فهرست مطالب

مهندسی بهداشت حرفه ای - سال هفتم شماره 2 (تابستان 1399)

مجله مهندسی بهداشت حرفه ای
سال هفتم شماره 2 (تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/10/22
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدباقر عبدالهی، محمدجواد جعفری، داوود پناهی، علیرضا رحمتی* صفحات 1-7
    مقدمه

    کیفیت هوای محیط کار بعنوان فاکتوری بسیار مهم در سلامت جامعه بوده و از طریق اندازه گیری و ارزیابی آلودگی های هوابرد سنجیده می شود. یکی از این آلاینده های هوابرد، گاز آمونیاک است. برج های اسپری بعنوان یکی از اجزاء مهم کنترل آلودگی هوا محسوب می شوند. لذا این مطالعه با هدف بررسی تاثیر استفاده از محلول رقیق شده اسیدسولفوریک بر کارایی حذف آمونیاک هوا در یک برج پاشنده انجام پذیرفت.

    روش بررسی

    در این مطالعه، با استفاده از یک برج اسپری در معیار آزمایشگاهی میزان حذف آمونیاک از جریان هوا با تغییر فشار مایع و نازل ها و تراکم ورودی مورد ارزیابی قرار گرفت. گذر حجمی جریان هوای مورد استفاده 82/3737 لیتر بر دقیقه و نازل مورد استفاده نیز دارای قطر 20 میکرون و به صورت یک، دو و سه تایی، با محلول رقیق اسیدسولفوریک بود. داده های از طریق One-Way ANOVA  و نرم افزار SPSS.21 تجزیه و تحلیل گردیدند.     

    یافته ها

    افزایش تعداد نازل ها و فشار مایع شستشو دهنده برج اسپری سبب افزایش معنی دار (05/0<P) درصد کارآیی حذف گاز آمونیاک از هوا توسط برج اسپری گردیده و افزایش بار ورودی به سیستم سبب کاهش کارایی حذف می گردد (05/0<P).

    نتیجه گیری

    با افزایش تعداد نازل ها، فشار محلول رقیق اسیدسولفوریک و تراکم گاز آلاینده می توان به کارایی های مناسبی در حذف گاز آمونیاک از جریان هوا توسط برج اسپری دست یافت.

    کلیدواژگان: برج پاشنده، تعداد نازل، کارایی حذف، فشار مایع شستشو دهنده
  • نسیم علیپور، رشید حیدری مقدم، محمد بابامیری، سید علی مهدیون، حمید سعیدنیا*، امیر اسدی فخر صفحات 8-13
    مقدمه

    پرسنل بیمارستان ها در قسمت های مختلفی از مراکز بهداشتی همچون اتاق های عمل و اتاق های ریکاوری با گازهای بیهوشی مواجهه دارند. قرارگرفتن در معرض گاز های بیهوشی می تواند اثرات جدی بر سلامت جسمی و روحی افراد داشته باشد. لذا این مطالعه باهدف بررسی تاثیر متغیرهای دموگرافیک بر میزان شیوع علایم نوروتوکسیک در پرسنل اتاق عمل انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه از نوع مطالعات مقطعی بود. شرکت کنندگان شامل 404 نفر از پرسنل شاغل در اتاق عمل در غرب ایران بودند. از پرسشنامه یوروکویست و چک لیست اطلاعات فردی برای جمع آوری داده ها استفاده شد. داده های با آزمون تی تست، تحلیل واریانس و همبستگی پیرسون توسط نرم افزار SPSS نسخه 23 و در سطح معناداری 05/0 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج این مطالعه نشان داد که میزان علایم نوروتوکسیک در مردان بیشتر از زنان است و این تفاوت از لحاظ آماری معنی دار بوده است اما بین کارمندان مجرد و متاهل و کارمندان صبح کار و نوبت در گردش از لحاظ علایم نوروتوکسیک تفاوت معنی دار وجود نداشته است. همچنین همبستگی معنی داری بین سن و سابقه خدمت آزمودنی ها با میزان بروز علایم نوروتوکسیک مشاهده نشده است.

