فهرست مطالب

خون - سال هفدهم شماره 4 (پیاپی 70، زمستان 1399)

فصلنامه خون
سال هفدهم شماره 4 (پیاپی 70، زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/10/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فاطمه اخوان تفتی، هایده جوادزاده شهشهانی* صفحات 259-269
    سابقه و هدف

    یکی از اهداف مراکز انتقال خون برای تامین ذخایر خونی سالم و کافی، ایجاد انگیزه و تشویق جوانان از بین جمعیت های کم خطر برای اهدای داوطلبانه و مستمر خون است. از آن جا که در شهر یزد مطالعه ای در مورد  دانشجویان انجام نشده است، این مطالعه با هدف تعیین آگاهی، نگرش و عملکرد دانشجویان شهر یزد در مورد اهدای خون طراحی شد.

    مواد و روش ها

    مطالعه از نوع مقطعی بود و اطلاعات مورد نیاز از طریق پرسشنامه به دست آمد. روش نمونه گیری به صورت تصادفی بوده و از آمار توصیفی و آزمون های مجذور کا، T  و ANOVA برای تجزیه و تحلیل نتایج استفاده شد.

    یافته ها

    در مجموع 1329 پرسشنامه تکمیل شد و میانگین سن افراد 4/4 ± 7/22 سال بود. آگاهی دانشجویان در 694 (2/52%) نفر ضعیف، 449 (8/33%) نفر متوسط و 186 (14%) نفر خوب بود. نگرش نسبت به فواید و مضرات اهدای داوطلبانه خون در 422 (8/31%) نفر ضعیف، 693 (1/52%) نفر متوسط و 214 (1/16%) نفر خوب بود. در مجموع 77  نفر از دانشجویان آگاهی و نگرش خوبی نسبت به انتقال خون و اهدای خون داشتند. از نظر بررسی عملکرد نسبت به اهدای خون، در مجموع 226 (17%) نفر از دانشجویان مورد مطالعه که 83 (12%) نفر از خانم ها و 143 (24%) نفر از آقایان بودند و 409 (7/30%) نفر از دانشجویان، یکی از افراد خانواده شان حداقل یک بار خون اهدا کرده بودند.

    نتیجه گیری

    بر طبق نتایج این مطالعه، آگاهی، نگرش و عملکرد دانشجویان نسبت به اهدای خون مطلوب نیست و نیاز به بهبود دارد.

    کلیدواژگان: دانشجویان، آگاهی، نگرش، اهداکنندگان خون
  • مریم قنبری مطلوب، زهره شریفی* صفحات 270-275
    سابقه و هدف

    عفونت هپاتیت B ، یکی از عمده ترین بیماری های منتقل شونده از راه انتقال خون است. عفونت با این ویروس منجر به آسیب های گسترده کبدی می شود. تاکنون 10 ژنوتیپ برای هپاتیت B تشخیص داده شده است. هدف از این مطالعه، تعیین ژنوتیپ ویروس هپاتیت B با روش تعیین توالی در اهداکنندگان خون بدون علامت در شهر تهران سال 98-97 بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مقطعی، سرم خون 20 نفر از اهداکنندگان خون که از نظر آزمایش آنتی ژن سطحی ویروس هپاتیت B با روش الایزا مثبت تشخیص داده شده بودند، مورد آزمایش قرار گرفتند. پس از استخراج DNA ویروسی، توالی ژن pres به وسیله روش Nested-PCR تکثیر و ژنوتیپ ویروس با روش تعیین توالی تعیین شد. توالی به دست آمده به وسیله نرم افزار Clustal w با توالی های رفرانس مرتب شد.

    یافته ها

    نمونه ها پس از انجام Nested-PCR تعیین توالی شدند. ژنوتیپ ویروس هپاتیت B در تمام 20 نمونه اهداکننده خون مبتلا به هپاتیت B ، 100% ژنوتیپD  تعیین گردید.

    نتیجه گیری

    شیوع ژنوتیپ D در افراد مورد مطالعه 100% بود. از این نتیجه می توان در تهیه کیت های تشخیصی هپاتیت B استفاده کرد. هم چنین شناسایی ژنوتیپ ها می تواند به پزشکان کمک کند که بیماران با خطر بیشتر پیشرفت بیماری را شناسایی نموده و استراتژی های درمانی بهتری را به کار گیرند.

