فهرست مطالب

نشریه پرستاری مراقبت ویژه
سال سیزدهم شماره 4 (پیاپی 48، زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/10/24
  • تعداد عناوین: 7
|
  • علی شفاعت، نصرالله علیمحمدی*، محسن شهریاری صفحات 1-10
    زمینه و هدف

    اساس حرفه پرستاری، رعایت اخلاق درارایه مراقبت است. لذا هدف مطالعه بررسی مراقبت اخلاقی از بیماران کاهش سطح هوشیاری و ارتباط آن با مشخصات دموگرافیک پرستاران بخش های مراقبت ویژه بود.

    مواد و روش ها

    این مطالعه از نوع مقطعی در سال 1398 انجام شد. نمونه ها شامل70 نفر از پرستار شاغل در بخش های مراقبت ویژه بیمارستان الزهرا(س)، که دارای معیار ورود به برای پژوهش بودند، به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزارگردآوری داده ها شامل پرسش نامه محقق ساخته دو قسمتی مشخصات دموگرافیک(6 سوال) و پرسش نامه 38 سوالی مراقبت اخلاقی از بیماران با کاهش سطح هوشیاری در دو حیطه پرستار و تعهد حرفه ای(20 سوال)، پرستار و ارایه خدمات بالینی(18سوال) بود. روایی پرسش نامه مراقبت اخلاقی به روش صوری و محتوا مورد تایید قرار گفت. پایایی آن نیز به روش هم سانی درونی یا ضریب آلفای کرونباخ 869/0 به دست آمد. پرسش نامه از طریق خود گزارش دهی توسط نمونه های مورد پژوهش تکمیل شد.

    یافته ها

    دامنه نمره کل مراقبت اخلاقی از 108 تا 151 و با میانگین و انحراف معیار (67/7±09/125) از 152 است. بدین معنی که کلیه پرستاران از نمره مراقبت اخلاقی نسبتا بالایی برخوردار بودند. هم چنین آزمون های آماری نشان داد که بین متغیرهای دموگرافیک نمونه ها نظیر سن، سطح تحصیلات، وضعیت تاهل و وضعیت استخدامی با نمره کل مراقبت های اخلاقی در بخش های مراقبت ویژه رابطه معنادار وجود نداشت (05/0>P).  

    نتیجه گیری

    یافته های مطالعه نشان داد بین مشخصات دموگرافیک پرستاران و مراقبت اخلاقی بیماران با کاهش سطح هوشیاری ارتباط معنادار آماری وجود نداشت، لذا پرستاران بخش های مراقبت ویژه که از بیماران مبتلا به کاهش سطح هوشیاری مراقبت می کنند، صرف نظر از هر گونه تفاوت در متغیرهای دموگرافیک در ارایه مراقبت به بیماران خود احساس مسئولیت اخلاق نموده و سعی در ارایه خدمات مراقبتی با بالاترین معیارهای اخلاقی می نمایند.

    کلیدواژگان: مراقبت های ویژه، اخلاق، پرستاری، مشخصات جمعیت شناختی
  • عاطفه گشوارپور، عاتکه گشوارپور* صفحات 11-21
    زمینه و هدف

    کووید-19 یک پاندمی جهانی نوظهور است که از نوع جدیدی از کروناویروس ها به شکل یک عفونت ویروسی با امکان انتقال و سرایت بالا ایجاد شده است. این بیماری تاکنون میلیون ها نفر را مبتلا و چندین هزار نفر را به کام مرگ کشانده است. از زمان همه گیری بیماری تاکنون، محققان بسیاری علاقه مند به مدل سازی و تخمین تعداد احتمالی افراد مبتلا به کووید-19 یا برآورد نرخ مرگ و میر ناشی از این پاندمی در یک دوره زمانی خاص و در کشورهای مختلف شده اند. این مدل سازی ها امکان حصول شناخت بهتری از رفتار این پاندمی و پیش بینی سیر آن را فراهم می سازد. هدف از انجام این پژوهش، مدل سازی نرخ مرگ و میر ناشی از پاندمی کووید-19 در پنج ماه متوالی در ایران بوده است.

