فهرست مطالب

نشریه بهداشت کار و ارتقای سلامت
سال چهارم شماره 3 (پیاپی 14، پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/07/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • بیژن مقصودلو کمالی، رضا جعفری ندوشن، محمد نوری* صفحات 196-209
    مقدمه

    امروزه مجتمع های تجاری از مهم ترین مراکز خرید شهرها ویکی از زیرساخت های مهم توسعه شهری، به شمار می روند. برای پیشگیری از بروز حوادث و بلایا از جمله آتش سوزی این مراکز، ارزیابی و مدیریت آتش، امری ضروری و حیاتی می باشد. چرا که به دلیل افزایش تراکم جمعیت در آن‎ها و کندی دسترسی ها به فضای خارج و امن هنگام وقوع حادثه، موجبات افزایش تلفات انسانی و خسارات مالی، فراهم خواهد شد. هدف از پژوهش حاضر،  تصمیم سازی راهبردی مدیریت ریسک حریق در مجتمع تجاری آفتاب گرگان با استفاده تز مدل هوش مصنوعی می باشد.

    روش بررسی

    در این مطالعه از نوع تحلیل-کاربردی می باشد که ابتدا کلیه مستندات فنی، اعم از ویژگی های فنی-کالبدی و شهرسازی، سیستم اعلام و اطفاء مجتمع تجاری تحت مطالعه، بررسی شد. آنگاه مولفه های مهم و اثرگذار حاکم بر طرح مزبور شناسایی و با پرسشنامه های دلفی، وزن دهی و مقایسه زوجی گردیده و سپس با استفاده از ماتریس SWOT، استراتژی های چهارگانه طراحی و تدوین و پس از ترسیم درخت سلسله مراتبی برای مدل سازی و تعیین اولویت استراتژی ها آماده گردید.

    یافته ها: 

    با توجه به خروجی مدل سازی‎ های انجام شده در قالب نرم افزارهایMatlab و Neuro-Solution 5، مشخص گردید که در وزن دهی و رتبه بندی استراتژی های هشت گانه طراحی شده، فقط یک استراتژی در هر دو مدل هم رتبه (و واجد اولویت یکسان) شده و سایر سناریوها متفاوت بودند. بنابراین تلفیق استراتژی ها برای مدیریت ریسک حریق، ضروری تشخیص داده شد.

    نتیجه گیری:

     نتایج نشان داد که استراتژی اتخاذ رویکرد مدیریت سیستمی و راهبردی- عملیاتی ریسک حریق در طرح مجتمع تجاری آفتاب (3) گرگان، با اهتمام ویژه نسبت به بهینه سازی فضاهای فیزیکی و سیستم های اعلام و اطفاء حریق و همچنین پیاده سازی نظام طبقه بندی مشاغل و تعالی مستمر نظام HSE-MS و مدیریت بحران، ایده آل ترین استراتژی ممکن می باشد.

    کلیدواژگان: تصمیم سازی راهبردی، ریسک حریق، هوش مصنوعی، مجتمع های تجاری، مدل‎سازی
  • لیانا چهارمحالی، فرزانه گندمی* صفحات 210-222
    مقدمه

    اختلالات اسکلتی-عضلانی، یکی از آسیب‏های شایع ناشی از محیط کار در کاربران رایانه بوده که، با اثرگذاری بر سلامت جسمی و روحی کاربران، سبب افت کیفیت زندگی آنان شده و متعاقبا بهره وری و راندمان کاری آن‏ها ‏را کاهش خواهد داد.

    روش بررسی

    در مطالعه توصیفی-تحلیلی حاضر، 150پرسشنامه نوردیک بین کاربران رایانه ی شهر همدان توزیع شد که از این میان، تعداد110پرسشنامه ، تکمیل و جمع‏ آوری گردید. سپس، براساس معیارهای ورود و خروج مطالعه، تعداد 60 نفر (زن (20n=) و مرد (40(n=) برای بررسی های تکمیلی انتخاب شدند. محیط کار و اختلالات اسکلتی-عضلانی به عنوان متغیرهای مستقل و ابعاد کیفیت زندگی به عنوان متغیر وابسته بررسی شدند. از روش ارزیابی سریع تنش اداری (ROSA)، برای ارزیابی پوسچر کارکنان در محیط کار، از پرسشنامه SF-36 برای بررسی کیفیت زندگی و از پرسشنامه نوردیک جهت ارزیابی اختلالات اسکلتی-عضلانی استفاده گردید. داده های مطالعه، با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22 و آزمون های آماریPearson Correlation Coefficient  و Independent Sample t-test در سطح 0/05تحلیل شدند.

