فهرست مطالب

مجله زیست شناسی جانوری
سال سیزدهم شماره 1 (پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/08/17
  • تعداد عناوین: 10
|
  • الهام اسفندیاری غریبوند، عبدالحسن دولاح* صفحات 1-11

    استفاده از فعالیت های بدنی و گیاهان دارویی برای درمان بیماری های روان شناختی از جمله اضطراب و استرس سابقه دارد. هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر تمرین شنا و مصرف اسانس لیموترش بر میزان اضطراب موش های سوری نر بالغ می باشد. بدین منظور 40 سر موش سوری نر با وزن 5 ±40 گرم مورد مطالعه قرار گرفت. موش ها به طور تصادفی به 4 گروه شامل گروه کنترل، گروه شنا، گروه دریافت کننده اسانس لیموترش و گروه تمرین شنا + مصرف اسانس لیموترش تقسیم شدند. تمرین شنا شامل چهار هفته شنا در آب با دمای 25-27 درجه سانتی گراد به مدت 30 دقیقه در هر جلسه و پنج جلسه در هفته بود و اسانس لیمو با دوز 50 میلی گرم بر کیلوگرم روش گاواژ تجویز گردید.رفتارهای اضطرابی به وسیله آزمون رفتاری ماز بعلاوه ای شکل مرتفع و جعبه باز ارزیابی شد. نتایج این مطالعه نشان داد تجویز توام اسانس لیمو و ورزش افزایش معنی داری بر مدت زمان تعداد دفعات در حاشیه بودن و مرکز بودن (05/0 <p) و کاهش معنی داری بر تعداد دفع نسبت به گروه کنترل داشته است (001/0p < /em> <).یافته ها نشان داد که تجویز تمرین شنا به تنهایی و توام با اسانس لیمو رفتارهای اضطرابی را کاهش می‏دهد.

    کلیدواژگان: لیموترش، تمرین شنا، اضطراب، موش سوری
  • الهه دیانتی، ویدا حجتی*، جینا خیاط زاده، سعیده ظفر بالانژاد صفحات 13-22
    زیست سازگاری و پایداری نانوذرات اکسید روی (ZnO NPs) سنتز شده با استفاده از گیاهان به دلیل کاربردهای گسترده آن در زمینه های زیست پزشکی، صنعتی، تصویربرداری سلولی و بیوسنسور، یک زمینه تحقیقاتی جالب در زمینه نانو فناوری می باشد. مطالعه حاضر شامل سنتز سبز نانوذرات پایدار اکسید روی با استفاده از  استات روی و عصاره آبی زردچوبه به عنوان یک عامل کاهنده می باشد. در این بررسی مشخصه یابی، فعالیت های آنتی اکسیدانی و سیتوتوکسیک نانوذرات سنتز شده با استفاده از روش های مختلف مورد بررسی قرار گرفت. ابتدا نانوذرات با روش سبز سنتز شدند و خصوصیات نانوذرات روی سنتز شده با استفاده از تکنیک های مختلف طیف سنجی و میکروسکوپی بررسی شد. ارزیابی فعالیت فعالیت آنتی اکسیدانی با استفاده از روش سنجش میزان مهار رادیکال های ازاد DPPH و فعالیت سمیت سلولی در سلول های فیبروبلاست با روشMTT انجام شد. درگیری ترکیبات فعال زیستی کورکومین در تثبیت نانوذرات اکسید روی توسط FTIR تایید شد. میکروسکوپ الکترونی FESEM مورفولوژی نامنظم کروی، میله ای و صفحه مانند را با سطحی ناهموار نشان داد. فعالیت های آنتی اکسیدانی که با استفاده از روش مهار رادیکال آزاد DPPH انجام شده، مقادیر IC50 بالاتر 500 میکروگرم بر میلی لیتر را نشان داد. علاوه بر این، نانوذرات اکسید روی بیوسنتز شده اثرات سمی قابل توجهی را در سلول های فیبروبلاست به روش وابسته به غلظت و زمان نشان دادند. به طور کلی، نانوذرات اکسید روی از طریق یک مسیر سبز پایدار، ساده و سازگار با محیط زیست با استفاده از کورکومین سنتز شد. نانوذرات اکسید روی بیوسنتز شده فعالیت آنتی اکسیدانی و سمیت سلولی نشان دادند.
