فهرست مطالب

مطالعات بین المللی پلیس - پیاپی 42 (تابستان 1399)

فصلنامه مطالعات بین المللی پلیس
پیاپی 42 (تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/06/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مجتبی ستوده گندشمین*، ناصر عتباتی صفحات 9-27
    زمینه و هدف

    پیشرفت فناوریهای نوین استفاده ازکنترل ارتباطات الکترونیک در کشف جرایم ملی و فراملی ناقض امنیت داخلی و خارجی کشورها ازجمله قاچاق انسان، موادمخدر، تروریسم، پولشویی، ترور، دزدی دریایی، قتلهای زنجیره ای را اجتناب ناپذیر ساخته است.این پژوهش با هدف مطالعه تطبیقی ضوابط قانونی حاکم بر کنترل ارتباطات الکترونیک در اروپا و امریکا با ایران نگارش شده است.

    روش

    روش تحقیق در این پژوهش از نوع تحلیلی- توصیفی و روش گردآوری داده ها، کتابخانه ای-اسنادی است.

    یافته ها و نتیجه گیری

    نظام حقوقی کشورهای مورد مطالعه، شرایط خاصی را تصویب کرده اند که ضمن احترام کامل به حریم خصوصی افراد، کنترل هرگونه ارتباطات الکترونیکی را مجاز و امکان استفاده از محتوای ارتباطات الکترونیک را پیش بینی نموده است.مهمترین شرایط خاص برای کنترل ارتباطات الکترونیک درکشورهای اروپایی مورد مطالعه ضرورتهایی چون امنیت کشور؛ دفاع ملی؛ امنیت عمومی؛ پیشگیری، جستجو، کشف و تعقیب اعمال مجرمانه با تاکید بر جرایم سازمان یافته و تروریسم و مخل نظم و امنیت عمومیاست؛ لیکن نظارت دادگاه ضروریست.بطورخلاصه، ایران و امریکا نیز درحوزه کنترل ارتباطات الکترونیک تا زمان تصویب قانون میهن پرستی امریکا، رویه مشابهی داشتند که بعد از حادثه 11سپتامبر و به بهانه تامین امنیت و مبارزه با تروریسم و بجهت نگرش امنیت محوری بدون ضابطه سیاست تقنینی و قضایی امریکا به کلی روند معکوسی بخود گرفته است.

    کلیدواژگان: ارتباطات الکترونیک، کنترل ارتباطات الکترونیک، حریم خصوصی، ارتباطات مخابراتی، جرائم سازمان یافته
  • محسن غلامی رزینی*، احسان غلامی صفحات 28-49
    زمینه و هدف

    در سیاست جنایی فرانسه و انگلستان، علاوه بر پلیس، دستگیری مرتکبان جرایم توسط شهروندان مبنای تاریخی دارد. در ایران نیز برای نخستین بار در تبصره یک ماده 45ق.آ.د.ک مصوب 1392 با وجود سه شرط(ارتکاب جرایم خاص، مشهود بودن جرم و عدم حضورضابطان دادگستری)، حق انجام اقدامات لازم در جهت جلوگیری از فرار مرتکب و حفظ صحنه جرمبه شهروندان محول شده است. لذا، در این پژوهش با توجه به ضرورت نحوه برخورد با جرایم مشهودبا بهره گیری از فواید مطالعات تطبیقی به بررسی سیاست جنایی تقنینی ایران، فرانسه و انگلستان در حوزه مداخله پلیس و شهروندان در جرایم مشهود پرداخته شده است.

    روش تحقیق

    پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ روش انجام توصیفی- تحلیلی است.روش گردآوری اطلاعات، تلفیقی از مطالعات اسنادی (کتابخانه ای) و پیمایشی است.

