فهرست مطالب

مجله دانشکده دندان پزشکی اصفهان
سال شانزدهم شماره 3 (پیاپی 72، پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/08/25
  • تعداد عناوین: 14
|
  • شیدا فضلعلی زاده *، علی خلیقی سیگارودی، هاله ولیزاده حقی صفحات 233-243
    مقدمه

     علت و شیوع شکستگی‌های مگزیلوفیشیال، برحسب مکانسیم ایجاد آسیب و فاکتورهای دموگرافیک تغییر می‌کند. یافتن روابط احتمالی بین علل وقوع حادثه با شایع‌ترین استخوانی که بر اثر آن سانحه، دچار آسیب می‌شود، می‌تواند در تشخیص سریع‌تر و آسان‌تر نوع آسیب وارده به بیمار ترومایی، کمک‌کننده باشد. لذا هدف از این مطالعه، بررسی ارتباط بین توزیع نواحی شکستگی در قسمت میانی صورت و مندیبل با علل حادثه و بررسی اپیدمیولوژیک این شکستگی‌ها بود.

    مواد و روش‌ها

    این مطالعه از نوع توصیفی و گذشته‌نگر بوده‌ است که با بررسی داده‌های تمامی پرونده‌های بیمارستانی مربوط به یکی از مراکز مهم ترومای شمال کشور به مدت دو سال به دست آمد. این مطالعه با آزمون‌های آماری کای‌اسکویر و فیشر در نرم‌افزار SPSS نسخه‌ی 16 (CL 95 درصد) مورد آنالیز قرار گرفت (0/005 < p value).

    یافته‌ها

    این مطالعه بر روی 216 بیمار با مجموع 249 شکستگی قسمت میانی صورت و مندیبل انجام شد. نسبت مرد به زن 7/1، رنج سنی 5 تا 82 سال با میانگین 29 سال بود. بیشتر شکستگی‌ها در قسمت میانی صورت و در رده‌ی سنی 30-20 سال و تفاوت شکستگی‌ها در گروه‌های سنی (0/027 < p value)، تفاوت علل حادثه در دو گروه جنسی (0/001 < p value)، تفاوت علل حادثه به تفکیک قسمت میانی صورت از مندیبل در دو گروه جنسی (0/001 < p value، 0/002 < p value، 0/0001 < p value) و تفاوت روندهای درمانی به تفکیک قسمت میانی صورت از مندیبل، معنی‌دار بود (0/0001 < p value).تفاوت فراوانی علل حادثه در گروه‌های سنی بدون تفکیک، معنی‌دار بود (0/0001 < p value) و به تفکیک، تنها در قسمت میانی صورت معنی‌دار شد (0/015 < p value). بیشترین علت شکستگی‌ها در مردان، تصادف با موتور سیکلت و در زنان، تصادف با ماشین بود و نازال (46/25 درصد) از قسمت میانی صورت و تنه‌ی مندیبل (61/23 درصد) > پاراسمفیز (52/18 درصد) > زاویه‌ی مندیبل (16/2 درصد)، از مندیبل، بیشترین نواحی دچار شکستگی بودند. زاویه‌ی مندیبل و کمپلکس زایگوماتیکو مندیبولار zmc، بر اثر نزاع و پاراسمفیز، بیشتر بر اثر افتادن دچار شکستگی شده بودند و سایر علل، بیشتر سبب شکستگی بینی بودند. بیشتر شکستگی‌ها در بهار و تابستان (31 درصد) در افراد مجرد (56 درصد) و ساکن مناطق شهری (50 درصد) رخ داده بود.

    نتیجه‌گیری

    اطلاع از نواحی‌ که معمولا در هر نوع حادثه بیشتر دچار شکستگی می‌شوند، می‌تواند در تشخیص نواحی که پس از هر حادثه باید توجه بیشتری به آن‌ها مبذول داشت به کلینیسین کمک کند.

    کلیدواژگان: آسیب های مگزیلوفیشیال، شکستگی مندیبل، اپیدمیولوژی شکستگی
  • فرزانه وزیری، رضا لطفی، شکیبا اکبریان، الهه امیریان * صفحات 244-253
    مقدمه

    از شایع‌ترین مشکلات پس از درمان ایمپلنت، Peri-implant disease می‌باشد که شناخت میزان فراوانی و شیوع آن نقش بسزایی در کاهش عوارض ناخواسته بعد از قرار دادن ایمپلنت دارد. هدف از این مطالعه، بررسی شیوع Peri-implant disease در بیماران دریافت کننده‌ی ایمپلنت مراجعه‌کننده به بخش پریودنتولوژی دانشکده‌ی دندان‌پزشکی یزد بود.

    مواد و روش‌ها

    در این مطالعه‌ی توصیفی- مقطعی، معاینات کلینیکی و بررسی پرونده برای 47 بیمار که در مجموع 164 ایمپلنت داشتند و بین سال‌های 1389 تا 1396 در بخش پریودنتکیس دانشکده‌ی دندان‌پزشکی، درمان ایمپلنت دریافت کرده بودند، انجام شد. در نهایت داده‌ها توسط نرم‌افزار SPSS نسخه‌ی 18 و آزمون آماری کای‌اسکویر تجزیه و تحلیل گردید (0/05 ≥ p value).

    یافته‌ها

    در این مطالعه، پری‌ایمپلنتیتیس در گروه مردان بیش از زنان بود و این رابطه از نظر آماری معنی‌دار شد (0/047 = p value). این ارتباط از نظر آماری بین گروه‌های سنی معنی‌دار نبود (0/385 = p value). میان وجود بیماری سیستمیک (0/071 = p value)، عمق پروب (0/0001 = p value)، وجود مخاط کراتینیزه (0/01 = p value) و مصرف سیگار (0/036 = p value) با پری‌ایمپلنتیتیس، ارتباط آماری معنی‌داری وجود داشت. این ارتباط در متغیر شاخص التهاب بافت نرم، معنی‌دار نبود (0/229 = p value). ارتباط آماری معنی‌داری در متغیر نوع ایمپلنت و شیوع پری‌ایمپلنتیتیس وجود داشت (0/030 = p value). ارتباط معنی‌داری میان سایر متغیرهای روش ایمپلنت‌گذاری (0/376 = p value)، محل ایمپلنت (0/872 = p value) و نوع پروتز (0/678 = p value) وجود نداشت. رابطه‌ی مستقیم میان پری‌ایمپلنتیتیس و تاریخ قرارگیری ایمپلنت (0/01 = p value)، تاریخ قرارگیری پروتز (0/064 = p value، قطر ایمپلنت (0/927 = p value) و رابطه‌ی معکوس با طول ایمپلنت (296/0 = p value) وجود داشت که تنها در متغیر تاریخ قرارگیری ایمپلنت، از لحاظ آماری معنی‌دار بود.

    نتیجه‌گیری

    در این مطالعه، فراوانی پری‌ایمپلنتیتیس در بین بیماران مراجعه‌کننده به بخش پریودنتولوژی، 84/9 درصد بود که با عوامل جنسیت، بیماری سیستمیک، عمق پروب، وجود مخاط کراتینیزه، مصرف سیگار، نوع ایمپلنت و تاریخ قرارگیری ایمپلنت ارتباط داشت.