    یافته ‏ها: 

    نتایج نشان داد که، تعداد 3% از کاربران مورد مطالعه در منطقه ایمن، 16% در منطقه هشدار و 78% در منطقه خطر قرار داشتند. همچنین، در زنان، گردن درد (85%) و کمردرد (75%) و در مردان، گردن درد (55%) و کمردرد (52%) شایع‏ترین مواضع درد بودند. نتایج همبستگی پیرسون نشان داد که، ارگونومی محیط کار با بعد فیزیکی کیفیت زندگی رابطه منفی و معنا‏داری داشت (0/042=P و0/026-=R). به علاوه، اختلالات اسکلتی-عضلانی با بعد سلامت عمومی رابطه منفی و معنادار (0/044=P و0/026-=R) و با بعد درد کیفیت زندگی، رابطه مثبت و معنا‏داری (0/022=P و0/29P=) داشت.

    نتیجه ‏گیری:

     براساس یافته ها، ارگونومی محیط کار بر بروز اختلالات اسکلتی-عضلانی و نهایتا سطح کیفیت زندگی کاربران رایانه در محیط ‏های غیراداری و خدمات رایانه ای موثر می باشد.

    کلیدواژگان: کاربران رایانه، ارگونومی محیطی، پرسشنامه ROSA، پرسشنامه Nordic، کیفیت زندگی
  • امیر برخورداری، یزدان محمودیان، فاطمه یوسفی، پیمان زارعی، بهنام مرادی* صفحات 211-239
    مقدمه

     در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی به منظور جلوگیری از وقوع حوادث ناگوار و به حداقل رساندن خطرات غیرمنتظره، بازرسی تجهیزات ازلحاظ وجود یکپارچگی مکانیکی و سرویس دهی ایمن و مداوم تاسیسات امری حساس می باشد. هدف از این مطالعه مدیریت یکپارچه ریسک و دارایی با اجراء  تکنیک بازرسی بر مبنای ریسک در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی می باشد.

    روش بررسی

    در این مطالعه مروری سیستماتیک ابتدا فهرستی از واژگان کلیدی مبتنی بر RBI مشخص گردید و سپس به طور اختصاصی در  پایگاه های اطلاعاتی داخلی و خارجی Science Direct, Magiran, Civilica, PubMed, Google Scholar, SID ،  Scopusو Google Search بدون محدودیت زمانی و با استفاده از کلیدواژه های مدیریت ریسک، احتمال وقوع ازکارافتادگی، مدیریت یکپارچه دارایی ها، بازرسی بر مبنای ریسک، پیامد وقوع ازکارافتادگی، و مدیریت خوردگی مورد جستجو قرار گرفتند. . سپس یافته ها و نتایج پژوهش های تایید شده استخراج و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. در نهایت نتیجه گیری و جمع بندی در خصوص تاثیر این روش در مدیریت یکپارچه ریسک و دارایی ها موردبررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    مرور مطالعات مختلف نشان داد که روش بازرسی بر مبنای ریسک بستر لازم جهت ارتقاء و تدوین استراتژی های نوین بازرسی، تعمیرات و نگهداری، سیستم  مدیریت ریسک تجهیزات و یکپارچگی دارایی ها را در صنایع نفت،گاز و پتروشیمی فراهم آورده است و نقش بسزایی در کاهش سطح ریسک به محدوده های قابل پذیرش داشته است.

