فهرست مطالب

Journal of Medical Education Development
Volume:13 Issue: 38, 2020

  • تاریخ انتشار: 1399/09/16
  • تعداد عناوین: 9
|
  • میثم داستانی* صفحه 1

    بیماری ویروسی کووید 19 (کرونا ویروس 2019) در دسامبر 2019 در ووهان چین پدیدار شد و به سرعت در کل جهان شیوع یافت (1) و مسئله ای جدی برای بهداشت عمومی و سلامت افراد و جوامع محسوب می شود. با توجه به اینکه هنوز کنترل و روش خاصی برای پیشگیری و درمان این بیماری کشف نشده است، نیاز به خودمراقبتی و خود کنترلی مردم در جهت پیشگیری و شیوع این بیماری از اهمیت بسزایی برخوردار است. یکی از راه های کنترل و جلوگیری از شیوع این بیماری ماندن در خانه، دوری از تعاملات فیزیکی روزانه و قرنطینه خانگی است (2). در همین راستا دانشگاه ها مخصوصا دانشگاه های علوم پزشکی نسبت به جلوگیری از تشکیل حضوری کلاس های آموزشی و برقراری کلاس های آموزشی مجازی اقدام نمودند. به همین منظور اساتید دانشگاه های علوم پزشکی موظف شدند، نسبت به برگزاری کلاس ها به صورت مجازی آنلاین و آفلاین در بستر اینترنت و نرم افزارهای مورد تایید اقدام نمایند تا دانشجویان بتوانند خلاهای آموزش حضوری را به صورت مجازی پر نمایند و همچنین فعالیت های آموزشی دانشگاه ها نیز طبق برنامه ریزی های گذشته انجام گیرد.

    کلیدواژگان: آموزش مجازی، کووید 19، دانشگاه، وب
  • عباس حسینی*، محمدرضا یوسف زاده چوسری، فرهاد سراجی صفحه 2
    هدف

    با توجه به اهمیتی که تلفیق فناوری اطلاعات و ارتباطات در برنامه درسی دارد. این پژوهش به دنبال مرور معیارهای ارزشیابی تلفیق فناوری اطلاعات و ارتباطات در برنامه درسی و ارایه پیشنهاد لازم جهت ارزشیابی از تلفیق فناوری اطلاعات و ارتباطات در برنامه درسی شد.

    روش بررسی

    این مطالعه از جنبه نظری یک مرورسیستماتیک، با استفاده از کلیدواژه های «integration»، «Evaluation»، «Information and Communcation Technology»، «Medical Education» و curriculum» در پایگاه های لاتین Ovid Science direct, PubMed و کلید واژه های فارسی مشابه در پایگاه SID, Iranmedex, Normagez, Magiran,  با استفاده از موتورهای جستجوگر یاهو و گوگل در بازه زمانی 2008 تا 2019 انجام شد. پس از بررسی با استفاده از معیارهای ورود از بین 158 مقاله یافت شده، تعداد 22 مقاله متناسب با عنوان پژوهش، اهداف پژوهش و بازه زمانی مشخص شده، انتخاب و به روش سنتز پژوهی تحلیل گردید.

    یافته ها: 

    یافته ها نشان داد معیارهای پشتیبانی، مواد و منابع آموزشی، مدرس، دانشجو و ارزشیابی به عنوان معیارهای ارزشیابی تلفیق فناوری اطلاعات و ارتباطات شناخته شدند. برای معرف معیار ارزشیابی مدرس (دانش، مهارت و توانایی های فناوری) معرف معیار ارزشیابی دانشجو (تعامل، مهارت فناوری و تولید محتوی الکترونیکی)، معرف معیار ارزشیابی پشتیبانی (برنامه ریزی، فرهنگ سازی و آموزش منابع انسانی)، در معرف معیار ارزشیابی مواد و منابع یادگیری (منابع سخت افزاری، نرم افزاری و محتوی الکترونیکی) و معرف معیار ارزشیابی ارزشیابی (بازخورد الکترونیکی، ارزشیابی الکترونیکی و کارپوشه الکترونیکی) استخراج شد.

