فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی البرز - سال نهم شماره 3 (تابستان 1399)

نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز
سال نهم شماره 3 (تابستان 1399)

  • ویژه نامه تابستان 1399
  • تاریخ انتشار: 1399/05/11
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سمیه خرمیان طوسی*، رسول فرقانی، میترا رحیم زاده، بهنام زینلی صفحات 1-10
    زمینه و هدف

    شاخص  DMFT و شاخص سلامت دهانی ساده شده  (OHI-S) از شاخص های تشخیصی بهداشت دهان و دندان هستند. هدف از این مطالعه تعیین شاخصهای DMFT و OHI-S در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی البرز در سال 1397 بود. 

    مواد و روش ها

    این مطالعه توصیفی- تحلیلی به صورت مقطعی (Cross-sectional) در سال تحصیلی 1397  بر روی 381 دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی البرز انجام شد. تعداد دندان پوسیده، تعداد دندان پر شده و تعداد دندان از دست رفته ثبت شد. همچنین دانشجویان از نظر دبری ایندکس و کلکولوس ایندکس ارزیابی شدند.

    یافته ها

    1/38 درصد افراد مورد بررسی مذکر با میانگین سنی 01/2±51/20 سال و 9/61 درصد افراد مونث با میانگین سنی  2/2±59/20 سال بودند. میانگین شاخص DMFT در دانشجویان، 4/3±48/6 عدد بود که بیشترین میزان شاخص DMFT مربوط به تعداد دندان های پوسیده بود. میانگین شاخص OHI-S افراد مورد بررسی 63/0±66/0 بود که 3/84 درصد افراد دارای وضعیت خوب، 5/15 درصد متوسط و 2/0 درصد دارای وضعیت بد بودند. اختلاف معنی داری بین پسرها و دخترها از نظر میانگین شاخص های DMFT و OHI-S مشاهده نشد (P>0.05). رابطه بین تعداد دفعات مسواک زدن دانشجویان با شاخص های DMFT و OHI-S معکوس بود ولی این رابطه از نظر آماری معنی داری نبود (P>0.05). اختلاف معنی دار بین رشته های مختلف تحصیلی از نظر میانگین شاخص های DMFT و OHI-S مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد دانشجویان مورد بررسی از نظر شاخص OHI-S در وضعیت مطلوب و از نظر شاخص DMFT نسبتا مطلوب قرار دارند.

    کلیدواژگان: شاخص پوسیدگی دندانی، DMFT، شاخص سلامت دهانی ساده شده، OHI-S
  • زهرا مومنی، مینا حامیان، بهروز پورآقا*، فرناز اسدی، دانیال مریدی صفحات 11-22
    سابقه و هدف

    پوسیدگی دندان، شایعترین بیماری مزمن و یک مشکل عمده سلامتی در کشورهای درحال توسعه محسوب می شود. از مهم ترین علل پوسیدگی دندان، مصرف بیش از حد کربوهیدرات ها است که مهمترین عامل چاقی نیز می باشد. هدف از تحقیق حاضر بررسی پوسیدگی دندانی (براساس معیار  DMFT) و ارتباط آن  با شاخص توده بدنی (BMI) در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی البرز در سال 98-1397 بود.

    روش کار

    این مطالعه یک مطالعه مقطعی بوده و تعداد 382 دانشجو با روش نمونه گیری سهمیه ای (Quota sampling) مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها به کمک پرسشنامه ای حاوی سوالاتی در مورد اطلاعات دموگرافیک، عادات غذایی و عادات بهداشتی دانشجویان جمع آوری گردید. معاینه بالینی جهت بررسی وضعیت سلامت دهان و محاسبه DMFT صورت گرفت. با اندازه گیری قد و وزن هر دانشجو،BMI  شرکت کنندگان محاسبه شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS (نسخه 21) استفاده شد.

