فهرست مطالب

نشریه مدیریت ورزشی
سال دوازدهم شماره 2 (پیاپی 49، تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/04/01
  • تعداد عناوین: 15
|
  • محمدرضا موکل*، ابراهیم علی دوست صفحات 309-332

    هدف از این تحقیق، تدوین الگوی عوامل موثر در جذب حامیان مالی از ورزش دوومیدانی ایران بود. تحقیق حاضر ازنظر هدف، کاربردی و ازنظر چگونگی جمع آوری داده ها توصیفی از نوع پیمایشی به شمار می آید که به شکل میدانی انجام شد.ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته بود که بر اساس مقیاس 5 ارزشی لیکرت امتیازبندی شد. برای بررسی روایی پرسشنامه، پرسشنامه اولیه را به 8 تن از اساتید رشته مدیریت ورزشی ارایه و با جمع بندی نظرات آن ها پرسشنامه نهایی تنظیم شد..در سطح آمار توصیفی از جداول فراوانی و شاخص های مرکزی (میانگین) و پراکندگی (واریانس و انحراف معیار) استفاده گردید و در سطح آمار استنباطی ، آزمون t یک دامنه، آزمون فریدمن، آزمون همبستگی با استفاده از نرم افزار SPSS و به منظور بررسی روایی ساختاری تحلیل عاملی تاییدی از نرم افزار AMOS استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد به ترتیب، عوامل رسانه ای و تماشاگران، دولتی، مدیریتی-سازمانی، اجتماعی-فرهنگی، اقتصادی بیش ترین نقش را در جذب حامیان مالی در ورزش دوومیدانی ایران داشتند. درنهایت وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون دوومیدانی با توجه به شناسایی و نقش مثبت عوامل ذکرشده، می توانند به منظور جذب حامیان مالی و برطرف کردن انتظارات آن ها اقدام کنند.

    کلیدواژگان: اقتصاد، ورزش، حمایت مالی، دوومیدانی، رسانه
  • عارفه قنبری فیروزآبادی*، سارا کشکر، غلامعلی کارگر صفحات 333-347
    هدف این تحقیق، شناسایی اهداف، تنگناها و دستاوردهای حمایت مالی بانک های دولتی و خصوصی از ورزش کشور بود. روش تحقیق کاربردی، کیفی و مسیر اجرای آن از طریق مصاحبه و با استفاده از روش تحلیل تماتیک بود. جامعه آماری این تحقیق را مسیولین بخش حمایت مالی ورزشی بانک های دولتی و خصوصی کشور تشکیل دادند که در پست های مختلف در بخش های بازاریابی، روابط عمومی، تبلیغات و... شاغل بودند، که 19 بانک(5 بانک دولتی و 14 بانک خصوصی) حمایت مالی ورزشی داشتند. جامعه بطور تمام شمار در تحقیق مورد توجه قرار گرفت که امکان جمع آوری اطلاعات از 18 بانک فراهم بود. یافته ها نشان دادند که اهداف بانک ها شامل سه دسته ی توسعه ی اجتماعی، بازاریابی و توسعه ی سازمانی بود. تنگناهای بانک ها در پنج گروه دسته بندی شدند که عبارتند از: قانونی، اقتصادی، ترویج رسانه ای، بازخوردی و مدیریتی. بانک ها به دستاوردهایی دست می یابند که در سه گروه دسته بندی شدند و عبارتند از: اجتماعی، بازاریابی و توسعه سازمانی. می توان با در نظر گرفتن اهداف و دستاوردهای بانک ها و تلاش در جهت تقویت شان و نیز شناسایی و تلاش در جهت رفع تنگناهای شناسایی شده، باعث حفظ حامیان حاضر و تشویق حامیان جدید به ورود به این عرصه گردید.
    کلیدواژگان: ترویج رسانه ای، تنگنا، حمایت مالی، مسئولیت اجتماعی، ورزش
  • امیر قنبرپور نصرتی*، ناصر بای، اکرم اصفهانی نیا صفحات 349-368
    هدف از این تحقیق، تبین نقش استقلال شغلی و پیچیدگی وظایف در رفتارهای خلاقانه کارکنان (220 نفر) ادارات ورزش و جوانان استان گلستان بود. 140 نفر از کارکنان این ادارات به شیوه تصادفی ساده به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. جهت گرد آوری داده های پژوهش، از پرسش نامه های استقلال شغلی لانگفرد (2005)، پیچیدگی وظایف ماینارد و هاکل (2009) و رفتارهای خلاقانه در محیط کار ژو و جرج (2001) استفاده شد. روایی صوری و محتوایی پرسش نامه ها توسط متخصصین تایید و ضریب پایایی پرسش نامه ها به ترتیب 83/0، 78/0و 79/0 محاسبه گردید. تحلیل داده ها و شناسایی روابط علی بین متغیرها با استفاده از معادلات ساختاری مبتنی بر نرم افزار اسمارت پی. ال. اس نسخه 2 صورت گرفت. نتایج پژوهش نشان داد که استقلال در برنامه ریزی شغلی اثری مثبت و معنی دار بر رفتارهای خلاقانه کارکنان دارد (34/0=β، 31/3=t). اثر استقلال در شیوه انجام کارها و استقلال در ارزیابی شغلی بر رفتارهای خلاقانه معنی دار نبود. دیگر یافته تحقیق نشان داد پیچیدگی وظایف شغلی اثری منفی و معنی دار بر رفتارهای خلاقانه کارکنان دارد (38/0-=β، 38/3=t). همچنین متغیرهای پیش بین تحقیق در مجموع 44 درصد از تغییرات متغیر رفتارهای خلاقانه را تبین می کنند.
    کلیدواژگان: ارزیابی شغلی، استقلال شغلی، پیچیدگی وظایف، رفتارهای خلاقانه، گلستان
  • الهه حسینی*، فرزام فرزان، سید رضا حسینی نیا صفحات 369-384
    هدف اصلی این پژوهش استفاده از تکنیک دیمتل برای طراحی الگوی عوامل موثر بر کناره گیری بانوان از فعالیت های ورزشی بود. این تحقیق کاربردی است که به روش آمیخته اکتشافی و در دو مرحله ی کیفی و کمی انجام شده است. در مرحله ی کیفی، نمونه آماری شامل 33 نفر از بانوان کل کشور بودند که فعالیت های ورزشی سازمان یافته خود را حداقل برای مدت زمان یک سال ترک کرده و از طریق نمونه گیری هدفمند انتخاب شده بودند. در مرحله ی کمی نیز نمونه آماری شامل 15 نفر از مسیولین ورزش بانوان، متخصصین علوم ورزشی با حداقل پنج سال سابقه ی مربیگری و اساتید دانشگاهی در رشته ی مدیریت بودند که به روش هدفمند انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات در بخش کیفی مصاحبه ی نیمه ساختارمند بود و در بخش کمی از پرسشنامه محقق ساخته ای استفاده شد که عوامل آن از طریق مطالعه ی بخش کیفی استخراج شده بود. نتایج پژوهش در الگوی به دست آمده نشان داد عوامل محیطی و عوامل مدیریتی تاثیرگذار یعنی علت و عوامل فردی، عوامل بین فردی و کیفیت خدمات تاثیرپذیر یعنی معلول هستند. همچنین نتایج نشان داد که عوامل فردی مشکل اصلی برای کناره گیری بانوان از ورزش است و عوامل مدیریتی و تا حدودی عوامل محیطی می تواند در حل مشکل عوامل فردی کمک کند.
    کلیدواژگان: فعالیت های ورزشی، کناره گیری ورزش، ورزش بانوان، الگو، تکنیک دیمتل
  • حمید قاسمی*، نازنین راسخ، ناهید جباری صفحات 385-404