    نتیجه گیری:

     به طورکلی معیارهای ارزشیابی تلفیق فناوری اطلاعات و ارتباطات می تواند چارچوب ارزشمندی برای مسیولان نظام آموزش عالی و مدیران فراهم آورد تا با بهره گیری از این الگوی ارزشیابی، زمینه بهبود و ارتقاء کیفیت برخی از جنبه های نسبتا مطلوب ارزشیابی و رفع موانع استفاده از فناوری ها در برنامه درسی گام های اساسی برداشته شود.

    کلیدواژگان: آموزش پزشکی، ارزشیابی، برنامه درسی، تلفیق فناوری اطلاعات و ارتباطات، معیار
  • مژگان محمدی مهر، محمدباقر مجیدیان فر* صفحه 3
    زمینه و   هدف

    رشد و پرورش مهارت های تفکر نقادانه مسئله بسیار پیچیده در آموزش بوده است. توجه به ویژگی های شخصیتی نقش بسیار مهم و اساسی در گسترش  مهارت  تفکر نقادانه دارد. این مطالعه  به منظور تدوین مدل تفکر نقادانه بر اساس پنج عامل بزرگ شخصیت  با واسطه میانجی فراشناخت در بین دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ارتش انجام شده است.

    روش  بررسی :

     این مطالعه از نوع همبستگی بود. جامعه آماری دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ارتش مشغول به نحصیل در سال 1395-1396 بودند که به روش  نمونه گیری تصادفی طبقه ای  300 نفر برای مطالعه انتخاب شدند.. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه ویژگی شخصیتی مک کری و کاستا (1983) ، پرسشنامه فراشناخت ولز (1997)، پرسشنامه تفکر انتقادی ریکتس (2003) بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار 24Amos  انجام گرفت.

    یافته ها

    بر اساس نتایج، بین 4 عامل شخصیت با تفکر انتقادی اثر مستقیم و معناداری وجود دارد (001/0=P). همچنین بین 5 عامل و ویژگی های شخصیتی«برون گرایی»، «انعطاف پذیری»، «دلپذیری» «ثبات عاطفی» و «مسئولیت پذیری» با  فراشناخت رابطه مستقیم معناداری وجود دارد (001/0=P). با توجه به یافته ها بین 4 عامل شخصیتی با تفکر انتقادی از طریق فراشناخت اثر غیر مستقیم و معناداری وجود  دارد (001/0=P). اما ویژگی شخصیتی «ثبات عاطفی» بر تفکر انتقادی از طریق فراشناخت اثر غیر مستقیم ندارد.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های مطالعه حاضر عوامل شخصیتی بر ارتقای تفکر انتقادی  دانشجویان علوم پزشکی  تاثیرگذار است.

    کلیدواژگان: تفکر نقادانه، پنح عامل بزرگ شخصیت، فراشناخت، دانشجویان
  • مهدی میرزایی، مسعود ذوقی*، هانیه دواتگری اصل صفحه 4

