فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات بین المللی پلیس
پیاپی 55 (پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/09/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حامد گلیجانی مقدم، حسین شریفی طرازکوهی*، مصطفی تقی زاده انصاری، صابر نیاورانی صفحات 9-30
    زمینه و هدف

    ارتباط بین گروه های تروریستی و گروه های مجرمانه سازمان یافته که به عنوان پیوند جرم - ترور شناخته می شود به یک نگرانی روز افزون برای صلح و امنیت ملی و بین المللی تبدیل شده است.با کمبود منابع مالی،گروه های تروریستی مشارکت در فعالیت های مجرمانه را به عنوان بهترین و ساده ترین روش تامین مالی خود در اولویت قرار داده و مضافا از همکاری با گروه های مجرمانه سازمان یافته سود می برند.ماهیت،دامنه و اشکال تعاملات میان گروه های تروریستی و گروه های مجرمانه سازمان یافته فرا ملی بسیار پیچیده بوده و ناشناخته باقی مانده است.هدف پژوهش حاضر واکاوی ماهیت،اشکال و محتوای پیوند میان این دو گروه مجرمانه می باشد.

    روش تحقیق: 

    این پژوهش به روش توصیفی تحلیلی و با استفاده از منابع کتابخانه ای و اینترنتی با فیش برداری از نظریات تحلیلگران موضوع و مطالعه اسناد حقوقی مرتبط نگاشته شده است.

    یافته ها و نتایج

    هیچگونه اجماع نظری در خصوص اشکال و ماهیت پیوند میان گروه های تروریستی و گروه های مجرمانه سازمان یافته فرا ملی وجود ندارد.پیوند دو گروه در تمام دنیا یکسان نیست و بر اساس زمان و مکان و تحت تاثیر عوامل محیطی متغیر است. آنچه مسلم است این پیوند برای هر دوگروه سودمند است.در چنین فضایی این گروه ها مبتنی بر نیاز های متقابل از یکدیگر منتفع می شوند و چنین ارتباطی یک همبستگی خطرناک و بی ثبات کننده را اثبات می کند.با اینکه سازوکار های حقوقی بین المللی مبارزه با تروریسم و جرایم سازمان یافته فرا ملی مستقل از یکدیگرند اما مقابله با پیوند تروریسم و جرایم سازمان یافته فراملی مستلزم به کارگیری همزمان و ترکیب سازی سازوکار های حقوقی بین المللی ضد تروریسم و ضد جرایم سازمان یافته در تمامی اشکال آن است.

    کلیدواژگان: تروریسم، جرایم سازمان یافته فراملی، پیوند، تامین مالی، حقوق بین الملل
  • محمد میرزایی*، حمید هاشمی، عمران شعبانلی صفحات 31-50

    جهانی شدن، فنی و پیچیده شدن ارتکاب جرم در مقیاس بین المللی، اقتضایات خود را در حوزه پاسخ گویی وسیع و بهنگام، در حوزه فراملی به دنبال داشته است. پلیس نیز به عنوان مهم ترین کنشگراجرایی در این حوزه، بایستی متناسب با تغییرات حادث شده از لحاظ ساختار و پاسخ هایی که در برابر جرایم اتخاذ می کند، متحول شده و سیاستگذاری های خود را فراتر از حوزه قضایی داخلی و در حدود فراملی و بین المللی سامان بخشد. در این راستا ارتقای همکاری ها و معاضدات پلیسی و حقوقی امری اجتناب ناپذیر بوده و توسعه مناسبات میان سازمان های پلیسی منطقه ای مانند یوروپل، افروپل، آسه آن پل و..) و بین المللی نیز لازمه مبارزه و پیشگیری موثر با جرایم فراملی و بین-المللی است .

    روش شناسی:

     پژوهش حاضر از نظر نوع و هدف، کاربردی و از نظر ماهیت و روش، توصیفی بوده و جمع آوری اطلاعات از طریق بررسی اسنادی و فیش برداری از منابع داخلی و اسناد بین المللی صورت گرفته است.

