فهرست مطالب

فصلنامه بیهوشی و درد
سال یازدهم شماره 4 (زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/10/23
  • تعداد عناوین: 9
|
  • امیرعلی جعفرنژادگرو*، قادر قانع، عارفه مختاری ملک آبادی، آیدین ولی زاده اورنج صفحات 1-18

    زمینه و هدف:

     هدف پژوهش حاضر مقایسه فعالیت الکترومایوگرافی عضات اندام تحتانی طی سه الگوی مختلف دویدن در افراد دارای پای پرونیت با و بدون کمردرد م یباشد.

    مواد و روشها: 

    تحقیق حاضر از نوع مقطعی بود. 45 مرد بالغ 15 نفر دارای کف پای پرونیت، 15 نفر با پای پرونیت مبتا به کمردرد و 45 نفر با پای نرمال (داوطلب شرکت در پژوهش حاضر شدند. فعالیت الکترومایوگرافی 8 عضله اندام تحتانی  دوقلو، سولیوس، ناز کنیی طویل، درش تنیی قدامی، پهن خارجی، پهن داخلی، راست رانی، سرینی میانی طی سه الگوی دویدن ثبت گردید. از آزمون آنالیز واریانس چند متغیره جهت تحلیل آماری استفاده شد.

    یافته ها: 

    دامنه فعالیت الکترومایوگرافی عضله درش تنیی قدامی در مرحله پاسخ بارگیری طی شرایط دویدن با الگوی پنجه-پاشنه در گروه دارای پای پرونیت (042 / p=0) و در همچنین در گروه دارای پای پرونیت و کمردرد (039 / p=0) در مقایسه با گروه سالم کمتر بود. اثر عامل الگوی دویدن بر فعالیت عضات پهن داخلی و راست رانی در سه گروه طی مرحل پاسخ بارگیری اختاف معن یداری را نشان داد.05 / p<0

    نتیجه گیری:

     پرونیشن پا با تغییرات ساختاری که در مفصل مچ پا و پا ایجاد می کند فعالیت عضات اندام تحتانی را تحت تاثیر قرار م یدهد. میزان این تغییرات در افراد با پای پرونیت با کمردرد در مقایسه با افراد با پای پرونیت بدون کمردرد بیشتر است.

    کلیدواژگان: الکترومایو گرافی، دویدن، پای برونیت، کمر درد
  • مجتبی انصاری شهیدی*، حبیبه فرخی، حسن رضایی جمالویی، امرالله ابراهیمی، جلیل عرب خردمند صفحات 19-29
    زمینه و هدف

    هدف این پژوهش بررسی اثربخشی طرحوار ه درمانی بر پذیرش درد، خودکارآمدی درد، شد ت درد و تنظیم هیجانی در بیماران تحت جراحی ستون فقرات مراجعه کننده به بیمارستان فوق تخصصی میاد تهران است.

    مواد و رو شها: 

    این پژوهش ازنوع نیمه آزمایشی و با طرح پیش آزمون وپس آزمون با گروه کنترل و پیگیری دوماهه است . 96 بیمار مرد واجد ملا کهای ورودی با روش نمونه گیری در دسترس که تحت جراحی یکی از انواع جراحی های ستون فقرات قرارگرفته اند، انتخاب به طور تصادفی در گروه آزمایش و گروه کنترل قرار گرفتند. گروه آزمایش تحت مداخله طرحواره درمانی قرار گرفتند و سپس برای تجزیه و تحلیل داد ه ها از آزمون آماری تحلیل کواریانس چند متغیره آنکوا استفاده شد.

    یافته ها: 

    نتایج پژوهش حاکی ازآن اثر بخشی مدل درمانی بر افزایش پذیرش درد و خودکارآمدی درد و کاهش شدت درد وتنظیم هیجانی بیماران جراحی ستون فقرات است.

    نتیجه گیری

    برحسب نتایج حاصل از این پژوهش طرحوار ه درمانی با تمرکز بر چالشها و شناختها با ایجاد تغییر مثبت و مناسب می تواند در مدیریت درد بیماران تحت جراحی مورد استفاده قرارگیرد. با توجه به نتایج این تحقیق روش طرحواره درمانی می تواند به عنوان پیشگیری ثانویه ناشی از پیامدهای درد مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: پذیرش درد، خودکارآمدی درد، شدت درد، تنظیم هیجانی، طرحوار هدرمانی، بیماران تحت جراحی ستون فقرات
  • محمدرضا حسین پور*، لاله سمیعی صفحات 30-40
    زمینه و هدف

    شواهد مبرهنی وجود دارد که درد به عنوان یک مشکل شایع در بیماران مالتیپل اسکلروزیس وجود دارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر پذیرش در بیماران زن مبتا مالتیپل اسکلروزیس انجام شد.