    این مطالعه به منظور بررسی ساختار عاملی و ویژگیهای روانسنجی یک پرسشنامه در مورد فلات یادگیری در آموزش زیان انگلیسی (FLLPI) برای دانشجویان پزشکی طراحی شده است. فلات یادگیری عبارت است از عدم پیشرفت قابل ملاحظه در فرایند یادگیری زیان در سطح میانی و فرا میانی. در مجموع، 210 دانشجوی دانشگاه های علوم پزشکی زنجان، قزوین و البرز در سطح میانی و فرا میانی زبان انگلیسی به پرسشنامه FLLPI پاسخ دادند. تحلیل عاملی تاییدی با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری (SEM)  انجام شد. پایایی ابزار اندازه گیری توسط آلفای کرونباخ (978/0) محاسبه شد. یافته های تحلیل عاملی مرتبه اول، کفایت مدل ده عاملی برای FLLPI را تایید میکند. علاوه بر این، تحلیل عاملی تاییدی مرحله دوم نشان داد که تمام 10 عامل دارای بار عاملی کافی برای پیش بینی عوامل موثر بر فلات یادگیری زیان انگلیسی هستند. همچنین، شاخص های برازش، (CMIN/DF) برابر با 961/1، (RMSEA) برابر با 61/0،  (GFI) برابر با 945/0، (AGFI) برابر با 968/0، (CFI) برابر با 997/0، (NFI) برابر با 949/0، (TLI) برابر با 978/0، (IFI) برابر با 926/0 و  (RFI) برابر با 965/0 نشان می دهد، الگوی تدوینی عوامل تاثیرگذار بر فلات یادگیری در آموزش زبان انگلیسی از برازش بسیار مطلوبی برخوردار است. در پایان، نتایج نه تنها بر چندبعدی بودن FLLPI تایید می کند، بلکه نشان دهنده مفید بودن این پرسشنامه در پژوهشهای مربوط به فلات یادگیری زیان انگلیسی در میان دانشجویان پزشکی با سطح میانی و فرا میانی  ​​میباشد.

    کلیدواژگان: پدیده فلات یادگیری زبان، مدلسازی معادلات ساختاری، تحلیل عاملی
  • عاطفه آرین فر*، محمدحسن صیف صفحه 5
    زمینه و هدف

     هدف از پژوهش حاضر ارایه الگوی روابط علی جهت گیری آینده و یادگیری خودتنظیمی بر اساس نقش واسطه گری خودکارآمدی تحصیلی و  ارزش تکلیف به روش تحلیل مسیر است.

    روش بررسی

     در پژوهش پیش رو، که به شکل توصیفی از نوع  همبستگی انجام گرفته است، با نمونه ای پژوهشی شامل 205 نفر دانشجوی کارشناسی ارشد آموزش پزشکی(مجازی) دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، که بر اساس فرمول کوکران و به شیوه نمونه گیری طبقه ای چند مرحله ای انتخاب شده اند و پرسشنامه ای متشکل از 4 پرسشنامه  را تکمیل نمودند که شامل پرسشنامه خودتنظیمی بوفارد (1995)، پرسشنامه استاندارد خودکارآمدی تحصیلی میجلی و همکاران (2000) و پرسشنامه ارزش تکلیف پینتریج (1991)، پرسشنامه جهت گیری آینده سیگنر (2009) بود. برای تحلیل داده ها از روش تحلیل مسیر و نرم افزارهای Amos, و  Spss استفاده شد.

    یافته ها

     عامل جهت گیری آینده بر خودتنظیمی تحصیلی در دانشجویان دارای ضرایب همبستگی مثبت و معنی دار است. همچنین سنجش تکوینی با استفاده دانشجویان از خودکارآمدی تحصیلی و ارزش تکلیف هم همبستگی مثبت و معنی دار نشان داد. به این ترتیب فرضیه های پژوهش تایید شد.

    نتیجه گیری

     در نتیجه یافته های این پژوهش می توان گفت استفاده از جهت گیری آینده با توجه به میانجی گری خودکارآمدی تحصیلی و ارزش تکلیف،  به رشد خودتنظیمی تحصیلی دانشجویان کارشناسی ارشد آموزش پزشکی(مجازی) دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و استفاده بیشتر آنها از خودتنظیمی تحصیلی، در یادگیری منجر می شود.بررسی شاخص های برازندگی نشان داد که مدل پیشنهادی پژوهش با داده های گردآوری شده از دانشجویان دوره های مجازی دارای برازش نسبتا مناسبی است.

