فهرست مطالب

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:19 Issue: 1, Jan 2021

  • تاریخ انتشار: 1399/11/07
  • تعداد عناوین: 10
|
  • صفحات 5-22

    انزال زودرس یا انزال سریع یک مشکل جنسی شایع است که حدود 20 تا 30 درصد مردان را در سن فعال جنسی درگیر می کند. انزال زودرس می تواند 4 نوع باشد: اولیه، ثانویه، نوع طبیعی و نوع موضوعی. انواع درمان های دارویی و غیر دارویی برای انزال زودرس وجود دارد از جمله داپوکستین که به طور اختصاصی برای درمان انزال زودرس طراحی شده است. در این مطالعه مروری ما پاتوفیزیولوژی و مدیریت جنبه های مختلف انزال زودرس را شرح می دهیم.

    کلیدواژگان: انزال زودرس، درمان شناختی رفتاری، مهارکننده های جذب سروتونین، داپوکستین
  • صفحات 23-34
    مقدمه

    ریز RNA های دخیل در فرایند پس از بیان ژن (miRNAs) نقش مهمی را در مرحله پس از میتوز بازی می کنند.

    هدف

    در این زمینه میزان بیان و متیلاسیون پروموتور خانواده ژنی hsa-miR-449 در نمونه اسپرم مردان نابارور مورد بررسی قرار گرفت.

    مواد و روش ها

    به منظور انجام این تحقیق مورد- شاهد 74 مرد نابارور (استنواسپرمیا، تراتواسپرمیا، استنو تراتواسپرمیا و اولیگو استنو تراتواسپرمیا) و 30 مرد بارور به عنوان کنترل انتخاب شدند. روش Real time PCR به منظور مطالعه میزان بیان و MSP-PCR به منظور مطالعه میزان متیلاسیون استفاده شد.

    نتایج

    بیشترین میزان کاهش بیان در hsa-miR-449-b و در بیماران اولیگواستنواسپرمیک بود (9/2 = F، 1000/0 = p). فراوانی متیلاسیون در پروموتور منطقه hsa-miR-449 a, b, c در مردان نابارور بیشتر از مردان بارور بود (8/60% در برابر 3/23%) و بیشترین فراوانی متیلاسیون در نمونه های اولیگواستنواسپرمیا بود (2/81%).

    نتیجه گیری

    کاهش بیان has-miR-449 a, b, c و هایپرمتیلاسیون پروموتور آنها در نمونه اسپرم مردان نابارور مشاهده شد. یکی از دلایل کاهش بیان این ریز RNA ها می تواند هایپرمتیلاسیون پروموتور این ژن ها باشد. کاهش بیان has-miR-449  نشان دهنده نقص در اسپرماتوژنز می باشد.

    کلیدواژگان: ناباروری مردان، خانوادهhsa-miR-449، اپی ژنتیک
  • صفحات 35-46
    مقدمه

    هسپرتین یک ترکیب bioflavonoid  می باشد که به طور وسیع در طب سنتی چین استفاده می شود و در مرکبات citrus به میزان زیادی پیدا می شود. هسپرتین اثرات مفیدی در برابر بیماری های مختلف دارد. فرایند انجماد اسپرم یک روش معمول می باشد که در آزمایشگاه های ناباروری انجام می شود. گزارش ها حاکی از آن است که در طی فرایند انجماد کیفیت اسپرم به طور معنی داری کاهش می یابد.

    هدف

    هدف مطالعه حاضر تحقیق در مورد اثر هسپرتین روی کیفیت اسپرم انسان در طی فرایند انجماد می باشد.

    مواد و روش ها

    نمونه های اسپرم 22 مرد با نمونه نرمال به 3 گروه: 1) گروه تازه، 2) گروه کنترل، 3) گروه درمان تقسیم شدند که به گروه درمان هسپرتین 20 میکرومولار اضافه شد. تحرک اسپرم با استفاده از آنالیزهای اسپرم به کمک کامپیوتر (CASA)، زنده مانی بوسیله رنگ آمیزی ایوزین/نگروزین، و مورفولوژی با رنگ آمیزی  Diff quick ارزیابی شدند. تغییرات شبه آپوپتوزی با فلوسایتومتری، H2O2 و O2- به ترتیب با استفاده از 2ʹ, 7ʹ-dichlorofluorescin diacetate  (DCFH-DA) و dihydroethidium (DHE) و به وسیله فلوسایتومتری اندازه گیری شدند. همچنین پراکسیداسیون لیپیدی (LPO) با استفاده از کیت مالون دی آلدهید (MDA) آنالیز شد.