    کلیدواژگان: ویروس هپاتیت B، ژنوتیپ، اهداکنندگان خون
  • لیلا نورآذر، سمیه اسماعیلی، پرگل مشاتی، احمد قره باغیان* صفحات 276-286
    سابقه و هدف

    لوسمی لنفوبلاستی حاد، از بدخیمی های خونی رده لنفوییدی می باشد. عوارض جانبی داروهای شیمی درمانی که از ابتدا در درمان سرطان مورد توجه بودند، علت گرایش به سمت داروهای گیاهی بودند. مطالعه های گذشته بر روی گیاه جونیپروس اکسلسا حاکی از وجود خاصیت ضد سرطانی بر روی برخی رده های سلولی سرطانی بود. هدف از این مطالعه، بررسی اثرات کشندگی و انتخاب فرکشن توکسیک ترگیاه جونیپروس اکسلسا بر روی رده سلولی ALL (Nalm-6) و سلول های طبیعی PBMC بود.

    مواد و روش ها

    در یک مطالعه تجربی، میزان سیتوتوکسیسیتی فرکشن ها از طریق آزمون های زنده مانی سلولی و فعالیت متابولیک ارزیابی شد. با استفاده از این دو آزمون، فرکشن توکسیک تر انتخاب گشته و سپس میزان آپوپتوز سلولی به روش رنگ آمیزی آنکسین V و پروپیدیوم یدید به کمک فلوسیتومتری برای آن محاسبه شد. هر آزمون سه بار تکرار گردید. از آزمون one-way ANOVA و 23 SPSS  برای آنالیز آماری داده ها استفاده شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که دوز µg/mL 5/2 و µg/mL 4 به ترتیب فرکشن کلروفرمی و اتردوپترولی گیاه جونیپروس، بدون تاثیر معنادار بر سلول های PBMC ، درصد زنده مانی و فعالیت متابولیک سلول های Nalm-6 را به طور معنادار کاهش داد(01/0 p<). فرکشن آبی آن فاقد اثرات سیتوتوکسیک بود. با این آزمون ها، فرکشن توکسیک تر کلروفرمی انتخاب شد. آپوپتوز سلول های Nalm-6 با فرکشن کلروفرمی توسط فلوسیتومتری، افزایش حدود 13 برابری در مقایسه با گروه تیمار نشده نشان داد(001/0 <p).

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد فرکشن کلروفرمی و اتردوپترولی گیاه جونیپروس، دارای خاصیت کشندگی و آنتی پرولیفراتیو بوده و سلول های Nalm-6 را وارد چرخه آپوپتوز می کند.

    کلیدواژگان: لوسمی لنفوبلاستیک حاد، آپوپتوز، جونیپروس
  • سهیلا خسروی*، محدثه وحدانی، مسعود زوری، فریبا حیدری، ریحانه خالقی مقدم صفحات 287-293
    سابقه و هدف

    آموزش، نقشی اساسی در آگاهی بخشی جامعه و در نتیجه افزایش تمایل به اهدای خون و کاهش خطر اهدای خون ناسالم دارد. در همین راستا، در مطالعه حاضر، به بررسی نقش آموزش و رفع موانع اهدای خون در افزایش میزان اهدا و ارتقای سلامت خون در دانشجویان دانشگاه های شهر زاهدان پرداخته شد.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر از نوع توصیفی مداخله ای بود و در 5 دانشگاه و موسسه آموزش عالی شهر زاهدان انجام شد. در آغاز به وسیله پرسشنامه، موانع اهدای خون در بین دانشجویان مشخص شد. سپس تلاش شد تا از طریق آموزش، دغدغه های اصلی دانشجویان مرتفع گردد. در نهایت با اعزام تیم سیار به دانشگاه های فوق مبادرت به جمع آوری خون شد. درصد اهداکنندگان بار اول و نیز سلامت خون های اهدایی، با اهداکنندگان دانشگاه های شهر زاهدان پیش از مداخله مقایسه شدند.

