فهرست مطالب

مدیریت ورزشی - سال پانزدهم شماره 4 (پیاپی 63، زمستان 1402)

نشریه مدیریت ورزشی
سال پانزدهم شماره 4 (پیاپی 63، زمستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/10/01
  • تعداد عناوین: 20
|
  • امین خطیبی*، محمود گودرزی، محمد خبیری، مجید جلالی فراهانی صفحات 1-18
    مقدمه

    هدف از این پژوهش طراحی و اعتباریابی ابزاری برای شناسایی عوامل شکل دهنده جو ورزشگاه های فوتبال بود.

    روش پژوهش: 

    این پژوهش در سه بخش انجام گرفت. در بخش اول به منظور شناسایی مهم ترین عوامل شکل دهنده جو ورزشگاه ها، یک پژوهش دلفی در سه مرحله انجام گرفت. مرحله اول دلفی در قالب مصاحبه های نیمه ساختاریافته با خبرگان انجام شد و در مراحل بعد از پرسشنامه های بسته پاسخ استفاده شد و در نهایت پس از بازنگری نهایی، 80 گویه شناسایی شد. در بخش دوم، گویه های شناسایی شده در قالب پرسشنامه ای تنظیم و پس از بررسی روایی صوری و محتوایی توسط متخصصان طی دو مسابقه میان تماشاگران توزیع شد و پس انجام آزمون تحلیل عاملی اکتشافی 54 گویه در قالب 15 عامل اصلی شناسایی شد. در بخش سوم پرسشنامه به دست آمده از مرحله قبل، با استفاده از نمونه گیری خوشه ای در بین تماشاگران لیگ برتر فوتبال توزیع شد و روایی سازه ابزار از طریق آزمون تحلیل عاملی تاییدی به روش حداقل مربعات جزیی بررسی شد.

    یافته ها

    در مجموع، هشت عامل اصلی موثر بر جو ورزشگاه های فوتبال در ایران شناسایی شد که عبارت اند از: عملکرد پیشین باشگاه، احترام ادراک شده، ورزشگاه، رویداد، امکانات رفاهی، برگزارکننده، معماری و طراحی ورزشگاه و رفتارهای تماشاگران.

    نتیجه گیری

    ابزار طراحی شده در این پژوهش می تواند هم در پژوهش های آتی استفاده شود و هم به بازاریابان و باشگاه های فوتبال در جذب و حفظ مشتریان خود کمک کند.

    کلیدواژگان: جو ورزشگاه، جوسازی، تماشاگران، فوتبال، بازاریابی، اعتباریابی
  • سعید کعبی پور، فریده اشرف گنجویی*، علی زارعی صفحات 19-36
    مقدمه

    تحقیق حاضر باهدف بهبود سامانه مدیریت اطلاعات منابع انسانی و فیزیکی ورزش دانشگاه آزاد اسلامی طراحی و اجرا شد.

    روش پژوهش: 

    تحقیق حاضر از جمله تحقیقات آمیخته بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی نخبگان آگاه به موضوع پژوهش بودند که این افراد، به صورت هدفمند انتخاب شدند. این نمونه گیری تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت و در نهایت 13 نفر به عنوان نمونه مشخص شدند. همچنین جامعه آماری در بخش کمی شامل تمامی مدیران تربیت بدنی دانشگاه های آزاد اسلامی بود که در نشست های این دانشگاه در جهت توسعه امور ورزش و تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی حضورداشتند. بر اساس اطلاعات کسب شده، تعداد این افراد 45 نفر مشخص شد که پس از پخش و جمع آوری پرسشنامه های تحقیق، 37 پرسشنامه تجزیه وتحلیل شد. ابزار گردآوری اطلاعات در تحقیق مصاحبه نیمه ساختاریافته و پرسشنامه محقق یافته بود. در بخش کیفی از روش تحلیل تم و در بخش کمی، از روش معادلات ساختاری استفاده شد. تمامی فرایند تجزیه وتحلیل داده های تحقیق در نرم افزارهای SPSS و PLS انجام گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که در مجموع شش عامل کلی شامل دانش فنی، نیروی انسانی، سیستم انگیزشی، زیرساخت ها، مسایل اجرایی و مسایل فرهنگی به عنوان عوامل موثر بر بهبود سامانه مدیریت اطلاعات منابع انسانی و فیزیکی ورزش دانشگاه آزاد اسلامی شناسایی شد.

    نتیجه گیری

    پیشنهاد می شود تا با مرجع کردن سامانه های اطلاعاتی در امور سازمانی، ایجاد تعهد فردی به این سامانه ها و همچنین ارتقای سطح سواد اطلاعاتی خود به واسطه آموزش های فردی و گروهی، زمینه بهبود سامانه مدیریت اطلاعات منابع انسانی و فیزیکی ورزش دانشگاه آزاد اسلامی، فراهم شود.

    کلیدواژگان: انسانی، سامانه، اطلاعاتی، فیزیکی، ورزش
  • مقصود نجفی کلوری، محمد حامی*، وحید شجاعی، محسن باقریان فرح آبادی صفحات 37-57
    مقدمه

    هدف تحقیق حاضر شناسایی شاخص ها و مولفه های اثرگذار بر فساد مالی در صنعت ورزش ایران بود.

    روش پژوهش: 

    تحقیق حاضر از لحاظ رویکرد، آمیخته، ماهیت، اکتشافی- میدانی، استراتژی پدیدارشناسانه و پیمایشی و به لحاظ هدف کاربردی بود. شیوه جمع آوری داده ها به صورت مصاحبه عمیق و نیمه ساختاریافته (بخش کیفی) و در بخش کمی پرسشنامه بود. جامعه آماری تحقیق خبرگان و مدیران حوزه مدیریت ورزشی و علوم قضایی بودند که 15 نفر از آنان به عنوان نمونه تحقیق در نظر گرفته شدند. داده ها با استفاده از کدگذاری باز و محوری و توسط نرم افزار مکس کیودا نسخه 2018 تحلیل شد. پس از اجرای مدل تحقیق در نرم افزار، برازش مدل با محاسبه SRMR برابر با 076/0 محاسبه شد.

