فهرست مطالب

میکروب شناسی پزشکی ایران - سال چهاردهم شماره 5 (مهر و آبان 1399)

دو ماهنامه میکروب شناسی پزشکی ایران
سال چهاردهم شماره 5 (مهر و آبان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/07/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • پروین محمد شفیعی، مجید باصری صالحی*، سینا مباشری زاده صفحات 388-407
    زمینه و اهداف

      موراکسلا کاتارالیس عامل مهم عفونت های تنفسی تحتانی و فوقانی می باشد و مقاومت آنتی بیوتیکی این باکتری گرم منفی در حال افزایش است. پمپ های افلاکس خانواده RND در این باکتری ها منجربه مقاومت چند دارویی می گردند. یکی از پمپ های شناخته شده در موراکسلا کاتارالیس سیستم AcrAB-OprM می باشد. مطالعه حاضر به منظور بررسی مقاومت آنتی بیوتیکی در باکتری موراکسلا کاتارالیس و تعیین وابستگی مقاومت آنتی بیوتیکی به پمپ افلاکس طراحی شد.

    مواد و روش کار

    137 نمونه مختلف کلینیکی جمع آوری گردید. جدایه های موراکسلا کاتارالیس با آزمون های بیوشیمیایی و روش PCR تایید گردیدند. الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی با روش انتشار دیسک برطبق CLSIبررسی فنوتیپی فعالیت پمپ های افلاکس با روش کارت ویل و بررسی ژن های acra, acrb, oprm با روش PCR انجام گرفت. بعلاوه ارتباط وجود پمپ افلاکس با مقاومت آنتی بیوتیکی با استفاده از ماده فنیل آلانین بتا نفتیل آمید (PAßN) انجام شد.

    یافته ها

    در مطالعه حاضر از 10 باکتری موراکسلا کاتارالیس جداسازی شده 70٪ (7 جدایه) دارای مقاومت چندگانه آنتی بیوتیکی بودند. همه جدایه های مقاوم به چند دارو (70٪) دارای ژن های acra, acrb, oprm بودند. همچنین مقاومت آنتی بیوتیک های سفازولین، سفتازیدیم، تتراسایکلین،کلرامفنیکل و سیپروفلوکساسین وابسته به پمپ افلاکس بودند.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که مقاومت چندگانه آنتی بیوتیکی در موراکسلا کاتارالیس افزایش یافته است. حضور 70٪ ژن های acra, acrb, oprm پمپ افلاکس در این باکتری و کاهش میزان مقاومت به آنتی بیوتیک در حضور مهارکننده پمپ افلاکس اهمیت بررسی حضور این ژن ها را برای پیشنهاد الگوی درمانی مناسب بیماران آلوده به موراکسلا کاتارالیس نشان می دهد.

    کلیدواژگان: موراکسلا کاتارالیس، مقاومت چنددارویی، پمپ افلاکس، acra، acrb، oprm، PAßN
  • طاهره معصوم شاهی، جلال احسانی*، مریم ابراهیمی صفحات 408-424
    زمینه و اهداف

    گسترش فزاینده مصرف محصولات تخمیری صنعتی به جای فرآورده های سنتی منجر به از دست رفتن بسیاری از باکتری های اسید لاکتیک خصوصا نژادهای تولیدکننده ترکیبات زیست فعال می گردد. هدف از مطالعه حاضر جداسازی، شناسایی مولکولی و بررسی قابلیت ضد قارچی جدایه های لاکتیکی بر رشد Aspergillus niger بود.

    مواد و روش کار

    پس از خرید سبوس جو دوسر از بازار شهرستان گرگان در سال 1398، تهیه خمیر ترش، جداسازی و شناسایی باکتری های غالب در آزمایشگاه میکروب شناسی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان انجام شد. سپس فعالیت ضد قارچی جدایه های لاکتیکی و روماند آنها بر ضد A. niger بررسی گردید. در نهایت شناسایی ترکیبات روماند فاقد سلول جدایه لاکتیکی با کمک دستگاه کروماتوگرافی گازی/ طیف سنج جرمی انجام شد.

