فهرست مطالب

تحقیقات بازاریابی نوین - سال دهم شماره 3 (پیاپی 38، پاییز 1399)

فصلنامه تحقیقات بازاریابی نوین
سال دهم شماره 3 (پیاپی 38، پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/09/26
  • تعداد عناوین: 8
|
  • طیبه باقلی، محمود محمدیان*، وحید ناصحی فر، سعید صحت صفحات 1-20

    برندسازی ابزاری برای تمایز در صنعت به شدت رقابتی داروسازی، از اهمیت ویژ ه ای برخوردار است. در سال های اخیر، یکی از مشکلات گریبان گیر صنعت داروسازی کشور که به آن بهای کمتری داده شده، مربوط به برندسازی است. عوامل و موانع متفاوتی وضعیت موجود را رقم زده است. هدف این پژوهش، آزمون مدل شناسایی عوامل آسیب ساز برندسازی در صنعت داروسازی ایران است. پژوهش حاضر ازلحاظ هدف کاربردی و ازنظر گردآوری داده ها از نوع میدانی-پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش را کارشناسان بازاریابی شرکت های داروسازی عضو اتحادیه صاحبان صنایع دارو های انسانی ایران تشکیل می دهد که تعداد آنها به طوردقیق مشخص نیست. بنابراین با روش نمونه گیری خوشه ای تک مرحله ای از میان 111 شرکت داروسازی، 67 شرکت به صورت تصادفی انتخاب شد، سپس همه کارشناسان بازاریابی در این شرکت ها انتخاب و تعداد 160 پاسخ نامه جمع آوری شد. ابزار پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته است که روایی محتوی آن را خبرگان تایید کردند و پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ تایید شده است. تجزیه و تحلیل داده ها از طریق معادلات ساختاری با حداقل مربعات جزیی و با کمک نرم افزار آمار پی.ال.اس انجام شده است. یافته های این پژوهش حاکی از تایید کلیه عوامل آسیب ساز برندسازی در سه بعد زمینه ای، ساختاری و رفتاری و همچنین تایید کلیه مولفه های هریک از ابعاد مذکور است که به ترتیب عوامل زمینه ای، سپس عوامل ساختاری و درنهایت عوامل رفتاری، اساسی ترین عامل های آسیب ساز برندسازی در صنعت داروسازی کشور به شمار می روند. علاوه بر این، مدل کلی پژوهش نیز از برازش مطلوبی برخوردار است.

    کلیدواژگان: رندسازی، عوامل زمینه ای، عوامل ساختاری، عوامل رفتاری، صنعت داروسازی
  • علیرضا رجبی پور میبدی*، صدف استانستی، محمدرضا رخیده، احمد خمش آیا صفحات 21-40

    در مباحث مربوط به بازاریابی و در بازار پویا و رقابتی امروز، مشارکت فرهنگی مصرف کننده از اهداف مهم نام تجاری تلقی می شود؛ به عبارتی، موفقیت یا شکست نام تجاری به مشارکت فرهنگی مصرف کننده بستگی دارد. هدف پژوهش حاضر ارایه الگوی نقش میانجی اصالت برند در اثرگذاری نمادگرایی فرهنگی برند بر رفاه مصرف کنندگان است. این پژوهش ازنظر هدف، کاربردی و ازنظر شیوه گردآوری اطلاعات، توصیفی پیمایشی است. جامعه آماری از کاربران گوشی های هوشمند در بین دانشجویان دانشگا ه های شهر ایلام تشکیل شده و تعداد نمونه 384 نفر انتخاب شده است. روش نمونه گیری در این پژوهش نمونه گیری دردسترس است. ابزار گردآوری اطلاعات نیز پرسشنامه است که روایی و پایایی آن تایید شده است. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار پی ال اس استفاده شده است. یافته ها نشان می دهد نمادگرایی فرهنگی برند بر اصالت برند تاثیر معنادار دارد. نقش نمادگرایی فرهنگی برند بر رفاه روانی و رفاه ذهنی مصرف کننده تاثیر معنادار دارد. همچنین رفاه روانی مصرف کننده بر رفاه ذهنی، تاثیر معنادار دارد و اصالت برند، بین نمادگرایی فرهنگی برند و رفاه روانی و ذهنی مصرف کننده نقش میانجی دارد. نتایج نشان می دهد اصالت برند، نقش معناداری در رابطه بین نمادگرایی فرهنگی برند و رفاه روانی و ذهنی دارد. همچنین متغیر اساسی نمادگرایی فرهنگی برند بر رفاه روانی و ذهنی همبستگی و ارتباط درخورتوجهی را ایجاد کرده است و غنی سازی معنای فرهنگی برند و تصویر نمادین فرهنگی می تواند یکی از راه های موثر برای ارتقای اعتبار نام تجاری و رفاه مصرف کننده باشد.