    کلیدواژگان: پری ایمپلنتیتیس، ایمپلنت دندانی، سیگار
  • سکینه شیرعلی، شهرزاد جوادی نژاد*، آرزو طهمورث پور صفحات 254-263
    مقدمه

    خاصیت ضد عفونی کننده‌ی مواد پرکننده‌ی کانال ریشه در روش پالپکتومی، جهت حذف عوامل بیماری‌زای باقی‌مانده از کانال، بسیار مهم به نظر می‌رسد. هدف از این مطالعه، ارزیابی اثر آنتی‌میکروبیال مخلوط زینک‌اکساید ‌اوژنول و درصدهای مختلف نانو‌سیلور در برابر باکتری‌های شایع در کانال دندان‌های شیری با پالپ نکروز بود.

    مواد و روش‌ها

    در این مطالعه‌ی تجربی- آزمایشگاهی، خاصیت ضد میکروبی ترکیب نانوسیلور با غلظت‌های مختلف (0، 0/5، 1، 2، 5 درصد) و ZOE با روش تست تماس مستقیم بر روی باکتری انتروکوکوس فکالیس و استرپتوکوکوس ‌موتانس و اشرشیاکولای مورد بررسی قرار گرفت. نانوسیلور با درصدهای مختلف در ترکیب با ZOE آماده شد، سپس در میکروپلیت قرار گرفت. سوسپانسیون استاندارد باکتری انتروکوکوس فکالیس و استرپتوکوکوس ‌موتانس و اشرشیا‌کولای در مجاورت نمونه‌ها قرار داده و محیط کشت بی‌اچ‌آی‌براث بر روی گروه‌ها افزوده شد. پس از 1 ساعت، 1 روز، 2 روز و 7 روز از هر چاهک، محیط کشت برداشته و به نرمال‌سالین افزوده گردید و رقت‌های مورد نظر به دست آمد و بر روی محیط کشت بی‌اچ‌آی ‌آگار کشت داده شد. در نهایت تعداد کلنی‌های رشد یافته شمارش و داده‌های مطالعه با استفاده از آزمون‌های آماری واریانس دوطرفه و سه طرفه در نرم‌افزار SPSS نسخه‌ی22 تحلیل شد (0/05 = α).

    یافته‌ها

    میانگین تعداد کلنی‌ها در تمام غلظت‌های مخلوط زینک‌اکساید ‌اوژنول و نانوسیلور در برابر باکتری‌ها کاهش پیدا کرده و اختلاف معنی‌داری بود (0/05 > p value). میانگین تعداد کلنی‌ها در تمام غلظت‌ها با گذشت زمان نیز کاهش معنی‌داری داشت (0/05 > p value).

    نتیجه‌گیری‌

    نتایج نشان داد که افزودن نانوسیلور تا 5 درصد به زینک‌اکساید اوژنول، باعث افزایش اثر ضد باکتریایی این ماده در برابر انتروکوکوس ‌فکالیس و استرپتوکوکوس موتانس و اشرشیاکولای می‌شود و این خاصیت آنتی‌باکتریال در طول زمان حفظ می‌گردد.

    کلیدواژگان: زینک اکسایداوژنول سمان، عامل آنتی باکتریال، ذرات نانو، پالپکتومی
  • احسان علی آبادی *، آذین پاد صفحات 264-271
    مقدمه

    با پیشرفت‌های روزافزون علم پزشکی و افزایش طول عمر افراد، تعداد افراد سالمند و مبتلایان به بیماری‌های قلبی که به مطب دندان‌پزشکی مراجعه می‌کنند بیشتر شده است. هدف از این مطالعه، بررسی میزان آگاهی دندان‌پزشکان عمومی شهر شیراز از ملاحظات دندان‌پزشکی در بیماران قلبی بود.

    مواد و روش‌ها

    در این مطالعه‌ی توصیفی- تحلیلی، 217 دندان‌پزشک عمومی، که به روش تصادفی انتخاب شدند با تکمیل پرسش‌نامه‌ای شامل 11 سوال از نظر میزان آگاهی، مورد ارزیابی قرار گرفتند. سپس داده‌ها جمع‌آوری و کدگذاری شدند و جهت تحلیل آماری از آزمون تی و آنالیز واریانس یک طرفه در نرم‌افزار SPSS نسخه‌ی 18 با سطح خطای 0/05 استفاده شد.

    یافته‌ها

    از تعداد کل 217 نفر شرکت‌کننده در مطالعه 52 درصد مرد و 48 درصد زن بودند. میانگین نمره‌ی کل آزمون 6/29 بود. میانگین میزان آگاهی در فارغ‌التحصیلان از دانشگاه‌های داخل کشور در مقایسه با فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های خارج از کشور بالاتر بود. کاهش در میزان آگاهی با افزایش سن و سابقه‌ی کاری مشاهده شد. میزان آگاهی در 25 درصد افراد بالا، در 55 درصد متوسط و در20 درصد پایین بود.

    نتیجه‌گیری

    این مطالعه نشان داد که میزان آگاهی دندان‌پزشکان عمومی شهر شیراز از ملاحظات دندان‌پزشکی در بیماران قلبی کافی نمی‌باشد و بنابراین برنامه‌های آموزشی مداوم جهت افزایش سطح آگاهی و به روز کردن اطلاعات لازم است.

    کلیدواژگان: آگاهی، دندان پزشکان، بیماری های قلبی- عروقی
  • مهدی محمدی*، نینا رهشناس صفحات 272-277
    مقدمه

     انجام پژوهش‌های مستمر در جهت شناسایی نیازها و اولویت‌ها، ایجاد انگیزه و مشارکت و افزایش بهره‌گیری شرکت‌کنندگان ضروری است. هدف این پژوهش، تعیین نظرات نگرش دندان‌پزشکان در مورد هدف و محتوی کنگره و عوامل مرتبط به آن در کنگره‌ی پروستودونتیست‌ها در سال 1397 بود.

    مواد و روش‌ها

    این مطالعه‌ی توصیفی بر روی 270 دندان‌پزشک انجام گرفت. پرسش‌نامه‌ها حاوی مشخصات فردی و 12 گویه که 6 گویه به نفع شرکت در کنگره و 6 گویه بر علیه شرکت در کنگره بود که طبق طبقه‌بندی لیکرت انجام شد و پایایی آن از طریق آزمون تی انجام گرفت. میزان نگرش در نمونه‌ها تعیین و نقش عوامل به آزمون، در آنالیز رگرسیون مشخص گردید.

    یافته‌ها

    دندان‌پزشکان دارای نگرش کاملا موافق نسبت به شرکت در کنگره (4 درصد)، نگرش موافق (73 درصد)، نگرش مخالف (22/6 درصد) و در نهایت، 0/4 درصد، کاملا مخالف بودند. مهم‌ترین انگیزه‌ی نگرش مثبت، گفتگو و مباحثه در کنگره به میزان 93 درصد و بعدی برای کسب درآمد بیشتر (71 درصد) و کم‌ترین انگیزه به میزان 6/6 درصد، آشنایی با متد و وسایل جدید بود

    نتیجه‌گیری

    با اینکه نگرش مثبت به شرکت در برگزاری کنگره قابل قبول بود اما انگیزه‌ی آن‌ها مطلوب نبود و جای نگرانی دارد. اکثر دندان‌پزشکان با انگیزه‌های غیر علمی در برنامه‌های آموزش مداوم شرکت می‌کنند. اقدامات لازم برای اصلاح این انگیزه در شرکت به کنگره، توصیه می‌گردد.

