فهرست مطالب

مجله رویکردهای نوین در مدیریت ورزشی
پیاپی 42 (پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/09/26
  • تعداد عناوین: 8
|
  • راحله سلطانی، شیوا آزاد فدا، علی اصغر دورودیان، احمد محمودی* صفحات 9-26

    هدف از پژوهش حاضر شناسایی موانع مدیریت بهینه انرژی در سالن های سرپوشیده شهر تهران بود. این تحقیق به شیوه کیفی و با رویکرد تحلیل تماتیک انجام شد. مشارکت کنندگان پژوهش شامل مدیران اماکن ورزشی و متخصصین در بخش مدیریت انرژی اماکن ورزشی بودند. نمونه گیری به صورت هدفمند انجام شد که با 15 مصاحبه، اشباع نظری صورت گرفت. نتایج نشان داد که موانع مدیریت بهینه انرژی در سالن های سرپوشیده شهر تهران شامل عدم صحیح مدیریت انرژی، عدم مدیریت اقتصادی، نبود زیرساخت های مدیریت بهینه انرژی، بی توجهی جامعه به مدیریت بهینه انرژی، نبود فناوری های نوین قابل استفاده در اماکن ورزشی، عدم توجه به طراحی اقلیمی، نبود مدیریت کاربردی اماکن ورزشی، عدم توجه به کنترل آلودگی محیطی، عدم توجه به توسعه پایدار و حفظ محیط زیست در مدیریت بهینه انرژی می باشد. با توجه به نتایج، برنامه ریزی صحیح و اصولی و به کارگیری اصول مدیریت انرژی در این اماکن می تواند سهم مهمی را در افزایش بهره وری و کارایی ایفا کند.

    کلیدواژگان: اماکن ورزشی، سالن های سرپوشیده، مدیریت انرژی، مصرف بهینه
  • محمدحسن حسینی، علی محمد امیرتاش*، محمد پورکیانی، علی محمد صفانیا، علی زارعی صفحات 27-42

    هدف از پژوهش حاضر تبیین الگو اثر بخشی مدیریت اماکن قدیمی ورزشی در کلان شهرهای منتخب کشور با رویکرد تیوری داده بنیاد می باشد. در این راستا به ارایه مبانی نظری و پیشینه تحقیق در زمینه عوامل نهادی، عوامل ساختاری، عوامل محتوایی و عوامل زمینه ای با رویکرد مدیریت اماکن قدیمی ورزشی پرداخته شد. روش تحقیق پژوهش از نوع کیفی و با استفاده از رویکرد تیوری داده بنیاد است. جامعه آماری در بخش کیفی شامل خبرگان حوزه ی مدیریت ورزشی و مدیران و کارکنان مجموعه های ورزشی باسابقه در کلان شهرهای مختلف کشور می باشد که تعداد حجم نمونه به روش اشباع نظری و گلوله برفی 10 نفر در نظر گرفته شد. ابزار جمع آوری اطلاعات در مرحله کیفی، مصاحبه نیم ساختار یافته و بحث گروهی بوده است. جهت تحلیل داده های کیفی از روش تحلیل محتوا و نرم افزار max-qda استفاده شد. نتایج تحلیل کیفی توسط نرم افزار مکس کیودا نشان داد که مولفه های الگو اثر بخشی مدیریت اماکن قدیمی ورزشی در کلان شهرهای منتخب کشور، 1-عوامل نهادی، 2-عوامل ساختاری، 3-عوامل محتوایی، 4-عوامل زمینه ای و 5-مدیریت اماکن قدیمی ورزشی می باشند. همچنین جهت این مولفه ها تعداد 54 شاخص به تایید نهایی خبرگان رسید. این پژوهش راهکارهای مناسبی برای اثربخشی مدیریت اماکن قدیمی ورزشی پیش روی قرار داده و با اجرای آن می توان اثربخشی مدیریت اماکن قدیمی ورزشی را افزایش داده و بر سرعت آن افزود.