    مواد و روش ها

    ما دو مدل، شامل مدل اتورگرسیو (AR) و مدل اتورگرسیو میانگین متحرک(ARMA) را تحلیل کردیم تا قابلیت این مدل ها را در تخمین نرخ مرگ و میر ناشی از بیماری کووید-19 از ماه مارس تا ژوییه بیازماییم. عملکرد دو مدل با سه معیار خطای میانگین مربعات، تابع هزینه و خطای نهایی پیش بینی ارزیابی شد. مدل ها بر تعداد موارد مرگ و میر تایید شده از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران ارزیابی شدند.

    یافته ها

    نتایج تحلیل ها بیانگر آن بود که مدل AR با رتبه ده با عملکرد بسیار مناسب قادر است نرخ مرگ و میر ناشی از کووید-19 را پیش بینی کند.

    نتیجه گیری

    مدل پیشنهادی قابلیت پیش بینی میزان فوتی های ناشی از پاندمی را دارد. تخمین میزان مرگ و میر ناشی از همه گیری کووید-19 به شناخت بهتری از رفتار این پاندمی و پیش بینی سیر آن کمک می کند و می تواند بر نوع و زمان اقدامات و تمهیدات در جهت کنترل آن موثر واقع شود.

    کلیدواژگان: کووید-19، مدل سازی، نرخ مرگ و میر، ایران، مدل اتورگرسیو
  • مهدی اسدیان، محمدرضا حیدری* صفحات 22-33
    زمینه و هدف

    بیشتر بیماران بدحال بستری در بخش های مراقبت ویژه، برای انجام پروسیجرهای تشخیصی و درمانی نیاز به انتقال دارند. این انتقال می تواند با حوادث ناخواسته همراه باشد. این پژوهش با هدف تعیین میزان بروز حوادث ناخواسته مرتبط با تغییرات فیزیولوژیکی در طی انتقال از بخش های مراقبت ویژه بیمارستان پیمانیه جهرم انجام شد.

    روش ها

    در این مطالعه توصیفی- مقطعی داده های مربوط به انتقال بیماران از بخش های مراقبت ویژه یک بیمارستان دانشگاهی از 20 بهمن ماه 1397 تا 19 مرداد ماه 1398 جمع آوری شد. جهت تجزیه وتحلیل یافته ها از شاخص های آمار توصیفی و تحلیلی به کمک نرم افزار SPSS نسخه 22، استفاده شد.

    یافته ها

    536 بیمار(2/91 درصد) دچار حادثه ناخواسته شدند. 351 مورد (5/65 درصد) از حوادث ناخواسته مربوط به تغییرات فیزیولوژیکی بدن بود. شایع ترین حوادث ناخواسته در سیستم های قلب و عروق، تنفس، اعصاب؛ گوارش و آندوکرین  به ترتیب شامل افزایش ضربان قلب (≥20) با 9/15 درصد، کاهش 5 درصدی در SPO2 برای بیشتر از یک دقیقه با 5/32 درصد، بی قراری با 1/15 درصد، استفراغ با 1/15 درصد و هایپوگلیسمی با  2/0 درصد بودند. رایج ترین حادثه ناخواسته متفرقه فیزیولوژیکی، افزایش درد با 4/11 درصد بود. نتیجه آزمون کای دو نشان داد که بین جنسیت و بروز حادثه ناخواسته ارتباط معنی دار وجود دارد(035/0 =p-value).

    نتیجه گیری

    وجود نواقص متعدد و جدی فیزیولوژیکی بیماران نیازمند مراقبت های ویژه، نشان از مشکلات متعدد مدیریتی و سازمانی است که با ایمنی بیماران در معرض خطر در تعارض می باشد.

    کلیدواژگان: حوادث ناخواسته، انتقال بیمار، بخش مراقبت ویژه
  • لیلا بالازاده، بهرام میرزاییان*، رمضان حسن زاده صفحات 34-43
    زمینه و هدف

