فهرست مطالب

نشریه مدیریت فردا
پیاپی 63 (تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/10/15
  • تعداد عناوین: 14
|
  • حامد رضایی*، علیرضا علی احمدی صفحات 3-18

    ارزیابی عملکرد سازمانی یکی از حوزه های حایز اهمیت در مدیریت است. اهمیت ارزیابی عملکرد به حدی است که به باور برخی، از ملزومات اساسی سازمان ها و مدیران است. به عبارتی دیگر، اگر نتوان عملکرد سازمان را مورد ارزیابی قرارداد، نمی توان آن را مدیریت کرد. هدف از انجام این پژوهش بررسی رابطه میان مولفه های ارزیابی عملکرد سازمانی است جامعه آماری این تحقیق اساتید و خبرگان حوزه ارزیابی عملکرد سازمانی، زنجیره تامین و حوزه های آماد و پشتیبانی به تعداد 30 نفر بود. همچنین حجم نمونه به روش سرشماری انتخاب شد. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود و برای جمع آوری اطلاعات از روش دلفی از پرسشنامه محقق ساخته با روایی و پایایی به ترتیب 96/0 و 91/0 استفاده شد. تجزیه وتحلیل داده های استخراج شده با تلفیقی از آمار توصیفی و استنباطی در قالب جداول و نمودارها آمده است. برای تجزیه وتحلیل داده ها، نرم افزار Smart PLS و الگوی معادلات ساختاری مورداستفاده قرار گرفت. در پژوهش حاضر سعی شد تمام عوامل موثر بر ارزیابی عملکرد سازمانی لجستیک بررسی شود بدین منظور 6 مولفه اصلی و 30 مولفه فرعی در 101 آیتم سنجیده شد نتایج نشان داد به ترتیب مولفه های، زیرساخت و ورودی، رشد و یادگیری، نتایج و پیامدها، رضایت ذینفعان، مالی و فرآیندها به عنوان مولفه های اصلی ارزیابی عملکرد سازمانی لجستیک تایید و با توجه به برازش کلی الگو، الگوی نهایی در سطح قوی گزارش شد.

    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد سازمانی، سازمان خرید، لجستیک، زنجیره تامین، کارت امتیازی متوازن، معادلات ساختاری
  • حسن واحدی*، حسنعلی آقاجانی، عبدالحمید صفایی قادیکلایی، میثم شیر خدایی صفحات 19-32

    باتوجه به اهمیت موفقیت برند در کسب و کارهای کوچک و متوسط و بالخصوص در شرکت های دانش بنیان صنعتی ، این تحقیق با هدف شناسایی و سطح بندی عوامل اثرگذار بر موفقیت برند شرکت های دانش بنیان صنعتی در واحد های فناور مستقر در پارک علم و فناوری استان سمنان، با بکارگیری روش ISM انجام شد. بدین منظور با استفاده از نظرات چهارده نفر از اساتید دانشگاه و کارشناسان سازمان های مورد مطالعه، عوامل اثر گذار موفقیت برند شرکت های دانش بنیان، مورد بررسی قرار گرفتند و پس از پالایش نهایی هشت عامل انتخاب شد. در گام بعدی ، این عوامل توسط تکنیک مدلسازی ساختاری تفسیری، سطح بندی شدند. در نهایت از بین عوامل موثر بر موفقیت برند شرکت های دانش بنیان، سابقه شرکت و نوع مالکیت ، در سطح اول و به عنوان تاثیرگذارترین عامل قرار میگیرد.در سطح بعدی ویژگی های برند،قرار دارد. سطح سوم شامل سهم بازار،سطح چهارم به اندازه شرکت و سهم بازار اختصاص دارد و در نهایت تاثیر پذیرترین عوامل، ارتباطات و برنامه های بازاریابی می باشند که در سطح پنجم قرار میگیرد.این سطح بندی باعث میشود تا شرکت های دانش بنیان بتوانند بر اساس آن، برای موفقیت برند محصولات خود، استراتژی های لازم را تدوین و گام به گام با پیشرفت در هر سطح، به هدف نهایی خود نزدیک تر شوند.

    کلیدواژگان: موفقیت برند، کسب و کارهای دانش بنیان، معادلات ساختاری تفسیری، پارک علم و فناوری
  • آمنه کیارزم *، لطف الله فروزنده دهکردی، محمد محمودی میمند، میرزاحسن حسینی صفحات 33-50

    این تحقیق با هدف شناسایی عوامل موثر بر بهبود خرید آنلاین با توجه به فرایند تصمیم گیری مشتری انجام گرفته است. بدین منظور از روش کتابخانه ای و بررسی ادبیات موجود و همچنین تکنیک تحلیل محتوی کیفی برای شناسایی عوامل موثر بر بهبود خرید آنلاین استفاده شده است. در مرحله بعد با استفاده از تکنیک مدل سازی ساختاری تفسیری ISM، روابط بین شاخص های موثر بر بهبود خرید آنلاین تعریف شده است. برای تعریف این روابط، از نظرات 16 نفر خبره در زمینه مدیریت و فناوری اطلاعات کمک گرفته شد. این افراد بر اساس روش نمونه گیری گلوله برفی شناسایی شدند. نتیجه تحقیق نشان داد که مدل بدست آمده شامل 7 متغیر کیفیت کانال، کیفیت وب سایت، ویژگی های محصول، تبلیغات، کیفیت معامله، رضایت مشتریان الکترونیکی و بهبود خرید آنلاین می باشد، که در این میان متغیرهای کیفیت وب سایت، ویژگی های محصول و کیفیت معامله به دلیل توان نفوذ بالا و وابستگی کم در کسب وکار آنلاین نقش بنیادین دارند و بعد از آن، متغیرهای کیفیت کانال، تبلیغات و رضایت مشتریان الکترونیکی در مرکز توجه قرار می گیرند. در نهایت متغیر هدف مطالعه یعنی بهبود خرید آنلاین در سطح سوم با کمترین توان نفوذ و بیشترین وابستگی قرار دارد.