    کلیدواژگان: اصالت برند، رفاه روانی مصرف کننده، رفاه ذهنی مصرف کننده، نمادگرایی فرهنگی برند‏
  • میثم شیرخدایی*، فرشته خلیلی پالندی صفحات 41-56

    مزاج، ویژگی های شخصیتی است که در تمام انواع رفتارها و ویژگی های پایه ای و ذاتی ظاهر می شود . هدف پژوهش حاضر آن است که تفاوت معنی دار مزاج های چهارگانه را ازنظر رفتار خرید آنی بررسی کند. روش پژوهش حاضر توصیفی و کمی است. باتوجه به اهمیت شرایط جغرافیایی و وضعیت آب وهوایی در کیفیت های رفتاری حاصل از مزاج، جامعه آماری پژوهش حاضر، مشتریانی از شهر تهران بودند که با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای، 384 نفر به عنوان نمونه با مراجعه حضوری به هایپرمارکت های ایرانیان، کورش و اتکا برای مطالعه انتخاب شدند. از پرسشنامه مزاج شناسی ناصری و خرید آنی استفاده شد و برای تجزیه وتحلیل داده ها نیز از نرم افزار SPSS18 استفاده شد. از بین پنج فرضیه پژوهش، چهار فرضیه آن تایید شده است و نتایج نشان داد بین مزاج های چهارگانه افراد (صفراوی، دموی، سودایی و بلغمی) ازنظر رفتار خرید آنی تفاوت معنی داری وجود دارد؛ به طوری که صفراوی ها نسبت به سایرین بیشترین خرید آنی را داشته اند . ازطرفی بین مردان و زنان با مزاج صفراوی ازنظر رفتار خرید آنی تفاوت معنی داری وجود ندارد. فرضیه بعدی نشان داد مردان دموی بیشتر از زنان دموی خرید آنی انجام می دهند و زنان سودایی و بلغمی نیز از مردان سودایی و بلغمی خرید آنی بیشتری انجام می دهند .

    کلیدواژگان: مزاج، خرید آنی، مزاج گرم، مزاج سرد. ‏
  • حوریه دهقانپوری*، رقیه سرلاب، سید رسول چاوشی، حسین دنیاپور صفحات 57-80

    هدف پژوهش حاضر، بررسی نقش میانجی عملکرد نوآورانه در هوش بازاریابی رقابت پذیری فروشگاه های ورزشی آنلاین است. پژوهش حاضر از نوع کاربردی است و ازنظر ماهیت توصیفی پیمایشی است . جامعه آماری را تمامی فروشنده های فروشگاه های آنلاین ورزشی در سطح شهرستان تبریز تشکیل می دهد. حجم جامعه بررسی شده نامعلوم است و حداقل حجم نمونه برای انجام پژوهش، 5برابر تعداد متغیرهای مشاهده پذیر است و برابر با 175 مورد برآورد شد. در این پژوهش، از روش نمونه گیری غیراحتمالی هدف دار از نوع قصدی یا قضاوتی استفاده شده است. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه است و از مدل سازی معادلات ساختاری شامل تحلیل عاملی تاییدی و تحلیل مسیر برای آزمون فرضیه ها استفاده شده است. نرم افزارهای استفاده شده برای تجزیه وتحلیل داده ها، اس.پی.اس.اس نسخه 25 و اسمارت پی .ال.اس بوده است. یافته ها نشان داد هوش بازاریابی با نقش میانجی عملکرد نوآورانه بر رقابت پذیری فروشگاه های آنلاین ورزشی تاثیر متوسط، مثبت و مستقیمی دارد. باتوجه به نتایج، به نظر می رسد توجه به اثربخشی و سودمندی و حمایت فناوری اطلاعات و ارتباطات به عنوان مولفه های هوش بازاریابی و نیز اهمیت دادن به جنبه های مختلف محصول، رفتار، فرایند و راهبرد در متغیر عملکرد نوآورانه می تواند سهم عمده ای در پیشرفت فروشگاه های آنلاین ورزشی داشته باشد و به آنها برای رسیدن به قدرت رقابت پذیری کمک کند.