    کلیدواژگان: سنتز سبز، نانوذرات اکسید روی، آنتی اکسیدان، سمیت سلولی، کورکومین
  • فاطمه رفیق دوست، غلامحسن واعظی*، شهرام شرفی، هومن شجیعی صفحات 23-28
    انزوای اجتماعی از هفته های پس از شیردهی ممکن است باعث تغییر رفتار در حیوانات بالغ شود و از طرفی خمیازه رفتار فیلوژنی و مسری است. این مطالعه در موش نر بالغ انجام شد با هدف تعیین تاثیر استرس انزوای اجتماعی بر رفتار خمیازه در موش صحرایی نر بالغ تیمار شده با مرفین و نالوکسان انجام شده است. تعداد 32 موش صحرایی (21 روز پس از شیر گرفتن) انتخاب شده و موش ها به مدت 6 هفته در قفس های جداگانه با بافرهای پلاستیکی سیاه قرار گرفتند. هشت موش در یک گروه کنترل و بقیه در قفس های انفرادی قرار گرفتند: یک موش نر در هر قفس و آنها را بدین صورت گروه بندی کردیم: گروه کنترل در شرایط اجتماعی که در یک قفس 8 رت قرار داده شد و بعد 6 هفته تزریق سالین با دوز 1 میلی گرم بر کیلوگرم رفتار خمیازه به مدت 60 دقیقه ثبت می گردد. گروه دوم یا انزوای اجتماعی بدون تیمار با آگونیست و آنتا گونیست داروهای اپیوییدی در قفس مجزا که هر قفس یک رت دارد بعد 6 هفته رفتار خمیازه به مدت 60 دقیقه ثبت می گردد. گروه سوم، انزوای اجتماعی بعد 6 هفته تیمار با آگونیست داروهای اپیوییدی (مرفین) با دوز 5 میلی گرم بر کیلوگرم بعد از30 دقیقه به مدت60 دقیقه رفتار خمیازه ثبت می گردد. گروه چهارم، انزوای اجتماعی بعد 6 هفته تیمار با آنتاگونیست مرفین (نالوکسان) با دوز 1 میلی گرم بر کیلوگرم بعد از 30 دقیقه به مدت 60 دقیقه رفتار خمیازه ثبت می گردد. تعداد خمیازه در گروه دریافت کننده مرفین (05/0p < /em> ≤) تفاوت معنی داری نسبت به گروه کنترل (05/0p < /em> ≤) نداشت. همچنین افزایش تعداد خمیازه ها در گروه هایی که نالوکسان دریافت می کردند (001/0p < /em> ≤) وجود داشت. در شرایط انزوی اجتماعی تزریق مرفین باعث تغییر تعداد خمیازه در موش های صحرایی نر نمی شود در حالیکه نالوکسان آنتاگونیست گیرنده ی اوپیوییدی مو، موجب افزایش تعداد خمیازه در شرایط انزوای اجتماعی می گردد.
    کلیدواژگان: مرفین، نالوکسان، استرس اتزوای اجتماعی، خمیازه
  • فرزانه رنگ آمیز، جواد بهارآرا*، خدیجه شاهرخ آبادی صفحات 29-39
    ناباروری، یکی از مشکلات عمده پزشکی در دنیای امروز است. امروزه برخی مطالعات به بیان اثرات ترکیبات فیتواستروژنی در درمان ناباروری پرداخته اند. شبدر قرمز یکی از گیاهانی است که حاوی ترکیبات فیتواستروژنی است. در پژوهش حاضر اثر عصاره برگ شبدر قرمز بر بیان ژن های موثر در فولیکوژنز و تکثیر سلول های گرانولوزا در موش ماده کوچک آزمایشگاهی نژاد NMRI بررسی شده است. در این پژوهش تجربی آزمایشگاهی تعداد 30 سر موش ماده نابالغ 20-18 روزه نژاد NMRI استفاده شد. جهت انجام تجربیات سلول های گرانولوزای فولیکولی جداسازی شدند، سلول های حاصل در محیط in vitro به 6 گروه به صورت تصادفی تقسیم بندی شدند. گروه شاهد (بدون تیمار) و گروه های تجربی با غلظت های (10، 15، 20، 40، 80  میکروگرم بر میلی لیتر) عصاره برگ شبدر قرمز تیمار و زیست پذیری سلول ها از طریق رنگ آمیزی تریپان بلو و رنگ سنجیMTT بررسی شد. همچنین تغییرات بیان ژن های BMP15 وFOXO1 به روش Real Time PCR ارزیابی گردید. نتایج حاصل از رنگ آمیزی تریپان بلو و آزمونMTT  نشان داد با افزایش غلظت و زمان تیمار با عصاره برگ شبدر میزان بقاء سلولی کاهش یافته است. همچنین بررسی سطح بیان ژن های BMP15 وFOXO1  در گروه تیماری 10 میکروگرم بر میلی لیتر با عصاره برگ شبدر قرمز در مقایسه با گروه شاهد به طور معناداری افزایش نشان داد (05/0 > p < /em>). با توجه به اثر عصاره برگ شبدر قرمز بر تکثیر سلول های گرانولوزا و بیان ژن های موثر در فولیکوژنز می توان این گیاه به عنوان کاندید مناسبی برای مطالعات بالینی درمان ناباروری مورد توجه بیشتری قرار گیرد.