    نتایج

    درمان با هسپرتین در طول فرایند انجماد اسپرم انسان میزان زنده مانی (001/0 >p)، تحرک (05/0 >p)، و مورفولوژی (01/0 >p) را در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی داری افزایش داده است. بعلاوه در گروه درمان، هسپرتین میزان ROS (01/0 >p)، LPO (01/0 >p)، و میزان آپوپتوزر (001/0 >p) را در مقایسه با گروه کنترل کاهش داده است.

    نتیجه گیری

    هسپرتین توانست کیفیت اسپرم انسان را بهبود ببخشد و همچنین توانست از اسپرم انسان در برابر ROS، LPO، و آپوپتوز در طول فرایند انجماد و ذوب محافظت کند.

    کلیدواژگان: انجماد، هسپرتین، اسپرم، گونه های واکنشی اکسیژن
  • صفحات 47-56
    مقدمه

    مهار قابل برگشت کنترل شده ®RISUG اسپرم یک روش موثر ضد حاملگی داخل وازال مردان است.

    هدف

    یک مطالعه تجربی جهت بررسی جنبه های مختلف ®RISUG به طریقه غیر تهاجمی و تک مرحله ای در جنس مونث انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی 60 رت ماده نژاد آلبینو ویستار با وزن 150 تا 155 گرم و با سن 3 تا 4 ماه به 4 گروه تقسیم شدند: گروه 1: کنترل شم، گروه 2: انسداد توبال با ®RISUG به مدت 90 روز، گروه 3: انسداد توبال با ®RISUG به مدت 90 روز و سپس برگشت با دی متیل سولفکسید و گروه 4: انسداد توبال با ®RISUG به مدت 90 روز و سپس برگشت با 5% NaHCO3. حیوانات تحت انسداد دوطرفه توبال با ®RISUG و برگشت با DMSO و NaHCO3 قرار گرفتند. سیکل estrous باروری و بافت شناسی لوله های فالوپ بررسی شدند.

    نتایج

    گروه 1 میزان باروری 100% را در تمام جفت گیری ها نشان دادند. حیوانات مطالعات تجربی جفت گیری مثبت را نشان دادند اما میزان باروری بعد از 30 و 60 و 90 روز پس از انسداد توبال 0% بود. به هر حال بعد از برگشت میزان باروری به طور پیوسته به میزان طبیعی در گروه های 3 (50% در 45 روز، 80% در 105 روز و 100% در 150 و 195 روز) و 4 (70% در 45 روز و 105 روز و 100% در 150 و 195 روز) افزایش یافت. در گروه 2 لایه های پوششی داخلی به هم ریخته و لوله های پرشده از ایمپلنت ®RISUG ایوزینه مشاهده شد. در گروه های برگشت داده شده 3 و 4 بازسازی کامل ساختمان بافت شناسی سلولی مشاهده شد. سیکل استروس منظم در تمام گروه های تجربی مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    ®RISUG یک روش موثر تک مرحله ای ضد حاملگی داخل توبولی برگشت پذیر در رت ماده است

    کلیدواژگان: پیشگیری از بارداری، لوله فالوپ، انسداد لوله، ®RISUG، برگشت پذیر
  • صفحات 57-62
    مقدمه

    زایمان زودرس یکی از مهمترین عوامل مرگ و میر در نوزادان است. برخی از مطالعات رابطه معکوس بین طول دهانه رحم و زایمان زودرس را نشان داده اند، با این حال، شواهد بیشتری برای تایید آن نیاز است.

    هدف

    بررسی ارزش پیش بینی طول دهانه رحم در حاملگی های خود به خود و IVF.

    مواد و روش ها

    این مطالعه از نوع همگروهی آینده نگر بر روی 154 زن باردار از هفته 16-26 حاملگی با جنین تک قلویی در زایمان خود به خود (77 نفر) و بارداری IVF (77 نفر) انجام شد و تا زمان زایمان پیگیری شد. زنان با حاملگی چندقلویی، جفت سرراهی، سرکلاژ و ناهنجاری های مادرزادی از مطالعه حذف شدند. تعیین برش طبق آنالیز Roc انجام شد.

