فهرست مطالب

فصلنامه علوم روانشناختی
پیاپی 93 (آذر 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/09/10
  • تعداد عناوین: 13
|
  • فرشته عموزاده*، پیمان هنرمند، مهدی رحیم زاده، حسن غرایاق زندی، رضا رستمی صفحات 1049-1058
    زمینه

    پژوهش های زیادی در زمینه ی تاثیر عوامل مختلف ازجمله انواع بازی بر کارکردهای اجرایی، عوامل شناختی و درنتیجه سلامت روان دانش آموزان بیش فعال انجام شده است اما مسئله اساسی این است که آیا بازی ویدیویی مثل فیفا می تواند بر علایم بیش فعالی / نقص توجه موثر باشند؟

    هدف

    پژوهش حاضر باهدف بررسی اثربخشی بازی فیفا بر علایم بیش فعالی / نقص توجه در دانش آموزان مبتلابه اختلال بیش فعالی / نقص توجه انجام شد.

    روش

    پژوهش از نوع نیمه آزمایشی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر 76 نفر دانش آموز مبتلابه اختلال بیش فعالی همراه با نقص توجه بود. که تعداد 32 دانش آموز به شکل تصادفی انتخاب شده و بر اساس سن و جنس و نتایج پیش آزمون که به وسیله ابزار مقیاس درجه بندی کانرز فرم والدین (1999) و سوانسون (1980) انجام شد، به دو گروه 16 نفری کنترل و آزمایش تقسیم شدند و گروه آزمایش در گروه های 4 نفری به مدت 11 هفته متوالی و هفته ای یک جلسه 60 تا 90 دقیقه ای به انجام بازی فیفا پرداختند. پس از 11 هفته بازی فیفا در گروه آزمایش، هر گروه به طور مجدد مورد بررسی قرار گرفت. این بررسی همانند پیش آزمون انجام شد. پس از دو هفته یک آزمون پیگیری انجام شد. برای تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس مرکب و آزمون تعقیبی بنفرونی استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که انجام بازی فیفا تاثیر معناداری بر کاهش علایم بیش فعالی / نقص توجه در دانش آموزان میتلا به بیش فعالی/ نقص توجه داشت (0/05>p).

    نتیجه گیری

    با توجه به تاثیر مثبت بازی فیفا 2018 بر علایم بیش فعالی / نقص توجه در دانش آموزان مبتلابه بیش فعالی / نقص توجه پیشنهاد می شود از بازی فیفا برای کاهش علایم بیش فعالی / نقص توجه استفاده شود.

    کلیدواژگان: فیفا، بیش فعالی، نقص توجه، دانش آموزان
  • مرضیه پیری کامرانی، حسین سلیمی بجستانی*، کیومرث فرح بخش، عبدالله معتمدی صفحات 1059-1068
    زمینه

    مطالعات متعددی به بررسی انگیزش تحصیلی و انگیزش پیشرفت تحصیلی دانش آموزان پرداخته اند. اما پژوهشی که به تاثیر الگوی بومی مشاوره تحصیلی مبتنی بر بررسی مفهوم انگیزشی در تجارب زیسته بر انگیزش تحصیلی دانش آموزان پرداخته باشد مغفول مانده است.  

    هدف

    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر الگوی بومی مشاوره تحصیلی مبتنی بر بررسی مفهوم انگیزشی در تجارب زیسته و تاثیر آن بر انگیزش تحصیلی دانش آموزان بود.

    روش

    پژوهش از نوع پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری دانش آموزان مقطع متوسطه دوم شهر کرمانشاه در سال تحصیلی 97-98 بود، 60 دانش آموز با روش نمونه گیری خوشه ای به عنوان نمونه انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل (30 نفر) جایگزین شدند. ابزار پژوهش عبارت بودند از: پرسشنامه انگیزه تحصیلی والرند و همکاران (1985) و پروتکل آموزشی الگوی بومی مشاوره تحصیلی مبتنی بر بررسی مفهوم انگیزشی در تجارب زیسته دانش آموزان محقق ساخته (1397). تحلیل داده ها با استفاده از تحلیل کواریانس انجام شد.

    یافته ها

    الگوی بومی مشاوره تحصیلی مبتنی بر بررسی مفهوم انگیزشی در تجارب زیسته بر انگیزش تحصیلی دانش آموزان در سطح (0/01 >p) موثر بود.

    نتیجه گیری

    دانش آموزانی که در جلسات آموزشی الگوی بومی مشاوره تحصیلی مبتنی بر بررسی مفهوم انگیزشی شرکت کردند انگیزش تحصیلی بیشتری را به دست آوردند

    کلیدواژگان: مشاوره تحصیلی، انگیزشی، تجارب زیسته، انگیزش تحصیلی، دانش آموزان
  • جعفر جهانی، سید عباس میر شجاعیان حسینی*، رحمت الله مرزوقی، مریم شفیعی سروستانی صفحات 1069-1082
    زمینه

     مطالعات متعددی پیرامون بررسی شایستگی های حرفه ای اعضای هیات علمی دانشگاه ها انجام شده است. اما پژوهشی که به شایستگی های حرفه ای اعضای هیات علمی دانشگاه فرهنگیان که منجر به طراحی الگوی شایستگی ها پرداخته باشد مغفول مانده است.

    هدف

    هدف این پژوهش، توسعه و اعتبارسنجی الگوی شایستگی های حرفه ای اعضای هیات علمی دانشگاه فرهنگیان با رویکرد تبیینی بود.

    روش

    پژوهش از نوع، ترکیبی همزمان بود. جامعه آماری شامل 700 نفر از اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاه فرهنگیان استان های (تهران، خراسان رضوی، اصفهان و فارس) در سال 1397 بود که 200 نفر از این اساتید به صورت خوشه ای هدفمند به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار پژوهش حاضر عبارت بود از: پرسشنامه شایستگی های حرفه ای محقق ساخته 1397. تحلیل داده ها با استفاده از  آزمون فریدمن، تحلیل عامل اکتشافی و ضریب همبستگی انجام شد.

    یافته ها

    الگوی بدست آمده از دو عامل اصلی؛ شامل فردی و سازمانی شکل گرفته است. عامل فردی خود دارای زیرمولفه هایی اعم از شخصی و مهارتی است و نیز عامل سازمانی دارای زیرمولفه های عضویت، تعامل سازمانی، پذیرش مسئولیت حرفه ای و بهره مندی از امکانات سازمان می باشد.

    نتیجه گیری

    در صورت تحقق شایستگی های حرفه ای اعضای هیات علمی، در عملکرد و کارآمدی دانشگاه فرهنگیان نقش قابل انتظاری خواهد داشت و تاثیرات مثبتی را برای دانشجو معلمان خواهد گذاشت.

