فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات امنیت اجتماعی
سال یازدهم شماره 2 (پیاپی 62، تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/06/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • علیرضا اقبالی*، فرشته عبدالهی، عبدالخالق غبیشاوی صفحات 13-46
    با توجه به اینکه هزینه های اجتماعی و اقتصادی که جرم و جنایت برای جامعه ایجاد می کند، اجتناب از آن برای رشد مداوم جوامع و کسب و کار بسیار حایز اهمیت است. به همین دلیل است که بسیاری از محققان در پی یافتن اثرگذاری ادوار اقتصادی بر روند جرم و جنایت می باشند. هدف از مطالعه حاضر بررسی میزان تاثیر سیکل های بیکاری و تولید ناخالص داخلی بر جرم و جنایت است. جهت نیل به این هدف از سه شاخص جرم و جنایت در قالب چهار الگو استفاده شده است. در الگوی اول جرایم مالی به عنوان متغیر وابسته، در الگوی دوم جرایم خشونت بار و در الگوی سوم و چهارم نیز شاخص کل جرایم به عنوان متغیر وابسته در نظرگرفته شده است. تمایز الگوی سوم و چهارم نیز در به کارگیری متغیرهای تفکیک جنسیتی می باشد. در این راستا تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از الگوی خودرگرسیونی با وقفه های توزیعی طی سال های 1396-1380 صورت گرفته و نشان می دهد که در سه الگوی نخست تنها روابط کوتاه مدت مورد تایید قرار می گیرد در حالی که در الگوی چهارم رابطه بلندمدت نیز برقرار است. بر اساس روابط کوتاه مدت و در دوران رکود، بیکاری تاثیر منفی بر جرایم مالی، جرایم خشونت بار و شاخص کل جرایم دارد. همچنین رشد تولید ناخالص داخلی نیز بر جرایم مالی و جرایم کل تاثیر منفی و بر جرایم خشونت بار تاثیر مثبت برجای گذاشته است. از سوی دیگر در دوران رونق، بیکاری با جرایم مالی و شاخص کل جرایم رابطه مثبت و با جرایم خشونت بار رابطه منفی دارد. رشد تولید ناخالص داخلی با جرایم مالی رابطه مثبت و رابطه ای منفی با جرایم خشونت بار و شاخص کل جرایم برجای گذاشته است. در نهایت در الگوی چهارم نقش پررنگ تر زنان را نسبت به مردان در افزایش جرم و جنایت در کوتاه مدت و بلند مدت نشان می دهد. بنابراین طبق یافته های مطالعه، می توان با اتخاذ سیاست ها و استراتژی های مناسب در هر شرایط اقتصادی به پیش بینی، مبارزه و کنترل جرم و جنایت و ارتقاء امنیت پرداخت.
    کلیدواژگان: جرایم مالی، سیکل های تجاری، جرایم خشونت بار، خودرگرسیونی با وقفه های توزیعی، رشد مداوم وتوسعه پایدار
  • محسن رضایی، سید محسن سید عبودی*، سلمان امیری صفحات 47-86
    زمینه و هدف

    این پژوهش در پی آن است عرصه تحلیل قوانین حاکم بر امنیت اجتماعی که یکی از مهم ترین حوزه های پژوهشی مطالعات امنیتی و جامعه شناسی است را با نگاه منظومه ای در اندیشه والای یکی از نخبگان سیاسی جهانی شیعه و مجتهدی مسلم که هم رهبری جامعه اسلامی را بر عهده دارد و هم فرمانده کل قواست، ارزیابی نماید. بنابراین هدف از انجام این پژوهش ارایه قوانین حاکم بر منظومه فکری مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در حوزه امنیت اجتماعی می باشد.

    روش شناسی: 

    روش تحقیق در این پژوهش، روش کیفی و از نوع توصیفی- تحلیلی است. اطلاعات هم به دو شیوه اسنادی کتابخانه ای جمع آوری شده است. جامعه آماری پژوهش، تمام بیانات مقام معظم رهبری و همچنین مصاحبه با خبرگان بوده است. حجم نمونه نیز به صورت تمام شمار و تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از تحلیل محتوا انجام گرفته است.