    کلیدواژگان: ارزش تکلیف، جهت گیری آینده، خودکارآمدی تحصیلی، یادگیری خود تنظیمی
  • آذین نوریان*، سمیه اکبری فارمد، نیما معتمد صفحه 6
    زمینه و هدف

    یکی از مهمترین عوامل فردی که بر پذیرش و اثرگذاری یادگیری سیار تاثیر می گذارد، آمادگی است. این مطالعه با هدف تعیین میزان آمادگی یادگیری سیار در دانشجویان دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی زنجان در سال 1397-1398 انجام شد.

    روش بررسی

    در این مطالعه ی توصیفی- مقطعی، از مجموع 355 نفر دانشجوی دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی زنجان در سال تحصیلی 1397-1398 که به روش سرشماری  انتخاب شدند، 279 نفر با درصد پاسخ 6/78 % پرسشنامه را تکمیل نمودند. ابزار جمع آوری اطلاعات ترجمه پرسشنامه استاندارد آمادگی یادگیری سیار بود که پس از تعیین روایی و پایایی مورد استفاده قرار گرفت. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار آماری SPSS استفاده شد.

    یافته ها

    میانگین و انحراف معیار آمادگی یادگیری سیار دانشجویان در هر سه حیطه خودکارآمدی 71/0±89/3،  حیطه خوش بینی 71/0±82/3 و حیطه یادگیری خودراهبر 81/0±57/3 بدست آمد. به طور کلی میزان آمادگی یادگیری سیار دانشجویان با میانگین و انحراف معیار65/0±80/3 بدست آمد.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج نشان داد به طور کلی میزان آمادگی یادگیری سیار دانشجویان بالاتر از حد متوسط است و عموما نگرش مثبتی نسبت به یادگیری سیار در بین دانشجویان دندانپزشکی وجود دارد بر این اساس می توان در جهت ارتقا آموزش دانشجویان از فناوری یادگیری سیار کمک گرفت.

    کلیدواژگان: یادگیری سیار، آموزش، آمادگی، دندانپزشکی
  • اعظم ملکی، زینب قهرمانی*، فاطمه قربانی صفحه 7
    زمینه و هدف

     یکی از راهکارهای ارتقای کیفیت آموزش، طراحی سوالات چندگزینه ای استاندارد می باشد. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر برگزاری کارگاه استاندارد سازی سوالات چهارگزینه ای پایان ترم بر علمکرد و رضایتمندی اساتید دانشکده پرستاری و مامایی زنجان انجام شد.

    روش بررسی

     این مطالعه مداخله ای تک گروهی قبل و بعد در سال 98-1397 اجرا شد. عملکرد اساتید از نظر رعایت قواعد ساختار و سطح تاکسونومی سوالات در دو مرحله قبل و دو ترم متوالی بعد از مداخله و رضایتمندی با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته بررسی شد. نمونه پژوهش 50 نفر از  اساتید دانشکده  بودند و نمونه گیری در دسترس  استفاده شد. محتوای آموزشی شامل اصول طراحی سوالات عینی، اعتبار صوری و اعتبار محتوایی، نحوه بررسی ضریب دشورای و ضریب تمیز سوالات بود. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آماره کای دو در سطح اطمینان 95 درصد تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

     مجموع نمرات نحوه رعایت ساختار سوالات در طول سه ترم  از 8/65 درصد به 5/83 درصد افزایش یافت. سطح سنجش و ارزیابی در نیسمال دوم بررسی که بعد از برگزاری کارگاه بود افزایش داشت ولی در نیسمال بعدی مجدد کاهش نشان داد.

    نتیجه گیری

     با توجه به اهمیت سطح تاکسونومی سوالات علاوه بر ابلاغ دستورالعمل استفاده از چک لیست میلمن و بلوپرینت به اساتید، نیاز هست به طور مستمر کارگاه های توانمندسازی در این زمینه برگزار شود.