    مواد و رو شها:

    روش پژوهش، نیمه تجربی از نوع پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل بود. از بین بیماران مبتا به مالتیپل اسکلروزیس که به بیمارستان امام صادق شهرستان الیگودرز مراجعه کرده بودند 30 نفر به طور تصادفی انتخاب و در دو گروه آزمایشی و کنترل جایگزین شدند.هر گروه 15 نفر. و آزمودن یها به پرسشنامه پذیرش درد مزمن مک کراکن و همکاران، در سه مرحله پیش آزمون، پس آزمون و یک ماه بعد در مرحله پیگیری پاسخ دادند. گروه آزمایش به مدت 10 جلسه گروهی یک ساعته تحت درمان به روش مبتنی بر پذیرش و تعهد ولز و سورل صورت گرفتند ولی گروه کنترل هیچ مداخل های دریافت نکردند.

    یافته ها: 

    برای تجزیه و تحلیل داد ه ها، از تحلیل واریانس با انداز ه های تکراری استفاده شد. نتایج نشان داد که تفاوت بین مراحل پژوهش، گرو ه ها و تعامل مراحل پژوهش و گرو ه ها درمتغیر پذیرش درد، معن یدار بوده است.(05 / p>0)

    نتیجه گیری:

     این یافته ها ضمن تایید اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر پذیرش درد، نشان داد که درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد می تواند به عنوان یک مداخل هی روان شناختی در کنار سایر مداخات جهت کاهش مشکلات این بیماران مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: مالتیپل اسکلروزیس، پذیرش درد، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد
  • پریسا سلیمانی، رضا کاظمی*، سمیه تکلوی، محمد نریمانی صفحات 41-54
    زمینه و هدف

    فیبرومیالژیا یک اختال شایع درد مزمن م یباشد. درما نهای مختلف روا نشناختی تا حدودی در کاهش شدت علایم و افزایش سامت روان این بیماران موثر بود هاند. این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی درمان گروهی مبتنی بر پذیرش و تعهد بر فاجعه سازی درد و افسردگی زنان مبتا به فیبرومیالژیا انجام شد.

    مواد ورو شها: 

    پژوهش حاضر یک مطالعه آزمایشی ی کسویه کور با کارآزمایی بالینی بود که با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل اجرا شد. جامعه آماری شامل کلیه زنان مبتا به فیبرومیالژیا بود که در نیمه اول سال  1398 به مطب متخصصان روماتولوژی شهر اردبیل مراجعه کرده بودند. نمونه، 36 بیمار زن مبتا به فیبرومیالژیا بود که به صورت در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی ساده در دو گروه آزمایش) 18 نفر و کنترل  18 نفر جای گرفتند. جهت ارزیابی بیماران از پرسشنام ه های فاجعه سازی درد و پرسشنامه افسردگی بک استفاده شد. تجزیه و تحلیل داد ه ها با روش تحلیل کوواریانس انجام گردید.

    یافته ها: 

    اختاف معناداری در فاجعه سازی درد و افسردگی بین دو گروه پذیرش و تعهد و گروه کنترل در مرحله بعد از درمان مشاهده شد.

    نتیجه گیری:

     درمان های روا نشناختی می توانند در بهبود سامت روان زنان مبتا به فیبرومیالژیا موثر باشند و توجه به وضعیت روان شناختی این بیماران ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، فاجع هسازی درد، افسردگی، فیبرومیالژیا
  • سروه توحیدی*، ملیحه حدادنژاد، صدرالدین شجاع الدین صفحات 55-67
    هدف و زمینه

    تمرینات تشخیص جهت دید یکی از روش های درمانی جدید در گردن درد می باشد. به تاثیرات مثبت تمرینات ثبات دهنده نیز در تحقیقات گذشته اشاره شده است. لذا هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر اضافه شدن برنامه تشخیص جهت دید به تمرینات ثبات دهنده رایج در گردن درد بر  شدت درد، استقامت عضلانی و حس عمقی زنان دارای گردن درد مزمن غیر اختصاصی می باشد. 

