فهرست مطالب

روانشناسی تحلیلی شناختی - پیاپی 41 (تابستان 1399)

فصلنامه روانشناسی تحلیلی شناختی
پیاپی 41 (تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/07/16
  • تعداد عناوین: 7
|
  • زهرا خلقی، اصغر آقایی*، هادی فرهادی صفحات 1-13
    هدف

    این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی آموزش والدین با رویکرد آدلر-درایکورس بر مهارت های عصب روان شناختی و رفتار اجتماعی کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه و بیش فعالی انجام شد.

    روش

    روش پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل و دوره پیگیری دو ماهه بود. جامعه آماری پژوهش حاضر، شامل کودکان دبستانی مبتلا به اختلال نقص توجه و بیش فعالی و والدین آنها در شهر اصفهان در سال تحصیلی 98-1397 بود. در این پژوهش تعداد 30 کودک دبستانی مبتلا به اختلال نقص توجه و بیش فعالی با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و با گمارش تصادفی در گروه های آزمایش و کنترل گمارده شدند (در هر گروه 15 کودک). والدین گروه آزمایش به مدت 10 جلسه تحت آموزش رویکرد آدلر-درایکورس (امیری، علیزاده و فرخی، 1393) قرار گرفتند. در این پژوهش از پرسشنامه های اختلال نقص توجه و بیش فعالی کانرز فرم والدین (بروک و کلینتون، 2007)، مهارت های عصب روان شناختی (کانرز، 2004) و رفتار اجتماعی (ماتسون و همکاران، 1983) استفاده شد. داده های حاصل از پژوهش به شیوه تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر با استفاده از نرم افزار آماری 23SPSS تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که آموزش والدین با رویکرد آدلر-درایکورس بر مهارت های عصب روان شناختی (001/0p <)و رفتار اجتماعی (001/0 <p) کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه و بیش فعالی تاثیر معنادار داشته است.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های پژوهش حاضر می توان چنین نتیجه گرفت که آموزش والدین با رویکرد آدلر-درایکورس با تمرکز بر اصول بهنجار تعامل والد-فرزندی می تواند به عنوان یک روش کارآمد جهت بهبود مهارت های عصب روان شناختی و رفتار اجتماعی کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه و بیش فعالی مورد استفاده گیرد.

    کلیدواژگان: رویکرد آدلر-درایکورس، مهارت های عصب روان شناختی، رفتار اجتماعی، اختلال نقص توجه و بیش فعالی
  • بهمن پیرمردوند چگینی*، صدیقه احمدی، توفیق آلبوغبیش، سمیرا نظامیوند چگینی صفحات 15-30
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف اثربخشی آموزش مبتنی بر شناخت درمانی به روش مایکل فری بر افسردگی، احساس تنهایی و شادکامی زنان مطلقه انجام شده است.

    روش

    این پژوهش نیمه تجربی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. از میان کلیه زنان مطلقه ای که در سال 1397 به مرکز مشاوره صادق شهرستان رودبار مراجعه کرده بودند، تعداد 60 زن به صورت در دسترس انتخاب شدند و بر اساس مقیاس های افسردگی بک (BDI)، شادکامی آکسفورد (OHQ) و سنجش احساس تنهایی راسل (UCLA) از آنها پیش آزمون به عمل آمد و تعداد 24 نفر را که در مقیاس های افسردگی و احساس تنهایی بالاترین نمره را در پیش آزمون و در مقیاس شادکامی پایین ترین نمره را در پیش آزمون کسب کرده بودند انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و گروه کنترل قرار گرفتند. و در ادامه فقط گروه آزمایش تحت 12 جلسه آموزش گروهی مبتنی بر شناخت درمانی به روش مایکل فری (فری، 2005) (هر جلسه 2 ساعت) قرار گرفتند. داده های پژوهش با استفاده از تحلیل کوواریانس چند متغیره تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که میزان افسردگی و احساس تنهایی گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل کاهش یافت. و همچنین میزان شادکامی در گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل افزایش یافت.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج پژوهش حاضر این چنین نتیجه گیری می شود که آموزش گروهی مبتنی بر شناخت درمانی به روش مایکل فری بر افسردگی، احساس تنهایی و شادکامی زنان مطلقه در سطح معناداری(01/0p <) تاثیر گذار است و موجب کاهش افسردگی و احساس تنهایی و افزایش شادکامی این زنان می شود.