    هدف پژوهش شناسایی چالش های پذیرش مقالات حوزه علوم ورزشی در نشریات معتبر بین المللی (با تاکید بر وب او ساینس و اسکوپوس) بود. برای تحقیق از روش کیفی استفاده شد. از روش نمونه گیری هدفمند از روش اشباع نظری 12 نفر از سردبیران نشریات معتبر بین المللی نمایه شده در وب او ساینس و اسکوپوس انتخاب و از طریق مصاحبه های اکتشافی و نیمه ساختارمند، اطلاعات لازم حاصل گردید. از روش های مختلف کدگذاری و به روش های کدگذاری، باز، کدکذاری محوری و نهایتا کد گذاری انتخابی صورت گرفت و اطلاعات با توجه به اهداف و سوالات تحلیل و تفسیر گردید. در مرحله ی اول کدگذاری باز، تمامی نکات قابل استخراج مصاحبه استخراج کردید و برای مرحله ی دوم یعنی کدگذاری مرحله ای تحلیل شده اند که در این مرحله نیز دسته بندی انجام گردید. در مرحله ی سوم کدگذاری انتخابی، سه کد مرتبط با چالش های پذیرش مقالات ورزشی در نشریات معتبر بین المللی بدست آمده است که شامل کیفیت ظاهری مقالات، کیفیت محتوایی مقالات و حرفه ای نویسی می باشد. امید است با در نظر گرفتن این موارد بتوان به چالش های پذیرش مقالات در حیطه ی علوم ورزشی در نشریات معتبر بین المللی مرتبط غلبه کرد..

    کلیدواژگان: ورزش، پژوهش، وب او ساینس، اسکوپوس، چالش ها
  • زهرا عموزاده، مسعود نادریان جهرمی*، محمد سلطان حسینی، مهدی سلیمی صفحات 405-422
    هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر بازاریابی در رسانه های اجتماعی بر فرایند برندسازی و رفتار مصرف کننده بر اساس مدل پیوستار روان شناختی در باشگاه های فوتبال لیگ برتر ایران بود. جامعه آماری تحقیق را هواداران باشگاه های لیگ برتر فوتبال ایران (1397-1396) تشکیل می دادند که حداقل از یکی از رسانه های اجتماعی باشگاه استفاده کرده بودند. روش نمونه گیری طبقه ای بود و حداکثر حجم نمونه لازم 1155 نفر تعیین شد. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد که پس از تایید روایی صوری و محتوایی آن توسط اساتید حوزه بازاریابی و رسانه، روایی سازه با تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی، مورد تایید قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از مدل یابی معادلات ساختاری با کمک نرم افزارLISREL، نسخه 8.8 استفاده شد. نتایج نشان داد که بازاریابی در رسانه-های اجتماعی باشگاه های فوتبال تاثیر معنی داری بر فرایند برندسازی (67/0r=) و رفتار مصرف کننده (28/0r=) دارند. علاوه بر این، نتایج نشان داد که فرایند برندسازی بطور قابل توجهی بر رفتار مصرف کننده تاثیر می گذارد (16/1r=). نتایج این مطالعه می تواند به عنوان داده های اساسی برای ادغام فعالیت های رسانه های اجتماعی در استراتژی های بازاریابی برندهای ورزشی و همچنین به عنوان یک اهرم و مزیت رقابتی برای تاثیر بر رفتار هواداران و برقراری پیوند عمیق تر با باشگاه ورزشی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: بازاریابی رسانه های اجتماعی، جذب، دلبستگی، رفتار مصرف کننده، سرسپردگی، فرایند برندسازی
  • محسن هراتی، حسین پیمانی زاد، مهدی طالب پور*، محمد کشتی دار صفحات 423-443