    مواد و روش ها

    در این تحقیق نیمه تجربی تعداد 45 زن مبتلا به گردن درد مزمن به سه گروه 15 نفری تمرینات ثبات دهنده، گروه ترکیبی (ثبات دهنده و برنامه درمانی تشخیص جهت دید) و کنترل تقسیم شدند.متغیرهای تحقیق شامل شدت درد، استقامت عضلانی و حس عمقی بودند. برای اندازه گیری آن ها در پیش آزمون به ترتیب از مقیاس بصری درد، آزمون استقامتی پایل و آزمون خطای بازسازی مفصل گردن استفاده شد. سپس بعد از انجام هشت هفته تمرینات در گروه های تمرینی، پس آزمون در شرایط پیش آزمون انجام شد. از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر، تی زوجی جهت بررسی نتایج استفاده شد. سطح معناداری در این تحقیق (05/0>P) در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    نتایج تحقیق حاضر نشان داد که انجام تمرینات در دو گروه تمرینی بر متغیرهای شدت درد و حس عمقی تفاوت معناداری نشان دادند به این صورت که اضافه شدن برنامه تشخیص جهت دید به تمرینات رایج ثبات دهنده منجر به کاهش شدت درد و افزایش حس عمقی در بیماران زن با گردن درد مزمن شد (05/0>P). ولی در مورد متغیر استقامت عضلانی تفاوت معناداری بین دو گروه مشاهده نشد (05/0<P).

    نتیجه گیری

    با توجه به اینکه اضافه شدن برنامه تشخیص جهت دید به تمرینات ثبات دهنده می تواند منجر به نتایج بهتر درکاهش شدت درد و افزایش حس عمقی در بیماران گردن درد مزمن شود، استفاده از این تمرینات در کنار سایر تمرینات در زنان دارای گردن درد مزمن غیراختصاصی پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: تمرینات تشخیص جهت دید، گردن درد مزمن، حس عمقی، شدت درد، استقامت عضلانی
  • زینب لارویی آرانی*، سید صدرالدین شجاع الدین، یحیی سخنگویی صفحات 68-79
    زمینه و هدف

    کمردرد مزمن غیراختصاصی شای عترین نوع کمردرد مزمن م یباشد و دستیابی به یک برنامه درمانی و توانبخشی برای بهبود سری عتر بیماران مبتا به کمردرد مزمن همواره مورد توجه بوده است. لذا هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر تمرینات ثبات مرکزی بر کاهش درد، عملکرد فیزیکی و خطر زمین خوردن زنان سالمند مبتا به کمردرد مزمن غیراختصاصی بود.

    مواد و رو شها: 

    تحقیق حاضر از نوع نیمه تجربی و طرح آن مطال های دو گروهی همراه با پیش آزمون و پس آزمون بود. به همین منظور، 40 نفر از زنان سالمند مبتلایان به کمر درد مزمن غیراختصاصی به روش تصادفی در 2 گروه مساوی 20 نفری انتخاب شدند. به منظور ارزیابی درد، عملکرد فیزیکی و خطر زمین خوردن به ترتیب از مقیاس آنالوگ بصری شدت درد، تست های عملکردی و پرسشنامه خطر زمین خوردن استفاده گردید. گروه تجربی به مدت 4 هفته تمرینات ثبات دهنده مرکزی هفت های 3 جلسه 30 تا 45 دقیق های  را انجام دادند. گروه کنترل در این مدت هی چگونه تمرینی انجام ندادند. برای تحلیل داده ها از آزمون آنوا با اندازه گیری تکرارشده در سطح معناداری 05 / P 0 استفاده شد.

    یافته ها:

     یافته های تحقیق حاضر نشان داد 12 جلسه تمرینات ثبات دهنده مرکزی باعث کاهش درد، افزایش عملکرد و کاهش خطر زمین خوردن زنان سالمند مبتا به کمردرد مزمن غیراختصاصی در افراد گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل شده است.

    نتیجه گیری

    نتایج تحقیق حاضر نشان داد تمرینات ثبات مرکزی بر کاهش درد، عملکرد فیزیکی و خطر زمین خوردن زنان سالمند مبتا به کمردرد مزمن غیراختصاصی تاثیر معناداری دارد. لذا به کلینیک های توانبخشی پیشنهاد می شود از تمرینات ثبات مرکزی در برنامه های درمانی خود توجه ویژه داشته باشند.