    نتایج

    میانگین طول دهانه رحم در گروه زایمان ترم و زایمان زودرس به ترتیب 7 ± 37 میلی متر و 6 ± 31 میلی متر بود (001/0 >p). فراوانی زایمان زودرس در حاملگی های خود به خود و IVF، 8/7% و 27/23% بود (007/0 = p). براساس آنالیز Roc، بهترین برش برای بارداری طبیعی ≤ 36 میلی متر با ارزش   پیش بینی منفی 9/97%، ارزش پیش بینی مثبت 4/11%، حساسیت 3/83% و ویژگی 5/46% بود. در حالی که برای گروه IVF برش ≤ 30 میلی متر با ارزش  پیش بینی منفی 4/88، ارزش پیش بینی مثبت 8/57، حساسیت 2/63 بود.

    نتیجه گیری

    در این مطالعه، IVF ارتباط مستقیم معنی داری با زایمان زودرس داشت. طول دهانه رحم همچنین با زایمان زودرس رابطه غیرمستقیم معنی داری داشت.

    کلیدواژگان: دهانه رحم، لقاح آزمایشگاهی، زایمان زودرس
  • صفحات 63-74
    مقدمه

    پوکی استخوان یایسگی به تدریج به دلیل تغییر سطح استروژن در دوره یایسگی رخ می دهد و متعاقبا، خطر شکستگی را بالا می برد.

    هدف

    هدف از این مطالعه بررسی تاثیر ورزش منظم مقاومت، مکمل های ویتامین D و کلسیم بر استخوان در مدل یایسگی موش صحرایی بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی، 72 سر موش صحرایی اسپراگ دولی (8-10 هفته: 15±250 گرم) ماده اوارکتومی شدند و به طور تصادفی به 9 گروه تقسیم شدند: گروه کنترل، دارونما، ورزش (EX)، ورزش با مکمل ویتامین D (D + EX)، ورزش با کلسیم گروه (Ca + EX)، ورزش با گروه کلسیم و ویتامین D (D +Ca + EX)، ویتامینD (D)، کلسیم (Ca)، کلسیم و ویتامین D (D + Ca). سرانجام، در هر گروه، تراکم مواد معدنی استخوان و کنتراست استخوان دم، لگن و کمر، ضخامت استخوان و تعداد سلول های استخوانی در هر گروه مورد ارزیابی قرار گرفت.

    نتایج

    تراکم مواد معدنی استخوان در دم، لگن و کمر گروه vit D+EX نسبت به گروه سالم به طور معنی داری افزایش یافته بود (به ترتیب 004/0، 007/0 و 003/0). در میزان مواد معدنی استخوانی در کمر و لگن بین گروه ها تغییرات معنی داری مشاهده نشده است. ضخامت استخوان در گروه vit D + EX بیشتر از سایر گروه ها بود (02/0 =p). تعداد سلول های استیوکلاست در گروه هایvit D + Ca، Ca + EX، vit D + EX و vit D +Ca + EX در مقایسه با گروه سالم کاهش یافته بود، تعداد استیوکلاست ها فقط در گروهvit D  + EX افزایش یافته بود.

    نتیجه گیری

    ورزش مقاومتی به همراه ویتامین D بر تراکم و مواد معدنی استخوان تاثیر مثبت دارد و شاید بتواند از بروز پوکی استخوان در زنان مسن جلوگیری کند یا آن را به تاخیر بیاندازد. با این حال، برای ارزیابی مسیرهای مولکولی این فرآیند، تحقیقات بیشتری لازم است.

    کلیدواژگان: یائسگی، ویتامینD، ورزش، کلسیم، تراکم مواد معدنی استخوان
  • صفحات 75-86
    مقدمه

    سلول های بنیادی استرومایی خون قاعدگی (MenSCs) بعنوان یک منبع جدید تجدید شونده با توانایی تکثیر بالا از سلول های می باشند. توانایی این سلول ها در تعدیل پاسخ های ایمنی بطور واضحی به تعداد آنها بستگی دارد.