    کلیدواژگان: هوش بازاریابی، رقابت پذیری، عملکرد نوآورانه، فروشگاه ورزشی، آنلاین.‏
  • عصمت احمدی، منیژه بحرینی زاد*، مجید اسماعیل پور صفحات 81-104
    زمینه

    یکی از شیوه های ایجاد تمایز با بسته بندی، وجود جنبه های زیبایی بخش در بسته بندی است. بسته بندی زیبا و نوآورانه، می تواند حتی ادراک مصرف کنندگان را درباره محصول تغییر دهد و باعث ترغیب مصرف کننده شود و یک موقعیت خرید در بازار ایجاد کند.

    هدف

    هدف از انجام مطالعه حاضر، سنجش نقش تعدیل گری نوگرایی و نگرانی زیست محیطی مصرف کننده در رابطه زیبایی شناختی بسته بندی و کیفیت ادراک شده محصول با قصد مصرف کننده است.

    روش شناسی

    پژوهش حاضر ازنظر هدف در زمره پژوهش های کاربردی و ازلحاظ جمع آوری داده ها، توصیفی پیمایشی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش را مصرف کنندگان خشکبار در شهرهای بوشهر، شیراز، اصفهان، تهران و بندرعباس تشکیل می دهند. داده ها از 462 پرسشنامه و به شیوه نمونه گیری غیرتصادفی دردسترس آنلاین و حضوری جمع آوری شده است. روایی پرسشنامه ازطریق روایی صوری، همگرا و واگرا، و سازه و پایایی ازطریق روش آلفای کرونباخ و پایایی مرکب تایید شد. تجزیه و تحلیل داده با مدل معادلات ساختاری و به کمک نرم افزار SmartPLS انجام شده است.

    یافته ها و نتیجه گیری

    یافته های پژوهش حاکی از تایید نقش تعدیل گری نوگرایی مصرف کننده در رابطه کیفیت ادراک شده بر قصد خرید و نقش تعدیل گری نگرانی زیست محیطی مصرف کننده در رابطه زیبایی شناختی بسته بندی بر قصد خرید و تاییدنشدن نقش تعدیل گری نوگرایی مصرف کننده و نگرانی زیست محیطی مصرف کننده در رابطه زیبایی شناختی بسته بندی بر کیفیت ادراک شده محصول است. همچنین نقش تعدیل گری نگرانی زیست محیطی مصرف کننده در رابطه کیفیت ادراک شده بر قصد خرید و درنهایت نقش تعدیل گری نوگرایی مصرف کننده در رابطه زیبایی شناختی بسته بندی بر قصد خرید تایید نشد.