    کلیدواژگان: آموزش، آگاهی، نگرش
  • مهدی محمدی*، نینا رهشناس، مهدی پور نقدی، امیرحسین طغرلیان، فرشته جهانیان صفحات 278-283
    مقدمه

    یکی از مشکلات دانشجویان دندان‌پزشکی، وجود استرس حین برگزاری امتحان عملی می‌باشد. با توجه به اینکه استرس، باعث افزایش کورتیزول در بزاق شده و همچنین موسیقی آرام‌بخش در کاهش استرس نقش به‌سزایی دارد، هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر شنیدن موسیقی آرام‌بخش بر میزان ترشح کورتیزول بزاق بود.

    مواد و روش‌ها

    در این مطالعه‌ی مقطعی، تعداد 20 نفر از دانشجویان دانشکده‌ی دندان‌پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی، به روش مبتنی بر هدف انتخاب و به دو گروه A و B تقسیم شدند. از این افراد امتحان عملی تراش دندان گرفته شد. ابتدا برای گروه A و بار دیگر برای اعضاء گروه B، موسیقی آرام‌بخش پخش شد. از همه‌ی افراد قبل و بعد از امتحان 5 و دقیقه پس از شستن دهان‌شان با آب، 1 سی‌سی از بزاق غیر تحریکی آن‌ها توسط ظرف مخصوص جمع‌آوری شد و جهت اندازه‌گیری میزان کورتیزول بزاق آن‌ها به آزمایشگاه فرستاده شد و میزان آن تعیین گردید. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از آزمون کولموگروف- اسمیرنوف و تی در نرم افزار SPSS نسخه‌ی 22 انجام شد.

    یافته‌ها

    بر اساس نتایج آزمون تی زوج، در گروهی که هفته‌ی اول هنگام امتحان موسیقی شنیده‌اند، تفاوت معنی‌داری در میزان کورتیزول آن‌ها قبل و بعد از امتحان اول به میزان 1/19 ± 1/07 وجود داشت (0/019 = p value). به طوری که در قبل از امتحان میزان کورتیزول بیشتر از بعد بوده است. در گروه هفته‌ی دوم، تفاوت معنی‌داری در میزان کورتیزول آن‌ها قبل و بعد از امتحان اول به میزان 0/29 ± 0/57 وجود داشت (0/0001 = p value). به طوری که در قبل از امتحان، میزان کورتیزول بیشتر از بعد از آن بوده است.

    نتیجه‌گیری

    شنیدن موسقی آرام‌بخش، باعث کاهش هورمون کورتیزول در بزاق (کاهش استرس) شد.

    کلیدواژگان: موسیقی، کورتیزول، ایمونولوژی
  • نیلوفر فلاح چم آسمانی*، داریوش هاشمی نیا، مژده مهدی زاده، آذر اسلامی صفحات 284-291
    مقدمه

     با توجه به افزایش جمعیت افراد سالخورده و به دنبال آن افزایش نیاز به ارزیابی ایمپلنت‌های دندانی قبل از جراحی، گسترش یافته است که یافتن روشی با بهترین دقت تشخیصی، امری ضروری است. لذا هدف از مطالعه‌ی حاضر، مقایسه‌ی دقت نمای پانوراما در رادیوگرافی CBCT با کمک نرم‌افزار On demand در تعیین شاخص‌های مورد استفاده در طرح درمان ایمپلنت نواحی بی‌دندان خلف ماگزیلا بوده است.

    مواد و روش‌ها

    این مطالعه‌ی مقطعی از نوع توصیفی- تحلیلی و مشاهده‌ای بر روی رادیوگرافی‌های CBCT موجود در آرشیو مرکز تصویربرداری خصوصی 43 بیمار (113 دندان) نیازمند ایمپلنت، انجام گرفت. دو نمای پانوراما و کراس سکشنال در هر رادیوگرافی CBCT با هدف مقایسه‌ی متغیرها شامل ارتفاع ریج، وجود پاتولوژی ،وجود سپتا و نیاز به سینوس لیفت مقایسه شدند. از تست‌های McNemar  و تی زوجی برای آنالیز داده‌ها استفاده شد. سطح معنی‌داری 0/05 = p value در نظر گرفته شد.

    یافته‌ها

    نتایج مطالعه نشان داد که میانگین و انحراف معیار ارتفاع ریج باقی‌مانده بر اساس دو روش نمای پانوراما و کراس‌سکشنال CBCT در هیچ یک از دندان‌های مورد بررسی تفاوت معنی‌داری نداشت (0/113 = p value). همچنین نتایج مطالعه ما نشان داد که فراوانی وجود سپتا در سینوس، نیاز به سینوس لیفت، وجود پاتولوژی احتمالی بر اساس دو نمای پانوراما و کراس‌سکشنال CBCT تفاوت معنی‌داری نداشت و مشابه با یکدیگر بود (0/99 = p value).

    نتیجه‌گیری

    با توجه به نتایج مطالعه‌ی حاضر و با در نظر گرفتن محدودیت‌های پژوهش فعلی، می‌توان دریافت که هر دو نمای پانوراما و کراس‌سکشنال دارای دقت بالا در بررسی ارتفاع ریج، وجود سپتا، پاتولوژی و نیاز به سینوس لیفت می‌باشند.

    کلیدواژگان: توموگرافی کامپیوتری پرتو مخروطی، ایمپلنت دندان، سینوس ماگزیلا
  • مهدی محمدی *، فریبا بلوچ صفحات 292-299
    مقدمه

     با توجه به تغییرات ابعادی در قالب‌گیری ایمپلنت‌ها و عوارض شناخته شده آن‌ها و نیز مطرح شدن اسکنرهای داخل دهانی که احتمالا تغییرات ابعادی کم‌تری دارند، این مطالعه با هدف مقایسه‌ی انحراف ابعادی روش‌های قالب‌گیری دیجیتال و کانونشنال در ایمپلنت‌های دندانی انجام پذیرفت.

    مواد و روش‌ها

    این مطالعه‌ی تجربی بر روی 20 نمونه انجام شد. ابتدا با استفاده از یک اسکنر لابراتواری (Amann Girbach, Austria) Ceramill، یک اسکن از مدل استیل تهیه شد. در گروه قالب‌گیری کانونشنال، قالب‌گیری با استفاده از تکنیک Open tray صورت گرفته و پس از ریختن کست، با استفاده از یک اسکنر لابراتواری مدل دیجیتال تهیه شد. در گروه قالب‌گیری دیجیتال با استفاده از اسکنر داخل دهانی (Dentsplay Sirona, USA)، 10 بار مدل استیل اسکن شد. هر یک از فایل‌های دیجیتال به دست آمده از گروه قالب‌گیری کانونشنال و دیجیتال در محیط نرم‌افزار (3D Systems, Rock Hill, SC, USA) Geomagic® Studio سوپرایمپوز شده و میزان تغییرات ابعادی آن ها نسبت به مدل مرجع محاسبه شد. جهت بررسی میزان تغییرات ابعادی گروه های مورد مطالعه از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه (One-way-Anova) استفاده شد (0/05 > p value). تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه‌ی 25 انجام شد.

