فهرست مطالب

نشریه جامعه شناسی تاریخی
سال دوازدهم شماره 1 (بهار و تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/08/27
  • تعداد عناوین: 9
|
  • تقی آزاد رمکی*، محمدعلی رمضانی صفحات 1-42

    پس از مشروطیت پرسش از چیستی و چرایی وقوع آن شاید مکررترین پرسش نظریه پردازان و متفکرانی بوده است که درباره تاریخ ایران معاصر اندیشیده اند. اما در بسیاری از موارد تفاسیر و تبیین هایی که ارایه شده به نحوی شرق شناسانه بوده اند. از طرف دیگر در این تبیین ها انقلاب مشروطه به مثابه یک رویداد آن قدر برجسته شده است که در پرداختن نظریه درباره تاریخ ایران به عنوان نقطه فارق تاریخ ایران را به پیش و پس از خود تقسیم می کند. به این ترتیب تاریخ ایران تبدیل شده است به تاریخ استبداد؛ ولی این قضاوت از بالای قله انقلاب مشروطه به دست آمده است. با تقلیل گرایی هایی که در این نگاه با ساخته شدن کلیت یکپارچه از تاریخ صورت می گیرد، در عمل وظیفه بررسی علمی کنار گذاشته می شود، زیرا تکلیف گذشته با تفسیر آن به عنوان تاریخ استبداد روشن شده استمی شود. مقاله حاضر می کوشد از رهگذر مرور انتقادی نظرات همایون کاتوزیان و جان فوران به عنوان به جای تبیین مشروطیت به عنوان انقلابی علیه استبداد و وابستگی، با کمک گرفتن از بینش های نظری وبر و دورکیم آن را به مثابه فرآیند تحولی تدریجی ببیند که زمینه های تکوین آن را در تحولات قرن نوزده می توان پی گرفت. البته ابدا ادعای ارایه مدل و نظریه در کار نیست، بلکه تلاشی است برای اندیشیدن جامعه شناسانه درباره مشروطیت؛ تامل درباره آن به عنوان فرآیند، محصول تحولات تدریجی طولانی مدت در جریان ها، نهادها و نیروهای اجتماعی در عرصه داخلی و تغییرات در نظام جهانی.

    کلیدواژگان: انقلاب مشروطه، مشروطیت، همایون کاتوزیان، نقد و بررسی.، زمینه های اجتماعی، جان فوران
  • علی محمد حاضری*، سمیرا محمدی صفحات 43-73

    این پژوهش به بررسی تطبیقی دو گفتمان روشنفکری  دینی دهه 40 و گفتمان انقلاب اسلامی اختصاص یافته است. نگارنده در این جستار، ابتدا با بهره گیری از بستر معرفت شناختی نظریه لاکلا و موفه، به ارایه مفصل بندی این گفتمان ها بر اساس دال مرکزی آنها اقدام نموده است. شریعتی با دیدی جامعه شناختی توانست با ارایه سیمایی سیاسی از اسلام با محوریت "اسلام انقلابی- اجتماعی"  پیشقراول انقلاب اسلامی شود. در تدوام این گفتمان، گفتمان انقلاب اسلامی  نیز با رویکردی فقهی و با محوریت "اسلام ناب" به عنوان دال محوری در قاموس و شاکله معرفتی تمام جریان های سیاسی بعد از انقلاب اسلامی با همان مولفه های گفتمانی به شکلی جدیدتر و اندکی متفاوت تر توانست باز تولید و تیوریزه شود. یافته های پژوهش حاکی از آن است که، هر دو گفتمان با اعتقاد به امتزاج دین و سیاست با رویکردی نسبتا دموکراتیک و با توسل به سازواره "امت و امامت" توانستند حکومت مطلوب خویش را پایه ریزی نمایند که در تقابل با نظام های توتالیتاریستی، دین سنتی و روحانیون حامی آن، به حاشیه رانی گفتمان غالب و حاکم عصر یعنی "گفتمان پهلویسم" منجر شد. هر دو گفتمان مذکور با محدودیت قلمرو اختیارات رهبری هر چند با وجود نقطه افتراق هایی در شکل و محتوا، توانستند با تاکید بر مدخلیت دال مردم و نقش تاثیر گذار آنها در انتخاب حاکم جامعه آرمانیشان در برابر ایده"حکومت اسلامی" که به نقش مردم در مشروعیت بخشی به حکومت باور ندارند، قرار گیرند.

