فهرست مطالب

پرستاری و مامایی ارومیه - سال هجدهم شماره 6 (پیاپی 131، شهریور 1399)

نشریه پرستاری و مامایی ارومیه
سال هجدهم شماره 6 (پیاپی 131، شهریور 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/06/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مسعود خداویسی، نعمت الله چغازردی، فاطمه پاک راد*، لیلی تاپاک، غلامرضا صفر پور صفحات 436-446
    پیش زمینه و هدف

    یکی از روش های آموزش در پرستاری، تله نرسینگ یا پرستاری از راه دور است. بیشترین کاربرد تله نرسینگ مربوط به مراقبت در منزل است. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر پیگیری تلفنی پس از ترخیص بر علایم، عوارض و بستری مجدد بیماران پس از جراحی پیوند عروق کرونر در شهر همدان طراحی گردید.

    مواد و روش ها

    این مطالعه از نوع نیمه تجربی در سال 1398 بر روی 70 بیمار پس از جراحی پیوند عروق کرونری در بیمارستان قلب فرشچیان همدان انجام شد. بیماران به دو گروه 35 نفری در گروه آزمون و کنترل بر اساس بلوک بندی تصادفی تخصیص یافتند. بیماران گروه مداخله به طور هفتگی تا 4 هفته تماس تلفنی برقرار شد و علایم و عوارض بعد از عمل از طریق پرسشنامه تکمیل و آموزشهای لازم داده شد. ابزار پژوهش شامل چک لیست اطلاعات دموگرافیک، بستری مجدد و ابزار ارزیابی علایم قلبی بود. جهت تجزیه و تحلیل داده از نرم افزار SPSS 16 و آزمونهای آمار توصیفی، تی زوجی و آزمون من ویتنی استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که کاهش علایم و عوارض در گروه آزمون در پایان هفته چهارم از نظر آماری معنی دار بود (001/0p<). همچنین بروز علایم و عوارض در گروه آزمون و کنترل بعد از مداخله در مدت یک ماه، علی رغم کاهش میانگین در گروه آزمون تفاوت معنی دار آماری نداشتند (05/0p<). بستری مجدد بعد از عمل در دو گروه نیز تفاوت آماری معنی داری نداشت، اما یافته های پژوهش نشان می دهد که بیماران گروه کنترل مدت اقامت بیشتری جهت بهبودی عوارض ایجاد شده در بیمارستان بستری بودند.

    بحث و نتیجه گیری

    پیگیری تلفنی پس از ترخیص برکاهش بروز علایم و عوارض بعد از عمل پیوند عروق کرونری موثر است و توصیه می شود از پیگیری تلفنی به عنوان یکی از روش های آموزش برای ارایه خدمات به بیماران استفاده شود.

    کلیدواژگان: علائم و عوارض، پیگیری تلفنی (تله نرسینگ)، پیوند بای پس عروق کرونری، بستری مجدد
  • هانیه ظریف گلبار یزدی، حمیدرضا آقامحدیان شعرباف*، حسین کارشکی، ملیحه امیریان صفحات 447-459
    پیشزمینه و هدف

    گرچه ناباروری یک وضعیت پزشکی محسوب می گردد، اما ابعاد و پیامدهای آن از حوزه زیستی و جسمی فراتر رفته و دارای ابعاد و پیامدهای روان شناختی - اجتماعی نیز می گردد. این امر در خصوص زنان، با توجه به مقتضیات فرهنگی - اجتماعی حاکم بر جامعه ایرانی، اهمیت ویژه ای پیدا می کند. هدف از مطالعه حاضر، کشف چالش های روان شناختی - اجتماعی ناباروری از دیدگاه زنان ایرانی می باشد.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر از نوع کیفی و به روش داده بنیاد می باشد. داده ها از طریق انجام مصاحبه عمیق با 33 نفر از بانوان نابارور مراجعه کننده به مرکز تحقیقاتی- درمانی ناباروری میلاد و مراکز بهداشتی- درمانی شهر مشهد جمع آوری گردید. فرایند جمع آوری داده ها تا حصول اشباع نظری ادامه یافت. مصاحبه ها، با رضایت قبلی مشارکت کنندگان ضبط گردید. تجزیه وتحلیل داده های پژوهش حاضر به روش استراوس و کوربین و با استفاده از نرم افزار MAXQDA انجام گرفت.