    یافته ها

    عوامل اصلی عدم اهدای خون در میان 2744 دانشجو، ترس از به خطر افتادن سلامت(8/44%) و نداشتن وقت کافی(7/26%) بود. پس از ارایه آموزش،1211 نفر شامل 1039 مرد(8/85%) و 172(2/14%) زن مبادرت به اهدای خون کردند که نسبت به تیم های سیار اعزامی پیش از مداخله، اختلاف معناداری داشت(01/0 p<).  هم چنین تعداد اهداکنندگان بار اول نسبت به اهداکنندگان بار اول پیش از مداخله و نیز سلامت خون در بین کل اهداکنندگان نسبت به اهداکنندگان پیش از مداخله، به طور معناداری بیشتر بود(001/0 <p).

    نتیجه گیری

    مطالعه حاضر نشان می دهد که آموزش نقش مهمی در افزایش میزان اهدای خون و ارتقاء سلامت خون دارد.

    کلیدواژگان: انتقال خون، آموزش، اهدای خون
  • الناز ابراهیم زاده، مستانه علایی*، شهرام سمیعی، مژگان شایگان صفحات 294-307
    سابقه و هدف

    ایجاد آنتی بادی علیه آنتی ژن های HLA و آنتی ژن های اختصاصی پلاکتی HPA به دنبال تزریق خون و فرآورده ها محتمل است. این امر منجر به بروز عوارضی نظیر پورپورای پس از تزریق، مقاومت پلاکتی ایمیون، ترومبوسیتوپنی و خونریزی در گیرندگان می گردد. در این مطالعه، آنتی ژن ها وآنتی بادی های پلاکتی به طور هم زمان در بیماران با تزریق خون مکرر بررسی شدند.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی، آنتی ژن ها و آنتی بادی های پلاکتی به روش PCR-SSP و فلوسیتومتری PIFT در 30 بیمار تالاسمی ماژور و 30 بیمار هماتوانکولوژی با تزریق خون مکرر که شمارش پلاکتی یک ساعت پس از تزریق /µL 450000-150000 داشتند، بررسی شدند. برای مقایسه نتایج جمعیت های مورد مطالعه، از 19 SPSS و آزمون آماری کای دو استفاده شد.

    یافته ها

    در بررسی فراوانی ژنوتیپی در بیماران هماتوانکولوژی و تالاسمی، ژنوتیپ HPA-1a/1a دارای بیشترین فراوانی و ژنوتیپ های HPA-1a/1b و HPA-3b/3b دارای کمترین فراوانی بودند. هموزیگوت 1b/1b و  2b/2b و5b/5b  مشاهده نشدند. آلل HPA-4b در بیماران مورد بررسی یافت نشد. نتیجه فلوسیتومتری PIFT در 10 بیمار هماتوانکولوژی (30%) و یک بیمار تالاسمی(3/3%) مثبت شد. فراوانی موارد مثبت آنتی بادی ها در گروه بیماران هماتوانکولوژیک واضحا بیشتر از گروه تالاسمی بود(006/0 =p).

    نتیجه گیری

    با توجه به فراوانی 100 درصدی آللHPA-4a  و فقدان آلل HPA-4b و عدم مشاهده ژنوتیپ هموزیگوت b/b آلل های HPA-1/-2/-5 در بیماران این مطالعه، احتمال وقوع آلوایمیونیزاسیون پلاکتی ناشی از آنتی بادی های ضد این آنتی ژن ها در این بیماران کمتر است.

    کلیدواژگان: پلاکت ها، آنتی ژن ها، آنتی بادی ها، PCR
  • مهسا ابراهیمی، مریم ستوده انواری*، مهسا ضیایی اردستانی، کیومرث عباسی، محمدعلی برومند صفحات 308-314
    سابقه و هدف

    عمل جراحی بای پس شریان کرونر در بیماری عروق کرونر شایع است و برخی از بیماران نیازمند تزریق خون خواهند شد. هدف از این مطالعه، بررسی ارتباط بین طول عمر واحدهای خون دریافتی در جمعیت بیماران تحت CABG در مرکز قلب تهران بود.