    کلیدواژگان: شناخت درمانی گروهی، افسردگی، احساس تنهایی، شادکامی، زنان مطلقه
  • تکتم سادات جعفر طباطبایی، سمانه سادات جعفر طباطبایی، پوریا پژوهان فر* صفحات 31-48
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش فرایندهای شناختی ناکارآمد (نگرانی، نشخوارفکری و عدم تحمل بلاتکلیفی) و تمرکز در اضطراب امتحان انجام گردید.

    روش

    پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نوع همبستگی می باشد.  جامعه آماری شامل 500نفر دانش آموز پسر پایه چهارم دبیرستان (شرکت کننده در آزمون آزمایشی قلم چی) بودکه 217 نفر با استفاده از جدول مورگان به روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند. در این مطالعه آزمودنی ها به پرسشنامه نگرانی پنسیلوانیا مایر و همکاران(1990)، پرسشنامه عدم تحمل بلاتکلیفی فریستون(1994)، پرسشنامه نشخوار فکری هوکسما و مارو(1991)، پرسشنامه اضطراب امتحان فریدمن(1997) و پرسشنامه مهارت تمرکز سواری(1394) پاسخ دادند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS -22و  از طریق آزمون تحلیل واریانس و همبستگی پیرسون انجام گردید.

    یافته ها

    یافته های آماری نشان داد که میانگین نمرات نگرانی، نشخوار فکری، عدم تحمل بلاتکلیفی و تمرکز ارادی رابطه ی مستقیم و معناداری با اضطراب امتحان دارد اما تمرکز غیرارادی رابطه منفی معناداری با اضطراب امتحان دارد. (p < 0.05).

    نتیجه گیری

    براساس نتایج این پژوهش می توان به تاثیر فرایندهای شناختی ناکارآمد و تمرکز در بروز اضطراب امتحان پی برد لذا مشاوران و مراکز آموزشی باید برای متغیرهای یاد شده چاره اندیشی نمایند و در طول دوره آمادگی برای آزمون روی این مولفه های دانش آموزان تمرکز کرده و راهکارهای مناسب ارایه دهند

    کلیدواژگان: اضطراب امتحان، نگرانی، نشخوار فکری، عدم تحمل بلاتکلیفی، تمرکز
  • اکرم کلهر، حسین داودی*، داود تقوایی، حسن حیدری صفحات 49-61
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی درمان فراتشخیصی یکپارچه نگر بر نگرش های ناکارآمد و فرسودگی زناشویی زنان دارای تعارضات زناشویی انجام گرفت.

    روش

    پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه و دوره پیگیری دوماهه بود. جامعه آماری پژوهش شامل زنان دارای تعارضات زناشویی مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر تهران در شش ماهه پاییز و زمستان سال 1398 بود. در این پژوهش تعداد 40 زن دارای تعارضات زناشویی با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و با گمارش تصادفی در گروه های آزمایش و گواه گمارده شدند (هر گروه 20 زن). پس از ریزش تعداد 34 نفر در پژوهش باقی ماندند (16 نفر در گروه آزمایش و 18 نفر در گروه گواه). گروه آزمایش درمان فراتشخیصی یکپارچه نگر (بویسه و همکاران، 2010) را طی دو و نیم ماه در 10 جلسه 90 دقیقه ای دریافت نمودند. پرسشنامه های مورد استفاده در این پژوهش شامل پرسشنامه نگرش های ناکارآمد (وایزمن و بک، 1978) و فرسودگی زناشویی (پاینز، 1996) بود. داده های حاصل از پژوهش به شیوه تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که درمان فراتشخیصی یکپارچه نگر بر نگرش های ناکارآمد و فرسودگی زناشویی زنان دارای تعارضات زناشویی تاثیر معنادار داشته (p < 0/001) و توانسته منجر به کاهش نگرش های ناکارآمد و فرسودگی زناشویی این زنان شود.

    نتیجه گیری

    یافته های پژوهش حاضر بیانگر آن بودند که درمان فراتشخیصی یکپارچه با بهره گیری از فنونی همانند شناسایی هیجان ها، آموزش آگاهی هیجانی، ارزیابی مجدد شناختی، شناسایی الگوهای اجتناب از هیجان و بررسی رفتارهای ناشی از هیجان می تواند به عنوان یک درمان کارآمد جهت کاهش نگرش های ناکارآمد و فرسودگی زناشویی زنان دارای تعارضات زناشویی مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: درمان فراتشخیصی نگر، یکپارچه های نگرش ناکارآمد، فرسودگی زناشویی، تعارضات زناشویی
  • زهرا نظری باغنی، بهروز براتی مقدم، محمد داورنیا، رضا داورنیا* صفحات 63-78
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی روان درمانی مثبت نگر بر بهزیستی ذهنی زنان مبتلا به لوپوس اریتماتوز سیستمیک انجام شد.