    هدف از این پژوهش طراحی مدل ارزشگذاری اقتصادی دارایی های نامشهود باشگاه های لیگ برتر هندبال ایران در سال 1397 بود. جامعه آماری پژوهش حاضر در بخش کیفی شامل 45 نفر و در بخش کمی به دلیل نامشخص بودن حجم جامعه آماری با استفاده از فرمول کوکران حجم نمونه برابر با 386 نفر برآورد شد. این پژوهش از نوع کاربردی و به روش پیمایشی اجرا گردید. ابتدا دارایی های نامشهود باشگاه های هندبال ایران در این پژوهش به روش کیفی شناسایی و سپس در رویکرد کمی پژوهش تجزیه وتحلیل داده ها از طریق مدل-سازی معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزار PLS3 و SPSS22 بود. نتایج نشان داد که بیشترین تاثیر در ارزشگذاری اقتصادی دارایی های نامشهود باشگاه های هندبال ایران را به ترتیب سرمایه معنوی با (ضریب مسیر902/) 0، سرمایه ارتباطی (ضریب مسیر، 900/0)، سرمایه انسانی (ضریب مسیر، 890/0) و سرمایه ساختاری (ضریب مسیر، 885/0) داشتند. بنابراین می توان از گفت در ارزشگذاری اقتصادی دارایی های نامشهود باشگاه های هندبال ایران شاخص هایی همچون حق پخش تلویزیونی و ماهواره ای در سرمایه معنوی، محبوبیت باشگاه، در سرمایه ارتباطی، بهسازی و آموزش منابع انسانی در سرمایه انسانی و برنامه های ارزیابی منسجم و منظم در سرمایه ساختاری بیشترین ارزش را در بین سایر شاخص های مولفه های دارایی های نامشهود باشگاه های هندبال ایران دارا بودند.

    کلیدواژگان: ارزش گذاری اقتصادی، باشگاه های هندبال، دارایی های نامشهود، لیگ برتر، PLS3
  • احمدعلی آصفی*، حمید طغرایی صفحات 445-460

    عدالت فضایی در توزیع خدمات عمومی شهری عامل مهمی برای بهبود کیفیت زندگی شهروندان و توسعه پایدار محیط شهری محسوب می شود. از این رو، هدف این تحقیق بررسی و تحلیل نحوه توزیع استخرهای شنا از دیدگاه عدالت فضایی (مطالعه موردی: شهر اصفهان) بود. روش تحقیق توصیفی _ تحلیلی بود که از لحاظ هدف جزء تحقیقات کاربردی بود. قلمروه تحقیق را کلیه استخرهای شنای مناطق 15گانه شهر اصفهان (37) تشکیل داده بودند. برای تحلیل فضایی استخرهای شنای شهر اصفهان از شاخص های جمعیت، مساحت، تعداد استخر در هر منطقه و نحوه پراکنش استخرها استفاده شد. همچنین محیط Arc GIS و الگوریتم های مختلف آن برای انجام محاسبات مختلف و تهیه نقشه ها لازم بکار برده شد. تحلیل کلی وضعیت استخرهای شنای شهر اصفهان از منظر عدالت فضایی بر اساس شاخص های جمعیت، مساحت، تعداد استخر در هر منطقه و نحوه پراکنش نشان داد، استخرهای شنای شهر اصفهان از توزیع مناسبی در مناطق مختلف برخوردار نیستند و دسترسی عادلانه و مناسب به استخرهای شنا در مناطق مختلف با مشکل مواجه است.

    کلیدواژگان: استخر شنا، اصفهان، توزیع عادلانه، خدمات شهری، عدالت فضایی
  • اکبر قدرت نما*، صدیقه حیدری نژاد، سیده ناهید شتاب بوشهری صفحات 461-477

    هدف اصلی پژوهش، مدلسازی عوامل موثر بر فعالیت بدنی افراد در پارک ها بود. روش تحقیق از نوع پیمایشی و به لحاظ هدف کاربردی بود. نمونه آماری پژوهش شامل 370 نفر از افراد مراجعه کننده به پارک های سطح شهر اهواز جهت انجام فعالیت بدنی، بود. ابزاراندازه گیری، پرسشنامه محقق ساخته بود که در سه بخش وضعیت محل زندگی، ساختار پارک ها و عوامل روانی-اجتماعی تنظیم شد که پس از تایید روایی محتوا و سازه آن از طریق تحلیل عاملی در اختیار جامعه آماری قرار گرفت. داده ها نیزبا استفاده از مدل معادلات ساختاری در محیط نرم افزار PLS تجزیه و تحلیل شدند. نتایج نشان داد که وضعیت محل زندگی، ساختار پارک ها و عوامل روانی-اجتماعی بر فعالیت بدنی شهروندان اهوازی تاثیر مثبت و معناداری دارد و ساختار پارک ها و عوامل روانی-اجتماعی، اثری تعدیل کننده بر فعالیت بدنی افراد می گذارد. بنابراین در شرایطی که امکان تغییر محل زندگی افراد و شاخص های مرتبط با آن مانند همجواری و نوع دسترسی وجود نداشته باشد، در وهله اول با تجهیز و افزایش کیفیت امکانات ورزشی و رفاهی پارک ها و در وهله دوم با تقویت عوامل روانی-اجتماعی می توان موانع محیطی ورزش افراد را تا حدودی مرتفع کرد.

