فهرست مطالب

مجله رویکردهای نوین در مدیریت ورزشی
پیاپی 30 (پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/08/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • امین دهقان قهفرخی*، رضا حیدری صفحات 9-22

    هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش آمیخته بازاریابی بر قدرت برند پوشاک ورزشی است. پژوهش حاضر از لحاظ ماهیت و هدف از نوع کاربردی و از نظر روش بررسی، توصیفی همبستگی است. جامعه و نمونه آماری شامل مشتریانی است که حداقل یک بار از نمایندگی های مجاز برندهای ورزشی داخلی و خارجی ذکرشده در پرسشنامه، پوشاک ورزشی خرید کرده اند. با توجه به جدول مورگان حداقل تعداد نمونه مورد نیاز 384 برآورد شد. ابزار تحقیق پرسشنامه آمیخته بازاریابی و قدرت برند بود. روایی محتوایی به تایید 11 تن از استادان و متخصصان مدیریت ورزشی رسید. همچنین برای پایایی پرسشنامه از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد که آلفای پرسشنامه آمیخته بازاریابی برابر با 86/0 و آلفای پرسشنامه قدرت برند برابر با 85/0 بود که نشان دهنده پایایی بالای پرسشنامه است. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی برای توصیف ویژگی های جمعیت شناختی پاسخ دهندگان و میانگین مولفه ها استفاده شد و در قسمت آمار استنباطی از آزمون های کولموگروف اسمیرنوف، آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه با استفاده از نرم افزار اس.پی.اس.اس نسخه 22 استفاده شد. براساس یافته های پژوهش مشخص شد که بین مولفه های آمیخته بازاریابی با قدرت برند رابطه خطی وجود دارد. با توجه به نتایج پژوهش پیشنهاد می شود که تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک ورزشی برای افزایش قدرت برند خود به عوامل نهفته در عناصر محصول، قیمت، ترویج و توزیع توجه کافی و لازم را داشته باشند.

    کلیدواژگان: آمیخته بازاریابی، برند، بازاریابی ورزشی، پوشاک ورزشی، قدرت برند
  • علی اصغر مهرپور، حبیب هنری*، غلامعلی کارگر صفحات 23-43

    هدف مطالعه حاضر بررسی و مقایسه فرایندهای آماده سازی معلمان تازه کار تربیت بدنی در کشورهای آمریکا، انگلیس، ژاپن، مالزی و ایران بود. این پژوهش از نوع کیفی-کاربردی و با رویکرد تطبیقی است. سطح مکانی تطبیق، کشورهای آمریکا، انگلیس، ژاپن، مالزی و ایران است که به شکل هدفمند انتخاب شدند. داده ها از طریق اسناد کتابخانه ای، جست وجو در شبکه های جهانی، گزارش ها و مقاله های علمی جمع آوری و در چارچوب الگوی بری دی، توصیف، تفسیر، همجوار و مقایسه شده است. یافته ها نشان داد مسیرهای ورود به دوره های آماده سازی معلمان تازه کار تربیت بدنی در ایران محدود است و به طور کامل متمرکز اداره می شود. درحالی که در سایر کشورهای تحت بررسی از تنوع و انعطاف پذیری قابل قبولی برخوردار است و به صورت نیمه متمرکز یا غیرمتمرکز اداره می شود. به طور کلی می توان نتیجه گرفت که در آماده سازی نوین معلمی، مهارت ها و آموزش های نظری، کمتر راهگشای حرفه ای معلمان تازه کار تربیت بدنی است، ازاین رو به جای تاکید بر محتوا، فنون تدریس و دانش حرفه ای، توسعه تجارب حرفه ای مهم تر به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: آماده سازی، تربیت معلم، معلم تربیت بدنی، مطالعه تطبیقی
  • عاطفه بناکار*، فرزاد غفوری صفحات 45-57

