابط بین متغیرهای مشاهده شده با متغیر مکنون نشان داد ساختار ابزار جهت آزمون مدل مناسب می باشد. همچنین یافته های تحقیق نشان داد که مدل عوامل درونی و بیرونی موثر بر رضایت و وفاداری مشتریان خدمات تفریحی و ورزشی دارای برازش قوی و مطلوب است. مدیران پارک های آبی با توجه به نتایج پژوهش و توجه به عوامل درونی و بیرونی موثر می توانند در جهت افزایش میزان رضایت و وفاداری مشتریان خود گام بردارند.

    کلیدواژگان: رضایت، وفاداری، مشتری، خدمات، پارک های آبی
  • تدوین الگوی مفهومی توانمندسازی حرفه ای مدیران زن در سازمان های ورزشی
    معصومه دهکردیان نژاد، زهرا نوبخت رمضانی*، فریبا محمدیان صفحات 0-0
    توانمندسازی مدیران ورزشی زن بر عملکرد سازمان های ورزشی موثر است. هدف از این پژوهش تدوین الگوی مفهومی توانمندسازی حرفه ای مدیران زن در سازمان های ورزشی بود. جامعه آماری شامل دو بخش منابع انسانی (مدیران، اساتید و...) و منابع اطلاعاتی (کتاب ها، مقالات، اسناد و...) مرتبط به موضوع پژوهش بودند. نمونه گیری به تعداد قابل کفایت و با روش قضاوتی بر مبنای رسیدن به اشباع نظری (17 نفر) با ابزار پژوهش شامل مطالعه کتابخانه ای نظامند و مصاحبه های اکتشافی ساختارمند بود. روایی ابزار براساس اعتبار حقوقی و علمی نمونه، نظر خبرگان و توافق بین مصححان ارزیابی و تایید گردید. مدل مفهومی شامل سه سطح متوالی از زمینه ای، ساختاری-فرایندی و کارکردی (89 مولفه، 22 بعد و 10 منظر) بود. سطح زمینه ای در دو منظر مدیریت ملی و محیط ورزش؛ مولفه ای سطح ساختاری- فرایندی نیز شامل پنج منظر، راهبردپذیری، ظرفیت سازی سیستمی، تامین اطلاعاتی، بسترسازی سازمانی و آماده سازی شغلی؛ سطح کارکردی هم شامل منظرهای توانمندسازی، حرفه ای سازی و نتایج توانمندسازی حرفه ای بودند. بر اساس یافته های پژوهش می توان گفت سیستم توانمندسازی حرفه ای برای مدیران ورزشی زن، جریانی نظامند از عوامل زمینه ای تا پیامدی است و پیاده سازی آن علی رغم وجود شرایط سازمانی پیچیده، می تواند اثر قابل توجهی بر عملکرد و تعیم عدالت جنسیتی در سازمان های ورزشی بگذارد.
    کلیدواژگان: زنان، توانمندسازی، مدیریت حرفه ای، مدیران ورزشی، الگوی تواناسازی
  • کیوان رستمی اقدم، احمد محمودی*، ابراهیم علی دوست قهفرخی صفحات 1-14
    پژوهش حاضر با هدف، شناسایی الگوی ذهنی خبرگان در خصوص آسیب های پرونده های حوادث ناشی از فعالیت های ورزشی انجام شد. پژوهش حاضر از نوع پژوهش های کاربردی است که به لحاظ ماهیت از نوع پژوهش های اکتشافی محسوب می شود. پژوهش حاضر از نوع پژوهش های آمیخته بود که از روش شناسی کیو به عنوان روش اصلی تحقیق استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش متخصصین حقوق ورزشی، مدیریت ورزشی، وکیل های دعاوی ورزشی، اساتید و افراد متخصص فعال در زمینه حقوق ورزشی در تهران بود. با مصاحبه با 21 نفر از خبرگان، صاحب نظران و متخصصان به صورت هدفمند اشباع نظری حاصل گردید. نتایج نشان داد که 6 الگوی ذهنی در خصوص آسیب های پرونده های حوادث ناشی از فعالیت های ورزشی با معیار تفسیر پذیر بودن عامل ها کشف و شناسایی شد. الگوی ذهنی غیر اخلاقی، الگوی ذهنی مدیریتی، الگوی ذهنی کم کاری، الگوی ذهنی نیروی انسانی، الگوی ذهنی امکانات و الگوی ذهنی حمایتی این شش الگوی ذهنی بودند که شناسایی شدند. برای اینکه بتوان از آسیب های پرونده های حقوقی ناشی از فعالیت های ورزشی در امان بود باید تمهیداتی انجام شود تا این آسیب ها به حدقل برسند و یک جو سالمی در این محیط ها مهیا شود که با شفاف سازی و ایجاد رشته حقوق ورزشی، ایجاد نشریه حقوق ورزشی، آگاهی سازی وکلای دعاوی ورزشی می توان گامی هر چند کوچک در این زمینه برداشت.
    کلیدواژگان: حقوق ورزشی، حوادث ورزشی، الگوی ذهنی، روش &lrm، شناسی کیو
  • حسین رحیمی کلور*، سید علی نقوی صفحات 15-28