    یکی از مباحث مطرح در روانشناسی رابطه بین بیماری های جسمانی و پدیده های خلقی و روانی ناشی از آن است که آسیب های همه جانبه ای برای فرد دارد. مطالعه حاضر با هدف بررسی رابطه سیستم مغزی رفتاری و حساسیت اضطرابی با آسیب پذیری روانی در افراد مبتلا به آسم تحت مراقبت های درمانی ویژه انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    روش این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی مبتنی بر روش مدل یابی معادلات ساختاری بود. برای تعیین حجم نمونه با توجه به تعداد متغیرهای مشاهده شده و تخصیص ضریب 10 برای هر متغیر مشاهده شده (24 متغیر مشاهده شده در مدل) و با احتساب احتمال وجود پرسش نامه های ناقص250 نفر به عنوان حجم نمونه به روش هدف مند انتخاب شد. ابزار مورد استفاده مقیاس سیستم های بازداری/ فعال سازی رفتاری، پرسش نامه آسیب روانی و پرسش نامه حساسیت اضطرابی بود.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد سیستم مغزی رفتاری از طریق حساسیت اضطرابی بر آسیب پذیری روانی بیماران مبتلا به آسم اثر داشته و اثرات مسیرهای مستقیم و غیر مستقیم 74 درصد از متغیر آسیب پذیری روانی توسط سیستم مغزی رفتاری و حساسیت اضطرابی قابل تبیین است و به طور کلی مدل پژوهش مورد تایید واقع شد.

    نتیجه گیری

    با توجه به وجود عوامل روانی در بیماری آسم و مشخص شدن نقش عوامل عاطفی و اضطرابی در میزان آسیب روانی در بیماران پیشنهاد می شود که درمان گران، پروتکل های مبتنی بر الگوهای شناختی رفتاری را در این گروه از بیماران مورد توجه قرار دهند.

    کلیدواژگان: رفتار، اضطراب، روان شناختی، آسم
  • سیده الهام فضل جو*، محمدحسین جراح زاده، مریم ساعتچی، علی شیخعلیشاهی* صفحات 44-51
    زمینه و هدف

    مراقبت از چشم در بخش های ویژه مانع از بروز بیماری های چشمی و از دست دادن بینایی می شود. اما این مهم در بیماران بستری در بخش های ویژه به دلیل اهمیت حفظ ارگان های حیاتی اغلب مورد غفلت واقع می شود. هم چنین در مورد روش های مراقبت چشمی اختلاف نظر وجود دارد و اغلب پرستاران بر اساس نظرات شخصی خود و نه بر اساس استانداردها، مراقبت چشمی انجام می دهند. این مسایل می تواند منجر به بروز کراتیت در بیماران شود. بنابراین مطالعه حاضر با هدف مقایسه سه روش مراقبت چشمی در بروز کراتیت در بیماران بستری در بخش مراقبت  ویژه طراحی شده است.

    روش ها

    مطالعه حاضر کارآزمایی بالینی دو سوکور  است که در سال 1397 بر روی 74 نفر از بیماران بستری در ICU صورت گرفته است. هر بیمار به طور تصادفی ساده (به روش پرتاب تاس) در یکی از گروه های مراقبت چشمی قرار گرفت. به این صورت که گروه مداخله اول عدد 1 و 4 روش پماد چشمی و چسب ضد حساسیت، گروه مداخله دوم عدد 2 و 5 روش پماد چشمی و اشک مصنوعی، گروه مداخله سوم عدد 3 و 6 روش چسب ضد حساسیت و اشک مصنوعی را داشتند. و هر 8 ساعت  چشم بیمار با آب مقطر و پنبه شست شو داده می شد و مراقبت چشمی تجدید می گشت. چشمان بیمار روز اول و در پایان روز هفتم مورد معاینه چشم پزشک با استفاده  از تست فلوراسین قرار می گرفت.

    یافته ها

    در پایان مطالعه 60 چشم (30 بیمار) وارد تجزیه و تحلیل شدند. میزان بروز کراتیت چشمی در سه گروه تفاوتی نداشت. بنابراین استفاده از پماد ساده چشمی، مراقبت چشمی با چسب ضد حساسیت با عرض 25/1 و مراقبت چشمی به روش اشک مصنوعی تاثیر معناداری بر میزان بروز کراتیت نداشت. هم چنین به جز چهار مورد که دو مورد مربوط به مراقبت چشمی با چسب ضد حساسیت و دو مورد مربوط به مراقبت چشمی با اشک مصنوعی بود که از نظر آماری معنادار نبودند، هیچ گونه گزارشی از کراتیت و درگیری چشم نداشتیم.