    یافته ها

    تجزیه وتحلیل مصاحبه های صورت گرفته با مشارکت کنندگان منجر به پدیدار شدن سه طبقه اصلی میکروسیستم، مزو سیستم و ماکروسیستم و 12 زیر طبقه چالش هیجانی و عاطفی، چالش جسمانی، چالش اطلاعاتی، ارتباط با همسر، ارتباط با خانواده، ارتباط با دوستان، تاثیر جامعه و فرهنگ، تاثیر مذهب و تاثیر سیستم کلان اقتصادی گردید.

    بحث و نتیجه گیری

    تشخیص و درمان ناباروری تجربه ای دشوار برای زنان محسوب می شود که تاثیرات آن علاوه بر ایجاد چالش های فردی همچون شوک ناشی از تشخیص و افسردگی، بر روابط اجتماعی با اطرافیان همچون همسر، خانواده و دوستان و نیز جهان بینی زنان نابارور تاثیر می گذارد. هریک از این مضامین مطرح شده، می تواند به عنوان یک هدف درمانی بالقوه در نظر گرفته شده و برای طراحی مداخلات درمانی بکار روند.

    کلیدواژگان: ناباروری، چالش های روان شناختی - اجتماعی، کیفی، تئوری داده بنیاد
  • پیمان دبیرمقدم، نسرین یزدانی، کیوان آقازاده*، مهرداد جعفری، سعید سهراب پور، رضا عرفانیان صفحات 460-466
    پیش زمینه و هدف

    سرطان سلول سنگفرشی 85 درصد بدخیمی های حنجره را شامل می شود. در برخی موارد غدد لنفاوی علیرغم اینکه درگیر سرطان شده اند هیچ علایم خاصی را از خود بروز نمی دهند. مطالعات قبلی نشان داده اند میزان عود بیماری در بیمارانی که تحت درمان دیسکسیون انتخابی غدد لنفاوی گردن قرارمی گیرند به طور معنی داری پایین تر از بیمارانی است که این عمل در آن ها صورت نمی گیردس. در این مطالعه بر آن شدیم تا میزان فراوانی درگیری پنهان غدد لنفاوی گردن را در مبتلایان به سرطان سلول سنگفرشی حنجره بررسی نموده و از این طریق گام مهمی در انجام هدفمند دیسکسیون انتخابی غدد لنفاوی گردن در این بیماران برداریم.

    مواد و روش ها

    این مطالعه از نوع توصیفی، گذشته نگر و مقطعی بوده و شامل بررسی پرونده بالینی بیماران مبتلا به سرطان حنجره مراجعه کننده به بیمارستان امیراعلم طی 5 سال از آغاز سال 1391 لغایت پایان سال 1396 است که پس از بررسی های بالینی و رادیولوژیک نشان داده شد که 66 نفر آنان مبتلا به سرطان سلول سنگفرشی حنجره و در مرحله N0 هستند این گروه از بیماران به عنوان نمونه آماری تحقیق در نظر گرفته شدند. تعدادی از بیماران با وضعیت مشابه به دلیل کامل نبودن اطلاعات پرونده از مطالعه خارج شدند. نهایتا" داده ها پس از جمع آوری به وسیله نرم افزار SPSS V.22 آنالیز شد.

    یافته ها

    از مجموع بیماران موردمطالعه 29 نفر (44 درصد) مبتلا به سرطان چاکنای، 29 نفر (44 درصد) مبتلا به سرطان فوق چاکنای و 8 نفر (12 درصد) مبتلا به سرطان زیر چاکنای بودند. در بین این بیماران در 26 نفر (5/39 درصد) متاستاز به غدد لنفاوی وجود داشت (متاستاز پنهان یافت شده در پاتولوژی بعد از عمل). در 40 نفر (5/60 درصد) متاستاز در غدد لنفاوی وجود نداشت. از 26 بیماری که متاستاز غدد لنفاوی داشتند 11 مورد مبتلا به سرطان چاکنای و 13 بیمار مبتلا به سرطان فوق چاکنای و 2 مورد مبتلا به سرطان زیر چاکنای بودند.