    یافته ها

    2/38 درصد دانشجویان مذکر با میانگین سنی 9/1±56/20 سال و 8/61 درصد افراد مونث با میانگین سنی 2/2±59/20 سال بودند. میانگین شاخص DMFT در دانشجویان، 3/3±6/6 عدد دندان بود. میانگین BMI دانشجویان  kg/m2 3/3±7/22 بود. 3/0 درصد افراد دارای کمبود وزن شدید، 4/8 درصد کمبود وزن، 6/68 درصد نرمال، 4/20 درصد دارای اضافه وزن، 1/2 درصد چاقی کلاس 1 و 3/0 درصد چاقی کلاس 2 بودند. رابطه بین DMFT و BMI از نظر آماری معنی دار نبود (P=0.299).

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد رابطه بین DMFT و BMI معنی دار نبوده که این امر نشان دهنده مستقل بودن این دو شاخص از همدیگر است.

    کلیدواژگان: شاخص توده بدنی، BMI، شاخص پوسیدگی دندانی، DMFT، دانشجویان، دانشگاه البرز
  • سمیه خرمیان طوسی*، شیرویه رضا، بهنام زینلی صفحات 23-30
    مقدمه

    شاخص (IOTN (Index of Orthodontic Treatment Needیا نیاز به درمان ارتودنسی ابزار مناسبی برای اندازه گیری میزان نیاز به درمان در جامعه بوده و دارای کارآیی های متعددی از جمله برنامه ریزی، تقسیم منابع و بهبود استانداردهای درمانی می باشد. هدف از این مطالعه تعیین شاخص IOTN دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی البرز در سال 1397 بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی 401 دانشجو بدون هیچ گونه سابقه درمان ارتودنسی توسط نمونه گیری از نوع تصادفی خوشه ای، انتخاب شدند. شاخص IOTN با روش پیشنهادی سازمان جهانی بهداشت تعیین شد و پرسشنامه ای که شامل اطلاعات دموگرافیک بود نیز تکمیل گردید.

    یافته ها

    4/38 درصد شرکت کنندگان مذکر با میانگین سنی 6/1±5/20 سال و 6/61 درصد مونث با میانگین سنی 2±45/20 سال بودند. اختلاف سن در جنس مذکر و مونث معنی دار نبود (912/0P=). 8/3 درصد دانشجویان براساس جزء AC نیاز به درمان متوسط ارتودنسی داشتند. همچنین براساس جزء DHC، 6/8 درصد نیاز به درمان متوسط ارتودنسی و  8/0 درصد دانشجویان نیاز به درمان ارتودنسی شدید داشتند.

    نتیجه گیری

    میزان شاخص نیاز به درمان ارتودنسی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی البرز نسبتا پایین بود.

    کلیدواژگان: مال اکلوژن، ارتودنسی، نیاز به درمان ارتودنسی
  • آرزو آقاکوچک زاده*، محمد محمدزاده، مینا حامیان، میترا رحیم زاده، سحر اسمعیل شیرازی صفحات 31-38
    مقدمه

    با توجه به احتمال بروز عفونت های خطرناک در بیماران، منابع آب یونیت های دندانپزشکی از نظر آلودگی میکروبی مورد توجه هستند. هدف از این مطالعه ارزیابی وجود میکروارگانیسم های بیماری زا در آب یونیت های دانشکده دندانپزشکی البرز بود.

