فهرست مطالب

مجله علوم پزشکی صدرا
سال هشتم شماره 3 (تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/05/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • زهره علی بابایی، بتول امین جعفری دهاقانی* صفحات 207-220
    مقدمه

    بیماری مولتیپل اسکلروزیس نوعی بیماری مزمن است که ناتوانی و کارکرد پایین ناشی از آن، افراد را به سوی احساس فقدان شایستگی و اطمینان از خود، کاهش احساس شادکامی و ایجاد مشکل در بهزیستی روان شناختی سوق می دهد؛ لذا لازم است مداخلات روان شناختی جهت بهبود وضعیت سلامت روحی این بیماران انجام گیرد؛ بنابراین پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی مشاوره با رویکرد مثبت گرا بر شکوفایی، بهزیستی روان شناختی و شادکامی بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس شهر اصفهان در بهار و تابستان سال 1397 انجام شد.

    روش ها

    این پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با گروه آزمایش و کنترل و دوره پیگیری یک ماهه بود. شرکت کنندگان پژوهش، 34 بیمار مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس بودند که بر اساس سن و تحصیلات به صورت همتاسازی در دو گروه کنترل (17 نفر) و آزمایش (17 نفر) قرار گرفتند و پیش آزمون اجرا شد. گروه آزمایش به مدت هشت جلسه 90 دقیقه ای هفتگی طی یک ماه مشاوره با رویکرد مثبت گرا شرکت کردند و گروه کنترل در لیست انتظار بودند. پس از اتمام جلسات درمان و یک ماه پس از اجرا، مجددا آزمون ها گرفته شد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه شکوفایی سلیمانی و همکاران (1394)، پرسشنامه بهزیستی روان شناختی ریف (1989) و پرسشنامه شادکامی آکسفورد (1990) استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر نشان داد مشاوره با رویکرد مثبت گرا بر شکوفایی بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس تاثیر ندارد؛ لیکن منجر به افزایش بهزیستی روان شناختی (نمرات از 64/52 به 50/60 رسیده است) و احساس شادکامی (نمرات از 71/62 به 84/72 رسیده است) بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس گردیده است (05/0>p).

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته ها،  شرکت در جلسات مشاوره با رویکرد مثبت گرا می تواند به پیشگیری از مشکلات روان شناختی و بهبود وضعیت روان شناختی بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس کمک کند.

    کلیدواژگان: بهزیستی روان شناختی، شادکامی، مولتیپل اسکلروزیس، مشاوره با رویکرد مثبت گرا
  • اعظم سادات موسوی، یاسمن فربد*، علی پوریاسین، نرگس ایزدی مود صفحات 221-232
    مقدمه

    cytology testing در کاهش میزان بروز سرطان دهانه رحم و کاهش مرگ و میر موفق بوده است. همچنین آزمایش های مولکولی مانند HPV typing، Aptima test می تواند اثربخشی غربالگری برای این نوع بدخیمی را بهبود بخشد. بر آن شدیم تا در این مطالعه ارزش تشخیصی تست های cytology testing، High-risk HPV DNA typing و APTIMA را در مقایسه با نتیجه بیوپسی سرویکس در تشخیص کنسر و نیوپلازی سرویکس بررسی نماییم. 

    روش ها:

     تمام بانوان بالای 21 سال و زیر 65 سالی که علایم بالینی داشتند یا جهت تست غربالگری یا علایم بالینی مراجعه کرده بودند وارد مطالعه شدند.   با استخراج نتایج تست های cytology testing ، High-risk HPV DNA typing و APTIMA از پرونده بیماران sensitivity و specifity این تست ها را محاسبه کردیم.

    یافته ها: 

    cytology testing دارای حساسیت 59٪ برای CIN2+ و ویژگی 61٪ بود. برای CIN I، حساسیت و ویژگی cytology testing بالاتر بود (63٪ و 71٪). Typing High-risk HPV DNA برای CIN2+ بیشترین حساسیت (76٪) را داشت، اما ویژگی آن کم (66٪) بود. حساسیت و ویژگی آن برای CIN I 51٪ و 74٪،  بود. آزمون آپتیما دارای حساسیت 7.53٪ و ویژگی 87.5٪  برای CIN2+ بود که حساسیت کمتری نسبت به Typing High-risk HPV DNA داشت، اما دارای ویژگی بالاتر بود. حساسیت آزمون آپتیما برای CIN I بسیار پایین بود (22.2٪)، اما ویژگی آن بسیار بالا بود (87.5٪).