    کلیدواژگان: مدیریت، اماکن قدیمی ورزشی، کلان شهرها، تئوری داده بنیاد، اثر بخشی
  • مریم خوش رفتار، وحید شجاعی*، محمد حامی صفحات 43-65

    هدف از تحقیق حاضر شناسایی عوامل موثر بر فساد در قراردادهای بازیکنان و مربیان لیگ برتر فوتبال ایران بود. تحقیق حاضر از روش تحقیق حاضر، کیفی و از نوع تحقیق های اکتشافی بود که از روش پیمایشی برای کسب اطلاعات استفاده گردید و از لحاظ هدف نیز جزو پژوهش های کاربردی به شمار می آید. جامعه آماری تحقیق جامعه آماری پژوهش شامل متخصصان و افراد مطلع حوزه صنعت فوتبال، صاحب نظران و اساتید رشته مدیریت ورزشی و مدیران سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال و کمیته داوران فدراسیون فوتبال بودند. نمونه گیری به صورت هدفمند انجام شد که با 16 مصاحبه، اشباع نظری حاصل گردید. ابزار پژوهش، مصاحبه عمیق و نیمه ساختاریافته بود. یافته های تحقیق نشان داد تعداد 126 شناسه اولیه با مجموع فراوانی 282 استخراج شد که این عوامل در 16 مفهوم (شناسه محوری) و 7 مقوله فرعی (شناسه گزینشی) دسته بندی شدند. با توجه به فراوانی مشاهده شده در شناسه های اولیه برای همه سندها، مفهوم ضعف حقوقی با ضریب اهمیت 85، فساد ساختارمند با ضریب اهمیت 51، عدم شایسته سالاری با ضریب اهمیت 38 و سوء مدیریت با ضریب اهمیت 33 و بداخلاقی های فردی و اجتماعی با ضریب اهمیت 26 بیشترین ضرایب اهمیت را در میان سایر مفاهیم برخوردار بودند. با توجه به یافته ها پیشنهاد می شود جهت جلوگیری از فساد اداری و فساد عملیاتی، در ارتباط با قراردادهای فوتبال، ابتدا ساختارهای موجود در فوتبال بازبینی و اصلاح شود. همچنین به طور جدی در سیاست های کلان خصوصی سازی مورد توجه قرار گیرد چراکه با خصوصی شدن فوتبال سیاست زدگی از این ورزش دور خواهد شد و اصلاح مدیریتی و شایسته سالاری به وجود خواهد آمد. همچنین در کنار توجه به سیاست های کلان پیشنهاد می شود فدراسیون و باشگاه ها و سایر سازمان های مرتبط به مقوله آموزش رفتاری جهت جلوگیری از بداخلاقی های فردی و اجتماعی توجه ویژه نمایند.

    کلیدواژگان: فساد، تبانی، ضعف نظارت، ضعف قوانین، قراردادهای حرفه ای
  • فاتح فرازیانی*، مصطفی جوانرودی، یحیی عبدی صفحات 67-79