     نتیجه گیری

    مراقبت چشمی با پماد ساده چشمی نسبت به دو روش استفاده از چسب و اشک مصنوعی بیشتر می تواند در حفظ سلامت قرنیه موثر واقع شود، اگر چه این تفاوت معنادار نبوده است. به نظر می رسد مرطوب نگه داشتن چشم به طور مداوم علاوه بر بسته نگه داشتن پلک می تواند مانع از بروز عوارض و اختلالات چشمی در بیماران دچار کاهش سطح هوشیاری بستری در بخش های ویژه شود.

    کلیدواژگان: پماد چشمی، اشک مصنوعی، چسب ضد حساسیت، کراتیت، مراقبت چشمی، بخش مراقبت های ویژه
  • لیلی یکه فلاح، سعیده دوست محمدی*، جلیل عظیمیان، مریم مافی صفحات 52-62
    زمینه و هدف

    ارایه مراقبت پرستاری که کمترین عارضه و بالاترین اثر بخشی را در بیماران بد حال داشته مهم ترین هدف در مراقبت پرستاری است. از این رو این مطالعه به بررسی تاثیر موسیقی بر شاخص های فیزیولوژیکی بیماران ضربه به سر بستری در بخش های ویژه ترومای شهر قزوین طراحی شده است تا از این طریق بتواند به بهبود مراقبت پرستاری و کاهش زمان بستری بیماران کمک نماید.

    روش ها

    مطالعه حاضر از نوع کارآزمایی بالینی است. جامعه پژوهش شامل بیماران ضربه مغزی بستری در بخش مراقبت های ویژه ترومای شهر قزوین در سال 1397-1398 بود. جهت جمع آوری داده ها بیماران دارای شرایط ورود به مطالعه بر اساس نمونه گیری در دسترس انتخاب و با استفاده از روش تخصیص تصادفی وارد گروه کنترل (n=27) و گروه مداخله (n=27) شدند. در گروه کنترل تنها  مراقبت های معمول روزانه برای بیماران انجام می شد در گروه آزمون موسیقی منتخب به مدت 15دقیقه و هفت روز از طریق هدفون به سمع بیماران رسید. ابزار گردآوری داده ها در این مطالعه از پرسش نامه؛ اطلاعات دموگرافیک و چک لیست بررسی وضعیت علایم حیاتی استفاده شد. 

    یافته ها

    در این مطالعه 54 نمونه در تجزیه و تحلیل آماری وارد شدند. مشخصات دموگرافیک بین دو گروه تفاوت معناداری نداشت (05/0> P). بعد از انجام مداخله در روزهای ششم و هفتم مطالعه تفاوت آماری معناداری در میانگین نبض، تنفس فشار خون  و میزان اشباع اکسیژن خون دو گروه مشاهده شده است (05/0>P)  اما در خصوص درجه حرارت بیماران تفاوت معنی پس از مداخله در دو گروه یافت نشد (P>0.05).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد موسیقی می تواند به عنوان یک مداخله ارزان، ایمن و آسان برای بیماران کمایی با شرایط بحرانی به عنوان یک راهکار عملی برای بهبود وضعیت علایم حیاتی آنان بکار گرفته شود.

    کلیدواژگان: شاخص های فیزیولوژیکی، ضربه به سر، موسیقی، علایم حیاتی
  • خدایار عشوندی، میثم حداد سامانی، بابک منافی، مهدی مولوی وردنجانی* صفحات 63-69
    زمینه و هدف

    بستری شدن در بخش مراقبت های ویژه باعث بروز اختلال خواب و راحتی بیماران می شود و بر روند بهبود این بیماران تاثیر نامطلوبی می گذارد. یکی از عوامل تاثیرگذار بر خواب و راحتی بیماران سر و صدای محیط است. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر صدای سفید بر کیفیت خواب و راحتی بیماران انجام شد.

    روش ها

    مطالعه حاضر به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی سازی شده دو گروهی با شرکت 60 نفر از بیماران تحت عمل جراحی قلب باز بستری در بخش مراقبت های ویژه در سال 1397 انجام گرفت. بیماران گروه آزمون یکی از سه صدای باران، امواج دریا و رودخانه را انتخاب و برای سه شب به مدت 30-20 دقیقه با هدفون برای آنان پخش شد. کیفیت خواب بیماران با ابزار استانداردSt Marychr('39')s Hospital Sleep Quality Questionnaire و راحتی بیماران با VAS اندازه گیری شد.