    روش

    پژوهش حاضر از از نوع نیمه تجربی و با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. تمامی زنان مبتلا به لوپوس اریتماتوز سیستمیک عضو انجمن حمایت از بیماران مبتلا به لوپوس شهر تهران در نیمه دوم سال 1397، جامعه آماری این مطالعه را تشکیل دادند. نمونه 40 بیمار بودند که به شیوه هدفمند انتخاب شدند و با تخصیص تصادفی در دو گروه 20 نفره آزمایش و کنترل جایگزین شدند. سنجش میزان بهزیستی ذهنی بیماران با استفاده از پرسشنامه بهزیستی ذهنی مولوی و همکاران (1389) در مراحل پیش آزمون و پس آزمون انجام شد. جلسات روان درمانی مثبت نگر برای آزمودنی های گروه آزمایش در 8 جلسه 120 دقیقه ای اجرا شد، در حالی که گروه کنترل در لیست انتظار قرار گرفتند. برای تحلیل داده ها از آزمون تحلیل کوواریانس تک متغیری (ANCOVA) با بهره گیری از نرم افزار SPSS24  استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج  پژوهش اثربخشی روان درمانی مثبت نگر در بهبود بهزیستی ذهنی بیماران گروه تحت مداخله را مورد تایید قرار داد (44/50=  ، 01/0 p <F).

    نتیجه گیری

    با توجه به این نتایج، به نظر می رسد روان درمانی مثبت نگر احتمالا گزینه مداخله ای مناسبی جهت ارتقای سلامت روان بیماران مبتلا به لوپوس اریتماتوز سیستمیک باشد.

    کلیدواژگان: روان درمانی مثبت نگر، بهزیستی ذهنی، لوپوس اریتماتوز سیستمیک، زنان
  • مهدیه شفیع نادری، طیبه شریفی*، احمد غضنفری، رضا احمدی صفحات 79-91
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی بر بهزیستی و انعطاف پذیری روان شناختی دانش آموزان دختر دارای عملکرد تحصیلی پایین در دوره دوم متوسطه انجام گرفت.

    روش 

    پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه و دوره پیگیری دوماهه بود. جامعه آماری پژوهش شامل دانش آموزان دختر دوره دوم متوسطه دارای عملکرد تحصیلی پایین شهر یزد در سال تحصیلی 98-1397 بود. در این پژوهش تعداد 30 دانش آموز دختر دارای عملکرد تحصیلی پایین با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب و با گمارش تصادفی در گروه های آزمایش و گواه گمارده شدند (هر گروه 15 دانش آموز). گروه آزمایش آموزش کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی (کابات زین، 2003) را طی دو و نیم ماه در 10 جلسه 90 دقیقه ای دریافت نمودند. پرسشنامه های مورد استفاده در این پژوهش شامل پرسشنامه بهزیستی روان شناختی (ریف، 1996) و انعطاف پذیری روان شناختی (دنیس و وندروال، 2010) بود. داده های حاصل از پژوهش به شیوه تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که آموزش کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی بر بهزیستی و انعطاف پذیری روان شناختی دانش آموزان دختر دارای عملکرد تحصیلی پایین در دوره دوم متوسطه تاثیر معنادار دارد (p < 0/001).

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های پژوهش حاضر می توان چنین نتیجه گرفت که که آموزش کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی با بهره گیری از فنونی همانند افکار، هیجانات و رفتار آگاهانه می تواند به عنوان یک روش کارآمد جهت بهبود بهزیستی و انعطاف پذیری روان شناختی دانش آموزان دختر دارای عملکرد تحصیلی پایین مورد استفاده گیرد.

    کلیدواژگان: آموزش کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی، انعطاف پذیری روان شناختی، بهزیستی روان شناختی
  • مهرانگیز فرازمند* صفحات 93-104
    هدف

    بروز آسیب های روان شناختی همچون اختلال نافرمانی مقابله ای منجر به تخریب رابطه های اجتماعی و خانوادگی کودکان و نوجوانان می شود. بر این اساس پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر آموزش تنظیم شناختی هیجان بر رابطه والد-فرزندی دانش آموزان مبتلا به اختلال نافرمانی مقابله ای انجام شد.