    در دوره اخیر اعتقاد بر این است که ورزش می تواند به شکل گیری روان سالم و رشد ذهنی فرد کمک کند و اثر قابل توجهی دگرگونی چارچوب های ملیتی، فرهنگی و جنسیتی داشته باشد. هدف از پژوهش حاضر مطالعه تطبیقی انگیزه های گرایش بانوان به فعالیت های جسمانی در ایران و کشورهای عربی منتخب بر اساس مولفه های فردی، اجتماعی و اسلامی بود. پژوهش حاضر توصیفی از نوع مقایسه ای بود که روش میدانی انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش شامل ورزشکاران زن در ایران و کشورهای عربی بود. تعداد 184 نفر در ایران و 179 نفر از کشورهای عربی (عراق، امارات متحده عربی و اردن) از طریق نمونه گیری در دسترس به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه محقق ساخته بود. روایی پرسشنامه مورد تایید متخصصین قرار گرفت و پایایی آن در یک مطالعه مقدماتی از طریق آلفای کرون باخ 95/0 به دست آمد. پرسشنامه در ایران به زبان فارسی و برای کشورهای منتخب به عربی ترجمه شده، به صورت الکترونیک و از طریق فضای مجازی در اختیار مشارکت کنندگان قرار گرفت. درنهایت 363 پرسشنامه جمع آوری گردید. برای تجزیه وتحلیل داده ها از تحلیل واریانس چند متغیره Manova با استفاده از نرم افزار spss22 بهره گرفته شد. یافته های پژوهش نشان داد بین زنان ورزشکار ایرانی و زنان ورزشکار کشورهای عربی منتخب در مولفه های انگیزه های درون فردی (009/0 p = و 978/6 f =)، انگیزه های بین فردی (050/0 p = و 875/3 f =)، انگیزه های اجتماعی (001/0p= و 619/27 f =) و انگیزه های اسلامی (001/0p= و 339/11 f =) تفاوت معنی داری وجود دارد و این تفاوت در سطح 01/0>p و 05/0>p معنادارمی باشند. در مولفه انگیزه های درون فردی میانگین این مولفه در ورزشکاران زن ایرانی (77/59 M=) بیشتر از ورزشکاران زن کشورهای منتخب عربی (53/55M=  ) بود. در مولفه انگیزه های بین فردی میانگین این مولفه در ورزشکاران زن ایرانی (87/26 M=) کمتر از ورزشکاران زن کشورهای منتخب عربی (62/28 M =) بود. در مولفه انگیزه های اجتماعی میانگین این مولفه در ورزشکاران زن ایرانی (08/33 M=) کمتر از ورزشکاران زن کشورهای منتخب عربی (64/39M=  بود. در مولفه انگیزه های اسلامی میانگین این مولفه در ورزشکاران زن ایرانی (55/21 M= بیشتر از ورزشکاران زن کشورهای منتخب عربی (04/19 M=) بود.

    کلیدواژگان: انگیزه های مشارکت، بانوان ورزشکار، ایران، کشورهای عربی، اسلامی
  • میثم نوری خان یوردی*، حسین اکبری یزدی صفحات 81-98

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی موانع برندسازی شهری از طریق ورزش انجام شد. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی، به لحاظ روش اجرا توصیفی_پیمایشی، از نظر محل جمع آوری داده ها میدانی-کتابخانه ای بود. جامعه ی آماری پژوهش اعضای هیات علمی در حوزه مدیریت ورزشی، بازاریابی شهری، جغرافیا و برنامه ریزی شهری، مدیران ورزشی، مدیران شهری(شهرداری و استانداری)، مربیان ورزشی، قهرمانان ورزشی و دانشجویان بودند. نمونه گیری در این پژوهش به ازای هر متغیر، 5 نفر در نظر گرفته شد که در نهایت 322 پرسشنامه صحیح عودت شد. ابزار مورد استفاده در این پژوهش پرسشنامه محقق ساخته بود. روایی محتوایی پرسشنامه به تایید 10 نفر از متخصصان مدیریت ورزشی رسید؛ و سپس پایایی، روایی همگرا و روایی واگرای پرسشنامه مورد بررسی و تایید قرار گرفت. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی در قالب نرم افزارهای اس پی اس اس24 و اسمارت پی ال اس3 استفاده شد. یافته ها نشان داد موانع برندسازی شهری از طریق ورزش شامل 7 بعد فرهنگی_اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، رسانه ای، زیرساخت های ورزشی، زیرساخت های شهری و مدیریتی بود. همچنین مقدار تی و سطح معناداری به ترتیب بیشتر از 96/1 و کمتر از 05/0، و مقدار بار عاملی استاندارد شده برای تمامی سوالات پرسشنامه بیشتر از 4/0 به دست آمد. به علاوه نتایج آزمون دوجمله ای نشان داد که با احتمال 95 درصد، 7 مولفه شناسایی شده می تواند به عنوان موانع برندسازی شهری از طریق ورزش محسوب شوند. بنابراین با توجه به اهمیت و پتانسیل بالای برندسازی شهری از طریق وررش در ارتقاء و توسعه شهرها، مدیران و سیاست گذاران شهری می توانند با اتخاذ استراتژی های مناسب به منظور رفع موانع شناسایی شده در این پژوهش موفقیت شهرها را تضمین کنند.