    کلیدواژگان: تجارت الکترونیک، بهبود خرید آنلاین، مدل سازی ساختاری تفسیری
  • رضا حسنوی*، ابراهیم مسیبی، معصومه اولادیان صفحات 51-72

    تحولات سریع علم و فناوری در دنیای امروز موجب شده تا دانش به عنوان راهبردی ترین منبع و واجد بیشترین ارزش در سازمان ها به ویژه مراکز دانشگاهی گردد.از طرفی دانش زمانی می‌تواند موجب مزیت رقابتی شود و بر عملکرد سازمانی تاثیر گذار باشد که با مفهوم نوآوری باز همراه شود. به کارگیری نوآوری باز در مراکز دانشگاهی به منظور جمع آوری داده‌های ناب از محیط داخلی و خارجی و تبدیل آن به دانش به منظور بقا در محیط بسیار متغیر امروزی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار می‌باشد و در چنین وضعیتی، یکی از ابزارهایی که می‌تواند دانشگاه‌ها را در تحقق اهداف خویش یاری کند به کارگیری مدیریت دانش با رویکرد نوآوری باز است.درراستای هدف تحقیق یعنی طراحی الگوی مدیریت دانش مبتنی بر رویکرد نوآوری باز برای مراکز دانشگاهی،با استفاده از روش تحقیق کیفی ، اطلاعات مصاحبه های نیمه ساختار یافته با چهارده نفر از خبرگان این حوزه تحلیل و با بهره مندی از ادبیات موضوع و نتایج به دست آمده از تحلیل اطلاعات،ابعاد و مولفه‌های کلیدی مدیریت دانش با رویکرد نوآوری باز در مراکز دانشگاهی مشتمل بر چهار بعد فناوری، فرآیند و ساختار، فرهنگ ، سرمایه انسانی و کار ، دوازده مولفه و چهل وچهار شاخص احصاء گردیده و با برقراری ارتباط منطقی میان این ابعاد و مولفه‌ها، الگوی تحقیق مشخص شد.سپس الگو، ازطریق پرسشنامه طراحی شده و مبتنی بر نظرات پنجاه و شش نفر از افراد آگاه به موضوع به منظور اعتبار سنجی مورد آزمون قرار گرفت . نتایج آزمون‌های آماری انجام ‌گرفته بیانگر تایید مدل مدیریت دانش مبتنی بر رویکرد نوآوری باز در مراکز دانشگاهی توسط خبرگان می‌باشد . : مدیریت دانش، نوآوکلیدواژه‌هاری، نوآوری باز، مراکز دانشگاهی

    کلیدواژگان: مدیریت دانش، نوآوری، نوآوری باز، مراکز دانشگاهی
  • سیده نسیم موسوی، محمد جعفری، علی شریعت نژاد*، رضا ولی نژاد صفحات 73-86

    اگر بخواهیم دنیای مشاغل امروز را با یک جمله توصیف کنیم، باید بگوییم که دنیای امروز دنیای مشاغل موقت است. در دنیای مشاغل موقت، افرادی که در مشاغل پروژه ای مشغول به کار هستند، برای تضمین موفقیت مسیر شغلی خود، همواره باید توانمندی-ها، مهارت ها و قابلیت های خود را با استفاده از مدیریت استعداد آینده محور و رفتارهای مسیر شغلی آینده نگر، به روز نگه دارند. از-این رو پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر مدیریت استعداد آینده محور بر موفقیت مسیر شغلی کارکنان با نقش میانجی رفتارهای مسیر شغلی آینده نگر انجام پذیرفت. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و در زمره پژوهش های توصیفی پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش 384 نفر از کارکنان مشاغل پروژه ای شرکت های نفت و گاز جنوب هستند که با استفاده از فرمول کوکران و روش نمونه گیری طبقه ای در دسترس، اعضای نمونه آن انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات در این تحقیق پرسشنامه استاندارد است که روایی آن با استفاده از روش اعتبار محتوا و پایایی آن با استفاده از روش آلفای کرونباخ تایید شد. در این پژوهش برای بررسی و آزمون فرضیه ها از رویکرد مدلسازی معادلات ساختاری و نرم افزارهای Smart Pls2 و Spss 19 استفاده شد. نتایج بررسی فرضیه ها حاکی از تایید فرضیه های پژوهش و نتیجه کلی به این صورت است که افرادی که در مشاغل پروژه ای و موقت به مانند کارکنان پروژه های شرکت های نفت و گاز جنوب مشغول به کار هستند، باید با تکیه بر مدیریت استعداد آینده محور و بروز رفتارهای مسیر شغلی آینده نگر، موفقیت مسیر شغلی و قابلیت استخدام در پروژه های بعدی را تضمین نمایند.

    کلیدواژگان: مدیریت استعداد آینده محور، موفقیت مسیر شغلی، رفتارهای مسیر شغلی آینده نگر، مشاغل پروژه&#172، ای
  • زهرا محمدی نصرآبادی*، زهرا طالب، یعقوب انتظاری، عصمت مسعودی صفحات 87-108