    یافته ها

    یافته های پژوهش حاکی از آنست که افکار معظم له بلا استثناء از قوانین پیروی می کند و چون معظم له فقیه و مجتهد جامع الشرایط و دانش آموخته مکتب تشیع است، قوانینی که در سرتاسر این منظومه افکار معظم له را احاطه کرده است، احکام قرآن و قوانین فقهی شیعه ناب محمدی (صلی الله علیه و آله) است. این قوانین رابط بین مبانی، مفاهیم، اهداف و نتایج امنیت اجتماعی در افکار معظم له است.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش نشانگر آن است که قوانین مستخرج از بیانات معظم له در حوزه امنیت اجتماعی عبارتند از: وحدت، حرمت رباخوری، حرمت غیبت، حرمت تهمت و افترا، حرمت دروغ، حرمت چشم چرانی، حرمت شرب خمر، قصاص، کرامت انسان، قاعده ارشاد، عدم تعرض مالی و اکل مال به باطل، پرهیز از ظن و گمان سوء، قاعده الاصل دلیل حیث لادلیل، قاعده لاضرار، قاعده تلازم، عفت و پاکدامنی و قاعده اعتدال.

    کلیدواژگان: قوانین حاکم، امنیت اجتماعی، امام خامنه ای، منظومه فکری
  • آیت الله فتحی*، مهدیه باقرزاده صفحات 87-108

    امنیت اجتماعی یکی از اساسی ترین ابعاد زندگی جامعه امروزی است و بر همین اساس هدف اصلی پژوهش حاضر پیش بینی امنیت اجتماعی بر اساس سلامت اجتماعی، مهارت های ارتباطی و مهارت های زندگی در زنان مناطق حاشیه نشین تبریز بود. روش تحقیق پژوهش حاضر توصیفی ازنوع همبستگی بود. جامعه آماری تحقیق که طبق آخرین آمار حدودا 80 هزار زن حاشیه نشین بود، تعداد 350 نفر براساس جدول مورگان به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و پرسشنامه ها بین آن ها توزیع و جمع آوری گردید. نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نشان دادکه ابعاد سلامت اجتماعی قادر هستند تغییرات امنیت اجتماعی زنان را پیش بینی نماید. ضمنا متغیر مشارکت اجتماعی اثر بیشتری بر امنیت اجتماعی دارد. همچنین ابعاد مهارت های ارتباطی قادر هستند تغییرات امنیت اجتماعی را پیش بینی نماید و متغیر تفسیر و شفاف سازی صحبت های مخاطب اثر بیشتری بر امنیت اجتماعی دارد و ابعاد مهارت های زندگی قادر هستند تغییرات امنیت اجتماعی را پیش بینی نماید و متغیر مهارت های مربوط به ارتباط های انسانی اثر بیشتری بر امنیت اجتماعی دارد.

    کلیدواژگان: امنیت اجتماعی، سلامت اجتماعی، مهارت های ارتباطی، مهارت های زندگی
  • حسن رضا رفیعی*، جواد مداحی، حامد سیارخلج صفحات 109-137
    زمینه و هدف
    امنیت و مفهوم احساس امنیت به عنوان موضوعی حیاتی و مهم، متغیری چندبعدی است که بیشتر از هر دوره ای در عصر حاضر به عنوان یکی از نیازهای اساسی برای زندگی بشر به شمار می رود. این مفهوم دارای دو وجه عینی و ذهنی است که در این تحقیق هدف اصلی بررسی بعد ذهنی، یعنی همان احساس امنیت در بین شهروندان شهرستان زاهدان و ارتباط آن با دینداری و رسانه های جمعی و برخی از متغیرهای زمینه ای بوده است.
    روش
    روش تحقیق در پژوهش حاضر، از نوع پیمایشی است. ابزار جمع آوری داده ها نیز پرسشنامه محقق ساخته است. جمعیت آماری تحقیق را شهروندان ساکن شهر زاهدان تشکیل می دهند و برای انتخاب افراد نمونه، از روش نمونه گیری خوشه ای متناسب با حجم (PPS)، استفاده گردید. حجم نمونه شامل 384 نفر بود.
    نتیجه گیری
    یافته های تحقیق نشان دهنده همبستگی مثبت و معنادار میان میزان دینداری و میزان احساس امنیت است؛ اما در مورد رابطه میزان استفاده از وسایل ارتباط جمعی و احساس امنیت، میزان استفاده از وسایل ارتباط جمعی با ابعاد احساس امنیت (مالی، نوامیس و اخلاقی)، رابطه معنی داری دارد. البته این تاثیر در دو بعد مالی و اخلاقی مستقیم و در بعد نوامیس، معکوس است. اما به صورت کلی در همه ابعاد فرضیه فوق مبنی بر تاثیر میزان استفاده از وسایل ارتباط جمعی بر احساس امنیت، تایید نمی شود. نتایج رگرسیون چندگانه نیز حاکی از آن است که متغیرهای مستقل در مجموع 9/10 درصد از تغییرات متغیر وابسته (احساس امنیت) را تبیین می کنند.
    کلیدواژگان: امنیت، احساس امنیت، دینداری، رسانه
  • علیرضا حیدرنژاد*، محمدعلی عامری، علیرضا یاوری، علیرضا حمیدی فر صفحات 139-159
    زمینه و هدف