    کلیدواژگان: برندسازی شهری، بازاریابی شهری، توسعه شهری، صنعت ورزش
  • هدا محسنی واحد*، محمدرحیم نجف زاده، حبیب محمدپوریقینی، حمید جنانی صفحات 99-118

    هدف از پژوهش حاضر اعتباریابی عوامل موثر بر برندسازی باشگاه های لیگ برتر فوتبال با تکیه بر ارزشیابی مشتریان بود. پژوهش حاضر توصیفی- همبستگی، از نوع تحقیقات پیمایشی و از جمله پژوهش های کاربردی می باشد که به صورت میدانی انجام شد. جامعه آماری پژوهش حاضر مشتریان باشگاه های لیگ برتر که همان هواداران و تماشاگران هستند، می باشد. برای تعیین حجم نمونه در مرحله کمی از نرم افزار SPSS Sample Power استفاده شد. با استفاده از این روش حجم نمونه برابر با 370 نفر برآورد گردید، که 370 پرسشنامه در بین جامعه آماری پخش و جمع آوری گردید برای گردآوری داه ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. سوالات این بخش براساس الگوی برآمده از مرحله کیفی پژوهش بدست آمد. نوع امتیاز دهی به این پرسشنامه براساس طیف 5 ارزشی لیکرت بود. همچنین پرسشنامه از 4 مولفه اصلی قابلیت های باشگاه، عوامل تسهیل کننده، عوامل توسعه دهنده و ضعف های مدیریتی تشکیل شده بود. ادامه جهت اعتباریابی الگوی مطلوب مدل مورد نظر از مدل سازی معادلات ساختاری رویکرد تحلیل عاملی تاییدی استفاده می شود. به این منظور از نرم افزار AMOS بهره گرفته شد. نتایج آزمون تحلیل عاملی تاییدی مرتبه اول و دوم  نشان داد 85 مفهوم اولیه، 17 مقوله اصلی (دارایی های باشگاه، نتایج مناسب باشگاه، تمایز با سایر باشگاه ها، با ثبات بودن باشگاه، ارتباط با هواداران، عوامل فرهنگی، میزان محبوبیت و اعتبار باشگاه، عملکرد روابط عمومی باشگاه، راهبردهای اجرایی باشگاه، اقدامات برندسازی، درآمدزایی باشگاه، عملکرد مناسب مدیران، عوامل قانونی و حقوقی، فشار سازمان های بالادستی، تصمیمات سلیقه ای، حواشی تیم، ضعف های کارکردی بالاتر از 4/0 بودند، که نشان دهنده این مورد بود که عوامل شناسایی شده دارای اعتبار مناسب و استانداردی می باشند.