    هدف این پژوهش، بررسی کیفیت برگزاری اردوهای آماده سازی تیم های ملی برای المپیک 2020 توکیو از منظر 5 عامل (سخت افزاری، مالی، انسانی، مدیریتی و اطلاعاتی) بود. جامعه آماری پژوهش شامل ورزشکاران، مربیان و سرپرستان تیم های ملی انتخابی 4 ورزش (کشتی، تیراندازی، والیبال و بسکتبال) حاضر در اردوهای آمادگی بود. روش نمونه گیری به صورت تمام شمار بود و 150 نفر انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه ای محقق ساخته در قالب طیف 5 ارزشی لیکرت بود که بعد از تعیین روایی صوری و محتوایی و پایایی (82/0=α) در بین نمونه های آماری توزیع شد. به منظور نرمال بودن توزیع داده ها از آزمون کولموگروف اسمیرنوف (05/≤P) استفاده شد. به منظور تحلیل داده های عوامل موثر از آزمون تی تک نمونه ای و برای اولویت بندی عوامل موثر از آزمون فریدمن با استفاده از نرم افزارSPSS  تجزیه وتحلیل شد. نتایج نشان داد که عامل مالی پایین ترین سطح از کیفیت با میانگین 44/1 و بعد از آن به ترتیب عوامل مدیریتی، اطلاعاتی، سخت افزاری با میانگین های 33/2، 58/3، 71/3 و عامل انسانی با میانگین 94/3 در بالاترین سطح از کیفیت قرار دارد. پیشنهاد می شود با اختصاص بودجه دقیق و برنامه ریزی مناسب با توجه به تغییرات نرخ ارز و تورم و همچنین حضور مستمر خبرنگاران در اردوها و بهبود سخت افزارهای خاص رشته ورزشی، کیفیت بالاتر در برگزاری اردوها به دست آید.

    کلیدواژگان: اردوهای آماده سازی، المپیک، تیم های ملی، عوامل موثر، کیفیت
  • معصومه گلکار حق، مصطفی افشاری*، زهرا علم، اکرم اصفهانی نیا صفحات 59-75

    تحقیق حاضر با هدف تحلیل موانع موثر بر تجاری سازی دانش مدیریت ورزشی طراحی گردید. تحقیق حاضر از نوع، توصیفی تحلیلی می باشد که به صورت میدانی انجام گردید. جامعه آماری تحقیق حاضر خبرگان حوزه مدیریت ورزشی بودند که در عرصه های دانش مدیریت ورزشی و تجاری سازی دانش، تجربه و تخصص مناسب را داشتند. ابزار تحقیق حاضر شامل پرسشنامه محقق ساخته بود. در جهت ساختاردهی به موانع موثر بر تجاری سازی دانش مدیریت ورزشی از روش مدل سازی ساختاری تفسیری و همچنین روش تحلیل عاملی اکتشافی استفاده گردید. بدین جهت در جهت انجام روش آماری تحلیل عاملی اکتشافی از نرم افزار اس پی اس اس استفاده گردید. در جهت بررسی و تحلیل روش مدل سازی ساختاری تفسیری از نرم افزار میک مک استفاده گردید. نتایج تحلیل عاملی اکتشافی نشان داد که در کل 6 عامل (مدیریتی، زیرساختی، آموزشی، فرهنگی، مالی و فردی) 976/85 درصد از واریانس کل سوالات را در بر گرفت. نتایج همچنین نشان داد که موانع فردی، مهارتی و محیطی جزو موانع مستقل کلیدی می باشد که سبب تاثیرگذاری بر سایر موانع می باشد. با توجه به یافته های تحقیق، مشخص گردید که در جهت توسعه تجاری سازی دانش مدیریت ورزشی نیاز می باشد تا برخی موانع فردی، مهارتی و محیطی مورد توجه قرار گیرد و برنامه ریزی جهت رفع این موانع طراحی و اجرا گردد.

