فهرست مطالب

نشریه آمایش سیاسی فضا
پیاپی 3 (تابستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/05/16
  • تعداد عناوین: 7
|
  • رحیم سرور*، جمال بافرانی صفحات 129-138
    اهداف

     در شهرها از حریم برای تامین نیازهای شهر و به‌عنوان ابزاری برای محدودکردن ساخت‌وسازهای غیرمجاز استفاده می‌شود و حریم، فضای مناسبی برای استقرار صنایع متنوع و مزاحم شهری است که امکان فعالیت آنها در محدوده شهرها وجود ندارد. پژوهش حاضر با هدف ارایه تحلیل راهبردی وضعیت نظام مدیریت سیاسی حریم منطقه شهری تهران انجام شد.

    ابزار و روش‌ها

    پژوهش کاربردی حاضر از نوع اسنادی- تحلیلی در شهر تهران اجرا و با استفاده از رویکرد استراتژیک صورت گرفت. برای جمع‌آوری اطلاعات از مطالعات کتابخانه‌ای و پیمایشی و برای ارزیابی شرایط درون سیستمی و برون سیستمی از مدل ترکیبی (AHP-SOWT) بهره گرفته شد. بنابراین فهرستی از متغیرهای اثرگذار تهیه و سپس با نظرسنجی از متخصصان امر، اقدام به وزن‌دهی هر یک از متغیرها شد و عوامل داخلی و خارجی و راهبردها به‌دست‌ آمدند.

    یافته‌ها

    مجموع نمره‌های نهایی عوامل بیرونی برای تحقق مدیریت یکپارچه حریم کلان‌شهر تهران 48/3 و برای عوامل داخلی 6/3 بود و راهبردهای قابل قبول برای مدیریت یکپارچه حریم کلان‌شهر تهران، راهبردهای تهاجمی  (SO)تشخیص داده شد.

    نتیجه‌گیری

    مهم‌ترین راهبردهای تهاجمی شامل تهیه طرح هادی برای روستاهای فاقد طرح، تدوین برنامه فراگیر حضور موثر سازمان‌ها و نهادهای ذی‌دخل، شناخت و مکان‌یابی فضاهای مناسب در جهت استقرار فعالیت‌های منطبق با عملکرد حریم شهر، نظارت جدی بر کاهش آلودگی‌ها، برنامه‌ریزی و طراحی و ایجاد زیرساخت سبز شهری، زمینه‌سازی برای ایجاد مشارکت موثر شهروندان و برگزاری همایش ملی و بین‌المللی و تورهای حریم‌شناسی است.

    کلیدواژگان: حریم تهران، مدیریت سیاسی فضا، صیانت، توسعه پایدار، منطقه گرایی نوین
  • عباس احمدی، زهرا انصاری* صفحات 139-146

    از به‌کاربردن اصطلاح آمایش در ایران مدت زیادی نمی‌گذرد. کمتر از پنج دهه است که اذهان پژوهشگران و برنامه‌ریزان کشور ما با این مفهوم آشنا شده است. بنابراین آمایش مناطق مرزی را نوعی برنامه‌ریزی راهبردی در فضاهای مرزی کشورها دانست. در این راستا هدف این مطالعه، بررسی آمایش نواحی مرزی دریای عمان از بندرعباس تا خلیج فارس است. با استفاده از مدل سوات (SWOT) به بررسی نقاط قوت وضعف بندرعباس تا خلیج گواتر، و سپس به‌منظور سیاست‌گذاری در جهت رفع مشکلات و کاستی‌های موجود پیشنهاداتی متناسب با شرایطی که این مناطق مرزی از آن برخوردار است ارایه می‌نماید. انتظار می‌رود نتایج این تحقیق سیاست‌گذاران و برنامه‌ریزان را در بهره‌گیری مطلوب از آمایش نواحی مرزی دریای عمان رهنمون باشد. متاسفانه علی‌رغم حساسیت و اهمیت موضوع، در تاریخ برنامه‌ریزی آمایش سرزمین، ملاحظات محیطی و دفاعی در حاشیه قرار گرفته و مورد توجه جدی واقع نشده است که در نتیجه می‌تواند عواقب امنیتی و ازهم‌پاشیدگی وحدت و یکپارچگی جغرافیایی و سرزمینی در ابعاد مختلف بوده و قدرت و اقتدار ملی را به‌طور جدی مورد تهدید قرار دهد. در این راستا براساس مساله و هدف تحقیق این سیوال مطرح می‌شود: آمایش نواحی مرزی دریای عمان از بندرعباس تا بندر گواتر منوط به چه عواملی است؟ در راستای سیوال تحقیق، فرضیه‌ مطرح‌شده این بود که آمایش نواحی مرزی دریای عمان از بندرعباس تا بندر گواتر منوط به عوامل سیاسی و امنیتی مناطق مرزی است.