    کلیدواژگان: برندسازی، ارزشیابی مشتریان، لیگ برتر فوتبال
  • مبین حاجی حسنی*، محمود گودرزی، امین دهقان قهفرخی صفحات 119-135

    امروزه سازمان های مختلف در به خدمت گرفتن نیروهای داوطلب با یکدیگر رقابت می نمایند؛ لذا هدف از پژوهش حاضر، تدوین مدل مفهومی توسعه مدیریت داوطلبی رویدادهای ورزش دانشگاهی ایران است. در پژوهش حاضر به منظور شناسایی هرچه عمیق تر مدیریت داوطلبی رویدادهای ورزش دانشگاهی، از روش شناسی کیفی استفاده شد. هدف مطالعه حاضر جمع آوری، جمع بندی، مفهوم سازی و دسته بندی مفهومی برای طراحی الگوی اصلی پژوهش بود؛ از این رو روش نمونه گیری هدفمند اسنادی و مصاحبه های عمیق نیمه ساختارمند که در چارچوب اهداف پژوهش حاضر قرار داشت، مورد استفاده قرار گرفت. به طوری که پس از 11 مصاحبه با خبرگان پژوهش در 16 مرحله، پژوهشگر به اشباع نظری رسید. پس از کدگذاری و تجزیه و تحلیل متون برآمده از پژوهش، 120 مضمون پایه و 7 مضمون سازمان دهنده از 152 مضمون فرعی و 8 مضمون اصلی از کدهای اولیه کشف شده و استنتاج شدند. در پژوهش حاضر به منظور اعتبارسنجی از شیوه کدگذاری دوگانه و از روش تحلیل مضمون شیوه ولکات (2008)، برای تحلیل داده های پژوهش استفاده گردید. پس از کدگذاری و تجزیه و تحلیل متون برآمده از پژوهش، مقوله ها شناسایی شده و روابط بین آن ها نیز طبق الگو و پارادایم برآمده از تحلیل تماتیک تعیین و ارایه شد. سرانجام می توان اذعان داشت که اتکاء یکپارچه به راهبردهای توسعه مدیریت داوطلبی رویدادهای ورزشی به مدیران این عرصه کمک می کند تا شیوه های کارکردی مناسب با داوطلبان را شناخته و در مسیری شفاف و هدفمند گام بردارند.

    کلیدواژگان: داوطلبی، برنامه ریزی، جذب، حفظ، رویدادهای ورزشی
  • اکبر فریدفتحی*، مرتضی فتاح پور مرندی، مریم فریدفتحی، رقیه سرلاب صفحات 137-160

    در حال حاضر، مصرف لوکس و ارزش های لاکچری در بین مصرف کنندگان ورزشی در دو دهه گذشته به طور باورنکردنی افزایش یافته و فضای ورزش به خصوص در حوزه ورزش فراغتی را از ماهیت اصلی خود دور کرده است. در این راستا این تحقیق کیفی با هدف آسیب شناسی نفوذ ارزش های لاکچری در ترجیح مصرف کنندگان کالای  ورزشی (کفش و پوشاک) انجام شد. بدین منظور از روش نظریه داده بنیاد (گراندد تیوری) و رویکرد استراوس و کوربین برای تحلیل یافته ها استفاده شد. نمونه گیری پژوهش به شیوه نظری و گلوله برفی صورت گرفت و منابع گردآوری داده ها شامل، منابع علمی و 18 مصاحبه ی عمیق و نیمه ساختاریافته (8 نفر از اساتید دانشگاه، متخصصان مدیریت ورزشی، مدیریت برند و رفتار مصرف کننده و 10 نفر ورزشکار و مربی باشگاه) بود. قبل از تحلیل داده ها، از معیارهای قابلیت اعتماد تحقیقات کیفی برای بررسی روایی و از روش توافق دو کدگذار و کدگذاری پژوهشگر در یک فاصله زمانی مشخص برای بررسی پایایی استفاده شد.  تحلیل داده ها در سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی انجام گردید. نتایج نشان داد عوامل علی شامل عوام شخصی، عوامل بین فردی و عوامل ارزشی لاکچری، عوامل زمینه ای شامل شرایط اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی، شرایط مداخله گر شامل محیط ورزشی و ویژگی های جمعیت شناسی، شبکه های اجتماعی مجازی، محیط ورزش و رسانه های جمعی، استراتژی ها شامل مصرف گرایی کاذب، تغییر اولویت های ورزشی و مجازی گردی افراطی و پیامدها شامل پیامدهای فرهنگ ورزش، فردی، اجتماعی، اقتصادی در قالب پارادایم کدگذاری تعیین شدند.