    یافته‌ها

    نتایج این مطالعه نشان داد که میزان انحراف ابعادی در گروه قالب‌گیری کانونشنال و دیجیتال به ترتیب، 0/057 ± 0/178 و 0/43 ± 0/110 بود که این تفاوت از لحاظ آماری معنی‌دار بود (0/05 > p value).

    نتیجه‌گیری

    دقت قالب‌گیری برای پروتزهای ایمپلنت در زوایای مختلف، با استفاده از اسکنرهای داخل دهانی بالاتر از روش‌های معمول قالب‌گیری با استفاده از مواد قالب‌گیری می‌باشد.

    کلیدواژگان: ایمپلنت دندانی، تکنیک قالب گیری دندان پزشکی، دقت ابعادی قالب
  • سمیه خاقانی، مهرداد برکتین*، مریم عبدالملکی صفحات 300-307
    مقدمه

    مطالعه بر زیست‌سازگاری کامپوزیت‌ها و از جمله بررسی اجزای شسته شده از آن‌ها و تاثیر احتمالی این مواد بر بدن، حایز اهمیت فراوان هستند. هدف از این مطالعه، بررسی میزان شویش اجزای آلی کامپوزیت رزین متداول و اورموسر در محیط‌های مختلف بود.

    مواد و روش‌ها

    در این مطالعه‌ی تجربی آزمایشگاهی، با استفاده از یک مولد تفلونی 32 نمونه از دو نوع کامپوزیت (کامپوزیت میکروهیبرید All purpose متاکریلات بیس و اورموسر (ادمیرافیوژن)) با قطر 6 میلی‌متر و ارتفاع 2 میلی‌متر آماده‌سازی شد. نمونه‌ها در آب مقطر و متانول غوطه‌ور شدند. پس از 24 ساعت و 7 روز میزان آزاد شدن تری‌اتیلن گلیکول دی‌متاکریلات (TEGDMA)، اورتان دی‌متاکریلات (UDMA) و کامفورکینون (CQ) توسط دستگاه کروماتوگرافی گازی بررسی شد. نتایج با استفاده از آزمون‌های آماری توکی، ANOVA در نرم‌افزار SPSS نسخه‌ی 23 مورد ارزیابی قرار گرفت (0/05 > α).

    یافته‌ها

    میزان شویش TEGDMA، UDMA، CQ به طور معنی‌داری کمتر از کامپوزیت میکروهیبرید است (0/009 > p value) و این اختلاف معنی‌دار با گذشت زمان یک هفته برای هر دو ماده وجود داشت (0/001 > p value).

    نتیجه‌گیری

    کامپوزیت اورموسر کمترین میزان شویش اجزای TEGDMA، UDMA و CQ را نسبت به کامپوزیت میکروهیبرید داشت و میزان شویش کامپوزیت اورموسر در آب کمتر از متانول بود و میزان شویش CQ در کامپوزیت اورموسر در متانول بیشتر از سایر اجزا بود.

    کلیدواژگان: کامپوزیت رزین، شویش، اورتان دی متاکریلات، تری اتیلن گلیکول دی متاکریلات، کامفورکینون
  • حجت طالبی عزآبادی، میثم مهابادی*، امیرحسین کوثری صفحات 308-313
    مقدمه

     شکست بیس دنچر و ترمیم آن، یکی ازدغدغه‌های اصلی بیماران دارای بی‌دندانی کامل است که اغلب نتیجه‌ی بی‌دقتی بیمار در نگهداری دنچر یا کم بودن استحکام و مقاومت به شکست رزین آکریل می‌باشد. هدف از این مطالعه، مقایسه‌ی استحکام به شکست رزین آکریل گرماپخت، سرماپخت و تزریقی به روش تست خمش سه نقطه‌ای بود.

    مواد و روش‌ها

    در این مطالعه‌ی تجربی- آزمایشگاهی، 30 بلوک به ابعاد 50×25×5/2 میلی‌متر رزین آکریلی با سه روش تهیه‌ی سرماپخت، گرماپخت و تزریقی آماده شدند. نمونه‌ها در یک دستگاه انکوباتور به مدت 24 ساعت به منظور مشابه‌سازی با شرایط دهانی نگهداری شدند. سپس توسط دستگاه آزمایش یونیورسال با روش تست خمش سه نقطه‌ای به آن نیرو وارد شد. نیروی حاصل برای شکست نمونه‌ها اندازه‌گیری شد و نتایج به کمک آزمون‌های آماری کروسکال- والیس و ویلکاکسون در نرم‌افزار SPSS نسخه‌ی 22 تجزیه تحلیل شدند (0/05 > p value).

    یافته‌ها

    در بین سه نمونه‌ی مختلف مقاومت به شکست رزین آکریل سرماپخت، کم‌ترین حد بود و مقاومت به شکست رزین آکریل تزریقی، بیشترین میزان بود. تفاوت در نوع آکریل در مقاومت به شکست بین 3 گروه معنی‌دار بود (0/001 > p value).

    نتیجه‌گیری

    با توجه به اینکه مقاومت به شکست رزین آکریل تزریقی بیشترین حد است، برای تهیه‌ی دنچرهای مقاوم در برابر شکست، مناسب‌تر می‌باشد.

    کلیدواژگان: رزین آکریل، استحکام خمشی، دنچر
  • مهدی نیکنامی، سمانه مرادی *، محمد مهدی سلطانی صفحات 314-327
    مقدمه

     در سال‌های اخیر، تصاویر CBCT به دلیل مزایای متعدد نظیر ایجاد تصاویر سه‌بعدی، راحتی تهیه‌ی‌ تصاویر و امکان بازسازی داده‌ها، کاربردهای فراوانی در دندان‌پزشکی پیدا کرده است. مطالعه‌ی حاضر با هدف تعیین میزان آگاهی و نگرش دندان‌پزشکان شاغل در شهر تهران درباره‌‌ی موارد تجویز تصاویر CBCT در سال 1397 انجام شد.

    مواد و روش‌ها

    این مطالعه با روش توصیفی- مقطعی بر روی 199 نفر از دندان‌پزشکان شاغل در شهر تهران در سال 97-1396 انجام شد. پرسش‌نامه‌ی‌ پژوهش بر اساس اصول استاندارد در 24 گزینه طراحی و نمرات آگاهی با اختصاص یک نمره به پاسخ‌های صحیح و صفر نمره به پاسخ‌های غلط به دست آمد. اثرات متغیرهای مختلف مانند سن، سابقه‌ی کار و غیره در نمرات آگاهی دندان‌پزشکان با استفاده از آزمون رگرسیون خطی بررسی شد. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از نرم‌افزار آماری SPSS نسخه‌ی 22 استفاده شد. ارتباط نمرات آگاهی با نحوه‌ی پاسخ‌دهی به برخی سوالات پرسش‌نامه با ضریب همبستگی اسپیرمن محاسبه گردید.