    یافته ها و نتیجه گیری

    نقش اینترپل در انجام معاضدات حقوقی و پلیسی و درتمهید، تسهیل، تسریع و ارتقای تعاملات بین المللی در ابعاد جنایی و پلیسی بسیار مهم و تاثیرگذار است. این نقش آفرینی در استفاده از ظرفیت های فنی و تخصصی این نهاد مانند واحد هوشمند آنالیز جرایم، پایگاه داده ای اطلاعات سجل کیفری مجرمان، سیستم های تشخیص هویت، شناسایی و مبادله اطلاعات مجرمان و... با سازمان های پلیسی داخلی و نهادهای بین المللی با رعایت اصل احترام به حاکمیت کشورها و منطبق با کنوانسیون های بین المللی به منظور ارتقای معاضدات حقوقی و پلیسی مجسم شده و در اسناد منطقه ای و بین المللی توسط سازمان ملل متحد و سازمان های منطقه ای مورد تاکید قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: معاضدت های حقوقی، تعاملات پلیسی، اینترپل، اسناد بین المللی
  • بابک بولاقی، ناصر قاسمی*، محمود بولاغ صفحات 51-76
    زمینه و هدف

    همواره در طول تاریخ حقوق کیفری، جرم انگاری و تعیین حدود مسوولیت کیفری به عنوان یک حق مبنایی برای دولت ها پیش بینی شده است. ولی باید اذعان کرد، عدم رعایت اصول پایه و اساسی (نظیر اصل خسارت) برای اعمال این حق، محدودیت در آزادی افراد و تورم کیفری را به همراه خواهد داشت. از این روی، مجرای اصول اساسی توجیه جرم انگاری و نیز اصل آزادی افراد، تکلیف معینی را برای دولت ها ایجاد می نماید که حق جرم انگاری فارغ از این اصول را نخواهند داشت؛ از طرف دیگر نیز، عدم رعایت این موارد، نظر به عدم موفقیت نظام کیفری، تکلیف جرم زدایی از رفتار را بر دولت بار می کند و دولت همواره باید تلاش نماید زمینه جبران خسارت بزه دیده بیش از کیفرگرایی فراهم گردد. لذا، در این مقاله به بررسی اصل خسارت در تقابل میان جرم انگاری و جرم زدایی پرداخته و در این میان پیامد این موارد در تحقق سیاست و راهبرد پیش رو اینترپل در خصوص پیشگیری از جرم را بررسی می کنیم.

    روش

    این مقاله با روش تحلیلی-توصیفی نگارش یافته است.

    یافته ها و نتایج

    وفق اصل صرفه جویی کیفری، اعمال اصل خسارت محدودیت در جرم انگاری و نیز جرم زدایی از جرایم فاقد خسارت و ارایه جایگزین های دیگر را به همراه خواهد داشت؛ حتی در صورت تحقق جرم، جبران خسارت بزه دیده در غالب نظام عدالت ترمیمی نقش موثری در جرم زدایی خواهد داشت. زیرا، هدف مداخله بزه دیده در فرایند کیفری بیش از کیفر بزهکار، جبران خسارت می باشد. همچنین، در چهارچوب اساسنامه سازمان اینترپل در راستای پیشگیری از وقوع جرم، می توان با استفاده از نتایج نظریات جرم شناسی همچون نظریه برچسب زنی، ولو به صورت حداقل، جرم زدایی کامل و ناقص را اجراء و پاسخ های غیرکیفری نظیر جبران خسارت را در جهت جلوگیری از انحراف ثانویه و تحقق پیشگیری غیرکیفری جایگزین نمود و همچنین با اجرای توصیه کنوانسیون های بین المللی برای اعمال جرم انگاری ، دیدگاه پیشگیری کیفری را نیز عملی نمود.

    کلیدواژگان: اصل خسارت، جرم انگاری، جرم زدایی، کیفرزدایی، اینترپل
  • عباس منصورآبادی*، مهدی شیدائیان، راحله امیری صفحات 77-100
    زمینه و هدف

    ناموس پرستی، ناموس خواهی و یا تعصب و غیرت نسبت به ناموس، نگاهی برآمده از فرهنگ مردسالاری است. در این فرهنگ زن به عنوان ناموس و از جمله متعلقات و دارایی های مرد محسوب می شود و باید مطیع و فرمانبر او باشد. زن باید به عنوان ناموس مرد، در درجه نخست نسبت به پدر و برادران و در مرتبه ای دیگر نسبت به شوهر و خانواده شوهر پاسخ گو باشد؛ یعنی، باید به طور کامل خواست و اراده آن ها را در این زمینه ملاک قرار دهد و تمایل خویش را به فراموشی سپارد. همین رویکرد زمینه تعارض درون خانواده ها را فراهم می سازد و چنین تعارضی در مواردی به ارتکاب قتل زن می انجامد. در ادبیات عمومی، چنین قتل هایی به عنوان «قتل های ناموسی» به شمار می آیند.