    نتیجه گیری: 

    در این مطالعه نشان داده شد که High-risk HPV DNA typing بیشترین حساسیت (75.9٪) و APTIMA Test بیشترین ویژگی (87.5٪) را در پیشگویی CIN2+ در بین این سه تست دارد.

    کلیدواژگان: کنسر سرویکس، نئوپلازی داخل اپیتلیال سرویکال، تست سیتولوژی، HPV typing، تست آپتیما
  • رضا کافی پور، لاله خجسته*، شاداب مصلحی صفحات 233-248
    مقدمه
    اهمال کاری به هر نوع تاخیر و تعلل داوطلبانه در انجام امری علیرغم اطلاع از پیامدهای منفی آن اطلاق میشود. عوامل متعددی بر اهمال کاری فراگیران در یادگیری زبان انگلیسی تاثیر دارند که مطالعه حاضر به بررسی تاثیر عواملی همچون انگیزه، راهبردهای یادگیری زبان، تیپ شخصیتی، جنسیت، رشته تحصیلی، نوع واحد درسی زبان، مدرس و مقطع تحصیلی بر اهمال کاری در یادگیری زبان انگلیسی توسط دانشجویان در دانشگاه علوم پزشکی شیراز می پردازد.
    روش ها
    جمع آوری داده های کمی از طریق پرسشنامه های اطلاعات عمومی، انگیزه، راهبردهای یادگیری زبان، شخصیت ایسنک، و سنجش اهمال کاری از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز که حداقل یک واحد درسی زبان انگلیسی نیز داشته اند صورت پذیرفت و داده های از طریق نرم افزار SPSS  مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
      تنها همبستگی بین اهمال کاری و انگیزه بیرونی معنادار بود اگر چه میزان تاثیر انگیزه بیرونی بر اهمال کاری دانشجویان بسیار جزیی بود. ضمنا میزان استفاده و آشنایی دانشجویان با راهبردهای یادگیری زبان در سطح متوسط و میزان اهمال کاری تحصیلی دانشجویان زیاد ارزیابی شد.
    نتیجه گیری
     با توجه به نتایج حاصله مطالعات آینده باید روی بررسی دیگر عوامل تاثیر گذار بر اهمال کاری دانشجویان متمرکز شود. از سوی دیگر از آنجاییکه میزان آشنایی و استفاده دانشجویان از راهبردهای یادگیری زبان در سطح متوسط ارزیابی شده پیشنهاد میشود مدرسین استفاده عملی از راهبردهای یادگیری زبان انگلیسی را بعنوان یکی از مولفه های اصلی در بالا بردن کیفیت و کمیت یادگیری در بین دانشجویان تشویق و ترویج نمایند.
    کلیدواژگان: اهمال کاری تحصیلی، انگیزه، راهبردهای یادگیری زبان، تیپ شخصیتی، زبان انگلیسی
  • نجمه حمید*، بشری عزیزی، حسین حمیدی نژاد صفحات 249-262
    مقدمه
    هدف از پژوهش حاضر مقایسه آلودگی به انگل توکسوپلاسما گوندای و پرخاشگری در کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم و بهنجار می باشد. طرح این پژوهش از نوع علی-مقایسه ای و از نظر هدف، کاربردی است.
    روش ها
    نمونه مورد بررسی شامل100 نفر که 50 نفر آنها را کودکان مبتلا به اوتیسم و 50 نفر آنها را کودکان بهنجار با سنین بین 3 تا 12 سال تشکیل می دهند که از لحاظ سن، وضعیت اجتماعی-اقتصادی، شدت اختلال، عدم ابتلاء به بیماری های حاد جسمانی و روانی و سایر متغیرهای مورد نظر در پژوهش کاملا همگون بودند و با استفاده از نمونه گیری تصادفی  به دو گروه (آزمایش و کنترل) تقسیم شدند. از هر یک از افراد گروه به میزان Ml  5نمونه خونی جهت بررسی آلودگی به انگل توکسوپلاسما اخذ شد. جهت بررسی فرضیه های تحقیق از آزمون غیر پارامتریک کای دو، یو من ویتنی، کروسکال والیس برای تحلیل داده ها استفاده شد، ابزار مورد استفاده در پژوهش، مقیاس پرخاشگری پیش دبستانی (واحدی و همکاران، 1387) و الایزا ریدر (Elisa redder) که به منظور قرایت نتایج تست (خون) طراحی شده است.
    یافته ها
    نتایج حاصل نشان داد که کودکان اوتیسم، میزان آلودگی بیشتری به انگل توکسوپلاسما گوندای نسبت به گروه بهنجار داشتند. همچنین کودکان آلوده به این انگل، پرخاشگری بیشتری نسبت به گروه غیر آلوده داشتند.
    نتیجه گیری
    در گروه کودکان اوتیسم، کودکان اوتیسمی که به این انگل دچار بودند، پرخاشگری بیشتری نسبت به کودکان اوتیسم غیر آلوده به انگل نشان دادند.
    کلیدواژگان: آلودگی به انگل توکسوپلاسما گوندای، پرخاشگری، اختلال اوتیسم، کودکان
  • آرمین فریدونی، کاملیا ترابی زاده*، سید علیرضا مویدی، مینا امیری صفحات 263-272
    مقدمه
    دستگاه کوتری یکی از پرکاربردترین تجهیزات مورد استفاده در اتاق عمل است. این دستگاه حدود 1 قرن است که در اعمال جراحی استفاده شده و تاثیر مستقیمی بر روی نتایج اعمال جراحی دارد. بررسی اصول استفاده از دستگاه کوتری در پرسنل اتاق عمل باعث افزایش ایمنی بیمار و کاهش خطرات محیط کار می شود.
    روش ها
    این مطالعه توصیفی- مقطعی در 5 بیمارستان بزرگ آموزشی شهر شیراز انجام گرفت. چگونگی استفاده از دستگاه کوتری توسط پرسنل اتاق عمل در 100 عمل جراحی مورد مشاهده قرار گرفت. اطلاعات مورد نظر با استفاده از چک لیست سنجش عملکرد پرسنل اتاق عمل در بکارگیری دستگاه کوتری جمع آوری گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با آزمون توصیفی، کای اسکویر در سطح معنی داری 05/0 و از طریق نرم افزار SPSS نسخه  17 صورت گرفت.