    کلیدواژگان: گفتمان، روشنفکری دینی، گفتمان انقلاب اسلامی، اسلام سیاسی، دوگانه جمهوری اسلامی در برابر حکومت اسلامی
  • مرتضی حصاری*، بهروز آقایی صفحات 74-104

    دوره فرهنگی بانش در جنوب ایران، یک مرحله کلیدی در افزایش پیچیدگی های اجتماعی- اقتصادی در نیمه دوم هزاره چهارم پ.م به شمار می آید. تولید و توزیع تخصصی محصولات صنعتی و غذایی در کنار تغییر الگوهای استقراری و راهبرد های زیستی نشان دهنده یک تطور فراگیر منطقه ای است که نظام متفاوتی را در جامعه بانشی حوضه رودخانه کر برقرار می سازد. در این میان برخی شواهد باستان شناختی، مختصات جامعه ای متخصص درزمینه تولید و توزیع محصولات دامی را در کنار جوامع تولیدکننده کشاورز/ صنعتگر این حوضه ترسیم می نماید که موجودیت آن به عنوان یک پدیده نوین، متاثر از پیچیدگی اقتصادی در بازه زمانی و مکانی مذکور است. پژوهش حاضر شکل گیری و توسعه دام پروری تمام وقت را در پیکربندی نظام اقتصادی-اجتماعی این دوره ترسیم و با بهره گیری از رویکرد حد وسط و با قیاسی تاریخی- مردم شناختی توضیحی برای چگونگی تطور راهبرد های تولیدی و شکل گیری بستر های مبادله محصولات دامی ارایه می نماید.

    کلیدواژگان: دام پروری تمام وقت، حوضه رودخانه کر، بانش، پیچیدگی اقتصادی-اجتماعی، راهبرد حد وسط
  • کامران ربیعی* صفحات 105-143

    نوشتار حاضر وضعیت دولت توسعه گرا در ایران و نقش آن را در پیشبرد توسعه اقتصادی مورد مطالعه قرار می دهد. پرسش اساسی پژوهش حاضر آن است که چرا در ایران پس از انقلاب «دولت توسعه گرا»ی کارآمدی نتوانسته شکل بگیرد تا توسعه اقتصادی کشور را با موفقیت به پیش برد؟ برای پاسخ دادن به پرسش تحقیق، دستگاه نظری آدریان لفت ویچ در خصوص دولت توسعه گرا مبنای مطالعه قرار گرفت و از نظریه داگلاس نورث و همکاران در خصوص انواع نظم های اجتماعی نیز استفاده شد. پژوهش حاضر بر اساس روش تفسیر تاریخی و تکنیک تحلیل روایتی انجام پذیرفته است. واحد تحلیل پژوهش حاضر «دولت ملی» است و  رویدادها و شرایط داخلی، منطقه ای و بین المللی در نسبت با آن انتخاب و بر اساس تسلسل زمانی به عنوان بستر پیشبرد توسعه اقتصادی مورد تحلیل قرار می گیرند. بر اساس نتایج تحقیق، ضعف های ساختاری و نهادی دولت در کنار شرایط و تحولات منطقه ای و بین المللی موجب می شود با وجود کارآمدی دولت در دوره هاشمی و اوایل دوره خاتمی، کشور وارد تنش های داخلی و خارجی شود و در نهایت گفتمان «امنیت» جایگزین گفتمان «توسعه» شود. در چنین شرایطی اولویت های کشور و سازماندهی نهادی آن دیگر توسعه ای نبوده و روند توسعه اقتصادی کشور دچار وقفه و حتی عقبگرد می شود.