    هدف از پژوهش حاضر، طراحی مدل شبیه سازی توسعه معنویت سازمانی در سازمان های ورزشی بود. این مطالعه از نظر هدف یک پژوهش اکتشافی است که با روش پژوهش آمیخته و مبتنی بر استدلال قیاسی استقرایی صورت گرفته است. جامعه آماری پژوهش شامل 12 نفر از خبرگان نظری (اساتید دانشگاه) و خبرگان تجربی (مدیران سازمان های ورزشی) میباشد. نمونهگیری به روش غیراحتمالی و به صورت هدفمند بوده و ابزار گردآوری داده ها، مصاحبه و پرسشنامه میباشد. جهت تحلیل مصاحبه های تخصصی، روش تحلیل تم بهکار گرفته شده است. و سپس مدل روابط به روش دیمتل آزمون شده است. در نهایت مدل توسعه معنویت سازمانی با استفاده از رویکرد مدلسازی عاملبنیان شبیه سازی شده است. تحلیل داده های پژوهش در فاز کیفی با نرم افزار Maxqda20 و در فاز کمی با نرم افزار های Excel و AnyLogic انجام شده است. بر اساس نتایج پژوهش 46 کد اولیه، 10 تم فرعی و 4 تم اصلی احصا شد. همچنین نتایج شبیهسازی نشان داد، مدل ارایهشده میتواند برآورد مناسبی از آتیه توسعه معنویت سازمانی در سازمان های ورزشی را ارایه دهد.

    کلیدواژگان: توسعه، معنویت سازمانی، سازمان های ورزشی
  • علی ابوالحسینی*، حبیب هنری صفحات 29-42
    هدف این پژوهش شناسایی و تحلیل محتمل ترین سناریو توسعه فوتسال کشور می باشد. پژوهش حاضر مبتنی بر رویکرد آینده پژوهی است که از لحاظ هدف کاربردی، از نظر روش پیمایشی است. جامعه آماری شامل کلیه خبرگانی که در زمینه ورزش قهرمانی و حرفه ای و رشته فوتسال از دانش و تجربه لازم برخوردار هستند. نمونه گیری به صورت گلوله برفی است. 12 مصاحبه با خبرگان انجام گرفت. از فنون و ابزارهای مختلف همچون مصاحبه، پنل خبرگان و پرسشنامه استفاده شد. در پردازش داده ها نیز از تکنیک هایی از جمله تکنیک دلفی، تحلیل اثرات متقاطع،تحلیل ساختاری ،بالانس اثرات متقابل و از نرم افزار میک مک و سناریو ویزارد استفاده شد.34 عامل تاثیرگذار توسعه فوتسال کشور مشخص شدند. با بهره گیری از روش تحلیل ساختاری(اثرات متقاطع) و نرم افزار میک مک جایگاه هر عامل در سیستم به دست آمده مشخص شد و 8 پیشران به عنوان کلیدی ترین آینده سازها در توسعه فوتسال کشور مشخص شدند و با استفاده از آن ها محتمل ترین سبد سناریو توسعه فوتسال کشور بدست آمد که در این سبد سناریو بدست آمده هر 8 پیشران در افق زمانی 10 ساله به حالت فاجعه اتفاق خواهند افتاد. نتایج این پژوهش می تواند به عنوان یک راهنما در برآورد و پیشنگری آینده سازمان های ورزشی ایران که با ورزش فوتسال در ارتباط هستند موثر باشد و مسیری را نشان دهد که باعث فاصله گرفتن از شرایط بحرانی و نزدیک شدن به شرایط ایده ال باشد و به توسعه کمی و کیفی رشته کمک زیادی کند.
    کلیدواژگان: ورزش قهرمانی، ورزش حرفه ای، فوتسال، سناریوپردازی، توسعه
  • داریوش معرفت*، اکبر فریدفتحی، مریم فریدفتحی صفحات 43-52