    کلیدواژگان: کمردرد، درد، تمرین، ناتوانی
  • مهدیه برزگری سلطان احمدی، معصومه اخلاقی، سید محمد زاهدی، مهدی محمودی، احمدرضا جمشیدی* صفحات 80-93
    زمینه و هدف

    افراد از را ه های گوناگونی به درد مزمن واکنش نشان م یدهند و میزان سازگاری با درد در آنها یکسان نیست. مطالعه حاضر با

    هدف

    بررسی سطوح سازگاری با درد مزمن در بیماران مبتلا به آرتریت روماتویید بر اساس کیفیت زندگی، ناتوانی جسمی و سطح افسردگی و نیز بررسی نقش سه متغیر فاجعه سازی درد، ترس از حرکت و خودکارآمدی در پی شبینی سازگاری با درد مزمن صورت گرفته است.

    مواد و رو شها: 

    در این مطالعه مقطعی- تحلیلی 123 نفر از افراد مبتا به بیماری آرتریت روماتویید همراه با شکایت از درد مزمن، و دارای سن بالاتر از 18 سال وارد مطالعه شدند. بیماران از خرداد سال 1396 تا خرداد 1397 برای درمان به درمانگاه روماتولوژی بیمارستان شریعتی تهران مراجعه کرده بودند. بیماران به وسیله پرسشنامه کیفیت زندگی The Short Form Health Survey SF-36 ، پرسشنامه خودکارآمدی درد Pain Self-efficacy QuestionnairePSEQ ، پرسشنامه ناتوانی جسمی Physical Disability Questionnaire PDQ ، خرده مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس Depression, Anxiety and Stress Scales DASS ، پرسشنامه ترس از حرکت تمپا Tampa Scale for Kinesiophobia TSKو پرسشنامه فاجع هسازی درد Pain Catastrophizing Scale PCS مورد ارزیابی قرار دگرفتند. برای تحلیل داد ه ها نیز از روش همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چند متغیره چندگانه استفاده شد.

    یافته ها: 

    یافته ها نشان داد که بین میزان خودکارآمدی در افراد، ترس از حرکت و فاجعه سازی، با سازگاری درد مزمن ارتباطات معن یداری وجود دارد P>0.01. همچنین نتایج حاصل از انجام تحلیل رگرسیون چندمتغیره چندگانه حاکی از آن است که متغیرهای ترس از حرکت و فاجعه سازی درد به طور معنی داری قادر به تبیین متغیر ناتوانی جسمی هستند. متغیرهای خودکارآمدی و فاجعه سازی درد تاثیر معن یداری روی افسردگی داشتند. همچنین متغیرهای فاجعه سازی درد، ترس از حرکت و باورهای خودکارآمدی روی هر دو مولفه جسمی و روانی کیفیت زندگی فرد موثر هستند.

    نتیجه گیری:

      رابطه بین درد و ناتوانی جسمی و سایر ابعاد سازگاری با درد مزمن از طریق باورهای مربوط به درد و راهبردهای مقابله با درد تعدیل م یگردد.

    کلیدواژگان: سازگاری با درد مزمن، فاجع هسازی درد، خودکارآمدی، ترس از حرکت، کیفیت زندگی، ناتوانی جسمی، افسردگی
  • فاطمه محمدزاده*، امیر لطافتکار، هادی عباس زاده قناتی صفحات 94-105
    زمینه و هدف

    با توجه به شیوع بالای کمردرد مزمن غیراختصاصی و تاثیرات آن بر فعالی تهای روزانه و سبک زندگی افراد، مطالعه در مورد دیدگاه های درمانی نوین و تمرین درمانی این بیماری حایز اهمیت م یباشد. هدف این پژوهش مقایسه تاثیر تمرینات ثباتی به تنهایی و در ترکیب با آموزش درد بر درد، عملکرد و حس عمقی بیماران دارای کمردرد مزمن غیراختصاصی بود.