    یافته ها و نتایج

    نتایج پژوهش حاکیست که ماهیت جرم مشهود با ویژگی های مشترک درسیاست جنایی تقنینی فرانسه، انگلستان و ایران ب همنظور حفظ نظم عمومی و مصلحت اجتماع پذیرفته شده و در این نوع سیاست کیفری مقررات مشابهی نظیر «وقوع این جرم در مریی و منظرپلیس یا مردم، ذکر مصادیق آن، هم زمان بودن تحقق و اثبات ای نگونه جرایم و عدم نیاز به اثبات آن »وجود دارد. همچنین، دو معیار کلی ارتکاب جرایم خاص و اصل ضرورت مهم ترین شرایط دستگیری شهروندی محسوب می شود.

    کلیدواژگان: جرایم مشهود، سیاست جنایی تقنینی، نظام حقوقی، مداخله پلیس و شهروندان
  • سید محمد حسینی احمدفداله*، ابوالفضل جعفر قلی خانی، طیبه بلوردی صفحات 50-78

    تحقیق حاضر به بررسی بسترهای قانونی موردنیاز پیوستن ایران به اف.ای.تی.اف پرداخته است. بحث پیوستن یا نیپوستن ایران به اف.ا.ی.تی.اف از موضوعات مهمی که در سال های اخیر محل اختلاف نظر جدی موافقان و مخالفان بوده است. سوال اساسی که در این خصوص مطرح و موردبررسی قرار گرفته این است که پیوستن ایران به اف.ای.تی.اف دارای چه منافع و چه معایبی است و اساس بسترهای حقوقی لازم برای پیوستن ایران به اف.ای.تی.اف فراهم بوده و در نظام حقوقی ایران در خصوص مبارزه با پولشویی و مبارزه با تامین مالی تروریسم قوانین لازم تدوین شده است و قوانین مصوب چگونه قابل ارزیابی است؟ یافته های تحقیق حاضر بیانگر این امر است که عضویت ایران در اف.ای.تی.اف زمینه های لازم برای اطمینان سرمایه گذاران خارجی در خصوص شفافیت نظام بانکی ایجاد کرده و می تواند مشوق و اطمینان و اعتماد لازم برای سرمایه گذارن خارجی در این خصوص فراهم نماید. برای عضویت در گروه اقدام مالی، در ابتدا باید قوانینی در جهت مبارزه با تامین مالی تروریسم و مبارزه با پولشویی در کشوری که می خواهد وارد گروه اقدام مالی شود به تصویب برسد یا اگر این قوانین در آن کشورها وجود دارد باید دارای استانداردهای گروه اقدام مالی باشد. تصویب یا استاندارسازی این دسته از قوانین به این علت است که زیرساخت های مناسب برای انجام توصیه های گروه اقدام مالی در کشور عضو فراهم شود. در ایران نیز هم قانون مبارزه با پولشویی و هم قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم به عنوان بسترهای حقوقی لازم برای عضویت ایران در اف.ای.تی.اف فراهم است هرچند قوانین مورد اشاره ممکن است با نارسایی هایی مواجه باشند.

    کلیدواژگان: اف.ای.تی.اف، پولشویی، تامین مالی، تروریسم
  • عادل ظهیری، مسعودرضا رنجبر*، رضا زارعی، حکمت الله عسکری صفحات 79-96

    بدون شک ابتدایی ترین وظیفه یک متصدی حمل و نقل، فراهم آوردن اسباب حمل کالا است؛ و در حمل و نقل دریایی کالا، وجود یک کشتی با قابلیت دریانوردی، برای انجام تعهد نهایی متصدی حمل و نقل در مقابل فرستنده کالا که همانا سالم رساندن کالا در مهلت مقرر به مقصد است، امری ضروری می نماید. یعنی شروط استحکام، ثبات و سلامت کشتی تا آنجا وجود داشته باشد که حمل و نقل دریایی کالا را با مراعات دشواری ها و خطرهای احتمالی دریایی که ممکن است پیش آید، ممکن سازد. البته قابلیت دریانوردی کشتی، شرطی مطلق و محض نیست، بلکه امری نسبی بوده، و بر حسب نوع کالا، مدت، مسیر و زمان سفر، متفاوت است. به همین علت تاکنون تعریف دقیقی از آن در کنوانسیون های مرتبط با حمل و نقل دریایی کالا همچون بروکسل، هامبورگ و رتردام ارایه نشده؛ موضوعی که باعث شده تا متصدیان حمل و نقل، گاها به منظور کسب سود بیشتر، از تامین بسیاری از شرایط ضروری برای انجام یک سفر دریایی چشم پوشی نمایند؛ امری که می تواند خسارت های سنگینی را به فرستندگان کالا وارد کند. به همین دلیل نگارنده در این نوشتار با توجه به اینکه قریب به هشتاد درصد واردات و صادرات کشور ما از طریق دریا صورت می گیرد و اولین تعهد متصدی حمل و نقل، فرآهم کردن یک کشتی با قابلیت دریانوردی است