    بحث و نتیجه گیری

    نظر به شیوع نزدیک به 20 درصدی متاستاز مخفی غدد لنفاوی در مبتلایان به سرطان سلول های سنگفرشی حنجره که در مرحله 0N هستند توصیه می شود در کنار جراحی تومور نسبت به دیسکسیون انتخابی غدد لنفاوی گردن اقدام گردد چراکه این اقدام سبب کاهش عود بیماری در بیماران موردنظر خواهد شد.

    کلیدواژگان: سرطان سلول سنگفرشی، دیسکسیون انتخابی گردن، متاستاز مخفی لنفاوی
  • حسن نظری، احمد ودادی*، محمدرضا ربیعی مندجین صفحات 467-478
    پیش زمینه و هدف

    استفاده از سیاست برون سپاری توسط بخش دولتی در دوره های اخیر به طرز چشمگیری افزایش یافته است. بررسی تجربه برون سپاری نشان می دهد که علی رغم دستاوردهای مثبت، متاسفانه به دلایلی در برخی موارد این امر باعث بروز مشکلات و مسایلی در سطح سازمان و همچنین در سطح کلان کشور گردیده و به بیشتر اهدافش نرسیده است. این مطالعه باهدف شناسایی محرک های برون سپاری خدمات بیمارستانی با رویکرد تدوین خط مشی مربوطه انجام گردید.

    روش کار

    مطالعه حاضر یک پژوهش کیفی بود. برای جمع آوری داده ها از مصاحبه های نیمه ساختاریافته و برای تحلیل داده ها از روش تحلیل موضوعی یا تماتیک استفاده گردید. حجم نمونه 13 نفر از خبرگان و متخصصین مربوطه بودند که با روش نمونه گیری گلوله برفی انتخاب شدند.

    یافته ها

    بر اساس یافته های مطالعه حاضر برای مولفه اسناد بالادستی 2 تم فرعی، مولفه چالش ها 5 تم فرعی، مولفه زیرساخت ها 6 تم فرعی و مولفه محرک های انگیزاننده و بازدارنده 4 تم فرعی به دست آمد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان می دهد در تدوین خط مشی برون سپاری اگر تمامی جوانب لحاظ نشود و ابعاد مختلف این موضوع بررسی نگردد، نه تنها در اجرا شکست خواهد خورد بلکه ممکن است هزینه های جبران ناپذیری به بار آورد.

    کلیدواژگان: محرک های برون سپاری، خدمات بیمارستانی، تدوین خط مشی
  • خاطره زمانی، گلبهار آخوند زاده*، حمید حجتی صفحات 479-485
    پیش زمینه و هدف

    دیابت، یک نگرانی فزاینده مهم بهداشت است که در این میان اغلب نوجوانان با تغییرات قند خون ناشی از شرایط رشدی دست وپنجه نرم می کنند. یکی از مشکلات نظام سلامت تبعیت نکردن از درمان در سنین نوجوانی می باشد که متاثر از عوامل اجتماعی است. با توجه به این که آموزش مبتنی بر رویکردهای نظریه محور، به عنوان یکی از اساسی ترین شیوه های درمان و کنترل بیماری ها است، این پژوهش باهدف تاثیر الگوی فرایند موازی توسعه یافته بر تبعیت از رژیم دارویی نوجوانان دیابتی استان گلستان در سال 1398 انجام شد.

    مواد و روش کار

    این مطالعه مداخله ای کلاسیک با پیش آزمون و پس آزمون با دو گروه مداخله و کنترل بر روی 50 نوجوان دیابتی استان گلستان با روش نمونه گیری تصادفی ساده در سال 1398 انجام گردید. در گروه آزمون براساس الگوی فرایند موازی توسعه یافته محتوی برنامه آموزشی در 5 جلسه 45 تا 60 دقیقه به صورت گروهی در گروه های 5-6 نفره برای هفته ای دو بار ارایه شد ابزار تحقیق، پرسشنامه مشخصات جمعیت شناختی و تبعیت دارویی موریسکی (MMAS-8) بود. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 23 و با کمک آمار توصیفی (جدول، میانگین، انحراف معیار) و آمار استنباطی (تی مستقل، تی زوج، آنوا) انجام گردید.