    یافته ها
    میانگین سن پرسنل اتاق عمل شرکت کننده در پژوهش 6/772 ± 31/540 بود. عملکرد پرسنل اتاق عمل در بکارگیری دستگاه کوتری، عمدتا در سطح متوسط قرار داشت. بین نمره عملکرد پرسنل اتاق عمل در بکارگیری دستگاه کوتری با  وضعیت شغلی (p-value=0/036) و مدرک تحصیلی (p-value=0/001) ، ارتباط معنی داری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    وجود ارتباط مثبت و مستقیم بین بکارگیری دستگاه کوتری با وضعیت استخدامی و همچنین مدرک تحصیلی پرسنل اتاق عمل می تواند نمایانگر این امر باشد که افزایش میزان سنوات ، تجارب بیشتر و تعهد بیشتر نسبت به کار در افراد استخدام رسمی و افزایش مدرک تحصیلی بعلت ارتقا سطح علمی فرد منجر به عملکرد بهتر در بکارگیری دستگاه کوتری شده است.
    کلیدواژگان: دستگاه الکتروسرجری، پرسنل اتاق عمل، اتاق عمل، کوتری
  • اسکندر فتحی آذر، آرش مانی، یوسف ادیب، زهرا شریفی* صفحات 273-288
    مقدمه
    هدف از انجام پژوهش حاضر، طراحی و اعتبار سنجی الگوی برنامه درسی مبتنی بر علوم اعصاب شناختی در دوره ابتدایی می باشد.
    روش ها
    در این پژوهش از روش کیفی استفاده شده است. در مرحله اول، برای طراحی الگو و شناسایی عناصر الگو از روش کیفی از نوع نظریه زمینه ای و تحلیلی-استنباطی و در مرحله دوم برای اعتبارسنجی و اطمینان از کارآمدی الگوی برنامه درسی از ضریب لاوشه استفاده شده است. ابتدا الگوی برنامه درسی مبتنی بر علوم اعصاب شناختی براساس عناصر نه گانه کلاین طراحی گردید. الگوی پیشنهادی با استفاده از شیوه نمونه گیری هدفمند در اختیار 22 نفر از متخصصان حوزه مطالعات برنامه درسی و علوم اعصاب شناختی قرار گرفت و میزان اعتبار داده ها با استفاده از ضریب لاوشه مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتیجه کدگذاری سه مرحله ای داده های گردآوری شده، استخراج 35 مقوله فرعی و 72 ویژگی برای هرکدام از عناصر برنامه درسی بود. نهایتا شاخص سی وی آر لاوشه بیست و یک مضمون اصلی را تایید نمود.
    نتیجه گیری
    بطور کلی می توان اذعان کرد که الگوی مبتنی بر علوم اعصاب شناختی، مباحث جدیدی را در عرصه تعلیم و تربیت مطرح می نماید. توجه به ابعاد نظری این الگو و کاربرد آن در آموزش و پرورش از اهمیت ویژه ای برخوردار است. همچنین، تعامل علوم اعصاب و علوم تربیتی می تواند در بهبود نظریه، تفکر و عمل در حوزه علم یاددهی و یادگیری موثر افتد.
    کلیدواژگان: برنامه درسی، علوم اعصاب شناختی، اعتبارسنجی، دوره ابتدایی
  • شراره ضیغمی محمدی*، مریم هاشمی صفحات 289-300
    مقدمه
    عوامل روانشناختی، نقش تعیین کننده ای در پیامد و سازگاری بیمار با نارسایی مزمن قلب دارد که غالبا در فرایند درمان نادیده گرفته می شوند. هدف از مطالعه حاضر تعیین  همبستگی بین ناامیدی، تاب آوری و  تیپ شخصیتی D   در بیماران نارسایی مزمن قلبی بود.
    روش ها
      مطالعه از نوع توصیفی-همبستگی بود.  یکصد بیمار مبتلا به نارسایی قلبی مزمن، مراجعه کننده به درمانگاه  فرهنگیان واقع در منطقه دو شهر تهران به روش  نمونه گیری مبتنی بر هدف  انتخاب و وارد مطالعه شدند. فرم مشخصات دموگرافیک، شاخص تعیین شدت بیماری، پرسشنامه نا امیدی بک، نسخه کوتاه پرسشنامه تاب آوری کونور و دیویدسون و پرسشنامه تیپ شخصیتی D  به روش مصاحبه  تکمیل شد. داده ها توسط نرم افزار آماری spss ویراست 19 تحلیل شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که بیشتر بیماران نارسایی قلبی ناامیدی(86%) وتاب آوری(85%) متوسط و 67% تیپ شخصیتی ‏D‏ داشتند. آزمون ضریب همبستگی پیرسون همبستگی  متوسط، معکوس و معناداری بین تیپ شخصیتی D و تاب آوری(001/0>p  ، 479/0- =r) و همبستگی ضعیف مثبت و معناداری بین تیپ شخصیتیD با ناامیدی (048/0=p ، 198/0=r) نشان داد. ارتباط معناداری بین ناامیدی و تاب آوری بدست نیامد(05/0<P).
    نتیجه گیری
    تیپ شخصیتی D در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی، با کاهش تاب آوری و افزایش ناامیدی همراه است. این یافته  می تواند مورد استفاده سیاست گزاران بهداشت و درمان در طراحی مراقبتهای تیمی چند رشته ای و برنامه ریزی مراقبتهای کل نگر از بیماران مبتلا به نارسایی قلبی، قرار گیرد. با توجه به فراوانی بالای ناامیدی، کاهش تاب آوری و تیپ شخصیتی D در بیماران نارسایی قلبی، غربالگری، شناسایی و ارجاع بیماران نیازمند به حمایتهای روانشناختی، جهت تسهیل سازگاری و بهبود کیفیت زندگی ضروری می باشد. با شناسایی و حمایتهای روانشناختی از بیماران دارای تیپ شخصیتی D میتوان به افزایش امید و تاب آوری بیماران نارسایی قلبی کمک نمود.
    کلیدواژگان: نارسایی مزمن قلبی، تیپ شخصیتی D، ناامیدی، تاب آوری
  • شبنم محمدی*، امیر پرویز توسلی صفحات 301-310