    کلیدواژگان: شایستگی های حرفه ای، اعضای هیات علمی، دانشگاه فرهنگیان
  • مجید داداش زاده*، نورعلی فرخی، اصغر مینایی، محمد عسگری، جمال الدین کولایی نژاد صفحات 1083-1096
    زمینه

    مطالعات متعددی بر چگونگی ایجاد ساختار دانش و عوامل موثر بر آن پرداخته اند. اما پژوهشی که به بررسی پدیده بدساختاری دانش و ساخت و رواسازی آزمون "نشانه های رفتاری بدساختاری دانش ریاضی" پرداخته باشد مغفول مانده است.

    هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی پدیده بدساختاری دانش و ساخت و رواسازی آزمون "نشانه های رفتاری بدساختاری دانش ریاضی" در دانش آموزان پایه ششم انجام شده است.

    روش

    پژوهش از نظر هدف، بنیادی و از لحاظ گرداوری اطلاعات آمیخته (کمی -کیفی) اکتشافی بود. در بخش کیفی، با مصاحبه نیمه ساختاریافته و روش داده بنیاد (کدگذاری باز و محوری)، نشانه های رفتاری بدساختاری دانش، مشخص گردید و در بخش کمی، ویژگی های روانسنجی پرسشنامه، مورد بررسی قرار گرفت. نمونه مورد مطالعه در بخش کیفی، با روش هدفمند در دسترس (وجود تمایل برای همکاری)، به تعداد 10 نفر تا حد اشباع نظرات و در بخش کمی، 20 مدرسه با تعداد 37 کلاس پایه ششم با تعداد 1073 دانش آموز، با روش خوشه ای، انتخاب شد. ابزار پژوهش حاضر عبارتند از: پرسشنامه محقق ساخته "نشانه های رفتاری بدساختاری دانش (1398). تحلیل داده ها با روش تحلیل عاملی اکتشافی و تحلیل عاملی تاییدی انجام شد.

    یافته ها

    از تحلیل مصاحبه ها، 26 کد باز و 7 کد محوری عدم ایجاد کانال ارتباطی با معلم، چینش کلاسی نامتعارف (عدم قرارگیری در دید معلم)، فرار از موقعیت، بیقراری کلاسی، حالت بی رغبتی و عدم تمرکز، منحرف کردن فرایند کلاسی و واکنش ها هنگام تدریس موضوع جدید به عنوان نشانه های رفتاری بدساختاری دانش ریاضی در پایه ششم ابتدایی به دست آمد. همچنین، درستی محتوایی پرسشنامه با شاخص CVR و درستی سازه پرسشنامه با تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی، تایید شد و ضریب آلفای کرونباخ، قابلیت اعتماد درونی بالایی برای کل پرسشنامه و مولفه های آن نشان داد.

    نتیجه گیری

    نتایج حاکی از وجود پدیده ی بدساختاری دانش ریاضی در دانش آموزان، قابل شناسایی بودن نشانه های رفتاری آن و فراهم کردن زمینه اصلاح بدساختاری دانش ریاضی است.

    کلیدواژگان: بدساختاری دانش ریاضی، نشانه های رفتاری، ساختار دانش
  • صادق حسن نیا، کیومرث فرحبخش*، معصومه اسمعیلی، محمد عسگری، ابراهیم نعیمی صفحات 1097-1114
    زمینه

    مطالعات متعددی پیرامون ازدواج و عوامل ایجاد تعارض در روابط زوجین انجام شده است. اما توجه به مفهوم استحاله در روابط زوجین، به معنی عدم پذیرش، کنار نیامدن با یکتایی طرف مقابل و تلاش افراطی و الزام آور برای تغییر دادن همسر در ادبیات پژوهشی  مغفول مانده است.

    هدف

    هدف پژوهش حاضر ارایه مدلی مفهومی استحاله در ازدواج، شامل واکاوی پدیداری این مفهوم، بررسی عوامل موثر، شرایط مداخله گر، بسترها و  فرآیند شکل گیری آن، راهبردهای انتخابی طرفین در مواجهه با این الگوی ارتباطی و پیامدهای بروز و تداوم آن در روابط زوجین بود.

    روش

    با توجه به اطلاعات محدود ما در این رابطه از روش پژوهش کیفی و نظریه داده بنیاد که روشی اکتشافی است استفاده شد. جامعه آماری شامل کلیه زوج های جوان تهرانی است که در سال 98 حد اکثر 6 سال از زندگی مشترک آنها گذشته بود. از بین افراد در دسترس تعداد 23 نفر با روش نمونه گیری نظری به عنوان نمونه انتخاب شده و بااستفاده از مصاحبه عمیق، تجربهزیسته آنها مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    از فرآیند کدگذاری باز درنهایت 273 مفهوم و 22 مقوله شناسایی شد. مقوله های حاصل از کدگذاری محوری، در شش دسته شامل: مقوله محوری استحاله «الزام تغییر و کنترل گری»؛ شرایط علی شامل «شناخت سطحی از خود، طرف مقابل و زمینه ی خانوادگی و محیطی که فرد در آن پرورش یافته؛ اغواگری و تدلیس، آگاهی های جنسیتی ضعیف و عدم واقعیت سنجی»؛ شرایط مداخله گر ازجمله «ضعیف در ذهنیت بین فردی؛ درک و ملاحظات فرهنگی، هوش هیجانی پایین، ضعف در ابراز وجود، ارتباط مبهم»؛ شرایط بسترساز مشتمل بر «ناهمگونی در ویژگی های فردی، ویژگی و شرایط خانوادگی و بافت اجتماعی و فرهنگی»؛ راهبردها همچون «واکنش های اجتنابی هیجان مدار همچون انتقاد منفی، انتقادگریزی، بازداری عاطفی، سواسازی، تامین انحرافی، فاصله گیری و خوگیری با شرایط مشکل دار» و پیامدها ازجمله «تهدید هویت، بی اعتبار کردن، آسیب های روحی و روانی، تعارض و تنش، مهر سردی و انفصال گرایی» شکل گرفت.

    نتیجه گیری

    با آگاهی دهی افراد در شرف ازدواج و زوج های جوان از ماهیت و جنبه های آسیب زای این الگوی معیوب و همچنین آموزش مهارت ها مواجهه ی کارآمد با آن، می توان در پیشگیری از به جریان افتادن و توقف چرخه معیوب و پیش رونده استحاله در روابط زوجین گام موثر برداشت.