    یافته ها

    عوامل انگیزه مالی (396/0)، برنامه ریزی (202/0)، برون سازمانی (235/0) تصمیم گیری (274/0)، درون سازمانی (354/0)، دولت و حاکمیت (229/0)، رانت، دلالی و لابی گری (323/0)، رسانه (242/0)، ساختار (327/)، سوء مدیریت (290/0)، شفافیت قوانین (202/0)، ضعف قوانین (402/0)، عامل مدیریتی (223/0)، عملکرد سیاسیون (377/0)، عوامل انگیزشی (409/0)، عوامل حقوقی (313/0)، فساد مالی (268/0)، ماهیت ورزش (355/0)، مدیریت منابع (272/0)، منافع سیاسی (396/0) و نظارت بر قوانین (272/0) به عنوان شاخص ها و مولفه های اثرگذار بر فساد مالی در صنعت ورزش ایران کشف و روایی سنجی شد.

    نتیجه گیری

    ضروری است با جلوگیری از موارد ذکرشده بسترهای گسترش فساد مالی در صنعت ورزش کشور برچیده شود.

    کلیدواژگان: صنعت ورزش، فساد مالی، روایی سنجی، ماهیت ورزش، رانت و دلالی
  • علیرضا امامی فر، حسین عبدالملکی*، مهوش نوربخش، عباس خدایاری صفحات 58-79
    مقدمه

    تحقیق حاضر با هدف تدوین مدل بازی جوانمردانه مالی باشگاه های فوتبال ایران انجام گرفت.

    روش پژوهش: 

    روش شناسی این تحقیق از نوع کیفی و روش داده بنیاد بود. جامعه آماری پژوهش تمامی مدیران، استادان و محققان، قانونگذاران، کارگزاران بازیکنان و مربیان بودند. نمونه گیری به صورت نظری و با استفاده از روش قضاوتی و هدفمند تا رسیدن به حد کفایت و اشباع نظری ادامه پیدا کرد. ابزار گردآوری داده ها، مصاحبه عمیق نیمه ساختاریافته بود. برای تجزیه وتحلیل داده ها از سه فرایند کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری انتخابی استفاده شد.

    یافته ها

    پس از تحلیل و بازنگری کدهای محوری، 25 مقوله نهایی در قالب مدل پارادایمی داده بنیاد به صورت شرایط علی، زمینه ای، مداخله گر، راهبرد ها و پیامدها یکپارچه شدند و مدل نهایی تحقیق ارایه شد. در این مدل مقوله های دولتی بودن باشگاه های ایران؛ ضعف دانش مالی مدیران باشگاه ها؛ فقدان تفکر راهبردی؛ ضعف حاکمیت اقتصادی سازمان لیگ فدراسیون و عدم همراهی نهادهای حاکمیتی برای استقلال مالی صنعت فوتبال به عنوان شرایط علی و ناکارامدی مالی باشگاه های فوتبال ایران به عنوان مقوله محوری در نظر گرفته شد. در نهایت اینکه، اجرای قانون بازی جوانمردانه مالی در صورت عدم همراهی و همکاری نهادهای حاکمیتی امری بسیار دشوار و تا حدی غیرممکن است.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج تحقیق مهم ترین اقدام این نهادها بسترسازی مناسب برای اجرای بازی جوانمردانه مالی در لیگ است.

    کلیدواژگان: بازی جوانمردانه مالی، روش داده بنیاد، مدیریت باشگاه، مدیریت مالی در ورزش
  • فریبا عسکریان*، فرناز فخری صفحات 80-94
    مقدمه

    الگوی روند مصارف ورزشی از مهم ترین رویکردهای جامعه به استانداردهای زندگی و سلامت محسوب می شود که در این تحقیق به آن پرداخته شده است.

    روش پژوهش: 

    تحقیق حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی است و به دلیل ماهیت موضوع، جمع آوری اطلاعات مربوط به هزینه های ورزشی خانوار در هفت گروه، به شکل اسنادی، طی 16 سال مذکور از مرکز آمار و بانک مرکزی ایران صورت گرفت. داده ها ابتدا با استفاده از آمار توصیفی خلاصه و سپس با استفاده از روش های اقتصادسنجی، تغییرات نسبی و واقعی و سپس با از بین بردن آثار تورم، رشد نسبی و واقعی آن محاسبه شد. همچنین از آزمون کولموگروف- اسمیرنوف، t همبسته و t مستقل در سطح معناداری 05/0= α استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که هزینه های ورزشی خانوار در سال 1395، نسبت به سال 1380 حدود 95 درصد رشد واقعی داشته است. سرانه ورزشی خانوار شهری در سال 1395 به طور معناداری نسبت به سال 1380 دارای کاهش و رشد منفی، ولی سرانه ورزشی خانوار روستایی افزایش و دارای رشد مثبت بوده است.

    نتیجه گیری

    عدم مشارکت ورزشی چشمگیر در ایران، افزایش تورم، جابه جایی سهم هزینه های مهم برای خانوار و افزایش نرخ شهرنشینی می توانند عوامل اثرگذار بر نتایج حاصله باشند. در این زمینه کنترل تورم افسارگسیخته، فرهنگ سازی و ایجاد یارانه های ورزشی برای استفاده از اماکن ورزشی، در مشارکت ورزشی و به تبع آن هزینه های هرچه بیشتر مردم در ورزش، که به رشد اقتصادی صنعت ورزش نیز می انجامد، راهگشا خواهد بود.

    کلیدواژگان: الگوی مصرف، خانوار، روند تغییرات، هزینه های ورزشی
  • نگار رضوانی، مریم مختاری دینانی*، رسول نوروزی سید حسینی صفحات 95-109
    مقدمه

    هدف تحقیق حاضر مدلسازی روابط خطی اخلاق حرفه ای با صلاحیت های حرفه ای و مسیولیت پذیری اجتماعی کارکنان فدراسیون های ورزشی بود.

    روش پژوهش: 

    جامعه آماری پژوهش شامل تمامی کارکنان فدراسیون های ورزشی (1000=N) بود که از بین آنها 260 نفر به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند.