    کلیدواژگان: استاندارد سازی سوالات چند گزینه ای، طراحی سئوالات چند گزینه ای
  • حسین معصومی جهندیزی، مسعود حجازی*، محمدسعید احمدی، محمدمسعود وکیلی صفحه 8
    زمینه و هدف

     از نظر روانشناسی یادگیری یکی از عوامل موثر در یادگیری، راهبردهای خود تنظیمی است. بر این اساس این مطالعه با هدف تعیین وضعیت راهبردهای خودتنظیمی یادگیری، در دانشجویان رشته های پزشکی و پرستاری دانشگاه علوم پزشکی زنجان انجام شد.

    روش بررسی

     جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان رشته پزشکی و پرستاری دانشگاه علوم پزشکی زنجان در سال تحصیلی 98-97 بودند که تعداد آنها 390 نفر بودند. نوع مطالعه توصیفی مقطعی است و ابزار پژوهش شامل پرسشنامه اطلاعات فردی و پرسشنامه راهبردهای یادگیری خود تنظیمی پینتریچ و دی گروت (Pint rich and De Groot) بود. داده های جمع آوری شده نیز با استفاده از ابزارهای آمار توصیفی چون میانگین و انحراف معیار و آمار استنباطی شامل آزمون تی مستقل و با استفاده از نرم افزار آماری PSS16 تحلیل شد.

    یافته ها

     این مطالعه نشان داد هر دو گروه از دانشجویان پزشکی و پرستاری بصورت قابل قبول از راهبردهای خود تنظیمی استفاده می کنند و تفاوت آنان از نظر آماری معنی دار نیست (05/0<P). ولی بین میانگین نمرات نظارت و کنترل در دو گروه تفاوت معنادار آماری وجود داشت (003/0<p).

    نتیجه گیری

     بر اساس نتایج دانشجویان تا حدودی از راهبردهای خود تنظیمی استفاده می کنند و رشته تحصیلی عامل تاثیر گذاری بر میانگین راهبردهای خودتنظیمی یادگیری دانشجویان نیست و به منظور بهبود راهبردهای خودتنظیمی یادگیری دانشجویان باید سایر عوامل مرتبط با راهبردهای خود تنظیمی مورد بررسی قرار گیرد.

    کلیدواژگان: راهبردهای خودتنظیمی یادگیری، دانشجویان علوم پزشکی
  • زاهد رضایی، یدالله زارع زاده، غفار کریمیان پور*، فایق یوسفی صفحه 9
    زمینه و هدف

    امروزه سازمان ها برای بقای خود نیاز به کارکنانی دارند که ضمن تعهد به اهداف سازمان از هرگونه بی تفاوتی نسبت به سازمان اجتناب نموده و تلاش خود را در جهت تحقق اهداف سازمانی بکار بگیرند. هدف از این پژوهش تحلیل نقش میانجی بی‏تفاوتی سازمانی در رابطه بین عدالت سازمانی و تعهد سازمانی اساتید دانشگاه علوم پزشکی کردستان بود.

    روش بررسی

    روش این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود و جامعه آماری آن شامل کلیه اساتید دانشگاه علوم پزشکی کردستان (235 نفر) در سال 1396 بود که با استفاده از جدول مورگان 147 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری داده از پرسشنامه استاندارد عدالت سازمانی نیهوف و مورمن، تعهد سازمانی آلن و مایر و بی‏تفاوتی سازمانی دانایی فرد و همکاران استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار spss نسخه 21 و از روش های آمار توصیفی (میانگین و انحراف استاندارد) و آمار استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون و آزمون کولموگروف اسمیرنوف) و روش معادلات ساختاری (SEM) با استفاده از نرم افزار لیزرل استفاده شده است.

    یافته ها

    نتایج تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد عدالت سازمانی به صورت مستقیم بر تعهد سازمانی اثر مثبت و مستقیم دارد، بی‏تفاوتی سازمانی بر تعهد سازمانی اثر مستقیم و منفی دارد، عدالت سازمانی بر بی‏تفاوتی سازمانی اثر مستقیم و منفی دارد، همچنین اثر غیر مستقیم عدالت سازمانی بر تعهد سازمانی از طریق بی‏تفاوتی سازمانی معنی‏دار بود.