    روش

    پژوهش حاضر به روش توصیفی - تحلیلی انجام شده است.

    یافته ها و نتایج

    در مسیر کنترل قتل های ناموسی در ایران به ویژه استان خوزستان با توجه به پیشینه عمیق فرهنگی و سنتی حاکم بر اقوام و گروه های اجتماعی این استان چالش های جدی در زمینه عصبیت و ساختارهای قبیله ای و تفکر مردسالارانه وجود دارد. از این رو اولویت در جهت مبارزه و کنترل قتل های ناموسی، تقویت و ایجاد زیرساخت های آموزشی و اقدمات آموزشی به پلیس و ضابطین قضایی و تقویت فرهنگ و الگوی رفتاری در کنار تقویت و پیشبرد اقدامات پلیسی باشد. اهمیت قتل های ناموسی تا بدان حد است که در پاره ای از قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل، این نوع از قتل ها در ردیف خشونت علیه زنان به شمار آمده و از دولت ها خواسته شده است تا برای پیشگیری، تعقیب و مجازات مجرمان اقدامات موثرتری را اعمال نمایند. از جمله بر اقدامات پیشگیرانه پلیسی تاکید شده است.

    کلیدواژگان: قتل های ناموسی، اقدامات پلیسی، جرم شناسی فرهنگی، ایجاد خانه های امن، تفکر مردسالاری
  • اکبر علیزاده*، میلاد طاهریان، محسن صوفی زمرد صفحات 101-126
    زمینه و هدف

    استفاده از داده ها و سامانه های الکترونیکی به عنوان موضوع جرم، ابزار ارتکاب جرم و بالاخره وسیله تحصیل شده از جرم از جمله نمودهای پیوند منفی بین این فناوری ها با حقوق کیفری در ایران نیز می باشند. تفتیش و توقیف ادله الکترونیکی از جمله مهمترین اقدامات ضابطین در تحصیل این ادله است که هدف از پژوهش حاضر بررسی قواعد پیرامون تحصیل ادله و شرایط تفتیش و توقیف آنهاست.

    روش شناسی تحقیق:

     مقاله از نوع توصیفی - تحلیلی بوده که به روش اسنادی کتابخانه ای به نگارش در آمده است.

    یافته ها

    با تامل در مقررات مربوطه در حوزه جرایم سایبری، می توان دو حوزه از نقش و اختیارات پلیس را در جایگاه ضابط دادگستری برای تفتیش و توقیف داده و سامانه قایل شد؛ نخست، اختیاراتی که نیروی پلیس، راسا و بدون نیاز به دستور قضایی در فرایند تفتیش و توقیف داده و سامانه دارد و دوم، اختیاراتی که پلیس در جایگاه مجری دستور مقامات قضایی برای تفتیش و توقیف داده و سامانه ‎های رایانه ای و مخابراتی دارد.

    نتایج

    با بررسی قوانین کشورهای ایران، فرانسه و انگلستان و همچنین اسناد اروپایی، در کل برای تفتیش و توقیف ادله؛ سه شرط پیش بینی شده است: اولین شرط برای تفتیش و توقیف داده و سامانه، لزوم مجوز قضایی یا همان مستند به دستور مقام قضایی بودن توقیف است. دومین شرط لازم برای تفتیش و توقیف داده و سامانه، لزوم توجه به حریم خصوصی و محرمانگی اطلاعات اکتسابی یا هر اطلاعات دیگر در مورد داده ها و سامانه ها و اشخاص مرتبط با آنهاست. شرط سوم نیز در فرایند تفتیش و توقیف داده و سامانه حفاظت از آنهاست.

    کلیدواژگان: فضای مجازی، تحصیل دلیل، تفتیش، توقیف، پلیس
  • مجید کریمی*، ابراهیم قربانی، جعفر اقربائی فام صفحات 127-150
    زمینه و هدف

    یکی از مهم ترین چالش های اجتماعی و امنیتی دنیا و جمهوری اسلامی ایران مسیله اعتیاد و قاچاق مواد مخدر است که مشکلات بسیاری را برای مردم دنیا به وجود آورده است. در این میان اتباع خارجی نقش بسزایی در قاچاق مواد مخدر به داخل و خارج از کشور داشته است. ازاین رو پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش اتباع خارجی در قاچاق و ترانزیت مواد مخدر در یکی از استان های شمال غربی کشور انجام شد.