    نتیجه گیری

    میزان بروز علایم در بعضی از گروه های جمعیت شناختی بیشتر بود لذا توصیه میشود که از برنامه های آموزشی مناسب یا روش های مدیریتی مانند چرخش شغلی در پرسنل اتاق عمل استفاده شود.

    کلیدواژگان: گاز بیهوشی، علایم نوروتوکسیک، اتاق عمل، یوروکوست
  • مزدک دربیکی، زهرا خوش رفتار* صفحات 17-25
    مقدمه

    آزمایشگاه های تشخیص طبی به دلیل ویژگی های حساس کارکردی خود، با دشواری های گوناگون در بخش های بهداشتی، ایمنی و محیط زیستی روبرو هستند. از این رو چگونگی مدیریت این موارد اهمیت بسیاری دارد. پژوهش کنونی با هدف ارزیابی فرایند چگونگی مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط زیست در آزمایشگاه های تشخیص طبی استان خراسان شمالی و سنجش پذیری آن ها در بین 37 آزمایشگاه دولتی و خصوصی و 148 نفر در 8 شهرستان این استان انجام شده است.

    روش بررسی

    از یک چک لیست تاییدشده (از منظر روایی و پایایی) برای ارزیابی سطح مدیریت مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط زیست، و برای واکاوی داده ها نیز از نرم افزارهای آماری SPSS و SMART-PLS بهره گرفته شد.

    یافته ها

    برپایه تحلیل ها، متغیرهای بررسی شده در پژوهش، وضعیت مناسبی در آزمایشگاه ها دارند اما ابعاد گوناگون مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط زیست به جز نگهداری در آزمایشگاه های دولتی، شرایط بهتری نسبت به خصوصی دارد. ابعاد مختلف مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط زیست به جز فاضلاب در شهرهای گوناگون استان همانند است.

    نتیجه گیری

    قوانین و بازرسی های کنونی آزمایشگاه های طبی استان خراسان شمالی، به پیروی از راهنماها و بخشنامه های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بسیار مناسب ارزیابی و اجرا می شوند، به همین دلیل آزمایشگاه های دولتی و خصوصی بررسی شده در این پژوهش از وضعیت مناسبی برخوردار هستند.

    کلیدواژگان: آزمایشگاه طبی، مدیریت، ایمنی، بهداشت، محیط زیست
  • مریم فیض عارفی، حمیده دلجو، فخرالدین قاسمی، امید کلات پور* صفحات 26-32
    مقدمه

    اکسیژن سانترال یکی از بخش های حیاتی بیمارستان است که وظیفه تامین اکسیژن را بر عهده دارد. وقوع هر گونه نقص در آن می تواند منجر به خسارات زیادی گردد. بنابراین تجزیه و تحلیل ریسک موثر برای جلوگیری و کاهش چنین حوادث احتمالی از اهمیت بالایی برخوردار است. هدف از این مطالعه تجزیه و تحلیل سناریوی های حوادث در واحد اکسیژن سانترال بیمارستان به روش FTA و LOPA  است.

    روش بررسی

    ابتدا خطاهای احتمالی در نشت اکسیژن شناسایی و سپس  FTA ترسیم گردید. سناریوهای خطرناک در اکسیژن سانترال شناسایی و با استفاده از روش نیمه کمی لوپا ریسک ها تجزیه و تحلیل شدند. در نهایت اقدامات کنترلی برای کاهش میزان  نشت اکسیژن پیشنهاد گردید.