    کلیدواژگان: آمایش، مناطق مرزی، مدل سوات، بندرعباس تا گواتر
  • محمدرحیم رهنما* صفحات 147-154
    مقدمه

    با توجه به اسکان بیش از 60% جمعیت جهان تا سال‌های 2030 در شهرها و تولید بیش از 70% کربن جهان در آنها و 50% آسیب وارده به لایه اوزن توسط شهرها و همچنین تجربه کم در زمینه سامان‌دهی مسایل محیط‌زیست شهرها، بررسی تجربه موفق کشورها و به‌ویژه کلان‌شهرهای جهانی در زمینه برنامه‌ریزی مسایل محیط‌زیستی ضرورت می‌یابد. بر همین اساس این تحقیق به‌لحاظ ماهیت نظری است. به‌لحاظ نتیجه کاربردی و از نظر روش، توصیفی- تحلیلی و اسنادی است. اطلاعات از منابع کتابخانه‌ای، مشاهدات میدانی از بعضی کلان‌شهرها و منابع اینترنتی مربوط به چشم‌انداز پایتخت‌ها و کلان‌شهرهای جهانی (15 مورد) جمع‌آوری و تحلیل شد.

    نتیجه‌گیری

    حداقل از سال 2000 در تمام چشم‌اندازهای تهیه‌شده برای پایتخت‌ها و کلان‌شهرهای مورد مطالعه، پیشگامی در مسایل محیط‌زیست شهری یکی از اهداف عمده و محورهای اساسی آنها بوده است. حصول سرزمین "بدون دفن" و "بدون پسماند" شعار اکثر آنها بوده است. تکمیل چرخه کاهش مصرف، بازیافت، استفاده مجدد، هدف اساسی توسعه پایدار تلقی شده است. بر الگوی مدیریت یکپارچه محیط‌زیست شهری تاکید شده، انعطاف‌پذیری و تاب‌آوری راهبردی موثر برای دست‌یابی به اهداف توسعه پایدار 2030 برنامه سازمان ملل تلقی شده است. بنابراین پیشنهاد می‌شود اهداف 17گانه توسعه پایدار 2030 سازمان ملل متحد و به‌ویژه هدف 11 آن که مربوط به توسعه پایدار شهری است به‌همراه برنامه محیطی سازمان ملل متحد ملاک عمل برنامه‌های محیط‌زیست پایدار شهری، به‌ویژه در کلان‌شهرهای ایران قرار گیرد.