    کلیدواژگان: دولت توسعه گرا، توسعه اقتصادی، وفاق نخبگان، حاکمیت قانون، نهادگرایی
  • ابوالفضل رضوی*، احمدشعیب مسلم یار صفحات 144-180

    لویه جرگه از دو قرن پیش به عنوان یکی از مهم ترین و تاثیرگزارترین مجالس بزرگ ملی در تاریخ معاصر افغانستان شناخته شده است. این مجلس با قانون اساسی افغانستان رابطه ناگسستنی دارد؛ به گونه ای که از هشت بخش قانون اساسی، هفت بخش آن توسط لویه جرگه ها تصویب شده اند و از شش فصل قانون اساسی یک فصل کامل به لویه جرگه اختصاص یافته است. این درحالی است که این نهاد همواره از طرف برخی پژوهشگران و نو اندیشان جامعه افغانستانی مورد نقد قرار گرفته و با نگاه سلبی به آن نگریسته اند. در این مقاله، با رویکرد توصیفی-تحلیلی و در جهت تبیین بازتاب تاریخ نگارانه جایگاه و کارکرد لویی جرگه ها در ساختار سیاسی- اجتماعی افغانستان معاصر، بررسی مفهوم، محتوا و تبار آن مورد نظر قرار گرفته و در ادامه نگرش های سلبی و ایجابی جریان های سه گانه تاریخ نگاری معاصرافغانستان (ملی گرا، چپ گرا و اسلام گرا) بدین سنت آمده است. حاصل پژوهش حاکی از این است که تاثیرپذیری جریان های تاریخ نگاری معاصر از شرایط سیاسی و دیرپایی لویه جرگه ها درتوجیه قدرت سیاسی حاکمان وقت، موجب شده است که جریان های مذکور، علیرغم نقد ریشه های قومی تاثیرگذار بر ماهیت کارکردی آنها، در رقم خوردن تحولات اساسی جایگاه مهمی برای آن قایل شوند.

    کلیدواژگان: افغانستان، لویه جرگه، تاریخ نگاری، جریان های تاریخ نگاری
  • عباس قدیمی قیداری* صفحات 181-204

    بلافاصله بعد از صدور فرمان مشروطیت ، نظام نامه انتخاباتی  به عنوان سازوکار و شیوه نامه چگونگی نخستین انتخابات مجلس شورای ملی تدوین و تصویب گشت. براساس  این نظام نامه انتخابات صنفی و طبقاتی بود. صنفی بودن انتخابات با نقشی که طبقات مختلف در به ثمر رسیدن انقلاب مشروطیت ایفا کرده بودند ربط وثیقی داشت.با وجود انتقاداتی که به نظام نامه وارد بود،به عنوان نخستین تجربه در مسیر دموکراسی این نظام نامه راه مشارکت سیاسی را باز کرد. بعد از تهران، دومین شهری که به انتخابات دست زد ، تبریز بود. نهادهای مردمی و مدنی تبریز عهده دار برگزاری این انتخابات شدند و با وجود برخی اشکالات و ابهامات، انتخابات اولین دوره مجلس شورای ملی در آذربایجان، تجربه قابل دفاع ، پیشروانه و راهگشایی در تحقق مشارکت عمومی وحق تعیین سرنوشت سیاسی و اجتماعی تلقی می شود. این پژوهش، نظام نامه انتخابات و جریان انتخابات آذربایجان را به عنوان مسئله ای محوری در تجربه ی نخستین دموکراسی در ایران و آذربایجان با اتکا به منابع اصیل مورد بررسی قرار داده است.