    پژوهش حاضر باهدف فراترکیب ادبیات گسترده در مورد ارتقاء مزیت‏رقابتی کسب‏وکارها از طریق آموزش‏عالی انجام گرفته تا چارچوب جامعی از نقش آموزش‏عالی در ارتقاء مزیت‏رقابتی کسب‏وکارها ارایه نماید. این پژوهش ازنظر هدف کاربردی است و با روش کیفی فراترکیب یا سنتز پژوهی انجام شده است. جامعه آماری، کلیه مطالعات انجام شده در بازه زمانی 1991- 2018 است. در زمینه موضوع مورد نظر 150 پژوهش ارزیابی و در نهایت 28 مقاله به صورت هدفمند انتخاب گردید، پس از تحلیل محتوا و ترکیب ادبیات مربوطه با روش کدگذاری باز، محوری و انتخابی در مجموع 200 کد، 82 مفهوم و 17مولفه کلیدی طی فرایند جست‏وجو و ترکیب نظام‏مند انتخاب و مورد تحلیل قرار گرفت و اعتبار آن از طریق آزمون معادلات ساختاری تایید گردید. نتایج تحلیل نشان داد مهمترین مولفه‏های کلیدی جامعه یادگیری، محیط سیاسی، محیط اقتصادی، محیط حقوقی، تولید دانش، سرمایه انسانی، تحقیقات، فناوری اطلاعات ، سرمایه اجتماعی، اجرای قراردادها، نظام مالیات، رژیم نهادی، جذب دانش، حکمرانی خوب، بهره‏وری کل نهاده‏ها، کیفیت محصولات، نوآوری است که در سه رده عوامل زمینه‏ای، میانی و مستقل دسته‏بندی شدند و در نهایت پس از طی 6 مرحله پژوهش الگوی ارتقاء مزیت‏رقابتی کسب‏وکارها از طریق آموزش‏عالی ارایه گردید. مراکز آموزش‏عالی رقابت‏پذیر در بستری از جامعه یادگیری پویا، نظام اقتصادی آزاد و نظام سیاسی مردم سالار، از طریق کمک به تولید دانش، انباشت سرمایه انسانی، انباشت سرمایه اجتماعی و تعاملات نوآورانه با صنعت، دولت و جامعه مدنی، به ارتقاء مزیت‏رقابتی و رقابت‏پذیری کسب‏وکارها کمک می‏کنند.

    کلیدواژگان: مزیت‏رقابتی کسب‏وکارها آموزش‏ عالی سرمایه انسانی نوآوری
  • ابوالفضل دانایی*، غلامرضا جندقی، سید امیرحسین مدنی صفحات 109-122

    تنوع روش هایی که مشتریان از طریق شبکه های اجتماعی با برند درگیر می شوند به چالشی برای مدیران برند تبدیل شده است. چالشی که چگونه شبکه های اجتماعی با رویکردی استراتژیک بکار گرفته شده و چه مقدار تولید محتوا صورت گیرد تا تعاملات شرکت و مشتری به ایجاد ارزش برای سازمان منجر شود. به همین دلیل، این که برندها می بایست تا چه حد روی رضایت تعامل در رسانه اجتماعی و نقش آن بر روی ایجاد ارزش برای سازمان تمرکز نمایند سوال مهمی است. در این پژوهش محققین به منظور یافتن پاسخ برای این سوال، از آمارهای توصیفی و استنباطی جهت تحلیل داده های جمع آوری شده از استفاده پرسشنامه بهره خواهند برد. همچنین تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی در کنار مدل معادلات ساختاری به منظور تحلیل استنباطی داده ها مورد استفاده قرار گرفته است. نتایج این مطالعه حاکی از آن بوده است که رضایت بالای مصرف کنندگان در تعاملات نام تجاری در رسانه های اجتماعی بر ایجاد ارزش طول عمر مشتری بالاتر برای نام تجاری به طور معناداری موثر است. همچنین، رضایت بالای مصرف کنندگان در تعاملات نام تجاری در رسانه های اجتماعی بر ایجاد ارزش نفوذ مشتری بالاتر برای نام تجاری، بر ایجاد ارزش دانش مشتری بالاتر برای نام تجاری و در ایجاد ارزش دانش مشتری موثر بوده است.

    کلیدواژگان: رضایت تعامل، رسانه اجتماعی، خلق ارزش، طول عمر مشتری
  • مینا شهامت نژاد*، بابک ضیاء، مجید اشرفی، فریدون آزما صفحات 123-144

    هدف پژوهش، طراحی مدل توسعه کارآفرینی شهری زنان سرپرست خانوار شهر تهران است. پژوهش حاضر رویکردی کیفی دارد و از نظریه برخاسته از داده استفاده می کند. پس از انتخاب 14 نفر از خبرگان حوزه کارآفرینی شهری و زنان با روش نمونه گیری هدفمند و مصاحبه نیمه ساختاریافته، داده ها گردآوری و سپس در سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی تحلیل شدند و در نهایت 4 شاخص اصلی به همراه 41 زیر شاخص شناسایی و نتایج تایید می کند مقوله اصلی فرآیند مدل از عوامل علی: نبود تبعیض، حمایت خانواده، ارزش ها و هنجارهای اجتماعی، تدوین قوانین حمایت کننده، توسعه آموزش های فنی و حرفه ای، ارایه تسهیلات و ترویج فرهنگ کارآفرینی، زیرساختها، روش ها و فرآیندها و نوآوری های اجتماعی و عوامل مداخله گر:حمایت بخش خصوصی و دولت، حضور رسانه، نظام تعلیم و تربیت، رفع موانع و مجوزها، انجمن های مردم نهاد، مشوق های بیرونی و حمایت از ایده ها و افکارهای نو، موازی کاری های نهادهای حمایتی، نوسانات اقتصادی، سرمایه های اجتماعی، بازاریابی خدمات و تبلیغات و عوامل زمینه ای: رفتار کارآفرین، اعتماد و باور به توانایی زنان، تجربه و مهارت، مشوق درونی، فرهنگ جامعه، نظارت و ارزیابی، تدوین بخش نامه های حمایتی، هماهنگی بین بانوان، شبکه و مهارتهای ارتباطی و مردمی شکل گرفته و از طریق راهبردهای تدوین سیاست ها و برنامه های آموزشی، برگزاری دوره های آموزشی و توانمندسازی بانوان، تشکیل واحد حمایت از بنگاه های اقتصادی، توسعه و شکوفایی فرصت ها و تدوین قوانین حمایت کننده، آموزش و توسعه کارآفرینی و ایجاد ثبات اقتصادی دولت به پیامدهای توسعه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی، اشتغال بانوان، انگیزه و اشتیاق به کارآفرینی، راه اندازی و توسعه کارآفرینی و امنیت سرمایه گذاری در بین زنان منجر می شود. نتایج پژوهش اطلاعات محققان را در زمینه اهداف، چالش ها و پیامدهای مدل توسعه کارآفرینی شهری زنان سرپرست خانوار افزایش می دهد.