    نتیجه گیری

    از آنجا که عدالت سازمانی و بی‏تفاوتی سازمانی از متغیرهای مهم و مرتبط با تعهد سازمانی اساتید دانشگاه می باشند، پیشنهاد می شود این دو متغیر مورد توجه مدیران دانشگاه قرار بگیرد.

    کلیدواژگان: عدالت سازمانی، تعهد سازمانی، بی تفاوتی سازمانی، اساتید
|
  • Abbas Hossiny*, MohammadReza Yousefzadeh, Farhad Seraji Page 2
    Objective

    This study aimed to review the criteria for evaluating the integration of information and communication technology (ICT) in the curriculum, and given its significance, provide the necessary assessment recommendations.

    Material & Methods

    This study was a theoretical-systematic review performed with keywords such as "integration," "evaluation," "Information and communication technology," "medical education," and "curriculum" in the Latin databases of Ovid Science direct and PubMed. Similar Farsi keywords were looked up in SID, Iranmedex, Normagez, and Magiran databases by the search engines of Google and Yahoo from 2008 to 2019. From a total number of 158 articles, 22 works were selected according to the inclusion criteria such as the study title, objectives, and specified timeframe, and were analyzed by the synthesis research method.

    Results

    According to the results, criteria such as support, educational materials and resources, teacher, student, and assessment were influential in evaluating the integration of ICT in the curriculum. The evaluating criteria of this study were extracted as following, teacher (knowledge, ICT skills), student (interaction, skills of digital content creation), support (planning, culture, and human resources training), educational materials and resources (hardware and software resources, digital content), and educational assessment (feedback, digital assessment and cartable).

    Conclusion

    According to the results of the study, the criteria for evaluating the integration of ICT can be a valuable framework for higher education experts and officials to provide critical curriculum improvements, enhance the quality of assessment, and facilitate the educational procedure.

    Keywords: Medical Education, Evaluation, Curriculum, Integration of Information, Communication Technology (ICT), Criteria
  • Mojgan Mohammadimehr, MohammadBagher Majidiyan Far* Page 3
    Background & Objective

    The development of critical thinking skills, which is hugely affected by personality traits, was always a puzzling educational subject. This study aimed to elaborate on the relationship of critical thinking according to the Five-Factor Model (FFM) through metacognition mediation among students of the Aja University of Medical Sciences.

    Materials & Methods

    The sample population of this descriptive-correlational study was the 300 students of AJA University of Medical Sciences during the academic year of 2016-2017. A stratified random sampling model used to select the participants. Data was collected by the Traits Personality Questionnaire 5 (TPQue5) developed by Costa & McCrae, Wellschr('39') Metacognitions Questionnaire, and Rickettschr('39') Critical Thinking Disposition Questionnaire. Data analyzed with Amos 24 software.

    Results

    According to results there was a significant relationship among four personality traits (p-value=0.001); there was also a positive correlation among metacognition and five personality traits of "openness to new experiences", "conscientiousness", "extraversion", "agreeableness", and "neuroticism" (p-value=0.001). Results indicated a direct and significant relationship between four personality traits and critical thinking (p-value=0.001). However, no direct correlation was observed between agreeableness and critical thinking through metacognition mediation.

    Conclusion

    This study revealed that personality traits could influence the development of critical thinking in medical sciences students.

    Keywords: Critical thinking, Big personality factor metacognition, Students
  • Mehdi Mirzaei, Masoud Zoghi*, Haniyeh Davatgari Asl Page 4