    کلیدواژگان: استحاله، روابط زوجین، زوج های جوان، واکاوی پدیداری، آسیب های ارتباطی
  • عبدالباسط محمودپور، محمد دربا، سحر خانجانی وشکی*، شیما پاشا صفحات 1115-1124
    زمینه

    مطالعات متعددی به بررسی شایستگی تحصیلی، سبک های فرزندپروری، خودکارآمدی ادراک شده و تنظیم هیجان پرداخته اند. اما پژوهشی که به پیش بینی شایستگی تحصیلی بر اساس سبک های فرزندپروری، خودکارآمدی ادراک شده و تنظیم هیجان دانش آموزان پرداخته باشد مغفول مانده است.

    هدف

    پژوهش حاضر با هدف پیش بینی شایستگی تحصیلی بر اساس سبک های فرزندپروری، خودکارآمدی ادراک شده و تنظیم هیجان دانش آموزان انجام شد.

    روش

    پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانش آموزان پسر مقطع متوسطه دوم شهر کرج در سال تحصیلی 99-1398 بود. 320 دانش آموز به روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای  به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش حاضر مقیاس ارزیابی شایستگی تحصیلی دیپرنا و الیوت (1999)، پرسشنامه سبک های فرزندپروری بامریند (1972)، پرسشنامه خودکارآمدی عمومی شرر (1982) و پرسشنامه تنظیم هیجان گراس و جان (2003) بود. تحلیل داده ها با استفاده از ضریب همبستگی و رگرسیون همزمان انجام شد. یافته ها: بین سبک فرزندپروری مقتدرانه، خودکارآمدی ادراک شده و بازارزیابی هیجانات با شایستگی تحصیلی رابطه مثبت معنی دار وجود دارد (0/05 p<). همچنین بین سبک فرزندپروری مستبدانه با شایستگی تحصیلی رابطه منفی معنی دار وجود داشت (0/05p<). نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد که متغیرهای سبک فرزندپروری، خودکارآمدی ادراک شده و تنظیم هیجان توان پیشبینی 60 درصد از شایستگی تحصیلی را دارند.

    نتیجه گیری

    سبک های فرزندپروری، خودکارآمدی ادراک شده و تنظیم هیجان قادر به پیش بینی شایستگی تحصیلی در بین دانش آموزان بودند

    کلیدواژگان: شایستگی تحصیلی، سبک های فرزندپروری، خودکارآمدی ادراک شده، تنظیم هیجان، دانش آموزان
  • مرضیه شرکت، مهرداد کلانتری*، مسعود آذربایجانی، محمدرضا عابدی صفحات 1125-1140
    زمینه

    مطالعات پیشین به بررسی اثربخشی هوش معنوی بر بهزیستی روانشناختی پرداخته اند. اما پیرامون مقایسه اثربخشی آموزش هوش معنوی مبتنی بر آموزه های قرآنی و آموزش هوش معنوی براساس دیدگاه باول بر بهزیستی روانشناختی دانشجویان شکاف تحقیقاتی وجود دارد.

    هدف

    هدف از پژوهش حاضر، مقایسه اثربخشی آموزش هوش معنوی مبتنی بر آموزه های قرآنی و آموزش هوش معنوی براساس دیدگاه باول بر بهزیستی روانشناختی دانشجویان دانشگاه اصفهان بود.

    روش

    پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون، پس آزمون، پیگیری با گروه کنترل (گروه های نابرابر) بود. جامعه ی آماری شامل کلیه ی دانشجویان دانشگاه اصفهان (15171 نفر) در سال تحصیلی 97-1396 بود. تعداد 55 نفر از این دانشجویان با روش نمونه گیری تصادفی به عنوان نمونه انتخاب و به صورت تصادفی 40 نفر در گروه های آزمایش (20 نفر در گروه مبتنی بر آموزه های قرآنی و 20 نفر در گروه دیدگاه باول) و 15 نفر در گروه کنترل جایگزین شدند. ابزار پژوهش حاضر عبارتند از: جلسات آموزش هوش معنوی مبتنی بر آموزه های قرآنی (1399)، آموزش هوش معنوی مبتنی بر دیدگاه باول (2004) و پرسشنامه بهزیستی روانشناختی ریف (1989). تحلیل داده ها با استفاده از روش تحلیل کوواریانس انجام شد.

    یافته ها

    هر دوی آموزش های هوش معنوی مبتنی بر آموزه های قرآنی و مبتنی بر دیدگاه باول، به طور معناداری بر بهزیستی روانشناختی دانشجویان تاثیر داشتند (0/05 P<). بین دو روش آموزشی از نظر میزان اثر بر بهزیستی روانشناختی تفاوت معناداری وجود نداشت (0/05 P<).

    نتیجه گیری

    دانشجویانی که در آموزش هوش معنوی مبتنی بر آموزه های قرآنی و آموزش هوش معنوی براساس دیدگاه باول شرکت کردند، بهزیستی روانشناختی بالا تری را کسب کردند.

    کلیدواژگان: هوش معنوی، آموز ه های قرآنی، دیدگاه باول، بهزیستی روانشناختی
  • عبدالله هاشمی جشنی، رسول روشن*، حسن احدی صفحات 1141-1148
    زمینه

    تحقیقات متعددی پیرامون تاثیر دو درمان مواجهه و جلوگیری از پاسخ و درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر افسردگی و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به وسواس فکری _عملی انجام شده است اما در رابطه با مقایسه تاثیر این دو درمان با یکدیگر بر کاهش شدت علایم بیماران مبتلا به اختلال وسواس فکری - عملی شکاف تحقیقاتی وجود دارد.

    هدف

    مقایسه اثربخشی درمان مواجهه و جلوگیری از پاسخ و درمان پذیرش و تعهد به شیوه ی گروهی بر کاهش شدت علایم بیماران مبتلا به اختلال وسواس فکری-  عملی بود.

    روش

    این پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون-  پس آزمون با گروه کنترل بود، جامعهآماری شامل کلیه بیماران اختلال وسواس فکری - عملی مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهرستان شیراز در سال 1397 بود. 60 نفر به روش نمونه گیری هدفمند به عنوان نمونه انتخاب و به صورت تصادفی در سه گروه (20 نفری) دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل جایگزین شدند. ابزار پژوهش عبارتند از: آزمون وسواس - اجبار مادزلی: هاجسون و راچمن (1977)، جلسات درمانی تعهد و پذیرش (نریمانی و همکاران، 1395) و جلسات درمانی مواجهه سازی و پیشگیری از پاسخ (نریمانی و همکاران، 1395). داده های پژوهش با استفاده از تحلیل کواریانس تحلیل شد.