    کلیدواژگان: اهواز، پارک، افراد، فعالیت بدنی، مدلسازی
  • سارا معماریان، مهدی نادری نسب*، مهرعلی همتی نژاد طولی صفحات 479-499

    هدف این پژوهش بررسی ابعادکیفیت خدمات درباشگاه های لیگ برتر فوتبال ایران و ارایه الگوی مناسب بود . روش پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی و به شکل میدانی اجرا شد. جامعه آماری از تماشاگران تعداد360 نفر به عنوان نمونه و به روش تصادفی - غیر احتمالی انتخاب شدند . برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه خدمات؛ کرونین و تیلور (1994)، پاراسورامان و همکاران (1998)،یوشیدا و جیمز (2011)، پرسشنامه سرگرمی راست و همکاران (2004)، پرسشنامه هویت تیمی ساتون و همکاران (1997)و پرسشنامه راحتی کاهل و مادریگال (2003)استفاده گردید . به منظور تجزیه و تحلیل ویژگی های جمعیت شناختی از آمار توصیفی و برای تحلیل داده ها از مدل معادلات ساختاری از طریق نرم افزار آموس و از آزمون کلموگروف-اسمیرنوف، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره نیز در بخش آمار استنباطی استفاده شد . نتایج نشان داد که بین جوبازی و کیفیت زیبایی؛ تجربه جمعیت و کیفیت زیبایی؛ عملکردبازیکنان تیم و کیفیت فنی؛ ویژگیهای بازیکنان تیم حریف و کیفیت فنی؛ کارکنان خدمت رسان و کیفیت عملکردی؛ دسترسی به تسهیلات و کیفیت عملکردی؛ جایگاه تماشاگران و کیفیت عملکردی؛ کیفیت زیبایی شناختی و بعدتفریح وسرگرمی؛ کیفیت فنی و هویت تیمی و در نهایت میان کیفیت عملکردی و راحتی تماشاگران رابطه معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: کیفیت خدمات، کیفیت عملکرد، باشگاه ها، لیگ برتر، فوتبال
  • سید جلیل میریوسفی*، حسین بخشنده صفحات 501-520

    هدف این پژوهش، شناسایی و اولویت بندی عوامل رسانه های جمعی در توسعه فرهنگ سیاسی ورزش قهرمانی از دیدگاه اساتید مدیریت ورزشی، رسانه، اصحاب رسانه و ورزشکاران بود. نمونه ای هدفمند از اساتید مدیریت ورزشی، رسانه، اصحاب رسانه و قهرمانان ورزشی ملی و استانی در سال 97 به تعداد125 نفرانتخاب شد. ابزار، پرسشنامه ساخته محقق بود که روایی آن توسط اساتید تربیت بدنی، رسانه و ورزشکاران مورد تایید قرار گرفت. پایایی پرسشنامه، با استفاده از روش ضریب آلفای کرونباخ (91/0= α) محاسبه گردید. روش تحلیل داده ها استفاده از معادلات ساختاری، تحلیل عاملی اکتشافی و تحلیل عاملی تاییدی مرتبه اول و دوم بود. نتایج نشان داد که سه عامل مرتبط با رسانه های جمعی شامل فرهنگی، آموزشی و تبلیغی است. ضمنا گویه های وجودتفکراستراتژیک و درازمدت وپرهیزازروزمرگی درامربرنامه سازی در ورزش، تشویق اسپانسرها جهت حمایت ازورزش قهرمانی و صلاحیت حرفه ای منتقدان رسانه های ورزشی به ترتیب در عامل های فرهنگی، آموزشی و تبلیغی در اولویت اول قرار داشتند. براساس یافته های این پژوهش رسانه های جمعی باید یک مولفه مهم در جهت توسعه فرهنگ سیاسی در ورزش قهرمانی مورد توجه قرارگیرد. همچنین توسعه فرهنگ سیاسی ورزش قهرمانی با همکاری همه جانبه جامعه رسانه ای، ورزشی و علم به ورزش قهرمانی صورت می گیرد.

    کلیدواژگان: توسعه، توسعه فرهنگ سیاسی، رسانه های جمعی، عوامل، ورزش قهرمانی
  • ستاتیرا روحانیان برفجانی*، لقمان کشاورز، لیلا محمدی صفحات 521-546
    این پژوهش با هدف رتبه بندی دانشکده های شرکت کننده در جشنواره ورزشی دانشجویان دانشگاه تهران تدوین شده است. پژوهش حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی است که به صورت میدانی انجام شده است. جامعه آماری این تحقیق را کلیه کارشناسان تربیت بدنی دانشگاه تهران، مدیر، معاون و کارکنان اداره کل تربیت بدنی دانشگاه تهران و برخی از اساتید تربیت بدنی عضو دانشگاه تهران تشکیل دادند. با توجه به جامعه، نمونه آماری به صورت تمام شمار می باشد. به منظور گردآوری اطلاعات، از پرسشنامه محقق ساخته 28 سوالی استفاده شد. روایی صوری و محتوی پرسشنامه توسط اساتید و متخصصان حوزه تربیت بدنی تایید و پایایی پرسشنامه از طریق ضریب آلفای کرونباخ 87/0 گزارش شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آمار استنباطی در نرم افزار Spss نسخه 22 و بررسی مدل ساختاری با نرم افزار AMOS استفاده به عمل آمد. بر اساس تحلیل عاملی اکتشافی 6 عامل تعداد مدال ها، مجموع امتیازات، کمیت و کیفیت ورزشکاران و تیم های اعزامی، مدیریت تیم ها و ورزشکاران، حمایت مسیولان و تماشاچیان دانشکده ها و مدیریت رویدادها و مسابقات از گویه های تحقیق استخراج شدند که توان پیشگویی این عوامل بر اساس مجموع درصد واریانس تجمعی عامل ها برابر با 561/80 درصد بوده است.
    کلیدواژگان: جشنواره ورزشی، دانشجویان، دانشگاه تهران، رتبه بندی، ورزش دانشجویی
  • وجیهه جوانی*، احسان علمی صفحات 547-563