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر بر ترویج تصویر برند شخصی در بین ورزشکاران قهرمان استان آذربایجان شرقی انجام گرفت. پژوهش به لحاظ هدف از تحقیقات کاربردی و به لحاظ روش اجرا از نوع تحقیقات توصیفی - تحلیلی می باشد. ابزار تحقیق پرسشنامه محقق ساخته می باشد که با بررسی متون علمی و چند مصاحبه اولیه با پیشکسوتان و متخصصان ورزشی استان تدوین گردید. روایی سازه پرسشنامه از طریق تحلیل عاملی تاییدی و پایایی پرسشنامه، از طریق آزمون آلفای کرونباخ در یک نمونه اولیه 30 نفره مورد بررسی قرار گرفت. به منظور بررسی روایی محتوا پرسشنامه در اختیار 10 تن از متخصصان و اساتید مدیریت ورزشی قرار گرفت. جامعه آماری تحقیق شامل ورزشکاران، مربیان، داوران و پیشکسوتان ورزش قهرمانی استان آذربایجان شرقی بود. با توجه به عدم دسترسی آسان به کل جامعه تحقیق و نامشخص بودن دقیق تعداد جامعه، روش نمونه گیری مورد استفاده روش در دسترس بود که بر این اساس 210 نفر به عنوان نمونه درنظر گرفته شدند. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارهای EXPERT CHOICE و SPSS انجام گرفت. نتایج نشان داد ویژگی های فردی و شخصیتی، مسیولیت پذیری اجتماعی، عملکرد ورزشی، سبک زندگی، ظاهر و پوشش فردی، رفتارهای شهروندی و ارتباطات، عوامل موثر بر ترویج تصویر برند شخصی ورزشکاران قهرمان استان آذربایجان شرقی هستند. نتایج حاصل از اولویت بندی نشان داد، بالاترین وزن مربوط به مسیولیت پذیری اجتماعی ورزشکاران قهرمان با وزن 297/0 و پایین ترین وزن مربوط به ظاهر و پوشش ورزشکاران قهرمان با وزن 065/0 بود.

    کلیدواژگان: برند شخصی، تصویر برند، ورزشکارقهرمان، ترویج برند
  • رضا شیخ یوسفی، نسرین عزیزیان کهن*، مهرداد محرم زاده، عباس نقی زاده باقی صفحات 53-64
    هدف پژوهش طراحی مدل کاربست فناوری های نوین در توسعه ورزش همگانی ایران بود. این تحقیق حاضر از نوع کاربردی و کیفی مبتنی بر داده بنیاد با رویکرد استراوس و کوربین بود. جامعه آماری شامل اساتید منتخب مدیریت ورزشی دانشگاه ها و مدیران ادارات کل ورزش و جوانان و فدراسیون های ورزشی بودند. نمونه گیری به روش هدفمند با دو نمونه اولیه انجام و حجم آن بر اساس اشباع اطلاعاتی، 15 نفر تعیین شد. روش گردآوری اطلاعات در این تحقیق از نوع میدانی و با استفاده از مصاحبه نیمه ساختاریافته بود و برای تحلیل داده ها از کدگذاری سه مرحله ای (باز، محوری، گزینشی) استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که عوامل علی کاربست فناوری های نوین در توسعه ورزش همگانی ایران عبارت اند از سبک زندگی، جامعه مخاطب و نیاز ورزش همگانی به فناوری نوین، عوامل زمینه ای آن شامل عوامل زیرساختی، مدیریتی، فرهنگی و جغرافیایی، عوامل مداخله گر آن شامل عوامل اقتصادی، سیاسی و اجتماعی-فرهنگی و راهبردهای آن شامل راهبردهای آموزشی، راهبردهای مدیریتی، فرهنگ سازی، راهبردهای پژوهشی و راهبردهای مالی است که در نهایت موجب پیامدهایی اعم از توسعه ورزشی، توسعه دانشی، توسعه اقتصادی، توسعه بهداشتی و توسعه بین المللی می شود. بنابراین بکارگیری اصولی و مناسب فناوری های نوین و توجه به عوامل موثر، از جهات مختلف موجب توسعه ورزش همگانی می شود.
    کلیدواژگان: فناوری های نوین، ورزش همگانی، توسعه، پیامد
  • ضرغام حیدر عیسی، فاطمه عبدوی*، محمدرسول خدادادی، عبدالزهرا حمیدی محیسن صفحات 65-76