    پلیس با الهام از سیاست های گذشته و در اجرای وظیفه قانونی مبنی بر میانجی گری، اقدام هایی درخصوص حل وفصل پدیده مجرمانه بین اصحاب دعوا به عمل می آورد که دوایر مشاوره و مددکاری اجتماعی این نقش را بر عهده دارد. بنابراین، تحقیق حاضر، با هدف بررسی نقش واحدهای مشاوره و مددکاری اجتماعی کلانتری های مشهد به عنوان نقش واسطه گر در افزایش سرمایه اجتماعی ناجا نگاشته شده است.

    روش شناسی:

     تحقیق حاضر از نظر هدف، کاربردی؛ به لحاظ ژرفایی، پهنانگر و از نظر اجرا و کنترل شرایط تحقیق، یک بررسی پیمایشی و با استفاده از ابزار اندازه گیری پرسشنامه می باشد. با توجه به موضوع، تحقیق حاضر دارای دو جامعه آماری متفاوت می باشد؛ جامعه آماری اول را کارشناسان واحدهای مشاوره و مددکاری اجتماعی کلانتری های شهر مشهد مقدس، به منظور تعیین عملکرد سازمانی تا رسیدن به اشباع نظری (30نفر) و جامعه آماری دوم را نیز، مراجعین واحدهای مشاوره و مددکاری اجتماعی کلانتری های شهر مشهد مقدس که در این مرحله حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان 162 نفر تعیین شده را تشکیل می دهند. شیوه نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای، از 4 سرکلانتری، تعداد 8 کلانتری به صورت تصادفی انتخاب و داده ها جمع آوری شده است.

    یافته ها:

     یافته های تحقیق، حاکی از وجود روابط معنی دار بین متغیرهای ارایه شده در فرضیات تحقیق می باشد. بنابراین، بین متغیرهای مستقل عملکرد واحدهای مشاوره و مددکاری اجتماعی کلانتری، میزان بهره مندی از خدمات و رضایت مندی از خدمات مراجعین با متغیر وابسته تحقیق، سرمایه اجتماعی پلیس، رابطه معنی دار وجود دارد.

    نتیجه گیری: 

    نتایج حاصل از پژوهش نشان می دهد که متغیرهای باقی مانده در مدل رگرسیونی، شامل متغیرهای عملکرد واحدهای مشاوره و مددکاری اجتماعی کلانتری و رضایت مندی مراجعین از خدمات واحدهای مشاوره و مددکاری اجتماعی کلانتری، به ترتیب بیشترین تاثیر را بر متغیر سرمایه اجتماعی پلیس داشته و توانسته اند براساس ضریب تعیین تعدیل شده، 23 درصد از تغییرات سرمایه اجتماعی پلیس را تبیین نمایند.