    مواد و روش ها

    در یک مطالعه کوهورت، بیماران در دو گروه دریافت کنندگان خون تازه یعنی کمتر از دو هفته از عمر کیسه، شامل 744 نفر و غیر تازه بیش از دو هفته، شامل 1259 نفر تقسیم شدند. متغیرهایی شامل فاکتورهای دموگرافیک، ساعت های اتصال به ونتیلاتور، ساعت های بستری در ICU ، برون ده بطن چپ،آریتمی، نارسایی کلیه، تامپوناد، اختلالات عصبی گذرا، عفونت زخم، سپسیس، پنومونی، سکته قلبی و مغزی، آمبولی ریه و مرگ و میر داخل بیمارستانی در دو گروه مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها توسط آزمون های کای دو و کاپلان مایر و 21 SPSS ، تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    از 2003  فرد مورد بررسی، 715 نفر(7/35%) زن و 1288 نفر(3/64%) مرد بودند. بر اساس منحنی کاپلان مایر،  میزان بقای درون بیمارستانی در دریافت خون تازه 8/95% و در خون غیر تازه 5/96% بود که تفاوت آماری معناداری را نشان نداد. بین مصرف خون تازه و سایر متغیرهای ذکر شده نیز  تفاوت معناداری مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    عدم ارتباط قوی بین مرگ و میر و دریافت خون تازه و غیر تازه، این فرضیه را مطرح می کند که الزاما نیازی به اولویت خون تازه در  CABGوجود ندارد و این فرآورده می تواند در موارد خاصی که کاربرد خون تازه در آن ها به اثبات رسیده است، به کار گرفته شود.

    کلیدواژگان: مرگ و میر، انتقال گلبول های قرمز، بای پس شریان کرونر
  • وحید نیازی*، معصومه شهبازی، سوده مقدسی صفحات 315-321
    سابقه و هدف

    کمبود فاکتورهای انعقادی وابسته به ویتامین K ، معمولا ناشی از بیماری های کبدی، سوء جذب و یا مسمومیت با وارفارین می باشد. در این گزارش، اهمیت و نقش کمبود فاکتورهای انعقادی وابسته به ویتامین K در منوراژی بررسی شد.  

    مورد

    در یک گزارش مورد، خانم 43 ساله با کاهش اکتسابی سطح ویتامین K سرمی به همراه منوراژی های شدید، بدون هیچ گونه بیماری مربوط به زنان بررسی شد. سطح کلیه فاکتورهای انعقادی وابسته به ویتامین K ، فاکتور  II، فاکتور  VII، فاکتورIX   و فاکتور  Xکاهش داشت. بعد از چندین دوز خوراکی و تزریقی ویتامین K ، سطح فاکتورهای انعقادی و منوراژی اصلاح نشد.

    نتیجه گیری

    کمبود فاکتورهای انعقادی وابسته به ویتامین K  به شکل اکتسابی، جزء موارد نادری می باشد که قادر است حیات فرد را تحت تاثیر قرار دهد.

    کلیدواژگان: ویتامین K، منوراژی، فاکتورهای انعقادی
  • سعیده میلانی*، فاطمه یاری صفحات 322-335
    سابقه و هدف

    مقاومت پلاکتی می تواند ناشی از عوامل ایمونولوژیک و غیر ایمونولوژیک باشد. در موارد غیر ایمونولوژیک بایستی منشاء بروز مقاومت که معمولا وجود بیماری می باشد برطرف گردد. در مقاومت پلاکتی ناشی از عوامل ایمونولوژیک، آنتی بادی های تولیدی ضد پلاکت های دارای آنتی ژن بیگانه نقش ایفا می کنند. بررسی راه کارهای دخیل در شناسایی و پیشگیری از مقاومت پلاکتی ایمونولوژیک از اهداف این مطالعه بود.

    مواد و روش ها

    این مقاله به مرور آزمایش های مورد استفاده در شناسایی مقاومت پلاکتی، روش های انتخاب پلاکت های سازگار، هم چنین پیشگیری و مدیریت این بیماری پرداخته است. این کار با جستجوی کلید واژه های تزریق پلاکت، مقاومت پلاکتی، افزایش تصحیح شده و آلوآنتی بادی در بانک های اطلاعاتی Science Direct ،PubMed Medline ،SID ،Scopus و Magiran از بین 100 مقاله مرتبط انجام شد که در نهایت از 66 عدد از آن ها در نوشتن این مقاله استفاده گردید.