    سالانه میلیون ها نفر بر اثر آسیب های مغزی ناشی از تصادف، نزاع، پرتاب از بلندی و یا آسیب های ورزشی به اورژانس مراجعه می کنند. با توجه به اینکه داشتن اطلاعات در مورد تشریح بدن به شناخت بیماری ها و علاج و درمان آنها کمک می کند، در این مقاله برآنیم که مقایسه تطبیقی بین توصیفات تشریحی در طب سنتی و طب نوین درباره استخوانها و عضلات جمجمه و صورت انجام دهیم. این مطالعه از نوع مروری- توصیفی بود که بر روی کتب طب سنتی ذخیره خوارزمشاهی، تشریح الابدان، قانون، هدایه المتعلمین و تشریح عبدالوهاب تفرشی انجام شد. سپس با مطالب کتب آناتومی گری و اسنل تطبیق داده شد. در انتها مطالب مقایسه و تفاوت و شباهتهای ذکر شد. بررسی مباحث تشریحی بیانگر این مطالب است که در زمینه علم تشریح پایه و اساس مطالب درباره استخوانها و عضلات جمجمه توسط طبیبان نامی ایرانی به دقت و ظرافت  بیان شده و انطباق بسیاری بین این دو مکتب وجود دارد که بیانگر دانش حکما و دقت و توجه زیاد آنها جهت شناخت بدن بوده است. لذا به لزوم استفاده بیشتر از مطالب کتب طب سنتی توسط پزشکان عصر حاضر نیز تاکید می ورزد. این اطلاعات در زمانی بوده که طبیبان و حکما به دستگاه های تشخیصی مانند سونوگرافی، رادیولوژی و... دسترسی نداشتند. ابداع ابزارهای جراحی متعدد در آن زمان که بسیاری از آنها هنوز نیز در اتاقهای عمل استفاده می شود تاییدی بر این ادعا می باشد که اطلاعات تشریحی از طریق جراحی بدست آمده است.