    کلیدواژگان: حمل و نقل دریایی کالا، متصدی حمل و نقل، قابلیت دریانوردی کشتی
  • فخرالدین سلطانی* صفحات 97-118
    زمینه و هدف

    توجه جامعه بین المللی به پیشگیری از پول شویی و تامین مالی تروریسم منجر به شکل گیری نهادهای بین المللی متعددی چون کنوانسیون وین و پالرمو شد که اوج آنها در گروه ویژه اقدام مالی (اف.ای.تی.اف) متبلور شد. هدف اصلی این نهاد با تاکید بر مفاهیمی چون "مشتری خود را بشناس" و نظریه "ثبات مبتنی بر شفافیت" ایجاد ساز و کارهای افزایش همکاری میان دولتها بود. هدف این مقاله پس از مطالعه اجمالی تاریخچه پولشویی و کنوانسیون های وین و پالرمو و ارتباط پول شویی با تامین مالی تروریسم، بررسی اهداف و عملکرد اف.ای.تی اف با تاکید بر پیشنهاد های اصلی این نهاد به کشورهای عضو می باشد. در این مسیر سابقه و چالش های همکاری میان این نهاد و ایران نیز مورد مطالعه قرار گرفته است.

    روش تحقیق 

    تحقیق حاضر بر اساس روش توصیفی و تحلیلی و بر پایه اسناد و منابع کتابخانه ای نگاشته شده است و در این راستا مقررات و اسناد بین المللی در رابطه با پیشگیری از پول شویی و تامین مالی تروریسم بررسی شده است.

    یافته ها و نتیجه گیری

    نتایج تحقیق حاکی از آن است که دولت ها به دلایل سیاسی، ایدیولوژیک و به خصوص موانع حاکمیتی، برخورد متفاوتی با موضوع پیشگیری از پول شویی و تامین مالی تروریسم  دارند. این دلایل ریشه در تفسیر دولت ها از اهداف و اصول اف.ای.تی.اف نیز دارد.

    کلیدواژگان: پول شویی، تامین مالی تروریسم، گروه اقدام ویژه مالی
  • علی مبادری*، سمیرا گل خندان، محمدحسین رجبیه صفحات 119-141
    زمینه و هدف

    اقتضای اصل برابری اشخاص در برابر قانون این است که همه تحت لوای یک قانون قرار گیرند، لیکن وصف کلی و عمومی بودن قانون، در برخی از موارد با استثنایاتی روبرو می شود که یکی از آن ها در شیوه اعمال قواعد دادرسی کیفری است. گفتار و رویه عملی پیشوایان دینی ما، نفی هرگونه تبعیض در دادرسی مقامات و صاحب منصبان است، ولی امروزه تبعیض به نفع برخی از مقام ها و صاحب منصبان به اعتبار منصب و مقامشان مورد پذیرش قرار گرفته است. در نظام حقوقی ایران نمایندگان مجلس و قضات از جمله اشخاصی هستند که از مزایای این تبعیض برخوردارند و به آسانی تحت دادرسی کیفری قرار نمی گیرند.

    روش شناسی

    در این تحقیق از روش توصیفی تحلیلی به عنوان روش پژوهشی استفاده شده است و ابزار گرد آوری داده ها کتابخانه ای و اسنادی است.