    یافته ها

    از نظر مشخصات جمعیت شناختی و مشخصات بالینی بیماران در دو گروه کنترل و آزمون تفاوتی نداشتند. هم چنین نتایج نشان داد استفاده از صدای سفید به صورت معناداری باعث کاهش اختلال خواب و افزایش راحتی بیماران گروه آزمون نسبت به گروه کنترل شد(P<0/001).

    نتیجه گیری

    استفاده از صدای سفید نظیر صدای امواج دریا، صدای رودخانه و صدای بارش باران در بیماران بستری در ICU بعد از عمل جراحی قلب باز باعث کاهش اختلال خواب بیماران و افزایش راحتی آنان می شود.

    کلیدواژگان: راحتی بیمار، کیفیت خواب، جراحی قلب
|
  • Ali Shafaat, Nasrollah Alimohammadi*, Mohsen Shahriari Pages 1-10
    Introduction

    The basis of the nursing profession is the observance of ethics in providing care. Therefore, this study aims to investigate providing ethical care to patients with decreased Levels of Consciousness (LOC) and its relationship with the demographic characteristics of nurses in Intensive Care Units (ICUs).

    Materials and Methods

    This cross-sectional study was conducted in 2019. The samples included 70 nurses working in ICUs, who met the inclusion criteria for the study and were selected by simple random sampling. The data collection tool was a two-part researcher-made questionnaire including demographic characteristics ( 6 questions) and 38 questions related to ethical care of patients with decreased LOC in two areas of nurse and professional commitment (20 questions), nurse and clinical services (18 questions). Reliability was obtained by internal consistency and Cronbach’s alpha coefficient was obtained to be 0.869. The questionnaire was completed by self-reporting.

    Results

    The results of the study showed that the total score of ethical care is from 108 to 151 with a mean and standard deviation (125/7± 09/ 67) from 152. This means that all nurses had a relatively high score of ethical care. Statistical tests also showed that there was no significant relationship between demographic variables of samples such as age, level of education, marital status and employment status with the total score of ethical care in ICUs ((P> 0.05).

    Conclusion

    According to the findings it can be stated that there is no statistically significant relationship between nurses 'demographic characteristics and patients' ethical care with decreased LOC. It can be concluded that nurses, especially nurses of ICUs who care for patients with reduced LOC, regardless of their different types of demographic variables, feel ethically responsible for providing care to their patients and try to provide care services with the highest ethical standards.

    Keywords: Intensive care Units, Ethics, Nursing, Demographic Characteristics
  • Atefeh Goshvarpour, Ateke Goshvarpour* Pages 11-21
    Introduction

    The COVID-19 is an emerging global pandemic which has been developed from a new type of coronavirus in the form of a viral infection with high transmissibility and spread. The disease has so far infected millions and killed thousands. Since the outbreak of the disease, many researchers have become interested in modeling and estimating the probable number of infected people with COVID-19 or estimating the mortality rate from this pandemic in a specific period of time and in different countries. These models make it possible to better understand the behavior of this pandemic and predict its trend. This study aimed to model the mortality rate due to the COVID-19 pandemic in five consecutive months in Iran.

    Materials and Methods

    The Autoregressive (AR) model and the Autoregressive Moving Average (ARMA) model were analyzed to test the ability of these models to estimate the mortality rate of COVID-19 disease from March to July. The performance of these models was evaluated with three criteria: mean square error, cost function, and final prediction error. The models were evaluated on the number of deaths confirmed by the Iran Ministry of Health and Medical Education.

    Results

    The results of the analysis showed that the AR model with a rank of ten was successfully able to predict the mortality rate of COVID-19.

    Conclusion

    The proposed model can predict the death rate of the COVID-19 pandemic. Estimating the mortality rate of the COVID-19 pandemic helps to better understand the behavior of this disease and predict its trends, which affect the type and timing of actions to control it.

    Keywords: COVID-19, Modeling, Mortality Rate, Iran, Autoregressive Model
  • Mahdi Asadiyan, Mohammad Reza Heidari* Pages 22-33
    Background and Aims

    Most critically ill patients admitted to intensive care units need to be transferred to perform diagnostic and therapeutic procedures. This transfer can be associated with adverse events such as disorders of various cardiovascular systems, respiration and nerves. The purpose of this study was to determine the incidence of adverse events related to physiological changes during transfer from Intensive Care Units (ICU) in Jahrom Pimanyani Hospital, Jahrom, Iran.