    یافته ها

    در تمام علایم اختصاصی (آلودگی، بررسی، شک و تردید و کنترل تکانه) بین گروه ها در پس آزمون تفاوت معنادار وجود داشت. هر دو گروه درمانی نسبت به گروه کنترل کاهش معناداری را نشان دادند. اماگروه درمانی درمان مواجهه و جلوگیری از پاسخ، نسبت به مداخله اکت کاهش بیشتر و معناداری را داشته است (0/001P<).

    نتیجه گیری

    دو درمان، مواجهه و جلوگیری از پاسخ و درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد علایم بیماران مبتلا به وسواس فکری - عملی را کاهش دادند.

    کلیدواژگان: درمان پذیرش و تعهد، درمان مواجهه و جلوگیری از پاسخ، علایم بیماران، اختلال وسواس فکری و عملی
  • مریم ساسانیان، عباس خورشیدی*، فاطمه حمیدی فر، اصغر مشبکی، علیرضا عراقیه صفحات 1149-1162
    زمینه

    فرهنگ سازمانی در رفتار انسان نقش ایفا می کند و یکی از مهمترین مفاهیمی است که در علوم رفتاری وجود دارد. اما تاکنون به طور کامل مورد ارزیابی قرار نگرفته است.

    هدف

    ارایه الگوی فرهنگ سازمانی مدارس ابتدایی استان البرز بود.

    روش

    پژوهش از نوع کیفی بود. جامعه آماری شامل متخصصان و صاحب نظران آموزش و پرورش و اساتید دانشگاهی استان البرز بودند. 30 نفر به روش نمونه گیری هدفمند گلوله برفی به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار پژوهش عبارتند از: بررسی اسناد ملی و بین المللی مرتبط با موضوع و مصاحبه اکتشافی نیمه ساختار یافته. تحلیل داده ها با روش داده بنیاد و کدگذاری (باز، محوری و انتخابی)، انجام شد. یافته   ها: عوامل موثر بر فرهنگ سازمانی مدارس ابتدایی ابعادی چون ساختار سازمانی، اهداف سازمانی، سرمایه انسانی، رهبری، راهبرد، سرمایه اجتماعی، محیط سازمانی، تکنولوژی سازمانی و سرمایه روانشناختی می باشند.

    نتیجه گیری

    ابعادی ساختار سازمانی، اهداف سازمانی، سرمایه انسانی، رهبری، راهبرد، سرمایه اجتماعی، محیط سازمانی، تکنولوژی سازمانی و سرمایه روانشناختی بر فرهنگ سازمانی مدارس ابتدایی تاثیرگذار هستند

    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، مدیران، مدارس ابتدایی
  • پرستو تقوی دینانی، فریبرز باقری*، جواد خلعتبری صفحات 1163-1174
    زمینه

    طلاق پدیده ای است که در جوامع امروزی با سرعت زیاد در حال افزایش است و آثار و پیامدهای عمیق اقتصادی، اجتماعی، روانشناختی بسیاری بر مردان و زنان مطلقه دارد. اما مسئله اصلی اینست، که مطالعه کیفی که به تدوین مدل طلاق در شرایط فرهنگی و اجتماعی شهر تهران بپردازد تاکنون مغفول واقع شده است.

    هدف

    تدوین مدل طلاق در شرایط فرهنگی و اجتماعی شهر تهران بود.

    روش

    پژوهش از نوع کیفی بر اساس روش داده بنیاد بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه مردان و زنان طلاق گرفته مراجعه کننده به بهزیستی در منطقه 10 شهر تهران بود. تعداد 15 فرد مطلقه از طریق روش نمونه گیری در دسترس و با مصاحبه نیمه ساختار یافته به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار عبارتند از: مصاحبه نیمه ساختار یافته. برای تحلیل داده ها از روش استراس و کوربین (1998) استفاده شد.

    یافته ها

    620 کد استخراج شد که 553 کد مربوط به بعد از ازدواج و 67 کد مربوط به قبل از ازدواج بود. بعد از ازدواج ابعاد فرهنگی و اجتماعی، اقتصادی، روانشناختی و در قبل از ازدواج ابعاد سن، عوامل روانشناختی مطرح شدند.

    نتیجه گیری

    شاخص های موجود در هر یک از مولفه های طبقات فوق به صورت زنجیری و به همراه مقولات دیگر می تواند به صورت علی، زمینه ساز و یا مداخله گر منجر به طلاق رسمی گردد.

    کلیدواژگان: طلاق، شرایط فرهنگی اجتماعی
  • زهره شفیعی، ایلناز سجادیان*، محمدعلی نادی صفحات 1175-1184
    زمینه

    سرزندگی تحصیلی، خودنظم جویی تحصیلی و اشتیاق تحصیلی متغیرهایی هستند که می توانند نقشی پررنگ در موفقیت تحصیلی دانشجویان ایفا نمایند. اما آیا طرحواره درمانی به بهبود سرزندگی تحصیلی، خودنظم جویی تحصیلی و اشتیاق تحصیلی دانشجویان کمک می کند؟

    هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی طرحواره درمانی بر سرزندگی تحصیلی، خودنظم جویی تحصیلی و اشتیاق تحصیلی دانشجویان انجام گرفت.

    روش

    پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون - پس آزمون با گروه گواه و مرحله پیگیری دو ماهه بود. جامعه آماری پژوهش حاضر، شامل دانشجویان دانشگاه های سراسری شهر تهران در سال تحصیلی 97-1396 بود. در این پژوهش تعداد 30 دانشجو با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و با گمارش تصادفی در گروه های آزمایش و گواه گمارده شدند (در هر گروه 15 نفر). گروه آزمایش مداخله طرحواره درمانی (سجادی و همکاران، 1395) را در طی 8 جلسه 90 دقیقه ای دریافت کردند. در این پژوهش پرسشنامه های پرسشنامه سرزندگی تحصیلی (مارتین و مارش، 2008)؛ پرسشنامه خودنظم جویی تحصیلی (سواری و عرب زاده، 1391) و پرسشنامه اشتیاق تحصیلی (فردریکز، بلومنفیلد و پاریس، 2004) استفاده شد. داده های حاصل از پژوهش به شیوه تحلیل واریانس مختلط تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که طرحواره درمانی بر سرزندگی تحصیلی، خودنظم جویی تحصیلی و اشتیاق تحصیلی دانشجویان تاثیر معناداری داشته است (0/001<p).