    یافته‌ها

    میانگین آگاهی دندان‌پزشکان درباره‌‌ی CBCT برابر با 7/77 و انحراف معیار برابر با 2/02 برآورد گردید. محدوده‌ی‌ نمرات آگاهی دندان‌پزشکان درباره‌ی‌ موضوع برابر 3-15 بوده است. میانگین آگاهی دندان‌پزشکان درباره‌ی‌ CBCT برحسب پارامترهای مختلف تقریبا در یک محدوده قرار داشته است. هیچ یک از متغیرهای مدت زمان اشتغال به حرفه‌ی‌ دندان‌پزشکی، سن، تجویز یا عدم تجویز CBCT برای بیماران و تمایل یا عدم تمایل برای آموزش نرم‌افزارهای CBCT، اثرات آشکاری در پیش‌بینی آگاهی دندان‌پزشکان نداشته‌اند (0/19 = p value).

    نتیجه‌گیری

    با وجود این‌که دندان‌پزشکان شهر تهران، آگاهی متوسطی درباره‌ی‌ موارد تجویز CBCT داشتند، به دلیل مسوولیت آن‌ها در ارتقاء سلامت دهان و دندان افراد و با در نظر گرفتن مزایای کاربرد CBCT در ارتقاء کیفیت درمان‌ و بهبود سلامت دهان و دندان، به نظر می‌رسد این آگاهی باید از طرق مختلف ارتقاء یابد.

    کلیدواژگان: توموگرافی کامپیوتری با اشعه ی مخروطی، آگاهی، نگرش، دندان پزشکان
  • ساندرا مهرعلیزاده *، علیرضا میرزایی، یلدا سالاری، ساینا اربابی صفحات 328-334
    مقدمه

     دستیابی به روش‌های غیر تهاجمی جهت تشخیص مناسب پوسیدگی‌های ثانویه مجاور ترمیم‌های آمالگام از اهمیت بالایی برخوردار است و از آن‌جایی که در بسیاری اوقات با معاینه‌ی بالینی به تنهایی امکان تشخیص دقیق پوسیدگی‌های پروگزیمالی و ثانویه وجود ندارد، جهت تشخیص دقیق، استفاده از دیاگنودنت و رادیوگرافی مناسب مورد نیاز می‌باشد. امروزه استفاده از لیزر فلورسنت (دیاگنودنت) و رادیوگرافی دیجیتال داخل دهانی فسفرپلیت به دلیل حساسیت بالاتر نسبت به روش‌های معاینه‌ی چشمی و حس لامسه رو به افزایش است. با توجه به نتایج متفاوت مطالعات در مورد قدرت تشخیصی این دو دستگاه بر روی پوسیدگی‌های ثانویه، هدف از این مطالعه، مقایسه‌ی قدرت دو تکنیک دیاگنودنت و رادیوگرافی داخل دهانی فسفرپلیت در تشخیص پوسیدگی‌های ثانویه حفرات کلاس II آمالگام بود.

    مواد و روش‌ها

    در این مطالعه‌ی تشخیصی از 40 دندان پرمولر کشیده شده‌ی انسانی سالم استفاده شد. ابتدا 40 حفره‌ی کلاس II با تهیه شد و با آمالگام پر گردید. در مرحله‌ی اول، رادیوگرافی با سیستم رادیوگرافی داخل دهانی دیجیتال PSP تهیه و در سیستم ذخیره شد. سپس به منظور شبیه‌سازی پوسیدگی ثانویه در CEJ دندان‌ها پس از کدگذاری و سیل نواحی دیگر، در محلول اسید لاکتیک 0/1 مولار و pH 4، به مدت 3 هفته گذاشته شدند. در مرحله‌ی تشخیص بالینی از دیاگنودنت جهت تشخیص پوسیدگی ثانویه استفاده گردید. در مرحله‌ی آخر از دندان‌های دارای پوسیدگی توسط سنسور دیجتال رادیوگرافی تهیه شد. مجموعه‌ی 80 کلیشه توسط دو متخصص رادیولوژی دهان، فک و صورت مشاهده و بررسی شدند. تشخیص ناصحیح (F.P,F.N) دو روش نسبت به تشخیص‌های واقعی با آزمون تی و با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه‌ی 16 مورد تحلیل آماری قرار گرفت. سطح معنی‌داری کمتر از 0/05 در نظر گرفته شد.

    یافته‌ها

    این مطالعه بر روی تعداد 40 نمونه‌ی دندان با دو روش دیاگنودنت و رادیوگرافی دیجیتال داخل دهانی PSP انجام گرفت: تشخیص ناصحیح (F.P,F.N) روش داخل دهانی برابر با 28/5 درصد و در روش دیاگنودنت برابر با 21/2 درصد بود (0/3 = p value).

    نتیجه‌گیری

    در تشخیص پوسیدگی‌های ثانویه حفرات کلاس II آمالگام، دیاگنودنت و رادیوگرافی دیجیتال داخل دهانی دارای قدرت مشابه می‌باشند.

  • زهره افشاری، جابر یقینی * صفحات 335-344
    مقدمه

     پیوند بافت نرم برای اهداف متعددی همراه با ایمپلنت به کار می‌رود. تکنیک‌های پیوند بافت نرم اتوژن، نتایج قابل قبولی را نشان داده‌اند. با این حال این تکنیک‌ها باعث افزایش طول مدت جراحی و عوارض بعد از آن می‌شوند. بافت‌های آلوژنیک و زنوژنیک مزایایی نسبت به پیوندهای اتوژن دارند. مطالعات متعددی نتایج درمانی موفقی را با ماتریکس پوستی بدون سلول ADM (Acellular dermal mat) به عنوان جایگزین بافت نرم اتوژن برای درمان نقایص موکوجینجیوال در ایمپلنت‌های دندانی را گزارش کرده‌اند. هدف از این مطالعه، مروری بر تکنیک‌های مختلف پیوند بافت نرم اطراف ایمپلنت‌های دندانی بود.

    مواد و روش‌ها

    این مطالعه‌ی مروری بر مبنای جستجو در پایگاه‌های اطلاعاتی PubMed، Scopus، Cochrane و Web of Science تا ژانویه 2020 با استفاده از کلید واژه‌های «آگمنتاسیون بافت نرم، ایمپلنت دندانی، لثه‌ی کراتینیزه و ماتریکس پوستی بدون سلول» انجام شده است.

    یافته‌ها

    استاندارد طلایی افزایش ضخامت بافت نرم اطراف ایمپلنت‌های دندانی، استفاده از پیوند بافت همبند اتوژن می‌باشد. استفاده از مواد آلوژنیک به عنوان جایگزین برای این بافت‌ها با مزایایی همراه است.

    نتیجه‌گیری

    ماتریکس پوستی بدون سلول، جایگزین مناسبی برای پیوند بافت همبند اتوژن جهت افزایش ضخامت و عرض بافت کراتینیزه‌ی اطراف ایمپلنت‌های دندانی می‌باشد.

    کلیدواژگان: ایمپلنت دندانی، پیوند بافت، لثه، آلودرم
  • جلیل مدرسی، علیرضا میرزائیان، زهرا المدرسی، راحله موسوی صفحات 345-351
    مقدمه

     اپکسیفیکاسیون با هیدروکسید کلسیم روش معمول ایجاد سد اپیکالی در دندان‌هایی با آپکس باز می‌باشد. امروزه اپکسیفیکاسیون یک جلسه‌ای با مواد مناسب که دارای حلالیت و سمیت کم، سازگاری زیستی مناسب و توانایی در القا تولید بافت کلسیفیه روی سمان و محرک ترمیم استخوان و لیگمان پریودنتال می‌باشند، مقبولیت بیشتری یافته است. سرامیک سرد که برای پر کردن انتهای کانال در جراحی ریشه معرفی شده بود خواص مطلوب جهت اپکسیفیکاسیون را در مطالعات قبلی نشان داده است.