    یافته ها

    یافته های تحقیق ضمن تایید مدل استخراج شده نشان داد که اخلاق حرفه ای تاثیر مستقیم مثبت و معناداری برابر با 652/0 و تاثیر غیرمستقیمی برابر با 088/0 بر مسیولیت پذیری اجتماعی دارد. همچنین اخلاق حرفه ای با ضریب مسیر 309/0 بر صلاحیت حرفه ای و در نهایت صلاحیت حرفه ای با ضریب مسیر 287/0 بر مسیولیت پذیری اجتماعی تاثیر مثبت و معناداری داشت. در اثرگذاری این متغیر، مولفه صلاحیت رفتاری با بار عاملی 93/0 بیشترین نقش را داشت. در اثرگذاری مسیولیت پذیری اجتماعی نیز بعد قانونی با بار عاملی 92/0 بیشترین نقش را داشته است.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج به دست آمده، داشتن اخلاق حرفه ای می تواند زمینه ویژگی ها، دانش و نگرش مثبت بیشتر به شغل و در نتیجه ارتقای مسیولیت پذیری اجتماعی را فراهم کند و ارتقای اخلاق حرفه ای کارکنان فدراسیون های ورزشی، صلاحیت های حرفه ای و مسیولیت پذیری اجتماعی بالاتر را به همراه خواهد داشت. بنابراین لازم است مدیران فدراسیون های ورزشی شرایط ارتقای اخلاق حرفه ای را برای کارکنان خود ایجاد کنند تا شاهد اثربخشی بیشتری در فدراسیون مربوطه باشند.

    کلیدواژگان: اخلاق حرفه ای، صلاحیت های رفتاری، صلاحیت های حرفه ای، فدراسیون ورزشی، مسئولیت پذیری اجتماعی
  • احمدعلی آصفی*، فاطمه کاملی صفحات 110-126
    مقدمه

    بهینه شدن اقدامات داوطلبان در رویدادهای ورزشی می تواند کمک بزرگی به برگزاری بهتر و اثربخش تر رویدادها کند، ازاین رو هدف این تحقیق، بهینه سازی رفتار داوطلبی در رویدادهای ورزشی بود.

    روش پژوهش: 

    تحقیق توصیفی از نوع تحلیلی بود و به لحاظ هدف از نوع کاربردی بود و به شکل میدانی اجرا شد. جامعه آماری، همه افراد خبره و متخصص در حوزه داوطلبی (مدیران صاحب تجربه کار با داوطلبان و استادان دانشگاه) بودند. روش نمونه گیری هدفمند بود. در این تحقیق ضمن مطالعه اسناد و مدارک معتبر در حوزه داوطلبی، 94 معیار در بهینه سازی رفتار داوطلبی در رویدادهای ورزشی شناسایی شد. با نظرخواهی از مشارکت کنندگان در تحقیق، 16 معیار موثر در بهینه سازی رفتار داوطلبی تعیین شد که در نهایت با کاربرد روش دلفی با دو تکرار، 9 معیار نهایی مشخص شد. در ادامه، بر اساس روش بهترین بدترین وزن معیارها تعیین شد.

    یافته ها

    بر این اساس، مدل بهینه سازی رفتار داوطلبی مبتنی بر رویکرد سناریونویسی با در نظر گرفتن زمان و بودجه به عنوان عوامل محدودکننده انتخاب معیارها ارایه شد. بر این اساس پنج سناریو در شرایط متفاوت بودجه ای و زمانی ارایه و نتایج حاصل از حل مدل با استفاده از نرم افزار GAMS مشخص شد.

    نتیجه گیری

    مدیران رویدادهای ورزشی می توانند با در نظر گرفتن سناریوهای ارایه شده در تحقیق، به بهینه سازی رفتار داوطلبی و کارایی و اثربخشی کلی رویدادهای ورزشی کمک کنند.

    کلیدواژگان: بودجه، زمان، داوطلبی، سناریو نویسی، مدل ریاضی
  • نرگس بیات، حمید قاسمی*، نازنین راسخ صفحات 127-143
    مقدمه

    هدف پژوهش حاضر، بررسی توسعه سواد پژوهشی معلمان تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش با استفاده از آینده پژوهی است.

    روش پژوهش:

     نوع تحقیق، کاربردی و از نظر ماهیت، تحلیلی- اکتشافی است. جامعه آماری شامل استادان منتخب آشنا با سواد پژوهشی، معلمان نخبه تربیت بدنی دارای تحصیلات دکتری و مدیران تربیت بدنی آموزش و پرورش بودند (24 نفر). از روش نمونه گیری هدفمند به منظور انتخاب نمونه های پژوهش، استفاده شد. انجام نمونه گیری تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت و در نهایت 24 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. سپس 15 نفر از جامعه آماری بخش قبلی، به منظور انجام تحلیل تاثیرات متقاطع اعلام آمادگی کردند. برای تجزیه وتحلیل داده ها، از روش های ترکیبی پنل خبرگان و تاثیرات متقاطع میک مک استفاده شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که به ترتیب، آموزش در خصوص موارد استفاده از سواد پژوهشی در امر تدریس تربیت بدنی، استفاده از روش های انگیزشی مناسب نظیر افزایش حقوق و مزایا، بهبود سطح رتبه بندی، ارایه لوح و تقدیرنامه، برپایی کارگاه های آموزشی به منظور توسعه سواد پژوهشی و تدوین برنامه کوتاه مدت، بلندمدت و راهبردی به منظور توسعه سواد پژوهشی معلمان تربیت بدنی، از مهم ترین پیشران های توسعه سواد پژوهشی معلمان تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش است.

    نتیجه گیری

    بنابراین می توان نتیجه گرفت که معلمان تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش با استفاده از سواد پژوهشی، مدیریت بهتری بر فرایند یاددهی یادگیری داشته باشند.

    کلیدواژگان: آموزش، انگیزش، تدریس تربیت بدنی
  • فرید گنجی*، سردار محمدی، جف دیکسون صفحات 144-163
    مقدمه

    شعف مشتری به عنوان یک پاسخ عاطفی ناشی از عامل شگفت زدگی و همچنین سطح بالایی از انتظارات مثبت تعریف می شود. هدف از پژوهش حاضر شناسایی شاخص های شعف مشتریان محصولات ورزشی بود.