    کلیدواژگان: ناباروری، شبدر قرمز، فولیکوژنز، سلول گرانولوزا، ژن BMP15، ژن .FOXO1
  • نجمه سلیمانی، محمدرضا دایر، حسن فریدنوری* صفحات 41-54

    ذرات موجود در ریزگردها رتبه نخست مواد سرطان زا را به خود اختصاص داده اند که مطالعه آنها را ضروری می سازد. نتایج نشان داده است که ذرات با قطر آیرودینامیکی 2.5 و 10 میکرومتر نسبت به سایر ذرات نفوذپذیری بیشتری داشته و از فیلترهای تنفسی عبور کرده و عامل اصلی آسیب زایی هستند. در این مطالعه، تاثیر ریزگردها در شهرهای مختلف استان خوزستان بر سلول های خونی در موش های صحرایی نر مقایسه شد. تعداد 30 سر موش صحرایی بالغ نر در قالب شش گروه برابر، شامل گروه های کنترل، اهواز، رامهرمز، اندیمشک، آبادان و سوسنگرد تقسیم شدند و به مدت دو ماه تحت تیمار قرار گرفتند. نتایج آنالیز سلول های خونی، نشان از افزایش تعداد گلبول های سفید به خصوص لنفوسیت ها در گروه اهواز داشت، در حالی که حجم پلاکت ها با کاهش معنی دار مواجه شد. در اکثر گروه ها کاهش معنی داری در RDW مشاهده شد و مقدار هماتوکریت در دو گروه رامهرمز و سوسنگرد در مقایسه با گروه کنترل افزایش معنی داری را نشان داد. بنابراین ریزگردها به دلیل ترکیب متفاوتی که از نظر فلزات سنگین دارند، تاثیرات متفاوتی بر پارامترهای خونی دارند که این آثار بسته به مقدار و مدت مواجهه با آن متغیر می باشد.

    کلیدواژگان: ریزگردها، ایران، خوزستان، سلول های خونی
  • معصومه علیشاهی*، مریم بنانج، جلال صولتی، رامین حاجی خانی، مصطفی قادری صفحات 55-66
    سیستم گاباارژیک یک سیستم ضد اضطراب در مغز محسوب می شود. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی نقش گیرنده های GABAA و GABAB در رفتارهای شبه اضطرابی ناشی از لیپوپلی ساکاریدها در موش های سوری نر می باشد. در این آزمایش موش ها 2 ساعت بعد از تزریق  LPS موسیمول (05/0، 1/0 و 2/0 میکروگرم بر موش)، بیکوکولین (25/0، 5/0 و 1 میکروگرم بر موش)، باکلوفن (1، 2 و 4 میکروگرم  بر موش)، CGP (8/0, 4/0 , 2/ 0میکروگرم بر موش) و Celebrex را بصورت درون بطنی دریافت کردند. 5 دقیقه بعد از تزریق درون بطنی تست LDB انجام گرفت. این مطالعه نشان داد که موسیمول موجب کاهش معنی دار رفتار اضطرابی در آزمون LDB شد (05/0 > p < /em>). اما تجویز موسیمول و LPS تغییر معنی داری نداشته است (P≥0.05). دوزهای مختلف بیکوکولین و LPS  موجب افزایش معنی دار رفتار اضطرابی در  آزمون LDB شد (05/0 > p < /em>). باکلوفن وCGP به تنهایی و همراه با LPS تغییر معنی داری در رفتار اضطرابی حیوان در  آزمون LDB نداشته است (05/0 > p < /em>). تزریق Celebrex متعاقب LPS موجب رفع رفتار شبه اضطرابی ناشی از تزریق LPS  شد. به طور کلی میتوان گفت رفتارهای شبه اضطرابی در حیوانات دریافت کننده LPS ممکن است ناشی از مهار گیرنده های GABAAو GABABو افزایش سطح فاکتورهای التهابی بافت مغز بوده باشد.