    کلیدواژگان: ‏ بستهبندی، زیبایی شناختی بستهبندی، کیفیت ادراکشده محصول، قصد خرید، نگرانی زیستمحیطی مصرفکننده، نوگرایی مصرفکننده
  • بختیار استادی *، علی عبدالهی صفحات 105-118

    ارزش درک‌شده مشتریان ازجمله مولفه‌های مهم و اساسی در بازاریابی است؛ زیرا ازطریق ارزشی که مشتری کسب می‌کند، می‌توان میزان وفاداری مشتری و رضایت‌مندی او از خرید را سنجید. برای محاسبه ارزش درک‌شده مشتریان روش‌های متعددی وجود دارد؛ بنابراین، در این پژوهش ابتدا به معرفی روش‌های محاسبه ارزش مشتری پرداخته می‌شود. سپس به معرفی تابع زیان تاگوچی و قابلیت استفاده از آن برای محاسبه ارزش درک‌شده مشتریان اشاره می‌شود. درادامه، با معادل‌سازی صورت‌گرفته از تابع زیان تاگوچی در بحث فروش، به ارایه فرمولی جدید برای محاسبه ارزش درک‌شده مشتریان و شرکت پرداخته می‌شود. از نتایج اصلی مدل ارایه‌شده این است که فرمول ارایه‌شده، ارزش را براساس ذهنیت مشتری پیش از خرید محاسبه می‌کند و این ارزش با فاصله‌گرفتن ذهنیت مشتری از مبلغ پرداختی او برای یک محصول یا خدمت می‌تواند برای شرکت نیز محاسبه شود. درپایان، با ارایه نمونه‌ای موردی در یک فروشگاه نحوه محاسبه مدل، نشان داده شده است. نتایج نمونه موردی طبق فرمول، تمایزهای بین ذهنیت مشتری و مبلغ پرداخت‌شده او را نمایش می‌دهد.

    کلیدواژگان: ارزش درک شدۀ مشتریان، ارزش دورۀ عمر مشتری، تابع زیان تاگوچی، ذهنیت مشتری، مبلغ پرداختی مشتری
  • حسین نوروزی *، محمد سمیعی، یعقوب رشنوادی صفحات 119-140

    بازاریابی و تبلیغات در حال تغییر و تحول‌اند و باعث انقلابی هم در شکل و هم در عملکرد فناوری ارتباطات، به‌ویژه در کاربرد رسانه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام، فیس‌بوک، توییتر، لینکدین و یوتیوب شده‌اند. پژوهش حاضر با استفاده از روش تحقیق آمیخته (کمی و کیفی) به‌دنبال شناسایی راهبردهای ترفیع بازاریابی رسانه‌های اجتماعی و درنهایت طراحی مدل ترفیعات بازاریابی رسانه‌های اجتماعی در اینستاگرام است. جامعه پژوهش در بخش کیفی، خبرگان حوزه بازاریابی دیجیتال است. برای تجزیه‌وتحلیل داده‌های کیفی از روش گراندد تیوری و در بخش کمی از آمار توصیفی، تحلیل آماری تاییدی و معادلات ساختاری استفاده شد. در بخش کیفی، داده‌های حاصل از مصاحبه عمیق نیمه‌ساختاریافته پژوهشگر و به‌صورت دستی در سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی کدگذاری شدند و درپایان مدلی طراحی شد. یافته‌های بخش کیفی نشان می‌دهد بازاریابی محتوا، بازاریابی ویروسی و بازاریابی با افراد تاثیرگذار از مهم‌ترین راهبردهای ترفیع در اینستاگرام هستند. سرانجام در بخش کمی، از شاخص بسیار مهم ریشه دوم برآورد واریانس خطای تقریب استفاده شد که مقدار این شاخص برابر با 09/0 شد که می‌توان گفت مدل برازش مناسبی داشته است و درنتیجه داده‌های این پژوهش با ساختار عاملی و زیربنای نظری تحقیق برازش مناسبی دارد و این، بیان‌گر هم‌سوبودن سوالات با سازه‌های نظری است.