    کلیدواژگان: انقلاب مشروطیت، نظام نامه انتخابات، مجلس شورای ملی، آذربایجان، انجمن تبریز
  • فردین قریشی*، اکرم سامع نصایح صفحات 205-231

    توسعه به عنوان یک ایده از دورانی به زبان فارسی راه یافت که فرهیختگان ایرانی به موضوع عقب ماندگی ایران پس از رابطه با جوامع اروپایی پی بردند و تعداد محدودی از نخبگان هییت حاکمه، به فکر تغییر وضع موجود افتادند. هدف این افراد رسیدن به مرحله ای بود که دولت های پیشرفته غربی در آن قرار داشتند، بدین منظور در عصر قاجار با توجه به عقب ماندگی اقتصادی و عدم پیدایش گروه های نوساز نیرومند، نخبگان حاکم راه اصلاحات از بالا را در پیش گرفتند، موضوعی که بعدها در دوره پهلوی نیز ادامه یافت. مقاله حاضر پژوهشی است پیرامون راهبردهایی که درزمینه توسعه فرهنگی در دوره پهلوی اول از سوی هییت حاکمه و نخبگان حاکم برای رسیدن به توسعه فرهنگی در پیش گرفته شد. رویکرد پژوهشی کار، عبارت از توصیف نظری و روش تحقیق انتخاب شده، ناظر بر روش بررسی تاریخی و شیوه گردآوری اطلاعات به روش کتابخانه ای است. در این پژوهش از نظریه عقلانیت وبر به عنوان چارچوب نظری بهره برده ایم و حاصل بررسی، حکایت از این نکته دارد که راهبردهای توسعه فرهنگی در دوره رضاشاه ناظر بر توسعه عقلانیت ابزاری بوده و پیامدهای آن را در سه مورد می توان خلاصه کرد: 1) استبداد و اقتدارگرایی (2) ناسیونالیسم سرکوبگرا و 3) سکولاریسم ستیزه گر.

    کلیدواژگان: توسعه فرهنگی، عقلانیت ابزاری، استبداد، ناسیونالیسم، سکولاریسم
  • مریم محمدی*، مصطفی رضایی صفحات 232-265

    قلاع اربابی شهرستان بهار از جمله قلاع دشتی هستند که طی سده های متاخر اسلامی به دلیل ضعف حکومت مرکزی و هرج و مرج های ناشی از آن، و نیز با هدف اقامت و سکونت خوانین محلی و اطرافیانشان، احداث شده اند. در ساخت بنای قلعه های منطقه، همچون تمامی قلاع دشتی، تپه های طبیعی و بلندی ها به جهت اشراف به مناطق پیرامون و توان دفاعی بهتر، مورد توجه خاص بوده است. یکی از ویژگی های عمده قلعه های اربابی مورد مطالعه، بهره گیری متفاوت از سازه برج در بنای قلاع است که در طول زمان از کارکردهای متفاوتی چون سکونت و دیده بانی برخوردار بوده اند. عمده تزیینات قلاع مورد مطالعه در بخش ارباب نشین به خصوص در سرستون و پایه ستون های ایوان و نیز در طرح گچ بری های داخل بنا است که با انواع نقش مایه های گیاهی به صورت طرح های اسلیمی و ختایی اجرا شده اند. این بناها با کارکردی به عنوان مراکز حکومتی محلی امن، در گذشته مورد توجه بوده اند. در این پژوهش، قلاع مذکور با هدف بررسی ساختارهای معماری و تزیینات به کار رفته در آنها و همچنین تحلیل شاخصه های بارز مشترک در میان آنها، مورد مطالعه و بررسی قرار می گیرد. بررسی علت شکل گیری این دسته از بناها و نقش آنها در امنیت منطقه در طول دوران قاجاریه مهمترین مسئله ای است که در جریان این پژوهش باید به آن پاسخ داده شود. پژوهش حاضر با رویکرد «میدانی توصیفی تحلیلی»، به تبیین وضعیت این دسته از بناها پرداخته است. روش گردآوری اطلاعات در این پژوهش متکی بر مطالعات کتابخانه ای و بررسی های میدانی است.