    روش

    این پژوهش با رویکرد کیفی و با به کارگیری روش تحقیق تحلیل مضمون جهت دار برای دستیابی به دیدگاه‏های مشارکت کنندگان در مورد موضوع تحقیق اجرا شد. مشارکت کنندگان تحقیق حاضر 12 نفر از خبرگان و متخصصین مقابله با قاچاق و ترانزیت مواد مخدر استان مورد مطالعه بودند؛ که با روش نمونه ‏گیری هدفمند انتخاب و تا زمان رسیدن به اشباع نظری در فرایند مصاحبه حضور داشتند. ابزار جمع آوری اطلاعات مصاحبه نیمه ساختاریافته و تحلیل داده ها نرم افزار MAXQDA بود.

    یافته ها

    نشان داد اتباع خارجی نقش آفرینی موثری در قاچاق و ترانزیت مواد مخدر به کشور ترکیه و سایر کشورهای اروپایی داشته که این نقش آفرینی ها در قالب اشراف اتباع خارجی بر مسیرهای ترانزیت و قاچاق، اشراف بر معابر رسمی و غیررسمی، اشراف بر بازارهای تجاری، اشراف بر تشکل و ساختار باندها، اشتراکات فرهنگی و تفریحی و اشتراکات زبانی و دینی و حمایت های پولی و حمایت های غیر پولی شناسایی شدند.

    نتیجه ‏گیری:

     با توجه به احصا و شناسایی نقش اتباع خارجی در قاچاق و ترانزیت مواد مخدر در استان مورد مطالعه، اقدامات آموزشی و آگاه سازی برای کارکنان انتظامی و رانندگان خودروهای ترانزیتی و همچنین اقدامات اطلاعاتی و تامینی به عنوان راهکارهای جلوگیری از قاچاق و ترانزیت مواد مخدر پیشنهاد گردید.

    کلیدواژگان: قاچاق، ترانزیت، موادمخدر، اتباع خارجی
  • مهدی کاظمی، سید محمود میرخلیلی*، محمدابراهیم شمس ناتری صفحات 151-170
    زمینه و هدف

    همانند هر پدیده دیگری جعل های پیچیده ی رایانه ای نیز به اشکال مختلفی با شماری از حقوق و آزادی های بشری ارتباط پیدا می کنند. جعل های پیچیده ی رایانه ای در عین حال که یک شکل از بیان محسوب می شوند، دارای یک محتوا نیز هستند و این محتوا نیز می تواند با جنبه های دیگری از حقوق و آزادی های بشری ارتباط داشته باشد. سازمان جهانی مالکیت فکری بیان داشته است که دیپ فیک ها می توانند منجر به مشکلاتی جدی از قبیل نقض حقوق بشر، حق حریم خصوصی، حق حمایت از داده های شخصی و غیره شوند.

    روش

    این تحقیق از نوع کاربردی و روش انجام تحقیق توصیفی- تحلیلی است و جمع آوری اطلاعات در آن از طریق بررسی اسنادی و فیش برداری بوده است.

    یافته ها و نتایج

    یافته های تحقیق نشان می دهد با توجه به اینکه در سیاست جنایی دولت ها یکی از مولفه هایی که باید مدنظر قرار گیرد، حقوق بشر است و از سوی دیگری دیپ فیک ها نیز با حقوق بشر ارتباط دارد، بنابراین یکی از چالش های پیش روی دولت ها هماهنگ سازی سیاست جنایی خود نسبت به دیپ فیک ها با در نظر داشتن ملاحظات حقوقی بشری است که موظفند در سیاست جنایی خود، به عنوان بخشی از سیاست عمومی دولت، اتخاذ نمایند.