    هدف از این پژوهش مطالعه تاثیر مسئولیت اجتماعی شرکت بر ترجیح برند باشگاه انقلاب از منظر مشتریان آن بود. این پژوهش از نوع تحقیقات توصیفی-تحلیلی و از نظر هدف از نوع کاربردی بود. جامعه پژوهش حاضر، شامل تمامی مشتریان باشگاه فرهنگی ورزشی انقلاب تهران بود. انتخاب مشتریان باشگاه فرهنگی ورزشی انقلاب تهران از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه استاندارد مسئولیت اجتماعی شرکت و ترجیح برند متیو تینگچی لیو و همکاران سال 2014 بود و جهت تجزیه و تحلیل داده ها و پردازش مدل از نرم افزار PLS استفاده شد. نتایج نشان داد که هر سه بعد؛ مسئولیت اجتماعی شرکت مربوط به محیط زیست، مسئولیت اجتماعی شرکت مربوط به جامعه و مسئولیت اجتماعی شرکت مربوط به ذینفعان هم به طور مستقیم و هم با میانجی گری کیفیت درک شده برند بر ترجیح برند باشگاه باشگاه فرهنگی ورزشی انقلاب تهران تاثیر معنادار داشتند. بنابراین, فعالیتهایی که در جهت ایفای مسئولیت اجتماعی هستند به ایجاد تصویری خوب از برند باشگاه و تجربه ای مثبت در بین مشتریان بالفعل و بالقوه برند آن منجر شده، خشنودی آنها را از ترجیح برند در پی دارد.

    کلیدواژگان: کیفیت ادراک شده برند، ترجیح برند، مسئولیت اجتماعی شرکت، ذینفعان، جامعه، محیط زیست
  • میثم رحیمی زاده*، لیلا زکی زاده، امین عرب زاده تفتی صفحات 565-579

    هدف از تحقیق حاضر بررسی عوامل موثر بر توسعه و گسترش خدمات الکترونیکی بلیت فروشی لیگ برتر فوتبال ایران می باشد. پژوهش حاضر توصیفی و از نوع کاربردی است. جامعه آماری پژوهش، تماشاچیان مسابقه پرسپولیس و استقلال در تاریخ 4 آبان ماه 1396 بودند که برای دیدن بازی تیم محبوبشان با استفاده از بلیت الکترونیک حضور پیدا کردند. از این جامعه بر اساس جدول مورگان نمونه ای به حجم 384 نفر و به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شد. برای اولویت بندی هر یک از عوامل از آزمون فریدمن و برای تعیین و شناسایی عوامل اثرگذار بر گسترش استفاده از خدمات الکترونیک بلیت فروشی از رویکرد تحلیل عاملی اکتشافی استفاده شد. یافته ها نشان می دهد عوامل شناسایی شده بر گسترش استفاده از خدمات الکترونیک بلیت فروشی موثرند. با توجه به نتایج پژوهش، مدل پذیرش فناوری در مقایسه با سایر متغیرها بیشترین تاثیر را بر استفاده از خدمات الکترونیک بلیت فروشی می گذارد (91درصد). بخش دیگر نتایج، تاثیر 75درصدی اعتماد به باشگاه و اعتماد به فناوری بر قصد استفاده از خدمات الکترونیک بلیت فروشی است. تاثیر متغیر اعتمادسازی در پیش بینی تمایل و قصد استفاده از بلیت فروشی الکترونیک کاملا واضح است و اشاعه نوآوری در مقایسه با سایر متغیرها کمترین تاثیر را داشت (64درصد).

    کلیدواژگان: خدمات الکترونیکی، بلیت الکترونیک، لیگ برتر، فناوری، قصد خرید
  • امین دهقان قهفرخی*، بهمن طیبی، مرجان جسمانی صفحات 581-600

    هدف از این پژوهش، تدوین راهکارهای توسعه کیفی آموزش مربیان ورزشی استان گلستان بود. به این منظور از روش تحقیق آمیخته که ترکیبی از روش های کیفی (مطالعه و مصاحبه) و کمی (پرسشنامه) می باشد، استفاده شد. راهکارهای استخراج شده از مطالعات و مصاحبه ها در قالب پرسشنامه پنج ارزشی لیکرت تنظیم و بین نمونه آماری (مدیران، کارشناسان و مربیان ورزشی نخبه استان گلستان) توزیع شدند. روایی محتوای پرسشنامه توسط 7 نفر از اساتید مدیریت ورزشی که در حوزه مربیگری سابقه تدریس و تحقیق داشتند تایید شد و پایایی آن در یک مطالعه مقدماتی روی 30 نفر از نمونه آماری، 84/0 به دست آمد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون فریدمن نشان داد که عوامل مرتبط با ارزیابی اثربخشی آموزش، نیازسنجی آموزشی، برنامه ریزی آموزشی، اجرای آموزش و استانداردسازی فعالیت های آموزشی به ترتیب بیشترین اهمیت را در آموزش کیفی مربیان ورزشی استان گلستان داشتند. در ادامه، راهکارهای متناظر با هر یک از عوامل آموزش مربیان، شناسایی و اولویت بندی شدند.

    کلیدواژگان: مربیگری، آموزش، نیازسنجی آموزشی، برنامه ریزی آموزشی، استانداردسازی آموزش
|
  • MohamadReza Movakel *, Alidoust Alidoust Pages 309-332

    The aim of this study was to develop the model of those factors influencing the attraction of sponsors of Iran track and field. This study was applied in terms of objectives and a descriptive survey in terms of data collection which was conducted as a field. A researcher-made questionnaire was used to collect data based on the 5-point Likert scale. To check the validity of the questionnaire, the primary version was distributed among 8 sport management professors and the final version was developed using their viewpoints. In descriptive statistics, frequency tables and measures of central tendency (mean) and dispersion indexes (variance and standard deviation) were used and inferential statistics included one-sample t test, Friedman test and correlation test using SPSS. AMOS software with confirmatory factor analysis was used to examine construct validity. The results showed that media and spectators, governmental, management-organizational, sociocultural and economic factors played the most important role in attracting sponsors of Iran track and field. Finally, given the identification and role of the above mentioned factors, the Ministry of Sport and Youth and Track and Field Federation can act to attract sponsors and meet their expectations.