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های پژوهش حاضر می توان چنین نتیجه گرفت که طرحواره درمانی با بهره گیری از تکنیک هایی همچون آموزش سبک های مقابله ای، برقراری ارتباط بین مشکلات فعلی و طرحواره ها، اولویت بندی و مشخص کردن مشکل سازترین رفتارهای تحصیلی و ارایه شیوه های رفتاری مناسب می تواند به عنوان یک روش کارآمد جهت به بهبود سرزندگی تحصیلی، خودنظم جویی تحصیلی و اشتیاق تحصیلی دانشجویان مورد استفاده گیرد.

    کلیدواژگان: اشتیاق تحصیلی، خودنظم جویی تحصیلی، طرحواره درمانی، سرزندگی تحصیلی
  • علیرضا صابری نوقابی، علی معقول*، احمد اکبری، مهدی جباری نوقانی صفحات 1185-1196
    زمینه

    امروزه مدیریت آموزشی با مسایل زیادی از قبیل آینده و چشم انداز آن، تغییرات و تحولات سازمانی و کسب وکارهای نوظهور سروکار دارد که نیازمند توجهی جدی از سوی اندیشمندان و صاحب نظران مدیریت است. توجه به عنصر آینده و آینده نگری در مطالعات مدیریت آموزشی، در دنیای کسب و کارهای امروزی و تغییرات سریع آن، کمک زیادی به پویایی و توسعه مدیریت آموزشی خواهد نمود که این مسئله تاکنون مغفول مانده است.

    هدف

    آینده پژوهی مطالعات مدیریت آموزشی با الگوگیری از روش سناریوپردازی و مدل شبکه ی جهانی کسب و کار بود.

    روش

    پژوهش از نوع کیفی بود. جامعه آماری پژوهش، شامل اندیشمندان و خبرگان مدیریت آموزشی که به طور همزمان دارای تخصص و تجربه در زمینه مطالعات آینده پژوهی و مدل سناریوپردازی بودند بود، تعداد 5 نفر به روش نمونه گیری در دسترس به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار پژوهش در این پژوهش مصاحبه های نیمه ساختاریافته مربوط به اولویت بندی پیشران های موثر بر آینده مطالعات مدیریت آموزشی بود. تحلیل داده هابا استفاده از آزمون فریدمن و تحلیل سلسله مراتبی انجام شد.

    یافته ها

    آینده مطالعات مدیریت آموزشی، تحت تاثیر دو پیشران اساسی «رسانه های گروهی» و «هویت فرهنگی» قرار داشتند (0/027 =p).

    نتیجه گیری

    تعامل رسانه های گروهی و هویت فرهنگی، چهارسناریوی «تحولی»، «رسانه ای»، «فرهنگی» و «بیگانگی» را تشکیل دادند که هر سناریو به تفکیک نشان دهنده وضعیت خاصی از آینده مطالعات مدیریت آموزشی بود.

    کلیدواژگان: آینده پژوهی، مطالعات مدیریت آموزشی، الگوگیری، روش سناریوپردازی، مدل شبکه ی جهانی کسب و کار
  • حمیرا رئیسی، طیبه شریفی*، احمد غضنفری، مریم چرامی صفحات 1197-1200
    زمینه

    داشتن فرزند مبتلا به فلج مغزی، آسیب های روانشناختی و هیجانی فراوانی برای مادران ایجاد می کند که ضروری است با بکارگیری درمان های روانشناختی مناسب نسبت به کاهش این آسیب ها اقدام نمود. اما آیا آموزش خودشفقت ورزی بر کاهش داغ اجتماعی و بهبود تحمل پریشانی مادران دارای کودکان مبتلا به فلج مغزی کمک می کند؟

    هدف

    بر همین اساس پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش خودشفقت ورزی بر کاهش داغ اجتماعی و بهبود تحمل پریشانی مادران دارای کودکان مبتلا به فلج مغزی انجام گرفت.

    روش

    پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون - پس آزمون با گروه گواه و دوره پیگیری دوماهه بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل مادران دارای فرزندان مبتلا به فلج مغزی شهرستان شهرکرد در سه ماهه اول سال 1398 بود. در این پژوهش تعداد 30 مادر دارای فرزند مبتلا به فلج مغزی با روش نمونه گیری غیرتصادفی داوطلبانه انتخاب و با گمارش تصادفی در گروه های آزمایش و گواه گمارده شدند (15 مادر در گروه آزمایش و 15 مادر در گروه گواه). گروه آزمایش مداخله آموزش خودشفقت ورزی (نف، 2009) را طی دو ماه و نیم در 10 جلسه 90 دقیقه ای دریافت نمودند. پرسشنامه های مورد استفاده در این پژوهش شامل پرسشنامه داغ اجتماعی (مک و ووک، 2010) و پرسشنامه تحمل پریشانی (سیمونز و گاهر، 2005) بود. داده های حاصل از پژوهش به شیوه تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که درمان آموزش خودشفقت ورزی بر داغ اجتماعی و تحمل پریشانی مادران دارای کودکان مبتلا به فلج مغزی تاثیر معنادار دارد (001/0 p<). چنانکه این درمان باعث کاهش داغ اجتماعی و بهبود تحمل پریشانی مادران شود.

    نتیجه گیری

    یافته های پژوهش حاضر بیانگر آن بودند که آموزش خودشفقت ورزی با بهره گیری از فنونی همانند آموزش آگاهی از تجربیات مثبت و منفی، ایجاد تجربه های مثبت از طریق تجسم ذهنی، آموزش ابراز شفقت و اصلاح رفتار از طریق تقویت کننده های محیطی می تواند به عنوان یک درمان کارآمد جهت کاهش داغ اجتماعی و بهبود تحمل پریشانی مادران دارای کودکان مبتلا به فلج مغزی مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: آموزش خودشفقت ورزی، داغ اجتماعی، تحمل پریشانی، فلج مغزی
|
  • Fereshteh Amouzadeh*, Peyman Honarmand, Mehdi Rahimzadeh, Hassan Gharayagh Zandi, Reza Rostami Pages 1049-1058
    Background

    Many research has been done on the impact of various factors including game types on executive functions, cognitive factors and as a result of mental health of ADHD students. But the main issue is, can a video game like FIFA be effective on the ADHD symptoms.

    Aims

    The purpose of this study was to investigate the impact of FIFA game upon the hyperactivity/attention deficit symptoms in students with ADHD.

    Method

    The research is semi-experimental. The statistical community of the present study was 76 students with ADHD with attention deficit hyperactivity disorder. For this purpose, amongst the76 children diagnosed with ADHD, 32 were randomly selected and, divided into two groups of 16 subjects, based on their age and gender, and the results of the pretest, which were performed by means of Conners (Parents)(1999) and SNAP(1980) instruments and the experimental group performed a FIFA game in groups of 4 for a period of 11 consecutive weeks and a weekly session of 60 to 90 minutes. After 11 weeks of FIFA game in the experimental group, each group was re-evaluated. This review was carried out as in the first review. After two weeks, a follow-up test was carried out. Mixed ANOVA and Bonferroni test were used to analyze the data.