    یافته ها

    Lactobacillus brevis و Lactobacillus sakei به ترتیب با 25/30 و 47/18 درصد دارای بیشترین میزان بازدارندگی علیه A. niger بودند. همچنین حداقل غلظت بازدارندگی روماند L. brevis و L. sakei بر ضد A. niger 3 درصد بود، که مشخص شد تاثیر بیشتر روماند L. brevis، به واسطه حضور ترکیبات استری، فنلی و باربیتورات بود.       

    نتیجه گیری

    جدایه های لاکتیکی غالب خمیر ترش های سبوس جو دوسر و همچنین پالیده کشت آنها از قابلیت ضد قارچی مناسبی علیه A. niger برخوردار بودند، پس می‎توانند به عنوان کشت آغازگر یا کشت همراه در فرآوری محصولات تخمیری نظیر خمیر ترش با هدف کاهش فساد قارچی استفاده شوند.

    کلیدواژگان: اثر ضد قارچی، باکتری های اسید لاکتیک، خمیر ترش
  • نسیم بذرگری، قاسم علی گروسی، مریم دادار* صفحات 425-440
    زمینه و اهداف

    گسترش عفونت های بروسلا در حیوانات و انسان نیاز اساسی آزمایشگاه های مرجع منطقه ای/ محلی مختلف را برای استفاده از رویکردهای معتبر تعیین گونه به منظور تسهیل تبادل داده ها و مقایسه آن ها نشان داده است. هدف از این مطالعه ارزیابی زیرواحد β آنزیم RNA پلیمراز  (rpoB) به عنوان یک نشانگر مولکولی در تمایز گونه های بروسلا و تعیین ژنوتیپ گونه های بروسلا ملی تنسیس با استفاده از تجزیه و تحلیل چندشکلی تک نوکلیوتیدی (SNP) است.

    مواد و روش کار

    در این مطالعه، نمونه خون و مایع مغزی نخاعی از 108بیمار مبتلا به بروسلوزیس گرفته شد. پس از کشت نمونه ها در محیط کشت بروسلا آگار حاوی آنتی بیوتیک، تعداد 11 سویه باکتری بروسلا جداسازی شد و با روش های بیوتایپینگ کلاسیک و مولکولی شناسایی شد. سپس ژن rpoB هر کدام از ایزوله ها تکثیر و توالی یابی گردید. نتایج توالی یابی توسط برنامه Mega6 آنالیز گردید.

    یافته ها

    طبق نتایج، ژن rpoB  قادر به تمایز گونه های بروسلا از همدیگر و سایر باکتری ها بود و همچنین مشخص شد که ایزوله های بالینی بروسلا دارای تیپ دو rpoB و ژنوتیپ 2 بروسلا ملی تنسیس  هستند. در حالی که تنها یکی از ایزوله ها متعلق به تیپ 1 بود. از 10 سویه rpoB تیپ 2، شش نمونه با تنها یک نوع منحصر به فرد جهش نقطه ای در کدون 985 مشاهده شدند که نوع جدیدی از تحت گونه ژنوتیپ 2 می باشد.

    نتیجه گیری

    نتایج ما نشان دهنده قدرت تمایز بالای ژن rpoB در بین جدایه های بروسلا از برخی مناطق مختلف ایران است که منجر به تعیین ژنوتایپ دقیق و شناسایی این باکتری ها شد.

    کلیدواژگان: تب مالت، بروسلا ملی تنسیس، چندشکلی تک نوکلئوتیدی، rpoB
  • حسین قادری، عبادالله شیری ملک آباد، محمود وحیدی، علیرضا داداشی* صفحات 441-459
    زمینه و اهداف

     استافیلوکوکوس اوریوس از مهمترین عوامل عفونت های بیمارستانی، با تشکیل بیوفیلم در ایجاد بیماری های مزمن و تقویت مقاومت دارویی موثر است. مطالعه حاضر با هدف بررسی فنوتیپی و ژنوتیپی تشکیل بیوفیلم توسط جدایه های استافیلوکوکوس اوریوس از نمونه های بالینی و ارتباط آن با مقاومت میکروبی انجام گردید.