    نتیجه گیری:

     با تحلیل نتایج مطالعات مشخص شد که به کارگیری این روش منجر به اجرای موثر مدیریت ریسک و قابلیت اطمینان و مدیریت خوردگی در صنایع نفت،گاز و پتروشیمی می شود. در واقع این روش سیستمی به منظور تضمین ایمنی فرآیند ، افزایش درک ریسک تخریب در جهت مدیریت ریسک های مربوطه و اطمینان از یکپارچگی دارایی را در واحدهای عملیاتی این صنایع فرآهم می آورد.

    کلیدواژگان: مدیریت ریسک، مدیریت خوردگی، احتمال وقوع ازکارافتادگی، بازرسی بر مبنای ریسک (RBI)، پیامد وقوع ازکارافتادگی، مدیریت یکپارچگی دارائی
  • علی وطنی، سید ستار ماندگار*، برات قبادیان، غلامرضا نبی بیدهندی صفحات 240-254
    مقدمه

    ایمنی رفتاری کاربرد روانشناسی رفتاری برای ارتقاء رفتار ایمن در صنایع براساس مشارکت کارکنان بوده و ابزار جمع آوری داده های آن، چک لیست های رفتاری حاوی رفتارهای ایمن و ناایمن کارکنان می باشد. هدف این پژوهش تحلیل ایمنی رفتاری کارکنان در پروژه های بین المللی صنعت نفت، گاز و پتروشیمی (شرکت صنایع پتروشیمی مسجدسلیمان) می باشد.

    مواد و روش ها: 

    این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نوع توصیفی و تحلیلی می باشد. جامعه آماری این پژوهش 589 نفر از کارکنان ایرانی و چینی شاغل در ده بخش مختلف شرکت صنایع پتروشیمی مسجدسلیمان بوده است. ابزار گردآوری در این پژوهش چک لیست استاندارد تارانت بوده که با استفاده از آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نسخه 24 نرم افزار SPSS صورت گرفت.

    یافته ها:

     نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که اختلاف معناداری بین گروه ایرانی و گروه چینی وجود دارد. همچنین رتبه بندی صورت گرفته با استفاده از آزمون فریدمن نشان داد گروه چینی از گروه ایرانی از نظر ایمنی رفتاری بهتر است.

    نتیجه گیری:

     از نتایج اصلی این تحقیق می توان به وجود ایمنی مثبت و قوی در کارکنان که باعث جلوگیری از بروز بسیاری از حوادث شغلی خواهد شد اشاره کرد. به عبارت دیگر یک فرهنگ ایمنی مثبت قوی در بین کارکنان، حرکت سازمانی برای دستیابی به استانداردهای بالاتر ایمنی را تسهیل خواهد کرد.

    کلیدواژگان: ایمنی رفتاری، فرهنگ ایمنی، خطای انسانی
  • ایمان شاکری*، رضا قربانیان، حسین سماواتیان، ابوالقاسم نوری صفحات 255-267
    مقدمه

    دستاوردهای شادکامی در کار به حدی قابل توجه و اثر بخش بوده است که بسیاری از سازمانها را بر آن داشته تا از کاربردهای شادکامی در کار به مثابه یک رویکرد نوین و کارآمد در خلق مزیت رقابتی پایدار برای سازمانها یاد کنند. از این رو بررسی عواملی که منجر به ارتقا شادکامی می شود، حایز اهمیت است. هدف پژوهش حاضر، تعیین و اولویت بندی عوامل موثر بر شادکامی کارکنان جرثقیل های سقفی فولاد مبارکه اصفهان می باشد.