    Results

    The findings of the study indicated that the playing fifa had a significant effect on the reducing the symptoms of hyperactivity/deficits of attention in ADHD students. (p≤ 0/05).

    Conclusions

    Due to the positive effect of FIFA game on the symptoms of Attention Deficit Hyperactivity Disorder, it is suggested that FIFA game be used to reduce the symptoms of ADHD.

    Keywords: Fifa, ADHD, students
  • Marzieh Peri Kamrani, Hossien Salimi*, Kiumars Farahbakhsh, Abdolah Motamedi Pages 1059-1068
    Background

    Numerous studies have examined studentschr('39') academic motivation and academic achievement motivation. However, research that has addressed the indigenous pattern of academic counseling based on the study of motivational concepts in studentschr('39') experiences based on academic motivation has been neglected.

    Aims

    The aim of the present study was to investigate the effect of the native pattern of academic counseling based on the study of motivational concept in lived experiences and its effect on studentschr('39') academic motivation.

    Method

    The research was pre-test-post-test with control group. The statistical population of Kermanshah secondary school students was in the academic year of 2018-2019, 60 students were selected as a sample by cluster sampling method and were randomly assigned to two control and experimental groups (30 people). The research tools were: Educational Motivation Questionnaire of Valerand et al. (1985) and Educational Protocol, Indigenous Model of Academic Counseling Based on the Study of Motivational Concept in the Experiences of Researcher Students (2018). Data analysis was performed using analysis of covariance.

    Results

    The indigenous model of academic counseling based on the study of motivational concept was effective in living experiences on studentschr('39') academic motivation at the level of (p< 0/01).

    Conclusions

    Students who participated in the Indigenous Counseling Pattern training sessions based on the study of the motivational concept gained more academic motivation

    Keywords: Academic counseling, motivation, living experiences, academic motivation, students
  • Ja'far Jahani, Seyed Abbas Mirshojaeian Hosseini*, Rahmatollah Marzooghi, Maryam Shafiei Sarvestani Pages 1069-1082
    Background

    Numerous studies have been conducted on the professional competencies of university faculty members. However, research that neglects the professional competencies of the faculty members of Farhangian University, which has led to the design of the competency model, has been neglected.

    Aims

    The aim of this study was to develop and validate the model of professional competencies of faculty members of Farhangian University with an explanatory approach.

    Method

    The research was simultaneous. The statistical population included 700 professors and faculty members of Farhangian University of Provinces (Tehran, Khorasan Razavi, Isfahan and Fars) in 2018, and 200 of these professors were selected as targeted clusters. The tools of the present study were: Questionnaire of professional competencies of the researcher made in 2018. Data analysis was performed using Friedman test, exploratory factor analysis and correlation coefficient.

    Results

    Pattern obtained from two main factors; It consists of individual and organizational formation. The individual agent has sub-components, both personal and skill, and the organizational factor also has sub-components of membership, organizational interaction, acceptance of professional responsibility, and utilization of the organizationchr('39')s facilities.

    Conclusions

    If the professional competencies of the faculty members are realized, it will have a expected role in the performance and efficiency of Farhangian University and will have positive effects for the students and teachers.

    Keywords: Professional competencies, faculty members, farhangian university
  • Majid Dadashzade*, Noorali Farrokhi, Asghar Minayi, Mohammad Asghari, Jamaladdin Koolayinejad Pages 1083-1096
    Background

    Numerous studies have focused on how to build knowledge structure and the factors that affect it. However, research that examines the phenomenon of knowledge constructivism and the construction and validation of the "Mathematical Behavioral Behavioral Signs of Mathematical Knowledge" test has been neglected.

    Aims

    The aim of this study was to investigate poor structural knowledge and develop and validation of the "Behavioral signs of mathematical poor structural knowledge" test in sixth grade students.

    Method

    The research was objective in terms of purpose and exploratory (quantitative-qualitative) information in terms of data collection. In the qualitative section, with semi-structured interview and open and central coding, the behavioral symptoms of poor structural knowledge were identified and a questionnaire was developed and in the quantitative section, the psychometric features of the questionnaire were examined. The study sample in the qualitative section, using the targeted method available (the desire to cooperate), was selected by 10 people to saturate the opinions. In the quantitative section, 20 schools with 37 sixth grade classes with 1073 student were selected by clustering method. In the qualitative section, an open-ended interview and in the quantitative section, the researcherchr('39')s test of "behavioral signs of knowledge dysfunction" was used. The tools of the present study are: The researcher-made questionnaire "Knowledge Behavioral Signs of Knowledge Construction" (2019). Data analysis was performed by exploratory factor analysis and confirmatory factor analysis.

    Results

    Results showed that 26 open codes and 7 central codes obtained and seven elemens are behavioral signs of poor structural knowledge of mathematical: Lack of communication channel with teacher, Unusual classroom setting (Lack of visibility of the teacher), escape from position (lesson and question), class restlessness, disorientation and decentralization, divert the classroom process, and reactions When teaching a new topic. Also, the content validity with CVR index and structural validity of the questionnaire were confirmed by exploratory and confirmatory factor analysis, and Cronbachchr('39')s alpha coefficient showed high internal reliability for the whole questionnaire and its components.

    Conclusions

    The results showed that there is poor structural knowledge of mathematical in students and its behavioral symptoms can be identified and providing the ground for correcting.

    Keywords: Poor structural knowledge of mathematical, behavioral symptoms, knowledge structure
  • Sadegh Hasannia, Kiumars Farahbakhsh*, Masoomeh Esmaeeli, Mohammad Asgari, Ebrahim Naeemi Pages 1097-1114
    Background

    Numerous studies have been conducted on marriage and the causes of conflict in coupleschr('39') relationships. But attention to the concept of Mandatory Change in marital relationships, meaning not accepting, not coming to terms with the oneness of the other party, and extreme and compelling efforts to change onechr('39')s spouse, has been neglected in the research literature.

    Aims

    The aim of the present study was to provide a conceptual model of Mandatory Change in marriage, including the emergence of this concept, the study of effective factors, intervening conditions, contexts and the process of its formation, selective strategies of the parties in the face of this communication pattern and its consequences in relationships. It was a couple.

    Method

    Method Qualitative research method and foundation data theory were used. The statistical population includes all young couples in Tehran who lived together for a maximum of 6 years in 1998. Among the available individuals, 23 were selected by theoretical sampling method and examined by in-depth interviews of their biological experience.