    یافته ها و نتیجه گیری

    میزان انحراف و تخطی از قواعد عمومی دادرسی کیفری به علت جایگاه و موقعیت شخص مرتکب در نظام دادسی کیفری ایران به حدی زیاد و متنوع شده است که در موارد متعددی، دادرسی منصفانه را چه از حیث مستثنی کردن مقامات از قواعد سخت گیرانه دادرسی کیفری و چه از حیث، سخت گیری و شدت عمل بر مقامات، زیر سیوال برده است و ضروری است تا ضمن اصلاح قوانین و مقررات این حوزه، اصل برابری در دادرسی کیفری با شیوه بهتری اعمال گردد.

    کلیدواژگان: دادرسی کیفری، دادرسی منصفانه، تبعیض در دادرسی، صاحب منصبان عمومی، صاحب منصبان دولتی
  • حمید ضرابی*، فوزیه کشاورز، کورش استوار سنگری، بابک باصری صفحات 142-160
    زمینه و هدف

    با توجه به دیدگاه هایی که در خصوص تضییع حقوق زنان در جوامع مختلف به وجود آمده بود و به دنبال وقوع انقلاب های دموکراتیک در اروپا و رواج مفاهیمی چون برابری، جنبش های طرفدار حقوق زنان نیز با بهره گیری از چنین مفهومی (برابری) برآن شدند که به احقاق حقوق زنان بپردازند. در این مقاله سعی بر آن شده که مهمترین نحله های فمنیسم و چگونگی استفاده آن ها از مفاهیم برابری در دو نوع توصیفی و دستوری (حسابی و هندسی) شناسانده شوند.

    روش شناسی: 

    در این مقاله از روش توصیفی - تحلیلی برای بررسی مباحث مورد نظر استفاده شده است. یافته ها: حرکت آزادی خواهانه زنان که تحت عنوان فمینیسم از آن ها یاد می شود نحله های مختلفی را در خود پرورده است از جمله فمنیسم لیبرال، رادیکال، پست مدرن، فرهنگی، سوسیالیسم، همجنس گرا، اگزیستا نسیالیسم، نژادی انتقادی، روانکاوانه و سیاه و...

    نتیجه گیری

    پیدایش مسلک های مختلف از فمنیسم، دلیل نا ارآمدی این جنبش و روش های به کار رفته در دفاع از حقوق زنان بوده است ، گرچه که نمی توان پیامدهای مثبت فمنیسم در دفاع از حقوق زنان را نیز نادیده گرفت.