    کلیدواژگان: قلاع اربابی، معماری دوره قاجار، شهرستان بهار
  • فتانه محمودی*، زهرا ظاهری صفحات 266-298

    پی یر بوردیو جامعه شناس فرانسوی معتقد است، سلیقه ها، قضاوت ها و استعدادهای افراد اموری اجتماعی هستند که در نتیجه فرایند اجتماعی شدن شخص در طول زندگی کسب می شوند. او سلیقه هنرمند را مخلوق ذوق حاکم بر جامعه، یعنی سلیقه طبقه دارای سرمایه های فرهنگی، اجتماعی و نمادین می داند. این مقاله با هدف بررسی مقایسه ای نشانه های تغییر خواهی در آثار کمال الملک و ژاک لویی داوید، براساس نظرات بوردیو نگارش شده است. هر یک از این دو نقاش در نقاط عطف تاریخ کشور خود به خلق اثر پرداخته اند. در این پژوهش تلاش شده است با روش توصیفی - تحلیلی و تاریخی علاوه بر یافتن  علت گزینش سبک مخصوص هر یک از این دو نقاش، چرایی وجود یا عدم وجود نشانه های تغییر خواهی در آثار داوید و کمال الملک با استفاده از نظرات بوردیو تبیین شود. یافته های پژوهش نشان می دهد، انتخاب سبک های طبیعت گرا و نیوکلاسیک توسط این دو هنرمند تحت تاثیر نظام آموزشی، سرمایه های فرهنگی و موضع این دو در ارتباط با میدان قدرت صورت گرفته است. در ارتباط با نشانه های تغییر خواهی نیز، با توجه به قرار گرفتن کمال الملک در دسته هنرمندان مستقل میدان تولید نقاشی، نمی توان نشانی از تغییر خواهی را در آثار او دید؛ در حالی که در آثار داوید، به دلیل قرار گیری وی در موضع وابسته به مخالفین طبقه حاکم، نشان تغییر خواهی را می توان مشاهده کرد.

    کلیدواژگان: بوردیو، سرمایه اجتماعی، کمال الملک، داوید، نقاشی قاجار
|
  • Taghi Azadarmaki*, Mohammadali Ramezani Pages 1-42

    It’s frequently asked and answered “how” and “why” “Iranian Constitutional Revolution” “happened”? The Constitutional Revolution of Iran has been the subject of many dissertations and investigations during the last century, and continues to receive scholarly attention increasingly. These attempts, however, do not deal with the conditions, under which the idea of the constitution was formed, the gradual development of social changes that finally have crystallized in the constitution, and the way in which the constitution got legitimacy. Briefly characterizing, most of the answers and explanations, are, in one way or another, examples of orientalism. They highlight the defeats of attempts to make reforms in political structures to limit the arbitrary will of the shah and governors of provinces, to bring about a central administration and so on; they point their finger to the strength of despotic structures and resistance of rulers against all of these reforms. They assert that the failure of reforms left no way except Revolution. So, Iranians, who then due to getting familiar with European countries were aware of the constitutional monarchy, when started to protest, started to ask for the constitution, and finally, they were able to force the shah to grant the constitution. The article tries through criticizing Katouzian and Foran’s explanations of the Constitutional Revolution, and exploiting insights of Weber and Durkheim, historically situate the genesis of the so-called “Iranian Constitution” and explain complexities around its formation.

    Keywords: Constitutional Revolution, Constitutionalism, Homa Katouzian, Critique., Social Backgrounds, John Foran
  • Ali Mohammad Hazeri*, Samira Mohammadi Pages 43-73

    This research is a comparative study of the two discourses of the religious intellectual of the 40s and the discourse of the Islamic Revolution. In this essay, the author first used the epistemological framework of Lacla and Mouffechr('39')s theory and its methodological strategy to articulate these discourses based on their central slab. Shariati, with a sociological point of view, was able to present a political image of Islam centered on "revolutionary-social Islam", and the forerunner of the Islamic Revolution. In the continuation of this discourse, the discourse of the Islamic Revolution, also with a jurisprudential approach, with the focus of "pure Islam" as the central axis in the epicenter of the epistemological and thematic, of all political movements after the Islamic Revolution, with the same discursive components, was able to reproduce in a newer and more different form of production and theorize. Findings of the research indicate that both discourses, based on the belief in the combination of religion and politics with a relatively democratic approach and through the use of the "nations and pontificate" system, were able to establish their ideal state which, in contrast to totalitarian systems, religion the traditional and supportive clerics led to the marginalization of the dominant discourse and ruling of the era, the "Pahlavi’s discourse”. Both of these discourses, with the limitations of the powers of the leadership, however, despite the differences in the form and content, were able to emphasize the role of the people and their influence on the choice.