    This study was designed to examine the factor structure and psychometric properties of the English as a Foreign Language Learning Plateau Inventory (FLLPI) for medical students. English as a Foreign Language (EFL) plateau refers to the cessation of progress in language learning in intermediate and upper-intermediate level. A total of 210 medical students whose English level was rated as intermediate and upper-intermediate through the administration of Oxford Placement test (OPT) responded to the FLLPI. Confirmatory Factor Analysis was performed using Structural Equation Modeling (SEM). The reliability of the measurement instrument was calculated by Cronbachchr('39')s alpha (0.978). The findings of the first-order factor analysis confirmed the adequacy of the ten-factor model for the FLLP. Moreover, the second-order confirmatory factor analysis showed that all 10 factors have a sufficient factor load to predict the factors influencing EFL plateau. Also, the goodness of the model fit revealed the following results which demonstrate that the model enjoyed a high fitness: CMIN / DF= 1.961 RMSEA= 0.61, GFI= 0.945, AGFI= 0.968, CFI= 997/0, NFI= 0.949, TLI= 0.978, IFI= 0.926 and RFI= 965.0. The results not only support the FLLPIchr('39')s multidimensionality, but also indicate the usefulness of the FLLPI in EFL plateau research among medical students whose English level are rated as intermediate and upper-intermediate.

    Keywords: Plateau Phenomenon, Structural Equation Modeling, Factor Analysis
  • Atefeh Arianfar*, MohammadHasan Seyf Page 5
    Background & Objective

    This study aimed to present a causal model of future orientation and self-regulated learning based on the mediating role of academic self-efficacy and task value using a path analysis method.

    Materials and Methods

    This descriptive, correlational study was performed on 205 MSc medical students (MSc) in Shahid Beheshti University, who were selected by Cochrane’s formula and multistage stratified sampling. The subjects completed four questionnaires, including Bouffard educational self-regulation questionnaire, Pintrich’s task value questionnaire, Midgley’s standard self-efficacy questionnaire, and Seginer future orientation questionnaire. Data analysis was performed in SPSS and AMOS using path analysis method.

    Results

    In this study, future orientation factor had a significant, positive effect on academic self-regulation in students. In addition, there was a significant, positive correlation between developmental assessment and students’ use of academic self-efficacy and task value, thereby confirming the research hypotheses.

    Conclusion

    According to the results, using future orientation increased academic self-regulation in the MSc medical students (virtual) in Shahid Beheshti University and led to a higher use of academic self-regulation in learning considering the mediating role of academic self-efficacy and task value. Evaluation of the fit indexes demonstrated the favorable fit of the proposed model based on the data obtained from the participants.

    Keywords: task Value - future orientation - academic Self-Efficacy - Self-regulated learning
  • Azin Nourian*, Somayeh Akbari Farmed, Nima Motamed Page 6
    Background

    one of the most important individual factors that affect the acceptance and effectiveness of mobile learning is readiness. The aim of this study is to assess the Mobile Learning Readiness in dental students of Zanjan University of Medical Sciences in 2018-2019.

    Methods

    In this descriptive crosssectional study, a total of 355 dental students at Zanjan University of Medical Sciences completed 279 questionnaires. Data were collected using the standard translated version of Mobile Learning Readiness (MLR) questionnaire after determination of its validity and reliability. SPSS software was used for data analysis.

    Results

    The mean(±standard deviation) score of mobile learning readiness in three dimentions of self-efficacy, optimism, self directed learning were 3.89±0.71, 3.82±0.71 and 3.57±0.81, respectively. Total mean (±standard deviation) score of mobile learning readiness was 3.80±0.65.

    Conclusion

    The results of this study showed that  Level of Mobie learning readiness was higher than moderate and there is a positive attitude toward mobile learning in dental students. Mobile learning technology is very useful to enhance education of students.

    Keywords: mobile learning, education, readiness, dentistry
  • Azam Maleki, Zeinab Ghahremani*, Fatemeh Gorbani Page 7
    Background & Objective

    Designing standard Multiple-Choice Questions (MCQs) can enhance education quality. This study aimed to determine the effect of holding a workshop on the standardization of MCQs for the final examination of the performance and satisfaction of faculties and student satisfaction in the Zanjan University of Medical Sciences.