    کلیدواژگان: محیط زیست شهری، توسعه پایدار، کلان شهرها، برنامه ریزی
  • هادی اعظمی*، ناصر اسدزاده صفحات 155-158
    مقدمه

    سازمان‌دهی سیاسی فضای ایران در طول تاریخ حکومت‌داری از هخامنشیان تا روی‌کارآمدن سلسله پهلوی با فراز و نشیب‌های متعددی از نظر میزان تمرکز اداری در پایتخت و سطوح مختلف اختیارات حاکمیتی به حاکمان محلی همراه بوده است. در دوره کشورداری مدرن و وارداتی پهلوی اول، ساختار اداری متمرکز موجب بروز مشکلات جدید برای خدمات‌رسانی به مردم شد که می‌توان به بوروکراسی و تبعیض در مناطق پیرامونی به‌دلیل سوء مدیریت اشاره کرد. هم‌اکنون نیز جامعه از تبعات ساختار اداری متمرکز رنج می‌برد و بسیاری از مدیران و نخبگان کشور در پی استقرار ساختارهای محلی و غیرمتمرکز در قالب دولت محلی، حکومت محلی و مناطق یا شهرداری‌های خودگردان هستند. اما با وجود تصریح قانون اساسی به وجود ساختارهای محلی و استقرار شوراهای اسلامی شهر و روستا در ایران، باز هم جامعه از پیامدهای مثبت ساختارهای غیرمتمرکز چندان بهره‌مند نشده است. هدف این پژوهش اصلاح ساختار اداری محلی و غیرمتمرکز در ایران، به‌ویژه یافتن اولویت این اصلاحات در تشکیلات شوراهای اسلامی شهر در دو بخش اصلاح در ساختار و کالبد مدیریت شهری یا اصلاح محتوایی و سازوکارهای قانونی آن بود. این پژوهش ماهیتی توصیفی- تحلیلی داشته و یافته‌های تحقیق به روش کتابخانه‌ای به بررسی سیر تحولات منتهی به تشکیل ساختار محلی شوراهای اسلامی شهر و روستا پرداخت.

    نتیجه‌گیری

    سرانجام تجزیه و تحلیل و گزینش اولویت اصلاحات ساختار محلی مورد بررسی قرار گرفته و در نهایت با بررسی مجموعه‌ای از پژوهش‌ها، عوامل ساختاری- کالبدی بیشترین عامل چالشی و اولویت صاحب‌نظران برای رفع عیوب سیستم موجود معرفی شده است.

    کلیدواژگان: سازمان دهی سیاسی فضای محلی، شورای اسلامی شهر و روستا، تهران
  • مراد کاویانی راد*، حسین گوهرزادگان منش صفحات 159-166
    مقدمه

    مکان، کانون علم جغرافیا و هویت، تجلی فرهنگ در مکان است. افراد به فراخور تعلق به مکان‌های متفاوت کنش، منش و گرایش‌های گوناگونی دارند. انتخابات پارلمانی به عنوان یک رخداد سیاسی نقش موثری در بازنمایی هویت‌های مکانی رای‌دهندگان دارد. ایران نیز برخاسته از موقعیت جغرافیایی‌اش طی تاریخ، تنوع گسترده‌ای در هویت‌های مکانی داشته که در این میان، انتخابات مجلس شورای اسلامی در آشکارسازی این تنوع هویت و به‌تبع آن تنوع الگوهای فضایی رای نقش داشته است. مقاله حاضر که ماهیتی توصیفی- تحلیلی دارد بر این فرضیه استوار است که هویت‌های مکانی ناشی از تنوع گویش و احساس طردشدگی ناشی از بعد مسافت بر الگوهای فضای رای در قالب ناهمگونی آرا، سرشکن‌شدن آرا و مناسبات تعارض‌آمیز مکانی در بخش میمند در کلیت حوزه انتخابیه فیروزآباد تاثیر گذارده است. روش گردآوری اطلاعات، کتابخانه‌ای (استفاده از کتب و نشریات) و میدانی (پرسش‌نامه) بود.

    نتیجه‌گیری

    تعارض‌های مکانی و بعد مسافت از هسته مرکزی بخش (میمند) به ناهمگونی آرا، سرشکن‌شدن آرا و پراکندگی آرا انجامیده که این الگوی فضایی رای کاهش میزان تاثیرگذاری میمند در نتایج کلی حوزه انتخابیه را در پی داشته است.