    هدف از پژوهش تبیین تاثیر مدیریت زمان و کیفیت سیستم توسعه استعداد والیبال بر رضایت ذی نفعان در کشور عراق بود. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت توصیفی- همبستگی بود؛ که به شکل میدانی انجام گرفته است. جامعه آماری پژوهش در بخش کمی شامل مربیان والیبال بودند که بر اساس فرمول کوکران تعداد 385 نفر انتخاب شدند و از این تعداد تعداد 383 پرسشنامه به طور صحیح بازگشت خورد و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. روش نمونه گیری به صورت تصادفی بود. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه محقق ساخته در دو بخش مشخصات توصیفی و سوالات تخصصی بود. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه توسط 17 نفر از متخصصین بررسی و پایایی پرسشنامه نیز با روش آلفای کرونباخ تایید شد. نرم افزار مورد استفاده ایموس بود. یافته های کمی نشان داد مدیریت زمان به میزان 13/0 بر رضایت ذی نفعان در استعدادیابی ورزشی والیبال و کیفیت سیستم توسعه به میزان 63/0 بر رضایت ذی نفعان در استعدادیابی ورزشی والیبال تاثیر دارد. بنابراین از آنجا که کیفیت سیستم توسعه استعدادیابی به شاخص های مختلفی مرتبط می شود پیشنهاد می شود در راستای استعدادیابی تمامی عوامل کیفیت بخشی، خصوصا کیفیت تجهیزات و امکانات مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: کیفیت، استعداد، ورزش، والیبال، زمان
|
  • Identifying the factors affecting the excellence of the National Table Tennis Federation at the international level and providing executive solutions
    Mehrdad Ali Ghardashi, Shahram Nazari *, Rasool Norouzi Seyed Hossini Pages 0-0
    The aim of this study is to identify the key factors contributing to the excellence of the National Table Tennis Federation at an international level and to provide practical implementation solutions. The research design employed a mixed-methods approach (qualitative and quantitative) utilizing a mixed-exploratory strategy. The qualitative phase involved the participation of 15 sports management professionals, professors, knowledgeable managers, and experts, while the quantitative phase involved 12 participants from the previous phase, selected using purposeful and criteria-based sampling methods. The qualitative data were analyzed using the thematic analysis method, while the analytical hierarchical process (AHP) was used to analyze the quantitative data. The study identified five main concepts that influence the excellence of the federation, namely relations and organizational support, human resource factors, contextual factors, organizational factors, and sports factors. In addition, the study identified three main strategies that were effective in promoting excellence: organizational strategies, structural strategies, and sports-technical strategies. Based on the findings, the key factors contributing to the success of the National Table Tennis Federation were identified as sports factors, organizational relations and support, organizational structure, human resource factors, and contextual factors. To achieve excellence at the international level, it is recommended that the table tennis federation implement organizational, structural, and technical strategies in a continuous and integrated manner.
    Keywords: organizational development, Excellence, National Table Tennis Federation
  • Examining the Model of Internal and External Factors Affecting the Satisfaction and Loyalty of Customers of Recreational-Sports Services(Case Study: Aquatic Parks of the Country)
    Mahdi Zarif, Hassan Fahim Devin *, Hossin Peymanizad, Mohammad Reza Esmaeilzadeh Ghandehari Page 0

    Aquatic parks have always been welcomed by the community in leisure time. The purpose of this study was to examining the model of internal and external factors affecting the satisfaction and loyalty of customers of recreational-sports services. The present research was applied research, in terms of analytical, descriptive-correlational method. The statistical population included all customers of aquatic parks in the country. The sample size was considered to be simple random using Morgan's table formula for the unlimited population. Data were collected through researcher-made questionnaire to measure internal and external factors affecting customers’ satisfaction and loyalty on a 5-point Likert scale. Descriptive statistics and inferential statistics were used to analyze the data. The results of examining the relationships between the observed variables and the current variable showed that the structure of the tool is suitable for testing the model. Also, the Findings of the research showed that internal and external factors model affecting customers’ satisfaction and loyalty of recreation- sport service has a strong and good fit. According to the results of the research and considering the effective internal and external factors, Aquatic parks managers can take steps to increase the level of satisfaction and loyalty of their customers.