    یافته ها

    آزمون آنکوا با حذف اثر پیش آزمون اختلاف معناداری نشان داد (01/0> P و 25/0Eta=) طوری که احتمالا 25 درصد تغییرات پس آزمون به دلیل آموزش و مداخله می باشد.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته ها، آموزش بر اساس الگوی فرایند موازی توسعه یافته و پیگیری بعد از جلسات آموزشی، می تواند موجب افزایش تبعیت از رژیم دارویی نوجوانان مبتلا به دیابت شود، لذا از یافته های این پژوهش می توان جهت آموزش به بیماران دیابتی در کلینیک ها و مراکز درمانی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: فرایند موازی توسعه یافته، دیابت، تبعیت دارویی
  • سارا عابدیان، مینا ایروانی* صفحات 486-495
    پیش زمینه و هدف

    اختلال عملکرد کف لگن (PFD) که باعث کاهش کیفیت زندگی می شود، یک نگرانی عمده بهداشتی برای زنان است. هدف از این مطالعه مروری، بررسی تاثیر زایمان بر عضلات کف لگن و راهکارهای پیشگیری از آن می باشد.

    روش بررسی

    در این مطالعه مروری نقلی از مقاله های نمایه شده در پایگاه های اطلاعاتی مگیران، ایران داک، ایران مدکس، پابمد، پروکوییست، ساینس دایرکت، اشپرینگر، گوگل اسکالر و کلمات کلیدی زایمان، عضلات کف لگن، اختلال عملکرد کف لگن، بی اختیاری ادرار، بی اختیاری مدفوع، پرولاپس اعضای لگنی، زایمان واژینال، سزارین و پیشگیری به دو زبان فارسی و انگلیسی استفاده شده است.

    یافته ها

    از بین مقالاتی که به زبان فارسی و انگلیسی در فاصله زمانی 2000 تا 2020 به چاپ رسید 32 مقاله استخراج شد، و از بین مقالات موجود، 21 مقاله که به بررسی تاثیر روش زایمان بر عملکرد کف لگن و روش های پیشگیری از این اختلالات پرداخته، موردبررسی و گزارش قرار گرفت. درنهایت یافته های حاصل از این مطالعه نشان داد که عوامل متعددی در بروز اختلالات کف لگن نقش دارند اما استفاده از روش های پیشگیری تا حد بسیار زیادی از بروز این اختلالات جلوگیری می کند.

    بحث و نتیجه گیری

    بارداری و زایمان از عوامل خطر ایجاد و پیشرفت اختلالات کف لگن است. زایمان ابزاری و مرحله دو طول کشیده در زایمان از عوامل خطر کلیدی محسوب می شوند. زنانی که برای PFD پرخطر هستند باید شناسایی و تحت استراتژی های پیشگیری قرار گیرند. راهبردهای پیشگیری اولیه و ثانویه شامل فاصله گذاری مناسب بین بارداری ها از طریق استفاده درست از روش های پیشگیری از بارداری، مدیریت صحیح پروسه زایمان، توصیه به انجام ورزش های لگن در بارداری و پس از زایمان. این اقدامات نقش بسزایی در کاهش بروز PFD مربوط به تعدد زایمان واژینال دارد.

    کلیدواژگان: روش زایمان، بی اختیاری ادرار، بی اختیاری مدفوع، پرولاپس اعضای لگن، پیشگیری
  • نسرین فکرت الیاس آباد، موسی پیری*، بهنام طالبی، جهانگیر یاری صفحات 496-509
    پیش زمینه و هدف

    دانشگاه های علوم پزشکی، علاوه بر ارایه خدمات بهداشتی درمانی، وظیفه مهم تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص موردنیاز بخش های مختلف جامعه را بر عهده دارند. این امر ایجاب می کند که برنامه درسی آموزش پزشکی عمومی به صورت مداوم تحت بازنگری قرار گرفته و با رفع کاستی ها در ارتقاء آن کوشش شود. هدف از این مطالعه طراحی الگوی برنامه درسی برای آموزش دانشجویان پزشکی عمومی با متد ترکیبی (آموزش الکترونیکی و آموزش غیرالکترونیکی) با الهام از الگوی اکر بود.