    هدف

    در این مطالعه ما برآن بودیم تا بررسی کنیم که آیا مقادیر مختلف سلول های MenSCs می توانند تاثیرات متفاوتی روی میزان تکثیر سلول های آلوژن تک هسته ای خون محیطی (PBMC) و همچنین تولید فاکتورهای التهابی و غیرالتهابی داشته باشد.

    مواد و روش ها

    سلول های MenSCs با نسبت های مختلف با سلول های PBMC کشت داده شدند سپس تکثیر سلول های PBMC با کمک تیمیدین   نشان دار بررسی شد. برای بررسی بیان HLA-DR, HLA-ABC, HLA-G و همچنین مارکرهای کمک تحریکی روی سلول های MenSC از فلوسایتومتری استفاده شد. درصد سلول های Treg در جمعیت PBMC ها نیز با فلوسایتومتری اندازه گیری شد. درنهایت غلظت سایتوکاین ها در سوپ همکشتی با روش الیزا سنجیده شد.

    نتایج

    تکثیر بیشتر سلول های PBMC در همکشتی با سلول های MenSCs با تعداد کم، با افزایش میزان سایتوکاین IFN-γ در سوپ همکشتی و در نتیجه افزایش بیان HLA-DR در سطح سلول های MenSCs همراه بود. از طرف دیگر فعالیت مهاری سلول های MenSCs در تعداد بالا با درصد سلول های Treg مرتبط نبود ولی با مقادیر بالای غلظت سایتوکاین هایIL-10  و IL-6 در همکشتی ارتباط داشت.

    نتیجه گیری

    به طور کلی به نظر می رسد که سلول های MenSCs در تعداد مختلف به طور متفاوتی با سلول های PBMC برهمکنش دارند که این موضوع باعث تولید مقادیر متفاوتی از فاکتورهای التهابی و ضدالتهابی می گردد. نتایج این کار می تواند در استفاده های درمانی از MenSCs در تنظیم پاسخ های ایمنی مورد استفاده قرار گیرد. با این حال، برای استفاده بهینه از ویژگی ضدالتهابی MenSCs در مدل های پری کلینیکال بیماری، باید اطلاعاتمان را در مورد برهمکنش MenSCs با سلول های ایمنی افزایش دهیم. این امر می تواند نقش مهمی در طراحی استراتژی های بهینه ترزیق MenSCs در مطالعات پری کلینیکال و کلینیکال آینده داشته باشد.

    کلیدواژگان: سلول های بنیادی استرومایی خون قاعدگی، پاسخ سلول T، اینترفرن گاما، سلول های T تنظیمی، سایتوکاین ها
  • صفحات 87-96
    مقدمه

    تغیرات بیان پروتئین تیروزین فسفوریله نشان دهنده استرس در مردان بوده است. در زنان استرس مزمن یک علت اصلی ناباروری و بخصوص عدم تخمک گذاری است. به هر حال فسفوریلاسیون تیروزین در سیستم تولید مثل زنان تحت استرس تا به حال گزارش نشده است.

    هدف

    بررسی تغییرات بیان پروتئین تیروزین فسفوریله در تخمدان، لوله های تخمدان و رحم رت های با استرس مزمن.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی 16 رت ماده 5 هفته ای با وزن 220 تا 250 گرم به دو گروه کنترل و تحت استرس مزمن تقسیم شدند (هر گروه 8 رت). هر روز حیوانات تحت استرس در قفس محدود شده و هر کدام مجبور به شنا در آب سرد برای مدت 60 روز متوالی شدند. بعد از تحمل استرس، تخمدان،     لوله های تخمدان و رحم تمام رت ها از نظر مرفولوژی بررسی شدند. پروفیل تام پروتئین در تمام بافت ها به وسیله الکتروفورز ژل پلی اکریلامید مطالعه و سپس وسترن بلات انجام شد. آنالیز شدت جهت مطالعه بیان پروتئین بین گروه ها انجام شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد که مرفولوژی و وزن تخمدان و لوله های تخمدان در گروه تحت استرس از گروه کنترل متفاوت نبود. بر عکس، گروه تحت استرس به طور معنی داری افزایش وزن رحم را در مقایسه با گروه کنترل نشان داد. بعلاوه، بیان پروتئین تیروزین فسفوریله در تخمدان (72، 43 و 28 کیلو دالتون)، لوله های تخمدان (170، 55 و 43 کیلو دالتون) و رحم (55، 54 و 43 کیلو دالتون) در گروه تحت استرس در مقایسه با گروه کنترل افزایش را نشان داد.