    Keywords: Satisfaction, Loyalty, Customer, service, Aquatic parks
  • Designing a Conceptual Model for Professional Empowerment of Female Managers in Iranian Sport Organizations
    Masoumeh Dehkordian Nezhad, Zahra Nobakht Ramezani *, Fariba Mohammadian Pages 0-0
    Empowerment of female sports managers affects the performance of sports organizations. The purpose of this study was to develop a conceptual model of professional empowerment of female managers in sports organizations. The statistical population included two sections of human resources (managers, professors, etc.) and information resources (books, articles, documents, etc.) related to the research topic. Adequate sampling with a judgmental method based on achieving theoretical saturation (n=17) with research tools included systematic library study and structured exploratory interviews. The validity of the instrument was evaluated and confirmed based on the legal and scientific validity of the sample, expert opinion and agreement between the correctors. The conceptual model consisted of three consecutive levels of contextual, structural-process and functional (89 components, 22 dimensions and 10 perspectives). Background level in two perspectives of national management and sports environment; A structural-process level component also includes five perspectives; Strategy, system capacity building, information supply, organizational context and job preparation; Functional levels also included perspectives on empowerment, professionalization, and professional empowerment outcomes. Based on the research findings, it can be said that the professional empowerment system for female sports managers is a systematic process from contextual factors to consequences, and its implementation, despite the complex organizational conditions, can have a significant effect on performance and teaching gender justice in the sports organizations.
    Keywords: Women, Empowerment, Professional Management, Sports Managers, Empowerment Model
  • Keyvan Rostami Aghdam, Ahmad Mahmoudi *, Ebrahim Ghahfarokhi Pages 1-14
    The purpose of the present study was to Pathology of legal cases arising from sports activities. The current research is a type of applied research and is considered as exploratory research in terms of nature. The current research was a type of mixed research that used Q methodology as the main research method. The statistical population of the research was sports law experts, sports management, sports litigation lawyers, professors and active experts in the field of sports law in Tehran. Theoretical saturation was achieved by interviewing 21 Pundits, experts and specialists. The results showed six mental patterns regarding the injuries of the accident files caused by sports activities were discovered and identified with the aim of Q methodology and the criterion of interpretability of the factors. The six mental patterns that were identified were unethical mental pattern, managerial mental pattern, underwork mental pattern, human power mental pattern, facilities mental pattern and supportive mental pattern. In order to reduce the damages caused by sports activities, it is necessary to take measures to minimize these damages and provide a healthy atmosphere in these environments. By clarifying and creating the field of sports law, creating a sports law publication, raising the awareness of sports litigation lawyers, we can take a small step in this field.
    Keywords: sports law, sports events, mental model, Q methodology
  • Hossein Rahimi Klour *, Seyed ali Naghavi Pages 15-28

    The purpose of this research was to design a simulation model for the development of organizational spirituality in sports organizations. This study is done from the point of view of the goal of an exploratory research that is mixed with the research method and based on deductive-inductive reasoning. The statistical population of the research includes 12 theoretical experts (university professors) and practical experts (managers of sports organizations). Sampling is a non-probability and purposeful method, and it is a tool for data collection, interview and questionnaire. To analyze the specialized interviews, the theme analysis method has been used. And then the relationship model has been tested by the Dematel method. Finally, the development model of organizational spirituality has been simulated using the factor based modeling approach. The analysis of the research data was done in the qualitative phase with Maxqda20 software and in the quantitative phase with Excel and AnyLogic software. Based on the research results, 46 primary codes, 10 sub themes and 4 main themes were counted. Also, the simulation results showed that the presented model can provide an appropriate estimate of the future of organizational spirituality development in sports organizations.

    Keywords: Development, Organizational Spirituality, sports organizations
  • Ali Abolhoseini *, Habib Honari Pages 29-42
    The purpose of this research is to identify and analyze the most likely scenario for the development of futsal in the country. The research is based on a prospective research approach, which is applied purpose and survey method. The statistical population includes all experts who have the knowledge and experience in championship and professional sports and futsal. Sampling is in the form of a snowball. 12 interviews conducted with experts. Various techniques and tools such as interviews, expert panels and questionnaires were used. Techniques such as Delphi technique, cross effects analysis, structural analysis, balance of mutual effects and Mic Mac and Scenario Wizard software were also used in data processing. 34 influential factors of futsal development in the country were identified. Using the analysis method (cross-effects) and Mic Mac software, the position of each factor in the obtained system was determined, and 8 drivers were identified as the most key future makers in the development of futsal , and by using them, the most likely basket The country's futsal development scenario was obtained, and in this basket of scenarios, all 8 drivers will occur in a disaster mode in a 10-year time horizon. The results of this research can be effective as a guide in estimating and forecasting the future of Iranian sports organizations that are related to futsal sports and show a path that will distance them from critical conditions and bring them closer to ideal conditions and lead to development. Quantitative and qualitative fields help a lot.
    Keywords: Championship Sports, Professional Sports, futsal, scenario development, Development
  • Daryush Marefat *, Akbar Faridfathi, Maryam Farid Fathi Pages 43-52