    مواد و روش کار

    پژوهش حاضر مطالعه کاربردی از نوع کیفی بود. ویژگی های عناصر برنامه درسی ترکیبی برای آموزش پزشکی عمومی با استفاده از تحلیل داده های حاصل از متن مصاحبه نیمه ساختاریافته با متخصصان و صاحب نظران و مرور نظام مند منابع علمی و پژوهش های داخل و خارج کشور و اسناد بالادستی آموزش پزشکی و شیوه نامه های آموزش پزشکی مشخص شد. فرایند نمونه گیری هدفمند بوده است. بر اساس یافته ها، الگوی برنامه درسی برای آموزش دانشجویان پزشکی عمومی با متد ترکیبی (آموزش الکترونیکی و آموزش غیرالکترونیکی) با الهام از الگوی اکر طراحی گردید.

    یافته ها

    با استفاده از تحلیل محتوای استقرایی داده های حاصل از متن اسناد بالادستی و شیوه نامه های آموزش پزشکی، نتایج پژوهش های داخل و خارج کشور و متن مصاحبه با مشارکت کنندگان تحلیل شده است. در تحلیل نهایی مفهوم اولیه استخراج گردید که با مقوله بندی آن ها عناصر اصلی الگو شامل منطق و چرایی برنامه درسی ترکیبی، هدف ها، محتوا، فعالیت های یادگیری، شایستگی و صلاحیت استاد، گروه بندی، مکان و فضا، زمان و ارزشیابی برنامه درسی ترکیبی برای آموزش پزشکی عمومی شناسایی و مشخص گردید.

    بحث و نتیجه گیری

    به برنامه ریزان درسی و آموزشی و تصمیم گیرندگان حوزه آموزشی دانشکده های پزشکی پیشنهاد می گردد. به منظور ارتقای علمی و توانایی های دانشجویان پزشکی عمومی، از الگوی طراحی شده در تدوین و ارایه برنامه درسی دانشجویان پزشکی استفاده نمایند.

    کلیدواژگان: الگو، برنامه درسی ترکیبی، آموزش الکترونیکی، آموزش غیرالکترونیکی، آموزش پزشکی عمومی
  • ماه منیر حقیقی، خاطره اولادبنی آدم*، حمیده محدثی، جواد رسولی صفحات 510-518
    پیش زمینه و هدف

    حاملگی درعین حال که تجربه ای شیرین در زندگی زنان است، با وقوع از دست دادن بارداری می تواند داستان غمناکی شود که حدود یک چهارم بارداری ها را در بر می گیرد. یکی از مواردی که می تواند تاثیر محافظتی برای این والدین به خصوص مادران داشته باشد وجود شبکه حمایتی قوی از جانب خانواده می باشد. مطالعه حاضر باهدف تعیین تاثیر مشاوره حمایتی فردی بر حمایت اجتماعی درک شده در مادران با بارداری ازدست رفته انجام شد.

    روش کار

    این کارآزمایی بالینی در سال 1397 روی 100 مادر با بارداری ازدست رفته، با نمونه گیری در دسترس و تخصیص تصادفی به روش بلوکه بندی انجام شد. زنان گروه مداخله 4 جلسه مشاوره و گروه کنترل مراقبت های معمول را دریافت کردند. داده ها با استفاده از پرسشنامه های اطلاعات دموگرافیک و حمایت اجتماعی مقیاس خانواده در 2 مرحله (پیش آزمون و پس آزمون) جمع آوری و با نرم افزار SPSS-22 و آزمون های آماری کای دو، تست دقیق فیشر، تی زوج و تی مستقل با سطح معنی داری 05/0 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد تفاوت معنادار آماری در مشخصات جمعیت شناختی و مامایی واحدهای پژوهش به غیراز داشتن فرزند زنده (039/0P=) و شغل همسر (016/0P=) بین دو گروه کنترل و مداخله وجود نداشت. میانگین نمرات حمایت اجتماعی در گروه مداخله (73/2±88/10) و گروه کنترل (89/2±28/10) ازنظر آماری در زمان شروع مداخله تفاوت معناداری نداشت (28/0=P). پس از مداخله، میانگین نمرات حمایت اجتماعی در گروه مداخله (38/1±40/16) و گروه کنترل (82/2±56/10) بود. این تفاوت ازنظر آماری معنادار بود (001/0>P).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج پژوهش حاضر مشاوره حمایتی فردی در زنان با بارداری ازدست رفته موجب افزایش درک حمایت اجتماعی و تسهیل فرآیند سازگاری می شود.