    کلیدواژگان: تجاری سازی، تحقیقات، دانش، مدیریت ورزشی، موانع فردی، موانع محیطی
  • علیرضا سهرابیان مقدم، رضا صابونچی*، عباس شعبانی صفحات 77-87

    هدف این تحقیق ارایه نقشه اجرایی براساس کارت امتیازی متوازن در فدراسیون قایقرانی کشور بود. پژوهش از نوع پژوهش های توصیفی - تحلیلی و از منظر هدف کاربردی بود و در حوزه مطالعات راهبردی قرار دارد که به صورت مطالعه موردی انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش را رییس، نواب رییس و دبیران سابق و کنونی فدراسیون قایقرانی جمهوری اسلامی ایران، تمامی روسا و دبیران هیات های قایقرانی استان ها شامل می شوند. روش نمونه گیری کل شمار (سرشماری) به تعداد 169 نفر بودند. در روش اجرای تحقیق برای تعیین منظرهای کارت امتیاز متوازن محقق پس از جمع آوری اطلاعات مورد نیاز از ادبیات پیشینه، کتاب ها و نشریات موجود از نظر اعضای شورای راهبری استفاده کرد. براساس یافته های تحقیق، راهبردهای درآمدزایی، بازاریابی و تنوع بخشی به منابع مالی فدراسیون در منظر مالی، راهبردهای تبلیغ، ترویج و بهره مندی از ظرفیت رسانه ای و فناوری های نوین در منظر مشتری، توسعه مشارکت هیات ها و کمیته تحقیق و گسترش برنامه ریزی، طراحی نظام یکپارچه رویدادهای ورزشی در سطوح درون استانی، در منظر فرایندهای داخلی و راهبردهای، تحکیم و تقویت نهضت داوطلبی، در منظر یادگیری و رشد چیدمان شد.

    کلیدواژگان: برنامه راهبردی، فدراسیون قایقرانی، کارت امتیازی متوازن، نقشه اجرایی، ورزش
  • شهرام عبدی، مهدی طالب پور*، زهرا سادات میرزازاده، محمد قربانی صفحات 89-107

    هدف مطالعه حاضر، شناسایی و اولویت بندی اثرات ادراک شده رویداد ورزشی کشتی با چوخه از دیدگاه تماشاگران بود. روش انجام پژوهش از نوع آمیخته بود و برای شناسایی اثرات برگزاری کشتی با چوخه، از روش تحقیق کیفی و برای سنجش اهمیت و رتبه بندی عوامل و مولفه ها، از روش تحقیق کمی استفاده شد. جامعه آماری پژوهش در بخش کیفی شامل مدیران، معاونان و کارشناسان اداره کل ورزش و جوانان استان خراسان رضوی و شمالی، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان رضوی و شمالی، ادارات ورزش و جوانان در استان های خراسان رضوی و شمالی، هیات کشتی استان خراسان رضوی و شمالی، هیات ورزش روستایی و بازی های بومی محلی استان خراسان رضوی و شمالی و پیشکسوتان کشتی با چوخه در استان های ذکرشده و در بخش کمی تماشاگران کشتی با چوخه که در مسابقه 14 فروردین 1398 در گود سنتی چشمه زینل خان شهر اسفراین حضور داشتند، بودند. نمونه آماری در بخش کیفی 28 نفر از افراد جامعه آماری و در بخش کمی شامل 384 نفر بود. برای جمع آوری داده ها نیز از دو روش مصاحبه نیمه ساختاری و پرسشنامه محقق ساخته و در تحلیل داده های آماری به روش استنباطی از آزمون فریدمن استفاده شد. نتایج نشان داد که عوامل تفریحی-گردشگری، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، زیست محیطی و اقتصادی به ترتیب مهم ترین اثرات برگزاری رویداد ورزشی کشتی با چوخه هستند؛ بنابراین مدیران، مسیولان، برنامه ریزان و برگزارکنندگان باید به این متغیرها به عنوان اثرات مهم برگزاری کشتی با چوخه در جوامع میزبان توجه کنند.