    روش

    در این مطالعه 120 نمونه آب از توربین قبل و بعد از فلاشینگ، پوآر آب و هوا، لیوان پر کن و 5 نمونه آب شهری به عنوان کنترل گرفته شد. سپس نمونه ها بر روی محیط های کشت EMB و Blood agar کشت داده شد و کلونی های رشد یافته شمارش گردید. داده ها با استفاده از آمار توصیفی تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    مجموع 125 نمونه مورد بررسی آلودگی باکتریایی قرار گرفت. میانگین شمارش باکتریایی توربین اولیه قبل از فلاشینگ 156/6921±33/5463 Cfu/ml ، میانگین شمارش باکتریایی توربین پس از 30 ثانیه فلاشینگ 336/4354±00/3090 Cfu/ml، میانگین شمارش باکتریایی لیوان پرکن 411/1060±67/1996Cfu/ml ، میانگین شمارش باکتریایی پوآر آب و هوا 307/2666±33/2733 Cfu/ml و همچنین میانگین شمارش باکتریایی آب شهری 00/280±666/83 Cfu/ml بود. باکتری های تعیین هویت شده عبارت اند از: اشریشیا کولی (66/41%)، کلبسیلا (83/30%)، استاف غیر پاتوژن (6/26%)، میکروکوکوس (83/25%) و غیره.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که سطح آلودگی باکتریایی آب خروجی از یونیت بالا است و کیفیت میکروبی آب باید به طور مرتب بررسی شود. فلاشینگ آلودگی آب را کاهش می دهد؛ اما در جراحی ها و برای افراد با نقص سیستم ایمنی، پیشنهاد می شود که از سایر روش های کنترل عفونت استفاده شود.

    کلیدواژگان: مسیر آب یونیت دندانپزشکی، آلودگی، کشت، شمارش کلونی
  • معصومه اسمعیلی، منیژه محمدیان* صفحات 39-45

    طول مدت طولانی درمان و درد و ناراحتی حین درمان، یکی از مهم ترین نگرانی های بیماران نیازمند درمان ارتودنسی است. همچنین مدت زمان طولانی درمان، با افزایش خطر پوسیدگی، تحلیل ریشه و تحلیل لثه همراه می باشد. کاهش مدت زمان درمان، باعث کاهش عوارض درمان های ارتودنسی و در عین حال افزایش رضایتمندی بیمار می شود. تحقیقات فراوانی در زمینه روش های تسریع حرکت دندانی به منظور کاهش زمان درمان انجام شده است. روش های مختلفی جهت تسریع حرکت دندان وجود دارد که شامل مواد شیمیایی (پروستاگلاندین E2، ویتامین D3 و هورمون پاراتیرویید)، کاربرد اولتراسونیک و تحریک کننده های الکتریکی می باشد. امروزه روش های جدید تهاجمی و غیرتهاجمی برای تسریع حرکت دندان در ارتودنسی استفاده می شود که شامل جراحی کورتیکوتومی و لیزر می باشد. هدف از این مطالعه، مروری بر مکانیسم حرکت دندان حین درمان ارتودنسی و بررسی روش های مداخله ای تهاجمی و کم تهاجمی، جهت تسریع حرکت دندانی حین ارتودنسی است.

    کلیدواژگان: حرکت دندانی سریع، کورتیکوتومی، بازسازی استخوان، لیزر کم توان
  • مینا حامیان، بهروز پورآقا، احسان میرزایی، احمدرضا میرزایی، نسرین رفیعیان کوپایی، آرزو آقاکوچک زاده* صفحات 46-52
    مقدمه

    تجویز دارو و نوشتن نسخه آخرین مرحله ارتباط پزشک با بیمار است که کیفیت آن نقش مهمی در رسیدن به نتیجه مطلوب درمان دارد. مطالعه حاضر، با هدف بررسی خطاهای نسخه نویسی دندانپزشکان عمومی شهر کرج در سال 1397 انجام پذیرفت.

    مواد و روش ها

      در این مطالعه، 1254 نسخه مربوط به سازمان های بیمه تامین اجتماعی و خدمات درمانی که از فروردین 1397 تا بهمن ماه 1397 توسط دندانپزشکان شهر کرج تجویز شده بودند، بررسی شد. به منظور دسترسی به اطلاعات مورد نیاز چک لیستی شامل نکات ضروری در نوشتن نسخه استاندارد و صحیح تهیه شد. سپس هر نسخه به لحاظ موارد گفته شده بررسی شد و خطای موجود در آن در لیست موجود ثبت گردید. داده های جمع آوری شده با استفاده از نسخه 22 نرم افزار SPSS و آزمون کای اسکویر مورد آنالیز قرار گرفتند.