    کلیدواژگان: مشاوره حمایتی، حمایت اجتماعی، از دست دادن بارداری
|
  • Masoud Khodaveisi, Nematallah Chaghazardi, Fatemeh Pakrad*, Leili Tapak, Gholamreza Safarpoor Pages 436-446
    Background & Aims

    One of the methods of training in nursing is telenursing. The most common use of telenursing is for home care. The purpose of this study is to determine the effect of telephone follow-up after discharge on symptoms, complications, and readmission in the patients after coronary artery bypass graft surgery in Hamadan.

    Materials & Methods

    This quasi-experimental study was performed in 2019 on 70 patients after coronary artery bypass graft surgery in Farshchian Heart Hospital in Hamadan, Iran. Patients were divided into two groups of 35 and they were labeled as intervention and control groups based on random blocking. Patients in the intervention group received telephone calls weekly for up to 4 weeks. The follow-ups included postoperative symptoms and complication checking through questionnaires; additionally, necessary training instructions were given. Research tools included a demographic information checklist, readmission, and a cardiac symptom survey. Data were analyzed by SPSS 16 software, and descriptive statistical tests, paired t-test, and Mann-Whitney test were used for data analysis.

    Results

    The results showed that there was a statistically significant decrease in symptoms and complications in the experimental group at the end of the fourth week (p <0.001). Also, there was no significant difference in symptoms and complications in the experimental and control groups after one month, despite the decrease in the mean score in the experimental group (p <0.05). There was no significant difference in postoperative readmission between the two groups, but the findings of the study showed that patients in the control group were hospitalized longer to improve the complications.

    Conclusion

    Post-discharge telephone follow-up is effective in reducing the incidence of postoperative symptoms and complications of the coronary artery bypass grafting and it is recommended to use telephone follow-up as one of the training methods to provide services to patients.

    Keywords: Symptom, Nurse-led telephone follow-up (telenursing), Coronary Artery Bypass Graft Surgery, Readmission
  • Haniye Zarif Golbar Yazdi, Hamidreza Aghamohammadian Sharbaf*, Hossein Kareshki, Malihe Amirian Pages 447-459
    Background & Aims

    Although infertility is a medical condition, its dimensions and consequences go beyond the biological and physical realms and have psychosocial dimensions and consequences. This is especially important for women, given the socio-cultural requirements of Iranian society. The aim of the present study is to explore the psychosocial challenges of infertility from the perspective of Iranian women.

    Materials & Methods

    The present study is of qualitative type and based on grounded theory. Data were collected through in-depth interviews with 33 infertile women referred to Milad fertility clinic and health treatment Center in Mashhad. The process of collecting data continued until the theoretical saturation of the data. All interviews were recorded with the prior consent of the participants. The analysis of the present research data was performed by Strauss and Corbin method using MAXQDA software.

    Results

    Analysis of interviews with participants led to the emergence of three main classes of microsystem, mesosystem, and macrosystem and 12 sub-classes of emotional challenge, physical challenge, information challenge, relationship with spouse, relationship with family, relationship with family friends, the influence of society and culture, the influence of religion, and the influence of the macroeconomic system.

    Conclusion

    Diagnosis and treatment of infertility is a difficult experience for women. In addition to the personal challenges such as shock from diagnosis and depression, infertility affects social relationship with others such as spouse, family, and friends, as well as the worldview of infertile women. Each of these topics can be considered as a potential therapeutic goal and used to design therapeutic interventions.

    Keywords: Infertility, Psychosocial Challenges, Qualitative, Grounded Theory
  • Payman Dabirmoghadam, Nasrin Yazdani, Kayvan Aghazadeh*, Mehrdad Jafari, Saeed Sohrabpour, Reza Erfanian Pages 460-466
    Background & Aims

    Squamous cell carcinoma (SCC) accounts for 85% of laryngeal cancers. In some cases, lymph nodes do not show any specific symptoms despite being involved by cancer. Previous studies showed that patients undergoing selective neck lymph node dissection (SND) had significantly lower recurrence rates. We investigated the prevalence of occult neck lymph node involvement in patients with laryngeal SCC, and this is an important step in performing targeted selective neck lymph node dissection (SND) in these patients.

    Materials & Methods

    This is a descriptive, retrospective, cross-sectional study involving the clinical records of patients with laryngeal carcinoma referred to Amir Alam Hospital from 2012 to 2017. Clinical and radiologic data showed that 66 patients had laryngeal SCC and were in the N0 stage. This group of patients was considered as the statistical sample of the study. A number of patients with similar status were excluded because of incomplete case data. Data analysis was done with SPSS v.22 software.