    نتیجه گیری

    افزایش بیان پروتئین تیروزین فسفوریله در تخمدان، لوله های تخمدان و رحم را می توان به عنوان یک مارکر بالقوه جهت توضیح بعضی از مکانیزم های باروری در زنان مورد استفاده قرار داد.

    کلیدواژگان: تخمدان، مجرا، رحم، فسفوریلاسیون
  • صفحات 97-104
    مقدمه

    بررسی پارامترهای اسپرم و تمامیت DNA اسپرم برای بیان باروری مردان ضروری است. روش جداسازی اسپرم می تواند بر هر یک از پارامترهای فوق تاثیر بگذارد.

    هدف

    این مطالعه به منظور اندازه گیری آسیب هر روش جداسازی اسپرم بر پارامترهای اسپرمی و یکپارچگی DNA اسپرم طراحی شده است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی، نمونه های مایع منی از 20 مرد نابارور مبتلا به آستنوترواتوزواسپرمی که به مرکز درمانی ناباروری ارجاع شده اند، به سه روش DGC، ستون کومولوس و Supernatant از بافت چربی سلول های بنیادی بزرگسالان مشتق شده (SPAS) جداسازی انجام گرفت. نتایج پارامترهای اسپرم و قطعه قطعه شدن DNA قبل و بعد از فرآیند مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    نتایج نشان داد که تعداد اسپرم های جداسازی مورفولوژی طبیعی در طول SPAS و ستون کومولوس به طور معنی داری بیشتر از تعداد اسپرم های در گروه (DGC) بود. علاوه بر این، اگرچه هر سه روش توانایی یکسانی در افزایش تحرک اسپرم دارند، در زمینه میزان قطعه قطعه شدن DNA، نیز روش SPAS کارآمدتر به نظر می رسد (05/0  <p).

    نتیجه گیری

    در این مطالعه، میزان پارامترهای اسپرم و تکه تکه شدن DNA در گروه SPAS نسبت به گروه های ستون DGC و Cumulus بهتر است. علاوه بر این، نشان داده شده است که ظرفیت پذیری اسپرم با روش SPAS افزایش یافته است. با این حال، کروماتین اسپرم با کاهش پل های دی سولفید و فراهم کردن دوباره هیستون ها، باعث کاهش قابل توجهی در قطعه قطعه شدن DNA می شود.

    کلیدواژگان: ناباروری، فرگمنتاسیون DNA اسپرم، ستون کومولوسی، SPAS، DGC
|
  • Arkiath Veettil Raveendran*, Ankur Agarwal Pages 5-22

    Premature ejaculation (PE; early ejaculation or rapid ejaculation) is a common sexual problem affecting about 20-30% of men in the sexually active age group. PE can be of four types: Primary, secondary, natural variable, and subjective PE. Various non-pharmacological and pharmacological treatment options are available to treat PE including Dapoxetine, which is specifically developed for the treatment of PE. In this review, we discuss the pathophysiology and management aspects of PE.

    Keywords: Premature ejaculation, Cognitive behavioral therapy, Serotonin uptake inhibitors, Dapoxetine
  • Reza Najafipour, Abdolmabood Momeni, Farideh Yousefipour, Shaghayegh Mousavi, Sahar Moghbelinejad* Pages 23-34
    Background

    Post-transcriptional microRNAs (miRNAs) have a impotrant pattern in the spermatogenesis process.

    Objective

    Study of the expression and methylation of hsa-miR-449 family in sperm samples of infertile men.

    Materials and Methods

    In this case-control study, we recruited 74 infertile men (with asthenozoospermia, teratozoospermia, asthenoteratozoospermia, and oligoasthenoteratozoospermia) and 30 control samles. Methylation-specific PCR (MSP) method was used for methylation evaluation of hsa-miR-449 a, b, c promoter. By Real time PCR (qRT-PCR) method,we showed downregulation of hsa-miR-449 a, b, c in the sperm samples of infertile men and compared it to their fertile counterparts.

    Results

    There was significant underexperssion, in hsa-miR-449-b in oligoasthenoteratospermic samples (p = 0.0001, F = 2.9). About the methylation pattern, infertile men showed high frequency of methylation in the promoter of hsa-miR-449 a, b, c in comparison to controls (60.8% vs 23.3%), the highest amount of methylation was observed in oligoasthenoteratospermia samples (81.2%).