    کلیدواژگان: فمنیسم، برابری، اسناد بین المللی حقوق بشری، مارکسیسم، زن
  • محمدقاسم ناظریان*، محسن رهامی، صادق مرادی صفحات 161-181
    یکی از دغدغه های مطرح در سطح جوامع دینی الهی و غیر الهی توهین به مقدسات دینی می باشد که به دلیل رشد فزاینده اش در چند دهه اخیر به بحثی چالش برانگیز در مجامع بین المللی و مخصوصا اسلامی تبدیل شده است با وجود این در پژوهش های فقهی و حقوقی انجام شده، بحث چندان زیادی پیرامون آن وجود ندارد و از آنجا که حقوق ایران و عربستان برگرفته از فقه اسلامی می باشد لازم است از لحاظ فقهی در منابع موجود از مذاهب اسلامی به تعریف و تبیین ارکان این جرم و معیار مجازات توهین به مقدسات پرداخته شود، همچنین بررسی تطبیقی توهین به مقدسات در اسناد بین المللی حقوق بشری نیز ضروری به نظر می رسد . در حقوق کیفری ایران دشنام سخت به پیامبر(ص) و سایر پیامبران الهی (ع) را ساب النبی تلقی نموده و همچنین اگر این رفتار در مورد ایمه معصومین و حضرت فاطمه (س) واقع گردد در حکم ساب النبی (ص) در نظر گرفته شده است که مستوجب اعدام خواهد بود ولی توهین به انبیاء عظام و مقدسات اسلامی که جنبه سب و لعن نداشته باشد واجد مجازات تعزیری است، در حقوق کیفری عربستان مجازات اعدام صرفا برای سب کننده پیامبر (ص) و سایر پیامبران الهی (ع) در نظر گرفته شده است؛ از این رو نگارندگان با روش تحلیلی - توصیفی به تشریح ارکان سه گانه جرم توهین به مقدسات درحقوق کیفری ایران و عربستان پرداخته اند و همچنین دریافتند که جرم انگاری توهین به مقدسات اسلامی و ضمانت اجرای مجازات اعدام مخالف با اسناد بین المللی حقوق بشری نیست.
    کلیدواژگان: توهین به مقدسات، ساب نبی، فقه شیعه، فقه حنبلی، اسناد بین المللی حقوق بشری
  • حسین احسانی*، خیرالله پروین صفحات 182-205
    احترام به انتظار مشروع شهروندان به مثابه یکی از مهمترین و جدیدترین تدابیری است که از طریق رویه قضایی برای سامان بخشیدن به نحوه اعمال صلاحیت های اختیاری، تاسیس شده است. در صورت تغییر تصمیم ها و اعلام های کارگزاران عمومی در فواصل زمانی کوتاه و بدون دلایل موجه و عقلانی، شهروندان به طور دایم در بیم آن خواهند بود که مبادا تصمیم یا اعلامی را که ملاک برنامه ریزی و هدف گذاری خویش قرار داده اند، تغییر یافته باشد و یا به زودی تغییر کند. بدین ترتیب، جایگاه تصمیم ها و اعلام های اداری به مثابه تکیه گاهی در برنامه ریزی های مختلف حقوقی، اجتماعی و اقتصادی شهروندان، متزلزل خواهد شد. در این تحقیق سعی بر آن داریم اصل انتظار مشروع را در حقوق ایران و حقوق آمریکا مورد بررسی قرار دهیم. اصطلاح انتظار مشروع با انتظار معقول متفاوت است. انتظار در صورتی معقول است که در فرض عدم تحقق آن در وضعیت مربوطه، هر شخص معقول و متعارفی که با پیگیری و پشتکار، ظهور آن را در شرایط و اوضاع و احوال مورد نظر، توقع داشته، وقوع آن را پیش بینی کرده و به آن توجه کند
    کلیدواژگان: انتظار مشروع، قوه قضاییه، اعمال اداری، حق
|
  • Mojtaba Sotoodeh *, Naser Atabati Pages 9-27

    Advances in new technologies The use of electronic communications control in the detection of national crimes, a transgression that violates the internal and external security of countries, including Human trafficking, drugs, terrorism, money laundering, assassination and extortion, piracy, and serial killings have become inevitable. Electronic communication is done in a variety of ways; Including communications via computer networks, smartphones, virtual networks.In line with various legal systems and international instruments,One of the most important methods and tricks of studying crime evidence, especially organized crime, is violent and effective in society, such as murder, kidnapping, rape and the purpose of controlling electronic communications.This control is considered a kind of invasion of private privacy by individuals and is usually considered a crime.In order for the actions of law enforcement agencies to be exempt from crime, the legal systems of different countries have adopted special conditions that, while fully respecting the privacy of individuals,allow the control of any electronic communications and allow the use of electronic communications content.The most important special conditions for controlling electronic communications in European countries are the requirements such as national security; National Defense; Public safety; Preventing, searching, detecting and prosecuting criminal acts with an emphasis on organized crime and terrorism and disrupting public order and security; But court oversight is essential.In short, Iran and the United States have had a similar approach to electronic communications control until the passage of the US Patriotic Law Act, which came into force after 9/11 under the pretext of providing security and counterterrorism.

    Keywords: Electronic Communications, Electronic Communications Control, privacy, Telecommunications, Organized crime
  • Mohsen Gholami Razini *, Ehsan Gholami Pages 28-49
    Background and Objective

    In the criminal policy of France and the United Kingdom, in addition to the police, the arrest of perpetrators of crimes by citizens has a historical basis. In Iran, for the first time, in Note 1 of Article 45 of the Code of Criminal Procedure, adopted in 2013, despite three conditions (committing specific crimes, the obviousness of the crime and the absence of judicial officers), the right to take necessary measures to prevent the perpetrator and escape The crime scene has been handed over to the citizens. Therefore, in this study, considering the necessity of dealing with obvious crimes, using the benefits of comparative studies, the criminal law policy of Iran, France and the United Kingdom in the field of police and citizen intervention in visible crimes has been studied.Research

    method

    The present research is applied in terms of purpose and descriptive-analytical in terms of method. The method of data collection is a combination of documentary and survey studies (library).