    Results

    Of the total number of patients 29(44%), were diagnosed with glottic cancer, 29 (44%) with supraglottic cancer and 8 (12%) with subglottic cancer. 26 (39.5%) of these patients had lymph node metastasis (occult metastasis approved by post-operative pathology report). No metastasis in lymph nodes was found in 40(60.5%) patients. Of the 66 targeted patients, only 13 underwent radiotherapy before surgery. Of the 26 patients who had lymph node metastasis, 11 were diagnosed with glottic cancer and 13 patients with supraglottic cancer and 2 cases with subglottic cancer.

    Conclusion

    Considering the nearly 20% prevalence of occult lymph node metastasis in patients with laryngeal squamous cell carcinoma who are in the N0 stage, it is recommended to selectively excise the neck lymph nodes in addition to the tumor surgery as this will reduce the recurrence rate of the disease.

    Keywords: squamous cell carcinoma, selective neck dissection, occult lymphatic metastasis
  • Hassan Nazari, Ahmad Vedadi*, Mohammadreza Rabieemondajin Pages 467-478
    Background & Aims

    The use of outsourcing policy by the public sector has increased significantly in recent times. The study of outsourcing experience shows that despite the positive achievements, unfortunately for some reasons in some cases this causes problems and issues at the organizational level as well as at the macro level of the country and therefore the predetermined goals are not achieved. Therefore, this study was conducted to identify the outsourcing stimuli of Hospitals Services with the approach of formulating the relevant policy.

    Methods

    This study was a qualitative research. Semi-structured interviews were used for data collection and thematic analysis method was used for data analysis. The sample size was 13 relevant experts and specialists who were selected by snowball sampling method.

    Results

    Based on the findings of this study, upstream documents with 2 sub-themes, challenges variable with 5 sub-themes, infrastructure variable with 6 sub-themes and motivational and inhibitory stimulus variables with 4 sub-themes were obtained.

    Conclusion

    In formulating an outsourcing policy, if all aspects are not considered and the various dimensions of this issue are not considered, not only will it fail in implementation but it may incur irreparable costs.

    Keywords: Outsourcing incentives, Hospitals Services, policy formulation
  • Khatere Zamani, Golbahar Akhoundzadeh*, Hamid Hojjati Pages 479-485
    Background & Aims

    Diabetes is an increasingly important health concern and causes serious complications. Most adolescents struggle with blood sugar changes due to the growing conditions of puberty and reduced adherence to treatment. Meanwhile, one of the problems of the health system is not following treatment among adolescents which is affected by social factors. Considering that training based on theoretical approaches is one of the most basic methods of treatment and control of chronic diseases, this study aims to influence the pattern of the parallel process developed on compliance with the diet of diabetic adolescents in Golestan province in 2019.

    Materials & Methods

    This classical intervention study with pre-test and post-test with two intervention and control groups was conducted on 50 diabetic adolescents in Golestan province using simple random sampling method in 2019. In the intervention group, based on the developed parallel process model, the content of the training program was presented in 5 sessions of 45 to 60 minutes as a group in groups of 5-6 people twice a week. Data analysis was performed using SPSS software version 23 with the help of descriptive statistics (table, mean, standard deviation) and inferential statistics (independent t, even t, ANOVA).

    Results

    ANCOVA test showed a significant difference (p <0.01 and Eta = 0.25) with the elimination of the pre-test effect so that probably 25% of the post-test changes are due to training and intervention.

    Conclusion

    According to the findings, training based on the pattern of the parallel development process and follow-up after training sessions can increase compliance with the drug regimen for adolescents with diabetes. The findings of this study can be used to instruct and educate diabetic patients in clinics and medical centers.

    Keywords: Developed Parallel Process, Diabetes, Drug Adherence
  • Sara Abedian, Mina Iravani* Pages 486-495
    Background & Aims

    Pelvic floor disorder (PFD), which reduces quality of life, is a major health concern for women. The purpose of this review study is to assess the effect of childbirth on the pelvic floor muscles and its prevention strategies.