    کلیدواژگان: ارزش لاکچری، تجمل گرایی، ورزش، مصرف کننده، بازاریابی در ورزش
|
  • Ahmad Mahmoudi* Pages 9-26

    The purpose of this study was to identify the barriers to optimal energy management in Tehran's arenas. This research was done in a qualitative method and a thematic analysis approach. Research participants included sports facilities managers and experts in sports facilities energy management. We Interviewed 15 subjects by a purposive sampling method. The results showed that the barriers to optimal energy management in Tehran's arenas include inadequate energy management, lack of economic management, lack of optimal energy management infrastructure, community neglect of optimal energy management, lack of new technologies that can be used in places. Sports is the lack of attention to climate design, lack of practical management of sports facilities, lack of attention to environmental pollution control, lack of attention to sustainable development and environmental protection in optimal energy management. According to the results, proper and principled planning and application of energy management principles in these places can play an important role in increasing productivity and efficiency.

    Keywords: Arena, Energy Management, Optimal Consumption, Sports Facilities
  • Mohammad Hossein Hosseini Pages 27-42

    The purpose of this study is to explain the effectiveness model of managing old sports venues in selected metropolises of the country with a data theory approach. In this regard, the theoretical foundations and research background in the field of institutional factors, structural factors, content factors and contextual factors with the approach of managing old sports venues were presented. The research method is qualitative and uses a data-based theory theory approach. The statistical population in the qualitative section includes experts in the field of sports management and managers and employees of veteran sports complexes in different metropolises of the country. The sample size was considered as 10 by theoretical saturation and snowball method. Qualitative data collection tools were semi-structured interviews and group discussions. Content analysis method and max-qda software were used to analyze the qualitative data. The results of qualitative analysis by Max-qda software showed that the components of the model of effectiveness of the management of old sports venues in selected metropolises of the country, 1- institutional factors, 2- structural factors, 3- content factors, 4- contextual factors and 5- management They are old sports venues. Also, 54 indicators for these components were finally approved by experts. This study provides appropriate strategies for the effectiveness of the management of old sports venues and by implementing it can increase the effectiveness of the management of old sports venues and increase its speed.

    Keywords: management, old sports venues, metropolises, data theory, effectiveness
  • Maryam Khosh Raftar, Vahid Shojaei*, Mohammad Hami Pages 43-65

    The purpose of this study was to identify the factors affecting corruption in the contracts of players and coaches of the Iranian Football Premier League. The present study was a qualitative research and exploratory research that used the method of field research and in terms of purpose is one of the applied researches. The statistical population of the study included experts and knowledgeable people in the field of football industry, experts and professors in the field of sports management and managers of the league and football federation and referee’s committee of Footbal Fedaration. Purposive sampling was performed. The research tool was in-depth and semi-structured interviews which at the end of 16th interview saturation was acquired. Findings showed that 126 primary identifiers were extracted with a total frequency of 282, which were classified into 16 concepts (axial identifiers) and 7 subcategories (selective identifiers). with respect to the frequency observed in the initial identifiers for all documents, the concept of legal weakness with a significance coefficient of 85, mafia with a significance coefficient of 51, incompetence with a significance coefficient of 38 and mismanagement with a significance coefficient of 33 and individual and social immorality with a coefficient Significance 26 had the highest significance coefficients among other concepts. According to the findings, it is suggested that in order to prevent administrative corruption and operational corruption, in relation to football contracts, the existing structures in football should be reviewed and reformed first. It it is also suggested in the macro policies  the privatization shpuld be seriously considered, because with the privatization of football, politicization will be removed and management reform and meritocracy will be created. Also, in addition to consider macro policies, it is suggested that the federation, clubs and other related organizations pay special attention to the behavioral education to prevent individual and social immorality.