    Results

    The nature of the crime is evident in the common criminal law in France, the United Kingdom and Iran in order to maintain public order and community expediency. And there is the perspective of the police or the people, mentioning its examples, the simultaneous realization and proof of such crimes and the lack of need to prove it. " Also, the two general criteria for committing specific crimes and the principle of necessity are the most important conditions for arresting a citizen.

    Keywords: Obvious Crimes, Legislative Crime Policy, Legal System, Police Intervention, Citizens
  • Seyed Mohammad Hosseini Ahmad Fadaleh *, Abolfazl Jafar Qolikhani, Tayyebe Bolordy Pages 50-78

    The present study examines the legal context required for Iran's accession to the FETF. The issue of Iran's joining or not joining the FATF is one of the important issues that has been the subject of serious disagreement between proponents and opponents in recent years. The main question that has been raised and examined in this regard is what are the advantages and disadvantages of Iran's accession to the FETF and the basis of the necessary legal grounds for Iran's accession to the FETF is provided and Necessary laws have been formulated in the Iranian legal system regarding the fight against money laundering and the fight against the financing of terrorism, and how can the approved laws be evaluated? The findings of the present study indicate that Iran's membership in FETF provides the necessary grounds for foreign investors to be confident in the transparency of the banking system and can provide the necessary encouragement, confidence and trust for foreign investors in this regard. To be a member of the Financial Action Task Force, you must first pass anti-terrorism and anti-money laundering laws in the country that wants to join the Financial Action Task Force, or if these laws exist in those countries, they must meet the standards of the Financial Action Task Force. . The adoption or standardization of these laws is intended to provide the appropriate infrastructure to implement the recommendations of the Financial Action Task Force in the Member State.

    Keywords: FATF, Money laundering, financing, terrorism
  • Adel Zahiri, MasodReza Ranjbar *, Reza Zarei, Hekmatolah Asgari Pages 79-96

    Undoubtedly, the most primitive duty of a transportation operator is providing the necessary means for the transportation of the goods; and in marine transportation of the cargos, the existence of a ship having the ability to navigate seems necessary for the fulfillment of the final obligation of the transportation operator before the goods forwarder which is the very sound delivery of the goods on the due date to a destination. It means that the solidity, stability and soundness of the ship should persist to the extent that the goods marine transportation can be made feasible considering the difficulties and the contingent dangers that might arise in the sea. Of course, the ability to navigate is not an absolute and taut condition rather it is more of a relative nature and it differs based on the type of the goods, the sail duration, the trip course and time. Due to the same reason, an accurate definition, in the conventions connected to the marine transportation of the goods like Bruxelle, Hamburg and Rotterdam has not been offered; this issue has caused the transportation operators to ignore many of the necessary conditions for the accomplishment of a sea journey so as to be able to gain more profit and this can incur the goods forwarders with heavy losses and damages.

    Keywords: goods marine transportation, transportation operator, ships’ capability of navigation
  • Fakhreddin Soltani * Pages 97-118

    Countering money laundering and financing of terrorism has long history as much as financial transactions among people and money making through criminal activities. But the first legislations of countries on money laundering occurred in 1980s. The common understanding among countries for necessity of enacting regulations on money laundering and financing of terrorism was strengthened after the terrorist incidents of September the 11th, 2001. Concerns of international society to the problem led to creation of the Vienna Convention and Palermo Convention and the most importantly Financial Action Task Force (FATF). The main goal of FATF is to increase cooperation among nations with reference to concept of "Know Your Customer" (KYC) and the "Transparency-Stability Theory". The main goal of article, after a brief study of money laundering history, the Vienna convention, Palermo convention and the link between money laundering and financing of terrorism, is to study purposes and activities of FATF with reference to main recommendations FATF provides to the member states. In this process, background and challenges of cooperation between Iran and FATF are also studied. The main references of the study is published documents of FATF.