    کلیدواژگان: لیپوپلی ساکارید، رفتار شبه اضطرابی، گابا A، گابا B، جعبه تاریک و روشن
  • محمدرضا فضلی، رضا قراخانلو*، محمدرضا شریعت زاده جنیدی صفحات 67-83

    ورزش کاراته با توجه به شدت و نوع فعالیت آن از جمله فعالیت های شدید و پر برخورد در نظر گرفته می شود. در این نوع فعالیت ها آسیب های متعددی به بدن وارد شده و باعث برهم زدن ظرفیت آنتی اکسیدانی بدن می شود. هدف از پژوهش حاضر بررسی پاسخ نشانگرهای آسیب عضلانی، استرس اکسایشی و آنزیم های آنتی اکسیدانی پلاسمایی در کاراته کاران نخبه به  فعالیت شبیه سازی شده کاراته و مکمل دهی گیاه فرنجیمشک بود. 24 نفر کاراته کار نخبه واجد شرایط به طور تصادفی در دو گروه فعالیت-دارونما (12=n) و فعالیت فرنجیمشک (12=n) تقسیم شدند. فعالیت در نظر گرفته شده بر اساس مسابقات جهانی و اروپایی کاراته بود. گروه های پژوهش در ابتدا در حال استراحت و نشسته خون داده و سپس فعالیت مورد نظر را انجام دادند. خون گیری دوم بلافاصله بعد از فعالیت انجام شد. بلافاصله بعد از خونگیری دوم به آزمودنی های گروه های نامبرده شده به ترتیب 500 میلی گرم کپسول دارونما و فرنجیمشک داده شد. خونگیری سوم یک ساعت و خونگیری چهارم دو ساعت بعد از خوردن کپسول مکمل ها انجام داده شد. سپس از خون ها پلاسما جدا شده و شاخص های CK، LDH، MDA، GPx، TAC و  SOD اندازه گیری شد. بلافاصله بعد از فعالیت شبیه سازی شده کاراته شاخص های آسیب عضلانی و استرس اکسایشی افزایش معنی داری داشت (001/0p < /em> <) و در دوره ریکاوری کاهش خواهند داشت که در گروه ه مصرف کننده مکمل بیشتر بود (05/0p < /em> <). همچنین شاخص های آنتی اکسیدانی بعد از فعالیت افزایش معنی دار پیدا کرد و در گروه های مصرف کننده مکمل این افزایش در دوره ریکاوری همچنان در سطح بالاتری بود (05/0p < /em> <). نتایج نشان داد که مکمل دهی فرنجیمشک در دوره ریکاوری فعالیت تمرینات شبیه ساز کاراته سبب افزایش شاخص های آنتی اکسیدانی و کاهش شاخص های آسیب عضلانی و اکسایشی شد. بنابراین این گیاه می تواند به عنوان یک مکمل به منظور کاهش آسیب، استرس و خستگی برای کاراته کاران پیشنهاد شوند.

    کلیدواژگان: فرنجیمشک، کاراته، شاخص های آنتی اکسیدانی، استرس اکسایشی، آسیب عضلانی منتخب، کاراته کاران نخبه
  • الهام قدوسی دهنوی، محمد ارجمند*، رضا حاجی حسینی، زهرا زمانی، سیما نصری صفحات 85-100
    نوشیدنی تخمیری که به طور سنتی حاصل  تخمیر چای شیرین توسط قارچ کامبوچا است، دارای اثرات سودمندی در درمان بسیاری از بیماری ها به ویژه سرطان است. هدف از مطالعه ی حاضر بررسی اثرات فرکشن های مختلف چای بر میزان تکثیر و آپوپیتوز بر سلول های سرطان کلون، HT-29 است. در مطالعه تجربی حاضر، میزان بقاء و تکثیر سلولی فرکشن های حلال چای کامبوچا شامل فرکشن های کلروفرم، اتیل استات، بوتانول، هگزان و فاز آبی نهایی در غلظت های (0-900 میکروگرم بر میلی لیتر) بوسیله روش MTT و تست کلوژنیک مورد بررسی قرار گرفت. میزان آلقاء آپوپتوز توسط تست قطعه قطعه شدن DNA و روش فلوسایتومتری بررسی گردید. فرکشن های آبی و بوتانولی فاقد اثرات سمیت سلولی بودند. IC50 تعیین شده برای فرکشن های اتیل استات، کلروفرم و هگزان بعد از 24 ساعت به ترتیب 63/49 ± 1/213، 11/70 ± 2/296 و 29/83 ± 2/563 میکروگرم بر میلی لیتر تعیین شد. نتایج نشان داد که مهار رشد سلولی وابسته به دوز است. غلظت IC50 از این فرکشن ها سبب قطعه قطعه شدن DNA شد. با بررسی آپوپتوز به روش فلوسیتومتری با این غلظت ها نشان داد که جزء اتیل استات باعث بروز آپوپتوز سلولی شد، در حالی که مرگی که غلظت های IC50 از فرکشن های کلروفرم و هگزان ایجاد کرده بودند بیشتر از نوع نکروز بود. فرکشن اتیل استات چای کامبوچا به صورت وابسته به دوز باعث  القاء مرگ سلولی از طریق مسیر آپوپتوز شد و ممکن است مسیول خاصیت ضد آپوپتوز و ضدتکثیر مشاهده شده باشند و به نظر می رسد می تواند کاندیدای مناسبی برای جلوگیری از تکثیر سلول های سرطانی کلورکتال باشد.