    مواد و رو شها:

     روش تحقیق حاضر از نوع نیمه تجربی بود. 45 زن دارای کمردرد مزمن غیراختصاصی به سه گروه تمرین ثباتی با آموزش درد  15 نفر ، تمرین ثباتی بدون آموزش درد  15 نفر و کنترل  15 نفر تقسیم شدند. گرو ه های تمرینی تمرینات را به مدت شش هفته و سه جلسه در هفته انجام دادند؛ مدت تمرین در هر جلسه 45 دقیقه طول م یکشید. متغیرهای درد، ناتوانی و حس عمقی کمری-لگنی به ترتیب با استفاده از مقیاس بصری درد، پرس شنام ه اوستوستری و گونیامتر دستی اندازه گیری شد. به منظور تحلیل تفاوتهای درون گروهی از آزمو ن آماری تی زوجی و از آزمون تحلیل واریانس یک راهه برای بررسی تفاو تهای بین گروهی استفاده شد.

    یافته ها: 

    هر دو مداخله تمرینی بر بهبود درد، ناتوانی عملکردی و حس عمقی موثر بودند، تفاوت آماری معناداری تنها در بین دو گروه تجربی بر متغیرهای وابسته مشاهده شد. همچنین تفاوت آماری در گروه کنترل معنادار نبود.

    نتیجه گیری:

     یافت ه ها نشان داد هر دو گروه تمرینات ثباتی با و بدون آموزش درد بر کاهش درد، بهبود ناتوانی و حس عمقی کمری لگنی افراد دارای کمردرد مزمن غیراختصاصی موثر بود. با توجه به بهبودی متغیرهای انداز هگیری شده در دو گروه تمرینی پیشنهاد می شود، ترکیبی از این تمرینات در درمان بیماران مبتا به کمردرد مزمن غیراختصاصی در آینده استفاده شود.

    کلیدواژگان: کمردرد مزمن غیراختصاصی، تمرینات ثباتی، آموزش درد، ناتوانی عملکردی
  • نسیم شیوا، مسعود محسنی*، رضا فرهمند راد، سالومه صحت کاشانی صفحات 106-113
    زمینه و هدف

    هنگام جراحی در اثر هیپوکسی بافتی افزایش اسید لاکتات سرمی دیده می شود. گزارشهایی مبنی بر سندرم انفوزیون پروپوفول در اثر مصرف طولانی مدت این دارو به ویژه در بیماران تحت مراقبت ویژه وجود دارد. این مطالعه به منظور بررسی عوامل موثر بر میزان لاکتات سرم  خون در بیماران تحت بیهوشی عمومی با پروپوفول در جراحی ستون فقرات طراحی شد.

    مواد و روش ها

    در یک مطالعه مقطعی (cross-sectional) 70 بیمار تحت جراحی الکتیو اسپاین (لامینکتومی) در اتاق عمل بیمارستان رسول اکرم (ص) در سال 1398 وارد مطالعه شدند. برای نگهداری بیهوشی از پروپوفول استفده شد.  فشار خون متوسط شریانی، ضربان قلب، pH، بی کربنات شریانی، فشار دی اکسید شریانی، باز اکسس شریانی و لاکتات سرمی خون طی جراحی و انتهای جراحی اندازه گیری و ثبت شد. پارامترهای تعیین کننده سطح لاکتات سرم در مدل رگرسیون لجستیک مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    تحلیل رگرسیون چند متغیره لوجستیک نشان داد که متغیرهای ASA، هموگلوبین، ترانسفوزیون خون و فشار خون متوسط شریانی از لحاظ آماری در پیش بینی بروز لاکتات سرم بالا در بیماران معنادار هستند (0.05>P). متغیرهای هموگلوبین، ترانسفوزیون خون و بی کربنات شریانی بیماران از لحاظ آماری در پیش بینی باز اکسس شریانی بالا در بیماران معنادار هستند (0.05>P).

    نتیجه گیری

    هموگلوبین، ترانسفوزیون خون و فشار خون متوسط شریانی بیماران پیش بینی کننده بروز لاکتات سرم بالا در بیماران تحت بیهوشی عمومی با پروپوفول است.

    کلیدواژگان: لاکتات سرم خون، بیهوشی، پروپوفول، جراحی، ترانسفیوژن
|
  • Amirali Jafarnezhadgero*, Ghader Ghane, Arefeh Mokhtari Malek Abadi, Aydin Valizadehorang Pages 1-18
    Aims and background

    The aim of the present study was to compare the electromyography activity of the lower limb muscles during three different running patterns in pronated feet individuals with and without low back pain.