    روش پژوهش:

     روش تحقیق به صورت کیفی از نوع تحلیل مضمونی با هدف کاربردی و ماهیت اکتشافی بود. مشارکت کنندگان تحقیق افرادی بود که سابقه و تجربه زیسته استفاده از کالا و خدمات ورزشی حداقل به مدت پنج سال را داشتند که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و در دسترس به عنوان مشارکت کننده انتخاب شدند. نمونه گیری تا رسیدن محقق به اشباع نظری انجام گرفت، بدین معنی که محقق پس از مصاحبه نوزدهم، به داده و کد جدیدی دست نیافت و بدین ترتیب فرایند نمونه گیری متوقف شد (2+17n=). روش جمع آوری داده ها به صورت مصاحبه عمیق بود.

    یافته ها

    برای تجزیه وتحلیل داده ها از روش کدگذاری با دیدگاه استقرایی تا رسیدن به مضمون های نهایی و ترسیم شبکه مضامین با نرم افزار تحلیل داده های کیفی ان ویوو نسخه 10 استفاده شد. تجزیه وتحلیل یافته ها در چهار بعد عوامل مشتری (با دو مضمون تخصص و منحصربه فرد بودن محصول)، بعد خدمات (مضمون اصلی تمایز در ارایه خدمات)، بعد محیط (مضمون جو دوستانه و حمایتی و تعاملات حرفه ای) و بعد کارکنان (مضمون دانش و آگاهی تخصصی و در نظر گرفتن روحیات مشتری) صورت گرفت.

    نتیجه گیری

    نتایج این تحقیق می تواند شرکت ها و بازارهای ارایه محصولات ورزشی را قادر سازد تا عوامل اثرگذار در ایجاد شعف مشتری را که نوعی حالت عاطفی عمیق است و موجب وفاداری مشتری می شود، شناسایی کند و در بازار پررقابت امروز مشتریان وفادار خود را داشته باشند.

    کلیدواژگان: تحلیل مضمون، شعف مشتری، کارمندان، محصولات ورزشی، محیط
  • محمد جوادی پور*، سمیه رهبری، سعید جعفری، ماندانا رسولی صفحات 164-184
    مقدمه

    هدف این پژوهش تدوین برنامه راهبردی فدراسیون بسکتبال جمهوری اسلامی ایران بود.

    روش پژوهش: 

    پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از نظر ماهیت، تحلیلی و اکتشافی بود که با به کارگیری ترکیبی از روش آمیخته انجام گرفت. در بخش کیفی جامعه آماری شامل اعضای هیات رییسه فدراسیون بسکتبال، از جمله رییس، نایب رییسان و دبیر فدراسیون، تعدادی از روسای کمیته های فدراسیون، تعدادی از روسای هیات های استانی، نمایندگانی از مربیان، داوران، ورزشکاران و پیشکسوتان رشته بسکتبال بودند. روش نمونه گیری هدفمند و حجم نمونه برابر با 35 نفر بود. جامعه آماری بخش کمی شامل خبرگان، کارشناسان و استادان مدیریت ورزشی بودند (35=N). نمونه پژوهش، به صورت تمام شمار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    پس از برگزاری جلساتی با اعضای شورای راهبردی فدراسیون به منظور شناسایی جایگاه فعلی فدراسیون بسکتبال و شناسایی نقاط قوت و ضعف درونی و فرصت ها و تهدیدهای پیرامونی، پرسشنامه عوامل داخلی و خارجی تهیه شد و در اختیار جامعه آماری قرار گرفت. بیانیه چشم انداز و بیانیه ماموریت فدراسیون در شورای راهبردی و با هدایت تیم پژوهش تعیین شدند. نتایج نشان داد که این فدراسیون دارای 21 نقطه قوت و 23 نقطه ضعف است و با 12 فرصت و 8 تهدید مواجه است. بر اساس تحلیل SWOT در مجموع 20 راهبرد شامل 4 راهبرد SO، 5 راهبرد ST، 6 راهبرد WO و 5 راهبرد WT برای فدراسیون بسکتبال ج.ا.ا تدوین شد.

    نتیجه گیری

    پیشنهاد می شود فدراسیون بسکتبال ضمن فراهم کردن شرایطی برای تحلیل و بازخوانی یافته ها و نتایج این پژوهش، با ایجاد واحد پژوهش و راهبری استراتژی در ساختار فدراسیون هرچه سریع تر بسترهای جاری سازی اقدامات راهبردی خود را فراهم سازد.

    کلیدواژگان: استراتژی، برنامه ریزی راهبردی، فدراسیون بسکتبال، موقعیت راهبردی
  • ایوب سنگ سفیدی، کیوان شعبانی مقدم*، اسماعلیل شریفیان صفحات 185-201
    مقدمه

    رفتار غیراخلاقی در صنعت ورزش به سرعت در حال افزایش است، در نتیجه هدف از این تحقیق طراحی مدل تصمیم گیری اخلاقی بازیکنان فوتبال است.

    روش پژوهش: 

    پژوهش حاضر از منظر پارادایم، تفسیری؛ از منظر شیوه، کیفی و از منظر راهبرد، نظریه داده بنیاد رهیافت گلیزر بود و در آن از مصاحبه برای گردآوری اطلاعات استفاده شد. جامعه آماری پژوهش بازیکنان لیگ برتر فوتبال مردان و زنان بود. به منظور نمونه گیری از روش نمونه گیری هدفمند استفاده شد و نمونه گیری تا رسیدن به حد اشباع نظری ادامه پیدا کرد. بر این مبنا 15 مصاحبه انجام گرفت. به منظور بررسی کیفیت و اعتباربخشی به نتایج پژوهش از معیارهای ارزشیابی لینکلن و گابا (1985) شامل معیارهای اعتبار، انتقال، قابلیت اعتماد و تاییدپذیری و به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از سه فرایند همپوش کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری نظری استفاده شد.

    یافته ها

    یافته های تحقیق نشان داد تصمیم گیری اخلاقی در بین بازیکنان فوتبال یک فرایند هفت مرحله ای است که شروع آن با درک اخلاقی و پایان آن با پیامدهای تصمیم گیری است. همچنین مشخص شد عوامل فردی، شرایط موقعیتی و عوامل محیطی فرهنگی بر تصمیم گیری موثرند و سرانجام اینکه رابطه بین تصمیم و پیامد آن با کاربست راهبردهای مقتضی تعدیل می شود.