    The present study was conducted with the aim of identifying and ranking the factors influencing the promotion of the personal brand image among the champion athletes of East Azarbaijan province. The research is applied research in terms of purpose and descriptive-analytical research in terms of execution method. The research tool is a researcher-made questionnaire, which was compiled by reviewing scientific texts and some preliminary interviews with veterans and sports experts of the province. The construct validity of the questionnaire was examined through confirmatory factor analysis and the reliability of the questionnaire was examined through the Cronbach's alpha test in an initial sample of 30 peoplevalidity of the questionnaire, 10 experts and professors of sports management were provided. The statistical population of the research included athletes, coaches, referees and veterans of championship sports of East Azarbaijan province. Due to the lack of easy access to the entire research community and the uncertainty of the exact number of the community, the sampling method used was the available method, based on which 210 people were considered as a sample. sports performance, lifestyle, personal appearance and clothing, citizenship behaviors and communication are effective factors in promoting the personal brand image of the champion athletes of East Azerbaijan province. The results of prioritization showed that the highest weight related to the social responsibility of the champion athletes was 0.297 and the lowest weight was related to the appearance and coverage of the champion athletes with a weight of 0.065.

    Keywords: Personal Brand, Brand image, Athlete, brand promotion
  • Reza Sheykhyoosefi, Nasrin Azizian Kohan *, Mehrdad Moharramzadeh, Abbas Naghizadeh Baghi Pages 53-64
    The aim of the research was to design a model for the use of new technologies in the development of sport for all in Iran. This current research was of applied and qualitative type based on grounded theory with Strauss and Corbin approach. The statistical population included selected professors of sports management of universities and managers of general sports and youth departments and sports federations. Sampling was done in a targeted way with two primary samples and its volume was determined to be 15 people based on information saturation. The data collection method in this research was field-type and using semi-structured interviews, and three-stage coding (open, central, selective) was used for data analysis. The results of the research showed that the causal factors of the use of new technologies in the development of sport for all in Iran are the lifestyle, the target community and the need of sport for all for new technology, its underlying factors include infrastructural, managerial, cultural and geographical factors, its intervening factors include economic factors, Political and socio-cultural and its strategies include educational strategies, management strategies, culture building, research strategies and financial strategies, which ultimately cause consequences including sports development, scientific development, economic development, health development and international development. Therefore, the principled and appropriate application of new technologies and attention to effective factors will lead to the development of sport for all in various ways.
    Keywords: New technologies, Sport for all, Development, consequences
  • Zargham Haider Issa, Fatemeh Abdavi *, Mohamad Rasoul Khodadadi, Abdulzahra Hamidi Mohisan Pages 65-76

    The aim of the research was to explain the effect of time management and the quality of the volleyball talent development system on the satisfaction of the stakeholders in Iraq. The current research was applied in terms of purpose and descriptive-correlation in terms of nature; which has been done in the field. The statistical population of the research in the quantitative part included volleyball coaches, 385 people were selected based on Crookran's formula, and 383 questionnaires were correctly returned and analyzed. The sampling method was random. The research tool included a researcher-made questionnaire in two parts: descriptive characteristics and specialized questions. The face and content validity of the questionnaire was verified by 17 experts and the reliability of the questionnaire was confirmed by Cronbach's alpha method. The software used was Amos. Quantitative findings showed that time management has a 0.13 effect on the satisfaction of stakeholders in volleyball sports talent search and the quality of the development system has a 0.63 effect on the satisfaction of stakeholders in volleyball sports talent search. Therefore, since the quality of the talent development system is related to various indicators, it is suggested that all the quality factors, especially the quality of equipment and facilities, should be taken into consideration in line with the talent search.

    Keywords: quality, Talent, Sports, Volleyball, Time