    Material and Methods

    The present study was cross-sectional. 45 adult males (15 male with pronated feet, 15 male with both low back pain and pronated feet and 15 male with normal feet) volunteered to participate in the present study. Electromyography activity of the eight lower limb muscles (gastrocnemius, soleus, peroneus longus, tibialis anterior, vastus lateralis, vastus medialis, rectus femoris, and gluteus medius) were recorded during three running patterns. MANOVA test was used for statistical analysis.

    Results

    The electromyography amplitude of the tibialis anterior during loading response phase while running with forefoot pattern in both pronated group (p=0.042) and pronated feet individuals with low back pain (p=0.039) were lower than that healthy group. Main effect of running pattern on electromyography amplitude of vastus medialis and rectus femoris muscles in three groups were not statistically significant during loading phase (p>0.05).

    Conclusion

    Foot pronation affects the activity of the lower limb muscles by structural alterations in the ankle and foot joints. These changes in the pronated feet individuals with low back pain were greater than that pronated feet individuals without low back pain.

    Keywords: Electromyography, Running, Pronate foot, Low back pain
  • Mojtaba Ansarishahidi*, Habibeh Farokhi, Hasan Rezayi Jamolloi, Amrollah Ebarhimi, Jalil Arabkhradmand Pages 19-29
    Aims and background

    The aim of this study was to investigate the effect of schema therapy on Pain Acceptance, Pain Self-Efficacy, pain intensity and emotion regulation in spinal column surgery patients suffering from pain in Milad hospital.

    Materials and Methods

    In this study semi-experimental with pretest-posttest control group design was used, 96 male peopel who were eligible for inclusion criteria and underwent spinal surgery assigned to experimental and control groups by chance and the experimental ones received interventional therapy. This study was to analyze the data from the test ANCOVA.

    Results

    Results showed that schema therapy is effective and ipmroved Pain Acceptance and Pain Self- Efficacy and reducing amount of pain Intensity and emotion management.

    Conclusion

    The results revealed that schema therapy focuses on challenge and change process to create improvement and is appropriate for post operation pain management in patients with such a surgeries . According to the result of this study the schema therapy can be used as secondary prevention of pain consequences in these patients.

    Keywords: Pain Acceptance, Pain Self-Efficacy, Pain Intensity, Emotion Regulation, Schema therapy, Spinalcolumn surgery patients
  • Mohammadreza Hosseinpour*, Laleh Samiei Pages 30-40
    Aims and background

    There is ample evidence that pain is a common problem in multiple sclerosis patients. The aim of this study was to evaluate the effectiveness of acceptance-based therapy and commitment to acceptance in female patients with multiple sclerosis.

    Material and Methods

    The research method was semi-experimental pre-test-post-test with control group. Among patients with multiple sclerosis who visited Imam Sadegh Hospital in Aligudarz, 30 were randomly selected and replaced in two experimental and control groups (15 in each group). The subjects answered the McCracken et al. Pain acceptance questionnaire has been filled in three stages: pre-test, post-test, and one month later in the follow-up phase. The experimental group underwent 10-hour group therapy sessions based on Welsh and Sorrel acceptance and commitment methods, but the control group did not receive any intervention.

    Results

    To analyze the data, repeated analysis of variance was used. The results showed that the difference between the research stages, groups and the interaction of research stages and groups in changing pain acceptance was significant (p <0.05).

    Conclusion

    These findings, while confirming the effectiveness of acceptance-based therapy and commitment to pain acceptance, showed that acceptance-based therapy and commitment can be used as a psychological intervention along with other interventions to reduce the problems of these patients.

    Keywords: multiple sclerosis, pain acceptance, treatment based on acceptance, commitment
  • Parisa Soleymani, Reza Kazemi*, Somayyeh Taklavi, Mohammad Narimani Pages 41-54
    Aims and background

    Fibromyalgia is a common chronic pain disorder. Various psychological treatments have been somewhat effective in reduction of symptoms severity and increasing mental health of these patients. The aim of this study was to evaluate the effectiveness of group acceptance and commitment therapy on pain catastrophizing and depression of women with fibromyalgia.