    Conclusion

    In this study, low expression and high methylation of hsa-miR-449-b were observed in infertile men in compared to control samples, which can be one of the causes of defective spermatogenesis.

    Keywords: Spermatogenesis, miR-449, Expression, Epigenetic
  • Jamal Valipour, Sina Mojaverrostami, Beheshteh Abouhamzeh*, Masoumeh Abdollahi Pages 35-46
    Background

    Hesperetin is a bioflavonoid compound, largely used in Chinese traditional medicine and found plenty in citrus fruits. Hesperetin has beneficial effects against different diseases. The sperm cryopreservation process is a common method that is used in infertility laboratories. It has been reported that during the cryopreservation process, the quality of sperm is significantly reduced.

    Objective

    To investigate the effect of hesperetin on the quality of human spermatozoa during the cryopreservation process.

    Materials and Methods

    In this experimental study, 22 sperm sample of normozoospermia men who reffered to the infertility department of the Shariati Hospital (Tehran, Iran) Between October and November 2019 were collect and divided in to three groups as: 1) fresh, 2) control (frozen-thawed group without treatment), and 3) treatment group as frozen-thawed samples supplemented with 20 µM hesperetin. Motility, Viability, morphology, Apoptotic-like changes, intracellular H2O2, intracellular O2-, and lipid peroxidation (LPO) was measured.

    Results

    Hesperetin treatment during the cryopreservation process of human sperm significantly improved the viability, motility, and morphology rates of the spermatozoa after frozen-thawed process in control group (p < 0.01). In addition, it significantly reduced the reactive oxygen species (ROS) level, LPO level and increased the percentage of viable sperm cells with intact plasma membrane (p < 0.01) after frozen-thawed process.

    Conclusion

    Hesperetin can improve the quality of human sperm and also protect human sperm against reactive oxygen species, LPO, and apoptosis during the cryopreservation-thawing process.

    Keywords: Cryopreservation, Hesperetin, Spermatozoa, Reactive oxygen species
  • Abdul Salam Ansari, Kiran Sevliya, Ayesha Badar:*, Nirmal Kumar Lohiya Pages 47-56
    Background

    Reversible inhibition of sperm under guidance (“RISUG®”) is a promising intravasal male contraceptive.

    Objective

    An exploratory study was conducted with a concept of non-invasive, transcervical, single-intervention and reversible contraception using RISUG® in females.

    Materials and Methods

    In this experimental study, 60 adult Wistar albino female rats weighing 150-155 g, 3-4 months old were divided into four groups: group I: sham-operated control; group II: tubal occlusion with RISUG for 90 days; group III: tubal occlusion with RISUG® for 90 days and reversal with dimethyl sulphoxide and group IV: tubal occlusion with RISUG® for 90 days and reversal with 5% NaHCO3. Animals were subjected to bilateral fallopian tube occlusion with RISUG® and reversal with DMSO and NaHCO3. The estrous cycle, fertility and histology of fallopian tube were evaluated.

    Results

    Group I showed 100% fertility during all mating schedules. Animals of experimental groups indicated positive mating, but 0% fertility was evident following 30, 60, and 90 days of tubal occlusion. However, after reversal, fertility steadily increased to normalcy in groups III (50% at 45 days, 80% at 105 days, 100% at 150 and 195 days) and IV (70% at 45 and 105 days, 100% at 150 and 195 days) animals. Group II illustrated disorganized inner cell linings and eosinated RISUG® implant-filled lumen. Reversal groups (III and IV) revealed complete restoration of cellular histo-architecture. Regular estrous cycle was noticed in all experimental groups.

    Conclusion

    RISUG® is suitable for single intervention, intratubular, reversible contraception in female rats.

    Keywords: Contraception, Fallopian tube, Tubal occlusion, RISUG®, Reversible
  • Razieh Mohammad Jafari, Mahvash Zargar, Mojgan Barati, Somayeh Ershadian* Pages 57-62
    Background

    Preterm labor (PTL) is one of the most important factors in neonatal mortality. Some studies have revealed a reverse relationship between cervical length (CL) and PTL, however, further evidence is needed to confirm it.