    کلیدواژگان: هویت مکانی، ادراک محیطی، جغرافیای انتخابات، فیروزآباد
  • رضا الهوردیزاده*، میثم میرزایی تبار، میثم هادی پور صفحات 167-175

    بعد حقوقی و ژیوپلیتیکی از ابعاد مهم آمایش سرزمین در مناطق ساحلی است که به آن ماهیت سیاسی می‌دهد. پهنه خلیج فارس و سازه‌های انسانی آن همانند جزایر مصنوعی، ابعاد حقوقی و ژیوپلیتیکی ماهیتی سیاسی دارند. پژوهش حاضر پیامدهای حقوقی و ژیوپلیتیکی جزایر مصنوعی امارات متحده عربی را تحلیل کرد. این پژوهش از لحاظ هدف، بنیادی و از حیث ماهیت و روش، توصیفی- تحلیلی و از نوع تحلیل محتوا است. برای بررسی موضوع، قوانین دریایی امارات و سایر اسناد موجود بین‌المللی بررسی شدند. پیامد حقوقی احداث جزایر مصنوعی امارات بر سه موضوع شامل مسایل حقوقی محیط زیست، تحدید حدود مرزی و پیشروی ساحل به طرف دریا تاکید کرده است. از لحاظ حقوقی منعی برای احداث جزایر مصنوعی توسط امارات وجود ندارد. فرسایش و رسوب‌گذاری محیط ساحلی امارات ممکن است، این کشور را بر جابه‌جایی و تغییر خطوط مرز دریایی مجاب نماید. این ادعا به‌دلیل چندجانبه‌بودن قراردادهای بین‌المللی، تعارض آن با قوانین بین‌المللی همانند کنوانسیون معاهدات سال 1969، ناسازگاری با عرف بین‌المللی، شرایط ویژه خلیج فارس، عملکرد تخریبی و یک‌سویه امارات، نقش عوامل انسانی در تخریب سواحل امارات و غیره قابل پذیرش نیست. همچنین امارات باید آثار محیط زیستی احداث جزایر مصنوعی را ارزیابی و به آگاهی کشورهای منطقه برساند و با کشورهای همسایه برای حفظ محیط زیست دریا همکاری کند. از پیامدهای ژیوپلیتیکی احداث جزایر مصنوعی می‌توان به استفاده نظامی از این سازه‌ها توسط کشورهای ثالث، تزلزل امنیت منطقه‌ای به‌واسطه حضور نیروهای بیگانه، ایران‌هراسی، تشدید اختلافات مرزی و سرزمینی ایران با امارات و دخالت کشورهای ثالث و غیره اشاره کرد.

    کلیدواژگان: آمایش فضا، جزایر مصنوعی، امارات متحده عربی، پیامد حقوقی و ژئوپلیتیکی
  • مرجان بدیعی ازنداهی*، محمود واثق، حمیدرضا ملک محمدی، خانم ریحانه عالم صفحات 179-188