    گزارش مورد

    این گزارش مورد، اپکسیفیکاسیون موفق در دندان سانترال بالا سمت راست دختری 10ساله را با سرامیک سرد، توصیف می‌کند. در پی‌گیری یک و دو ساله بهبود ضایعه، عدم علایم بالینی در معاینه، تشکیل لیگمان پریودنتال جدید و بازسازی استخوان تحلیل رفته مشاهده شد.

    نتیجه‌گیری

    با توجه به این نتایج مطالعه، سرامیک سرد می‌تواند به عنوان یک ماده‌ی موثر برای اپکسیفیکاسیون در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: سرامیک ها، آپکس باز، اپکسیفیکاسیون، زیست سازگاری
|
  • Sheida Fazlalizadeh, Ali Khalighi Sigarudi, Hale Valizadeh Haghi Pages 233-243
    Introduction

     The cause and incidence of the maxillofacial fractures changes according to the mechanism of the injury and demographic factors. Detecting the possible relationship between the causes of the accident and the most common bone areas that usually affected by that specific accident, can be helpful in faster and easier diagnosis of the type of possible injury in traumatic patient. So the aim of this study was to evaluate the relationship between the distribution of midface and mandibular fracture areas and the causes of the accident and also investigation of the epidemiological factors.

    Materials and Methods

     This is a retrospective descriptive study and datas were analyzed with Chi-square and Fisher exact analysis tests with SPSS 16 (95% CI).

    Results

     This study was done on 216 patients with a total of 249 midface and mandibular fractures. The ratio of males to females was 7.1. The age range was 5 to 82 years (mean 29 years). Most fractures were related to midface (50.6%) and in age range 20-30 years old. distribiution of Fractures in age groups (p value < 0.027), distribiution of accident causes in two generic groups(p value < 0.001), distribiution of accident causes in separation of midface from mandibular fractures in two generic groups(p value < 0.0001, p value < 0.002, p value < 0.001) and distribiution of treatment process in separation of midface from mandibular fractures (p value < 0.0001) were statistically significant. Distribution of accident causes in age groups (p value < 0.0001) and in separation of midface from mandibular fractures, was only significant in midface. The most frequent cause of fractures in males was motor cycle accident and in females was car accidents .Nasal is the most common fracture site of the midface (46.25%) and body (61.23%), parasymphysis (18.52%) and angle(16.2%) are the most common fracture sites of mandible. Angle and zmc were most fractured in fight, parasymphysis was most fractured in falling and other causes are mostly lead to a broken nose.

    Conclusion

     Having the Knowledge about the sites that are most commonly fractured in every accident, can helps the clinician in recognizing the sites that should pay more attention to them.

    Keywords: Maxillofacial injuries, Mandibular fractures, Fracture epidemiology
  • Farzane Vaziri, Reza Lotfi, Shakiba Akbarian, Elaheh Amirian* Pages 244-253
    Introduction

    One of the most common problems after implant treatment is peri-implant disease. Recognizing the prevalence of peri-implant disease has a significant role in reducing unwanted complications after implant placement.The purpose of this study was to determine the prevalence of peri-implant disease in patient referring to periodontics department of Yazd Dental School.

    Materials & Methods

    In this cross-sectional study, for patients who have been placed the implant inthe periodontics department of dental school in the period of six years, clinical examination and patient records done. Finally, the data were analyzed by SPSS 18 software and Chi-square statistical test.

    Results

    In this study there was a significant relationship between healthy group and peri-implantitis in the terms of gender (p value= 0.047).but there is no significant relationship between age groups (p value = 0.385). There is a significant relationship between systemic disease (p value = 0.071), probing depth (p value = 0.0001), presence of keratinized mucosa (p value = 0.001) and smoking (p value = 0.036) with peri-implantitis. This relationship is not significant in the plaque index variable (p value = 0.229). There is significant relationship between implant type and peri-implantitis(p value = 0.030), but there is no significant correlation for implant location (0.872), prosthesis type (0.678), implant method (0.367).There is direct relationship between the date of implant placement (p value = 0.01, rs = 0.229) and implant diameter (p value = 0.927, rs = 0.08) with peri-implantitis and inverse relationship between implant length (p value = 0.296, rs = 0.046) and peri-implantitis, which is statistically significant only in date of implant placement variable.

    Conclusion

    Based on our data, prevalence of peri-implantitis in patients referred to periodontics department was 84.9%. Statistically significant relationship was shown between gender, systemic disease, probing depth, keratinized mucosa, smoking, implant type, bridge and date of implant placement and peri-implantitis.

    Keywords: Peri-implantitis, Dental implants, Smoking
  • SakinehShirali, ShahrzadJavadinejad, ArezoTahmoraspour Pages 254-263
    Introduction

     The disinfecting effect of root filling materials used in pulpectomy is imperative for the elimination of residual pathogenic microorganisms from the root canal system. This study aimed to assess the antimicrobial effect of ZOE mixed with different concentrations of nanosilver on bacteria commonly isolated from the primary teeth with necrotic pulp.

    Materials and Methods

     This in vitro study evaluated the antimicrobial effect of ZOE mixed with 0%, 0.5%, 1%, 2%, and 5% concentrations of nanosilver on Enterococcus faecalis (E. faecalis), Streptococcus mutans (S. mutans), and Escherichia coli (E. coli) using the direct contact test. Nanosilver was mixed at different concentrations with ZOE and applied to microplates. Suspensions of standard strains of E. faecalis, S. mutans, and E. coli were prepared and exposed to the mixtures. Brain heart infusion broth was also added. Samples of the culture medium were taken from the wells after1 hour and 1, 2, and 7 days and added to a saline solution to obtain the respective dilutions and cultured on brain heart infusion agar. Finally, the number of colonies was counted. Data were analyzed with two-way and three-way ANOVA using SPSS 22 (α = 0.05).

    Results

     The mean colony counts significantly decreased following exposure to different concentrations of nanosilver mixed with ZOE, with significant differences between the groups (p value < 0.05). The mean colony counts significantly decreased over time at all the concentrations (p value < 0.05).

    Conclusion

     The results showed that the incorporation of nanosilver by up to 5% to ZOE enhanced its antibacterial activity against E. faecalis, S. mutans, and E. coli. Moreover, the mixtures retained their antibacterial property over time.

    Keywords: Antibacterial agents, Nanoparticles, Pulpectomy, Zinc oxide-eugenol cement
  • Ehsan Aliabadi *, Azin Pad Pages 264-271
    Introduction

    With increasing advances in medical science and increasing longevity of people, the number of the elderly and patients with cardiovascular diseases, referring to dental offices, has increased significantly. This study aimed to evaluate the knowledge of general dental practitioners about dental considerations in cardiac patients in Shiraz, Iran.

    Materials and Methods

    In a descriptive and analytical study, 217 general dentists, selected randomly, were questioned. The participants completed a questionnaire consisting of eleven questions. Data was then collected, coded, and analyzed with SPSS 18 using t-test and one-way ANOVA (α = 0.05).