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، پلیس، مشاوره، مددکاری اجتماعی، کلانتری، شهر مشهد
  • شهرام ملانیاجلودار*، حسین نازک تبار صفحات 161-183
    زمینه و هدف

    امنیت یکی از مهم ترین نیازهای ثبات یک جامعه و زمینه ساز رشد و توسعه آن محسوب می شود. عملکرد پلیس به اشکال گوناگون می تواند در تدوام احساس امنیت موثر باشد. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر وجود پلیس در کنار مدارس بر احساس امنیت دانش آموزان دختر مقطع دوم متوسطه شهر ساری انجام شده است.

    روش

    روش پژوهش پیمایشی و به لحاظ هدف کاربردی است. جامعه آماری مورد مطالعه شامل دانش آموزان دخترانه مقطع دوم متوسطه شهر ساری می باشد که براساس آمار اداره آموزش و پرورش شهر ساری 9040 نفر بودند. حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران 386 نفر که به روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه گردآوری شدند. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون تحلیل پیرسون و رگرسیون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    نتایج

    یافته های تحلیلی پژوهش حاکی از این است که سه متغیر عملکرد پلیس (با ضریب پیرسون 68/0)، متغیر اعتماد به پلیس (با ضریب پیرسون 58/0) و متغیر حمایت اجتماعی پلیس (با ضریب پیرسون 56/0) رابطه مثبت و معناداری با احساس امنیت دانش آموزان دختر دارند. همچنین وجود پلیس در کنار مدارس دخترانه در زمان عبور و مرور دانش آموزان دختر (با سه مولفه بالا) توانسته است بیش از نیمی (54 درصد) از احساس امنیت دانش آموزان دختر را تبیین نمایند.

    کلیدواژگان: عملکرد پلیس، اعتماد به پلیس، حمایت اجتماعی، احساس امنیت، دانش آموزان دختر
  • سید اسماعیل حسینی گلی*، اصغر افتخاری، محمدرضا عصارزاده نوش آبادی، محمدرضا مایلی صفحات 185-210

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی آسیب های رابطه سواد رسانه ای و اطلاعاتی نخبگان سیاسی با امنیت داخلی جمهوری اسلامی ایران در بازه زمانی (1388 -1398) در راستای ارتقای امنیت داخلی نظام می باشد.روش تحقیق پیمایشی تحلیلی و به لحاظ ماهیت در زمره تحقیقات آمیخته (کمی-کیفی) می باشد. روش جمع آوری داده های تحقیق، پرسشنامه محقق ساخته براساس مولفه ها و شاخص ها سواد رسانه ای و سواد اطلاعاتی می باشد.روایی پرسشنامه مزبور از نوع روایی محتوایی (منطق صوری) و پایایی پرسشنامه با روش آلفای کرونباخ مقدار 987% بدست آمد. جامعه آمار شامل مدیر مسیولان روزنامه های کثیرالانتشار، مدیران در سطح معاونین وزرا و اساتید دانشکده های علوم سیاسی مستقردر شهر تهران و حجم نمونه براساس فرمول کوکران 284 نفرتعیین شده است.

    یافته ها

    در راستای بررسی 81 رابطه مدل مفهومی، دربخش متغیر سواد رسانه ای تعداد 5 رابطه و در متغیر سواد اطلاعاتی تعداد 41 رابطه و در مجموع دو متغیر سواد رسانه ای واطلاعاتی تعداد 46 رابطه از آسیب های رابطه سواد رسانه ای واطلاعاتی نخبگان سیاسی با امنیت داخلی جمهوری اسلامی ایران می باشند.

    نتیجه گیری

    با عنایت به قابلیت و مهارت های لازم در بهره برداری از فناوری های رسانه ای و اطلاعاتی و تاثیری که سواد رسانه ای و اطلاعاتی نخبگان سیاسی درارتقای حوزه امنیت داخلی نظام دارد، دستگاه ها و نهاد های حاکمیتی می بایست نسبت به توانمند سازی نخبگان سیاسی تدابیر لازم را اتخاذ نمایند.