    نتایج

    شیوع خطای نسخه نویسی در دندانپزشکان عمومی شهر کرج (94%) بود. شایع ترین خطاهای مشاهده شده در نسخه های مورد بررسی به ترتیب شامل ننوشتن شماره دارو (88%)؛ اشتباه در نوشتن دوز دارو (54%)؛ غیر قابل تشخیص بودن فواصل مصرف داروهای تجویز شده (35%)؛ اشتباه در نوشتن نام صحیح دارو (21%)؛ اشتباه در نوشتن فرم دارویی (18%)؛ تجویز بیش از 3 دارو در یک نسخه (17%)؛ اشتباه در نوشتن دستور مصرف دارو (12%) و نبستن انتهای نسخه (%1/8) بود.

    نتیجه گیری

    براساس یافته های مطالعه حاضر در نسخه های مورد بررسی اصول صحیح نسخه نویسی در حد مطلوبی رعایت نشده بود که این امر می تواند موفقیت درمان و بهبود بیماران را به تاخیر یا مخاطره بیاندازد؛ تاکید بیشتر بر آموزش های اصولی و هدفمند طی دوره تحصیل دندانپزشکان و همچنین تدوین برنامه ریزی بازآموزی ها براساس این خلا اطلاعاتی، کاملا ضروری است.

    کلیدواژگان: خطا، نسخه، دارو، دندانپزشکان
  • احمدرضا میرزایی، آرزو آقاکوچک زاده*، محبوبه مهربانی نطنزی، زهره خدایی صفحات 53-58
    مقدمه

    علت شایع استوماتیت ناشی از دندان مصنوعی کاندیدا آلبیکنس موجود در فلور میکروبی دهان افراد سالم می باشد. دندان مصنوعی معمولا از رزین پلی متاکریلات ساخته شده است. عوامل مختلفی باعث کلونیزاسیون کاندیدا در این مواد می شود که پروتکل های مختلفی برای جلوگیری از این موضوع موجود می باشد که پروبیوتیک ها امکان دارد از جمله این موارد باشد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه  دیسک های بیس رزین های آکریلیک در گروه های مختلف بعد از این که به وسیله سوسپانسیون قارج کاندیدا آلبیکنس آلوده شدند در معرض یکی از محلول ها شامل محلول حاوی باکتری پروبیوتیکیL. rhamnosus GG ، محلول حاوی باکتری پروبیوتیک k12 Streptococcus salivarius، محلول سدیم هیپوکلریت، محلول نیستاتین و نرمال سالین قرار گرفتند و سپس تعداد کلونی های کاندیدا آلبیکنس ها  شمارش شده و مقایسه آن ها بر اساس آزمون آماری ANOVA انجام شده است.

    نتایج

    نتایج نشان دهنده کاهش معنی دار (0.001P<) تعداد کاندیدا آلبیکنس های چسبیده به دیسک ها در محلول های پروبیوتیک ها نسبت به محلول نرمال سالین می باشد. همچنین کمترین تعداد کاندیدا آلبیکنس های چسبیده به دیسک ها در محلول حاوی نیستاتین و سدیم هیپوکلریت دیده شده است.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج مطالعه حاضر می توان از محلول های پروبیوتیک برای کاهش تعداد کاندیدا آلبیکنس های چسبیده به بیس دندان های مصنوعی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: کاندیدا آلبیکنس، پلی متاکریلات، پروبیوتیک
  • زکیه دنیوی*، الهام خوش بین، زاهد محمدی، مراد ظفری صفحات 59-66
    مقدمه و اهداف

    برای درمان فوریت های اندودنتیکس برخورداری از آگاهی و مهارت های کافی در زمینه تشخیص، درمان دندانپزشکی قطعی و تجویز دارو ضروری است. روش های گوناگونی برای درمان فوریت های اندودنتیک وجود دارد. بنابراین دندانپزشکان ممکن است بر اساس ایده های خود برخی روش ها را طی معالجات ترجیح دهند. هدف از این مطالعه ارزیابی میزان آگاهی دندانپزشکان عمومی همدان در معالجه فوریت های اندودنتیکس بود. 