    مواد و روش کار

    در این مطالعه مقطعی-توصیفی از دی ماه 1397 تا شهریور ماه 1398، 200 نمونه بالینی از بیمارستان های آجا در تهران اخذ گردید. کلیه نمونه ها با استفاده از محیط های کشت بلاد آگار، مانیتول سالت آگار، بردپارکر و تست های کاتالاز، OF و کوآگولاز مورد بررسی قرار گرفت. تعیین مقاومت جدایه ها با تست آنتی بیوگرام انجام شد. به منظور شناسایی حضور ژن های کد کننده بیوفیلم شامل  icaA، icaB، icaC و icaD از روش Multiplex PCR استفاده گردید. داده ها با نرم افزار SPSS و آزمون کای2 بررسی گردید.

    یافته ها

    از 200 نمونه کشت شده، 83 (41/5%) جدایه به عنوان استافیلوکوکوس اوریوس تایید گردید. بیشترین مقاومت در پنی سیلین (94%)، تتراسایکلین (72%)، آمپی سیلین (54%) و سفکسیتین (51%) مشاهده شد. تولید بیوفیلم به صورت فنوتیپی در 65% جدایه ها گزارش شد. فراوانی حضور ژن های icaA، icaB، icaC و icaD به ترتیب 67/4%، 60/2%، 61/4% و 6/62%، برآورد گردید. 87% از سویه های مولد بیوفیلم توانایی مقاومت چندگانه داشتند، در مقابل سویه های بیوفیلم منفی فاقد این توانایی بودند (0/05<P).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج حاصله، سویه های مولد بیوفیلم تمایل بیشتری برای ایجاد مقاومت میکروبی، مقاومت چند دارویی و مقاومت به متی سیلین نشان می دهند.

    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، بیوفیلم، مقاومت ضدمیکروبی، MRSA
  • مهدی بابایی*، آرام قائم پناه، زهرا مهرابی، علی ملایی، سیما خلیلی فرد بروجنی صفحات 460-477
    زمینه و اهداف

    نشان داده شده است که برخی از زهرها و ترکیبات جداشده از آنها دارای خاصیت ضد باکتریایی هستند. زهر مار ، عقرب و زنبور عسل ترکیبی از پروتئین ها مانند فسفولیپاز و ملیتین هستند که در مهار رشد باکتری ها تاثیر دارند. این مطالعه با هدف بررسی اثر ضد باکتریایی سه زهر مختلف در برابر سویه های باکتریایی منتخب انجام شد.

    مواد و روش کار

    زهر خام حاصل از مار (Echis carinatus)، عقرب (Mesosobuthus epues) و زنبور عسل (Apis mellifera) انتخاب شدند. خالص سازی زهر خام این گونه ها با استفاده از کروماتوگرافی ژل فیلتراسیون انجام گرفت و وزن مولکولی ترکیبات موجود در این زهرها با استفاده از SDS-PAGE برآورد شد. مقدار تقریبی دز کشندگی زهرها مشخص شد. فعالیت ضد باکتریایی زهرها در برابر استافیلوکوکوس اوریوس، باسیلوس سوبتیلیس، سودوموناس آیروژینوزا و اشریشیا کلی مورد بررسی قرار گرفت. با استفاده از روش انتشار دیسک ، زهرها و فراکسیون های جداشده آن و آنتی بیوتیک استاندارد مورد آزمایش قرار گرفتند.

    یافته ها

    زهر خام E. carinatus و فراکسیون دوم آن در برابر استافیلوکوکوس اوریوس و اشریشیا کلی موثر بودند. زهر خام M. eupeus و فراکسیون اول و چهارم آن در برابر باسیلوس سوبتیلیس موثر بودند. زهر خام A. mellifera در برابر اشریشیا کلی و استافیلوکوکوس اوریوس فعالیت ضد باکتریایی را نشان داد و فراکسیون سوم از این زهر اثر مهاری برای اشریشیا کلی و استافیلوکوکوس اوریوس دارد.

    نتیجه گیری

    زهر مار ، عقرب و زنبور عسل مانع رشد و بقاء سویه های باکتریایی می شوند و این زهرها می توانند به عنوان یک ماده ضد میکروبی مکمل در برابر باکتری های بیماری زا مورد استفاده قرار گیرند.