    کلیدواژگان: آسیب شناسی، امنیت داخلی، جمهوری اسلامی ایران، سواد رسانه ای، سواد اطلاعاتی، نخبگان سیاسی
|
  • Alireza Eghbali *, Fereshteh Abdollahi, Abdolkhalegh Ghobeyshavi Pages 13-46
    Given the social and economic costs that crime poses to society, avoiding it is of high importance for persistent growth of communities and businesses. That is why many researchers are looking for the impact of economic cycles on crime trend. The present study is aimed at investigating the impact of unemployment cycles and Gross Domestic Product (GDP) on crime. To achieve this goal, three crime indicators in the framework of four models have been used. In the first and second models, financial crimes and violent crimes are considered as a dependent variable, and in the third and fourth models, the total crime index is considered as a dependent variable. The distinction between the third and fourth model is in the use of gender segregation variables. In this regard, data analysis was performed using the autoregressive model with distributional interruptions during the years 2001-2007, and indicates that in the first three models only short-term relationships are confirmed, while in the fourth model the long-term relationship also exists. According to short-term relationships and in the recession periods, unemployment has a negative impact on financial crimes, violent crimes, and the index of overall crimes. GDP growth has also had a negative impact on financial crimes and overall crime, while it has had a positive impact on violent crimes. On the other hand, during the boom period, unemployment has a positive relationship with financial crimes and the overall crime index, and has had a negative relationship with violent crimes. GDP growth has a positive relationship with financial crimes but has a negative relationship with violent crimes and the overall crimes index. Finally, the fourth model shows the more prominent role of women than men in increasing crime rate in the short and long term. Therefore, according to the findings of the study, in any economic situation appropriate policies and strategies could be adopted to predict, fight and control crime; and improve security level.
    Keywords: Financial Crimes, business cycles, violent crimes, auto regression with distributional interruptions, persistent growth, sustainable development
  • Mohsen Rezaee, Mohsen SAYD ABUDI *, Salman Amiri Pages 47-86
  • Ayatollah Fathi *, Mahdye Bagerzade Pages 87-108

    Societal security is one of the most basic aspects of life in today’s society and therefore the main purpose of this study was to predict societal security based on social health, communication skills and living skills among women living in areas around Tabriz. The present research was of descriptive correlational type. According to the latest statistics around 80,000 women lived in areas around Tabriz. From among the statistical population of the study, using available sampling method 350 women were selected based on Morgan table and they were provided with questionnaires and then the filled in questionnaires were collected. The results of multiple regression analysis showed that the dimensions of social health are able to predict changes in women’s societal security. In addition, the variable of social participation has a greater impact on societal security. The dimensions of communication skills are also able to predict changes in societal security and the variable of interpretation and clarity of the audience’s speech has a greater impact on societal security. Dimensions of living skills are able to predict changes in societal security. In addition, the variable related to human relations has greater impact on societal security.

    Keywords: Societal Security, social health, Communication Skills, living skills
  • Hassanreza Rafiei *, Javad Madahi, Hamed Sayarkhalaj Pages 109-137
    Background and Aim
    Security and the concept of security feeling as a vital and important issue is a multidimensional variable. In the present era, more than any other period, security is considered as one of the basic needs for human life. This concept has two dimensions: objective and subjective. The main purpose of the present study was investigating the subjective dimension, i.e. the security feeling among the citizens of Zahedan and its relationship with religiosity and mass media and some contextual variables.
    Method
    The present research is of survey type. The data collection tool is a self-made questionnaire. The statistical population of the study consists of citizens living in Zahedan. Cluster sampling method of probability proportional to size (PPS) was used to select the samples. The sample size was 384 people.
    Conclusion
    The research findings show there is a positive and significant correlation between piety and security feeling; however, with regard to the relationship between the use of mass media and the security feeling, it is stated that the use of mass media has a significant relationship with the dimensions of the security feeling (financial, chastity and moral). Of course, it has direct impact on both financial and moral dimensions, while it has reverse impact on chastity. However, in general, in all dimensions, the above hypothesis does not confirm that using mass media affects the security feeling. The results of multiple regressions also indicate that the overall independent variables explain 10.9% of the changes in the dependent variable (security feeling).
    Keywords: security feeling, subjective, objective mass media, Piety, Zahedan
  • Alireza Heydarnejad *, MohammadAli Ameri, Alireza Yavari, Alireza Hamidifar Pages 139-159
    Background and Aim

    The police, inspired by past policies and in line with performing their legal duty of mediation, take measures to resolve the criminal phenomenon between the disputing parties. In this regard,police stations’ counselling and social work departments are involved in performing the duty. Therefore, the present research is aimed at investigating the role of Mashhad police stations’ counseling and social work departments as mediator in enhancing the social capital of NAJA.