    جغرافیای سیاسی در چهارچوب روابط اجتماعی به چگونگی کنش متقابل "قدرت و فضا" می‌پردازد. از موضوعات قابل بحث آن می‌توان به حکومت، دولت و حکمرانی اشاره نمود. با ظهور عصر جهانی‌شدن و ارتباطات، الگوی جدیدی در مطالعه روابط دولت- جامعه مطرح شد که با استدلال به حرکت قدرت دولت به بالا (سازمان‌های فراملی)، به پایین (نهادهای فروملی) و به بیرون (سازمان‌های غیردولتی و خصوصی)، نقش صدر و ذیلی و تنظیمی دولت را رد کرد و الگوهای کورپوراتیستی و پلورال- کورپوراتیستی را مطرح نمود. افزایش "خودسازمانی" جامعه و ارتقای نقش آن در فرآیند حکمرانی به همراه تکه‌تکه‌شدن قدرت دولت موجب شده تا ابزارهای سنتی اجبارآمیز حکومت، ناکارآمد و ابزارهای اقناعی و مبتنی بر مذاکره بر گروه‌ها و سازمان‌های جامعه مد نظر قرار گیرند. دیگر نمی‌توان حکومت کرد بلکه باید با شناخت الگوهای حکمرانی، جامعه را به‌وسیله آنها مدیریت کرد. "دولت متکبر" باید جای خود را به "دولت فروتن" دهد. انتقال "حکمرانی" از ایده به عمل، در کنار تغییرات ساختاری و کارکردی حکومت، به چیزی بیش از یک دولت نیازمند است و سایر بازیگران نیز در بهبود کیفیت زندگی و رفاه گروه‌های مختلف ذی‌نفعان تاثیرگذارند. درواقع چالش‌های مقابل عملیاتی‌شدن آن بسیار پیچیده است. پژوهش حاضر با به‌کارگیری روش توصیفی- تحلیلی، پس از پرداختن به مفهوم و زوایای مختلف الگوی حکمرانی، به‌دنبال واکاوی چالش‌های پیش روی آن برآمد. نتایج نشان می‌دهند موانعی همچون اندازه دولت، دسترسی شهروندان به رهبران سیاسی، جابه‌جایی اهداف جمعی با اهداف فردی سیاست‌مداران و تعارض نهادهای ذی‌نفع در حکومت از مهم‌ترین چالش‌های اصلی اجرای الگوی حکمرانی به شمار می‌روند.

    کلیدواژگان: حکومت، حکمرانی، مردم، چالش های حکمرانی
|
  • Sarvar R*, Bafrani J Pages 129-138
    Aims

    In cities, limit is used to meet the needs of the city as a tool to restrict unauthorized construction, and limit is a good place to set up different and annoying industries that cannot function in cities. The aim of this study was to present a strategic analysis of the status of political management system of the limit of urban area of Tehran. Instruments and

    Methods

    The current applied documentary-analytical research was carried out in Tehran, using a strategic approach. In order to collect the data, library and survey studies were used and to evaluate in-system and out-system terms, the combined model, Analytic Hierarchy Process- Strengths, Weaknesses, Opportunities, and Threats (AHP-SOWT) was used. Therefore, a list of effective variables was prepared and, then, by means of a survey of experts, each of the variables was weighted and internal and external factors and strategies were obtained.

    Findings

    The total final scores for implementation of integrated management of limit of Tehran metropolis were 3.48 for external factors and 3.6 for internal factors, and acceptable strategies for integrated management of limit of Tehran were aggressive strategy.

    Conclusion

    The most important aggressive strategies include preparing the Hadi project for villages without project, compiling a comprehensive plan for the effective participation of organizations and stakeholders, identifying and locating appropriate spaces for the deployment of activities that are consistent with the limit of the city, seriously monitoring the reduction of pollution, planning, designing and creating urban green infrastructure, creating an atmosphere for effective participation of citizens, holding national, and international congresses and tours for identifying limit.

    Keywords: Tehran’s Limit, Political Management of Space, Protection, Sustainable Development, New Regionalism
  • Ahmadi S.A, Ansari Z* Pages 139-146

    It does not take much time to use the term “confession” in Iran. Less than five decades, the minds of our scholars and planners have become familiar with this concept. Adjustment is the regulation of the relationship between man and space, and essentially involves human activities in space. The purpose of regulating this relationship is to use a rational utilization of all facilities in order to improve the material and spiritual condition of society over time. In this regard, the purpose of this study is to study the distribution of the border areas of the Oman Sea from Bandar Abbas to the Persian Gulf. Using the SWOT model, it looks at the strengths of the Bandar Abbas to the Goethe Bay, and then proposes proposals to address the problems and deficiencies that are tailored to the conditions in which these border regions are located. It is expected that the results of this study will lead policy makers and planners to the optimal development of the border areas of the Oman Sea. Unfortunately, despite the sensitivity and importance of the issue, in the history of land planning, environmental and defense considerations have been marginalized and have not been seriously addressed. Which could result in security consequences and the collapse of territorial unity and territorial integrity in various dimensions and threaten the power and national authority. In this regard, based on the issue and the purpose of the research, the following question has been asked: 1.What are the factors that determine the distribution of the border areas of the Oman Sea from Bandar Abbas to the port of Goater? In line with the research question, the proposed hypothesis included: 1- The distribution of the border areas of the Oman Sea from Bandar Abbas to the port of Goater depends on the political and security factors of the border regions.