    کلیدواژگان: Echis carinatus، Mesosobuthus epues، Apis mellifera، فعالیت ضد باکتریایی، کروماتوگرافی، LD50
  • سمانه فرهمند، مهری هاییلی*، داوود دربان ساروخلیل صفحات 478-489
    زمینه و اهداف

    استافیلوکوکوس اوریوس یکی از پاتوژن های مهم منتقله از غذا می باشد. اهداف این مطالعه تعیین فراوانی، تیپ های مولکولی و الگوی مقاومت دارویی سویه های استافیلوکوکوس اوریوس جدا شده از نمونه های گوشت در شهر تبریز بود.

    مواد و روش کار

    شصت نمونه گوشت گوساله و مرغ خام از فروشگاه های مختلف گرفته شد و در محیطهای انتخابی مولر هینتون براث حاوی 10%NaCl تلقیح گردید. شناسایی جدایه ها با روش های بیوشیمیایی معمول انجام گرفت. حساسیت به آنتی بیوتیک های مختلف با روش دیسک دیفیوژن و ژنوتیپ جدایه ها با روش spa typing  تعیین شد.

    یافته ها

    پانزده سویه استافیلوکوکوس اوریوس از 60 (25%) نمونه گوشت مختلف جداسازی شد که به ژنوتیپ های t14870 ، t3802، t1814 ، t491  ، t386 و t3424تعلق یافتند و  t14870 با فراوانی 33.3% به عنوان فراوانترین spa type شناخته شد. spa type سه جدایه نیز در پایگاه داده ای Ridom Spa Server یافت نشد و به عنوان تیپ های جدید در نظر گرفته شدند. حدود 46/6% از جدایه ها به بیش از یک آنتی بیوتیک مقاوم بوده و 13/3% به عنوان استافیلوکوکوس اوریوس مقاوم به متی سیلین شناخته شدند. تایگی سیکلین، ایمی پنم و سفتارولین موثرترین ترکیبات علیه جدایه های استافیلوکوکوس اوریوس بودند.

    نتیجه گیری

    نتایج این تحقیق نرخ آلودگی 25% با  استافیلوکوکوس اوریوس را نشان می دهد. غالب تیپ های مولکولی مشاهده شده به عفونت های انسانی ارتباط داده شد. مقاومت آنتی بیوتیکی بالایی در میان جدایه ها مشاهده شد که هشدار جدی برای سلامت عمومی محسوب می شود.

    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، MRSA، spa typing، گوشت، مقاومت آنتی بیوتیک
  • احمد حجازی*، فیض القوطامی، احمد القوطامی، احب فواد صفحات 490-500
    زمینه و هدف

    مطالعه حاضر با هدف ارزیابی فعالیت های ضد باکتری و آنتی اکسیدانی برخی از محصولات عسل عربستان سعودی انجام شد.

    مواد و روش ها

    برای این تحقیق، 60 محصول عسل تولید شده توسط عربستان سعودی برای تعیین فعالیت ضد میکروبی در برابر عوامل بیماری زای بسیار مقاوم به آنتی بیوتیک و همچنین فعالیت آنتی اکسیدانی بررسی شد. برای مقایسه از عسل مانوکا به عنوان یک استاندارد، بهره برداری شد.

    یافته ها

    با آزمایش عسل های تولیدی عربستان سعودی، سطوح مختلف جلوگیری از رشد در برابر 5 سویه باکتری مشاهده شد. این عسل باعث جلوگیری از رشد سویه های بیماری زا استافیلوکوکوس اوریوس، اشریشیا کلی، پروتیوس ولگاریس، سیتروباکتر دایورسوس و سالمونلا انتریکا گردید. این میزان ممانعت از رشد به نوع عسل بستگی داشت. مطالعه تطبیقی ​​عسل های عربستان سعودی نشان داد که ارتباط زیادی بین پلی فنل و فلاونویید کل و فعالیت های مهار رادیکال وجود دارد.