    کلیدواژگان: کارآفرینی، کارآفرینی شهری، کارآفرینی زنان، زنان سرپرست خانوار، نظریه داده بنیاد
  • محمدحسن مبارکی*، جهانگیر یدالهی فارسی، علی مبینی دهکردی صفحات 145-158

    تشخیص و بهره برداری فرصتهای فناورانه بین المللی فرایند محوری در کارآفرینی فناوری بین الملل میباشد.بخاطر تغییرات رادیکال در فناوری های پیشرفته مانند فناوری اطلاعات، ایجاد و توسعه قابلیتهای پویا یکی از عوامل مهم و ضروری برای استارتاپهای فناوری پیشرفته برای خلق ارزش بین المللی موفق از طریق بهره برداری از فرصتهای فناورانه در بازارهای بین المللی است. ایجاد و توسعه قابلیتهای پویا در کارآفرینی فناورانه مخصوصا در حوزه بین الملل یکی از حوزه های تحقیقاتی مهم و در حال رشد میباشد و سوالات بسیاری در مورد چگونگی اثر گذاری و ایجاد و توسعه این قابلیتها در پیشینه تحقیقات کارآفرینی بین الملل و فناورانه برای تحقیقات آتی مطرح شده است.با استفاده از روش مطالعه موردی چندگانه و تحلیل داده های کیفی برگرفته از 12 مصاحبه نیمه ساختار یافته با استارتاپهای حوزه فناوری اطلاعات که در بازارهای بین الملل وارد شده اند این تحقیق نشان داد که قابلیت شناختی مدیریتی و ذهنیت بین المللی مدیریتی، سرمایه اجتماعی و قابلیت شبکه سازی مدیریتی و قابلیت یادگیری و سرمایه انسانی مدیریتی که شکل دهنده قابلیت پویای مدیریتی میباشد دارای اثر مهمی در تشخیص و بهره برداری از فرصتهای فناورانه بین الملل توسط استارتاپهای حوزه فناوری اطلاعات دارد و استارتاپهای این حوزه باید به این قابلیتها توجه ویژه نمایند. نتیجه گیری و پیشنهاداتی برای مدیران و سیاست گذاران حوزه استارتاپهای فناوری اطلاعات در جهت حضور در بازارهای بین الملل و پیشنهاداتی برای تحقیقات آتی در انتهای مقاله نیزارایه شده است.

    کلیدواژگان: قابلیتهای پویای مدیریتی، فرصتهای کارآفرینی فناورانه بین الملل، استارتاپهای فناوری اطلاعات
  • سید محمدحسن حسینی*، ابراهیم خالقیان، محمد میرباقری جم صفحات 159-168

    امروزه حرکت به سوی فن آوری های نوین برای سازمان ها امری انکارناپذیر است. اما سازمان ها می بایست پیش از انتقال فن آوری، همه جوانب ورود فن آوری به سازمان خود را مورد بررسی قرار دهند. پژوهش حاضر به بررسی عوامل پذیرش فن آوری اطلاعات در بخش سلامت پرداخته و در این میان استقرار سیستم های برنامه ریزی منابع بیمارستانی (HRP) در بیمارستان های دولتی استان سمنان به عنوان مطالعه موردی بررسی می شود. لذا جامعه آماری پژوهش حاضر، کارکنان بیمارستان های دولتی استان سمنان بوده که طی یک سال گذشته از سیستم اطلاعات منابع بیمارستانی استفاده کرده اند. تعداد کل افراد جامعه آماری مورد مطالعه حدود 600 نفر می باشد. با استفاده از فرمول کوکران و با لحاظ خطای 7% اندازه نمونه 147 برای انجام تحقیق حاضر بدست آمد. لذا تعداد 200 پرسش نامه بین افراد حایز شرایط توزیع و در نهایت تعداد 150 پرسش نامه کامل و سالم دریافت شد. توصیف داده ها از طریق نرم افزار SPSS و برای آزمون معادلات ساختاری از نرم افزار Smart PLS 3 استفاده شد. نتایج پژوهش حاضر، یک مدل بومی شده پذیرش فن آوری را در حوزه سلامت ارایه می کند. ضمن آنکه تحلیل عاملی در فاصله اطمینان 95% نشان داد که روان سازی فرآیندهای بیمارستانی بر سودمندی درک شده و تمایل به استفاده از فن آوری اطلاعات و سیستم های برنامه ریزی منابع بیمارستانی موثر است. همچنین تسهیل کننده های سازمانی می توانند موجب افزایش سهولت استفاده درک شده از این سیستم ها می شوند. در نهایت امنیت این سیستم ها نیز منجر به افزایش تمایل کارکنان به استفاده از آن خواهد شد.

    کلیدواژگان: فن آوری اطلاعات، مدل پذیرش فن آوری، سیستم های برنامه ریزی منابع بیمارستانی، بخش سلامت
  • فخریه حمیدیان پور، مجید اسماعیل پور *، حمیده جمالی صفحات 169-186
    زمینه

    امروزه نظام های مختلف اجتماعی با چالش های پیچیده و فزاینده ای رو به رو هستند؛ تغییرات با سرعت زیادی روی می دهند، شکل های متفاوتی از رقابت در حال پیدایش است. یکی از رویکرد های سازمان ها برای پاسخ به چالش های فزاینده، کارآفرینی است. کارآفرینی در سازمان محصول مدیریت موثر منابع انسانی در داخل سازمان است.

    هدف

    هدف این پژوهش، بررسی تاثیر کارکرد مدیریت منابع انسانی بر کارآفرینی درون سازمانی با نقش میانجی توانمندسازی کارکنان است.
    روش‏شناسی: پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از منظر جمع آوری داده ها توصیفی-پیمایشی می باشد. جامعه آماری این پژوهش شامل مدیران و سرپرستان سازمان های دولتی مستقر در شهر بوشهر می باشد و برای جمع آوری داده ها از نمونه گیری در دسترس استفاده شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه است. تعداد 163 پرسشنامه از جامعه آماری پژوهش گردآوری و مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. روش تجزیه وتحلیل داده های پژوهش نیز مدل سازی معادلات ساختاری به کمک نرم افزار پی ال اس است.