    یافته ها

    نتایج  نشان داده مهمترین سناریوهای حوادث شامل نشت اکسیژن، انفجار و حریق است. لایه های حفاظتی مستقل در مخازن ذخیره و تولید اکسیژن مناسب بوده و کاربرد IPL ها می تواند به طور معنی داری ریسک را کاهش دهند. مهترین علت نشت در اتاق بیمار ناشی از برداشتن ماسک از منطقه تنفسی  یا فیت نبودن ماسک با صورت بیمار بوده است.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داده لایه های حفاظتی دراکسیژن سانترال جهت پیشگیری از نشت اکسیژن کفایت لازم را  دارا می باشند. استفاده از سنسور تعیین غلظت اکسیژن در اتاق بیمار و آلارم مخصوص افزایش غلظت اکسیژن جهت کاهش ریسک مخاطرات ناشی از نشت اکسیژن در محیط نیز ضروری می باشد، همچنین باید نسبت به آموزش دوره ای کلیه کارکنان  و انجام مانور در برنامه های مدیریت بحران بیمارستان تدابیر لازم اندیشیده شود.

    کلیدواژگان: ارزیابی ریسک، اکسیژن سانترال، LOPA، FTA
  • محسن مهدی نیا، حمیدرضا حیدری، ابوالفضل محمدبیگی، منا غفوریان، احمد سلطان زاده* صفحات 33-40
    مقدمه

    حوادث برق گرفتگی دارای فراوانی کم و پیامدهای شدید می باشند. این مطالعه با هدف تجزیه وتحلیل پارامترهای مرتبط با حوادث برق گرفتگی و ارزیابی عملکرد ایمنی برق در کارگاه های صنعتی کوچک انجام شده است.

    روش

    این مطالعه در سال 1398 و در 232 کارگاه صنعتی کوچک انجام شد.حوادث الکتریکی در بازه زمانی 7-ساله در این کارگاه ها مورد بررسی قرار گرفت. ابزار این مطالعه شامل گزارش حوادث برق گرفتگی و چک لیست محقق ساخت برای ارزیابی این کارگاه های صنعتی بود. تجزیه وتحلیل داده های مطالعه با استفاده از آزمون های کای دو، فیشر و رگرسیون انجام شد.

    یافته ها

    میزان بروز حوادث برق گرفتگی در 125 کارگاه بدون اقدام ایمنی برق تقریبا 10 برابر 107 کارگاه دارای اقدام ایمنی بود. نظم و انضباط کارگاهی نامناسب در گروه اول و دوم به ترتیب 5/79% و 0/75% بود. خطای درک بیشترین نقش در بروز حوادث الکتریکی در دو گروه داشت (به ترتیب 1/64% و 0/50%). میزان آموزش و بکارگیری PPE در دو گره به ترتیب 2/3% و 0/44% و 6/%5 و 1/55% بود. بعلاوه، دو گروه مورد مطالعه از نظر انواع اقدامات ایمنی دارای اختلاف معنی دار بودند (05/0>P). نتایج مدل سازی پارامترهای تاثیرگذار بر حوادث برق گرفتگی نشان داد آموزش پیشگیری از بروز برق گرفتگی بیشترین ارتباط با دیگر متغیرها دارد.

    نتیجه گیری

    با وجود این یافته که ایمنی برق در کارگاه های صنعتی کوچک ضعیف می باشد، لذا پیشنهاد می شود با بکارگیری آموزش های کاربردی در زمینه ایمنی برق و همچنین اجرای سیستم های ایمنی مانند اتصال زمین و کلیدهای قطع کننده مدار به کاهش بروز حوادث برق گرفتگی کمک نمود.

    کلیدواژگان: برق گرفتگی، کارگاه های صنعتی کوچک، آموزش، سیستم های ایمنی برق
  • محمود محمدیان، هادی محمودی شرفه*، امیرحسین متین، جمشید یزدانی چراتی صفحات 41-48
    سابقه و هدف

    فیلترخانه های جت پالس به دلیل سرعت فیلتراسیون بالا مورد توجه هستند. آنها به دو صورت ورودی از بالا و پایین استفاده میشوند. هدف این مطالعه مقایسه افت فشار و راندمان جمع آوری در موقعیتهای مختلف ورودی فیلترخانه بود.

     مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی یک پایلوت فیلترخانه در نفوذپذیری ft/min12برای ذرات ام دی اف طراحی شد.در هر سه ورودی بعد از چند دوره فیلتراسیون-پاکسازی افت فشار توسط مانومتر اندازه گیری شد. نمونه برداری ایزوکنتیک ذرات نیز توسط دستگاه Grimm1.108 برای تعیین راندمان انجام شد. برای مشاهده رفتار و پدیده تیندال ذرات از چراغ و شیشه ایمنی در یک بعد فیلترخانه استفاده شد.

    یافته ها

    میانگین افت فشار در زمانهای فیلتراسیون-پاکسازی در ورودی پایین cmwg3 در ورودیهای بالا حالت بازشدگیcmwg 2.42 و فلنجیcmwg 2.57 بود اما ذرات در کف بازشدگی نشست میکرد.در ورودی بالا میانگین راندمان حالت بازشدگی 99.995%  فلنجی 99.994%بود و از ورودی پایین (99.974%) بیشتر و معنی داری بود. اما بعد از چند دوره فیلتراسیون-پاکسازی راندمان ورودی پایین99.99% ورودی با بازشدگی 99.97% و فلنجی 99.96%  شد.در میانگین راندمان کل تفاوت معنی داری بین ورودیها دیده نشد.

    نتیجه گیری

    راندمان جمع آوری فیلترخانه با ورودی از بالا و پایین یکسان است. افت فشار ورودیهای بالا کمتر از ورودی پایین بود. اگر ذرات عمدتا ریز با دانسیته پایین یا در صورت وجود پیش تصفیه کن ورودی بالا،در صورت وجود ذرات درشت ورودی پایین توصیه می شود.با توجه به اختلاف ناچیز افت فشار و محدودیت عملکردی بیشتر ورودی بالا، در عمل ورودی پایین ترجیح داده میشود.

    کلیدواژگان: فیلتراسیون، جت پالس، موقعیت ورودی، افت فشار، راندمان
  • مصطفی پویاکیان* صفحات 49-56

    کاستن از پیامدهای شیوع بیماری کووید 19 نیازمند نگرش سیستمی است. اثربخش ترین روش پیشگیری از این بیماری قطع زنجیره انتقال ویروس است. در این یادداشت مدلی سیستمی برای مدیریت بحران کووید 19 بر پایه مدل آنالیز پاپیونی و مفهوم آنالیز لایه های دفاعی از منظر مهندسی ایمنی ارایه شده است. در این مدل به منظور کاهش ورود بیمار به شبکه تشخیص و درمان، پنج لایه دفاعی معرفی شده است تا زنجیره انتقال بیماری به شیوه موثری مدیریت شود. اجرای این مدل با کاهش بار ورود بیمار به بیمارستان ها علاوه بر حفظ سلامت شهروندان، سلامت شغلی کارکنان حوزه درمان را نیز ارتقاء خواهد بخشید.

    کلیدواژگان: کووید 19، اپیدمی، مدل کنترل رویداد، مهندسی ایمنی، آنالیز پاپیونی
  • مصطفی میرزایی علی آبادی، سمانه خورشیدی کیا* صفحات 57-64
    سابقه و هدف

    خطای انسانی شایع ترین علل حوادث ناشی از راهبری جرثقیل ها در صنعت ساخت و ساز می باشد. خطاهای اپراتور ناشی از عوامل مختلفی در حین عملیات بلندکردن توسط جرثقیل است SLIM (Success Likelihood index Model).به عنوان روشی ساده و موثر برای شناسایی خطاهای انسانی کاربرد دارد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه از روش SLIM جهت ارزیابی و مدیریت خطاهای انسانی در عملیات جابجایی تجهیزات توسط جرثقیل های برجی استفاده شد. بعد از تشکیل تیم کارشناسان، PSFهای تاثیر گذار در فعالیت های مدنظر در راهبری جرثقیل ها شناسایی شدند. سپس میزان نرخ و وزن این عوامل تعیین شد. در انتها با محاسبه SLI کل، میزان احتمال خطای انسانی برای هرPSF محاسبه گردید.