    کلیدواژگان: ‏ رسانه های اجتماعی، بازاریابی رسانه های اجتماعی، اینستاگرام مارکتینگ، راهبردهای بازاریابی رسانه های اجتماعی.‏
  • قاسم اسلامی *، فرشاد قادری صفحات 141-158

    اساس بازاریابی نوین در بستر اینترنت معنی پیدا می‌کند و بازاریابی در این بستر علاوه‌بر عوامل کارکردی، عوامل غیرکارکردی را نیز در بر می‌گیرد. خرید برای برخی از افراد می‌تواند فراتر از تفریح و سرگرمی باشد و به جنون خرید تبدیل شود. اینترنت نیز این بستر را به‌طور فزاینده‌ای تسهیل و در دسترس می‌کند که حاصل آن پدیده جدیدی به‌نام «جنون خرید اینترنتی» است. پژوهش حاضر به‌لحاظ هدف، کاربردی و ازنظر روش انجام کار، پیمایشی است. جامعه آماری شامل زنانی است که خرید برخط (آنلاین) انجام می‌دهند. به‌دلیل نامعین‌بودن حجم جامعه، تعداد 386 نفر برای نمونه انتخاب شد. ابزار گردآوری داده‌ها پرسشنامه بود که روایی صوری و محتوایی آن ازطریق بررسی صاحب‌نظران مدیریت و روایی سازه‌ آن با استفاده از تکنیک تحلیل عاملی تاییدی در نرم‌افزار آموس ارزیابی و تایید شد. همچنین ضریب آلفای کرونباخ بزرگ‌تر از 7/0 برای سازه‌های مختلف پرسشنامه، پایایی آن را تایید می‌کند. یافته‌های پژوهش نشان می‌دهد ضریب اثر استرس درک‌شده بر مقابله منفی و جنون خرید اینترنتی به‌ترتیب برابر با 77/0 و 39/0 و اثر مقابله منفی بر جنون خرید اینترنتی برابر با 58/0 بوده است. علاوه‌بر این میزان اثر غیرمستقیم استرس درک‌شده بر جنون خرید اینترنتی ازطریق مقابله منفی برابر با 446/0 است. همچنین یافته‌های پژوهش گویای تایید نقش تعدیلگری منفی عزت نفس در رابطه بین استرس درک‌شده و جنون خرید اینترنتی و مقابله منفی است.

    کلیدواژگان: استرس درک شده، عزت نفس، مقابله منفی، جنون خرید اینترنتی
|
  • Tayebeh Baghli, Mahmoud Mohammadian *, Vahid Nasehi Far, Saied Sehhat Pages 1-20

    Branding is of particular importance as a means of differentiation in the highly competitive pharmaceutical industry. In recent years, one of the several problems of the country’s pharmaceutical industry which has been less considered is the issue of branding. Different factors and obstacles have shaped the current situation. The purpose of the present study was to test the model for identifying the damaging factors of branding in the Iranian pharmaceutical industry. The present study was applied in terms of purpose and field-survey in terms of data collection. The statistical population of this study consisted of marketing experts of pharmaceutical companies that are members of Iranian Pharmaceutical Industries Syndicate and the exact number of them is unknown. Therefore, using the one-stage cluster sampling method, 67 out of 111 of companies were randomly selected, then all marketing experts in these companies were randomly chosen and 160 responses were collected. The research tool was a researcher-made questionnaire that its content validity was confirmed by experts and its reliability was verified using Cronbach’s alpha. Structural equation modeling was used to analyze the data in association with PLS statistical software. The findings of the present study indicated the confirmation of all damaging factors as well as all components of each factor in which contextual, structural, and finally behavioral factors, respectively, were considered as the main damaging factors of brandingin the country’s pharmaceutical industry. In addition, the overall research model had a good fit.

    Keywords: Branding, contextual factors, Structural Factors, Behavioral Factors, Pharmaceutical industry
  • Alireza Rajabipoor Meybodi *, Sadaf Estanesti, Mohammadreza Rokhideh, Ahmad Khamshaya Pages 21-40

    In marketing issues and in today’s dynamic and competitive market, consumer cultural participation is one of the most important goals of the brand. In other words, the success or failure of a brand depends on the cultural participation of the consumer. The purpose of the present study was to provide a model for the mediating role of brand authenticity in the impact of brand cultural symbolism on consumer welfare. This research was descriptive-survey in terms of practical purpose and data collection method. The statistical population of smartphone users was composed of students of Ilam universities and a sample of 384 individuals has been selected. The sampling method in this research was availability sampling. The data collection tool was a questionnaire whose validity and reliability have been confirmed. PLS software has been used for data analysis. The findings showed that brand cultural symbolism had a significant effect on brand authenticity. The role of brand cultural symbolism had a significant effect on psychological well-being and consumer welfare. Consumer psychological well-being also had a significant effect on mental well-being and brand originality played a mediating role between brand cultural symbolism and consumer psychological and mental well-being. Also, the basic variable of brand cultural symbolism has created significant solidarity and connection on psychological and mental well-being and enriching the cultural meaning the brand and symbolic cultural image can be one of the effective ways to improve brand credibility and consumer welfare.