    یافته‏ ها: 

    یافته های پژوهش نشان می دهد که متغیر مدیریت منابع انسانی بر توانمندسازی کارکنان تاثیر مثبت و معناداری دارد و متغیر توانمندسازی کارکنان نیز بر کارآفرینی درون سازمانی تاثیر مثبت و معناداری دارد. از سوی دیگر متغیرهای آموزش، پاداش، روابط کار و مدیریت ارزیابی عملکرد بر توانمندسازی کارکنان تاثیر مثبت و معناداری دارند ولی متغیر استخدام با دارا بودن ضریب کم بر متغیر توانمندسازی کارکنان تاثیر مثبت اندکی دارد و این تاثیر معنادار نمی باشد.

    نتیجه‏ گیری:

     نتایج پژوهش نشان داد که آموزش، جبران خدمات، روابط کار و مدیریت ارزیابی عملکرد با نقش میانجی توانمندسازی کارکنان بر کارآفرینی درون سازمانی تاثیر دارند. لذا مدیران سازمان ها برای افزایش کارآفرینی درون سازمانی بایستی به کارکردهای مدیریت منابع انسانی بیشتر توجه و دقت کنند.

    کلیدواژگان: کارکرد مدیریت منابع انسانی، توانمندسازی کارکنان، کارآفرینی درون سازمانی
  • اسماعیل غفاری، کرم الله دانش فرد*، غلامرضا معمارزاده طهران صفحات 187-202

    مشارکت عمومی - خصوصی (PPP) روشی جدید برای گسترش خدمات عمومی از طریق بخش خصوصی است. PPP در تامین زیرساخت های باکیفیت بالا در بسیاری از کشورهای جهان رایج می باشد. یکی از دلایل اصلی استفاده از توافق نامه های PPP، بهبود بهره وری و کیفیت در ارایه خدمات عمومی و همچنین تقویت سرمایه گذاری در پروژه های گران است؛ که این مهم باید در ایران موردتوجه بیشتری قرار گیرد. این تحقیق باهدف شناسایی عوامل موثر در موفقیت مشارکت عمومی- خصوصی در پروژه های زیرساختی عمران شهری در شهرداری تهران و ارایه الگوی آن انجام شده است. روش تحقیق در این پژوهش کاربردی، میدانی، اکتشافی، توصیفی و علی است. جامعه آماری این پژوهش کلیه ذینفعان داخلی و خارجی می باشند که به نحوی در سرمایه گذاری بخش خصوصی در پروژه های زیرساختی عمران شهر تهران تاثیرگذار هستند. در این مطالعه، با استفاده از پرسشنامه مبتنی بر نظرات کارشناسان و ادبیات تحقیق داده ها جمع آوری و از طریق تکنیک تحلیل عاملی اکتشافی تحلیل شدند. عوامل موثر بر مشارکت عمومی-خصوصی در پروژه-های زیرساخت عمران شهری تهران و مدل مربوط به آن استخراج شد. نتایج تحلیل عاملی نشان می دهد که هفت عامل در موفقیت مشارکت دولتی و خصوصی در مدل ما موثر است که عبارت اند از: 1- فرآیندها و رویه های شفاف 2- دانش، مهارت و حمایت مدیران 3- حمایت و مشوق های قانونی 4- سلامت نظام اداری 5- ثبات و حمایت سیاسی 6- ظرفیت سازی 7- خط مشی و سیاست گذاری.

    کلیدواژگان: مشارکت عمومی-خصوصی، تحلیل عاملی اکتشافی، پروژه&#172، های عمرانی زیرساخت شهری
  • حمیدرضا کاظمی، ناصر حمیدی *، بابک حاجی کریمی صفحات 203-216

    امروزه، صنایع به ویژه صنعت بانکداری، با محیط بسیار پیچیده تری نسبت به دهه ی قبل روبه رو می باشند و برای کسب وحفظ مزیت رقابتی، ناگزیرند به تغییری متناسب با تغییرات محیط تن دهند. سیستم بانکداری سنتی، کارایی لازم را نداردو بانکداری جامع، خدماتی متنوع تر را برای مشتریان متنوع تر به همراه خواهد داشت. باتوجه به پارادایم انسان گرای بنیادی در تحلیل نظریه های اجتماعی وتاکید بر موثربودن نیروی انسانی توانمند در اجرای صحیح بانکداری جامع در کشورمان هدف از این پژوهش ارایه مدل بانکداری جامع با تاکید بر توانمندسازی ومهارت افزایی کارکنان بانک می باشد.در این تحقیق از روش دلفی فازی جهت انتخاب خبرگان وطبقه بندی پاسخ آنها ودر نهایت اجماع پاسخها استفاده شد. سناریوهای بانکداری جامع در سه سطح عملیاتی پایین،متوسط وبالا مشخص گردید که با استفاده از روش گراف فازی جهت شروع مراحل دیمتیل فازی در اختیار خبرگان قرار گرفت.سپس از روش هیبریدی دیمتیل فازی وگراف فازی،روابط عوامل 11گانه در بانکداری جامع نسبت به هم مشخص گردید ودر مرحله بعدی ضرایب حاصل از گراف فازی در اختیار خبرگان قرار گرفت ومراحل ساختاردهی به عوامل توسط دیمتیل فازی انجام پذیرفت.نتایج این پژوهش پس از ارایه مدل نشان می دهد عواملی نظیر توانایی کارکنان در تصمیم گیری؛پذیرش مسولیت در اجرای تصمیم؛دسترسی به ابزارهای مرتبط با تصمیم گیری ومنابع خود کارآمدی کارکنان در توانمند سازی کارکنان واجرای صحیح بانکداری اختصاصی ؛شرکتی؛کسب وکار وسرمایه گذاری موثر است ومهارتهای احساس شایستگی ؛انگیزش ؛مشارکت پذیری؛احساس موثر بودن؛فناوری اطلاعات در بانکداری خرد ومجازی وعوامل آموزش وپاداش در تمامی انواع بانکداری جامع موثر هستند.