    Keywords: Logistics, Border regions, Swot model, Bandar Abbas to Goate
  • Rahnema M.R* Pages 147-154

    Introduction Considering the settlement of more than 60% of the world’s population in cities by 2030, producing over 70% of the world’s carbon there, and 50% of the damage to the ozone layer by cities, as well as less experience in organizing environmental issues in cities, studying the successful experience of countries, especially global metropolises in planning environmental issues may be essential. Accordingly, this research is theoretical in terms of nature, applied in terms of conclusion, and descriptive-analytical and documentary in terms of method. The data were collected and analyzed from library resources, field observations from some metropolises, and Internet resources related to the world capitals and global metropolises perspective (15 items). Conclusion At least since 2000, in all the perspectives for the studied capitals and metropolises, urban environmental issues have been one of their main goals and basic themes. The land of “no burial” and “no waste” is the motto of most of them. The completion of the cycle of reduction of consumption, recycling, and reuse is considered the main objective of sustainable development. The integrated urban environmental management model was emphasized; flexibility and effective strategic resilience are considered to reach the UN’s 2030s sustainable development goals. Therefore, it is proposed that the 17-item UN’s 2030s sustainable development goal, particularly item 11 that is related to urban sustainable development, as well as the United Nations environment program, be the basis for urban sustainable environmental programs, especially in Iranian metropolises.

    Keywords: Spatial Justice, Spatial Injustice, Policy Mking, Planning, Iran
  • Azamy H*, Asadzadeh N Pages 155-158

    Introduction During the history, political organization of Iranian space from the Achaemenes to the rise of the Pahlavi dynasty has been faced with many ups and downs in terms of administrative centralization in the capital and different levels of delegation to local authorities. In the modern governing era of the first Pahlavi, the centralized administrative structure created new problems for service delivery to the public, which could be attributed to bureaucracy and discrimination in peripheral areas due to maladministration. The society is also suffering from the consequences of a centralized administrative structure, and many executives and elites seek to establish local and decentralized structures in the form of local government, local regime, and autonomous regions or municipalities. Despite the constitution’s stipulation for the existence of local structures and the establishment of Islamic councils of the city and villages in Iran, the community still has not benefited from the positive outcomes of decentralized structures. The aim of this study was to reform the local and decentralized administrative structure in Iran, especially to find the priority of these reforms in the organization of Islamic councils of city in two parts of the reform in the structure of urban management or content reform and its legal mechanisms. This research has a descriptive-analytical nature and the findings of the research have been studied by a library method to study the evolution of the formation of local structure of the Islamic councils of the city and villages. Conclusion Finally, the analysis and selection of the priority of the local structure reform was investigated; by examining a set of studies, structural-physical factors are introduced as the most challenging factor and priority of the experts to address the existing system defects.

    Keywords: Political Organization of Local Space, Islamic Council of City, Village Tehran
  • Kavyani Rad M*, Goharzadegan Manesh H Pages 159-166
    Introduction

    Place is the center of geography and identity is the manifestation of culture in place. Regarding the belonging to different places, people have different actions, approaches, and tendencies. As a political event, parliamentary election plays an important role in the representation of voters’ place identities. Affected by its location, Iran, throughout history, has had a wide variety of place identities; parliament election plays a key role in revealing the diversity of identities and, consequently, the diversity of spatial pattern of voting. The present research, which has a descriptive-analytical nature, relies on the hypothesis that place identities, resulted from the diversity of dialect and the feeling of rejection due to the distance dimension, have affected the spatial pattern of voting in the form of heterogeneity of votes, dissipation of votes, and spatial conflicting relationships in Meymand district and Firoozabad constituency. To collect the data, library research method (using books and journals) and field study (questionnaire) were used.