    Objective

    To investigate the predictive value of CL in spontaneous and in vitro fertilization (IVF) pregnancies.

    Materials and Methods

    This prospective cohort study was performed on 154 pregnant women from 16-26 wk of gestation with singleton fetus in spontaneous delivery (n = 77) and IVF pregnancies (n = 77) and followed up until delivery. Women with multiple pregnancy, placenta previa, cerclage, and congenital anomalies were excluded from study. The cut-off determination was done according to the Roc analysis.

    Results

    The mean CL in term delivery and PTL groups were 37 ± 7 mm and 31 ± 6 mm, respectively (p < 0.001). The frequency of PTL in spontaneous and IVF pregnancies were 7.8% and 23.27%, respectively (p = 0.007). According to the Roc analysis, the best cut-off for normal pregnancy was ≤36 mm with the negative predictive value of 97.9%, the positive predictive value of 11.4%, sensitivity 83.3%, and specificity of 46.5%. While for the IVF group, the cut off was ≤30 mm, with a negative predictive value of 88.4%, positive predictive value of 57.8%, sensitivity of 63.2%, and specificity of 86%.

    Conclusion

    In this study, IVF had a significant direct correlation with PTL. CL also had a significant indirect relationship with PTL.

    Keywords: Cervix, IVF, Preterm delivery, PTL
  • Homa Hajisadeghi, MohammadAli Azarbayjani*, Mohammadreza Vafaeenasab, Maghsoud Peeri, MohamadMahdi Modares Mosala Pages 63-74
    Background

    Postmenopausal osteoporosis progressively occurs due to alteration in the estrogen level during the menopause period, and subsequently elevates the risk of fractures.

    Objective

    To evaluate the effect of regular resistance exercise, vitamin D, and calcium supplements on bone mineral content and density, postmenopausal rats used.

    Materials and Methods

    In this experimental study, 72 female Sprague-Dawley rats (8-10 wk: 250 ± 15 gr) were ovariectomized and randomly divided into nine groups (n = 8/each): control, placebo, exercise (EX), exercise with vitamin D supplement (EX + D), exercise with calcium (EX + Ca), exercise with calcium and vitamin D (EX + Ca + D), vitamin D administration (D), calcium administration (Ca), and calcium and vitamin D (Ca + D) groups. Finally, the tail, hip, and lumbar bone mineral content, bone mineral density, bone thickness, and bone cells were evaluated in each group.

    Results

    The tail, hip, and lumbar bone mineral density was increased significantly in the EX + Vit D group compared to the control group (p = 0.004, p = 0.007, p = 0.003, respectively). However, there were no significant changes in the bone mineral content of the hips and lumbar among the groups. Besides, bone thickness in the Ex + Vit D group was more than the other groups (p = 0.02). The number of osteoclast cells were decreased in the Ca + Vit D, Ex + Ca, Ex + Vit D, and Ex + Vit D + Ca groups compared to the control group. Osteocyte numbers were increased only in the Ex + Vit D group.

    Conclusion

    Resistance exercise in combination with vitamin D and calcium have a positive effect on the bone mineral density and bone mineral content and might be able to prevent or delay the osteoporosis among elderly women. However, additional researches are needed to assess the molecular pathways of this process.

    Keywords: Menopause, Vitamin D, Exercise, Calcium, Bone mineral density
  • Shohreh Nikoo, Massoumeh Ebtekar, Mahmood Jeddi Tehrani, Mahmood Bozorgmehr, AmirHassan Zarnani* Pages 75-86
    Background

    Menstrual blood-derived stromal/stem cells (MenSCs) are a new population of refreshing and highly proliferative stem cells. Immunomodulatory effects of MenSCs profoundly depend on their relative density.

    Objective

    To find whether MenSCs cultured at varying numbers would differentially affect the allogenic peripheral blood mononuclear cells (PBMCs) key features.

    Materials and Methods

    PBMCs were co-cultured with various MenSCs numbers. PBMCs proliferation was investigated via 3H-thymidine incorporation. Flow cytometry was used to assess human leukocyte antigen (HLA)-DR, HLA-ABC, HLA-G, and co-stimulatory markers on MenSCs and the percentage of regulatory T cells (Tregs) among PBMCs. The concentration of cytokines was determined in supernatant of co-cultures.