    Methodology

    The present research, in terms of purpose, is of applied type; in terms of depth it is expansive and in terms of implementation and research conditions control, it is a survey using a questionnaire as a measurement tool. Given the subject, the present study has two different statistical populations.The first statistical population consists of the experts of counseling and social work departments of Mashhad police stations, in order to determine the organizational performance to achieve theoretical saturation (30 people), and the second statistical population consists of the clients of counseling and social work departments of Mashhad police stations. In this stage, the volume of the sample was determined to be 162 persons. Multi-stage cluster sampling method was utilized, and 8 police stations performing under supervision of 4 major police stations were randomly selected and data was collected.

    Findings

    The research findings indicate that there are significant relationships between the variables presented in the research hypotheses. Therefore, there is a significant relationship between the independent variables of the performance of police counseling and social work departments, the level of satisfaction from service utilization and clients' satisfaction with services and the dependent variable of research and police societal capital.

    Conclusion

    The results of the research show that the remaining variables in the regression model, including the variables of performance of police counseling and social work departments and client satisfaction with the services of police counseling and social work departments, have the most impact on the police social capital variable, respectively. And based on the amended definition, they have managed to explain 23% of changes in police societal capital.

    Keywords: societal capital, Police, counseling, social work, Police Station, Mashhad
  • Shahram Mollania Jelodar *, Hossein Nazoktabar Pages 161-183
    Background and Objectives

    Security is one of the most important needs for the stability of a society, and paves the ground for its growth and development. The police performance in various ways can be effective in maintaining security feeling. The present study was aimed at investigating the impact of police support on female students' security feeling studying in Sari schools.

    Method

    The research is of survey type, and of applied type in terms of purpose. According to the statistics of the Education Department of Sari, the statistical population includes 9040 female high school students studying in Sari. The sample size was 386persons who were selected by multi-stage cluster sampling, based on Cochran's formula. A questionnaire was used for collecting data. The collected data was analyzed using SPSS and Pearson t-test analysis and regression.

    Results

    The analytical findings of the study indicate that the three variables of police performance (with Pearson coefficient 0.68), variable of trust in police (Pearson coefficient 0.58) and police social support variable (Pearson coefficient 0.56) have a positive and significant relationship with the female students’ security feeling. Also, the presence of police around school at the time female students enter and leave school (with the above three constituents) has managed to explain (54%) more than half of the security feeling of female students.

    Keywords: police performance, Trust in police, social support, security feeling, female students
  • Seyyed Esmail Hossini Goli *, Asghar Eftekhari, MohammadReza Assarzadeh Noushabadi, MohammadReza Mayeli Pages 185-210

    The present study is aimed at identifying the harms of the relationship between the political elites’media and information literacy and the Islamic Republic of Iran’s internal security during 2009-2010 in order to improve the administration’s internal security.The research method is analytical survey and in terms of nature is categorized as of intermingled (quantitative-qualitative) research type. A researcher-made questionnaire prepared based on the components and characteristics of media literacy and information literacy, was used for collecting research data. The validity of the questionnaire was of content validity type (formal logic) and the reliability of the questionnaire, 987% was obtained using Cronbach's alpha method. The statistical population included the managers of widely circulated newspapers, managers at the level of deputy ministers and lecturers of political sciences faculties based in Tehran.The volume of the sample using Cochran's formula is set for 284 people.

    Findings

    Following the review of 81 relationships of the conceptual model, it came out that there are 5 relationships in the section of media literacy variable, and 41 relationships in the section of information literacy; and in total taking into account two variables of media and information literacy, 46 relationships of the political elites’ media and information literacy harms are related to Islamic Republic of Iran’s internal security.

    Conclusion

    Considering the required capabilities and skills for utilizing media and information technologies and the impact of media and information literacy of political elites on improving the internal security of the administration, governmental agencies and institutions should take the required measures to empower the political elites.

    Keywords: Pathology, Internal security, Islamic Republic of Iran, Media Literacy, Information literacy, political elites