    روش

    این پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری دانش آموزان پسر دارای اختلال نافرمانی مقابله ای مشغول به تحصیل در مدارس دوره اول متوسطه شهر تهران در سال تحصیلی 97-1396 بودند. نمونه شامل 30 نفر از دانش آموزان پسر دارای اختلال نافرمانی مقابله ای بود که به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چندمرحله ای انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل، جایگزین شدند (هر گروه 15 نفر). گروه آزمایش، آموزش تنظیم شناختی هیجان را طی هشت جلسه 90 دقیقه ای دریافت کردند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های سلامت روان کودکان و نوجوانان (گادو و اسپرافکین؛ 1994) و پرسشنامه رابطه والد- فرزندی (فاین، مورلند شوبل، 1983) استفاده شد. به منظور تحلیل داده ها از آزمون تحلیل کوواریانس با استفاده از نرم افزار آماری SPSS ویرایش 23 استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که آموزش تنظیم شناختی هیجان بر رابطه والد-فرزندی دانش آموزان مبتلا به اختلال نافرمانی مقابله ای تاثیر معناداری داشته است (0001/0>p). بدین صورت که میانگین نمرات رابطه والد-فرزندی با پدر و مادر در گروه آزمایش در مرحله پیش آزمون به ترتیب 42/74 و 14/83 و در مرحله پس آزمون 59/93 و 42/104 به دست آمد. این در حالی بود که میانگین نمرات رابطه والد-فرزندی با پدر و مادر در گروه گواه در مرحله پیش آزمون به ترتیب 68/71 و 31/84 و در مرحله پس آزمون 18/70 و 43/85 محاسبه شد.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های پژوهش حاضر می توان چنین نتیجه گرفت که آموزش تنظیم شناختی هیجان با بهره گیری از فنون شناختی و هیجانی می تواند رابطه والد- فرزندی دانش آموزان دارای اختلال نافرمانی مقابله ای را تحت تاثیر قرار دهد. بر این اساس آموزش تنظیم شناختی هیجان می تواند به عنوان درمانی موثر، جهت بهبود رابطه والد- فرزندی دانش آموزان مبتلا به اختلال نافرمانی مقابله ای مورد استفاده قرار گیرد

    کلیدواژگان: اختلال نافرمانی مقابله ای، تنظیم شناختی هیجان، رابطه والد- فرزندی
|
  • Zahra Khalghi, Asghar Aghaei *, Hadi Farhadi Pages 1-13
    Aim

    The present study was conducted aiming to determine the effectiveness of training the parents through AdlerDreikurs approach on neuropsychological skills and social bahavior of the children with attention deficit and hyperactivity disorder.

    Methods

    it was a quasi-experimental study with pretest, posttest, control group and two-month follow-up design. The statistical population of the current study was the all the primary school children with attention deficit and hyperactivity disorder and their parents in the city of Isfahan in academic year 2018-19. 30 primary school children with attention deficit and hyperactivity disorder were selected through purposive sampling method and they were randomly accommodated into experimental and control groups (each group of 15 children). The parents in the experimental group received ten sessions of training AdlerDreikurs approach (Amiri, Alizadeh, and Farrokhi, 2014). The applied questionnaires in this study included Conners attention deficit and hyperactivity disorder questionnaire, parents’ form (Brook and Clinton, 2007) neuropsychological skills (Canerz, 2004) and social bahavior (Matson et al, 1983). The data from the study were analyzed through repeated measurement ANOVA method Using SPSS23 statistical software.

    Result

    the results showed that training the parents through Adler- Dreikurs approach has had significant effect on Neuropsychological skills (p<0.001) and social bahavior (p<0.001) of the children with attention deficit and hyperactivity disorder.

    Conclusion

    according to the findings of the present study it can be concluded that training the parents through Adler- Dreikurs approach can be used as an efficient method to improve Neuropsychological skills and social bahavior of the children with attention deficit and hyperactivity disorder focusing on normal principles of social bahavior.

    Keywords: Adler- Dreikurs approach, Neuropsychologicalskills, social bahavior, attention deficit, hyperactivitydisorder
  • Bahman Pirmardvand Chegini *, Sedigheh Ahmadi, Tofigh Albughbish, Samira Nezamivand Chegini Pages 15-30
    Aim

    The aim of this study was to evaluate The Effectiveness of Group Therapy Based On Cognitive Therapy of Michael Ferry On Depression, Loneliness and Happiness in Divorced Women.