    روش بررسی

    این پژوهش از نوع توصیفی _تحلیلی است. نمونه آماری پژوهش شامل120 نفر از کارکنان جرثقیل های سقفی فولاد مبارکه بود که به صورت تصادفی انتخاب شدند. ‎برای سنجش متغیرهای پژوهش از پرسشنامه های؛ شادکامی اکسفورد، شخصیت نیو، کیفیت زندگی کاری والتون، سلامت عمومی و جمعیت شناختی استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده از ضرایب همبستگی پیرسون، اسپیرمن، تحلیل واریانس یک راهه، تحلیل رگرسیون گام به گام و ‏تحلیل رگرسیون تعدیلی انجام شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که برونگرایی رابطه مثبت و معنادار و روان رنجوری رابطه منفی و معناداری با شادکامی کارکنان دارد (0/05<p). همچنین بین مولفه های کیفیت زندگی کاری و شادکامی نیز رابطه معنادار مثبتی دیده شد (0/01<p). مولفه های مقیاس سلامت عمومی (GHQ) رابطه منفی معناداری با شادکامی کارکنان نشان دادند (0/01<p) اما بین متغیرهای جمعیت شناختی و شادکامی رابطه معناداری به دست نیامد. نتایج تحلیل رگرسیون نیز نشان داد در اولویت بندی این عوامل ابتدا سلامت عمومی و سپس کیفیت زندگی کاری و برخی از متغیرهای جمعیت شناختی به ترتیب بالاترین سهم را در پیش بینی شادکامی کارکنان نشان دادند.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش حاکی از آن بود که مولفه های مربوط به سلامت عمومی و کیفیت زندگی کاری می توانند  تا حد زیادی میزان شادکامی را تبیین کنند.

    کلیدواژگان: شادکامی، کیفیت زندگی کاری، شخصیت، سلامت عمومی
  • احمد چاوشی، فهیمه کرمعلی، حبیب الله رحیمی، سید علیرضا مروجی، مصطفی پویا کیان* صفحات 267-278
    مقدمه

    کارگران خدمات شهری شامل کارگران جمع کننده زباله و کارگران پاکبان می باشد که با طیف وسیعی از خطرات شغلی روبرو هستند. تاکنون گزارشی از حوادث برای این شاغلین منتشر نشده است. لذا در این مطالعه حوادث رخ داده برای کارگران شهرداری کاشان در بازه زمانی 1394 تا 1397 مورد بررسی قرار گرفت.

    روش بررسی

    مطالعه توصیفی- مقطعی حاضر روی حوادث رخ داده شده شهرداری کاشان در بازه زمانی 1394 تا 1397 صورت گرفته است .برای هر حادثه چک لیست ساخته شده توسط محقق از اطلاعات پرونده ی معاینات دوره ای و فرم حوادث شغلی تکمیل شد. آمار توصیفی و تحلیلی برای بررسی داده ها استفاده شده است.

    یافته ها

    از 95 حادثه شغلی،2 مورد حادثه منجر به فوت، شده است. کارگران جمع کننده زباله 69/5% بیشترین حوادث را داشتند. افراد با سابقه کار یک سال 45/26%، افراد با تحصیلات ابتدایی 43/2 %و حادثه دیدگان با 2 فرزند 32/6% که در گروه سنی 30 تا 39 سال هستند بیشترین حوادث را داشتند. بیشترین عامل و نوع حادثه به ترتیب فرورفتن اجسام تیز و برنده در دست و پا 26/3% و ضرب دیدگی 50/5% است. بیشترین حوادث بر روی اندام ها (دست و پا) اتفاق افتاده است. ارتباط معنی دار آماری بین علت و پیامد حادثه وجود دارد(0/001=p).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد کارگران خدمات شهری، از صدمات شغلی ضرب دیدگی و پارگی رنج می برند که نیاز به اقدامات بهداشتی دارد. با توجه به اینکه استفاده از تجهیزات حفاظت شخصی عامل مهم جلوگیری از آسیب های شغلی است، از این رو تهیه و استفاده از این وسایل متناسب با کار توصیه می شود.

    کلیدواژگان: حادثه شغلی، کارگران خدمات شهری، پاکبان
  • علی محمد کرم پور، حجت الله کاکایی، زهرا زرگوش*، حجت الله حاجی زاده، حکیم بکری زاده، علی عباس حسنی صفحات 279-289
    مقدمه

    اختلالات اسکلتی-عضلانی چند علتی هستند و تحت تاثیر عوامل مختلفی ایجاد می شوند. در شغل دندانپزشکی با توجه به وضعیت قرارگیری بدن ریسک ابتلا به اختلالات اسکلتی-عضلانی زیاد می باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی در دندانپزشکان شهر ایلام انجام شد.