    کلیدواژگان: بانکداری جامع، توانمندسازی، لینگو، دیمتیل فازی، گراف فازی، برنامه ریزی ریاضی
  • حیدر محمدی*، سید محمد موسوی جد، آرمان احمدی زاد صفحات 217-228

    داشتن روحیه و رفتار کارآفرینی برای شرکت های کوچک و متوسط امری ضروری و اجتناب ناپذیر است، تا بتوانند خود را با شرایط و تغییرات محیطی وفق دهند. این رفتار باید در دل فرهنگ آن سازمان نهادینه شود. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از نوع مطالعات توصیفی-همبستگی می باشد. جامعه آماری این پژوهش را مدیران کسب و کارهای کوچک و متوسط شهر سنندج تشکیل می دهند که اسامی شرکت های کوچک و متوسط به تعداد 120 شرکت توسط شرکت شرکهای صنعتی سنندج اعلام شد. که با توجه به تعداد شرکت ها و استفاده از جدول مورگان تعداد 92 از صاحبان این صنایع کوچک متوسط به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. همچنین در پژوهش حاضر برای جمع آوری اطلاعات مورد نیاز از ابزار پرسشنامه استفاده شد. پس از تکمیل پرسشنامه ها، داده های گردآوری شده با کمک نرم افزار کامپیوتری SPSS در دو حوزه توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان می دهد که فرهنگ سازمانی با رفتارهای کارآفرینانه ارتباط دارد. ولی مدیران این کسب و کارها در میان ابعاد فرهنگ سازمانی بیش ترین بها را به ارزش های بنیادین داده و همچنین از نظر آن ها هدف گذاری رابطه ی معکوسی با رفتارهای کارآفرینانه داشت.

    کلیدواژگان: رفتارهای کارآفرینانه، فرهنگ سازمانی، کسب و کارهای کوچک و متوسط
|
  • Alireza Aliahmadi Pages 3-18

    The evaluation of the organizational performance is an important area in management. The significance of the performance evaluation is mainly associated with its necessity for the originations and managers. In other words, if the performance of the organization is not evaluated, its management is hampered. This study aims to examine the relationship between the components of organizational performance evaluation. The research population includes 30 cases chosen from the university lecturers and the elite in the fields of organizational performance evaluation, supply chain, logistics and support. The sample size was determined using the census approach. The research method was descriptive and correlational, and a self-constructed questionnaire—using the Delphi method— was used to collect the data. The validity and reliability of the scale were reported as 0.96 and 0.91, respectively. The obtained data were analyzed using both descriptive and inferential statistics in the form of tables and figures. The data were analyzed by Smart PLS and Structural Equation Modeling. Attempts were made to examine all the factors affecting the logistic organizational performance. Therefore, six main factors and 30 minor factors in the form of 101 items were examined. The results showed that infrastructure and input, growth and learning, results and consequences, stakeholders’ satisfaction, finance and procedures were confirmed as main factors of logistic organizational performance evaluation. The model was also reported powerful according to goodness of fit indices.

    Keywords: Evaluating organizational performance, Purchasing organization, logistic, supply chain, Balanced Scorecard, Structural equation
  • hasanali Aghajani, Abdolhamid Safaei Ghadikolaei, Meysam Shirkhodaei, hasan vahedi * Pages 19-32

    Given the importance of brand success in small and medium-sized businesses and especially in knowledge based companies, this research was implemented by goals of identifying and leveling factors affecting the brand success of knowledge based industries in technology units based in the science and technology park of Semnan province using the ISM method. To do this, the views of fourteen university professors and experts of the organizations studied, the factors affecting the brand success of knowledge-based companies were examined and after the final refinement, eight factors were selected. In the next step, these factors were stratified by Structural Interpretation Modeling Technique. Finally, among the factors affecting the brand success of knowledge-based companies, the history of the company and the type of ownership, is first and the most influential factor. Next, brand features are located. The third level includes the market share, the fourth level is the size of the company and the market share and, ultimately, the most influential factors, communications and marketing plans are at the fifth level. This leveling enables knowledge-based companies to formulate the strategies needed to succeed in their product brands and move them closer to their ultimate goal as they progress at each level

    Keywords: Brand success, Knowledge Based Business, Interpretive Structural Equations, Science, Technology Park
  • Amene Kiarazm *, Lotfolah Forozandeh Dehkordi, Mohammad Mahmoudi Maymand, mirza hasan hosseini Pages 33-50

    This study is done to identify affecting factors on the improvement of online shopping with respect to the customer decision-making process. For this purpose, the literature review were used and then using interpretive structural modeling for defining relationships between affecting factors on the improvement of online shopping. To define these relationships, 16 expert opinions on management and information technology were taken. The results show that the model includes seven factors: Channel Quality, Website Quality, Product Features, Advertising, Transaction Quality, Customer Satisfaction and Online Shopping Improvement. Website Quality, Product Features, Transaction Quality have a fundamental role because of high driving power and low dependency. After that, Channel Quality, Advertising, and Customer Satisfaction are at the center of attention. Finally, the goal variable of study - improve online shopping- is placed the third level because of having lowest driving power and highest dependency.

    Keywords: Electronic business, online shopping improvement, Interpretive Structural Modeling
  • Reza i Hosnav *, Ebrahim Mosayebi, Masome Oladian Pages 51-72

    Nowadays, evolution in science and technology has made the knowledge as a most strategic and value adding source, especially in academic canters. In addition, knowledge can help the core competency and performance of an organization when is used in the context of Open Innovation. (OI) Using open innovation in academic canters in order to collect information from the internal and external environment and convert it to knowledge ،is a vital activity to survive the organization in this varying environment. Universities and academic canters can achieve their goals by managing knowledge based on open innovation approach. This research is going to design a Knowledge Management (KM) model based on open innovation. The research uses qualitative methodology to generate the model. According to literature review and semi-structured interviews with 14 experts, technology, process and structure, culture, human capital and work are the important dimensions of the model. Also we found 12 components and 44 indicators for the 4 dimensions of the model. Finally, the model validation process was done by a questionnaire distributed among 56 KM and OI experts.