    نتیجه گیری

    تحلیل نتایج این مطالعه نشان داد  که محصولات عسل عربستان سعودی توانایی مهار رشد باکتریهای بیماریزا و انجام فعالیتهای مهار رادیکال را دارند.

    کلیدواژگان: فعالیت ضد باکتریایی، فعالیت آنتی اکسیدانی، عسل عربستان سعودی
  • کیومرث امینی*، مونا کنکوری صفحات 501-511
    زمینه و اهداف

    گونه های شیگلا به عنوان یکی از عوامل شایع دیسانتری باسیلی و گاهی مرگ ومیر به ویژه در کودکان و افراد دارای نقص ایمنی مطرح هستند. تنوع گونه های ایجادکننده بیماری و بروز مقاومت دارویی، انتخاب آنتی بیوتیک مناسب برای درمان شیگلوزیس را با مشکل مواجه می سازد. یکی از عوامل مهم بروز مقاومت در ایزوله های شیگلا حضور ژن های کدکننده بتالاکتامازهای وسیع الطیف می باشد. لذا، هدف از این مطالعه تعیین فراوانی سویه های شیگلا سونیی تولیدکننده ژن های بتالاکتامازهایCTX-M-2 ‎‏ ، ‏CTX-M-8‎، ‏CMY‏ با روش Multiplex PCR و بررسی ارتباط آن ها باوجود مقاومت آنتی بیوتیکی در سویه های شیگلا سونیی است.

    مواد و روش کار

    در این مطالعه توصیفی-مقطعی که در یک بازه زمانی 6 ماهه از ابتدای خرداد لغایت انتهای آبان 1395 انجام گردید. تعداد 200 نمونه اسهالی از بیماران مشکوک به شیگلوزیس از بیمارستان مرکز طبی اطفال (تهران) جمع آوری گردید. آزمون حساسیت آنتی بیوتیکی با استفاده از روش انتشار از دیسک بر روی محیط مولر هینتون آگار و مطابق با دستورالعمل CLSI  انجام شد. پس از استخراج DNA، حضور ژن هایCTX-M-2 ، CTX-M-8، CMY  وابسته به ‏Ampc‏ با استفاده از پرایمرهای اختصاصی توسط Multiplex-PCR تعیین گردید.

    یافته ها

    از مجموع نمونه های اخذشده، تعداد 60 (30%) سویه شیگلا سونیی با استفاده از آزمون های استاندارد میکروبیولوژیکی و بیوشیمیایی به دست آمد. اکثر سویه ها به اریترومایسین (26 سویه، %43/3) و سفپیم (24 سویه 40%) مقاوم بودند. نتایج آزمون مولکولی نشان داد که 40 (66/6%) و 33 (55%) از سویه ها به ترتیب حامل ژن های CTX-M-8 و  CMY بودند (P<0.05). همچنین ژنCTX-M-2 ‎ در هیچ یک از نمونه ها شناسایی نگردید.

    نتیجه گیری

    نتایج بیانگر فراوانی بالای ژن CMY در میان ایزوله های شیگلا سونیی و  مقاومت بیشتر این سویه ها نسبت به اریترومایسین و سفپیم است. به همین جهت مراقبت های دقیق پزشکی و استفاده صحیح و به موقع از آنتی بیوتیک های مناسب جهت جلوگیری از شیوع ایزوله های مقاوم امری اجتناب ناپذیر به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: شیگلا سونئی، بتالاکتاماز وسیع الطیف، دیسک دیفیوژن، Multiplex-PCR
|
  • Parvin Mohammad Shafiei, Majid Baserisalehi*, Sina Mobasherizade Pages 388-407
    Background and Objective

    Moraxella catarrhalis a gram-negative bacterium, is a significant cause of lower and upper respiratory infections. The RND family efflux pumps lead to multidrug resistance in gram-negative bacteria. One of the well-known pumps in M. catarrhalis is AcrAB-OprM system. This study aimed to investigate the antibiotic resistance in M. catarrhalis and to determine its antibiotic resistance dependence on the efflux pump.