    Methods

    The present study was a quasiexperimental study with pretest-posttest design with control group. among of all divorced women who had been referred to Sadegh Counselling Center Roodbar county in 2017, 60 women were selected availability and Based on Beck Depression Inventory (BDI), Oxford Happiness (OHQ) and Russell's Loneliness (UCLA), they were pre-tested and the number of 24 people who scored the highest scores in the pretest in depression and loneliness scales and scored the lowest scores in the pre-test in happiness scale and randomly assigned to the experimental and control groups. Subsequently, the experimental group received a 12-session group therapy (2 hours each session) based on Michael Frey's cognitive therapy (Frey, 2005). Data were analyzed using multivariate covariance analysis.

    Results

    results showed that depression and loneliness of the experimental group decreased compared to the control group. Also, happiness increased in experimental group compared to the control group.

    Conclusion

    results of this study showed that group training based on Michael Frey's cognitive therapy is effective on depression, loneliness and happiness at a significant level (P <0.01).

    Keywords: group cognitive therapy, depression, loneliness, happiness, divorced women
  • Toktam sadat Jafar tabatabaei, Samane sadat Jafar tabatabaei, Pouria pazhoohanfar * Pages 31-48
    Aim

    Therefore, the present study aims to investigate the role of dysfunctional cognitive processes (anxiety, rumination and intolerance) and focus on test anxiety. It was done.

    Method

    The present study is applied in terms of purpose and is of correlational type. The statistical population consisted of 500 fourth grade high school male students (participants in the Qalam Chi experimental test). 217 people were selected using Morgan table by multi-stage cluster sampling method. In this study, subjects were given a questionnaire by Pennsylvania Meyer et al. (1990), a Freestone uncertainty intolerance questionnaire (1994), a Huxma and Maru (1991) intellectual rumination questionnaire, a Friedman exam anxiety questionnaire (1997), and a riding skill questionnaire (2015). They answered. Data analysis was performed using SPSS-22 statistical software through Pearson analysis of variance and correlation test.

    Results

    Statistical findings showed that the mean score of anxiety, rumination, intolerance of indecision and voluntary concentration has a direct and significant relationship with test anxiety, but involuntary concentration has a significant negative relationship with test anxiety. (p <0.05).

    Conclusion

    Based on the results of this study, we can understand the effect of dysfunctional cognitive processes and focus on test anxiety, so counselors and educational centers should think of solutions for the mentioned variables and focus on these components of students during the preparation period for testing. And provide appropriate solutions.

    Keywords: test anxiety, rumination, intolerance of uncertainty, worry, concentration
  • Akram Kalhor, Hossein Davoodi*, Davood Taghvaei, Hassan Heidari Pages 49-61
    Aim

    The present study was conducted to investigate the effectiveness Integrative Unified Trans-Diagnostic Treatment on inefficient attitudes and marital burnout in the women with marital conflict.

    Methods

    The present study was quasiexperimental with pretest, posttest design and control group and two-month follow-up stage. The statistical population included women with marital conflict who referred to consultation centers in the summer and autumn of 2019 and 2020 in Tehran. 40 women with marital conflict were selected through purposive sampling method and they were randomly replaced into experimental and control groups (each group of 20 women). After decreasing the numbers, 34 women remained in the study (16 women in the experimental group and 18 women in the control group). The experimental group received ten ninety-minute sessions of integrative Unified Trans-Diagnostic Treatment (Boyse et.al, 2010) during twoand-a-half months. The applied questionnaires in this study included inefficient attitudes questionnaire (Wiseman and Beck, 1978) and marital burnout questionnaire (Painz, 1996). The data from the study were analyzed through repeated measurement ANOVA.

    Results

    The results showed that Integrative Unified Trans-Diagnostic Treatment has had significant effect (p<0.001) on inefficient attitudes and marital burnout of the women with marital conflict and it was able to lead to the decrease of inefficient attitudes and marital burnout in these women.

    Conclusion

    According to the findings of the present study it can be concluded that Integrative Unified Trans-Diagnostic Treatment can be applied as an efficient therapy to decrease inefficient attitudes and marital burnout of the women with marital conflicts through employing techniques such as identifying emotions, training emotional awareness, cognitive reevaluation, identifying models of avoiding emotion and investigating behaviors resulting from emotion.

    Keywords: Integrative Unified Trans-Diagnostic Treatment, inefficient attitudes, marital burnout, marital conflict
  • Zahra Nazari Baghani, Behrouz Barati Moghadam, Mohammad Davarnia, Reza Davarniya* Pages 63-78
    Aim

    the present research was conducted by the aim of investigation the effectiveness of positive psychotherapy on subjective wellbeing of women with systemic lupus erythematosus.