    Keywords: Brand authenticity, consumer psychological well-being, consumer mental well-being, brand cultural symbolism
  • Meysam Shirkhodaie *, Fereshteh Khalili Palandi Pages 41-56

    Temperament is a personality trait that appears in all kinds of basic and innate behaviors and traits. The purpose of the present study was to investigate the significant differences among the four temperaments in terms of the impulse buying behavior. The method of the present study was descriptive and quantitative. Considering the importance of geographical and climatic conditions in the behavioral qualities of temperaments, the statistical population of the present study were customers in Tehran. Using a cluster sampling method, 384 individuals were selected by visiting hypermarkets of Iranians, Kourosh, and Etka. Naseri’s temperament questionnaire and impulse buying and SPSS18 software were used. Out of the five hypotheses of the research, four hypotheses were confirmed and the results showed that there was a significant difference among the four temperaments of individuals (choleric, sanguine, melancholic, and phlegmatic) in terms of the desire for impulse buying; choleric had the most impulse buying compared with the others. On the other hand, there was no significant difference between men and women with choleric temperament in terms of impulse buying. Results also showed that demotic men made more impulse buying and melancholic and phlegmaticwomen made more impulse buying than melancholic and phlegmaticmen.

    Keywords: Temperaments, impulse buying, Hot Temperament, Cold Temperament.‎
  • Houriyeh Dehghanpouri *, Roghayeh Sarlab, Seyyed Rasoul Chavoshi, Hossein Donyapour Pages 57-80

    The aim of this study was to investigate the effect of marketing intelligence on the competitiveness of online sports stores with the mediating role of innovative performance. The present study was of applied type. The study was descriptive-analytical in terms of nature and has been done by the survey method. The statistical population consisted of all sellers of online sports stores in the city of Tabriz. In this study, a non-random sampling method was used. The data collection tool was a questionnaire. Structural equation modeling, including confirmatory factor analysis and path analysis, has been used to test the hypotheses. SPSS V25 and Smart-PLS.3.2.8 software were used to analyze the data. The findings showed that marketing intelligence had a moderate, positive, and significant relationship with competitiveness with the mediating role of innovative performance. According to the results, paying attention to effectiveness and usefulness, and supporting information technology and communication as components of marketing intelligence, as well as paying attention to various aspects of product, behavior, process, and strategy in the variable of innovative performance can play a major role in the development of online sports stores and help them achieve competitiveness.

    Keywords: Marketing intelligence, Competitiveness, Innovative Performance, Sports Store, Online‎
  • Esmate Ahmadi, Manijeh Bahrainizadeh *, Majid Esmaeilpour Pages 81-104
    Background

    One of the ways to differentiate by packaging is to have aesthetic aspects of the packaging. Beautiful and innovative packaging can even change consumers’ perceptions of the product, encourage the consumer, and create a shopping opportunity in the market.

    Purpose

    The primary objective of this study was to assess the moderating role of consumer innovativeness and environmental concern in the aesthetic relationship of packaging and perceived product quality on the intention to purchase.

    Methodology

    The present study was an applied research. It was descriptive-survey and correlational in terms of data collection. The statistical population in the present study included the consumers of dried nuts in Bushehr, Shiraz, Isfahan, Tehran, and Bandar Abbas. Data were collected from 462 questionnaires by the non-random sampling method online and in-person. The validity of the questionnaire was confirmed through face, convergent, and divergent validities. Its reliability was confirmed through Cronbach’s alpha method and composite reliability. Data analysis was performed with structural equation modeling using SmartPLS software.