    Methods

    In this study, 137 different clinical samples were collected. M. catarrhalis isolates were confirmed by biochemical assays and PCR. The antibiotic susceptibility pattern was investigated by disc diffusion method according to CLSI. Phenotypic study of the efflux pumps activity was done using cartwheel method. Study of the acra, acrb, and oprm genes were performed by, PCR. In addition, the association of efflux pump with antibiotic resistance was investigated using phenylalanine-arginine β-naphthylamide.

    Results

    Of 10 isolated M. catarrhalis, 70% (7 isolates) showed multiple antibiotic resistance. The resistance to cefazolin, ceftazidime, tetracycline, chloramphenicol, and ciprofloxacin antibiotics was also dependent on the efflux pump.

    Conclusion

    The results showed that multiple antibiotic resistance has increased in Moraxella catarrhalis. The 70% presence of acra, acrb, oprm efflux genes of the efflux pumps in this bacterium and antibiotic resistance reduction in the presence of efflux pump inhibitor shows the importance of examining these genes’ presence to suggest a suitable treatment model for the patients infected with M. catarrhalis.

    Keywords: acra, acrb, Efflux Pump, Moraxella catarrhalis, Multidrug resistance, oprm, PAßN
  • Tahereh Masoomshahi, Jalal Ehsani*, Maryam Ebrahimi Pages 408-424
    Background

     The widespread consumption of industrial fermented products instead of traditional products leads to the loss of various lactic acid bacteria (LAB), especially the strains producing bioactive compounds. The present study aimed to isolate and molecularly identify LAB and investigate their antifungal impact on Aspergillus niger growth.

    Materials & Methods

    Oat bran was purchased from the Gorgan city market in 2019 and sourdough was prepared. Afterwards, bacteria were isolated and identified in the Microbiology Laboratory of Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran. Next, the antifungal activity of LAB and their supernatant against A. niger was investigated. Finally, the identification of the cell-free supernatant of LAB was completed using gas chromatography-mass spectrometry.

    Results

    Findings of the current study demonstrated that Lactobacillus brevis and Lactobacillus sakei had the highest inhibitory effects of 30.25% and 18.47% against A. niger, respectively. Moreover, the minimum inhibitory concentration of L. brevis and L. sakei supernatants against A. niger was found as 3%. We observed that the greater effect of the supernatant of L. brevis could be due to the presence of ester, phenolic, and barbiturate compounds.

    Conclusion

    According to our results, dominant LAB from oat bran sourdough, as well as their cultured pellets have suitable antifungal potential against A. niger. Therefore, these bacteria can be used as a starter culture or co-culture in the fermentation products process, such as sourdough to decrease fungal contamination.

    Keywords: Antifungal effect, Lactic acid bacteria, Sourdough
  • Nasim Bazrgari, Ghasem Ali Garoosi, Maryam Dadar* Pages 425-440
    Background

     The prevalence of Brucella infections in animals and humans has indicated the important need for different regional/local reference laboratories to use valid species-determining approaches to facilitate and compare data exchange. The purpose of current study was to evaluate the RNA Polymerase Beta Subunit (rpoB) as a molecular marker in Brucella species differentiation and to determine the genotype of Brucella melitensis species using single-nucleotide polymorphism (SNP) analysis.

    Materials & Methods

      In this study, blood and cerebrospinal fluid (CSF) samples were taken from 108 patients with brucellosis. After culturing the samples insupplemented Brucella agar, eleven isolates of Brucella bacteria were isolated and identified by classical and molecular biotyping methods. Then the complete sequence of their rpoB gene was multiplied and sequenced. Sequencing results were analyzed by Mega6 program.

    Results

       According to the results, the rpoB gene was able to differentiate between Brucella species and other bacteria.Moreover, the rpoB typing grouped the majority of Iranian isolates in the rpoB type 2, while only one strain belonged to the rpoB type 1. Among the 10 isolates of rpoB type 2, there are six different isolates with only one unique type-2 SNPs in codon 985, which gives rise to new genotype 2 variants.

    Conclusion

      Our results shown a high discriminative power of rpoB gene among B. melitensis strains from some regions of Iran, which leads to accurate genotype and identification of these bacteria.