    Method

    the present research was conducted by semi-experimental method in which a pretest-posttest with control group design was used. All the women with systemic lupus erythematosus who were members of association of protecting patients with systemic lupus erythematosus in Tehran in the first half of 2018 constituted the statistical population of the present study. The sample included 40 patients who were selected by purposeful sampling method and, then, were assigned into two groups of experiment and control (20 subjects per group) through random assignment method. The level of subjective wellbeing was assessed by Mowlavi and colleagues’ questionnaire of subjective wellbeing (2010) in pretest and posttest stages. Sessions of positive psychotherapy were held in eight 120-minute sessions for the experiment group’s subjects while the control group stayed in the waiting list. For analyzing the data, univariate analysis of covariance (ANCOVA) was used by SPSS24.

    Results

    Results of the current research affirmed the effectiveness of positive psychotherapy in improving subjective wellbeing of the treatment group’s patients (F = 50.44, p < 0.01).

    Conclusion

    according to these results, it appears that positive psychotherapy is probably an appropriate interventional option for enhancing mental health among patients with systemic lupus erythematosus.

    Keywords: Positive Psychotherapy, Subjective Wellbeing, Systemic Lupus Erythematosus, Women
  • Mahdieh Shafianadari, Tayebeh Sharifi*, Ahmad Ghazanfari, Reza Ahmadi Pages 79-91
    Aim

    The present study was conducted aiming to investigate the effectiveness of training mindfulness-based stress decrease on the Psychological well-being and psychological flexibility in the female students with Low academic performance in the secondary high school.

    Methods

    the present study was quasiexperimental with pretest, posttest, control group and twomonth follow-up design.The statistical population of the study included female secondary high school students with Low academic performance in the city of Yazd in academic year 2018-19. 30 female students with Low academic performance were selected through clustered random sampling and they were accommodated in the experimental and control groups. The experimental group received mindfulness-based stress decrease (CabatZin,2003) in ten ninety-minute sessions during two and a half months. The applied questionnaires in this study included academic Psychological well-bein (Ryfe, 1996) and psychological flexibility (Dennis,Vander Wal, 2010).The data from the study were analyzed through repeated measurement ANOVA method.

    Results

    the results showed that training mindfulness-based stress decrease has significant effect on the Psychological well-being and psychological flexibility in the female secondary high school students (P<0.001).

    Conclusion

    according to the findings of the present study it can be concluded that training mindfulness-based stress decrease can be applied as a useful method to improve Psychological well-being and psychological flexibility in female students with Low academic performance.

    Keywords: Training mindfulness-based stress decrease, Psychological well-being, psychological flexibility
  • Mehrangiz Farazmand * Pages 93-104
    Aim

    The emergence of psychological damages such as Oppositional Defiant Disorder (ODD) leads to disturbance of social interaction and familiar interactions of the children and adolescents. Therefore the present study was conducted to determine the effect of emotion cognitive regulation training on parent-child interaction of the children with ODD.

    Method

    It was a quasi-experimental study with pretest, posttest, control group. The statistical population included ODD students studying at the first course schools in the city of Tehran in academic year 2018-19. The sample includes 30 ODD students who were selected through multi-stage clustered random sampling method and randomly replaced into experimental and control groups (15 in each group). The experimental group received emotion cognitive regulation training during eight ninety-minute sessions. In order to collect information the questionnaires of children and adolescents’ mental health (Gado and Sprafkin, 1994) and parent-child relationship questionnaire (Faben, Mourland Shevil, 1983) were used. ANCOVA test was used in order to analyze the data Using SPSS statistical software version 23.

    Results

    The results showed that emotion regulation training has significantly influenced parent-child interaction in ODD students (p<0.0001) The mean scores of parent-child interaction with father and mother in the experimental group were 74.42 and 83.14 in the pre-test and 93.59 and 104.42 in the post-test, respectively. However, the mean scores of parent-child interaction with father and mother in the control group were 71.68 and 84.31 in the pre-test and 70.18 and 85.43 in the post-test, respectively.

    Conclusion

    According to the findings of the present study it can be concluded that emotion regulation training through employing cognitive and emotional techniques can influence parent-child interaction of ODD students. So emotion regulation training can be used as an effective therapy to improve parent-child interaction of ODD students.

    Keywords: ODD, emotion cognitive regulation, parent-childinteraction