    کلیدواژگان: دیپ فیک، جعل پیچیده ی رایانه ای، تعهدات حقوق بشری، پاسخ های بین المللی
  • یاسر حاجی پور، نسرین مهرا، هادی رفیعی کیا* صفحات 171-190
    زمینه و هدف

    تضمین حقوق افراد در جامعه، مورد حمایت قانونگذاران قرار می گیرد و در مراحل قبل از محاکمه بسیار حایز اهمیت است. تضمین حقوق متهم و حضور او در تمامی مراحل دادرسی عادلانه، صدور قرارهای تامین کیفری بر اساس خسارات و شدت رفتار مجرمانه و با رعایت قوانین صورت می گیرد. حقوق دفاعی متهم و قوانین دادرسی منصفانه نیازمند قرارهای تامین کیفری بر اساس قوانین قبلی و اختیارات مراجع صالح است. هدف اصلی این تحقیق، مطالعه و ارزش گذاری تطبیقی گستره عملکرد و اختیارات در حقوق کیفری ایران و انگلستان است.

    روش شناسی: 

    در این پژوهش، از روش تحقیق کیفی و مبتنی بر مطالعات کتابخانه ای و اسنادی استفاده شده است. با توجه به تطبیقی بودن تحقیق، سعی شده است تا مشابهت ها و تفاوت های بین نظام حقوقی ایران و انگلستان مورد بررسی قرار گیرد.

    یافته ها و نتیجه گیری

    در انگلستان، پلیس یک نیروی مستقل تعقیب محسوب می گردد، این نهاد دارای اختیارات گسترده ای نسبت به پلیس در ایران است. یکی از مهم ترین مسایلی که در این کشور به عهده پلیس قرار داده شده است، اختیار صدور قرارهای تامین کیفری می باشد. در مقام مقایسه و تطبیق حقوق کیفری ایران و انگلستان، می توان بیان داشت که با توجه به گرایش سیستم دادرسی کیفری ایران به سیستم رومی-ژرمن و تحت نظارت بودن ضابطان دادگستری توسط مقامات قضایی، اختیارات و وظایف ضابطان دادگستری در ایران، بسیار محدودتر از اختیارات و وظایف پلیس در انگلستان است، چراکه پلیس در انگلستان یک نهاد مستقل تعقیب می باشد.

    کلیدواژگان: قرار تامین کیفری، ضابطان دادگستری، دادرسی منصفانه، حقوق کیفری ایران و انگلستان، پیش از محاکمه
|
  • Hamed Golijani Moghadam, Hossein Sharifi Tarazkohi *, Mostafa Taghizadeh Ansari, Saber Niavarani Pages 9-30
    Background and purpose

    The relationship between terrorist groups and organized criminal groups, which is known as the crime-terror nexus, has become an increasing concern for national and international peace and security. With the lack of financial resources, terrorist groups have prioritized participation in criminal activities as the best and easiest method of financing, and in addition, they benefit from cooperation with organized criminal groups.The nature, scope and forms of interactions between terrorist groups and drug trafficking groups are very complex and remain unknown. The purpose of this study is to investigate the nature, motives and content of the Nexus between these two criminal groups.

    Research Method

    This research is a descriptive-analytical method using library and Internet resources, and is written by taking notes from analysts and studying related legal documents.There is no theoretical consensus regarding the form and nature of the nexus between terrorist groups and transnational organized criminal groups. The nexus between two groups is not the same all over the world and varies based on time and place and under the influence of environmental factors. What is certain is that this nexus is beneficial for both groups. In such an atmosphere, these groups benefit from each other based on mutual needs, and such a relationship proves a dangerous and destabilizing relationship. Although the international legal mechanisms to combat terrorism and transnational organized crime are independent of each other, dealing with the nexus between terrorism and transnational organized crime requires the simultaneous use and combination of international legal mechanisms against terrorism and organized crime in all Its types

    Keywords: terrorism, Transnational Organized Crime, Nexus, financing, International law
  • Mohammad Mirzaei *, HAMID HASHEMI, Omran Shabanly Pages 31-50

    Undoubtedly, the globalization of crime, its technicality and the complexity of committing it on an international scale, will have its requirements in the field of broad and timely response and in the transnational field. The police, as the most important executive actor in this field, should transform in accordance with the changes that have occurred and organize their policies beyond the domestic jurisdiction and within the transnational and international boundaries. In this regard, the promotion of police and legal cooperation and assistance is inevitable, and the development of regional and international police organizations is also necessary to effectively fight and prevent transnational and international crimes.

    Methodology

    The current research is applied in terms of type and purpose, and descriptive in terms of nature and method, and data collection has been done through document review and scanning of domestic sources and international documents.