    Keywords: RpoB, Brucella melitensis, SNP analysis, Phylogenetic
  • Hossein Ghaderi, Ebadallah Shiri Malekabad, Mahmoud Vahidi, Ali-Reza Dadashi* Pages 441-459
    Background

     Staphylococcus aureus is one of the most important bacteria causes nosocomial infections, which by the biofilm formation can be effective in the creation of chronic diseases, and the creation and strengthening of drug resistance. The present study aimed to evaluate the genotypic and phenotypic biofilm formation by S. aureus isolated from clinical samples and their association with antimicrobial resistance.

     Materials & Methods

       In this descriptive cross-sectional study from Dec 2019 to Sep 2019, 200 clinical samples were obtained from AJA hospitals in Tehran. All samples were analyzed using blood agar, Baird-Parker Agar, mannitol salt agar and catalase, OF and coagulase assays. Antimicrobial resistance pattern of isolates was determined by the disc diffusion method. Multiplex PCR method was used to identify biofilm formation genes, includes icaA, icaB, icaC, and icaD genes. Data analyzed using SPSS 20 and the X2 test.

    Results

    Out of 200 cultivated samples, 83 (41.5%) cases were confirmed as S. aureus. The highest resistance was observed to Penicillin (94%), Tetracycline (72%), Ampicillin (54%), and Cefoxitin (51%), respectively. Phenotypic biofilm formation ability reported in 65% of isolates. The frequency of presence of icaA, icaB, icaC, and icaD genes was estimated at 67.4%, 60.2%, 61.4%, and 62.6%, respectively. Eighty-seven percent of biofilm producing strains were multidrug-resistant, while all the biofilm negative strains were non- multiple drug resistance (P< 0/05).

    Conclusion

      According to the results, Biofilm-positive strains have a very high propensity to demonstrate antimicrobial resistance, multidrug resistance and resistance to methicillin.

    Keywords: Staphylococcus aureus, Biofilm, Antimicrobial Resistance, MRSA
  • Mahdi Babaie*, Aram Ghaem Panah, Zahra Mehrabi, Ali Mollaei Pages 460-477
    Background

     Some venoms and their isolated compounds have been shown to have antibacterial properties. Snake, scorpion and bee venoms are a complex mixture of proteins such as phospholipase and melittin, which have an effect on bacterial growth inhibition. This study aimed to investigate of antibacterial effect of three different venoms against selected bacterial strains.

     Materials & Methods

    Crude venoms obtained from snake (Echis carinatus), scorpion (Mesosobuthus epues) and bee (Apis mellifera) were selected. The crude venoms from these species was purified by using gel filtration chromatography and the molecular weights of the compounds in these venoms estimated by using SDS-PAGE. The approximate lethal dose values of venoms were determined. Antibacterial activity of venoms against Staphylococcus aureus, Bacillus subtilis, Pseudomonas aeruginosa and Escherichia coli were evaluated. Venoms and its isolated fractions and standard antibiotic were tested by using the disc diffusion method.

    Results

     E. carinatus crude venom and fraction 2 were effective against S. aureus and E. coli.  M. eupeus crude venom and fraction 1 and 4 were effective against B. subtilis. A. mellifera crude venom demonstrated antibacterial activity against E. coli, S. aureus and Fraction 3 of this venom has an inhibition effect for E. coli and S. aureus.

    Conclusion

    Snake, scorpion and bee venoms inhibit the growth and survival of bacterial strains and that these venoms can be used as a complementary antimicrobial agent against pathogenic bacteria.

    Keywords: Echis carinatus, Mesosobuthus epues, Apis mellifera, antibacterial activity, chromatography, LD50
  • Samaneh Farahmand, Mehri Haeili*, Davood Darban-Sarokhalil Pages 478-489
    Background

     Staphylococcus aureus is one of the most important food-borne pathogens. The objective of this study was to determine the prevalence, molecular types and drug resistance pattern of S. aureus isolated from retail meat in Tabriz city.

    Materials & Methods

     60 raw meat samples (chicken and beef) were taken from different markets and were inoculated in selective Mueller Hinton broth media supplemented with 10% NaCl. Identification of S. aureus isolates was performed using conventional biochemical tests. Susceptibility to different antibiotics and genotypes of isolates were determined by disc diffusion and spa typing methods respectively.