    Keywords: Economics, Sponsorship, Sport, track, field
  • Arefeh Ghanbari Firoozabadi *, Sara Keshkar, Gholamali Kargar Pages 333-347
    The aim of this study was to identify goals, constraints and achievements of sponsorship of governmental and private banks for sport in Iran. The research method was applied and qualitative. It was conducted through interviews using thematic analysis. The statistical population consisted of authorities of sport sponsorship departments of Iran governmental and private banks who worked at different positions in marketing, public relations, advertising … 19 banks (5 governmental banks and 14 private banks) had sport sponsorship. The population was selected by census method and the data were collected from 18 banks. The results demonstrated that the goals were categorized into 3 groups: social development, marketing and organizational development. Constraints were categorized into 5 groups: legal, economic, media promotion, feedback and management. Banks attained some achievements which were categorized into 3 groups: social, marketing and organizational development. In order to encourage new sponsors to enter this arena and retain existing sponsors, following points can be taken into account: considering the goals and achievements of banks, strengthening them, identifying their constraints and trying to eliminate them.
    Keywords: constraint, Media promotion, Social Responsibility, Sponsorship, Sport
  • Amir Ghanbarpour Nosrati *, Nasser Bay, Akram Esfahaninia Pages 349-368
    The aim of this study was to explain the role of job autonomy and task complexity in creative behaviors of employees of Sport and Youth offices of Golestan province (N=220). 140 employees of these offices were selected as the statistical sample by simple random sampling method. To collect data, Langfred’s (2005) job autonomy, Maynard and Hakel’s (2009) task complexity and Zhou and George’s (2001) creative behaviors in workplace questionnaires were used. Face and content validity of the questionnaires were confirmed by experts and reliability coefficients of the questionnaires were determined respectively as 0.83, 0.78 and 0.79. Data were analyzed and the causal relationships of research variables were identified by structural equation modeling based on Smart PLS 2. Results showed that autonomy in job planning had a positive and significant effect on employees’ creative behaviors (t=3.31, β=0.34). The effects of autonomy in the approaches to do the job and autonomy in job evaluation on creative behaviors were not significant. Results showed that the task complexity of job had a negative and significant effect on employees’ creative behaviors (t=3.38, β= -0.38). Also, predictor variables of the study totally explained 44% of the variation of creative behaviors variable. According to these results, it is suggested that respective managers should identify the individual and organizational factors affecting the employees’ creative behaviors such as empowerment, knowledge sharing, organizational learning culture and organizational support to lay the groundwork for a creative and innovative organization in the field of sport.
    Keywords: Creative Behaviors, golestan, Job Autonomy, job evaluation, Task Complexity
  • Elaheh Hosseini *, Farzam Farzan, Seyed Reza Hosseini Nia Pages 369-384
    The aim of this study was to develop a model of factors influencing women dropping out of sport activities by DEMATEL technique. The present study was applied conducted by exploratory mixed method in qualitative and quantitative stages. In the qualitative stage, the statistical sample included 33 women from the whole country who had left their organized sport activities for at least one year and were selected through purposive sampling method. In the quantitative stage, the statistical sample considered of 15 women sport authorities, sport sciences experts with at least 5 years of coaching experience and university sport management professors who were selected by purposive sampling method. The data in the qualitative part was collected by semi-structured interviews and a researcher-made questionnaire was used in the quantitative part and its factors were extracted through a qualitative study. The results of the obtained model showed that the environmental factors and management factors were influencers (cause) and individual factors, interpersonal factors and service quality were influencees (effect). The results also showed that individual factors were the major problem for women dropout of sport activities, and management and slightly environmental factors can help solve individual factors.
    Keywords: DEMATEL technique, environmental factors, Individual Factors, interpersonal factors, model
  • Hamid Ghasemi *, Nazanin Rasekh, Nahid Jabari Pages 385-404

    The aim of this study was to identify the challenges of sport management paper acceptance in internationally recognized journals (with an emphasis on the Web of Science and Scopus). This study was qualitative based on the strategy and applied in terms of objectives. The sample was selected with the purposive sampling method and until theoretical saturation with 12 managing editors of internationally recognized sport management journals indexed in the Web of Science and Scopus. The necessary data were obtained by exploratory and semi-structured interviews. To analyze the data from interviews, open coding and axial coding were used and the data were analyzed and interpreted according to the study objectives. In the axial coding phase, three codes associated with the challenges of sport management paper acceptance in internationally recognized journals including structure and appearance quality of papers, professional writing and content quality. It is hoped that the challenges of sport management paper acceptance in internationally recognized journals could be eliminated by taking the above mentioned factors into account.

    Keywords: Challenges, research, Scopus, Sport, sport management, Web of Science
  • Zahra Amoozadeh, Masoud Naderian Jahromi *, Mohammad Soltanhosseini, Mehdi Salimi Pages 405-422
    The aim of this study was to investigate the effect of social media marketing (SMM) on branding process and consumer behavior based on Psychological Continuum Model (PCM) in the clubs of Iran football premier league. The statistical population consisted of fans of the clubs in Iran football premier league (2017-2018) that had used at least one of the social media of the clubs. The sampling method was stratified and the maximum sample size was determined as 1155. A researcher-made questionnaire was used to collect data. The face and content validity of the questionnaires was confirmed by the professors of marketing and media and its construct validity was verified by exploratory and confirmatory factor analyses. Using Cronbach's alpha, the reliability coefficients of branding process questionnaires, consumer behavior questionnaire and social media marketing questionnaire were obtained as 0.91, 0.87 and 0.95, respectively. To analyze the data, structural equation modeling was used by LISREL 8.8 software. The results showed that information reliability was the most important component of SMM practices and football club SMM had significant effects on branding process (r=0.67) and consumer behavior (r=0.28). In addition, the results demonstrated that the branding process significantly affected the consumer behavior (r=1.16). The results of this study can be used as fundamental data to integrate social media practices into the marketing strategies of sport brands and also as leverage and competitive advantage to affect fans’ behavior and to establish a deeper bond with the sport clubs.
    Keywords: Allegiance, attachment, Attraction, Branding process, Consumer behavior, Social Media Marketing
  • Mohsen Harati, Hosein Peymanizad, Mehdi Talebpour *, Mohamad Keshtedar Pages 423-443