    Findings and conclusions

    Interpol's role in providing legal and police assistance and in facilitating and speeding up international interactions in criminal and police aspects is very important and influential. This role is in the use of the technical and specialized capacities of this institution, such as the intelligent crime analysis unit, criminal record information database, identity recognition systems, identification and information exchange of criminals, etc. with domestic police organizations and international organizations with Observance of the principle of respect for the sovereignty of countries and international conventions in order to promote legal and police assistance has been embodied and emphasized in regional and international documents by the United Nations and regional organizations.

    Keywords: legal assistance, Police interactions, Interpol, International Documents
  • Babak Boulaghi, Naser Ghasemi *, Mahmood Boulagh Pages 51-76
    Field and Aims

    the history of criminal law, criminalization and the determination the limits of criminal responsibility have been foreseen as basic right for governments.it must be acknowledged that failure to observe the basic principles (principle of damages) to exercise this right will result in restrictions the freedom of individuals and criminal inflation.From this point of view,the channel of the basic principles of justification of criminalization as well as the principle of freedom of individuals creates certain duty for the governments that they will not have the right to criminalize regardless of these principles;On the other hand, non-observance of these cases,due the failure of the penal system,burdens the government with the task of decriminalizing the behavior,and the government should always try provide compensation to the victims rather than criminalization.Therefore,in this article,we examine the principle of damage the confrontation between criminalization and decriminalization,and the meantime,we examine the consequences of these cases the realization of Interpol's upcoming policy and strategy regarding crime prevention.

    Methodology

    article is written with analytical-descriptive way.

    Findings and Conclusion

    According to the principle of criminal economy,the application the principle of damage will bring restrictions on criminalization and decriminalization of crimes without damage and providing other alternatives;Even if the crime is committed,restorative justice system will play effective role decriminalization.Because the purpose the intervention the victim in the criminal process is more than the punishment of the criminal,to compensate for the damage.Also,the framework of the statute of Interpol in order to prevent the occurrence of crime,it is possible to use the results of criminological theories such as labeling theory,even if in a minimal way,to carry out complete and incomplete decriminalization and non-criminal responses such as replaced compensation in order to prevent secondary deviation and realize non-criminal prevention And also,by implementing the recommendations of international conventions for criminalization,she implemented the view of criminal prevention

    Keywords: principle of damage, Criminalization, Decriminalization, depenalization, Interpol
  • Abbas Mansourabadi *, Mahdi Sheidaeian, Rahele Amiri Pages 77-100
    Context and purpose

    Honor worship, honor seeking, or prejudice and zeal towards honor, is a view emerging from patriarchal culture. In this culture, a woman is considered as an honor and among the belongings and possessions of a man, and she must be obedient and submissive to him. As a man's honor, a woman must be accountable to her father and brothers in the first place and secondly to her husband and his family; That is, he should completely consider their desire and will in this field and leave his desire to forget. This approach provides the basis for conflict within families, and such conflict sometimes leads to the murder of women. In general literature, such murders are considered as "honor killings".

    Method

    The present research was carried out using a descriptive-analytical method.

    Findings and results

    In the way of controlling honor killings in Iran, especially in Khuzestan province, due to the deep cultural and traditional background governing the tribes and social groups of this province, there are serious challenges in the field of nervousness, tribal structures and patriarchal thinking. There is. Therefore, the priority should be to fight and control honor killings, strengthen and create educational infrastructure and training measures for police and judicial officers, and strengthen culture and behavior pattern along with strengthening and advancing police measures. The importance of honor killings is so much that in some of the resolutions of the United Nations General Assembly, this type of killings is included in the ranks of violence against women, and governments are asked to take more effective measures to prevent, prosecute and punish criminals. apply Among other things, preventive police measures have been emphasized.

    Keywords: Honor Killings, Police actions, Cultural criminology, creating safe houses, patriarchal thinking
  • Akbar Alizadeh *, Milad Taherian, Mohsen Sufi Zomorod Pages 101-126
    Background and purpose

    The use of data and electronic systems as the subject of a crime, the means of committing a crime, and finally the means acquired from a crime are among the manifestations of the negative link between these technologies and criminal law in Iran. Inspection and seizure of electronic evidence is one of the most important actions of law enforcement officers in the acquisition of this evidence.

    Research Methodology

    The article is of a descriptive-analytical type, which was written using a library document method.

    Findings

    By reflecting on the relevant regulations in the field of cybercrimes, two areas of the role and powers of the police in the position of the bailiff for search and seizure can be defined and systemized; First, the powers that the police force has in the search and seizure process directly and without the need for a judicial order, and secondly, the powers that the police have in the role of executing the orders of the judicial authorities to search and seize computer and telecommunication systems.