    Method

    In this descriptive cross-sectional study, data on patient transfers from the ICU of a university hospital were collected from 9 February 2019 to 10 August 2019. Descriptive and analytical statistics indices were analyzed by SPSS software 22.

    Results

    Out of 588 cases of transfer, 536 patients (91.2%) had adverse events. Actually, 351 (65.5%) of the adverse events were related to physiological changes in the body. The most common adverse events in cardiovascular, respiratory, gastrointestinal, and endocrine systems included an increase of heart rate(≥ 20)  by 15.9%, a 5% decrease in SPO2 for more than one minute by 32.5%, agitation by 15.1%; vomiting by 15.1% and hypoglycemia by 0.2%.  The most common adverse event was increased pain by 11.4%. The results of chi-square test showed that there was a significant relationship between gender and the incidence of adverse events (p-value = 0.035).

    Conclusion

    The results showed that the incidence of adverse events during the transfer is high, which can be due to lack of equipment needed during the transfer, illness of patients and also human errors due to inadequate training of the transfer team. It is recommended to help reduce the incidence of adverse events by standardizing the equipment needed during the transfer as well as giving necessary training to the transfer team. The existence of numerous and serious physiological deficiencies of patients in need of special care is indicative of numerous managerial and organizational problems that are in conflict with the safety of patients at risk.

    Keywords: Adverse Events, Patient Transfer, Intensive Care Unit
  • Leila Balazadeh, Bahram Mirzaian*, Ramazan Hasanzadeh Pages 34-43
    Background and aim

    One of the debates in psychology is the relationship between physical illnesses and the resulting psychological and psychological phenomena that can cause extensive harm to the individual. The purpose of this study was to investigate the relationships of the behavioral brain system and anxiety sensitivity with psychosocial vulnerability in people with asthma who are under intensive care.

    Methods

    The method of this study was descriptive-correlational based on Structural Equation Modeling. To determine the sample size according to the number of observed variables and allocating a coefficient of 10 for each observed variable (24 variables observed in the model), and considering the probability of incomplete questionnaires, 250 people were selected as the target sample. The used instruments included the Brain Behavioral System Questionnaire, Psychological Vulnerability Questionnaire and Anxiety Sensitivity Questionnaire.

    Results

    The results showed that the behavioral brain system through anxiety sensitivity has an impact on the psychiatric vulnerability of asthmatic patients and the effects of direct and indirect pathways 74 percent of the variable of psychological vulnerability can be explained by the brain behavioral system and anxiety sensitivity. In general, the research model was approved.

    Conclusion

    Considering the presence of psychological factors in asthma and identifying the role of emotional and anxiety factors in the extent of mental injury in patients, it is recommended that therapists consider protocols based on cognitive behavioral patterns in these groups of patients.

    Keywords: Behavior, Anxiety, Psychological, Asthma
  • Seyede Elham Fazljoo, Mohamad Hossein Jarahzade, Maryam Saatchi, Ali Sheykhalishahi* Pages 44-51
    Background and aim

    Eye care in Intensive Care Units (ICUs) prevents eye diseases and vision loss. However, as preserving vital organs in patients who are hospitalized in ICUs seems to be more important than eye care, this important issue is often overlooked. There is also disagreement about eye care methods, and sometimes nurses provide eye care based on their personal opinions rather than standards. This can lead to keratitis in patients. Therefore, this study has been designed in order to compare three eye care methods for preventing keratitis in patients who are hospitalized in ICUs.

    Methods

    The present study is a double-blind clinical trial that was performed on 74 patients who were admitted to the ICU in 2018. Each patient was randomly assigned to one of the eye care groups by simple random method (dice throwing). For the first intervention group whose dice outcomes were 1or 4, the ointment and anti-allergy adhesive methods were considered. For the second intervention group with dice outcome of 2 or 5, eye ointment and artificial tears methods was considered and for the third intervention group with dice outcome of 3 and 6, anti-allergy adhesive methods and artificial tears were applied. Every eight hours the patientschr('39') eyes were washed with distilled water and cotton and the eye care was renewed. Their eyes were examined by an ophthalmologist on the first day and at the end of the seventh day using a fluorescein test.