    روش کار

    مطالعه حاضر از نوع توصیفی-تحلیلی می باشد که، وضعیت های انجام کار دندانپزشکان شاغل در مراکز بهداشت ایلام با روشRULA  ارزیابی شد. میزان شیوع اختلالات اسکلتی و عضلانی نیز با استفاده از پرسشنامه استاندارد نوردیک (Nordic) جمع آوری گردید. پوسچرهای دندانپزشکان در حین کار با استفاده از دوربین عکاسی ثبت گردید و پرتکرارترین پوسچرها انتخاب و با روش RULA واکاوی گردیدند. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 22 و با استفاده از آزمون کای دو و سطح معنی داری 0/05p< صورت گرفت.

    نتایج

    در این مطالعه 18دندانپزشک با میانگین سنی39/2با دامنه (47-25) سال شرکت داشتند که از این تعداد 16/7% (3 نفر) زن و83/3% (15نفر) مرد بودند. شیوع 12 ماهه اختلالات در نواحی مختلف بدن مخصوصا کمر 77/8% ،گردن و پشت هر دو 66/7 %، زانو ها 38/9% بوده است. نتایج حاصل از RULA نشان داد که 16/7٪ افراد در سطح اولویت اقدام اصلاحی 2 و83/3٪ افراد در سطح اولویت اقدام اصلاحی 3 قرار داشتند.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج بدست آمده به علت درد در نواحی مختلف بدن، دندانپزشکان روزهای زیادی را غیبت از کار و فعالیت های روزانه داشته اند. از این رو قرار دادن برنامه های آموزشی و ورزشی می تواند در جهت پیشگیری از اختلالات اسکلتی عضلانی کمک کننده باشد.

    کلیدواژگان: اختلالات اسکلتی-عضلانی، دندانپزشکان، پرسشنامه ی نوردیک، RULA، ایلام
  • الهام سلورزی، زهرا زمانیان* صفحات 290-300
    مقدمه

    در طول دهه های اخیر تغییرات عمیقی در ماهیت شغل ها رخ داده است بطوریکه بر سلامت افراد شاغل تاثیراتی داشته است. اندازه گیری درک و احساس افراد از سلامتی خودشان اهمیت دارد. مطالعه حاضر با هدف بررسی سطح سلامت عمومی کارکنان حسابدار دانشگاه علوم پزشکی شیراز و برخی عوامل مرتبط با آن انجام گرفت.

    روش بررسی

    این مطالعه از نوع مقطعی (توصیفی-تحلیلی) می باشد. جامعه آماری را کلیه حسابداران دانشگاه علوم پزشکی شیراز تشکیل داده اند. روش تعیین حجم نمونه سر شماری و به تعداد 50 نفر حسابدار و 50 نفر غیر حسابدار انجام شد. روش جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه های مشخصات دموگرافیک و پرسش نامه استاندارد سلامت عمومیGHQ-28  انجام شد. با استفاده از آمار توصیفی- تحلیلی و نرم افزار SPSS.V19 نتایج مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج مطالعه ارزیابی سلامت روان نشان داد که در مجموع 53 درصد از کل شرکت کنندگان در مطالعه حداقل در یکی از حیطه های سلامت عمومی دارای اختلال بوده اند. همچنین در بین حیطه های مختلف سلامت عمومی، شایع ترین اختلال افسردگی و کمترین شیوع مربوط به سلامت جسمی بوده است. 

    نتیجه گیری

    با توجه به شیوع نسبتا بالای اختلالات روانی(اضطراب و افسردگی) در حسابداران نسبت به غیر حسابداران مورد مطالعه، پیشنهاد می گردد برنامه ریزی لازم در زمینه مهارت های فردی و ماکروارگونومی به منظور افزایش توانمندی ها و ظرفیت روانشناختی آنان  صورت گیرد.