    کلیدواژگان: چای کامبوچا، آپوپتوز، قطعه قطعه شدن DNA، کلوژنیک، ضد تکثیر
  • اعظم مشفق، گلاویژ محمودی* صفحات 101-107
    افسردگی هنوز هم یکی از اختلالات چالش برانگیز است و به طور گسترده با عوامل پیچیده روبرو است. نقش رژیم غذایی سالم و اولیوروپین در بهبود افسردگی ادعا شده است. این مطالعه به منظور بررسی اثرات اولیوروپین بر افسردگی ناشی از اسکوپولامین طراحی شده است. در تحقیق حاضر، تعداد سی و پنج سر موش سوری نر به طور تصادفی به پنج گروه 7 تایی تقسیم شدند. گروه کنترل نرمال سالین دریافت کرد. گروه تجربی Sco به مدت سه هفته اسکوپولامین با دوز 1 میلی گرم بر کیلوگرم به صورت داخل صفاقی دریافت کرد. گروه های درمانی اولیوروپین را با سه دوز 5، 10 و 20 میلی گرم بر کیلوگرم دریافت کردند. در پایان تست های رفتاری، نمونه خون و بافت مغز حیوانات برای تعیین معیارهای بیوشیمیایی برداشته شد. نتایج بدست آمده نشان داد که، در گروه های دریافت کننده ی اولیوروپین با دوزهای 10 و 20 میلی گرم بر کیلوگرم به طور معنی داری مدت زمان بی حرکتی در مقایسه با گروه اسکوپولامین کاهش یافت. تجویز اولیوروپین با دوز 10 میلی گرم بر کیلوگرم  باعث کاهش معنی دار یتریک اکسید (NO) سرم و بافت مغز شد. اولیوروپین اثرات ضدافسردگی معنی داری در موش سوری دریافت کننده ی اسکوپولامین نشان می دهد که احتمالا به دلیل فعالیت آنتی اکسیدانی آن است.
    کلیدواژگان: اولئوروپین، افسردگی، اسکوپولامین، موش سوری
  • بهروز یحیایی*، پرستو پورعلی، مریم حسنی صفحات 109-119
    نانوذرات طلا در زمینه ی پزشکی دارای کاربردهای متفاوتی هستند. اگرچه خصوصیات نانوذرات تولید شده به روش شیمیایی مورد بررسی قرار گرفته است، با این وجود خصوصیات نانوذراتی که به روش زیستی تولید شده اند، هنوز به خوبی مورد ارزیابی و پژوهش قرار گرفته نشده است. بنابراین، مطالعه اخیر برروی ارزیابی اثرات سمیت سلولی نانوذرات طلای تولید شده به روش زیستی بر روی کلیه موش صحرایی انجام شد. پس از تهیه نانوذره طلای زیستی از باکتری Bacillus subtilis و استریلیزاسیون محلول، نانوذرات در دوزهای  سمی و غیر سمی محاسبه شده و به روش درون صفاقی در دو دوز به فاصله 48 ساعت به موش های صحرایی تزریق شد. سپس بعد از 24 ساعت نمونه گیری بافتی انجام و بررسی بافت شناسی صورت گرفت. تزریق نانوذرات در دوز غیر سمی سبب کوچک شدگی و فشردگی در تعداد اندکی از گلومرول ها شد. اما سایر یافته ها نرمال می باشند. تزریق نانوذرات در دوز سمی سبب کاهش تعداد گلومرول ها در بعضی از نواحی شد. در فضای ادراری بزرگ شدگی و اتساع دیده شد. همچنین برخی گلومرول ها دارای اندازه کوچکتر و جمع شدگی می باشند. لوله های کلیوی مشکل خاصی را نشان نداده ولی میزانی پرخونی در فضای بینابینی آنها قابل رویت است. استفاده از نانوذرات زیستی طلا در مقایسه با انواع غیرزیستی سمیت کمتری داشته و سمیت آنها وابسته به دوز می باشد.
    کلیدواژگان: نانو ذره طلا، کلیه، باکتری، سمیت سلولی
|
  • Elham Esfandiyari Gharibvand, Abdolhassan Doulah * Pages 1-11

    Physical activity and herbs have been long used to treat psychological illnesses such as anxiety and stress. The present study was aimed at investigating the effect of four weeks of using lemon essential oil and swimming practice on the anxiety level in male mice. To this end, 40 male mice with a weight of 40 ± 5 g were studied. The mice were randomly assigned to four groups, including the control group, swimming practice, the lemon essential oil receiving group, and the swimming practice + lemon essential oil group. Swimming training consisted of four weeks of swimming in water for five 30-minutes sessions per week at a temperature of 25-27 ºC. Lemon oil (50 mg/kg) was administered by gavage. Anxiety behaviors were assessed by behavioral tests of elevated plus-maze and open field. The results of this study showed that prescribing a combination of lemon essential oil and exercise had a significant increase in the duration and the number of times in the margins and centrality (p < /em> < 0.05) and a significant decrease in the number of excretions compared to the control group (p < 0.001). The results showed that applying swimming practice alone and in combination with lemon essential oil reduces anxiety behaviors.