    Keywords: Corruption, Match fixing, Weak Supervision, Weak Laws, Professional Contracts
  • Fateh Faraziani*, Mostafa Javanroodi, Yahya Abdi Pages 67-79

    In the recent period, it is believed that sports can help the formation of a healthy mind and mental growth of a person and have a significant effect of transforming national, cultural and gender frameworks.The aim of this study was to comparatively study the motivations of women to physical activity in Iran and selected Arab countries Based on individual, social and Islamic components. The present study was a descriptive comparative study that was performed by field method. The statistical population of the study included female athletes in Iran and Arab countries. A total of 184 people in Iran and 179 people from Arab countries (Iraq, UAE, Jordan) were selected through available sampling as a research sample. The research tool included a questionnaire. The validity of the questionnaire was confirmed and its reliability in a pilot study was 0.95 through Cronbach's alpha. The questionnaire was translated into Persian in Iran and translated into Arabic for the selected countries, and was provided to the participants electronically and through cyberspace. Finally, 363 questionnaires were collected. Manova multivariate analysis of variance using spss22 software was used to analyze the data. Findings showed that between Iranian women athletes and women athletes in selected Arab countries in the components of intrapersonal motivation (p = 0.009 and f = 6.978), interpersonal motivation (p = 0.050 and f = 3.875) There is a significant difference between social motives (p = 0.001 and f = 27.619) and Islamic motives (p = 0.001 and f = 11.339). And this difference is significant at the level of p <0.01 and p <0.05. In other words, in the component of intrapersonal motivations, the average of this component in Iranian female athletes (M = 59.77) was higher than female athletes in selected Arab countries (M = 55.53). In the interpersonal motivations component, the average of this component in Iranian female athletes (M = 26.87) was lower than female athletes in selected Arab countries (M = 28.62). In the component of social motivations, the average of this component in Iranian female athletes (M = 33.08) was lower than female athletes in selected Arab countries (M = 39.64). In the component of Islamic motives, the average of this component in Iranian female athletes (M = 21.55) was higher than female athletes in selected Arab countries (M = 19.04).

    Keywords: motivation, Female athletes, Arab countries, Iran, Islamic
  • Meysam Noori Khanyourdi*, Hossein Akbari Yazdi Pages 81-98

    The aim of this study was to identify barriers to urban branding through sports The current research was applied in terms of purpose, in terms of descriptive-survey implementation method, in terms of the place of data collection, it was field-library. The statistical population of the study was the faculty members in the fields of sports management, urban marketing, geography and urban planning, sports managers, city managers (municipal and provincial), sports coaches, sports heroes and students. Sampling In this study, 10 people were considered for each variable, and finally 322 correct questionnaires were returned. The instrument used in this study was a researcher-made questionnaire. The content validity of the questionnaire was confirmed by 10 sports management experts; And then the reliability, convergent validity and divergent validity of the questionnaire were examined and confirmed. Descriptive and inferential statistics were used for data analysis in the form of SPSS 24 and Smart PLS 3 software. The results showed that barriers to urban branding through sports included 7 dimensions: socio-cultural, economic, political, media, sports infrastructure, urban infrastructure, and management. Also, the T-value and significance level were more than 1/96 and less than 0/05, respectively, and the standardized factor load value for all questions of the questionnaire was more than 0/4. Also, the results of the binomial test showed that with %95 probability, The 7 identified components can be considered as barriers to urban branding through sports. Given the importance and high potential of urban branding through education in the promotion and development of cities, managers and policy makers can ensure the success of cities by adopting appropriate strategies to remove the obstacles identified in this study.