    Results

       Fifteen S. aureus strains were isolated from 60 different meat samples which belonged to spa types t14870, t3802, t1814, t491, t386, t3424 and spa type t14870 with the frequency of 33.3% was the most prevalent genotype among S. aureus isolates. spa types of three isolates were not found in Ridom Spa Server data base and were considered as novel types. About 46.6% of isolates were resistant to more than one antibiotic and 13.3% of isolates were identified as methicillin resistant S. aureus (MRSA). Tigecycline, imipenem and ceftaroline were found to be the most effective agents against S. aureus isolates.

    Conclusion

      Oure results revealed a 25% contamination rate with S. aureus. Most of the molecular types of isolates were found to be linked to human infections. High rate of antibiotic resistance was observed among the isolates which poses a great threat to public health.

    Keywords: Staphylococcus aureus, MRSA, spa typing, Meat, Antibiotic resistance
  • Ahmed Hegazi*, Faiz M. Al Guthami, Ahmed Al Gethami, Ehab A. Fouad Pages 490-500
    Background

    The current study was aimed to evaluate the antibacterial and antioxidant activities of some Saudi Arabia honey products.

    Materials & Methods

    For this investigation, sixty Saudi Arabia honey products were tested to determine the antimicrobial activity against highly antibiotic-resistant pathogens as well as antioxidant activity in comparison with Manuka honey as a standard.

    Results

    Testing Saudi Arabia honeys, different levels of growth suppression were observed against five bacterial strains. The pathogenic strains were Staphylococcus aureusas, Escherichia coli, Proteus vulgaris, Citrobacter diversus and Salmonella enterica. These suppression levels depended on the type of honey. The comparative study of Saudi Arabia honeys revealed a strong correlation between total polyphenol and flavonoid contents and significant radical scavenging activities.

    Conclusion

     It was concluded that Saudi Arabia honey products have the capacity to suppress the growth of pathogenic bacteria and perform significant radical scavenging activities.

    Keywords: Antibacterial activity, Antioxidant activity, Saudi Arabia honey
  • Kumarss Amini*, Mona Konkori Pages 501-511
    Background

     Shigella species are one of the most common causes of bacillary dysentery and sometimes death especially in children and immune-compromised individuals. The diversity of disease-causing species and the emergence of drug resistance make it difficult to select the appropriate antibiotic to treat shigellosis. One of the important causes of resistance in Shigella isolates is the presence of genes encoding broad-spectrum beta-lactamase enzymes. The aim of this study was to determine the frequency of Shigella sonnei strains producing CTX-M-2, CTX-M-8, and CMY beta-lactamase genes by Multiplex PCR and to investigate their association with antibiotic resistance in Shigella sonnei strains.

     Materials & Methods

       This descriptive cross-sectional study was conducted in a period of 6 months from the beginning of June to the end of October 2016. A total of 200 diarrhea specimens were collected from the patients with suspected shigellosis from the Childrenchr('39')s Medical Center (Tehran). The antibiotic susceptibility testing was performed using disk diffusion method on Müller-Hinton agar in accordance with CLSI instructions. After DNA extraction, the presence of CTX-M-2, CTX-M-8, and Ampc-dependent CMY genes was determined by Multiplex-PCR using specific primers.

    Results

       From all the samples, 60 (30%) Shigella sonnei strains were obtained using standard microbiological and biochemical tests. Majority of the strains were resistant to erythromycin (26 strains, 43.3%) and cefepime (24 strains, 40%). The molecular test results showed that 40 (66.6%) and 33 (55%) of the strains carried the CTX-M-8 and CMY genes, respectively (P<0.05). The CTX-M-2 gene was not detected in any of the samples.

    Conclusion

      The results indicate a high frequency of CMY gene among Shigella sonnei isolates and higher resistance of these strains was found against erythromycin and cefepime. Therefore, careful medical care and proper and timely use of appropriate antibiotics to prevent the spread of resistant isolates seems inevitable.

    Keywords: Broad-spectrum beta-lactamase, Disk diffusion, Multiplex-PCR, Shigella sonnei