    کلیدواژگان: بازی های بومی-محلی، تماشاگران، رویداد ورزشی، کشتی با چوخه
  • رضا سلیمانی مقدم*، محمود گودرزی، مجید جلالی فراهانی، ابراهیم علیدوست قهفرخی صفحات 109-124

    هدف از این پژوهش، طراحی الگوی بومی رهبری مبتنی بر قدرت نرم در فدراسیون های ورزشی ایران است. این پژوهش دارای رویکردی کیفی بوده و از روش نظریه داده بنیاد (گراندد تیوری) به عنوان روش تحقیق استفاده شده است. روش گردآوری داده ها، منابع کتابخانه ای، مشاهده میدانی، رسانه های صوتی و مصاحبه های عمیق و باز با 23 نفر از نخبگان آگاه از موضوع مورد بحث است. روایی این پژوهش توسط مصاحبه شوندگان و سپس استادان متخصص بررسی و تایید شد. پایایی نیز با استفاده از روش مطالعه حسابرسی فرایند نتایج89 درصد به دست آمد. تجزیه وتحلیل داده ها در سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی انجام گرفت. براساس آن، مدل کیفی پژوهش طراحی شد. نتایج پژوهش حاضر، نشان دهنده استخراج بالغ ر 290 کد یا مفهوم اولیه و نیز احصای 77 مفهوم و 7 مقوله است که در قالب مدل پارادایمی شامل رهبری مبتنی بر قدرت نرم به عنوان مقوله محوری و شرایط علی (منش ورزشی، تندرستی معنوی)، عوامل زمینه ای (منش اجتماعی، منش سیاسی)، شرایط مداخله گر (مهارت و تخصص ورزشی، ویژگی های منحصربه فرد ورزش)، راهبردها (فرهنگ ورزش) و پیامدها (مربوط به رهبر، مربوط به پیروان و سازمانی)، قرار گرفت. با توجه به نتایج این پژوهش به مدیران فدراسیون های ورزشی پیشنهاد می شود به منظور نفوذ بیشتر بر پیروان و کسب محبوبیت مدل ارایه شده در این پژوهش را سرلوحه کار خود قرار دهند.

    کلیدواژگان: رهبری، فدراسیون های ورزشی، قدرت نرم، گراندد تئوری
  • خلیل عبدالهی، نازنین راسخ*، حمید قاسمی صفحات 125-140

    هدف از این تحقیق بررسی ارتباط بین فرهنگ سازمانی، رفتار سیاسی و رویکرد عقلایی تصمیم گیرندگان بر اثربخشی سازمانی کارکنان وزارت ورزش و جوانان بود. جامعه آماری تحقیق تمامی کارکنان رسمی وزارت ورزش و جوانان کشور به تعداد 430 نفر بود. نمونه آماری براساس جدول کرجسی و مورگان 203 نفر تعیین و روش نمونه گیری نیز روش تصادفی بود. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه فرهنگ سازمانی رابینز (1998)، پرسشنامه طراحی شده توسط دین و شارفمن (1999) برای سنجش رویکرد رفتارهای سیاسی یا رویکرد عقلایی در فراگرد تصمیم گیری و پرسشنامه اثربخشی سازمانی حمیدی (1382) بود. روایی صوری پرسشنامه ها توسط استادان متخصص تایید شد و در مورد پایایی میزان آلفای کرونباخ برای پرسشنامه فرهنگ سازمانی (88/0)، پرسشنامه تصمیم گیری سیاسی، عقلایی (81/0) و اثربخشی سازمانی (78/0) محاسبه شد. در ادامه، داده های مورد نیاز پژوهش با استفاده از روش پرسشنامه ای جمع آوری شد و در نهایت تحلیل داده ها به کمک نرم افزار اس.پی.اس.اس و اکسل و اسمارت پی.ال.اس صورت پذیرفت. نتایج نشان داد که فرهنگ سازمانی در سازمان از اخذ تصمیم های عقلانی و نسبت به تصمیم های سیاسی بیشتر حمایت می کند، فرهنگ سازمانی ارتباط بهتری با تصمیم های عقلانی دارد. این در حالی است که نتایج نشان داد فرایند تصمیم گیری با رویکرد سیاسی، اثربخشی بیشتری نسبت به تصمیم های با رویکرد عقلانی در سازمان ایجاد می کند. زمانی که مسیولان و کارشناسان برای گرفتن تصمیمات مهم به دنبال ایجاد رابطه با دیگر مدیران و مقامات هستند و همراه با رویکرد سیاسی رایج تصمیم گیری می کنند، اثربخشی بیشتری را تجربه خواهند کرد.