    کلیدواژگان: تشریح، طب سنتی ایرانی، جمجمه، صورت
  • سمیرا نصیری، نوال حیدری*، سهیلا رفیعی، مریم پران صفحات 311-320
    با توجه به نقشی که مطالعات برای آموزش خانواده محور در جهت ارتقاءبهداشت و سلامتی، انگیزه دادن برای پایبندی به درمان و پیشگیری در بیماران و کاهش هزینه های درمانی قایل شده اند، این مقاله با هدف بررسی آموزش خانواده محور بر خودمراقبتی در بیماران طراحی شده است. این مطالعه مروری در سال 1398با استفاده از تمام مقالات نمایه شده در پایگاه های اطلاعاتی ملی و بین المللی از سال 2000 تاکنون با استفاده از کلید واژه های آموزش خانواده محور، خودمراقبتی، مراقبت از بیمار و توانمندسازی خانواده نگارش شده است. 42 مقاله کیفی و کمی بررسی شده. در چند دهه اخیر به مفهوم آموزش خانواده محور و خودمراقبتی پرداخته شده است و در تخصصهای مختلف علوم پزشکی از جمله پرستاری مورد توجه بوده است. با سلامت محور شدن توجه به رویکرد خانواده محور افزایش یافته که بر تصمیم گیری مشارکتی برای بیمار تاکید دارد. یکی از الگوهای موثر در این زمینه الگوی توانمندسازی خانواده محور می باشد که تاثیر آن بر خودمراقبتی بیماران تایید شده و حمایت خانواده در آموزش به بیمار به عنوان یکی از عوامل موفقیت در آموزش و ارتقاء سلامتی و پیشگیری از بیماری ها از طریق افزایش خودکارآمدی مطرح شده است. به کارگیری الگوهایی مانند توانمند سازی خانواده محور در آموزش می تواند در ارتقاء رفتارهای خودمراقبتی افراد موثر بوده و تاثیر آن نیز در مطالعات متعدد تایید گردیده است.توانمندسازی خانواده باعث افزایش دانش، نگرش و بهبود عملکرد  می شود ، توان خود مراقبتی را افزایش داده و منجر به بهبود کیفیت مراقبت و تسریع در بهبود بیماران وکاهش عوارض بیماری می گردد.
    کلیدواژگان: خودمراقبتی، ارتقاء سلامت، خانواده
|
  • Zohre Alibabaee, Batool Aminjafari Dehagani * Pages 207-220
    Introduction

    Multiple Sclerosis is a chronic disease that results in disability and low functioning, leading to feelings of lack of competence and self-confidence, reduced happiness, and difficulty in psychological well-being; therefore, psychological interventions are needed to improve health status. This study aimed to test if counseling with a positive attitude impact the prosperity, psychological well-being, and happiness of patients with multiple sclerosis.