    روش تحقیق

    در این مطالعه، پرسشنامه ای در اختیار تمام دندانپزشکان همدان قرار گرفت. پرسشنامه شامل شش پرسش چند گزینه ای بود. همچنین در این پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، سابقه کار و تمایل به ارجاع بیماران به اندونتیست مورد پرسش قرار گرفت. داده های بدست آمده توسط نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد و بصورت نتایج توصیفی ارایه گردید.

    یافته ها

    تعداد 110 دندانپزشک عمومی (79 مرد و 31 زن) با میانگین سنی 75/7± 45/38 سال پرسشنامه ها را تکمیل و بازگرداندند. نتایج نشان داد بیشتر دندانپزشکان (6/63%) از فرموکرزول formocresol بعنوان داروی داخل کانالی استفاده می کردند، رایج ترین روش اینسترومنتیشن کانال ریشه تکنیک combination (9/40%) بود. از میان پاسخ دهندگان، 5/65% کانال ریشه را تا mm 1-5/0 کمتر از آپکس رادیوگرافیک آماده سازی می کردند. فراوان ترین مسکن و آنتی بیوتیک تجویزی به ترتیب ایبوبروفن Ibuprofen (9/70%) و ترکیب آموکسی سیلین+مترونیدازول (5/34%) بود. متداول ترین محلول شستشوی مورد استفاده محلول نرمال سالین/آب (4/56%) بود.

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان داد اکثر دندانپزشکان عمومی در مواجهه با فوریت های اندودنتیکس درمان بیمار را به ارجاع به اندودنتیست ترجیح می دهند.

    کلیدواژگان: فوریت های اندودنتیک، درمان کانال ریشه، دندانپزشکان عمومی
  • منیژه محمدیان* صفحات 67-77

    افزایش روز افزون تقاضای بیماران به درمانهای زیبایی باعث شده تا رستوریشنهای دندانی به سمت استفاده از مواد تمام سرامیکی حرکت نماید. گسترش رستوریشن های تمام سرامیکی طی دهه اخیر مفهوم زیبایی در دندانپزشکی را متحول ساخته است. پیشرفت های اخیر در روش های ساخت و پردازش سرامیک، باعث توسعه و رشد تکاملی مواد تمام سرامیکی با خصوصیات بیومکانیکی برتر شده است. امروزه تحقیقات گسترده ای در جهت تقویت استحکام، زیبایی، دقت ابعادی و توانایی این رستوریشن ها در اتصال قابل اعتماد با بسترهای مختلف دندانپزشکی در حال انجام می‎باشد. در حال حاضر مواد و سیستمهای تمام سرامیکی مختلفی برای مصارف بالینی در دسترس هستند. در این مقاله مروری، تکامل و توسعه مواد تمام سرامیکی، طبقه بندی و بهبود استحکام آنها مورد بررسی قرار گرفته است. درمان موفقیت آمیز دررستوریشن های تمام سرامیکی، به عوامل مختلفی از جمله  عملکرد پزشک، مواد مورد استفاده، تکنیک های ساخت و شرایط بالینی فرد بستگی دارد. در عین حال، مطالعات بالینی بیشتر برای توسعه مواد و سیستم های تمام سرامیکی توصیه می شود.

    کلیدواژگان: مواد تمام سرامیکی، زیرکونیا، گلاس سرامیک، مواد دندانی
|
  • Somayeh Khoramian Tusi*, Rasoul Forghani, Mitra Rahim Zadeh, Behnam Zeynali Pages 1-10
    Background

    DMFT index and Oral Hygiene Index Simplified (OHI-S) are diagnostic indicators of oral health. The aim of this study was to determine the DMFT and OHI_S indexes at Alborz University of Medical Sciences in 2018.

    Materials and Methods

    This cross-sectional descriptive-analytic study was conducted among 381 students of Alborz University of Medical Sciences during the academic year of 2018. The numbers of decayed, filled and missing teeth were recorded. Students were also evaluated for the debris and calculus index.