    کلیدواژگان: اثربخشی، تصمیم گیری سیاسی، تصمیم گیری عقلانی، فرهنگ سازمانی
  • ابوالفضل عسکری، مرتضی دوستی*، سعید تابش صفحات 141-158

    دو و میدانی ایران به منظور موفقیت در دنیا، به استفاده از نظامی واحد و مدون استعدادیابی نیاز دارد. هدف پژوهش حاضر، طراحی مدل استعدادیابی دو و میدانی ایران بود. روش پژوهش، کیفی بود و در قالب سه مرحله انجام گرفت. مرحله اول بررسی و تحلیل محتوای پژوهش های انجام گرفته در حوزه استعدادیابی، مرحله دوم مصاحبه نیمه ساختاریافته با روش نمونه گیری در دسترس تا رسیدن به اشباع نظری با 16 نفر از صاحب نظران، مربیان و دبیران کمیته استعدادیابی دو و میدانی آموزش و پرورش و فدراسیون دو و میدانی و مرحله سوم دلفی در سه دور با 13 فرد مصاحبه شونده انجام گرفت. در دور سوم دلفی مدل 7 مرحله ای استعدادیابی دو و میدانی ایران تایید شد که از 8 سالگی از طریق والدین و معلمان ورزش معرفی می شوند و تا 20 سالگی به سن پختگی و قهرمانی می رسند. همچنین این مدل استعدادیابی، توسعه یک ورزشکار را در طی 12 سال آموزش مدون نشان می دهد. با توجه به اهمیت این ورزش به مدیران و مسیولان فدراسیون دو و میدانی پیشنهاد می شود تا از این مدل به منظور استعدادیابی و هدایت استعدادها برای رسیدن به موفقیت های بیشتر در این رشته ورزشی استفاده کنند.

    کلیدواژگان: استعداد، تحلیل محتوا، دو و میدانی، دلفی، مدل
  • مریم بلالی، سید مرتضی عظیم زاده*، محمد کشتی دار، برندا پیتز صفحات 159-172

    پژوهش حاضر با هدف مدل سازی ساختاری تفسیری عوامل موثر بر هویت برند ورزش هندبال در ایران انجام گرفت. این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی از نوع توصیفی-تحلیلی بود که به صورت میدانی انجام گرفت. جامعه آماری شامل خبرگان حوزه های مدیریت برند و مدیریت ورزشی بود. به منظور نمونه گیری، از بین جامعه آماری خبرگان، تعداد 25 خبره به روش نمونه گیری هدفمند به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. داده های لازم از طریق پرسشنامه محقق ساخت و به صورت آنلاین کسب شد. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه از طریق خبرگان کسب شد. برای تجزیه وتحلیل داده های مرتبط با مدل ساختاری تفسیری، از نرم افزار متلب استفاده شد. نتایج یافته ها نشان داد که براساس تجزیه وتحلیل قدرت نفوذ و میزان وابستگی (نمودار MICMAC)، غالب شاخص ها در منطقه خودمختار قرار دارند. نتایج سطح بندی عوامل در هشت سطح نشان داد که عوامل کلان محیطی اقتصادی، سیاسی و اجتماعی بیشترین قدرت نفوذ و شاخص های عملکرد، ارتباطات و عوامل قابل کنترل بیشترین ضریب وابستگی را دارد. همچنین، مدل نهایی نشان داد هویت برند ورزش هندبال در ایران وابستگی زیادی به عوامل کلان سیاسی و اقتصادی دارد.