    Methods

    This was a semi-experimental study with a control and experimental group and a one-month follow-up period conducted in Isfahan in the spring and summer of 2018. The participants of the study were 34 patients with multiple sclerosis who were homogenous in their age and education in two groups of control (n=17) and experimental (n=17).  A pre-test was performed, then the experimental group took part in the positive-oriented counseling session for eight consecutive 90-minute sessions within a month and the control group was on the waiting list. After the treatment sessions were completed and post-test was conducted one month after. To collect the data, we used Soleymani et al. prosperity questionnaire (2013), Ryff Psychological Well-being Questionnaire (1989), and Oxford Happiness Questionnaire (1990).

    Results

    The results of the repeated analysis of variance showed that counseling with a positive approach did not affect the prosperity of patients with multiple sclerosis; however, it led to an increase in psychological well-being (scores ranging from 64/52 to 60/50) and happiness (scores ranging from 71/62 to 72/84) of the patients with multiple sclerosis (p < 0.05).

    Conclusion

    It can be concluded that taking part in counseling sessions with a positive approach can help prevent psychological problems and improve the psychological state of patients affected by multiple sclerosis.

    Keywords: Psychological Well-being, Happiness, Multiple Sclerosis, Counseling with a positive approach
  • Azamsadat Mousavi, Yasaman Farbod *, Ali Pouryasin, Narges Izadi Mood Pages 221-232
    Introduction

    Cytology testing has been successful in reducing the incidence of cervical cancer and mortality. Molecular testing like HPV typing and Aptima test can improve screening effectiveness. We compared the diagnostic value of cytology testing, High-risk (HR) HPV DNA typing, and APTIMA tests based on the results of the cervical biopsy in the diagnosis of cervical cancer and neoplasia in patients referred to Imam Khomeini Hospital.

    Methods

    One hundred fifty women between 21 and 56 years old who referred to having clinical symptoms or conducting screening tests enrolled in the study. Sensitivity, specificity, positive and negative predictive values, and accuracy for cervical involvement were calculated for cytology, High-risk HPV testing, and APTIMA tests separately.

    Results

    The most abundant genotype found was HPV 16. cytology testing had a sensitivity of 59% for CIN 2+ and a specificity of 61% for CIN 2+. For CIN I, the sensitivity and specificity of cytology testing were higher (63% and 71%, respectively). High-risk HPV typing had the highest sensitivity (76%) for CIN 2+, but its specificity was low (66%). Its sensitivity was 51% for CIN I with a specificity of 74%. APTIMA tests had a sensitivity of 53.7% and a specificity of 87.5% for CIN2 +, which was less sensitive to High-risk HPV typing but was more specific. The APTIMA test sensitivity for CIN I was very low (22.2%), but its specificity was high (87.5%).

    Conclusion

    High-risk HPV typing showed the highest sensitivity (75.9%) and APTIMA tests had the highest specificity (87.5%) in predicting CIN 2+.