    Keywords: Lemon, Swimming Practice, anxiety, Mouse
  • Elaheh Dianati, Vida Hojati *, Jina Khayatzadeh, Saeideh Zafarbalanejad Pages 13-22
    Biocompatibility and stability of zinc oxide nanoparticles (ZnO NPs) synthesized using plants due to their wide applications in biomedical, industrial, cell imaging and biosensors is an interesting research field in the arena of nanotechnology. The present study involved the synthesis of green stable zinc oxide nanoparticles using zinc acetate and aqueous extract of turmeric as a reducing agent. In this characterization study, the antioxidant and cytotoxic activities of the synthesized nanoparticles were investigated by different methods. First, nanoparticles were synthesized by green method and the properties of synthesized nanoparticles were investigated using various spectroscopic and microscopic techniques. Assessment of antioxidant activity was performed using DPPH free radical scavenging and cytotoxicity activity in fibroblasts by MTT method. The involvement of the bioactive compounds of curcumin in the stabilization of zinc oxide nanoparticles was confirmed by FTIR. FESEM electron microscopy showed irregular spherical, rod, and plate-like morphology with uneven surface. Antioxidant activities performed using the free radical scavenging method DPPH showed IC50 values ​​higher than 500 μg/ ml. In addition, biosynthesized zinc oxide nanoparticles showed significant toxic effects on fibroblasts in a concentration and time dependent manner. In general, zinc oxide nanoparticles were synthesized through a sustainable, simple, and environmentally friendly green pathway using curcumin. Biosynthesized zinc oxide nanoparticles showed antioxidant activity and cytotoxicity.
    Keywords: Green synthesis, Zinc Oxide Nanoparticles, Antioxidant, Cytotoxicity, Curcumin
  • Fatemeh Rafighdoust, Gholamhassan Vaezi *, Shahram Sharafi, Homan Shajieii Pages 23-28
    Social isolation in the weeks after lactation can change the behavior of mature animals including yawning, a phylogenetic and contagious behavior. This study was conducted with the aim of determining the effect of social isolation stress on yawning behaviors in adult male rats treated with morphine and naloxone. A sample of 32 rats (21-day after weaning) was selected and the rats were put in separate cages with black plastic buffers for 6 weeks. Eight rats were put in a group (control group) and the other rest were put in individual cages: one male rat in each cage; and we grouped them as follows: in group 1 or the control group (social), each cage had 8 rats receiving (saline) at a dose 1 mg/kg and their yawning behavior was recorded for 60 minutes after 6 weeks. Group 2 (social isolation) received no treatment with opioid agonist and antagonist kept in separate cages with one rat in each cage. Their yawning behavior was recorded for 60 minutes after 6 weeks. Group 3 (social isolation) received treatment with opioid agonists (morphine) at a dose 5 mg/kg for 6 weeks and their yawning behavior was recorded for a 60-minute period starting 30 minutes after injection. Group 4 (social isolation) received treatment with opioid antagonists morphine (naloxone)at a dose 1 mg/kg for 6 weeks and their yawning behavior was recorded for a 60-minute period starting 30 minutes after injection. The graph shows that the number of yawning in the group receiving morphine (n=8, p ≤0.05) was not significantly different from the control group in the social isolation condition (n=8, p ≤ 0.05). Moreover, there was an increase in the number of yawning in the groups receiving naloxone (n=8, p ≤0.001). In social isolation group, morphine injection did not change the number of yawning in male rats, while naloxone, a mu-opioid receptor antagonist, increased the number of yawning in social isolation conditions.
    Keywords: Morphine, Naloxone, Social Isolation Stress, Yawning
  • Farzaneh Rangamiz, Javad Baharara *, Khadijeh Shahrokhabadi Pages 29-39
    Infertility is one of the major medical problems in today’s world. Today, some studies have addressed the effects of phytoestrogenic compounds in the treatment of infertility. Red clover is one of the herbs containing phytoestrogenic compounds. In the present study, the effect of red clover leaf extract on expression of genes involved in follicogenesis and proliferation of granulosa cells in NMRI mice was investigated. In this experimental in vitro study, 30 NMRI 18-20 immature female rats were used. For experiments, follicular granulosa cells were isolated, and in vitro cells were randomly divided into 6 groups.Control (untreated) and experimental groups with concentrations (10, 15, 20, 40, 80 μg/ml) of treated red clover leaf extract and cell viability were evaluated by trypan blue staining and MTT staining. Expression changes of BMP15 and FOXO1 genes were evaluated by Real Time PCR. The results of trypan blue staining and MTT assay showed that cell viability decreased with increasing concentration and time of treatment with clover leaf extract. Moreover, the expression level of BMP15 and FOXO1 genes was significantly increased in the 10 μg/ml red clover leaf extract compared to the control group (p < /em> < 0.05). Due to the effect of red clover leaf extract on granulosa cell proliferation and expression of genes involved in follicogenesis, this plant can be considered as a suitable candidate for clinical studies in infertility treatment.