    Conclusions

    The findings confirmed the mediating role of consumer innovativeness in relation to the perceived quality on the intention to purchase and the mediating role of consumer environmental concern in relation to the aesthetics of packaging on the intention to purchase. The mediating role of consumer innovativeness and consumer environmental concern in relation to the aesthetics of packaging in the perceived quality of the product was not confirmed. Also, the mediating role of consumer environmental concern in relation to perceived quality on the intention to purchase and ultimately the mediating role of consumer innovativeness in relation to the aesthetics of packaging on the intention to purchase were not confirmed.

    Keywords: packaging, Packaging Aesthetic, Perceived Product Quality, Purchase Intention, Consumer Environmental Concern, ‎Consumer Innovativeness.‎
  • Bakhtiar Ostadi *, Ali Abdollahi Pages 105-118

    The customers’ perceived value is one of the important and basic parameters in marketing, because, through the value that the customer acquires, the level of customer loyalty and satisfaction of the purchase can be measured. There are several ways to calculate customers’ perceived value. Therefore, in this article, first, the methods of calculating customer value are introduced. Then, the Taguchi loss function is introduced and its usability is mentioned to calculate the customers’ perceived value. Next, by equating the Taguchi loss function in the sales concept, a new formula for calculating the customers’ perceived value and the company’s perceived value is presented. One of the main results of the proposed model is that the proposed formula calculates the value based on the customer’s mentality before purchasing and this value can also be calculated for the company by distancing the customer mentality from the amount which paid for a product or service. Finally, by presenting a case study in a chain store, the model calculation is shown. The results of the case study according to the formula show the differences between the customer mentality and the amount paid by them.

    Keywords: Customers’ Perceived Value, the Customer’s Lifetime Value, Taguchi Loss Function, Customers’ ‎Mentality, Price Paid by the Customer‎
  • hossein norouzi *, mohammad samie, YAGHOUB RASHNAVADI Pages 119-140

    Marketing and advertising are changing and they have revolutionized both the form and performance of communication technology, especially the use of social media such as Instagram, Facebook, Twitter, LinkedIn, and YouTube. The present study sought to identify social media marketing promotion strategies using a mixed research method (quantitative and qualitative) and finally design a model for social media marketing promotion on Instagram. The research community in the qualitative sector was experts in the field of digital marketing. The grounded theory method was used to analyze the qualitative data and descriptive statistics, confirmatory statistical analysis, and structural equations were used in the quantitative part. In the qualitative part, the data obtained from the researchers’ semi-structured in-depth interviews were manually coded in three stages of open, axial, and selective coding, and at the end, a model was designed. The findings of the quality section showed that content marketing, viral marketing, and marketing with influential people were the most important promotion strategies on Instagram. Finally, in the quantitative part, a very important index of the second root of estimating the variance of the approximation error was used. The value of this index was equal to 0.09, which can be said to have a good fit model, and as a result, this indicates that the questions were in line with the theoretical constructs.

    Keywords: Social Media, Social Media Marketing, Instagram Marketing, Social Media Marketing Strategies.‎
  • ghasem eslami *, farshad ghadrei Pages 141-158

    Today, the basis of neo-marketing makes sense in the context of the Internet, while marketing in this platform includes functional and non-functional factors. Shopping plays a role as an entertaining activity, a way to escape the stress and showing the superior ego in life, and even for some buyers, shopping can go beyond the fun and entertainment and turns into shopping madness. The Internet also makes this context increasingly convenient and accessible, resulting in a new phenomenon called online compulsive buying. The present study was practical in terms of purpose and a survey in terms of the method. The statistical population included women who did online shopping. Due to the indefinite size of the population, 386 individuals were selected as samples. The findings showed that perceived stress and self-confidence had a positive and significant effect on women’s negative coping; moreover, the effect of perceived stress, self-confidence, and negative coping on women’s online compulsive buying was significant. Besides, the mediator role of negative coping was confirmed.

    Keywords: Perceived stress, self-esteem, Negative coping, Online Compulsive Buying.‎