    کلیدواژگان: مدل سازی ساختاری تفسیری، نرم افزار متلب، هویت، هویت برند، هندبال
|
  • Amin Dehghan Ghahfarrokhi*, Reza Heydari Pages 9-22

    The aim of this study was to investigate the role of marketing mix in the brand strength of sportswear. The present study was applied in terms of the nature and objectives, and descriptive-correlation in terms of methodology. The population and the sample included those customers who bought sportswear from domestic and foreign sport brands mentioned in the questionnaire at least once. According to the Morgan table, the minimum number of sample needed was estimated to be 384. A marketing mix and brand strength questionnaire was used to collect data. The content validity of the questionnaire was confirmed by 11 sport management professors and experts. Also, for the reliability of the questionnaire, Cronbachchr('39')s alpha coefficient was used. The alpha of the marketing mix questionnaire was 0.86 and the alpha of the brand strength questionnaire was 0.85, indicating a high reliability of the questionnaires. To analyze the data, descriptive statistics were used to describe the demographic characteristics of the respondents and the mean of the elements. In the inferential statistics, Kolmogorov-Smirnov tests, Pearson correlation test and multiple regression were performed using SPSS version 22 software. According to the findings, there was a linear relationship between marketing mix elements and brand strength. According to the results of the study, it is suggested that sportswear manufacturers and retailers should pay close attention to the factors influencing the elements of product, price, promotion and distribution in order to increase their brand strength.

    Keywords: brand, brand strength, marketing mix, sport marketing, sportswear
  • Aliasghar Mehrpour, Habib Honari*, GholamAli Kargar Pages 23-43

    The aim of this present study was to investigate and compare the process of novice physical education teachers in the United States, England, Japan, Malaysia and Iran. This study was qualitative-applied with a comparative approach. The population included the USA, England, Japan, Malaysia, and Iran which were selected purposively. The data were collected through library documents, searches of global networks, scientific reports, and articles. Then, they were described, interpreted, juxtaposed and compared by Brady model. The findings showed that pathways to novice physical education teachers preparation in Iran were limited and fully centralized. However, the mentioned countries had acceptable diversity and flexibility and were decentralized or semi-decentralized. In general, it can be concluded that in modern teacher training, theoretical skills and training do not seem to produce professional physical education teachers. Hence, the development of professional experiences seems more important than emphasizing content, pedagogy and professional knowledge.

    Keywords: comparative study, physical education teacher, preparation, teacher training
  • Atefeh Banakar*, Farzad Ghafouri Pages 45-57

    The purpose of this study was to assess the quality of the national teams preparation camps for Tokyo 2020 Olympics in terms of five key factors (hardware, finance, human, management, and information). The population of this study included athletes, coaches and supervisors of national teams of 4 sports (wrestling, shooting, volleyball and basketball) at the training camp for the Tokyo Olympic Event.The sampling method was a total number of 150 people. The instrument was a self_developed questionnaire in the form of Likertchr('39')s 5-point scale, which was distributed among subjects after determining the formal and content validity and reliability (α = 0.82). The Kolmogorov-Smirnov test (P≤0.05) was used to normalize the distribution of data. One-sample t-test was used to analyze the data of effective factors and Friedman test was used to prioritize the effective factors by using SPSS software. The results showed that the financial factor was the lowest level of quality with the mean (1.44) and then the management, information, hardware and software components averages (2.33), (3.38), ( 71/3) and the human factor an average (3.94) is at the highest level of quality. Ultimately, by providing adequate budgeting and proper planning with regard to exchange rate and inflation changes, as well as the constant presence of journalists in camps and the improvement of special hardware in the field of sport, a higher quality of camps is obtained.

    Keywords: Preparation Camps, Olympic, National Teams, effective factors, Quality
  • Masoumeh Golkar Hagh, Mostafa Afshari*, Zahra Alam, Akram Esfahaninia Pages 59-75

    The aim of this study was to analyze the great barriers to the commercialization of sport management knowledge. The present study was descriptive-analytic that was conducted as a field. The statistical population included sport management experts who had the proper knowledge, experience and expertise in sport management and commercialization of knowledge. A researcher-made questionnaire was used to collect data. In order to structure the barriers affecting the commercialization of sport management knowledge, interpretive structural modeling and exploratory factor analysis method were used. Therefore, SPSS software was used for exploratory factor analysis. The MicMac software was used to investigate and analyze the interpretive structural modeling. The results of exploratory factor analysis revealed that totally 6 factors (management, infrastructure, educational, cultural, financial and personal) included 85.976% of the total variance of the items. The results also showed that personal, skill and environmental barriers were key independent barriers that affected other barriers. According to these findings, it was determined that it is necessary to pay attention to some personal, skill and environmental barriers in order to develop the commercialization of knowledge of sport management and there should be planning to eliminate these barriers.