    Results

    by examining the laws of Iran, France and England as well as European documents, in general for the search and seizure of evidence; Three conditions are foreseen: the first condition for inspection and seizure of data and system is the necessity of a judicial license or the same document as ordered by the judicial authority. The second necessary condition for the inspection and seizure of data and systems is the need to pay attention to the privacy and confidentiality of acquired information or any other information about data and systems and related persons. The third condition is in the process of inspection and seizure of data and their protection system.

    Keywords: cyberspace, evidence acquisition, search, seizure, police
  • Majid Karimi *, Ebrahim Ghorbani, Jafar Aghrabaei-Fam Pages 127-150
    Background and purpose

    One of the most important social and security challenges of the world and the Islamic Republic of Iran is the issue of drug addiction and trafficking, which has caused many problems for the people of the world. Meanwhile, foreign nationals have played a significant role in drug smuggling inside and outside the country. Therefore, the present study was conducted with the aim of investigating the role of foreign nationals in drug smuggling and transit in one of the northwestern provinces of the country.

    Method

    This research was carried out with a qualitative approach and using the research method of directed thematic analysis to obtain the views of the participants about the research topic. The participants of the present research were 12 experts and specialists in dealing with drug trafficking and transit in the studied province; who were selected by the purposeful sampling method and were present in the interview process until reaching theoretical saturation. The semi-structured interview data collection tool and data analysis was MAXQDA software.

    Findings

    It showed that foreign nationals have played an effective role in the smuggling and transit of drugs to Turkey and other European countries, and these role-plays are in the form of elites of foreign nationals on transit and smuggling routes, elites of official and unofficial roads, and elites of markets. Commercial, elites on the organization and structure of gangs, cultural and recreational commonalities, linguistic and religious commonalities, monetary support and non-monetary support were identified.

    Conclusion

    Considering the statistics and identification of the role of foreign nationals in drug trafficking and transit in the studied province, educational and awareness measures for police officers and drivers of transit vehicles, as well as information and security measures as solutions to prevent trafficking and transit Drugs were suggested.

    Keywords: smuggling, transit, Drugs, Foreign nationals
  • Mehdi Kazemi, Seyed Mahmood Seyed Mahmood Mirkhalili *, MohamadEbrahim Shams Nateri Pages 151-170

    field and Aimes : 

    As with each other, complex computer features connect with a variety of rights and human freedoms. Complicated computer questions, while a form is expressed, possess one level, and those ingredients can relate to other aspects of the rights and freedoms of humanity. The global organization developed intellectual property, which resulted in serious problems such as the violation of human rights, the right to privacy, the right to self - respect, and Methodology A way of finding out the kind of use and the way of treating a particular investigation - was to collect data and examine it.

    Findings and Conclusions

    show that, while in the mysterious policy of the governments, one of the authors who are to be judged is human rights, and on the other the Deep fake has a connection with human rights, so one of the advances to the criminal machine, according to the degree in which they are complicit, is bound to serve as a part of public political considerations.

    Keywords: Deep Fake, sophisticated computer forgery, human rights obligations, International responses
  • Yaser Hajipoor, Nasrin Mehra, Hadi Rafie Kia * Pages 171-190
    Field and Aims

    guaranteeing people's rights in society is supported by legislators and is very important in the pre-trial stages. Guaranteeing the rights of the accused and his presence in all stages of the fair proceedings, issuing criminal security orders based on the damages and the severity of the criminal behavior and in compliance with the laws. Defendant's defense rights and fair trial laws require criminal security orders based on previous laws and authority of competent authorities. The main purpose of this research is to study and evaluate the comparative range of performance and powers in the criminal law of Iran and England.

    Methodology:

     In this research, a qualitative research method based on library and documentary studies has been used. Considering the comparative nature of the research, it has been tried to examine the similarities and differences between the legal system of Iran and England.

    Finding and Conclusion

    In England, the police is considered an independent prosecution force, this institution has wide powers compared to the police in Iran. One of the most important issues assigned to the police in this country is the authority to issue criminal warrants. It is one of the powers and duties of the police in England, because the police in England is an independent prosecution body.

    Keywords: Criminal bail, Executive Officers of Justice System, Fair trial, Iran-UK Criminal Law, Pre-Trial