    Materials and Methods

    This was a pre-post single-group interventional study performed during 2018-2019. The performance of the faculties was assessed in terms of observing the structural rules and taxonomic level of the questions in the two stages before the consecutive semesters after the intervention. In addition, the level of satisfaction was evaluated using a researcher-made questionnaire. The sample population consisted of 50 faculty members selected by a simple random method. The educational content was composed of the objective questions design principles, face and content validity, and difficulty/discrimination indices of the questions. Moreover, data analysis was performed applying descriptive statistics and chi-square at 95% confidence interval.

    Results

    This study reviewed 932 and 1679 questions before and after the intervention, respectively. There was a higher satisfaction level for all the Millman checklist criteria after intervening in the structure of questions.
    As a result, the total mean score of the structure of the questions increased from 12.67±0.86 to 13.0±06.69, demonstrating a statistically significant increase in this regard (P≤0.001). The comprehension and knowledge questions had the highest, and evaluation questions had the lowest percentage per Bloomchr('39')s taxonomy in each semester. The satisfaction level of the tutors

    Keywords: Standardization, End-of-term Questions, Milman Checklist, Blueprint
  • Hosein Masoumi Jahandizi, Masood Hejazi*, MohamadSaeid Ahmadi, MohamadMasood Vakili Page 8
    Background and objective

    In terms of learning psychology, one of the effective factors in learning is self-regulatory strategies. Accordingly, this study was conducted to determine the status of self-regulatory learning strategies in medical and nursing students of Zanjan University of Medical Sciences.   

    Materials and Methods

    The statistical population included all medical and nursing students of Zanjan University of Medical Sciences in the academic year of 2018-19, whose number was 390. The type of study is descriptive cross-sectional and the research tools included demographic information questionnaire and Pint rich and De Groot self-regulated learning strategies questionnaire. The collected data were analyzed using descriptive statistics such as mean and standard deviation and inferential statistics including independent t-test and PSS16 statistical software.  

    Results

    This study showed that both groups of medical and nursing students use self-regulatory strategies in an acceptable way and their difference is not statistically significant (P <0.05). But there was a statistically significant difference between the mean scores of supervision and control in the two groups (P <0.003).

    Conclusion

    Based on the results, students use self-regulatory strategies to some extent and the field of study does not affect the average of students chr('39')self-regulatory learning strategies. In order to improve studentschr('39') self-regulatory learning strategies, other factors related to self-regulatory strategies should be considered.

    Keywords: Learning self - regulatory strategies, Medical students
  • Zahed Rezaei, Yadolah Zarezadeh, Ghafar Karimianpour*, Fayegh Yousefi Page 9
    Background & Aim

    Today, organizations need employees who are committed to organizational goals, avoid any form of indifference toward the organization, and extend efforts to realize these goals in order to survive. The present study aimed to evaluate the mediating role of organizational indifference in the relationship between organizational justice and organizational commitment in professors of Kurdistan University of Medical Sciences.

    Materials and Methods

    This descriptive-correlational study was performed on all professors in Kurdistan University of Medical Sciences (n=235) in 2017. In total, 147 subjects were selected based on the Morgan table. Data were collected using the organizational justice scale is Niehoff and Moorman, organizational commitment questionnaire by Allen and Meyer, and organizational indifference questionnaire by Danaeifard et al. Moreover, data analysis was performed in SPSS version 21 using descriptive (mean and standard deviation) and inferential (Pearson’s correlation coefficient and Kolmogorov–Smirnov test) statistics. Furthermore, the structural equation method (SEM) was applied in LISREL software.

    Results

    In this study, organizational justice had a direct and positive effect on organizational commitment, whereas organizational indifference had a direct and negative impact on organizational commitment. Moreover, organizational justice had a direct and negative effect on organizational indifference while organizational commitment had an indirect significant impact on organizational commitment through organizational indifference.

    Conclusion

    Given the fact that organizational commitment and organizational indifference are important variables related to professors’ organizational commitment, it is suggested that the two variables be considered by university managers.

    Keywords: Organizational Justice, Organizational Commitment, Organizational Indifference Professors, Kurdistan