    Results

    At the end of the study, 60 eyes (30 patients) were analyzed. The incidence of ocular keratitis was the same in each of the three groups. Therefore the use of simple eye ointment, eye care by anti-allergic adhesive with a width of 1.25 and eye care by artificial tear method had no significant effect on the incidence of keratitis. Also, except for four cases, two of which were related to eye care with anti-allergic adhesive and two of which were related to eye care with artificial tears, that were not statistically significant, there were no reports of keratitis and eye involvement.

    Conclusion

    Eye care with simple eye ointment can be more effective in maintaining corneal health than the two methods of using adhesive and artificial tears, although this difference was not significant. It seems that keeping a constant amount of moist for eyes, in addition to keeping the eyelids closed, can prevent the occurrence of eye complications and disorders in patients that are admitted in ICUs and have a reduced level of consciousness.

    Keywords: Eye Ointment, Artificial Tears, Anti-allergic Adhesive, Keratitis, Eye Care, Intensive Care Units
  • Leili Yekefallah, Saeideh Dostmohamadi*, Jalil Azimyan, Maryam Mafi Pages 52-62
    Background and aim

    Providing nursing care that has the least complication and highest efficacy in ill patients is the most important goal in nursing care. This study aimed to investigate the effect of music on the physiological indices of traumatic patients admitted to trauma Intensive Care Units (ICU) in Qazvin. Actually, this study was carried out in order to examine the efficacy of music as a simple and uncomplicated intervention in improving the physiological symptoms of abnormalities, thus helping to improve nursing care and reduce hospitalization time.

    Methods

    This study was a clinical trial with code of ethics IR.QUMS.REC.1397.276. The study population consisted of traumatic patients admitted to trauma ICU in Qazvin in 2018-2019. Patients with inclusion criteria were selected based on the Stress Pain Sampling and were randomly assigned into control (n=27) and intervention (n=27) groups. In the control group, only routine day care was performed for the patients. In the selected music test group, the patients received headphones for 15 minutes during seven days. The data collection tool in this study was three questionnaires: a) demographic information questionnaire and b) checklist of vital signs status. Data were analyzed using SPSS Version 23 software  and descriptive and inferential statistics tests (independent t-test, Mann-Whitney, Chi-square and Fisher exact test). The significance level of all tests was considered p <0.05.

    Results

    In this study, 54 samples were included in the statistical analysis. Demographic characteristics were not significantly different between the two groups (p> 0.05). After the intervention in the sixth and seventh days of the study, there was a statistically significant difference in the mean pulse rate, respiratory rate and blood oxygen saturation in the two groups (P <0.05). In regards to the temperature of the patients, there was no statistical differences between two groups (p> 0.05).

    Conclusion

    The results of this study showed that gentle music play for 15 minutes during seven days increase oxygen saturation and decrease pulse rate, respiration, blood pressure but does not affect body temperature. Music seems to be a cheap, safe and easy intervention for coma patients with critical conditions as a viable solution to improve the status of their vital signs.

    Keywords: Physiological Indicators, Head Trauma, Music
  • Khodayar Oshvandi, Meysam Hadad Samani, Babak Manafi, Mehdi Molavi Vardanjani* Pages 63-69
    Background and Aim

    Hospitalization in Intensive Care Units (ICU) causes sleep and comfort disturbances in patients and has an adverse effect on the recovery process of these patients. One of the factors affecting sleep and comfort of patients is ambient noise. This study aimed to determine the effect of the white noise on sleep quality and comfort of patients.

    Material and methods

    The present study was a randomized, double-blind clinical trial with 60 patients undergoing open heart surgery who had admitted in the ICU in Hamadan in 2018.Patients in the experimental group selected one of the three sounds of rain, sea and river waves and played them with headphones for three nights for 20-30 minutes. The control group did not receive any intervention. The sleep quality of patients was measured using standard St Marychr('39')s Hospital Sleep Quality Questionnaires and VAS.  

    Results

    The results showed that there were no differences in demographic and clinical characteristics (nausea, medications, type of surgery, length of stay, duration of surgery) in the control and experimental groups. The results also showed that using white noise significantly reduces sleep disturbance and increases comfort in the experimental group compared to the control group (P <0.001).

    Conclusion

    The use of white noise such as the sound of sea waves, river sound and rain in ICU patients after open heart surgery reduces their sleep disturbance and increases their comfort.

    Keywords: Patient’s Comfort, Sleep Quality, Cardiac Surgeryy