    Keywords: Cervical Cancer, Cervical intraepithelial neoplasia, Cytology testing, HPV typing, Aptima test
  • Reza Kafipour, Laleh Khojasteh *, Shadab Moslehi Pages 233-248
    Introduction
    Procrastination focuses on a voluntary postponement of a task despite the awareness of its detrimental effects. Different variables impact the academic procrastination of the students in learning a language. Awareness of the effective factors can speed up the learning process and decrease procrastination This study investigated the impact of motivation, language learning strategies, personality traits, and some demographic variables including gender, the field of study, English course, instructor, and education level on students' procrastination.
    Methods
    This study is a quantitative-survey type and data collected through administering questionnaires from all available 238 medical students at Shiraz University of Medical Sciences studying at least one English course in the second semester, 2016. The researchers administered a demographic questionnaire, Attitude/Motivation Test Battery, Language Learning Strategies Questionnaire, and Eysenck Personality Inventory to collect data. The collected data were analyzed through the Statistical Package for Social Sciences.
    Results
    weak correlation was found between procrastination and compensation strategy and instrumental motivation; however, procrastination significantly correlated only with instrumental motivation although the effect of instrumental motivation on procrastination was not considerable. Furthermore, the students were found to be medium strategy users and high procrastinators.
    Conclusion
    Since the variables in the study were not found to influence students’ procrastination effectively, more research is required to explore other variables which may affect students’ high level of procrastination. Moreover, as the learning strategies are very effective in promoting learning, the instructors and curriculum designers are recommended to include these strategies in teaching materials and encourage the students to use them more frequently.
    Keywords: Academic procrastination, Motivation, Learning strategies, Personality traits, English language
  • Najmeh Hamid *, Boshra Azizy, Hossein Hamidynejad Pages 249-262
    Introduction
    This study aimed to compare the infection of ToxoplasmaGondii and aggression in autism and normal children.
    Methods
    The research method was causal-comparative while it is considered as an applied research. The participants included (N=100) 50 autistic children and 50 normal children ranging from 3 to 12 years old; they were homogenous in terms of age, socio-economic status, the severity of the disorder, lack of physical and mental illness, and other criteria considered in this research. Then the researchers divided them randomly into two groups as experimental and control. Of each group, 5ml blood samples were collected to assess the prevalence of toxoplasma. To investigate the hypothesis, non-parametric Kai-Dwo test, Mann-Whitney U test, and Kruskal-Wallis test were used to analyze the data. The instruments were preschool aggression scale (Vahedi et al, 1387), and Elisa reder to essay the blood sample test.
    Results
    The results showed that children with autism had more pollution to Toxoplasma Gondii in comparison with the normal group.
    Conclusion
    Children with autism who had parasites were more aggressive than non-infected children who had autism (P=0/05).
    Keywords: Toxoplasma gondii, Aggression, Autism, normal children
  • Armin Fereidouni, Camellia Torabizadeh *, Seyed Alireza Moayedi, Mina Amiri Pages 263-272
    Introduction
    A cautery unit is one of the most widely used pieces of equipment in operating rooms. It has been used in surgeries for about a century and has a direct impact on the results of surgeries.  Operating room personnel’s compliance with the principles of using Cautery units increases patient safety and reduces workplace hazards.
    Methods
    This cross-sectional, descriptive study was conducted in 5 large university hospitals in Shiraz. We observed the application of cautery units by operating room staff in 100 surgeries. We collected data using the checklist for evaluation of operating room personnel’s use of Cautery units. We analyzed the collected data using the descriptive statistics of the chi-square test and paired T-test at a significance level of 0.05 in SPSS v. 17
    Results
    The average age of the nurses who took part in the study was 31.540±6.772 years. The mean and standard deviation of the operating room personnel’s compliance with the principles of using cautery units was found to be 18.330±2.666.
    Conclusion
    The extent of operating room personnel’s compliance with the principles of using electrocautery units was medium. The existence of a positive and direct relationship between the personnel’s use of Cautery on the one hand and their employment status and education on the other can showed that the permanently employed personnel who had longer work experience and greater commitment and also highly educated personnel who had more scientific knowledge performed better at using Cautery units.
    Keywords: Electrosurgery units, Operating Room Personnel, Operating Room, Cautery
  • Eskandar Fathiazar, Arash Mani, Yousef Adib, Zahra Sharifi * Pages 273-288
    Introduction
    The purpose of this study is to design and validate a curriculum model based on cognitive neuroscience in elementary school.
    Methods
    In this research, qualitative method design has been used. In the first step, the method of designing and identifying the elements of the model is based on the qualitative method of the Grounded theory and analytical-inferential and in the second stage, for validation and assurance of the effectiveness of the curriculum model (Lauvash's coefficient) was used. At first, a cognitive neuroscience-based curriculum based on the nine elements of Klein was designed. The proposed model was administered to 22 experts in curriculum and cognitive neuroscience using a purposive sampling method, and then we analyzed the validity of the data using Lauvash's coefficient.
    Results
    The result of the three-step coding of the collected data was the extraction of 35 sub categories and 72 attributes for each of the elements of the curriculum. Eventually, the Lauvash's coefficient also confirmed the twenty-one major themes.
    Conclusion
    it can be admitted that the cognitive neuroscience-based model introduces recent issues in education. Considering the theoretical dimensions of this model and its application in education is very important. Also, the interaction of neuroscience and education can be effective in improving theory, thinking, and practice in teaching and learning.
    Keywords: Curriculum, Cognitive neuroscience, Validation, Primary School
  • Sharareh Zeighami Mohammadi *, Maryam Hashemi Pages 289-300
    Introduction
    Psychological factors play an important role in the outcome and adaptability of the patient with chronic heart failure, but they are often ignored in the treatment process. This study aimed to determine the correlation between hopelessness, resiliency, and type D personality in patients with chronic heart failure.
    Methods
    The study was descriptive-correlational. The researchers, using purposive sampling method, selected One hundred patients with chronic heart failure who referred to the Farhangian clinic located in the second district of Tehran. The researchers completed patients’ demographic form, the index of severity of illness, beck hopelessness scale (BHS), short version of Connor–Davidson Resilience Scale (CD-RISC), and type D personality questionnaire by interviewing the participants. SPSS software version 19 analyzed data.
    Result
    The findings showed that most heart failure patients had moderate hopelessness (86%) and resiliency (85%) and 67% had type D personality. Pearson correlation coefficient showed a moderate, inverse, and significant correlation between type D personality and resiliency (r = -0.479, p <0.001) and a weak but positive and significant correlation between type D personality and hopelessness(r = 0.198, p = 0.048). There was no significant correlation between hopelessness and resiliency (P >0.05).
    Conclusion
    Type D personality in patients with heart failure is accompanied by a reduction in resilience and an increase in hopelessness. These findings can be used for health policymakers in designing and planning of multidisciplinary team care and holistic care of patients with heart failure. Considering the high frequency of hopelessness, reduction of resiliency, and type D personality in patients with heart failure, screening, identification, and referral of patients requiring psychological support is essential for facilitating adjustment and improvement of the quality of life. The identification and psychological support of patients with type D personality can help increase the hope and resilience of heart failure patients.
    Keywords: Chronic heart failure, Type D personality, Hopelessness, Resilience
  • Shabnam Mohammadi *, Amir Parviz Tavasoli Pages 301-310