    کلیدواژگان: سلامت عمومی، حسابداران، GHQ، ارگونومی
|
  • Bijan MAGHSOUDI KAMAL, Reza JAFARI NODOUSHAN, Mohammad NOURI* Pages 196-209
    Introduction

    Today, commercial complexes are among the most important shopping centers in cities that account for one of the most important urban development infrastructures. Evaluation and management of fire is essential to prevent accidents and disasters such as fires. Due to the increased population density and slow access to safe and secure outdoor space during the disaster, human casualties and financial losses have increased. The aim of this study was to make strategic decisions in fire risk management in Aftab Gorgan commercial complex using artificial intelligence model.

    Method

    In this study,  all technical documentation, including technical-physical and urban properties as well as notification and extinguishing system of the commercial complex under study were investigated. Later, the important and influential components of the design were identified, paired, weighted, and compared using Delphi questionnaires. In the next stage,  the SWOT matrix was applied and quadratic strategies were designed and modeled after designing a hierarchical tree to model and prioritize the strategies.

    Results

    According to the outputs of the performed modeling using Matlab and Neuro-Solution 5 software, we found that in weighting and ranking of the eight designed strategies, only one strategy was ranked (and has equal priority) in both models and other scenarios were different. Therefore, integrating strategies for fire risk management was considered essential.

    Conclusion

    The findings showed that the strategy of adopting the systematic and strategic-operational management approach of fire risk in Gorgan Aftab 3 Complex design were the most ideal possible strategies. This was due to the special attention paid to optimization of physical spaces and fire alarm systems as well as implementation of business classification and continuous excellence system of HSE-MS and crisis management.

    Keywords: Strategic Decision Making, Fire Risk, Artificial Intelligence, Business Complexes, Modeling
  • Liana CHAHARMAHALI, Farzaneh GANDOMI* Pages 210-222
    Introduction

    Musculoskeletal disorders are one of the most common injuries among computer users, which probably affect the quality of life (QOL) and efficiency.

    Methods

    In this descriptive-analytical study, 150 Nordic questionnaires were distributed among computer users in Hamedan province and a total of 110 questionnaires were collected. Later, 60 participants (female: n=20 and male: n=40) were evaluated based on the inclusion and exclusion criteria. Musculoskeletal disorders and workplace ergonomic principles were considered as independent variables and quality of life dimensions were investigated as the dependent variables. Rapid Office Strain Assessment (ROSA) was applied to evaluate workplace ergonomic, Nordic questionnaire was administered to evaluated musculoskeletal disorders, and SF-36 was used to assess QOL. Data were analyzed using SPSS software version 22. Independent t-test and Pearson correlation coefficient were also run to analyze the data.

    Results

    According to the findings, 3% of users were in the safe zone, 16% in the alert zone, and 78% in the danger zone. The findings also showed that the most common pain segments were neck pain (85%) and back pain (75%) in women, but neck pain (52%) and back pain (55%) in men. Additionally, the results showed that ergonomics of the workplace has a negative and significant relationship with the physical dimension of QOL (R=-0/26, P=0/042). Musculoskeletal disorders have a negative and significant relationship with the general health dimension (R=-0/29, P=0/022) and with the pain dimension of the QOL (R=0/29, P=0/022). Moreover, a negative and significant relationship was observed between QOL and BMI (R=-0/49, P=0/001).

    Conclusion

    Based on the results, workplace ergonomics has an effect on the incidence of musculoskeletal disorders and ultimately the QOL of computer users in non-office environments and computer services

    Keywords: Computer users, Ergonomics, Rapid Office Strain Assessment, Quality of life
  • Amir BARKHORDARI, Yazdan MAHMOUDIAN, Fateme YOUSEFI, Peyman ZAREI, Behnam MORADI* Pages 211-239
    Introduction

    To prevent accidents and minimize the risk of unexpected disasters in the oil, gas, and petrochemical industries, an inspection of equipment in terms of mechanical integrity and safe and consistent service providing are of utmost importance. The purpose of this study is integrated risk and asset management by implementing risk-based inspection techniques in the oil, gas, and petrochemical industries.

    Methods

    Firstly, this systematic review study identified a list of keywords based on RBI and then exclusively on the internal and external databases of Science Direct, Pub med, Google Squalor, SDI, Google Searcher, and Scopus without a time limit. Afterward, keywords, including risk management, probability of failure, asset integrated management, risk-based inspection, consequences of failure, and corrosion management, were searched.