    Keywords: Discourse, Religious Intellectuals, Islamic Revolution Discourse, Political Islam, Dualism of the Islamic Republic against Government
  • Morteza Hessari *, Behroz Agaie Pages 74-104

    Banesh cultural period in South of Iran is considered a vital phase in increasing socio-economic complexities in second half of fourth millennium (BC). Manufacture and specialty distribution of industrial& nutritional products, along with a change in settlement patterns and ecological strategies, demonstrate a pervasive regional evolution which establish a different system in Baneshi community of Kor River Basin. In the meantime,some archeological evidence depicts features of a specialty community in the field of manufacturing and distribution of animal products, beside agricultural and industrial communities of this Basin in a way that its existence as a modern phenomenon is affected by economical complexity in mentioned time and place period. The present paper depicts the formation and expansion of full- time pastoralism in articulation of socio-economic system of this era and represents an explanation for the evolution of productive strategies and formation of ways to exchange animal products by applying middle-range approach and historical - ethnological analogy.

    Keywords: Full-time Pastoralism, Kor River Basin, Banesh, Socio-economic Complexity, middle-range approach
  • Kamran Rabiei* Pages 105-143

    This paper studies the situation of the developmental state in Iran and its role in promoting economic development. The main question of the present study is why in the post-revolutionary Iran, the "developmental state" did not function efficiently and could not successfully promote the economic development of the country. To answer the research question, Adrian Leftwichchr('39')s theory of developmental state was used as the conceptual framework of the present study. Douglass C. North et al.’s theory of social orders was also applied. The present study is based on historical research method and narrative analysis technique. In the present study, the "national government" is the unit of analysis. Domestic, regional and international events and conditions are selected as the context of economic development in relation to the national state and are analyzed on a time-lapse basis. According to the findings, the structural and institutional weaknesses of the state along with regional and international developments have led the country to internal and external tensions. Thus, despite the effectiveness of the state in Hashemi Rafsanjani and early Khatami period, the country enters internal and external tensions and eventually the “security” discourse replaces the “development” discourse. Under such circumstances, the countrychr('39')s priorities and institutional arrangements would no longer be “developmentally-driven”, and the process of economic development of the country would be interrupted and even set back.

    Keywords: Developmental State, Economic Development, Rule of Law, Elite Coalition, Institutionalism
  • Abolfazl Razavi*, Shouib Muslimyar Pages 144-180

    The Loya Jirga has been known as one of the most and influential National Grand Assembly in contemporary Afghanistan since two centuries. This grand assembly has a firm affiliation with Afghanistan constitution. From the eight sections of the constitution legislation, seven of which are passed by the Loya Jirga. And, from the six clauses of the constitution, a full clause is about the Loya Jirga. This is despite the fact that this institution has been criticized by some of the Afghan experts and commentators who has privatively regarded it.  In this paper, the matter is discussed with a descriptive-analytical approach to explain the historical reflection of the status and achievements of the Loy Jirga in the socio-political structure of contemporary Afghanistan. The concept, content, and descent discussion is followed by privative and positive attitudes of the triple currents Historical historiography of Afghanistan (nationalist, leftist, and Islamist) the method has continued as such.  The research highlights that the impact of contemporary historiography on the political conditions and vitality of the Loya Jirga in legitimizing the political power and despite the critique of the ethnic origins affecting their functional nature, it has led the mentioned triple movements to consider it of significant importance.