    Materials & Methods

    In this narrative review, the articles indexed in the databases of PubMed, ProQuest, Science Direct, Springer, Google Scholar were searched. Keywords including Pelvic floor disorder, Pelvic floor dysfunction, Pelvic floor muscles, urinary & faecal incontinence, Pelvic Organ Prolapse, vaginal birth, Cesarean, and prevention were used.

    Results

    Among the articles published in Persian and English language between 2000 and 2020, 32 articles were extracted, and among the available articles, 21 articles were reviewed and reported. Finally, the findings of this study showed that several factors are involved in the occurrence of pelvic floor disorders, but the use of prevention methods can help prevent the occurrence of these disorders.

    Conclusion

    Pregnancy and childbirth are risk factors for the development of PFD. Instrumental delivery and the prolonged two stages of labor are the key risk factors. Women at high risk for PFD should be identified and given prevention strategies. Primary and secondary prevention strategies include Proper spacing between pregnancies through the use of contraceptive methods, proper management of the labor process, and recommending pelvic floor exercises during pregnancy and after childbirth. These measures play an important role in reducing the incidence of PFD associated with vaginal delivery.

    Keywords: child birth, urinary & faecal incontinence, Pelvic Organ Prolapse, prevention
  • Nasrin Fekat Elyas Abad, Moosa Piri*, Behnam Talebi, Jahangir Yari Pages 496-509
    Background & Aims

    In addition to providing health care services, medical universities have an important role in training expert and skilled manpower needed by different sections of society. In order to do so, the general medical education curriculum should be constantly reviewed and improved by eliminating the shortcomings. The aim of this study was to design a curriculum model for teaching general medicine with a combined method (e-learning and non-e-learning) inspired by the Akker model.

    Materials & Methods

    The present study was a mixed-use applied study. Features of combined curriculum elements for general medical education using data analysis from semi-structured interview texts with specialists and experts and systematic review of scientific resources and research at home and abroad and upstream medical education documents and medical education procedures were identified. Purposive sampling was utilized in this study. Based on the findings, the curriculum model was designed to train general medical students with a combined method (e-learning and non-e-learning) inspired by the Akker model.

    Results

    Using inductive content analysis, the data obtained from the text of the upstream documents and medical training methods, the results of home and abroad researches and the transcription of the interview with the participants were analyzed. In the final analysis, the basic concepts were extracted. The main elements of the model, including the logic and purpose of the combined curriculum, goals, content, learning activities, competency and authority of the teacher, grouping, location and space, time and evaluation of the combined curriculum were identified and specified for general medical education.

    Conclusion

    Curriculum planners and decision-makers in the field of education of medical schools are recommended to use the model designed in the development and presentation of medical curricula to improve the knowledge and abilities of general medical students.

    Keywords: pattern, combined curriculum, e-learning, non-e-learning, general medicine education
  • Mahmonir Hagigi, Khatereh Oladbaniadam*, Hamideh Mohaddesi, Javad Rasouli Pages 510-518
    Background & Aims

    Pregnancy is sweet experience in a womanchr('39')s life; however, a pregnancy loss can be a fatal story. About a quarter of all pregnancies end in miscarriage. One of the most beneficial things that can have a protective effect on these parents, especially mothers, is the existence of a strong support network from the family. The aim of this study was to determine the effect of individual advocacy counseling on the perceived social support from the family in mothers with pregnancy loss.

    Materials & Methods

    This quasi-experimental study with control group was conducted in 2018 in Urmia. A total of 100 women with pregnancy loss participated in the study. Sampling was done via randomization manner by blocking method. The intervention group received 4 sessions of educational support intervention while the control group received the usual care. Data were collected using demographic information and social support for family scale in two stages (pre-test and post-test) and analyzed by SPSS-22 software and statistical tests with significance level of 0.05.

    Results

    The participants in two groups were well matched except for having a live child (p=0.03). The mean social support scores in the intervention and control group were 10.88 ± 2.73 and 10.28±2.89, respectively. This difference was not statistically significant (p=0.28) at start of the intervention. After intervention, the mean scores in the intervention and control group were 16.4±1.38 and 10.56±2.82, respectively which was statistically significant (p<0.001).

    Conclusion

    Individual advocacy counseling in women with pregnancy loss will increase their understanding from social support, and this can facilitate the process of adaptation in these mothers.

    Keywords: Supportive counseling, pregnancy Loss, social support, randomized controlled trial