    Results

    From the open coding process, 273 concepts and 22 categories were finally identified and extracted. The categories obtained from the central coding flow, in six categories, include: the central category of Mandatory Change "the requirement of change and control"; Alichr('39')s circumstances include "a superficial knowledge of himself, the other party, and the family background and the environment in which the person was raised; "Seduction and deception, poor gender awareness and lack of realism." Interfering conditions such as "poor interpersonal mentality"; Understanding and cultural considerations, low emotional intelligence, poor expression, vague communication. The underlying conditions include "heterogeneity in individual characteristics, family characteristics and social and cultural contexts"; Strategies such as "avoidant emotional responses such as negative criticism, avoidance criticism, emotional deterrence, detachment, deviant provision, distance and reading with difficult circumstances" and consequences such as "identity threat, discrediting, psychological trauma, conflict and tension, seal Coldness and Detachment.

    Conclusions

    By informing people about marriage and young couples about the nature and harmful aspects of this concept, as well as teaching them the skills to deal with it effectively, we can prevent the flow and stop its vicious and progressive cycle. He acted on the couplechr('39')s relationship.

    Keywords: Mandatory change, couple relationships, young couples, phenomenal analysis, communication injuries
  • Abdolbaset Mahmoudpour, Mohamad Darba, Sahar Khanjani Veshki*, Shima Pasha Pages 1115-1124
    Background

    Numerous studies have examined academic competence, parenting styles, perceived self-efficacy, and emotion regulation. But research that focuses on predicting academic achievement based on parenting styles, perceived self-efficacy, and student emotion regulation has been neglected.

    Aims

    The aim of this study was to predict studentschr('39') academic competence based on parenting styles, perceived self-efficacy and emotion regulation.

    Method

    The research method was descriptive correlational. The statistical population of the study included all male high school students in the city of Karaj in the academic year of 1398-1399. 320 students were selected by multi-stage cluster sampling. The present research instruments were DiPerna and Elliottchr('39')s (1999) Curriculum Assessment Scale, Bamrindchr('39')s Childhood Styles Questionnaire (1972), Sherrchr('39')s General Self-Efficacy Questionnaire (1982), and Gross & Johnchr('39')s Emotional Regulation Questionnaire (2003). Data analysis was performed using correlation coefficient and regression simultaneously.

    Results

    There is a significant positive relationship between authoritarian parenting style, perceived self-efficacy and emotional market marketing with academic competence (p< 0/05). There was also a significant negative relationship between authoritarian parenting style and academic competence (p< 0/05). The results of multiple regression analysis showed that the The variables of parenting style, perceived self-efficacy and emotion regulation have the ability to predict 60% of academic competence.

    Conclusions

    Parenting styles, perceived self-efficacy, and emotion regulation were able to predict academic competence among students.

    Keywords: Academic competence, parenting styles, perceived self-efficacy, emotion regulation, students
  • Marzieh Sherkat, Mehrdad Kalantari*, Masoud Azarbayejani, Mohamad Reza Abedi Pages 1125-1140
    Background

    Previous studies have examined the effectiveness of spiritual intelligence on psychological well-being. But there is a research gap between comparing the effectiveness of spiritual intelligence education based on Qurchr('39')anic teachings and spiritual intelligence education based on Bowellchr('39')s view of studentschr('39') psychological well-being.

    Aims

    The purpose of the present study was to compare the effectiveness of spiritual intelligence training based on Quranic teachings and spiritual intelligence training based on Bowellchr('39')s view on psychological well-being of Isfahan students.

    Method

    The research was quasi-experimental with pretest, posttest, followup with control group (unequal groups). The statistical population included all students of the University of Isfahan (15171 people) in the academic year 2017-2018. Fifty-five of these students were randomly selected as random samples and 40 randomly assigned to experimental groups (20 in the group based on Quranic teachings and 20 in the Bawl perspective group) and 15 in the control group. Were replaced. The tools of the present study are: sessions of teaching spiritual intelligence based on Quranic teachings (2020), teaching spiritual intelligence based on Bowlchr('39')s point of view (2004) and Riffchr('39')s psychological well-being questionnaire (1989). Data analysis was performed using covariance analysis method.

    Results

    Both spiritual intelligence trainings based on Quranic teachings and based on Bowlchr('39')s view had a significant effect on studentschr('39') psychological well-being (P< 0/05). There was no significant difference between the two views in terms of the effect on psychological well-being (P< 0/05).

    Conclusions

    Students who participated in the teaching of spiritual intelligence based on Quranic teachings and the teaching of spiritual intelligence based on Bowlchr('39')s view gained higher psychological well-being.

    Keywords: Spiritual intelligence, quranic teachings, bowell's view, psychological well-being
  • Abdollah Hashemi Jashni, Rasoul Roushan*, Hassan Ahadi Pages 1141-1148
    Background

    Numerous researches have been done on the effect of two exposure and response prevention and acceptance and commitment-based treatment on depression and quality of life in patients with obsessive-compulsive disorder but compared the effect of these two treatments on reducing the severity of symptoms. Obsessive-Compulsive Disorder There is a research gap.

    Aims

    The aim of this study was to compare the efficacy of exposure therapy and prevention of response and group acceptance and commitment therapy in reducing the severity of specific symptoms in patients with obsessive-compulsive disorder.

    Method

    This was a quasi-experimental study with pre-test and post-test design with control group. Statistical population included all patients with obsessive-compulsive disorder referring to counseling centers in Shiraz in 2018. Sixty subjects were selected by purposive sampling method and were randomly divided into three groups (20 persons), two experimental groups and one control group. Research instruments include: Obsessive-Compulsive Disability Test: Hodgson & Rachman (1977), Commitment and Acceptance Therapy Sessions (Narimani et al., 2016), and Exposure and Response Prevention Therapy Sessions (Narimani et al., 2016). The data were analyzed using analysis of covariance.

    Results

    There was a significant difference between the two groups in the post-test in all specific symptoms (infection, examination, suspicion and impulse control). Both groups showed a significant decrease compared to the control group. However, exposure therapy and response prevention group had a significant and significant decrease compared to the intervention (P< 0/001).

    Conclusions

    Two treatments, exposure and response prevention and treatment based on acceptance and commitment, reduced the symptoms of patients with obsessive-compulsive disorder.

    Keywords: Acceptance, commitment therapy, exposure, response prevention, patient symptoms, obsessive-compulsive disorder
  • Maryam Sasanian, Abbas Khorshidi*, Fatemeh Hamidifar, Asghar Moshabbaki, Alireza Araghieh Pages 1149-1162
    Background

    Organizational culture plays a role in human behavior and is one of the most important concepts in behavioral sciences. But so far it has not been fully evaluated.