    Keywords: Urban Branding, Urban Marketing, Urban Development, Sports Industry
  • Hoda Mohseni Vahed *, Mohammad Rahim Najaf Zadeh, Habib Mohammad Pouriqin, Hamid Janani Pages 99-118

    The aim of the current research was to validate the factors influencing the branding of Premier League soccer clubs based on customer evaluations. The current descriptive-correlational research is a survey research and one of the applied researches that was conducted in the field. The statistical population of the current research is the customers of the Premier League clubs, who are fans and spectators. SPSS Sample Power software was used to determine the sample size in the quantitative stage. Using this method, the sample size was estimated to be 370 people, and 370 questionnaires were distributed and collected among the statistical population. The questions of this section were obtained based on the pattern emerging from the qualitative phase of the research. The type of scoring for this questionnaire was based on a 5-point Likert scale. Also, the questionnaire consisted of 4 main components of the club's capabilities, facilitating factors, developing factors and managerial weaknesses. Further, in order to validate the desired pattern of the desired model, the structural equation modeling of the confirmatory factor analysis approach is used. AMOS software was used for this purpose. The results of the first and second order confirmatory factor analysis test showed 85 primary concepts, 17 main categories (club assets, suitable club results, differentiation from other clubs, stability of the club, communication with fans, cultural factors, popularity and The credibility of the club, the performance of public relations of the club, the executive strategies of the club, branding measures, income generation of the club, the proper performance of managers, legal and legal factors, the pressure of upstream organizations, taste decisions, team margins, functional weaknesses were above 0.4. which indicated that the identified factors have appropriate and standard validity.

    Keywords: Branding, customer evaluation, premier football league
  • Mobin Haji Hassani*, Mahmoud Goodarzi, Amin Dehghan Ghahfarrokhi Pages 119-135

    Sport events would not be feasible without volunteers; therefore, the aim of this study was to Analysis and explanation of development model in volunteering management of the Iranian university sport events. With respect to the main aim of the study, the methodology was qualitative. The sample consisted of those who had the most relevant data from the subject of the study; therefore in this study were used of the purposive sampling documents and interviews that the researcher after 11 interviews with experts people and experienced in this field, reached to theoretical saturation. In accordance with qualitative researches, data were analyzed simultaneously with data collection. Also, for analyze the research data was used of the Wolcott (2008) theme analysis method. The results included the 152 sub-themes and 8 main themes were discovered from the initial codes, from which it was derived of the 120 basic themes and 7 institutor themes. As a result, the development model of the optimal management in Iranian university sport events volunteering is dependent on the basic strategies based on planning, recruitment, selection and screening, orientation and induction, performance appraisal, rewards and recognition, retention or replacement of the volunteer students.

    Keywords: Volunteering, Planning, Recruitment, Retention, Sport events
  • Akbar Farid Fathi*, Morteza Fattahpour Marandi, Maryam Farid Fathi, Roghayeh Sarlab Pages 137-160

    Currently, luxury consumption and luxury values among sports consumers have increased incredibly in the last two decades, taking the sports space away from its original nature. The present study was conducted with the aim of analyzing the influence of luxury values in the preference in Consumers of Sporting Goods (shoes and clothes). The current research is of a qualitative type, which uses the grounded theory method and Strauss and Corbin's approach. Sampling was done theoretically and snowball. Data collection sources included scientific sources and 18 deep and semi-structured interviews (8 people included: university professors, sports management specialists, brand management and consumer behavior, and 10 athletes and club coaches). Data analysis was done in three stages of open, central and selective coding. Reliability criteria of qualitative research were used to check validity, and two coders' agreement method and researcher's coding in a specific time interval were used to check reliability. The results showed that the causal factors include personal commons, interpersonal factors and luxury value factors, contextual factors including economic, cultural and social conditions, intervening conditions including sports environment and demographic characteristics, virtual social networks, sports environment and mass media, strategies including consumption False orientation, change of sports priorities and extreme virtual tourism and the consequences including the consequences of sports culture, personal, social, and economic were determined in the coding paradigm.

    Keywords: pathology, luxury value, luxury, sport, consumer