    Keywords: Infertility, Red Clover, Follicogenesis, Granulosa Cell, BMP15 Genes, FOXO1 Genes
  • Najmeh Soleimani, MohammadReza Dayer, Hassan Faridnouri * Pages 41-54

    Particles in fine dust have the first rank of carcinogens, making their study necessary. The previous results showed that particles with aerodynamic diameters of 2.5 and 10 micrometers are more permeable and pass through respiratory filters and are the main cause of damage. In this study, the effect of fine particulate matters in different cities of Khuzestan province of Iran on blood cells of male rats was compared. Thirty adult male rats were divided into six equal groups, including control, Ahvaz, Ramhormoz, Andimeshk, Abadan, and Susangerd and were treated for two months. The results of blood cell analysis showed an increase in the number of white blood cells, especially lymphocytes in Ahvaz group, while the volume of platelets was significantly reduced. In most groups, a significant decrease was observed in RDW and the amount of hematocrit in Ramhormoz and Susangerd groups showed a significant increase compared to the control group. Therefore, given the different heavy metals composition, fine dusts have different effects on blood parameters, depending on their amount and duration of exposure.

    Keywords: Particulates Matter, Iran, Khuzestan, Blood cells
  • Masoumeh Alishahi *, Maryam Bananej, Jalal Solati, Ramin Hajikhani, Mostafa Ghaderic Pages 55-66
    Thegabaergic system is considered as the anti-anxiety system in the brain. The aim of this study was to investigate the role of GABAA and GABAB receptors in anxiety-like behaviors caused by lipopolysaccharides in male mice. In this test,mice were injected with lipopolysaccharide (LPS) (0.2 mg/kg), then injected with either muscimol (0.05, 0.1 or 0.2 µg/mouse), bicuculline (0.25, 0.5 or1 µg/mouse), baclofen (1, 2 or 4 µg/mouse) or CGP (0.2, 0.4 or 0.8 µg/mouse) 2 hours later and received intraventricular Celebrex. Five minutes after intraventricular injection, a dark and light box test was performed. The results of this study showed that musimol significantly reduced anxiety-like behavior in the LDB test (p < /em> < 0.05). The results of this study showed that musimol significantly reduced anxiety-like behavior in the LDB test (p < /em> < 0.05). However, the administration of musimol and LPS did not significantly change the animal’s anxiety-like behavior (p < /em> ≥ 0.05). Different doses of bioculin and LPS significantly increased the anxiety-like behavior in the LDB test (p < /em> < 0.05). Baclofen and CGP alone and with LPS did not significantly change the animal’s anxiety-like behavior on the LDB test (p < /em> ≥ 0.05). Celebrex injection after LPS relieved the anxiety-like behavior caused by LPS injection. In general, it can be claimed that anxiety-like behaviors in animals receiving LPS may be due to inhibition of GABAA and GABAB receptors and increase in the level of inflammatory factors in brain tissue.
    Keywords: Lipopolysaccharide, Anxiety-like Behavior, GABAA, GABAB, Dark, Light Box
  • MohammadReza Fazli, Reza Gharakhanlou *, Mohammad Shariatzadeh Joneydi Pages 67-83

    Karate is considered as one of the most intense and challenging exercise due to its intensity and types of activities. In these activities, the body is inflicted by the number of injuries and its antioxidant capacity is disturbed. Therefore, the present study was aimed at assessing the responses of muscle damage markers, oxidative stress and plasma antioxidant enzymes to the simulated karate activities and supplementation of skullcap plant in the elite karate athletes. Twenty-four eligible elite karate athletes were randomly assigned to two groups, consisting of placebo-activity group (n=12) and skullcap-activity group (n=12). The considered activities were based on the World and European Karate Championships programs. First, blood samples were taken from research groups at the rest and then desired activities were performed by athletes. Next, the second blood sampling was taken, immediately after the activity and after that, the subjects in placebo and skullcap groups received 500 mg of placebo and skullcap capsules, respectively. The third blood samples were taken one hour after that and the fourth blood sampling was two hours after taking the supplement. Finally, plasma was removed from the blood and CK, LDH, MDA, GPx, TAC, and SOD indicators were measured.Results showed that the indicators of muscle damage and oxidative stress significantly increased (p < /em> < 0.001) immediately after simulated karate activates and decreased during the recovery period as well, while these changes were higher in supplement group (p < /em> < 0.05). Furthermore, antioxidant indicators have significantly increased after the activities, and this increase was at a higher level (p < /em> < 0.05) throughout the recovery period in the supplement group. The results of the present study showed that skullcap supplementation increased antioxidant indicators in the recovery period and decreased muscle and oxidative damage factors. Therefore, this plant can be recommended as a supplement to reduce damages, stress, and fatigue for karate athletes.