    نتیجه گیری

    بر این اساس به مسیولان و مدیران سازمان لیگ، فدراسیون فوتبال، باشگاه های ورزشی و نهادهای فرهنگی مربوط پیشنهاد می شود که هم افزایی و شبکه سازی آموزش، ترویج اخلاق مداری، تنبیه و نهادینه سازی را به مثابه راهبردهای ارتقای تصمیم گیری اخلاقی در دستور کار خود قرار دهند.

    کلیدواژگان: تصمیم گیری اخلاقی، تصمیم گیری غیراخلاقی، حرفه ای شدن، نظریه داده بنیاد، ورزش فوتبال
  • نجف اقایی*، فرشید کشاورز، محمدرضا برومند صفحات 202-217
    مقدمه

    هدف از پژوهش حاضر شناسایی عوامل ارزش پیشنهادی سالمندان مجموعه های تفریحی ورزشی شهر تهران بود.

    روش پژوهش: 

    روش تحقیق کیفی (نظریه داده بنیاد) است. جامعه آماری پژوهش حاضر، شامل مربیان، کارکنان و سالمندان (مشتریان) مجموعه های تفریحی ورزشی شهر تهران و همچنین خبرگان دانشگاهی در حوزه بازاریابی و کسب وکارهای ورزشی بود. روش نمونه گیری هدفمند و به تکنیک گلوله برفی بود. ابزار تحقیق مصاحبه بود که از 59 نفر به عمل آمد. روایی ابزار پژوهش (مصاحبه)، توسط مصاحبه شوندگان و سپس استادان متخصص، بررسی و تایید شد و برای سنجش پایایی از روش توافق درون موضوعی استفاده شد که مطابق این روش مقدار پایایی برابر با 87/0 بود.

    یافته ها

    در راستای تجزیه وتحلیل داده ها از روش نظریه داده بنیاد استفاده شد. یافته ها نشان داد که عوامل ارزش پیشنهادی مشتریان مجموعه های تفریحی، ورزشی شهر تهران در قالب پنج مقوله اصلی دسته بندی شدند. مقوله ها شامل ارزش پیشنهادی کارکردی، ارزش پیشنهادی موقعیتی، ارزش پیشنهادی احساسی، ارزش پیشنهادی اجتماعی، ارزش پیشنهادی شناختی اند که این پنج مورد خود شامل 25 مفهوم و 121 عامل یا کد باز هستند.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های این پژوهش نتیجه می گیریم برای توسعه مجموعه های تفریحی و ورزشی شهر تهران باید بر مقوله های استخراجی از این پژوهش متمرکز شد که از طریق شناسایی ارزش های پیشنهادی موردنظر مشتریان بتوان در جهت رفع نیازهای آنها گام های اساسی برداشت.

    کلیدواژگان: ارزش پیشنهادی، سالمندان، کسب وکار، ورزش، مجموعه های تفریحی و ورزشی
  • احسان اسداللهی، احمد نظری ترشیزی، رضا حیدری* صفحات 218-236
    مقدمه

    بهره وری یکی از دغدغه های اصلی رهبران و مدیران در سازمان ها است. هدف از انجام پژوهش حاضر آزمون مدل پیاده سازی اخلاق حرفه ای و بهره وری سازمانی فدراسیون های ورزشی با نقش میانجی سلامت سازمانی و روابط پایدار ورزشی با جامعه بود.

    روش پژوهش: 

    این پژوهش به لحاظ هدف، کاربردی و از نظر شیوه تحلیل داده ها از نوع توصیفی همبستگی بود. جامعه آماری شامل مسیولان، کارکنان، داوران و مربیان 14 فدراسیون منتخب المپیکی کشور به تعداد کل 266 نفر بود. برای انتخاب نمونه مورد بررسی از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای استفاده شد که در نهایت 190 پرسشنامه بدون نقص بازگردانده شد و تحلیل روی آنها انجام پذیرفت. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه محقق ساخته اخلاق حرفه ای، پرسشنامه استاندارد بهره وری سازمانی کریمی شهابی و همکاران (2016)، پرسشنامه استاندارد سلامت سازمانی هوی و همکاران (2003) و پرسشنامه محقق ساخته ارتباط پایدار ورزشی با جامعه بود. برای تجزیه وتحلیل داده ها از روش آمار توصیفی و آمار استنباطی در نرم افزار SPSS و نیز مدلسازی معادلات ساختاری از نرم افزار Smart PLS بهره گرفته شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که مدل پیاده سازی اخلاق حرفه ای و بهره وری سازمانی فدراسیون های ورزشی با نقش میانجی سلامت سازمانی و روابط پایدار ورزشی با جامعه دارای برازش مطلوب است.

    نتیجه گیری

    می توان نتیجه گرفت که فدراسیون های ورزشی با رعایت اخلاق حرفه ای، سلامت سازمانی و بهبود روابط با جامعه می توانند با قدرت بیشتری به سمت اهداف خود حرکت کنند.

    کلیدواژگان: اخلاق حرفه ای، بهره وری، جو سازمانی، رفتار سازمانی، مدیریت منابع انسانی
  • هیوا بهرام فرد*، قدرت الله باقری راغب، اسدالله کردناییج صفحات 237-257
    مقدمه

    با پیچیده تر شدن رقابت در کسب وکارهای ورزشی، زمان و اطلاعات در تصمیم گیری اهمیت زیادی یافته اند. در این زمینه شهود می تواند برای کارآفرینان بهترین گزینه باشد، ازاین رو این پژوهش به دنبال یافتن نقش الهام در تصمیم به بهره برداری از فرصت های کارآفرینانه است.

    روش پژوهش: 

    این پژوهش از نظر روش آمیخته، از نظر هدف توسعه ای- کاربردی و از نظر راهبرد در بخش مروری فراتحلیل و در بخش کیفی دلفی و تحلیل تماتیک است.