    یافته ها

    از آن جایی که عمده ترین دلیل ایمونولوژیک بروز مقاومت پلاکتی، تولید آلوآنتی بادی ضد HLA می باشد بررسی آنتی بادی تولیدی ضد HLA اهمیت بسیاری دارد. کراس مچ و پیش بینی ویژگی آنتی بادی نیز می تواند برای این بیماران انجام پذیرد. تعویض پلاسما، تزریق ایمونوگلوبولین وریدی و استفاده از برخی از داروها و ترکیبات، نیز در شرایط اضطراری انجام می گردد.

    نتیجه گیری

    بررسی میزان کارآیی روش های شناسایی مقاومت پلاکتی و پلاکت های سازگار، به روند پیشگیری، درمان و  مدیریت هر چه بهتر این بیماری کمک بسیاری خواهد نمود.

    کلیدواژگان: تزریق پلاکت، ایمونوگلوبولین، آنتی بادی ها
|
  • F. Akhavanetafti, H. Javadzadeh Shahshahani* Pages 259-269
    Background and Objectives

    The most important aim of all blood transfusion centers is to motivate and recruit young blood donors from low-risk population to donate blood voluntarily and regularly to ensure a safe and continuous blood supply. There is a paucity of studies on awareness and attitude among university students on voluntary blood donation in Yazd. The aim of this study was to determine the knowledge, attitude and practice about blood donation among university students.

    Materials and Methods

    A cross-sectional study was conducted among university students. The data were obtained during 2014 through questionnaire. Data were coded in SPSS18 software and analysis was done by using of Chi square, T-test, and ANOVA statistical tests.

    Results

    Totally 1329 cases were selected and asked by trained individuals to fill a specially formatted questionnaire. Mean age of cases was 22.7±4.4. Knowledge levels of 694 (52.2%), 449 (33.8%), and 186 (14%) students were estimated to be weak, moderate, and good, respectively.  Attitude levels of 422 (31.8%), 693 (52.1%), and 214(16.1%) were stimated weak, moderate, and good, respectively. 77 students had good knowledge and attitude towards blood donation. Totally, 226 (17%) students, including 83 (12%) female and 143 (24%) male and in the case of 409 (30.7%) students, one of their family members donated blood at least once. 
     Conclusions  

    According to the results of this study, studentschr('39') knowledge, attitude and practice about blood donation were not desirable and need improvement.

    Keywords: Students, Knowledge, Attitude, Blood Donors
  • M. Ghanbari Matlob, Z. Sharifi* Pages 270-275
    Background and Objectives

    Hepatitis B virus (HBV) infection remains a serious global health challenge. Hepatitis B infection is one of the major diseases transmitted by blood transfusion. Infection with the virus can cause extensive liver damage.  So far, 10 genotypes have been identified for hepatitis B. The aim of this study was to do Hepatitis B virus genotyping in asymptomatic HBV blood donors in Tehran.

    Materials and Methods

    In this cross-sectional study, 20 HBsAg positive blood donors tested by ELISA were examined. After viral DNA extraction, the pres gene was amplified by Nested-PCR method and the virus genotype was aligned with the references sequence by Clustal w software.

    Results

    Samples were sequenced after Nested-PCR was done. Hepatitis B virus genotype was determined in all 20 blood donors with hepatitis B to be genotype D. 

    Conclusions  

    Prevalence of genotype D in study subjects was 100%.  This result can be used in preparation of hepatitis B diagnostic kits. Identifying genotypes can also help physicians identify patients at higher risk for disease progression and adopt better treatment strategies.

    Keywords: Hepatitis B virus, Genotype, Blood Donors
  • Leila Noorazar, Somayeh Esmaeili, Pargol Mashati, Ahmad Gharebaghian* Pages 276-286
    Background and Objectives

    Acute lymphoblastic leukemia is a hematological malignancy of lymphoid lineage. Side effects of chemotherapy drugs is a major reason for the tendency to use Herbal medicines. Previous studies on Juniperus excelsa (J.excelsa) have shown anti-cancer properties on some cancer cell lines. This study aimed to investigate the effect of three fractions of J.excelsa on acute lymphoblastic leukemia cells (Nalm-6) and normal mononuclear cells (PBMC), and find a more toxic fraction.