    Conclusion

    Spatial conflicts and distances from the central core of the Meymand district led to the heterogeneity of votes, the dissipation of votes, and the dispersion of votes; this spatial pattern of voting is accompanied by reducing the Maymand’s influence on the overall results of the constituency

    Keywords: Place Identity, Environmental Perception, Electoral Geography, Firozabad
  • Allahverdizadeh R*, Mirzaeitabar M, Hadipoor M Pages 167-175

    It is notable that the legal and geopolitical aspects are considered as critical dimensions of spatial planning because they are the political aspects of spatial planning. The width the Persian Gulf and human structures as artificial islands, legal and geopolitical dimension and political nature. In this paper, we analyze the legal and geopolitical consequences of the UAE’s artificial islands. This research is objective, fundamental and in terms of nature and method, descriptive-analytical and content analysis. To this end, the maritime laws of the UAE and other international documents have been investigated. In this way, we categorize the consequences of the construction of UAE artificial islands into three sub-topics: Environmental legal issues, borderline delineation, and coastal advancement toward the sea. There are no legal prohibitions on the construction of artificial islands by the UAE. Therefore, the erosion and sedimentation of the UAE’s coastal environment may make the country a displacement of maritime boundary lines. However, it is not acceptable due to several reasons, e.g., multilateralism of the international treaties, confliction with international laws such as the Convention of 1969, incompatibility with international norms, special conditions of the Gulf, the UAE’s destructive and unilateral performance, and the impact of human factors. Therefore, the UAE needs to assess the environmental impact of the construction of artificial islands and bring awareness to the countries of the region. Additionally, they need to cooperate with neighboring countries to protect the sea environment. It should be mentioned that the construction of artificial islands has several geopolitical consequences such as possibility of military usage of these structures by third countries, destabilizing regional security due to the presence of foreign troops, promotion of Iran phobia, the intensification of the territorial and territorial divisions of Iran with the UAE, and the involvement of third countries.

    Keywords: Spatial Planning, Artificial Islands, UAE, Legal, Geopolitical Consequences
  • Badiee Azandahi M*, Vasegh M, Malek Mohammadi H.R, Allam R Pages 179-188

    Political geography in the context of social relations deals with how “power and space” interact. Among the debatable topics are government, state, and governance. With the advent of the age of globalization and communication, a new pattern in the study of state-society relations was raised that by referring to the movements of state to high power (Transnational organizations) and downstream (Subordinate institutions) and outsiders (Nongovernmental and private organizations), rejected the role of upper, subordinate and regulators of the state, and introduced the corporatism and pluralistic-corporatism models. Increasing the “self-organization” of the society and promoting its role in the governance process, coupled with the fragmentation of government power, has paved the way for the ineffectiveness of the traditional, coercive government tools, and made persuasive tools based on negotiating community groups and organizations more noticeable. Governance is no longer doable, instead must give more attention to governance patterns and use them. The “arrogant government” should be replaced by a “humble government”. The transfer of “governance” from idea-to-action, along with the structural and functional changes of government, requires more than just a state, and other actors also have an impact on improving the quality of life and well-being of the various groups of stakeholders. In fact, the challenges facing its operation are very complicated. The present study, using a descriptive-analytical method, after addressing the concept and different angles of the governance model, has sought to address the challenges posed by it. The results indicate that obstacles such as government size, citizenchr('39')s access to political leaders, the transfer of collective goals to individual goals of politicians, and conflicts among stakeholders in the government are among the main challenges of implementing the governance model.

    Keywords: Government, Governance, People, Governance Challenges