    Keywords: commercialization, environmental barriers, knowledge, personal barriers, research, sport management
  • Alireza Sohrabian Moghaddam, Reza Saboonchi*, Abbas Shabani Pages 77-87

    The aim of this study was to provide the administrative planning of Iran Canoeing-Rowing and Sailing Federation based on the Balanced Scorecard. This study was descriptive-analytic and applied in terms of objectives. It is a strategic study which was conducted as a case study. The statistical population included the chairman, vice-president and former and current secretaries of the Canoeing-Rowing and Sailing Federation of the Islamic Republic of Iran, all the chiefs and secretaries of the canoeing-rowing and sailing boards of the provinces. 169 subjects were selected by census sampling method. To determine Balanced Scorecard perspectives, after the required data were collected from the existing related literature, books and journals, the viewpoints of the members of the Strategic Council were used. Based on the research findings, revenue, marketing and diversification strategies of the financial resources of the federation in the financial context, advertising, promoting and benefiting from the media capacity and new technologies in customer perspective, the development of participation of research and planning development boards and committees and design of integrated system of sport events in within-province levels in local processes perspective and strengthening and enhancement strategies of volunteering movement in learning and growth perspective were arranged.

    Keywords: administrative planning, Balanced Scorecard, Canoeing-Rowing, Sailing Federation, sport, strategic planning
  • Shahram Abdi, Mahdi Talebpour*, Zahra sadat Mirzazadeh, Mohammad Ghorbani Pages 89-107

    The present study aimed at identifying and ranking the perceived effects of Chokheh wrestling sport event from the viewpoints of spectators. The research method was mixed and qualitative research method was used to identify the effects of holding Chokheh wrestling and quantitative research method was used to assess the importance and ranking of factors and components. The statistical population in the qualitative section consisted of directors, deputies and experts from Sport and Youth general office of Razavi and Northern Khorasan provinces, Cultural Heritage, Handicrafts and Tourism general office of Razavi and Northern Khorasan provinces, Sport and Youth offices in Razavi and Northern Khorasan provinces, Wrestling Committee of Razavi and Northern Khorasan provinces, Rural Sport and Local and Native Games Committee in Razavi and Northern Khorasan provinces, and the population in the quantitative section consisted of Chokheh wrestling spectators that were present in the competition of 3 April 2019 in the traditional pit of Zeinal Khan spring in Esfarayen city. The statistical sample included 28 subjects in the qualitative section and 384 subjects in the quantitative section. Semi-structured interviews and a researcher-made questionnaire were used for data collection and Friedman test was used to analyze the data in the inferential statistics. The results showed that recreational-tourism, cultural, social, political, environmental and economic factors were the most important effects of Chokheh wrestling event; therefore, managers, officials, planners and organizers should consider these variables as important effects of Chokheh wrestling in hosting communities.

    Keywords: Chokheh wrestling, local, native games, spectators, sport event
  • Reza Soleimani Moghadam*, Mahmoud Goodarzi, Majid Jalali Farahani, Ebrahim Alidoust Ghahfarokhi Pages 109-124

    The aim of this study was to develop a local model of leadership based on soft power in Iran sport federations. This study had a qualitative approach and the method of grounded theory was used as the research methodology. The data were collected by library resources, field observation, audio media and in-depth and open interviews with 23 elite experts. The validity of this study was investigated and verified by interviewees and then by specialist professors. The reliability was obtained by auditing as 89%. Data were analyzed in three stages: open, axial and selective coding. Then, a qualitative research model was designed. The results of this study indicated that 290 codes or initial concepts as well as 77 concepts and 7 categories were extracted. They were developed on a paradigmatic model including leadership based on soft power as the axial category and causal conditions (sport character, spiritual health), underlying factors (social character, political character), intervening conditions (sport skill and expertise, unique characteristics of sport), strategies (sport culture), and consequences (related to leader, followers and organizations). According to these results, managers of sport federations are recommended to use the model provided in this study for further influence on the followers and gaining popularity.