    Aims

    To present a model of organizational culture of primary schools in Alborz province.

    Method

    The research was a qualitative one. The statistical population consisted of education experts and professors of Alborz province. Thirty people were selected by purposeful sampling method. Research tools include: reviewing national and international documents related to the subject and semi-structured exploratory interviews. Data analysis was done using the data base and coding method (open, axial and selective).

    Results

    The factors affecting the organizational culture of elementary schools are: organizational structure, organizational goals, human capital, leadership, strategy, social capital, organizational environment, organizational technology and psychological capital.

    Conclusions

    Dimensions of organizational structure, organizational goals, human capital, leadership, strategy, social capital, organizational environment, organizational technology, and psychological capital influence the organizational culture of primary schools.

    Keywords: Organizational culture, principals, primary schools
  • Parastou Taghavi Dinani, Faribourz Bagheri*, Javad Khalatbari Pages 1163-1174
    Background

    Divorce is a phenomenon that is increasing rapidly in todaychr('39')s societies and has profound economic, social, psychological effects on divorced men and women. But the main point is that the qualitative study of formulating a model of divorce in the cultural and social context of Tehran has so far been neglected.

    Aims

    To develop a model of divorce in the cultural and social conditions of Tehran.

    Method

    The research was a qualitative one based on the data base method. The statistical population of this study included all divorced men and women who referred to welfare in district 10 of Tehran. A sample of 15 divorced individuals was selected through available sampling and semi-structured interviews. The tools are: Semi-structured interview. For data analysis, Strauss and Corbin (1998) method was used.

    Results

    620 codes were extracted out of which 553 were post-marriage and 67 were pre-marriage. After marriage, socioeconomic, economic, psychological and pre-marriage dimensions of psychological factors were considered.

    Conclusions

    Indicators in each of the components of the above categories can be chained, together with other categories, can lead to formal divorce, causation or intervention.

    Keywords: Divorce, social cultural conditions
  • Zohreh Shafiei, Ilnaz Sajadian*, Mohammad Ali Nadi Pages 1175-1184
    Background

    Academic vitality, academic self-regulation and Academic engagement are variables which can play a dramatic role in academic achievement of the students; however, does schema therapy help the improvement of academic vitality, academic self-regulation and Academic engagement of the students?

    Aims

    The present study was conducted aiming to investigate the effectiveness of schema therapy on academic vitality, academic self-regulation and Academic engagement of the students.

    Method

    The present study was quasi-experimental with pretest, posttest, control group and two-month follow-up stage design. The statistical population of the present study included the students at the state universities in Tehran in academic year 2017-18. 30 students were selected through purposive sampling method and they were randomly replaced into experimental and control groups (each group of 15). The experimental group received schema therapy intervention during 8 sessions of 90 minutes during two months. Academic vitality questionnaire (Martin and March, 2008), academic self-regulation questionnaire (Savari, Arabzadeh, 2012) and Academic engagement questionnaire (Fredericks, Blumenfeld, Paris, 2004) were used. The data from the study were analyzed through MANCOVA.

    Results

    The results showed that schema therapy has significantly influenced academic vitality, academic self-regulation and Academic engagement of the students (p< 0/001).

    Conclusions

    According to the findings of the present study it can be concluded that through employing techniques such as training coping styles, making communication between present problems and schemata, prioritization and specifying most problematic academic behaviors and offering appropriate behavioral methods, schema therapy can be applied as an efficient method to improve academic vitality, academic self-regulation and Academic engagement of the students.

    Keywords: Academic vitality, academic self-regulation, Academic engagement, schema therapy
  • Alireza Saberi Noughabi, Ali Maghool*, Ahmad Akbari, Mehdi Jabbari Noughabi Pages 1185-1196
    Background

    Nowadays, educational management deals with many issues such as the future and its prospects, organizational changes and emerging businesses that require serious attention from management scholars and experts. Paying attention to the element of futures and futurism in educational management studies, in todaychr('39')s business world and its rapid changes, will greatly contribute to the dynamics and development of educational management that has been overlooked so far.

    Aims

    The future of educational management studies was modeled by scenario modeling and global business networking model.

    Method

    The research was qualitative. The statistical population of the study consisted of educational management thinkers and experts who simultaneously had expertise and experience in future research studies and scenario modeling. The research tool in this study was semi-structured interviews to prioritize effective proponents of future educational management studies. Data analysis was performed using Friedman test and hierarchical analysis.

    Results

    The future of educational management studies were influenced by two main proponents of "mass media" and "cultural identity" (p= 0/027).

    Conclusions

    Interaction of mass media and cultural identity constituted the four "evolutionary", "media", "cultural" and "alienation" scenarios, each of which represented a specific situation of the future of educational management studies.

    Keywords: Futures research, educational management studies, modeling, scenarios, global business networking model
  • Homeira Reisi, Tayebeh Sharifi*, Ahmad Ghazanfari, Maryam Charami Pages 1197-1200
    Background

    Having a child suffering from Cerebral Paralysis (CP) brings about frequent psychological and emotional damages for the mothers that applying appropriate psychological therapies to decrease these damages is a requirement. But does training self-compassion help decreasing social stigma and improvement of distress tolerance in the mothers of the children with CP?

    Aims

    therefore the present study was conducted aiming to investigate the effectiveness of training self-compassion on decreasing social stigma and the improvement of distress tolerance in the mothers of the children with CP.

    Method

    the present research was quasi-experimental with pretest, posttest, control group design and two-month follow-up period. The statistical population of the present study included mothers of the children with CP in the town of Shahrekord in the first quarter of this solar year. 30 mothers of the children with CP were selected through voluntary non-random sampling method and randomly replaced into experimental and control groups (15 mothers in the experimental and 15 in the control group). The experimental group received 10 ninety-minute sessions of training self-compassion during two months. The applied questionnaires in the study included questionnaire of social stigma (Mac and Wook, 2010) and questionnaire of distress tolerance (Simons and Goher, 2005). The data from the study were analyzed through repeated measurement ANOVA.

    Results

    the results showed that training self-compassion significantly influences social stigma and distress tolerance in the mothers of the children with CP (p˂ 0/001). This treatment can reduce the social stigma and improve the distress tolerance of mothers.

    Conclusions

    findings of the present study implied that training self-compassion employing techniques such as training being aware of positive and negative experiences, creating positive experiences through mental visualization training compassion expression and behavior modification through environmental reinforces can be used as an efficient therapy to decrease social stigma and improve distress tolerance in the mothers of the children with CP.

    Keywords: compassion, social stigma, distress tolerance, CP