    Result

    A review of various studies showed that the risk-based inspection approach provided the necessary platform for upgrading and formulating new inspection, repair, maintenance, equipment risk management systems and asset integration in the oil, gas, and petrochemical industries and played a significant role in reducing the risk levels to its acceptable limits.

    Conclusion

    By analyzing the results of studies, it was found that using this method will lead to the effective implementation of risk management, reliability, and corrosion management in oil, gas, and petrochemical industries. In fact, the system intended to provide process safety, increase risk perception of damage in line with the respective risk management, and ensure the integrity of the assets in operational units.

    Keywords: Risk management, Corrosion management, Probability of failure, Risk-based inspection (RBI), Consequences of failure, Asset integrity management
  • Ali VATANI, Seyed Sattar MANDEGAR*, Barat GHOBADIAN, GholamReza NABI BIDHENDI Pages 240-254
    Background

    Behavioral safety and behavioral psychology is used to promote safe behavior in industries based on employee participation, and its data collection tool is behavioral checklists that contain safe and unsafe employee behaviors. The purpose of this study was to analyze the behavioral safety of employees in international projects of the oil, gas, and petrochemical industry (Masjed Soleyman Petrochemical Company).

    Materials and Methods

    The research method is descriptive and analytical in terms of purpose. The statistical population of this study was 589 Iranian and Chinese employees working in ten different departments of Masjed Soleyman Petrochemical Company. The tool for collecting data in this study was the standard tarantula checklist that was confirmed by Cronbachchr('39')s alpha. Data were analyzed by SPSS software, version24.

    Results

    The results of this study showed that there is a significant difference between Iranian and Chinese groups. The Friedman test also showed that Chinese group is better than Iranian group in behavioral safety.

    Conclusion

    The main results of this study are the positive and strong safety of the staff that will prevent many occupational accidents. In other words, a strong positive safety culture among employees will facilitate the organizational drive to achieve higher safety standards.

    Keywords: Behavioral Safety, Safety Culture, Human Error
  • Iman SHAKERI*, Reza HORBANIAN, Hosein SAMAVATIAN, Aboghasem NOURI Pages 255-267
    Introduction

    The achievements of happiness at work have been so significant and effective that it has convinced many organizations to mention the applications of happiness at work as a new and efficient approach to create a sustainable competitive advantage for organizations. It is essential to examine the factors that increase happiness. This research aims to identify and prioritize the factors affecting the happiness among the ceiling cranes staff of Isfahan Mobarakeh Steel Company.

    Methods

    This research is a descriptive-analytical study. The statistical sample of the study consisted of 120 randomly selected employees of Mobarakeh Steel ceiling cranes. To measure variables used, the Oxford Happiness Questionnaire, the NEO Personality, Waltonchr('39')s Quality of Work Life, General Health, and Demographic Questionnaires. Data analysis used the Pearson correlation coefficients, Spearman, One-way analysis of variance (ANOVA), stepwise & moderated regression analysis.

    Results

    The findings showed a significant positive relationship between employee happiness and extraversion and a significant negative relationship between employee happiness and neuroticism (p<0/05). Also, a significant relationship between the components of the quality of work-life and happiness was found (p<0/01). Components of GHQ showed a negative correlation with employee happiness (p<0/01). There was no significant relationship between demographic variables and happiness. Regression analysis showed that general health, the quality of working life, and some demographic variables had the highest share in predicting the staff’s happiness, respectively.

    Conclusion

    The results showed that the components of the quality of working life and general health have an essential role in predicting happiness.

    Keywords: happiness, quality of working life, personality, general health
  • Ahmad CHAVOSHI, Fahimeh KARAMALI, Habiballah RAHIMI, Alireza MORAVVEJI, Mostafa POUYAKIAN* Pages 267-278
    Introduction

    Urban sanitation workers, including waste disposal workers and street cleaners, are exposed to a wide range of occupational hazards and accidents. No study regarding such accidents has been carried out so far in Kashan city. Therefore, the incidents that occurred for this group of workers at the Kashan municipality from 2015 to 2018 were examine in this study.