    Materials and methods

    This was an experimental single-blind clinical trial study with pretest – posttest design and control group. The statistical population included all women with fibromyalgia who referred to rheumatology specialists in Ardabil within 2019. The subjects were 36 patients with fibromyalgia who were selected based on convenience sampling and were randomly divided into experimental (N=18) and control (N=18) group. Patients were evaluated by two questionnaires including Pain Catastrophizing Scale and Beck Depression Inventory-II. Data were analyzed by MANCOVA.

    Findings

    There was a significant difference in pain catastrophizing and depression between the acceptance and commitment group and the control group after treatment.

    Conclusions

    Psychological therapies can be effective in reducing symptoms severity and improve the mental health of women with fibromyalgia and it is necessary to pay attention to the psychological status of these patients.

    Keywords: Acceptance, commitment therapy[http:, www.ncbi.nlm.nih.gov, mesh, D064869]Catastrophizing [http:, D058443]
  • Serva Tohidi*, Malihe Hadadnezhad, Sadreddin Shojaedin Pages 55-67
    Aims and background

    Gaze direction recognition is one of the new treatments method for neck pain. The positive effects of stabilization exercises in various studies on neck pain have also been confirmed. Therefore, the aim of this study was to investigate the effect of adding a gaze direction recognition program to common stabilizing exercises on neck pain intensity, muscular endurance and proprioception of women with chronic non-specific neck pain.

     Materials and methods

    In this quasi-experimental study, 45 women with chronic neck pain were divided into three equal groups: stabilization exercises, combination group (stabilization and gaze direction recognition) and control. Research variables included pain intensity, muscle endurance, and Proprioception. To measure them in the pre-test, visual pain scale, PILE endurance test and neck joint repositioning error test were used, respectively. Then, after eight weeks of training in training groups, post-test were performed in pre-test conditions. Analysis of variance with repeated measures and paired t-test were used to evaluate the results. Significance level was considered in this study (α <0.05).

    Findings

    The results of the present study showed that performing exercises in two training groups had a significant effect on pain intensity and proprioception and adding a gaze direction recognition program to common stabilizing exercises led to more improvement in pain intensity and proprioception in female with chronic non-specific neck pain. (P <0.05).

    Conclusion

    Considering that Adding a gaze direction recognition program to stabilizing exercises can lead to better results in reducing the severity of pain and increasing the properioception females with chronic neck pain. The use of these exercises along with other exercises is recommended for female with non-specific chronic neck pain.

    Keywords: gaze direction recognition, chronic neck pain, proprioception, pain intensity, muscular enduranc
  • Zeynab Larooee*, Sadruddin Shujahuddin, Yahya Sokhankoy Pages 68-79
    Aims and background

    Non-specific chronic low back pain is the most common type of chronic low back pain. The use of rehabilitation to achieve a more rapid improvement in patient with chronic low back Pain has always
    been taken into account.

    Materials and methods

    This study was a semi-experimental, and its design was two-groups with pretestposttest. For this purpose, 40 elderly women patients with non-specific chronic low back pain to selected by convenience sampling in 2 equal groups of 20 patients. The experimental group performed core stability exercises for 4 weeks, every week, and three sessions. In order to assess Reduce pain, physical function and risk of falling of subject, visual analog scale of pain, Functional tests and questionnaires fall risk was used. The data was analyzed using a Anova test with repeated measurements to determine the statistical significance (P≤0.05).

    Findings

    The findings of the present study showed that 12 sessions of core stabilizing exercises reduced pain, increased function and reduced the risk of elderly women with chronic non-specific low back pain in people in the experimental group compared to the controlled group.

    Conclusion

    The results of the present study showed that core stability exercises have a significant effect on reduced pain, physical function and the risk of elderly women suffering from chronic non-specific low back pain. Therefore, it is recommended that rehabilitation clinics pay special attention to central stability training in their treatment programs

    Keywords: Low back pain, pain, Exercise, Disability
  • Mahdieh Barzegari Soltanahmadi, Maassoumeh Akhlaghi, Seyed Mohammad Zahedi, Mahdi Mahmoudi, Ahmadreza Jamshidi* Pages 80-93
    Aims and background

    People respond to chronic pain in various ways and pain adjustment is not the same in different individuals. The aim of the current study is the assessment of the level of chronic pain adjustment in rheumatoid arthritis (RA) patients based on the quality of life, physical disability, and the level of their depression. In addition, the role of three variables, pain catastrophizing, fear of movement, and self-efficacy in a relationship with chronic pain adjustment was assessed.