    Keywords: entrepreneurship, entrepreneurship of urban, entrepreneurship of woman, workingwomen, data-based theory
  • Mohammad Jafari, Ali Shariat nejad *, nasim mousavi, Reza Vali nejad Pages 73-86

    The purpose of the present study was to investigate the impact of future-oriented talent management on the success of employees' career through the mediating role of Proactive Career behaviors. This research is an applied research and is a descriptive survey research. The statistical population of this study was 384 people who work in South Oil and Gas Companies that were estimated using Cochran formula and cluster sampling method. The data collection tool was a standard questionnaire whose validity was confirmed by content validity method and its reliability was confirmed by Cronbach's alpha method. In this study, structural equation modeling approach and Smart Pls2 and Spss 19 software were used. The results show that future-oriented talent management has a positive and significant effect on career success and Proactive Career behaviors. The results also indicate that proactive career behaviors have a mediating role in the impact of future-oriented talent management on career success.

    Keywords: future-oriented talent management, career path success, Proactive Career behaviors, South Oil, Gas Companies
  • Zahra Mohammadi Nasrabadi *, Zahra Taleb, Yaghob Entezari Pages 87-108

    The aim of this study is to provide a comprehensive literature on improving the competitive advantage of businesses through higher education to provide a comprehensive framework of the role of higher education in promoting the competitive advantage of businesses. This research is applied in terms of purpose and is done by qualitative method beyond research synthesis. The statistical population is all studies conducted in the period 1991-2018. n the field of the subject, 150 studies were evaluated and finally 28 articles were selected purposefully. And the systematic composition was selected and analyzed and its validity was confirmed by testing structural equations. The results showed that the most important key components of learning society are political environment, economic environment, legal environment, knowledge production, human capital, research, information technology , social capital, contract implementation, tax system, institutional regime. , Attracting knowledge, good governance, total productivity of inputs, product quality, and innovation are in three categories: contextual, intermediate and independent factors. Finally, after 6 stages of research, the model of promoting the competitive advantage of businesses was presented through higher education. Competitive Higher Education Centers in a Dynamic Learning Community, Free Economic System, and Democratic Political System, by promoting knowledge production, human capital accumulation, social capital accumulation, and innovative interactions with industry, government, and civil society, to promote Competitive advantage and competitiveness help businesses.

    Keywords: Human Capital Innovation Competitive Advantage Business Higher Education
  • Seyed AmirHossein Madani, Abolfazl Danaei *, gholamreza jandaghi Pages 109-122

    The variety of ways in which customers engage with brands through social media has become a challenge for brand managers. The challenge is how to use social media with a strategic approach and how much content to generate so that company-customer interactions can create value for the organization. For this reason, it is important to know to what extent brands should focus on social media engagement satisfaction and its role in creating value for the organization. In this study, researchers will use descriptive and inferential statistics to analyze the data collected from the questionnaire to find the answer to this question. Also, exploratory and confirmatory factor analysis along with structural equation model has been used for inferential data analysis. The results of this study suggest that high consumer satisfaction with brand interactions on social media is significantly effective in creating a higher customer longevity value for the brand. Also, high consumer satisfaction in brand interactions on social media has been effective in creating the value of higher customer influence for the brand, in creating the value of higher customer knowledge for the brand and in creating the value of customer knowledge.

    Keywords: Interaction satisfaction, social media, value creation, customer longevity
  • mina shahamat nejad *, babak ziyae, Majid Ashrafi Pages 123-144

    The objective of this research is the design of a development process of urban entrepreneurship in workingwomen in Tehran city. The current research has a qualitative approach and utilizes the theory based on data. After selecting 14 outstanding urban entrepreneurs and woman using targeted sampling and semi-structured interviews, the data ware acquired. Then analyzed in three stages of selective, axial and open coding, leading to the identification of 4 main branches with 41 sub-branches. The results verify that the main aspects of the development model of urban entrepreneurship consists of causal factors (no discrimination, Family support, social values and norms, Religion and beliefs, establishment of supporting laws, Securing Women, development of technical and professional education,Provision of facilities and Promotion of entrepreneurial culture, Infrastructures, Methods and processes and Social innovations), the intervening factors(support of the public and private sectors, presence of media,System of education,Fixes barriers and permissions, community associations, External incentives,Support for new ideas and ideas, Parallel support services,Economic fluctuations,Social capital and Marketing services and promotions) and contextual conditions(Entrepreneurial behavior,Trust and Belief in Women's Ability, Experience and skill Inner encouragement, culture of the society, supervision and assessment, supportive statutory laws for ladies, Coordination between women, Network and communication skills and people) By shaping the policies and organizing educational plans, training courses, and empowering of women, as well as establishment of supportive units for the development, identification of the opportunities, Developing Protective Rules,Training and development of entrepreneurs and stability of the economy, the abovementioned factors might lead to a cultural, social and economic development, employment of women, motivation and tendency towards entrepreneurship, investment security and initiation and development of entrepreneurship among women. The outcomes of this research, improve the knowledge of researches in this area with regard to the objectives, challenges and consequences of the development model of entrepreneurship for workingwomen.

    Keywords: entrepreneurship, entrepreneurship of urban, entrepreneurship of woman, workingwomen, data-based theory
  • MohammadHasan Mobaraki *, Jahangir Yadollahi Farsi Yadollahi Farsi, Ali Mobini Dehkordi Pages 145-158

    The recognition and exploitation of international technological opportunities is the fundamental process is in the international technological entrepreneurship. Because of the radical changes in the high and advanced technologies related to the information technology , Dynamic capability is one of the important factors for IT based start-ups in the successful international value creation .this concept is under researched . For this purpose this study investigated managerial dynamic capability role in the international opportunities exploitation by IT based start-ups. By using multiple case study methodology and conducting 12 semi structured interviews with Iranian IT sector start-ups who participated in the international markets and analysing the qualitative data, the study show that managerial dynamic capability have the important role to foster international Technological entrepreneurship.