    Methods

    This is a descriptive cross-sectional study. Demographic data and injury data were collected through periodic medical examination reports of workers who were injured in a work-related accident during the period of this study. Also, official accident forms completed by authorities were used for gathering information about the accidents. Descriptive and analytical statistics were utilized to analyze data.

    Results

    Two out of 95 occupational accidents resulted in death. Garbage collection workers (69.5%) had the highest amount of accidents. Among those, individuals who were involved in accidents, those who had work experience of one year (45.26%), those who had primary school education (43.2%), those having two children (32.6%), and were in the age group of 30 to 39 years had the highest number of accidents. The most common cause and type of accidents were the sharp objects injuries into hands and feet (26.3%) and sprains/strains (50.5%). Most accidents injured limbs (hands and feet). There was a statistically significant correlation between the cause and effect of accidents (P = 0.001).

    Conclusion

    The results demonstrated that urban sanitation workers suffer from occupational injuries more commonly from bruises and sprains/strains that require medical interventions. The application of personal protective equipment (PPE) is widely accepted as an essential factor in preventing occupational injuries. Therefore, the application of this equipment is recommended.

    Keywords: Occupational accidents, Urban sanitation workers, Sweeper
  • Ali Mohammad KARAMPOOR, Hojatollah KAKAEI, Zahra ZARGOSH*, Hojatollah HJIZADEH, Hakim BKRI, Ali Abbas HASANI Pages 279-289
    Introduction

    Musculoskeletal disorders are multi factorial phenomena and they are developed  under the influence of several causes  . Dental jobs involve  risk factors that result in  musculoskeletal disorders, generally  they are divided in to four categories including morphological factors, genetic factors, social factors, psychological factors and biomechanical. In this study regarding  the specific bodily  position of the dentists during their work a survey  has been  carried out on the prevalence of musculoskeletal disorders in Ilam city dentists.

    Methods

    In this descriptive analytical study the positions of dentists  working in Ilam city health centres during their work with RULA have been assessed. Skeletal and muscular disorders prevalence rate has been determined by using(Nordic) standard questionnaire

    Results

    In this study 18 dentist have participated with the mean age of  39/2 years and with the range of  (25 - 47) years of age , from this number  7/16% were  (3 women) and 83/3% were (15 men). The  12 months prevalence of disorders  in different regions of the body were particularly located in the waist  77/8% , both neck and back 66/7 % ,  and the knees 38/9% respectively. The findings obtained from RULA showed that 16/7٪ persons were at the priority correction action level 2 and  83/3٪ persons  were at the priority correction action level 3.

    Conclusion

    According to the achieved  results due to the pain in different body regions, the dentists  have missed many days of work and daily activities ,therefore designing sports and training programs can be helpful in the prevention of musculoskeletal disorders.

    Keywords: musculoskeletal disorders - Nordic questionnaire - RULA
  • Elham SALVARZI, Zahra ZAMANIAN* Pages 290-300
    Introduction

    In recent decades, there have been profound changes in the nature of jobs that have had an impact on employees’ health. It is important to measure people’s perceptions and feelings about their health. This study aimed to evaluate the general health level of the accountant staff of Shiraz University of Medical Sciences and some related factors.

    Methods

    This study is cross-sectional (descriptive-analytical). The statistical population consists of all accountants of Shiraz University of Medical Sciences. 50 accountants and 50 non-accountants were chosen with census method as the sample size. Data collection method was performed using demographic characteristics questionnaire and GHQ-28 standard general health questionnaire. Finally, the results were analyzed using descriptive-analytical statistics and SPSS ver. 19 software.

    Results

    The results of the mental health assessment showed that entirely 53% of the total study participants had a disorder in at least one area of public health. Also, among different areas of public health, the most common disorder was depression, and the lowest prevalence was related to physical health.

    Conclusion

    Due to the relatively high prevalence of mental disorders (anxiety and depression) in accountants compared to non-accountants studied, it is suggested that the necessary planning provided in the field of individual skills and macro-ergonomics to increase their capabilities and psychological capacity.

    Keywords: General health, Accountants, GHQ, Ergonomics