    Results

    Of all the 217 participants, 52% were male, and 48% were female. The average score was 6.29. The average knowledge score was higher in participants having graduated from domestic universities compared with those having studied abroad. The rate of knowledge decreased with aging and an increase in working years. The rates of knowledge were high in 25%, medium in 55%, and low in 20%.

    Conclusion

    This study showed that the knowledge of general dental practitioners in Shiraz was not sufficient about dental considerations in cardiac patients. Therefore, continuing education programs are necessary to enhance their knowledge.

    Keywords: Cardiovascular diseases, Dentists, Knowledge
  • Mehdi Mohammadi*, Nina Rahshenas Pages 272-277
    Introduction

     Investigations into continuing education programs are necessary to identify the needs and priorities, motivate the participants, and improve their benefits. This study was performed to assess dentists’ viewpoints about the aims, the content, and the relevant factors in the prosthodontics congress.

    Materials and Methods

     This descriptive cross-sectional study was conducted on 270 dentists participating in the 52nd Iranian Dental Association Congress (2016). The questionnaire consisted of demographic data and 12 statements, with six statements supporting participation in the Congress and six against it. Likert scale was used to score the questionnaire, and its validity was evaluated with t-test. The participants’ attitudes were determined, and the relevant factors were assessed with regression analysis.

    Results

     4% of the dentists had a highly positive attitude towards participating in the congress, 73% had a negative attitude, 22.6% had a negative attitude, and 0.4% had a highly negative attitude. The most important reason for a positive attitude was discussions and debates in the Congress (93%), followed by making more money (71%), and the least motivation (6.6%) was familiarity with new methods and tools.

    Conclusion

     Although the participants’ positive attitudes were at a favorable level, their motivation was not favorable, causing some concern. Most dentists participated in continuing education programs with non-scientific motives. Measures are recommended for improving motivations for participating in congresses.

    Keywords: Attitudes, Education, Knowledge
  • Mehdi Mohammadi*, Nina Rahshenas, Mehdi Pournaghdi, Amir Hossein Toghrolian, Fereshteh Jahanian Pages 278-283
    Introduction

     One of the common concerns among dental students is stress during practical exams. Based on the available studies, stress might increase salivary cortisol levels. On the other hand, light music has a significant role in decreasing stress. This study aimed to evaluate the effect of listening to light music on salivary cortisol levels in dental students.

    Materials and methods

     In this cross-over study, 20 students of the Islamic Azad University in Tehran were selected using an objective-biased method and divided into two groups of A and B. The subjects were given a practical tooth preparation test. Light music was first played for group A subjects and then for group B subjects. On both exam days, 1 mL of unstimulated salivary samples were collected in a special container from all subjects before and after the exam and 5 minutes after they washed their mouth with water. The samples were sent to the laboratory for measuring salivary cortisol levels. Data were analyzed with the Kolmogorov–Smirnov test and paired t-test using SPSS 22.

    Results

     In the group which listened to light music while sitting for the exam in the first week, there was a significant difference in the salivary cortisol levels before and after the first test at around 1.07 ± 1.19 (p value = 0.019), with higher levels of cortisol before the exam. In the second-week group, there was a significant difference in salivary cortisol levels after the first exam at around 0.57 ± 0.29 (p value = 0.001), with higher cortisol levels before the exam.

    Conclusion

     Listening to light music decreased salivary cortisol levels, indicating lower stress levels.

    Keywords: Cortisol, Immunology, Music
  • Niloofar Fallah *, Darioush Hasheminia, Mojdeh Mehdizadeh, Azar Eslami Pages 284-291
    Introduction

    Due to the increasing population of the elderly and the ever-increasing need for evaluating dental implants preoperatively, it is necessary to find a method with the best diagnostic accuracy. Therefore, this study aimed to compare the accuracy of panoramic views of CBCT radiography using Ondemand software in determining the indices used in the implant treatment planning of the edentulous posterior maxilla.

    Materials and Methods

    This cross-sectional, descriptive/analytical study was performed on CBCT radiographs of 43 patients (113 teeth) requiring implants in the archives of a private radiology center. Two panoramic and cross-sectional views were compared in each CBCT radiograph to compare different variables, including ridge height, pathologic entities, septa, and sinus lift requirement. McNemar test and Paired t-test were used for data analysis. The significance level was considered at p value = 0.05.

    Results

    The results showed no significant differences in the means and standard deviations of the height of the residual ridge between panoramic and cross-sectional CBCT views in any of the teeth studied (p value = 0.113). Maxillary sinus septa, the need for a sinus lift procedure, and probable pathologic entities were not significantly different between panoramic and cross-sectional CBCT views (p value = 0.99).

    Conclusion

    Under the limitations of the present study, it can be concluded that both panoramic and cross-sectional views are highly accurate in assessing the ridge height, septa, pathologic entities, and need for a sinus lift procedure.

    Keywords: Dental implants, Cone-beam computed tomography, Maxillary sinus
  • Mehdi Mohammadi*, Fariba Balouch Pages 292-299
    Introduction

     Given the dimensional changes in implant impressions and its complications, and the introduction of intraoral scanners that are likely to result in less dimensional changes, this study aimed to compare the dimensional changes of digital and conventional impression techniques in dental implants.

    Materials and Methods

     The experimental study was conducted on 20 samples. First, a Ceramill laboratory scanner (Amann Girbach, Austria) was used to scan a stainless steel model. In the conventional impression group, an impression was taken with the open tray technique, and after pouring the cast, a digital model was prepared using a laboratory scanner. In the digital impression group, an intraoral scanner (Dentsplay Sirona, USA) was used to scan the stainless steel model 10 times. Each digital file obtained from groups 1 and 2 was superimposed on the Studio software environment (Geomagic® Studio 3D Systems, Rock Hill, SC, USA), and their dimensional changes were calculated. One-way ANOVA was used to evaluate dimensional changes of the two groups. Data were analyzed with SPSS 25.

    Results

     The results showed that the dimensional changes in conventional and digital impression groups were 0.178 ± 0.057 and 0.110 ± 0.43, respectively, with a significant difference.

    Conclusion

     The impression accuracy for implant prostheses at different angles, using an intraoral scanner, was higher than the conventional impression technique using an impression material.

    Keywords: Dental implants, Dental impression technique, Impression dimensional accuracy
  • Somayeh Khaghani, Mehrdad Barekatein *, Maryam Abdolmaleki Pages 300-307
    Introduction

     It is essential to study the biocompatibility of composite resins, including the leached components and their potential impact on human health. This study investigated the elution of organic components of a conventional composite resin and Ormocer in different environments.

    Materials and Methods

     In this experimental study, a Teflon mold was used to prepare 32 samples of two types of composite resin (All-purpose methacrylate-based microhybrid composite resin and Ormocer [Admira Fusion]) with a diameter of 6 mm and a height of 2 mm. The samples were immersed in distilled water and methanol. After 24 hours and 7 days, the amounts of TEGDMA, UDMA, and CQ in Ormocer released were checked by a gas chromatography device; the results were analyzed with one-way ANOVA and Tukey tests using SPSS 23 (α < 0.05).

    Results

     The elution of TEGDMA, UDMA, and CQ in Ormocer were significantly lower than microhybrid composite resins (p value < 0.009), and the significant difference persisted over one week for both materials (p value < 0.001).