    یافته ها

    ابتدا چهار PSF تاثیرگذار در راهبری جرثقیل های برجی توسط کارشناسان تعیین شد. از میان PSF های شناسایی شده آموزش بیشترین وزن را به خود اختصاص داد و بیشترین شاخص احتمال موفقیت برای فعالیت استفاده صحیح از اهرم های عملیاتی در حین جابجایی و تخلیه بار محاسبه شد. با محاسبه HEP براساس SLI های محاسبه شده، مشخص شد که فعالیت ذکر شده بیشترین HEP به میزان 3-10*3 را به خود اختصاص داده است.

    نتیجه گیری

    SLIM روشی مناسب جهت تعیین میزان احتمال خطای انسانی است. از آنجایی که کاهش میزان احتمال خطای انسانی می تواند به کاهش بروز حوادث منجر شود، لذا با بکارگیری اقداماتی مناسب می توان به طور موثر جهت کاهش میزان احتمال خطای انسانی و افزایش قدرت تحمل خطا در عملیات جرثقیل های برجی قدم برداشت.

    کلیدواژگان: خطای انسانی، جرثقیل های برجی، SLIM
|
  • Mohammad Bagher Abdollahi, Mohammad Javd Jafari, Davoud Panahi, Alireza Rahmati* Pages 1-7
    Introduction

    Workplace air quality is a very important factor in community health and is measured by measuring and evaluating airborne contaminants. One of these airborne pollutants is ammonia gas. Spray towers are important components of air pollution control. The aim of this study was to investigate the effects of using diluted sulfuric acid solution on the efficiency of ammonia removal in a spray tower.

    Methods

    In this study, the rate of ammonia removal from the air stream was measured using a spray tower in the laboratory, by changing the liquid pressure and nozzles and the inlet density. The volume of air flow used was 3737.82 l/min and the nozzle used was 20 microns in diameter, one, two and three, with dilute sulfuric acid solution. Data were analyzed by One-Way ANOVA and SPSS.21 software.

     Results

    Increasing the number of nozzles and the spray pressure of the spray tower increased the spray removal efficiency and increasing the input load to the system reduces the elimination efficiency (P<0.05).

    Conclusion

    By increasing the number of nozzles and diluting the dilute sulfuric acid solution, it is possible to achieve proper performance in spray tower removal of ammonia gas.

    Keywords: spray tower, nozzle number, removal efficiency, washer fluid pressure
  • Nasim Alipour, Rashid Heidarimoghada, Mohammad Babamiri, Seyed Ali Mahdiyoun, Hamid Seaidnia*, Amir Asadi Fakhr Pages 8-13
    Introduction

    Hospital personnel are exposed to anesthetic gases in various parts of health centers such as operating rooms and recovery rooms. Exposure to anesthetic gases can have serious effects on a personchr('39')s physical and mental health. The purpose of this study was to investigate the effect of demographic variables on the prevalence of neurotoxic symptoms in operating room personnel.

    Methods

    This was a cross-sectional study. Participants included 404 operating room personnel in western Iran. Euroquest questionnaire and demographic checklist were used for data collection. Data were analyzed by t-test, ANOVA and Pearson correlation at the significant level of 0.05.

    Results

    The results of this study showed that the rate of neurotoxic symptoms in men was more than women and this difference was statistically significant but there was no significant difference between single and married employees and morning work and turnover in neurotoxic symptoms. Also, there was no significant correlation between age and experience of the subjects with neurotoxic symptoms.

    Conclusion

    Symptoms were higher in some demographic groups, so it is recommended to use appropriate training programs or management techniques such as job rotation in operating room personnel.