    Results

    In this study, 38.1% of the subjects were males with an average age of 20.51±2.01 years old and 61.9% were females with an average age of 20.59±2.2 years old. The average of DMFT index in students was 6.48±3.4, which the highest DMFT index was related to the number of decayed teeth. The mean OHI-S index of the subjects was 0.66±0.63, which 84.3% of students had a good status, 15.5% moderate and 0.2% had a bad condition. There was no significant difference between boys and girls regarding DMFT and OHI-S indexes (P>0.05). The relationship between the numbers of studentschr('39') brushing was reversed with DMFT and OHI-S indexes, but this relationship was not statistically significant (P>0.05). There was a significant difference in DMFT and OHI-S indexes between students’ different educational fields.

    Conclusion

    The results of this study showed that the students were desirable condition in OHI-S index and relatively favorable in the DMFT index.

    Keywords: Dental Caries Index, DMFT, Oral Hygiene Index Simplified, OHI-S
  • Zahra Momeni, Mina Hamian, Behrouz Pouragha*, Farnaz Asadi, Danial Muridi Pages 11-22
    Background

    Dental caries is considered as the most common chronic disease and a major health problem in developing countries. Excessive consumption of carbohydrates is one of the most important causes of dental caries as well as obesity. The aim of this study was investigating dental caries (based on DMFT index) and its relation with body mass index (BMI) among students of Alborz University in 2018-2019.

    Methods

    In this cross-sectional study, 382 students were choosed by a Quota sampling. Demographic information, dietary, nutrition and hygenic habits were recorded by a questionnaire. Then clinical examination was performed concidering oral health status and DMFT. Also BMI of the participants was calculated by measuring the height and weight of each student. SPSS-19 software was applied for data analysis.

    Results

    Overal 38.2% of the students were male (20.56 ± 1.9 years old) and 61.8% were female (20.59 ± 2.2 years old). The mean of DMFT and BMI of the participants was 6.6 ± 3. 3 teeth and 22.7 ± 3.2 kg/m2 respectively. In all, 0.3% had severe low weight, 8.4% low weight, 68.6% normal, 20.4% overweight, 2.1% class-I obesity and 0.3% class-II obesity. Relationship between DMFT and BMI was not significant (P=0.299).

    Conclusion

    In this study no significant relationship was noticed between DMFT and BMI, which indicates that these two indexes are independent of each other

    Keywords: Body Mass Index, BMI, Dental Caries Index, DMFT, Students, Alborz Univerity
  • Somayeh Khoramian Tusi*, Shirouyeh Reza, Behnam Zeynali Pages 23-30
    Introduction

    IOTN index (Index of Orthodontic Treatment Need) is an appropriate tool for measuring the need for orthodontic treatment in the community and has many applications, including planning, sharing resources and improving standards therapeutic. This study was aimed to determine the IOTN of dental students in Alborz University of Medical Sciences in 2018.

    Materials and Methods

    In this descriptive-analytical study, 401 students without any history of orthodontic treatment were selected by cluster random sampling. The IOTN index was determined by the WHO methodology and a questionnaire containing demographic information was also completed.

    Results

    38.4% of participants were male with an average age of 20.5±1.6 years old and 61.6% were female with an average age of 20.45±2 years old. There was no significant difference between age and gender (P=0.912). The frequency of students needed to orthodontic treatment was 3.8% based on the AC component. On the base of DHC, 8.6% of students needed to moderate orthodontic treatment and 0.8% of students needed severe orthodontic treatment.

    Conclusion

    The prevalence of need for orthodontic treatment in students of Alborz University of Medical Sciences is relatively low.

    Keywords: Malocclusion, Orthodontics, Need for orthodontic treatment
  • Arezoo Aghakouchakzadeh*, Mohammad Mohamadzadeh, Mina Hamian, Mitra Rahim Zadeh, Sahar Esmail Shrazi Pages 31-38
    Introduction

    With respect to the outbreak probability of dangerous infections among the patients, the water sources of dentistry units were taken into consideration, in view of microbial contamination. The objective of this study was to assess of pathogenic organisms of the water used in the dentistry units at Alborz Dental School.