    Keywords: Skullcap, Karate, Antioxidant Indicators, Oxidative stress, Selected Muscle Damage, Elite Karate Athletes
  • Elham Ghodousi Dehnavi, Mohammad Arjmand *, Reza Haji Hosseini, Zahra Zamani, Sima Nasri Pages 85-100
    Fermented beverage, traditionally the result of the fermentation of sweet tea by Kombucha fungus, has beneficial effects in the treatment of many diseases, especially cancer. The present study is aimed at assessing the effect of different fractions of Kombucha tea on proliferation and apoptosis on colon cancer cell line HT-29. In the present experimental study, the survival rate and cell proliferation of Kumbucha tea solvent fractions including chloroform, ethyl acetate, butanol, hexane, and the final aqueous phase at concentrations of 0-900 μg/ ml were investigated by MTT and clonogenic assay. The rate of apoptosis induction was assessed by DNA fragmentation assay and flowcytometry. The aqueous and butanol fractions had no cytotoxic effects. After 24 hours, the IC50 for ethyl acetate, chloroform, and hexane was determined 213/49±1/63, 296/70±2/11 and 563/2±83/29 μg/ml, respectively. The results revealed that inhibition of cell growth was dose-dependent. The concentration of IC50 in these fractions caused the DNA to fragment. Apoptosis analysis by flowcytometry with these concentrations showed that the ethyl acetate component caused apoptosis while the death caused by IC50 concentrations of chloroform and hexane fractions was more than necrosis. The dose-dependent ethyl acetate fraction of Kambucha tea induced cell death through the apoptotic pathway and it was observed to be responsible for the anti-apoptotic and anti-proliferative properties. It seems to be a good candidate to prevent the proliferation of colorectal cancer cells.
    Keywords: Kambucha Tea, Apoptosis, DNA Fragmentation, clonogenic, anti-proliferative
  • Azam Moshfegh, Gelavij Mahmoodi * Pages 101-107
    Depression is still one of challenging, and widely encountered disorders with complex etiology. The role of healthy diet and oleuropein in ameliorating depression has been claimed. This study was designed to explore the effects of oleuropein on depression induced by scopolamine. In the present study, 35 male mice were randomly assigned to five groups (n=7). The control group received normal saline. The Sco group received intraperitoneal scopolamine at a dose of 1 mg/ kg for three weeks. The treatment groups received oleuropein in three doses of 5, 10, and 20 mg/ kg. At the end of the behavioral tests, blood samples and brain tissues of the animals were removed for determination of biochemical tests. Results show that in groups receiving oleuropein at doses of 10 and 20 mg/ kg, the duration of immobility significantly reduced compared to the scopolamine group. Prescribing oleuropein at a dose of 10 mg/kg significantly reduced the level of nitric oxide (NO) in serum and brain tissue. Oleuropein shows significant anti-depressant effects in mice receiving a scopolamine, possibly due to its antioxidant activity.
    Keywords: Oleuropein, Depression, Scopolamine, Mice
  • Behrooz Yahyaei *, Parastoo Pourali, Maryam Hassani Pages 109-119
    Gold nanoparticles have different uses in medicine. Since the produced chemical nanoparticle is reviewed but the character of the biological one is not checked sufficiently. Therefore, this study on the poisonous effects of the cells in the produced biological nanoparticles is done on the rat’s kidney. After preparing bio-gold nanoparticles from Bucillus subtilis and sterilization bacteria, the nanoparticles were calculated in toxic and non-toxic doses and injected into rats at two doses in 48 hours. Then, after 24 hours, tissue sampling and histological examination were performed. The nonpoisonous nanoparticle injection caused the glomerulus to be smaller & contracted but the other assumes are normal. Nevertheless, the poison injection caused the glomerulus to be fewer in some parts. Dilatation and enlargement was seen in urine space and some glomeruli are smaller and more compressed. The kidneys tubules had no problems but there was a little hyperemia in interstitial space. The usage of biological nanoparticles via the non-biological one had little poisonous effects and the poisonous effects were dosage related.
    Keywords: Gold Nanoparticle, kidney, Bacteria, Cell toxicity