    Keywords: Anesthesia Gas, Neurotoxic Symptoms, Operating Room, Euroquest
  • Mazdak Dorbeiki, Zahra Khoshraftar* Pages 17-25
    Introduction

    Medical laboratories face with different types of health, safety and environmental issues because of their sensitive functions. Hence, the management of the above issues is very important. The aim of present research is evaluating the process of managing health, safety and environment (HSE), in 37 public and private medical laboratories, and 148 employees in 8 cities of North Khorasan province, Iran.

     Methodology

    We used a checklist (approved in the terms of validity and reliability) to assess the level of HSE management. SPSS and SMART-PLS softwares were used to analyze the data.

     Results

    The results show that variables are good in the laboratories, but different aspects of HSE management in public labs are better than private ones, except the maintenance variable. Different dimensions of HSE management chr('39') awareness in different cities of the province are similar, except sewage variable.

     Conclusion

    Current laws and inspections of medical laboratories of North Khorasan province, following the guidelines and directives of the Ministry of Health and Medical Education, are very well evaluated and implemented.

    Keywords: Medical Laboratory, HSE, Management
  • Maryam Feiz Arefi, Hamideh Delju, Fakhradin Ghasemi, Omid Kalatpour* Pages 26-32
    Introduction

    Oxygen central is one of the vital parts of the hospital that is responsible for supplying oxygen. The occurrence of any defect can result in fatality and finansial damage. Therefore, effective risk analysis is very importance in preventing and mitigating such potential accidents.The purpose of this study was to analyze the scenarios of accidents in the oxygen central unit of the hospital using FTA and LOPA methods.

    Methods

    In the first step, probable errors in oxygen leakage were identified and then FTA was plotted and semi-quantitative LOPA method was used for risk analysis. Finally, control measures to reduce oxygen leakage were predicted.

    Results

    The results of the study show that the most important accident scenarios include oxygen Release, explosion and fire. The independent protective layers in the oxygen storage and production tanks are suitable. Use of IPLs can significantly reduce risk.  The most important cause of leakage in the patientchr('39')s room was due to the mask being removed from the respiratory area or the lack of fit with the patientchr('39')s face.

    Conclusion

    The results of this study showed that the independent protective layers in central oxygen are sufficient to prevent oxygen leakage. But it is also necessary to use an oxygen sensor in the patientchr('39')s room and alarms to increase the oxygen concentration to reduce the risk of oxygen leakage in the environment. It should also be periodic training to all employees and maneuver in the crisis management measures should be considered Hospital

    Keywords: risk assessment, oxygen central, FTA, LOPA
  • Mohsen Mahdinia, Hamidreza Heidari, Abolfazl Mohammadbeigi, Mona Ghafourian, Ahmad Soltanzadeh* Pages 33-40
    Introduction

    Electrocutions have a low frequency and severe consequences. The purpose of this study was to analyze the parameters related to electrical accidents, and evaluation of electrical safety performance of small-scale industries.

    Method

    This study was conducted in 2019 on 232 small-scale industries. Electrical accidents over a 7-year period were studied. The tools used included electrical accident report forms and a researcher-made checklist for evaluating the study industries based on electrical safety. Data were analyzed using Chi-square, Fisher and regression tests.

    Results

    The incidence of electrocution in 125 small-scale industries without safety measures was approximately 10 times that of 107 industries have safety measures. poor housekeeping in the first and second groups was 79.5% and 75.0%, respectively. Perceptual error had the most role in the incidence of electrocution in the two study groups (64.1% and 50.0%, respectively). the rate of personal protective equipment training in the two groups was 3.2% and 44.0%, respectively. the rate of using these PPE in both groups was 5.6% and 55.1%, respectively. In addition, there was a significant difference between the two groups in terms of safety measures (P<0.05). the results of modeling the parameters affecting electrocution showed that electrical safety training had the highest correlation with other variables.

    Conclusion

    However, it has been found that electrical safety was poor in small-scale industries, so it is recommended to use practical electrical safety training as well as implementing safety systems such as earthing system and circuit breaker switches to help reduction of electrocution accidents.