    The aim of this study was to develop a model for economic valuation of intangible assets of Iran handball premier league clubs in 2018. The statistical population consisted of 45 subjects in the qualitative section and the sample size was 386 subjects in the quantitative section due to the uncertainty of the population size using the Cochran formula. This study was applied with a survey method. Firstly, the intangible assets of Iran handball clubs were identified by qualitative method and then the data were analyzed by structural equation modeling using PLS3 and SPSS22 software in the quantitative approach. The results showed that spiritual capital (path coefficient of 0.902), communication capital (path coefficient of 0.900), human capital (path coefficient of 0.890) and structural capital (path coefficient of 0.885) respectively had the greatest effect on the economic valuation of intangible assets of Iran handball clubs. Therefore, it can be said that indicators such as television and satellite broadcasting right in intellectual capital, the popularity of the club in communication capital, the improvement and training of human resources in human capital and coherent and regular evaluation programs in structural capital had the highest value in the economic valuation of intangible assets of Iran handball clubs among other indicators of indices of intangible assets of Iran handball clubs.

    Keywords: Economic valuation, handball clubs, Intangible Assets, PLS3, premier league
  • AhmadAli Asefi *, Hamid Toghraee Pages 445-460

    The spatial justice in the distribution of urban public services is an important factor to improve the citizen’s quality of life and the sustainable development of urban environment. Therefore, the aim of this study was to investigate and analyze the distribution of swimming pools from the viewpoint of spatial justice (case study: Isfahan city). The research method was descriptive - analytical and applied in terms of objectives. The study used all swimming pools in 15 regions of Isfahan city (n=37). The indexes of population, area, number of pools in each region and distribution mode of pools were applied for spatial analysis of Isfahan city swimming pools. Also, Arc GIS environment and their different algorithms were used to perform various calculations and provide the necessary maps. The overall analysis of the status of swimming pools in Isfahan city from the viewpoint of spatial justice in terms of population, area, number of pools in each region and their distribution mode showed that swimming pools were not properly distributed in different regions and it was difficult to have fair and appropriate access to swimming pools in different regions. Therefore, in order to reduce injustice and spatial and social inequalities and their consequences and to help improve citizens’ quality of life and satisfaction, swimming pools in different regions of the city should be distributed according to the area and population of the regions, especially in the poor and populous regions with proper and optimal location.

    Keywords: Fair distribution, Isfahan, spatial justice, swimming pool, urban services
  • Akbar Qodratnama *, Sedigheh Heydarinejad, Nahid Shetab Booshri Pages 461-477

    The aim of this study was to develop a model of factors affecting physical activity of visitors to the parks. The research method was survey and applied in terms of objectives. The sample consisted of 370 visitors to Ahvaz parks for physical activity who were randomly selected. Data were collected by a researcher-made questionnaire in three parts: status of living environment, park structure and psychosocial factors. Its content and construct validity was confirmed by factor analysis and then it was distributed among the statistical population. The data were analyzed by structural equation modeling in PLS software. The results showed that status of living environment, park structure and psychosocial factors had positive and significant effects on Ahvaz citizens’ physical activity, and also park structure and psychosocial factors had a moderating effect on physical activity. Based on these findings, when it is not possible to change the living environment and its related indicators such as proximity and type of access, the effects and difficulties of living environment which are considered as barriers to visiting parks can be eliminated firstly by equipping and enhancing the quality of sport and recreational facilities in the parks and secondly by reinforcing psychosocial factors and therefore increase the tendency to physical activity.

    Keywords: Ahvaz, park, Physical Activity, provide a model
  • Sara Memarian, Mahdi Naderi Nasab *, Mehrali Hemmati Nezhadtouli Pages 479-499

    The aim of this study was to investigate the dimensions of service quality in Iran football premier league clubs and to provide a suitable model. The research method was descriptive and correlational which was conducted as a field. The statistical population consisted of spectators of Zob-e-Ahan and Sepahan clubs in Iran football premier league and 360 subjects were selected as the sample by random non-probability sampling method. To collect data, the service questionnaire by Cronin and Taylor (1994), Parasuraman et al. (1998), Yoshida and James (2011), Rust et al. entertainment questionnaire (2004), Satun et al. team identity questionnaire (1997), and Kahle and Madrigal comfort questionnaire (2003) were used. Descriptive statistics were used to analyze the demographic characteristics and to analyze the data, the structural equation modeling was used by Lisrel software. The Kolmogorov-Smirnov test, Pearson correlation coefficient and multivariate regression were also used in the inferential statistics. The findings showed a significant relationship between play atmosphere and aesthetic quality, population experience and aesthetic quality, team performance and technical quality, features of players in the opponent team and technical quality, service staff and quality of performance, access to facilities and quality of performance, spectators positions and quality of performance, aesthetic quality and entertainment dimension, technical quality and team identity and finally between quality of performance and the comfort of spectators.