    Results

    The support of PBMCs proliferation at low MenSCs densities correlated with higher levels of pro-inflammatory interferon gamma (IFN-γ) in MenSCs/PBMCs co-culture and increased expression of HLA-DR by MenSCs. On the other hand, the suppressive property of MenSCs at higher densities was independent of Treg frequency, but correlated with a high concentration of Interleukin (IL)-6 and IL-10 in the co-cultures.

    Conclusion

    Totally, at different seeding densities, MenSCs could differentially interact with PBMCs leading to significant changes in the level of anti- and/or pro-inflammatory factors. These preliminary in vitro results are suggested to be taken into consideration in experimental models of MenSC-based immunomodulation. Nonetheless, for efficient utilization of MenSCs anti-inflammatory features in pre-clinical disease models, we still need to broaden our knowledge on MenSC-immune system cross-talk; this could play a part in designing more optimized MenSCs injection modalities in the case of future pre-clinical and subsequently clinical settings.

    Keywords: Menstrual, Stromal cells, T cell response, Interferon-γ, Regulatory T cells, Cytokines
  • Sudtida Bunsueb, Natthapol Lapyuneyong, Saranya Tongpan, Supatcharee Arun, Sitthichai Iamsaard* Pages 87-96
    Background

    Changes in tyrosine-phosphorylated (TyrPho) protein expressions have demonstrated stress in males. In females, chronic stress (CS) is a major cause of infertility, especially anovulation. However, the tyrosine phosphorylation in the female reproductive system under stress conditions has never been reported.

    Objective

    To investigate the alteration of TyrPho protein expression in ovary, oviduct, and uterus of CS rats. 

    Materials and Methods

    In this experimental study, 16 female Sprague-Dawley rats (5 wk: 220-250 gr) were divided into control and CS groups (n = 8/group). Every day, the CS animals were immobilized within a restraint cage and individually forced to swim in cold water for 60 consecutive days. Following the stress induction, the ovary, oviduct, and uterus of all rats were observed for their morphologies. The total protein profiles of all tissues were revealed by sodium dodecyl sulphate polyacrylamide gel electrophoresis (SDS-PAGE) before detecting TyrPho proteins using western blot. Intensity analysis was used to compare the expression of proteins between groups.

    Results

    The results showed that the morphology and weights of ovary and oviduct in the CS group were not different from control. In contrast, the CS significantly increased the uterine weight as compared to control. Moreover, the expressions of TyrPho proteins in the ovary (72, 43, and 28 kDas), oviduct (170, 55, and 43 kDas), and uterus (55, 54, and 43 kDas) were increased in CS group as compared to those of control.

    Conclusion

    The increased expressions of TyrPho proteins in ovary, oviduct, and uterus could be potential markers used to explain some machanisms of female infertility caused from chronic stress.

    Keywords: Ovary, Oviduct, Uterus, Phosphorylation
  • Zeynab Yazdanpanah, Mitra Heydari Nasrabadi*, Zeynab Piravar Pages 97-104
    Background

    The examination of sperm parameters and sperm DNA integrity are necessary for male fertility expression. These parameters can be affected by method of sperm separation.

    Objective

    To measure the damage of each sperm separation method on the sperm parameters and sperm DNA integrity.

    Materials and Methods

    In this experimental study, semen samples of 20 infertile men with asthenoteratozoospermia (Infertility Research Center, Qom, Iran, 2017) were processed in three ways: density gradient centrifugation (DGC), cumulus column, and incubation with supernatant products of adipose tissue-derived adult stem cells (SPAS). The results of sperm parameters and DNA fragmentation before and after the process were statistically analyzed.

    Results

    The number of separated sperms by normal morphologies during the SPAS and the cumulus column was significantly more than the corresponding population in the DGC group. In addition, although all three methods have the same ability to increase total sperm motility and the number of recovered sperms, in the field of forwarding movement and DNA fragmentation, the SPAS method performed more efficiently (p = 0.021).

    Conclusion

    Sperm parameters and DNA fragmentation in the SPAS group were better than those in the DGC and cumulus column groups. Furthermore, it has been shown that the sperm capacity was increased with the SPAS method. However, the rearrangement of sperm chromatin by reducing the disulfide bridges and providing the possibility of re-histone over capacity causes a significant reduction in DNA fragmentation.

    Keywords: Sperm, DNA fragmentation, Cumulus oophorus column, SPAS