    Keywords: H.REZAEI2010@YAHOO.COM
  • Ebrahim Khaleghian, Mohammad Mirbagheri Jam Pages 159-168

    Nowadays, it is an essential for organisations to move forward to achieve new technologies. However, organisations should assesment all aspect of technology transfere before do it for their own organisation. In this research, the factors affecting the acceptance of the Information Technology (IT) in health section is studied. For this, establishment the Hospital Resource Planning (HRP) in governmental hospitals of the Semnan is considered as case study and to investigate the relationship between effective factors, a survey research has been used. The research population consists of 600 qualified personnel of govermental hospitals in semnam state. Sample size was obtained 147 based on kochran method. Therefore, 200 number of questionnaires include 7 dimensons based on Vakentash model were distributed via simple random sampling. 150 perfect questionnaire were gathered and data were analysed using SPSS and smart PLS 3. Results in 95% confidence interval show that lubrication of hospital proccesses is affect on both of perceived usefulness and using tendency of Hospital Resource Planning (HRP) systems. In addition, organizational facilitators can cause in increasing perceived easly using of this system. Finally, the security of hospital resource planning systems will increase the willingness of employees to use it. The results of this study provide a native model of technology acceptance in the field of health care. According to these results, issues that authorities in hospitals and upstream organizations, including the Ministry of Health, should be ensure about them have been detected.

    Keywords: information technology, technology acceptance model, hospital resource planning systems, health care
  • Hamideh Jamadi, Majid Esmaeilpour *, fakhrieh Hamidianpour Pages 169-186
    Background

    Nowadays different social systems are facing complex and developmental challenges, changes are happening very fast and new forms of conflict are appearing. One of the approaches used by organizations to deal with increasing challenges is entrepreneurship. Entrepreneurship in an organization is the result of effective management in the company.

    Objective

    A study on the effect of Human resource management practice on the Intrapreneurship with its as a mediating role on for Employee Empowerment.

    Methodology

    The methodology used in this research is practical and data collection is descriptive _ survey based. Statistical Population includes state company managers and supervisors located in the city of Bushehr and random sampling selection is used. 163 surveys were collected. In order to the literature of the research and to design the utility model; in data collection, the researcher has used libraries method and used internet scientific search engine and based on that, the theoretical foundation for the project is prepared. At last, the questionnaire which is some sort of the whole five-item Likert approach is used.

    Findings

    As a whole 15 project hypotheses, two hypotheses weren’t approved and the rest are at the level of 95 percent assurance and given the reported statistical scale t, critical level of 1/96 was approved.

    Conclusion

    The results show that compensation, practical management, instruction and work relationships with its role as a medium for the competency, meaning and impact the Intrapreneurship, even though employment and self-determination won’t influence the variable Intrapreneurship.

    Keywords: Human Resource Management Practice, Intrapreneurship, Employment
  • esmaeel ghafari, Karamollah daneshfard *, Gholamreza memarzadeh Tehran Pages 187-202

    Public-private partnership (PPP) is a new way to expand public services through the private sector. PPP have become common in providing high-quality infrastructure in many countries worldwide. One of the main reasons for PPP agreements is to improve efficiency and quality in the delivery of public services, as well as to boost investments for expensive projects, which should be given more attention in Iran. This research is aimed at identifying effective factors in the success of public-private partnership Urban Civil Infrastructure Projects in Tehran Municipality and providing its model. The research method in this research is Applied, Field, Exploratory, Descriptive and causal. The statistical population of this study is all internal and external stakeholders are influential on private sector investment in Tehran Urban Civil Infrastructure Projects plans. In this study, using a questionnaire based on experts' opinions and research literature, data were collected and analyzed through Exploratory Factor Analysis. Factors affecting public-private participation in Tehran urban civil engineering projects and related model were extracted. The results of factor analysis show that the following seven factors affect the success of public-private partnership in our model, which are 1- Transparent processes and procedures 2- Knowledge, skills and support of managers 3- Legal support and incentives 4- Health of the administrative system 5- Political stability and support 6- Capacity Building 7-policy making.

    Keywords: public-private partnership, Exploratory Factor Analysis, Urban Civil Infrastructure Projects
  • hamidreza kazemi, naser hamidi *, babak hajikarimi Pages 203-216

    Nowadays, industries, especially the banking industry, are facing a much more complex environment than the past decade. Therefore, they have to adapt to the environment to obtain and maintain their competitive edge. The traditional banking system is no longer efficient enough, while a universal banking system can provide more varied services to a more diverse clientele. Considering the radical humanist paradigm in the analysis of social theories and a focus on the effectiveness of capable human resources for the correct implementation of universal banking in Iran, the present paper aims to propose a universal banking system focusing on the empowerment and skill development of bank employees. This study used the Delphi fuzzy method to select experts and classify and analyze their responses. Further, the Linear Programming and , FGTMA-FDEMATEL and screenwriting method was used to identify and investigate the criteria correlationsand map the network relationships. Arobust statisticalmethod was used to solve optimization problems based on data uncertainty.and lingo software was used to solve the problem. The results drawn from the model indicated that factors such as employee decision-making ability, responsibility towards executing a decision, access to decision tools, and employee self-efficacy sources influence the empowerment of employees and correct implementation of private, corporate,business, and investment banking. Further, they showed that sense of competence, motivation, participation, sense of effectiveness, and information technology influence universal banking. In addition, training and reward influence all types of universal banking

    Keywords: Universal banking, Lingo, Linear Programming, FGTMA-FDEMATEL, Empowerment
  • seyed mohammad mosavi jad, Arman Ahmadizad, haydar mohammadi * Pages 217-228

    Having entrepreneurial spirit and behavior for small and medium enterprises is essential and inevitable, in order to adapt to environmental conditions and changes. This behavior must be institutionalized within the heart of that organization's culture. This research is an applied and descriptive correlation study. The statistical population of this study is small and medium enterprise managers in Sanandaj, with the names of small and medium enterprises with 120 companies being announced by Sanandaj industrial partners. Based on the number of companies and the use of the Morgan table, 92 of the owners of these small and medium enterprise were randomly selected. In this study, the questionnaire was used to collect information. After completing the questionnaires, the collected data were analyzed using SPSS software in two descriptive and inferential fields. The results show that organizational culture is related to entrepreneurial behaviors. However, managers of these businesses gave the most value to the fundamental values among the dimensions of organizational culture and also aimed at reversing the relationship with entrepreneurial behaviors.

    Keywords: entrepreneurial behaviors, organizational culture, small, medium enterprise