    Keywords: Afghanistan, Loya Jerga, Historiography, Current of Historiography
  • Abbas Ghadimigheidari* Pages 181-204

    Immediately after the issuance of the constitutional order, the Electoral Code was developed and approved to determine the mechanism for holding the first national assembly elections. Guild and class elections were based on this Electoral Code. The guild-based nature of the elections was closely related to the role played by different social classes in the Constitutional Revolution coming to fruition. Despite the criticisms posed against the Electoral Code, it opened the path to political participation as the first experience on the path to democracy. After Tehran, Tabriz was the second city that set out to hold an election. Public and civil institutions in Tabriz took the responsibility for holding the elections. Despite the problems and ambiguities involved, the first national assembly elections in Azarbayjan  is considered as a defensible, progressive and helpful experience in realizing the promise of public participation and the right to determine the country’s political and social destiny. The present study is an analysis of the Electoral Code and the elections process in Azarbayjan, Iran, as a central issue in the first democratic experience in Iran and Azarbayjan based on original sources.

    Keywords: Election system, Constitutional Revolution, Parliament, Azerbaijan, Tabriz Association
  • Fardin Ghoreishi*, Akram Samenasayeh Pages 205-231

    This article seeks to reveal the strategy by which the Iranian rulers and elites tried to develop the Iranian culture in the First Pahlavi era. The research method which has been used is historical research method; and needed data have been gathered from library resources. The rationality theory of Max Weber is the theoretical framework and based on this theory the first Pahlavichr('39')s cultural development strategy has been recognized as " the Development of Instrumental Rationality". Under the impact of applying such strategy in that era, some negative consequences have been occurred beside the positive consequences. As the subject of this paper first Pahlavichr('39')s cultural development strategy has been the Considering of some pathological aspect of the mater, the results demonstrates that three negative result have been created under the impact of the implementation of the strategy in question which are: the expansion of Autocracy and Totalitarianism, Oppressive Nationalism and Militant secularism.

    Keywords: Cultural Development, Instrumental Rationality, Totalitarianism, Nationalism, Secularism
  • Maryam Mohammadi*, Mostafa Rezaei Pages 232-265

    The Manor ’s castles in Bahar County are examples of plains castles that during the later centuries of Islam because of the weakness of the central government and chaos caused by the existing power structure in the country and also to stay and settle local tribal chiefs and their people, were built by local rulers. Natural hills and elevations overlooking the surrounding areas and better defensively has been special attention for building castles in the region, like all castles plains. One of the major features of the manor castles of Bahar County is different use of the tower in the castle building, which overtime have different functions such as residence and scout. The main decorations of castles are in the governorchr('39')s seat, especially in the columns and pillars of the porch and also is evident in acrography design inside the building which is executed with a variety vegetable motif and a spiral motifs. These buildings as local government with secure, have drawn attention in the past. In this study, castles with the aim of survey architectural structures and decorative elements used in them and also analysis of typical characteristics common among them, studied and examined. The cause of formation of these structures and their role in regional security during the Qajar period is the most important issue that needs to be answered in this study. Study approach is "explanatory, analytical and field", has discussed the conditions of this category of buildings.

    Keywords: Castles manor, architecture period Qajar, Bahar county
  • Fattaneh Mahmoudi*, Zahra Zaheri Pages 266-298

    Pierre Bourdieu, a French sociologist, believes that the tastes, judgments , and talents of people are social things, resulting in the social process of being a person during life. He regards the taste of the artist as the creature of taste for society, the taste of the class with cultural, social and symbolic capital. This paper aims to explore the comparative study of the signs of change in the works of Kamal al-Molk and Jacques - Louis David, based on Bourdieu chr('39')s ideas. Each of the two painters has worked on the milestone in their history. In this study, we have tried to explain a descriptive and historical method in addition to finding the cause of specific style selection of each of these painters, why or not the signs of change in works of David and Kamal al-Molk, can be explained using Bourdieu chr('39')s ideas. Findings indicate that the selection of naturalist and naturalist styles is influenced by the two artists influenced by the educational system, cultural capital, and their position in relation to the field of power. In relation to the signs of change, you cannot see a change in Kamal al-Molk works, given the inclusion of him in the category of independent artists of the field of painting, while in David, due to his position in the ruling class opposition, the change will be seen.

    Keywords: Bourdieu, Social capital, Kamal al-Molk, David, Qajar painting