    Materials and methods

    In this cross-sectional study, 123 RA patients who had chronic pain and were over 18 years old were included. Patients were attending the outpatient rheumatology clinic, Shariati Hospital from May 2017 until May 2018. Patients were assessed by the Short-Form Health Survey (SF-36), Pain Self-Efficacy Questionnaire (PSEQ), Physical Disability Questionnaire (PDQ), Depression, Anxiety and Stress Scales (DASS), Tampa Scale for Kinesiophobia (TSK), and Pain Catastrophizing Scale (PCS). Data were analyzed by Pearson correlation and multiple linear regression methods.

    Findings

    Our results showed that there is an association between self-efficacy, fear of movement, and pain catastrophizing with chronic pain adjustment (P<0.01). According to the multiple linear regression analysis, fear of movement and pain catastrophizing are in a correlation with the physical disability. The finding demonstrated that self-efficacy and pain catastrophizing variables influence the patient’s depression. In addition, pain catastrophizing, fear of movement, and self-efficacy influenced the patient’s physical and mental quality of life.

    Conclusion

    The relationship between pain and physical disability and other aspects of chronic pain adjustment are adjusted by pain beleifs and pain coping strategies.

    Keywords: Chronic pain adjustment, Pain catastrophizing, Self-efficacy, Fear of movement, Quality of life, Phisical disability, Depression
  • Fatemeh Mohammadzadeh*, Amir Letafatkar, Hadi Abbaszadeh Ghanati Pages 94-105
    Background and objective

    According to high prevalence of nonspecific chronic low back pain and its consequences on daily activities and lifestyle, it seems to be effective to treat and prevent injury by studying about new approaches and physical therapy. However, the most effective method for performing the exercise therapy has not been identified so far. The main purpose of this study was to compare the effects of stability training alone and combination with pain education on pain and function and proprioception in patients with non-specific chronic low back pain.

    Methods

    current study method was semi experimental. Fourty five women with non-specific chronic low back pain were divided in to 3 groups, stability training with pain education (n=15), stability training without pain education (n=15) and control (n=15). The training groups completed training 3 times a week for 6 weeks; training lasted 45 min in each session. pain, disability and lumbopelvic proprioception respectively were measured by using visual analogue scale, the Oswestry questionnaire and universal goniometer. In order to analyze the within group differences, paired sample T-test was used and, to check the between group differences, one-way analysis of variance (ANOVA) test was applied in SPSS version 20 (α≤0.05).

    Results

    Both training interventions was affective on pain, disability, and lumbopelvic proprioception. Also, there was significant between-group difference in two experimental groups on the dependent variables, while, differences in the control group was not significant.

    Conclusion

    Findings revealed that both (stability training alone and combination with pain edication) groups has improvement in reducing pain, disability, and lumbopelvic propriception. Regarding the improvement of the measured variables in the two training groups, it is suggested that a combination of these exercises be used in the treatment of patients with non-specific chronic low back pain in future.

    Keywords: Non-specific chronic low back pain, lumbar stabilization training, functional disability
  • Masood Mohseni* Pages 106-113
    Introduction

    Increased serum lactate is seen during surgery due to tissue hypoxia. There have been reports of propofol infusion syndrome due to long-term use of this drug, especially in intensive care patients. This study was conducted to evaluate the factors affecting serum lactate levels in patients under general anesthesia with propofol in spine surgery.

    Methods

    In a cross-sectional study, 70 patients undergoing elective spine surgery (laminectomy) in the operating room of Rasoul Akram Hospital in 1398 were included in the study. Propofol was used to maintain anesthesia. Mean arterial blood pressure, heart rate, pH, arterial bicarbonate, arterial dioxide pressure, arterial base excess and serum lactate were measured and recorded during surgery and at the end of surgery. Parameters determining serum lactate levels were examined in a logistic regression model.

    Results

    Logistic multivariate regression analysis showed that ASA, hemoglobin, blood transfusion and mean arterial blood pressure were significant predictors of high serum lactate in patients (P <0.05). The variables of hemoglobin, blood transfusion and arterial bicarbonate of patients are statistically significant in predicting high open arterial access in patients (P <0.05).

    Conclusion

    Hemoglobin, blood transfusion and mean arterial blood pressure predict the development of high serum lactate in patients under general anesthesia with propofol.

    Keywords: Serum lactate, anesthesia, Propofol, Surgery, transfusion