    Millions of people go to the emergency department annually because of a brain injury caused by an accident, a fight, a high jump, or a sports injury. Since having information about anatomy helps in understanding diseases and treating them, in this article, we aim to make a comparison between anatomical descriptions in traditional medicine and modern medicine on skeletal and facial bones and muscles. This study was a review-descriptive study conducted on the books of traditional medicine including zakhire-e kharazmshahi, Tashrih - Mansuri, Canon, Hidayat al-Mutaallimin, and anatomy of Abdolvahab Tafreshi. Subsequently, Gray's and Snell's anatomy textbooks were compared. In the end, comparatively, differences and similarities were discussed.  Anatomical information indicates that in the field of anatomy the names of the bones and muscles of the skulls have been carefully and delicately expressed by the well-known Iranian physicians, and there is a great deal of agreement between the two schools, demonstrating their knowledge of wisdom and accuracy to fully understand the body. Therefore, it emphasizes the need for more use of traditional medicine books by a modern physician. This information came at a time when physicians did not have access to diagnostic devices such as ultrasound, radiology, etc. The invention of numerous surgical instruments at that time, many of which are still used in operating rooms confirms the claim that anatomical information was obtained through surgery.

    Keywords: Anatomy, Iranian Traditional Medicine, Skull, face
  • Samira Nasiri, Naval Heydari *, Soheyla Rafiee, Maryam Paran Pages 311-320
    With respect to the role of family-centered education in health promotion and well-being, providing motivation for treatment and prevention in patients, and reducing health care costs, as indicated in the studies, the current study aimed to review the effect of family-centered education on patient's self-care. The researchers reviewed 42 qualitative and quantitative research papers from national and international databases from 2000 to 2019 with family-centered education, patient care, self-care, and family empowerment keywords. In the last few decades, the concept of family-centered education and self-care has been addressed and has been considered in various medical specialties, including nursing. Considering health, family-centered approach that emphasizes participatory decision-making for the patient received profound attention. One of the effective models in this regard is the family-centered empowerment model whose impact on patient's self-care has been confirmed. Moreover, family support in patient education is one of the success factors in educating and promoting health and preventing diseases through self-efficacy promotion. Several studies confirmed that using family-centered education and using patterns such as family-centered empowerment can be effective in promoting self-care behaviors of individuals. Family empowerment increases knowledge and attitude, leading to the improvement of performance and quality of care, enhancement of self-care, speeding up the recovery of patients, and reducing the complications of the disease.
    Keywords: Self-care, Health promotion, Family