    یافته ها

    در گام اول با فراترکیب پیشینه از تعداد 26 مقاله، 42 شاخص شناسایی شد. در گام دوم در مصاحبه با خبرگان دانشگاهی 29 شاخص به روش تحلیل تم استخراج و به روش دلفی 23 شاخص تایید شدند که روایی به روش لاوشه و پایایی با آلفای کرونباخ بررسی شد و در گام سوم 40 مضمون از تجربه زیسته شش نفر از رهبران کارآفرین ورزشی به روش روایت پژوهشی شناسایی شد که پایایی کدگذاری به روش ضریب پایایی هولستی تایید شد که در نهایت پس از ترکیب و ادغام مراحل سه گانه 63 شاخص شناسایی شدند که تناسب و اعتبار 61 شاخص در قالب 10 بعد با استفاده از آزمون t و معیارهای چهارگانه تطبیق، قابلیت فهم، قابلیت تعمیم و کنترل تایید شد.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته ها الهام کارآفرینانه با ایجاد هشت نقش قابلیت های هوشمندی، بهبود تصمیم گیری، قصد کارآفرینی، بهبود نگرش کارآفرینانه، تسهیل کسب وکار، تقویت روحیه و شخصیت کارآفرین، تشخیص فرصت و اثربخشی فرصت در تصمیم به بهره برداری از فرصت های کارآفرینی نقش مثبت و با کانونی کردن ابعاد عدم اطمینان و تصمیم گیری غیرمنطقی در تصمیم به بهره برداری از فرصت های کارآفرینی نقش منفی دارد.

    کلیدواژگان: کارآفرینی در ورزش، الهام کارآفرینانه، شهود، بهره برداری از فرصت، کسب وکار ورزشی
  • افسانه ولی نژاد خندان، حوریه دهقان پوری*، حسن بحرالعلوم صفحات 258-279
    مقدمه

    افزایش گردشگران ورزشی در مناطق گردشگری مبتنی بر طبیعت توجه عمومی را به تاثیرات منفی بر مناطق حساس از نظر زیست محیطی جلب کرده است. به همین سبب هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر درک کیفیت گردشگری بر رفتار مسیولانه زیست محیطی گردشگران ورزشی با نقش میانجی دلبستگی به مکان بود.

     روش پژوهش:

     این پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری تمامی گردشگران ورزشی در جنگل النگدره شهرستان گرگان در سال 1400 بودند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه های استاندارد درک کیفیت گردشگری یین و همکاران (2021)، رفتار مسیولانه زیست محیطی یین و همکاران (2021) و دلبستگی به مکان رامکیسون و همکاران (2013) بود. روایی و پایایی پرسشنامه ها تایید شد. از مدلسازی معادلات ساختاری شامل تحلیل عاملی تاییدی و تحلیل مسیر برای تجزیه وتحلیل داده ها استفاده شد. نرم افزارهای مورد استفاده برای تجزیه وتحلیل داده ها، AMOS23 و SPSS23 بود. 

    یافته ها

    نتایج نشان داد که درک کیفیت گردشگری بر رفتار مسیولانه زیست محیطی گردشگران ورزشی تاثیر معناداری دارد؛ درک کیفیت گردشگری بر دلبستگی به مکان گردشگران ورزشی تاثیر معناداری دارد؛ دلبستگی به مکان بر رفتار مسیولانه زیست محیطی گردشگران ورزشی تاثیر معناداری دارد و دلبستگی به مکان در تاثیر درک کیفیت گردشگری بر رفتار مسیولانه زیست محیطی گردشگران ورزشی نقش میانجی دارد. 

    نتیجه گیری

    یکی از پیام های مهم پژوهش حاضر این است که دلبستگی به مکان میانجی معناداری بین درک کیفیت گردشگری و رفتار مسیولانه زیست محیطی است. بنابراین، نتایج پژوهش حاضر بر تعامل فعال با گردشگران ورزشی، مدیریت خوب، حمایت از تنوع زیستی و تشویق مصرف مسیولانه و پایدار به منظور تقویت دلبستگی به مکان و رفتارهای مسیولانه زیست محیطی گردشگران تاکید دارد.

    کلیدواژگان: توسعه پایدار، جنگل، دلبستگی عاطفی، کیفیت خدمات، گردشگری ورزشی
  • شیرین زردشتیان*، مریم یاری دارابخانی صفحات 280-297
    مقدمه

    امروزه گردشگری الکترونیک به دلیل همگام کردن گردشگری با فناوری اطلاعات، یکی از مولفه های اساسی در توسعه این صنعت به شمار می رود. ازاین رو تحقیق حاضر به تبیین الگوی گردشگری الکترونیکی ورزشی در استان کرمانشاه بر پایه نظریه داده بنیاد می پردازد.

    روش پژوهش: 

    روش تحقیق کیفی (نظریه داده بنیاد) بود. ابزار جمع آوری اطلاعات از طریق مصاحبه عمیق و نیمه ساختارمند بود. پس از انجام 11 مصاحبه با متخصصان در زمینه گردشگری الکترونیک و ورزش با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند، کدها به حد اشباع نظری رسیدند. تجزیه وتحلیل داده ها به صورت همزمان و با استفاده از رویکرد سیستماتیک صورت گرفت.

    یافته ها

    از مجموع مصاحبه هایی که با نمونه های تحت بررسی انجام گرفت، 88 کد باز به دست آمد که در قالب 19 کد محوری و 5 کد گزینشی عوامل علی (جذاب بودن برای گردشگران، راحت تر بودن، پیشایندهای روانی و جاذبه های گردشگری استان)، زمینه ای (تاکید دوستان و خانواده، تجربیات دیگران و قابلیت های وب سایت)، مداخله گر (ضعف های امنیتی، ضعف های مدیریتی و دولتی و ویژگی های فردی)، راهبردها (راهبردهای تبلیغاتی، توسعه زیرساخت ها، ارایه تخفیف، راهبردهای مدیریتی و توسعه گردشگری الکترونیک ورزشی) و پیامدها (افزایش ارتباطات گردشگران، توسعه اقتصادی، کاهش هزینه ها و راحت تر شدن سفر) دسته بندی شدند.

    نتیجه گیری

    تبلیغات مناسب، توسعه زیرساخت ها، ارایه تخفیف، بهبود مدیریت و توسعه در زمینه گردشگری ورزشی الکترونیک، افزایش ارتباطات گردشگران، توسعه اقتصادی، کاهش هزینه ها و راحت تر شدن سفر را در پی دارد.

    کلیدواژگان: الگو، داده بنیاد، کرمانشاه، گردشگری الکترونیک، گردشگری ورزشی
  • شکیبا صدیقی، هادی باقری* صفحات 298-316
    مقدمه

    همزمان با تداوم خریدهای سنتی، خریدهای الکترونیکی به سرعت در حال رشد هستند. بنابراین نیاز به درک بهتر رفتار مشتریان الکترونیکی است. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر اقدامات پیشبرد فروش در فروشگاه های ورزشی بر تمایل به خرید مجدد مشتریان الکترونیکی با میانجی گری افسوس پس از خرید و خرید تکانشی انجام گرفت.