    Conclusion

     The Ormocer composite showed the lowest elution of TEGDMA, UDMA, and CQ components compared to the microhybrid composite resin. The elution of Ormocer composite resin in water was lower than that in methanol; also, the elution of CQ of Ormocer composite resin in methanol was higher than other components.

    Keywords: Camphorquinone, Composite resin, Elution, Triethylene glycol dimethacrylate, Urethane dimethacrylate
  • Hojat Talebi, Meysam Mahabadi*, Amir Hossein Kowsari Pages 308-313
    Introduction

     Fracture of the denture base and its repair are one of the main concerns of patients with a complete denture. This is often due to patients’ carelessness in maintaining dentures, or a low strength and resistance of the acrylic resin. This study aimed to compare the fracture resistance of heat-cured, self-cured, and injectable acrylic resins using a three-point flexural test.

    Materials and Methods

     In this experimental study, 30 blocks of acrylic resin (Ivoclar VivaDent-Liechtenstein), measuring 2.5×25×50were prepared with three methods of heat-cured¸ self-cured, and injection. The samples were incubated for 24 hours to simulate the oral conditions. The samples were then subjected to three-point flexural testing in a universal testing machine. The force required for the failure of the samples was measured, and the results were compared and analyzed using Kruskal-Wallis and Wilcoxon tests with SPSS 22 (α = 0.05).

    Results

     Among the three samples, the fracture resistance of the self-cured acrylic resin was the lowest, and the fracture resistance of the injected acrylic resin was the highest. The differences in fracture resistance between the acrylic resins were significant (p value < 0.001).

    Conclusion

     Since the injected acrylic resin exhibited the highest fracture resistance, it is more appropriate for the fabrication of fracture-resistant dentures.

    Keywords: Acrylic resins, Dentures, Flexural strength
  • Mehdi Niknami, Samaneh Moradi *, Mohammad Mehdi Soltani Pages 314-327
    Introduction

     CBCT imaging systems are widely used in different dental treatment fields in recent years due to their advantages, such as obtaining 3D images, ease of image acquisition, and reconstruction of data. This study assessed the knowledge and attitudes of dentists in Tehran about the use and indications of the CBCT technique in 2017-2018.

    Materials and Methods

     In a descriptive cross-sectional study, 199 dentists in Tehran were selected. A questionnaire was designed using standard methods with 24 items. The knowledge scores of the dentists were calculated by assigning 1 score to each correct answer and 0 for each incorrect answer. A linear regression test determined the effects of different parameters on the knowledge scores. SPSS was used for statistical analyses. Spearman’s correlation coefficient was used to analyze the relationship between the knowledge scores and the answers provided for some questions.

    Results

     The mean knowledge score of the dentists about CBCT prescription indications was 7.77, with a standard deviation of 2.02. The knowledge score range was 3-15. The mean scores of knowledge were similar regarding different parameters. The years in the dental occupation among dentists, age, prescription of CBCT for the patients, or intention to receive education on CBCT software did not affect the prediction of knowledge scores of the dentists (p value < 0.19).

    Conclusion

     Since dentists in Tehran exhibited moderate knowledge regarding the indications of CBCT, efforts should be made to improve their knowledge level due to their responsibility in oral health and the benefits of CBCT images to increase the quality of dental treatments.

    Keywords: Attitude, Cone-beam computed tomography, Dentists, Knowledge
  • Sandra Mehralizadeh, Alireza Mirzaei, Yalda Salari, Saina Arbabi Pages 328-334
    Introduction

     It is of utmost importance to achieve a non-invasive method to diagnose secondary caries next to amalgam restorations. In many cases, clinical examination alone does not allow an accurate diagnosis of recurrent and proximal caries; therefore, appropriate radiographs and Diagnodent are required. The use of Diagnodent (laser fluorescence) and intraoral digital x-ray radiography (PSP) is increasing instead of visual inspection and tactile examination. Given the discrepancies in the results of studies about Diagnodent and digital x-ray radiography (PSP) for the detection of secondary caries, this study aimed to compare the diagnostic power of Diagnodet and intraoral digital radiography to detect secondary caries in class II  amalgam restorations.

    Materials and Methods

     In this diagnostic study, 40 healthy human premolar teeth were used. First, 40 class II cavities were prepared and restored with amalgam. In the first stage, the teeth underwent radiography with an intraoral PSP system and saved. The teeth were then immersed in 0.1 mol lactic acid (pH = 4) to simulate recurrent caries for three weeks. Diagnodent was used in the clinical diagnosis to detect recurrent caries. In the final stage, teeth with recurrent caries underwent digital radiography. Finally, two oral and maxillofacial radiologists evaluated all the 80 radiographs. T-test was used to analyze the false-positive (FP) and false-negative (FN) results of the two techniques with SPSS 16 (α = 0.05).

    Results

     The study was carried out on 40 teeth using Diagnodent and intraoral PSP radiography. Incorrect diagnoses (FP and FN) were recorded in 28.5% and 21.2% of the cases with digital radiography and Diagnodent techniques, respectively (p value = 0.3).

    Conclusion

     Diagnodent and intraoral digital radiography exhibited similar diagnostic power in the detection of secondary caries around class II amalgam restorations.

    Keywords: Diagnodent, Digital intraoral phosphore systems, Secondary caries
  • Zohreh Afshari, Jaber Yaghini * Pages 335-344
    Introduction

     Soft tissue grafts are used around dental implants for different purposes. Autogenous soft tissue graft techniques have yielded favorable results. However, these techniques increase the duration of surgery and postoperative complications. Allogeneic and xenogeneic tissues have advantages over autogenous grafts. Numerous studies have reported successful treatment outcomes with acellular dermal matrix (ADM) as an alternative to autogenous soft tissue for treating mucogingival defects around dental implants. This study aimed to review various soft tissue techniques around dental implants.

    Materials and Methods

     In this systematic review, a search was run in four databases, including PubMed, Scopus, Web of Science, and Cochrane until January 2020 with these key words: soft tissue augmentation, dental implants, keratinized gingiva and acellular dermal matrix.

    Results

     Autogenous connective tissue graft is the gold standard technique for increasing the thickness of soft tissue around dental implants. The use of allogeneic materials as an alternative to these tissues is associated with some advantages.

    Conclusion

     ADM is a suitable alternative for autogenous connective tissue grafts to increase the thickness and width of keratinized tissue around dental implants.

    Keywords: Alloderm, Dental implant, Gingiva, Tissue graft
  • Jalil Modaresi, Alireza Mirzaeeian, Zahra Almodaresi, Rahele Mousavi * Pages 345-351
    Introduction

     Apexification with calcium hydroxide is the traditional method to create an apical seal in open-apex teeth. Recently, single-visit apexification with suitable materials has gained popularity. A material suggested for this aim should have low solubility, low toxicity, and biocompatibility, and induce a calcified barrier and regenerate bone and PDL. Cold ceramic, introduced as a root-end filling material, has exhibited favorable properties for apexification in previous studies.

    Case report

    This case report describes successful apexification of a maxillary right central incisor in a 10-year-old girl with cold ceramic. One- and two-year follow-ups showed resolution of the lesion, absence of any clinical signs, new PDL formation, and bone regeneration.

    Conclusion

     According to the results, cold ceramic can be considered an effective material for apexification.

    Keywords: Apexification, Biocompatibility, Ceramics, Open apex