    Keywords: Clubs, Football Premier League, quality of performance, Service quality
  • Sayyed Jalil Miryousefi *, Hossein Bakhshndah Pages 501-520

    This study aimed at identifying and prioritizing mass media factors in political culture development of championship sport from the viewpoints of sport management and media professors, media reporters and athletes. A sample of 125 media and sport management professors, media reporters and national and provincial champions were selected in 2018 by purposive sampling method. A researcher-made questionnaire was used to collect data; the validity was confirmed by media and physical education professors. Reliability was also calculated by Cronbach's alpha coefficient (α=0.91). The data were analyzed by structural equation modeling, exploratory factor analysis and confirmatory factor analysis of first and second order. The results indicated that three factors related to mass media were cultural, educational and advertising. Meanwhile, items of long-term and strategic thinking, avoidance of daily routine in sport planning, encouraging sponsors to support championship sport and professional qualification of sport media critics occupied the first places in cultural, educational and advertising factors respectively. Based on these findings, mass media should be considered as an important factor in political culture development in championship sport. Furthermore, political culture of championship sport is developed through comprehensive collaboration of scientific, media and sport (championship sport) societies.

    Keywords: championship sport, Development, Factors, Mass Media, political culture development
  • Setatira Rouhanian Barfjani *, Loghman Keshavarz, Leila Mohammadi Pages 521-546
    This study aimed at ranking those faculties participating in the Student Sport Festival of University of Tehran. The present study was descriptive-analytical and a field study. The statistical population consisted of all physical education experts of University of Tehran, director and his deputy and staff of physical education department of University of Tehran and some physical education professors of this university (N=30). According to the statistical population, the statistical sample was selected by convenience and census sampling methods. In order to collect data, a researcher-made questionnaire (28 items) was used. The face and content validity of the questionnaire were confirmed by physical education supervisors, advisors and experts and the reliability of the questionnaire was reported by Cronbach’s alpha coefficient as 0.87. To analyze the data, descriptive statistics (mean and standard deviation) and inferential statistics (confirmatory and exploratory factor analyses, Friedman test) were used in SPSS software version 22 and structural equation modeling with AMOS software. Based on the exploratory factor analysis, 6 factors were extracted from the research items: number of medals, total points, quantity and quality of athletes and teams, team and athletes management, support of authorities and spectators of faculties, management of event and competitions. The predictive power of these factors was 80.561 based on the total percentage of factor cumulative variance. According to Friedman test, the most important factors to rank the faculties participating in sport festival were “number of medals”, “quantity and quality of athletes and teams” and “total points”.
    Keywords: Ranking, Sport Festival, student sport, students, University of Tehran
  • Vajiheh Javani *, Ehsan Elmi Pages 547-563

    The significant role of sport brands in the modern society provides a unique place for this industry to address social issues and seek benefits for consumers, organizations and bigger society. Therefore, the aim of this study was to investigate the effect of corporate social responsibility on the brand preference of Enghlab club from customers’ viewpoints. This study was descriptive-analytical and applied in terms of objectives which was conducted by internet and email. The population included all customers of Tehran Enghelab sport and cultural club. Simple random sampling method was used to select the customers of this club. The data were collected by the standard Corporate Social Responsibility and Brand Preference Questionnaire developed by Matthew Thingchi Liu et al. (2014). Structural equation modeling by partial least squares method and PLS software were used at the significance level of 0.05. The results showed that all three dimensions of corporate social responsibility (i.e. environment, society and stakeholders) had a direct and significant effect on brand preference of Tehran Enghelab cultural sport club. These dimensions also had a significant effect on brand preference of this club with the mediating role of brand perceived quality. Therefore, activities that are part of social responsibility lead to a good image of the club brand and a positive experience among the present and potential customers of that brand and result in their satisfaction from the brand preference.

    Keywords: brand perceived quality, brand preference, Corporate social responsibility, environment, Society, Stakeholders
  • Meysam Rahimizadeh *, Leyla Zakizade, AMIN ARABZADE TAFTI Pages 565-579

    The aim of this study was to investigate those factors affecting the development of E-ticketing electronic services in Iran football premier league. This study was descriptive and applied. The statistical population consisted of spectators in Esteghlal-Persepolis football match on the 26th October 2016 who attended the stadium to watch the match by E-tickets. Using Morgan table, a sample of 384 subjects was randomly selected. Friedman test was used to prioritize the factors and exploratory factor analysis was used to determine and identify those factors affecting the development of E-ticketing service. The results showed that the identified factors affected the development of E-ticketing. According to these results, the technology acceptance model had the highest effect on E-ticketing service (91%) compared with other variables. The other part of results showed the 75% effect of trust in the club and trust in the technology on the intention to use the E-ticketing service. The effect of the trust building variable on predicting the tendency and intention of using E-ticketing is quite clear and the diffusion of innovation had the lowest effect compared with other variables (64%).

    Keywords: electronic services, E-ticketing, intention to purchase, premier league, technology
  • Amin Dehghan Ghahfarokhi *, Bahman Tayebi, Marjan Jesmani Pages 581-600

    The aim of this study was to introduce policies of qualitative development of sport coaches’ education in Golestan province. Mixed research method (qualitative (study and interview) and quantitative (questionnaire) methods) was used in the study. The identified policies from the studies and interviews were formulated in a 5-point Likert scale. Questionnaires were distributed among the statistical sample (elite sport managers, experts and coaches in Golestan province). The content validity of the questionnaire was confirmed by 7 sport management professors who had a teaching and research career in coaching. The reliability was obtained in a pilot study on 30 subjects from the statistical sample (0.84). Data were analyzed by Friedman test which showed that those factors related to the evaluation of educational effectiveness, educational needs assessment, educational planning, educational implementation and standardization of educational activities were the most important in qualitative education of sport coaches in Golestan province. Then, policies in line with each factor of coaches’ education were identified and prioritized.

    Keywords: coaching, Education, Educational needs assessment, educational planning, educational standardization