    Keywords: Electrocution, Small-scale Industries, Training, Electrical Safety Systems
  • Mahmoud Mohammadian, Hadi Mahmoodi Sharafe*, Amirhosein Matin, Jamshid Yazdani Charati Pages 41-48
    Background and Objective

    Pulse jet systems are of interest due to their high filtration velocity,Theychr('39')re used as inlets from top and bottom. the purpose of this study was to compare the pressure drop and collection efficiency at the different inlet positions in a baghouse

    Methods and Materials

    In this experimental study, a pilot system was designed at 12ft/min permeability for MDF particles.For each inlet after several filtration-cleaning periods,pressure drop was measured by a manometer.Isokinetic sampling was also performed by Grimm1.108 monitor to determine the efficiency.To observe the behavior and Tyndall effect of particles, light and safety glass were used in one dimension of the baghouse

    Results

    The mean pressure drop during the filtration-cleaning,the bottom inlet was 3CmWG, the top whit expansion inlet was 2.42CmWG,and the top flanged inlet was 2.57CmWG. but the particles settled on the expansion floor.The mean efficiency of top-expansion inlet was 99.995% and top-flanged 99.994%,significantly higher than the bottom inlet (99.974%).After several filtration-cleaning periods,The efficiency of  bottom inlet resulted 99.99%,top-expansion 99.97% and flanged 99.96%.There was no significant difference between the mean total efficiencies for different inlets.

     Conclusion

    The collection efficiencies were the same for baghouses with inlet from top and bottom.The pressure drop for baghouses with the top inlets was lower than the bottom inlet.It is recommended to use top inlets in case of predominantly fine particles with low density or in presence of a pre-separator,if  large particles,bottom inlet is recommended.Due to the slight difference of pressure drop and more functional limitation of the top inlet,bottom inlet in practice is preferred.

    Keywords: filtration, pulse jet, inlet position, Pressure drop, Efficiency
  • Mostafa Pouyakian* Pages 49-56

    Reducing the consequences of the Covid 19 outbreak requires a systematic approach. The most effective way to prevent this disease is to cut off the virus transmission chain. In this letter, a systemic model for the management of the Covid 19 crisis is presented based on the bow-tie analysis model and the concept of Layers of Protection Analysis from the perspective of safety engineering. In this model, in order to reduce the patientchr('39')s entry into the hospitals, five layers of defense have been introduced to effectively manage the disease transmission chain. In addition to maintaining the health of citizens, the implementation of this model will improve the health of healthcare workers by reducing the burden of patient admission to hospitals.

    Keywords: Covid-19, outbreak, incident control model, safety engineering, bow-tie analysis
  • Mostafa Mirzaie, Samane Khorshidekia* Pages 57-64
    Background and Objective

    Human error is the most common cause of crane transfer accidents in the construction industry. Operator errors are caused by a variety of factors during lifting operation by the crane (SLIM) (Success Likelihood Index Model), as a simple and effective way to detect human errors.

    Materials and Methods

    In this study, the SLIM method was used to evaluate and manage human errors in equipment displacement operations by tower cranes. After forming the team of experts, the effective PSFs in the crane management activities identified were identified. Then the rate and weight of these factors were determined. Finally, by calculating the total SLI, the probability of human error for each PSF was calculated.

    Results

    First, four effective PSFs in tower crane guidance were identified by experts. Of the identified PSFs, training received the highest weight and the highest likelihood of success was calculated for the correct use of operating lever during displacement and discharge. By calculating the HEP based on the calculated SLIs, it was found that the mentioned activity had the highest HEP of 3×10-3

    Conclusion

    SLIM is an appropriate method for determining the probability of human error. Since reducing the likelihood of human error can lead to a reduction in the incidence of accidents, therefore, appropriate measures can be taken to effectively reduce the likelihood of human error and increase the fault tolerance power of tower crane operations.

    Keywords: Human error, Tower cranes, SLIM