    Material and methods

    In this study, 120 samples from high speed handpieces before and after flushing, syringes, drinking water of units and also 5 samples of tap water were taken as control. Then the samples were cultured on EMB and Blood agar plates and the number of the bacterial colonies were counted. The data were analysed using Descriptive statistics.

    Results

    A total of 125 samples were examined for bacterial contamination. The mean bacterial count of primary turbine before flushing was 5463.33±6921.156 Cfu/ml, the mean bacterial count of turbine after 30 seconds of flushing was 3090.00 ±4354.336 Cfu/ml, the mean bacterial count of syringe was 2733.33±2666.307 Cfu/ml, the mean bacterial count of drinking water of unit was 1996.67±1060.411 Cfu/ml. Also the mean bacterial count of tap water was 83.666±280.00 Cfu/ml. Microorganisms isolated were as follow: Escherichia coli (41.64%), Klebsiella (30.83%), Non-pathogenic Staphylococci (26.6%), Micrococus (25.83%), etc.

    Conclusion

    The result of this study demonstrated that bacterial contamination level of dental unit waterlines is high, and the microbiological quality of the water must be monitored regularly. Flushing decreases the contamination of DUWL, but in surgeries and in persons with immunedificiency, the use of other methods of DUWL decontamination is recommended.

    Keywords: Dental unit waterlines, Contamination, Culture, Colony Count
  • Masomeh Esmaily, Manijeh Mohammadian* Pages 39-45

    One of the most important concerns of patients is the need for orthodontic treatment, is the long duration of treatment and pain and discomfort during treatment. Also, long duration of treatment, is associated with increased caries risk, root resorption and gingival recession. Reducing the duration of treatment reduces the complications of orthodontic treatments and at the same time increases patient satisfaction. There has been a great deal of research in the area of accelerated tooth movement to reduce treatment time. There are various methods to accelerate tooth movement, including chemicals (prostaglandin E2, vitamin D3 and parathyroid hormone), ultrasonic application and electrical stimulants. Today, a new invasive, non-invasive technique is used to accelerate tooth movement in orthodontics, including corticotomy surgery and laser therapy. The purpose of this study was to review the mechanism of tooth movement during orthodontic treatment and to investigate the invasive and non-invasive interventional methods to accelerate tooth movement during orthodontics.

    Keywords: Accelerated tooth movement, Corticotomy, Bone remodeling, Low level laser
  • Mnia Hamian, Behrooz Pouragha, Ehsan Mirzaei, Ahmadreza Mirzaei, Nasrin Rafieian Koopaee, Arezoo Aghakouchakzadeh* Pages 46-52
    Background

    Prescribing medication and prescribing was the last stage of communication between doctor and patient, the quality of which plays an important role in achieving the desired treatment outcome. This study aimed to investigate prescription behavior of dentists and common prescription errors by dentists in Karaj Province in 2018.

    Methods

    In this study, 1254 prescriptions by dentists in Karaj Province from April 2018 to February 2019, from Social Security and Therapeutic Services insurance organizations were evaluated, in order to access the required information a checklist containing essentials of Standard and correct medical prescription was provided. Then, each medical prescription was reviewed for what was said and the error was recorded in the existing list. Data were analyzed using SPSS software version 21 using chi-square test.

    Results

    The prevalence of prescription errors in dentists in Karaj (94%) was estimated, most common errors observed in the reviewed medical prescriptions were respectively number of each drug (88%), the mistake in the dosage (54%), the unidentified intervals of prescribed medications (35%), the mistakes in writing the name Medication (21%); mistake in writing the drug form (18%); administration of more than 3 drugs in one copy (17%); mistakes in the prescription drug (12%) and not the end of the prescription (8.1%).

    Conclusion

    According to the findings of present study, the medical prescriptions reviewed did not satisfy correct prescribing principles, This could delay or endanger the success of treatment and improvement of patients, Based on this information gap, it is essential that more emphasis is Systematic and targeted training of dentists during the course of dentistry as well as the development of retraining planning.