    روش پژوهش: 

    این پژوهش از نوع توصیفی-همبستگی است. جامعه آماری پژوهش مشتریان فروشگاه های ورزشی الکترونیکی بودند که 270 نفر به روش در دسترس به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار تحقیق پرسشنامه های استاندارد پیشبرد فروش گبادموسی (2009)، تمایل به خرید مجدد راجت گرا (2011)، خرید تکانشی فایو و وو (2008) و افسوس پس از خرید بوی و همکاران (2011) بود. داده ها به کمک مدلسازی معادلات ساختاری تحلیل شد.

    یافته ها

    طبق نتایج، پیشبرد فروش تاثیر مثبت و معناداری روی تمایل به خرید و خرید تکانشی و تاثیر منفی و معناداری بر افسوس پس از خرید مشتریان الکترونیکی داشت؛ خرید تکانشی نیز اثر مثبت و معناداری بر تمایل به خرید داشت؛ اما تاثیر افسوس پس از خرید بر تمایل به خرید منفی و معنادار بود. همچنین پیشبرد فروش به واسطه افسوس پس از خرید تاثیر معناداری بر تمایل به خرید نداشت؛ اما خرید تکانشی نقش واسطه ای معناداری داشت.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج، فروشگاه های ورزشی الکترونیکی جهت تاثیرگذاری بر رفتار خرید مشتریان بدون ایجاد احساس پشیمانی، می توانند از پیشبرد فروش در کنار راهبردهایی همچون مشاوره اینترنتی، تالارهای گفت وگو، محتوای قابل بارگیری درباره ویژگی ها و کاربرد محصولات یا کلیپ های هیجان انگیز استفاده کنند.

    کلیدواژگان: تصمیم خرید، پیشیمانی از خرید، خرده فروشی ورزشی، رفتار خرید آنلاین، فروش الکترونیکی
  • محمد زارع آبندانسری*، فرزاد نوبخت، مهرداد محرم زاده، عباس نقی زاده باقی صفحات 317-331
    مقدمه

    مدیریت روابط شرکا در فدراسیون فوتبال شامل برقراری و حفظ رابطه مثبت با ذی نفعان است. همچنین فدراسیون فوتبال می بایست با شرکای اصلی خود ارتباط موثرتری داشته باشد تا بتواند به توسعه برند سازمانی، افزایش اعتماد و همکاری با ذی نفعان، کاهش تعارضات فوتبالی و درنهایت توسعه فوتبال دست یابد. در همین زمینه هدف پژوهش حاضر بیان پیامدهای کاربرد مدیریت روابط شرکا در فدراسیون فوتبال بود.

    روش پژوهش:

     پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی است و به روش کیفی با استفاده از رویکرد پدیدارشناسی توصیفی انجام گرفت. مشارکت کنندگان در پژوهش 23 نفر از خبرگان مرتبط با موضوع بودند. روش نمونه گیری به صورت هدفمند و گلوله برفی بود. ابزار گردآوری داده ها مصاحبه نیمه ساختاریافته بود و در نرم افزار مکس کیودا نسخه 20 مراحل کدگذاری انجام شد. برای تعیین روایی و پایایی از معیارهای اعتبار، انتقال پذیری، قابلیت اعتماد و تاییدپذیری استفاده شد.

    یافته ها

    پیامدهای کاربرد مدیریت روابط شرکا در فدراسیون فوتبال، شامل 87 مضمون فرعی در قالب 8 مضمون اصلی توسعه نظارت و ارزیابی، توسعه ارتباطات، توسعه مالی، توسعه ارایه کالا و خدمات، توسعه اهداف مشترک، توسعه اطلاعات ذی نفعان، توسعه عملکرد سازمانی و توسعه برند ذی نفعان است.

    نتیجه گیری

    با برقراری روابط موثر با شرکای اصلی، فدراسیون فوتبال می تواند به توسعه برند، افزایش اعتماد و همکاری با ذی نفعان کمک کند و در نتیجه سبب پیشرفت فدراسیون فوتبال در سطح بین المللی شود.

    کلیدواژگان: برند سازمانی، توسعه مالی، ذینفعان، فدراسیون فوتبال، مدیریت روابط شرکا
  • حمیدرضا قزلسفلو*، علی چوری صفحات 332-352
    مقدمه

    هدف از پژوهش حاضر تدوین الگوی جامع گردشگری ورزشی استان گلستان با محوریت فستیوال بومی سنتی اسب ترکمن و جشنواره بین المللی اسب صوفیان بود.

    روش پژوهش:

     این پژوهش از نوع آمیخته اکتشافی بود. در فاز کیفی پژوهش با استفاده از نمونه گیری گوله برفی 20 نفر از خبرگان مرتبط با پژوهش و در فاز کمی 350 نفر از گردشگران ورزشی فعال، کارشناسان آژانس های گردشگری، بازاریابان، مالکان، مربیان، نمایندگان رسانه ها و مدیران عملیاتی برگزارکنندگان کورس بهاره و جشنواره سنتی اسب صوفیان در تحقیق انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه محقق ساخته شامل دو بعد توانمندی های انسانی و توانمندی طبیعی در قالب 8 خرده مقیاس بود. پس از آزمون نکویی برازش مطلوب الگو (شاخص های سه گانه فورنل و لارکر) و اطمینان از شاخص کفایت نمونه برداری و برازش مطلو الگوی پژوهش، داده ها با استفاده از نرم افزار اسمارت پی ال اس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    تحلیل عاملی داده ها نشان داد که در بعد پتانسیل های انسانی دو عامل زیرساخت ها  و مولفه فرهنگی- اجتماعی و در بعد پتانسیل های طبیعی- ورزشی عامل جاذبه های زیست محیطی و عامل مدیریت محیط زیست تاثیر بالایی بر توسعه گردشگری اسب دارند.