    Keywords: grounded theory, leadership, soft power, sport federations
  • Khalil Abdollahi, Nazanin Rasekh*, Hamid Ghasemi Pages 125-140

    The aim of this study was to investigate the relationship between organizational culture, political behavior and rational approach of decision makers on organizational effectiveness of employees in Ministry of Sport and Youth. The statistical population consisted of all official employees of Iran Ministry of Sport and Youth (N=430). The sample was determined as 203 subjects based on Krejcie and Morgan table and the sampling method was random. Data were collected by Robbins Organizational Culture Questionnaire (1998), Dean and Sharfman Questionnaire (1999) designed to measure political behavior or rational approach to decision making and Hamidi Organizational Effectiveness Questionnaire (2003). The face validity of the questionnaires was confirmed by professors and their reliability was calculated by Cronbachchr('39')s alpha: Organizational Culture Questionnaire (0.88), Political Rational Decision Making Questionnaire (0.81) and Organizational Effectiveness Questionnaire (0.78). Then, the required data were collected using the questionnaires and finally they were analyzed using SPSS, Excel and Smart PLS. The results showed that organizational culture supported rational decisions more than political decisions and it had a better relationship with rational decisions. However, the results showed that decision making with a political approach developed more effectiveness than those decisions with a rational approach. When the authorities and experts seek to develop a relationship with other managers and authorities in order to make important decisions and they make decisions with the common political approach, they will experience more effectiveness.

    Keywords: effectiveness, organizational culture, political decision making, rational decision making
  • Abolfazl Askari, Morteza Dousti*, Saied Tabesh Pages 141-158

    In the pursuit of success in the world, Iran track and field requires to use a single and well-codified talent identification system. The present study aimed to design a model for Iran track and field talent identification. The research methodology was qualitative in the form of three stages. The first stage involved the content analysis of researches on talent identification. The second stage was semi-structured interviews with the convenience sampling method until theoretical saturation with 16 experts, coaches and the secretaries of the track and field talent identification committee of Education Ministry and Track and Field Federation. The third stage of the Delphi approach was conducted in three rounds with 13 interviewees. In the third round of Delphi method, the 7-stage Iran track and field talent identification model was approved: children are introduced by their parents and sport teachers from the age of 8 and progress to maturity and championship up to the age of 20. Also, this model of talent identification illustrates the development of an athlete through 12 years of codified training. Given the importance of this sport, Track and Field Federation managers and authorities are suggested to use this model for talent identification and talent direction to reach more success in this sport field.

    Keywords: content analysis, Delphi, model, talent, track, field
  • Maryam Balali, Morteza Azimzadeh*, Mohammad Kashtidar, Brenda Pitts Pages 159-172

    The aim of this study was to develop the structural interpretive model of factors affecting brand identity of handball in Iran. It was an applied study in terms of objectives and a descriptive-analytical study conducted as a field. The statistical population consisted of experts in brand and sport management. 25 experts were selected as the sample by purposive sampling method. The required data were collected through a researcher-made questionnaire by an online survey. The face and content validity of the questionnaire was obtained through the experts. MATLAB software was used to analyze the data related to the structural interpretive model. The results showed that most of the indices were in the autonomous region based on the analysis of power of influence and dependency rate (MICMAC diagram). The results of factor ranking at eight levels showed that environment, economic, political, and social macro factors had the most power of influence and the indices of performance, communication and controllable factors had the highest coefficient of dependency. As well, the final model showed that the brand identity of handball in Iran is highly dependent on economic and political macro factors.

    Keywords: brand identity, handball, identity, MATLAB software, structural interpretive modeling