    Keywords: Error, Prescription, Drug, Dentists
  • Ahmadreza Mirzaei, Arezoo Aghakouchakzadeh*, Mahboobeh Mehrabani, Zohreh Khodaii Pages 53-58
    Background

    The common cause of stomtitis is the oral dandruff of candida albicans in the Microbial flora of the oral cavity of healthy young people. The base of acrylic dentures is usually made of the polymethacrilate resin. The various factors make it possible for the cavonisusion candida to be cooled in to these materials, which there are various protocols to prevent this. The probiotics may be among these factors.

    Methods

    In this study, discs of acrylic resins in different groups after exposure to Candida albicans were exposed to are solution including a probiotic bacteria L-rhamnosus GG ,a solution containing probiotic K12 streptococcus salivarius a sodium hypochlorite , nystatin solution, normal saline, then the number of candida albicans was counted and their comparison was made Statistical analysis was performed using ANOVA.

    Results

    The results showed a significant decrease (p<0/001) in the number of C.adbicans in discriples in probiotic solution to normal saline solations. Also, the lowest number of C.adbicans sticking to discs plates in a solution Containing nystatin and sodium hypochlorite has been

    Conclusion

    According to the results of this study, probiotic Solutions can be used to reduce the number of C.alhicans adhearing to the removable denture base.

    Keywords: Candida albicans, Polymethacrylate, Probiotics
  • Zakiyeh Donyavi*, Elham Khoshbin, Zahed Mohammadi, Morad Zafari Pages 59-66
    Introduction and Aims

    Treatment of the endodontic emergencies requires efficient knowledge and skills in diagnosis, definitive dental therapy and drugs administration. There are various treatment modalities to treat endodontic flare-ups. Therefore, dentists may prefer a range of the modalities in the practice, based on their opinions. The purpose of this study was to evaluate the knowledge of general dentists of Hamadan in management of endodontic emergencies.  

    Methodology

    A questionnaire was presented to all general dentists of Hamadan. The questionnaire was made up of 6 questions with multiple-choice responses. Furthermore, demographic information, professional activity, and attitude for patient-referral to endodontist were asked by the questionnaire. Data were analyzed by SPSS software and reported as descriptive results.

    Results

    A total of 110 dentists (79 male and 31 female) aged 38.45±7.75 returned the questionnaires. The most practitioners (63.6%) used formocresol  as root canal medicament; the most common procedure for root canal instrumentation was combination technique (40.9%); 65.5% of the respondents prepared root canals 0.5 to 1 mm short of radiographic apex; the most administered analgesic and antibiotic regimen were Ibuprofen (70.9%) and combination of amoxicillin-metronidazole (34.5%) respectively. The first-choice root-canal irrigant was NaCl/H2O (56.4%).

    Conclusion

    This study showed that the majority of general dentists desired to manage patients with endodontic emergencies rather than their referral to endodontists.

    Keywords: Endodontic emergency, Root canal therapy, Endodontic flare-up, General dentists
  • Manijeh Mohammadian* Pages 67-77

    The daily increase in Patientschr('39') demand for cosmetic treatments has led to dental restorations moving towards the use of all-ceramic materials. The development of all-ceramic restorations over the last decade has revolutionized aesthetic dentistry. Recent advances in ceramic manufacturing and processing methods have led to the evolutionary growth of all-ceramic materials with superior biomechanical properties. Today, extensive research is being carried out to increase strength, aesthetic, dimensional accuracy and ability of these restorations to reliably bond with different dental substrates. Currently, different ceramic materials and systems are available for clinical use. In this review article, the all-ceramic restorations have been investigated in terms of evolution, development, classification and strength improvement. The success of all-ceramic restorations depends on different factors, such as dentist performance, quality of materials, manufacturing techniques, and clinical conditions of the case. However, further clinical studies are recommended for the development of all-ceramic materials and systems.

    Keywords: All ceramic materials, Zirconia, Glass ceramic, Dental materials