    Keywords: Money laundering, Financing of Terrorism, Financial Action Task Force
  • Ali Mobaderi *, Samira Golkhandan, MohammadHosein Rajabiye Pages 119-141

    The principle of equality of persons before the law requires that everyone be subject to the same law, but the general description of the law, in some cases, encounters exceptions, one of which is in the manner of application of the rules of criminal procedure. The speech and practice of our religious leaders is the denial of any discrimination in the proceedings of officials and officials, but today discrimination is accepted in favor of some officials and officials on the basis of their position and position. In the Iranian legal system, members of parliament and judges are among those who enjoy the benefits of this discrimination and are not easily prosecuted. The most influential position on criminal proceedings is the change of local jurisdiction of the trial court. According to Articles 307 and 308 of the Code of Criminal Procedure, the local jurisdiction of the trial court has been changed from the court of the crime to the Tehran criminal court or the provincial capital. Is. In the case of military officials and the clergy, in addition to creating a special court for them, the trial process for them in general has become very different from the rules of public procedure. The rate of deviation and violation of the general rules of criminal procedure due to the position and position of the perpetrator in the Iranian criminal justice system has become somewhat high and varied.

    Keywords: Criminal proceedings, fair proceedings, discrimination in proceedings, holder of public office
  • Hamid Zarabi *, Foozieh Ke, Kourosh Ostovar Sangari, Babak Baseri Pages 142-160
    Background and Aim

    According to the views on the violation of women's rights in different societies and following the occurrence of democratic revolutions in Europe and the spread of concepts such as equality, women's rights movements also use such a concept. (Equality) They decided to realize women's rights. This article tries to identify the most important branches of feminism and how they use the concepts of equality in two types of descriptive and grammatical (arithmetic and geometric).

    Methodology

    In this article, a descriptive-analytical method has been used to examine the topics.

    Findings

    The women's liberation movement, known as feminism, has developed into a variety of disciplines, including liberal, radical, postmodern, cultural, socialism, homosexual, existential, and racial. Critical, psychoanalytic and black and ...

    Conclusion

    The emergence of different professions of feminism has been the reason for the inefficiency of this movement and the methods used in defending women's rights, although the positive consequences of feminism in defending women's rights can not be ignored.

    Keywords: feminism, Equality, international human rights instruments, Marxism, Women
  • Mohammadghasem Nazerian *, Mohsen Rohami Pages 161-181
    One of the major issues concerning the theocratic and non-theocratic religious communities is designated as blasphemy that targets religious sanctities, which has evolved into a challenging discussion in international and predominantly Islamic societies due to the rising trend observed in recent decades. Contrarily, there is not adequate discussion in jurisprudential and legal research circles that appropriately addresses the issue. Accordingly, it is deemed necessary to define and demonstrate the components of this crime, as well as the criteria dictating the execution of punishments for blasphemy in terms of jurisprudence per available sources of Islamic religion, all given that the Iranian and Saudi Arabian laws are fundamentally derived from Islamic jurisprudence. With these considerations in mind, a comparative study of blasphemy per core international human rights instruments is also deemed necessary. In Iranian criminal law, profanity targeting the Prophet (PBUH) and other divine prophets (PBUH) is considered as blasphemy or sacrilege towards the prophet(s), denoted as Sab-oul-Nabi. Similarly, if this blasphemous behavior targets the infallible Imams and Fatima (PBUH), it is once more regarded as Sab-oul-Nabbi (PBUH), both punished by the death penalty. Nevertheless, mere profanity towards the infallible prophets and Islamic personages that does not bear any blasphemy is punishable by the discretionary custodial sentence, denoted as ta'zir. In Saudi criminal law, the death penalty is executed only for those who commit blasphemous acts and blasphemy that target the Prophet Muhammad (PBUH) and other divine prophets (PBUH).
    Keywords: Blasphemy, Sanctities, Sab-oul-Nabi, Shiite jurisprudence, Hanbali jurisprudence