    Materials and Methods

    In this experimental study, the cytotoxic activity of these fractions in Nalm-6 was determined using Viability and MTT assay. By these tests, the more toxic fraction was selected and apoptosis was assessed and confirmed with Annexin-V/propidium iodide staining by flow cytometry. Each test was repeated at least three times. Statistical analysis was assessed by one-way ANOVA and SPSS 23.

    Results

    The results showed that concentrations of 2.5 and 4 µg/ml of chloroform and etherdopetrol fractions of J.excelsa, without considerable effect on PBMC (p > 0.05), reduced significantly the cell viability and metabolic activity of Nalm-6 (p < 0.01). Also, aquae fraction had no cytotoxic effect on Nalm-6 and normal cells (p > 0.05). The more toxic fraction, which was chloroform fraction, was selected by these tests. According to the flow cytometry test, treated Nalm-6 cells with chloroform fraction demonstrated a 13-fold increase in the number of apoptotic cells compared with control (p < 0.001).

    Conclusions  

    Our study showed that chloroform and etherdopetrol fractions have cytotoxic and antiproliferative effects on leukemic cells (Nalm-6) and induce apoptosis.

    Keywords: Acute Lymphoblastic Leukemia, Apoptosis, Juniperus
  • S. Khosravi*, M. Vahdani, M. Zori, F. Haidari, R. Khaleghi Moghddam Pages 287-293
    Background and Objectives

    Education has an essential role in the community awareness that could increase the blood donation tendency and reduce the risk of unsafe blood donation. The present study assessed the role of education and removal of blood donation barriers in increasing blood donation and promoting blood safety among students of Zahedan universities.

     Materials and Methods

    This Descriptive-interventional study was conducted in five universities and high education centers in Zahedan City. At the beginning, the questionnaire was used to identify the main barriers of blood donation among these students. Then we tried to resolve the studentschr('39') major concerns through education. Finally, the mobile blood collection teams were sent to these universities. The percentage of first-time blood donors and the safety of donated blood units were compared with those of the main blood transfusion center.

     Results

    The main reasons for lack of blood donation among the 2744 students were fear of endangering their health (44.8%) and lack of enough time (26.7%). After the education was provided, 1211 individuals including 1039 (85.8%) men and 172 (14.2%) women donated blood, The number was much higher than that in the main blood transfusion center of Zahedan City (p < 0.01). The number of the first-time donors as well as the rate of blood safety were significantly higher (p < 0.001) among these donors than those in the main blood transfusion center of Zahedan (p < 0.001).

    Conclusions  

    The present study showed that education plays a very important role in increasing blood donation rate and promoting blood safety

    Keywords: Blood Transfusion, Education, Blood Donation
  • E. Ebrahinzadeh, M. Alaei*, Sh. Samiee, M. Shaiegan Pages 294-307
    Background and Objectives

    Following incompatible blood transfusions, anti-HLA and  anti- HPA antibodies may develop and cause various disorders such as post-transfusion purpura, platelet refractoriness, and thrombocytopenia leading to bleeding. The aim of this study was to investigate platelet antigens and antibodies in multi-transfused patients.

    Materials and Methods

    In this descriptive study, platelet antigens and presence of platelet antibodies were tested by PCR-SSP and PIFT flowcytometry in 30 Thalassemia major and 30 oncohematologic patients with one hour post transfusion platelet counts in the range of 150000-450000/µl. χ2  test was employed for comparing the results of the study.

    Results

    Molecular genotyping of HPA-1in thalassemia major patients and patients with oncohematologic disorder in this study revealed that HPA-1a/1a was the most and HPA-1a/1b and  HPA-3b/3b  were the least frequent genotypes. No homozygous cases of 1b/1b, 2b/2b and  5b/5b  were detected. HPA-4b allele was not detected in any patient.  Flow PIFT results revealed platelet antibodies in 10(30%) patients with hematologic disorders and 1(3.3%) thalassemia major patients.

    Conclusions  

    According to %100 frequency of HPA-4a and total absence of HPA-4b allele and absence of homozygous b/b genotype for HPA-1/-2/-5 alleles in the patient polulation of this study, the prevalence of platelet alloimmunization due to antibodies against these antigens seems to be low. Although further studies in the field are nessessary.

    Keywords: Platelets, Antigens, Antibodies, PCR
  • Mahsa Ebrahimi, M. Sotoudeh Anvari*, Mahsa Ziaei Ardestani, Kyomars Abbasi, Mohammad Ali Boroumand Pages 308-314
    Background and Objectives

    Coronary artery bypass grafting is common in coronary artery disease. Some patients will need a blood transfusion. Despite the known complications of blood transfusions, there are different conclusions about the clinical significance of fresh and non-fresh red blood cells transfusion.

    Materials and Methods

    In this Cohort study, patients were divided in two groups of fresh blood recipients-less than two week blood bag storage- including 744 people and non-fresh-more than two weeks of storage- including 1259 people. Variables including demographic factors, hours of ventilator connection, hours of ICU hospitalization, LVEF, arrhythmia, renal failure, tamponade, neurological deficit, wound infection, septicemia, pneumonia, MI, stroke, pulmonary emboli, and in-hospital mortality were examined in two groups.

    Results

    Of the 2003 subjects, 715 (35.7%) were female and 1288 (64.3%) were male. According to the Kaplan-Meier curve, the in-hospital survival rate of patients receiving fresh blood was 95.8% and in non-fresh blood 96.5%, which did not show a statistically significant difference. In other mentioned variables, no significant difference was observed.

    Conclusions  

    Due to the absence of significant differences between mortality and the lifespan of red blood cells in patients undergoing CABG at Tehran Heart Center, it seems that prioritizing fresh blood for the transfusion should be reserved for patients in whom the benefits of  fresh blood injections have been proven.

    Keywords: Mortality, Red Blood Cell Transfusion, Coronary Artery Bypass Grafting
  • Vahid Niazi*, Massoumeh Shahbazi Pages 315-321
    Background and Objectives

    Vitamin K-dependent clotting factor deficiency (VKCFD) is usually an acquired problem due to liver disease, malabsorption, and overdose of warfarin.  In the present paper the significance and role of vitamin K-dependent coagulation factors in menorrhagia were evaluated.

     Case

    We present a rare case of 43 year woman with acquired vitamin K deficiency and severe menorrhagia without any gynecological problem. The level of all Vitamin-K dependent coagulation factors, Fctor II, Factor VII, Factor IX, and Factor X decreased. Furthermore, even after multiple administration of Vitamin K  and its oral consumption, still the level of coagulation factors and menorrhagia did not ameliorate.

    Conclusions  

    Acquired VKCFD is one of the rare situations that can be life-threatening.

    Keywords: Vitamin K, Menorrhagia, Clotting Factor
  • Saeideh Milani*, Fatemeh Yari Pages 322-335
    Background and Objectives

    Platelet refractoriness can be caused by immunological and non-immunological factors. In non-immunological cases, the source which is usually a disease, should be eliminated. In immunological cases antibodies produced against foreign platelet antigens play a significant role. The aim of this review was to investigate the strategies involved in identifying and preventing immunological platelet refractoriness .

    Materials and Methods

    This article reviews the tests used to identify platelet refractoriness for selection of compatible platelets, as well as prevention and management of the disease. This was done by using keywords; Platelet Transfusion, Platelet Refractory, Corrected Count Increment and Alloantibody and their Persian equivalents through scientific database including  Science Direct, PubMed Medline, SID, Scopus and Magiran, and finally among 100 related articles, 66  were selected.

    Results

    Since the main immunological cause of platelet refractoriness is production of anti-HLA antibodies, screening for these antibodies is very important. Cross-matching and antibody-specificity prediction can also be performed for these patients. In emergencies, plasma replacement, intravenous immunoglobulin injection, and use of certain medications and compounds could be helpful.

    Conclusions  

    Investigating the efficacy of different methods in diagnosis of platelet refractoriness and detection of compatible platelets has a great impact on prevention, treatment and better management of the disease.

    Keywords: Platelet Transfusion, Immunoglobulin, Antibodies