    نتیجه گیری

    به مدیران و نهادهای متولی گردشگری اسب استان گلستان می توانند از طریق توسعه خدمات ارایه شده در مجموعه های اسب سواری از قبیل ایجاد تجربه اسب سواری برای گردشگران و همچنین توجه به اشتراکات فرهنگی ساکنان بومی با گردشگران داخلی و خارجی و توجه به شاخص های گردشگری سبز و گردشگری دوستدار محیط زیست، استان گلستان را به قطب گردشگری اسب کشور تبدیل نمایند.

    کلیدواژگان: گردشگری رویداد، گردشگری موروثی، گردشگری طبیعت گرا، مجموعه سوارکاری
  • محسن صادقی*، سید محمد کاشف، محسن بهنام صفحات 353-371
    مقدمه

    به کارگیری منابع انسانی بین المللی مطلوب می تواند نقش عمده ای در موفقیت ورزش کشور داشته باشد، بنابراین هدف پژوهش حاضر مدلسازی عوامل موثر بر به کارگیری منابع انسانی بین المللی در ورزش ایران بود.

    روش پژوهش: 

    این پژوهش از نوع تفسیری، بنیادین، کمی و پیمایشی بود. جامعه آماری نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مدیران ارشد دولتی و خصوصی ورزش کشور، روسای فدراسیون ها و باشگاه های ورزشی، مدیران ارشد باشگاه های ورزشی اسپانیا و ورزشکاران نخبه بین المللی بودند که بر اساس نرم افزار جی پاور، 180 نفر به روش ملاک مدار انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی و پایایی آن در پژوهش حاضر به تایید رسید. داده های گردآوری شده در نرم افزار spss23 توصیف و در نرم افزار smartpls3.1.1 با استفاده از آزمون مدلسازی معادلات ساختاری تجزیه وتحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد مدل پژوهش از برازش مناسب برخوردار است و عوامل تخصصی (027/0=P؛ 211/2=t)، تعاملی (006/0=P ،762/2=t)، مالی (006/0=P ،045/2=t)، سالم سازی (009/0=P ،165/2=t)، عوامل فرهنگی (001/0=P ،276/7=t)، عوامل جغرافیایی (001/0=P ،208/15=t) و دانشی (001/0=P ،078/10=t) تاثیر مثبت و معنادار و مسایل مدیریتی (004/0=P ،878/2=t)، مشکلات اقتصادی (003/0=P ،739/2=t)، و مسایل اعتقادی-فرهنگی (034/0=P ،128/2=t) تاثیر منفی و معناداری بر به کارگیری منابع انسانی بین المللی در ورزش ایران دارند.

    نتیجه گیری

    در به کارگیری منابع انسانی بین المللی باید علاوه بر توجه به نیازهای تخصصی، تعاملی و سالم سازی بسترهای موجود و همچنین بهره برداری از پتانسیل های فرهنگی و جغرافیایی، باید به رفع مسایل مدیریتی، اقتصادی و اعتقادی-فرهنگی نیز اقدام کرد.

    کلیدواژگان: به کارگیری منابع انسانی، منابع انسانی بین المللی، نگهداشت منابع انسانی، ورزش ایران
|
  • Amin Khatibi *, Mahmoud Goudarzi, Mohammad Khabiri, Majid Jalali Farahani Pages 1-18
    Introduction

    The purpose of this research was development and psychometric evaluation of the football stadium atmosphere scale with the marketing approach.

    Methods

    The research was conducted in three sections. In the first section to identify the most important factors that shape the stadium atmosphere, a three-stage Delphi survey was conducted which in the first stage, semi-structured interviews with experts were done and in the next stages, a questionnaire was used and finally after the last review, 80 items were specified. In the second section, 80 items specified in the previous study, formed a questionnaire and after confirmation of its validation by experts it was distributed among spectators in two matches. To reduce variables, exploratory factor analysis was used and finally, 15 factors with 54 items were specified. In the third section, obtained questionnaires from the previous step, based on cluster sampling were distributed among Iranian Primer league spectators. Collected data was evaluated by confirmatory factor analysis in the partial least square method to confirm the main factors and to evaluate structural validation.

    Results

    Based on the result of this test, 8 main affective factors on football stadium atmosphere in Iran were specified which include of sports club's Last performance, perceived respect, stadium, event, facility, organizer, stadium architecture and designing, and spectator’s behavior.

    Conclusion

    The scale designed in this research can be used in future research and help marketers and football clubs attract and retain their customers.

    Keywords: football, Marketing, Psychometric, spectators, Stadium atmosphere
  • Saeid Kabipor, Farideh Ashraf Ganjoyi *, Ali Zarei Pages 19-36
    Introduction

    The present study was designed and conducted to improve the information management system of human and physical resources of sports in Islamic Azad University.

    Methods

    The present study was a mixed research. The statistical population of the present study included all elites aware of the subject of the study that these people were purposefully selected. This sampling continued until the theoretical saturation was reached and finally 13 people were identified as the sample. Also, the statistical community in a small part includes all the directors of physical education of Islamic Azad universities who have attended the meetings of this university for the development of sports and physical education of Islamic Azad University. Based on the information obtained, the number of these people was 45. After distributing and collecting research questionnaires, 37 questionnaires were analyzed. The data collection tool in the present study was a semi-structured interview and a questionnaire. In the qualitative part, the theme analysis method was used and in the quantitative part, the structural equation method was used. The whole process of analyzing the research data was performed in SPSS and PLS software.

    Results

    The results showed that a total of 6 general factors including technical knowledge, manpower, motivational system, infrastructure, administrative issues and cultural issues were identified as effective factors in improving the information management system of human resources and physical sports of Islamic Azad University.

    Conclusion

    It is suggested that by referencing information systems in organizational affairs, creating individual commitment to these systems and also improving the level of information literacy through individual and group trainings, the ground for improving the information management system of human and physical resources of Islamic Azad University is provided.

    Keywords: System, Information, Human, physical, Sport
  • Maghsoud Najafi Kolouri, Mohammad Hami *, Vahid Shojaei, Mohsen Bagherian Farahabadi Pages 37-57
    Introduction

    The aim of this study was to identify the indicators and components affecting financial corruption in Iranian sports industry.

    Methods

    The present study was mixed, field exploration, phenomenological and survey strategy in terms of approach, and was applicable in terms of purpose. The data collection method was in-depth and semi-structured interviews (qualitative part) and questionnaire was used in the quantitative part. The statistical population of the study was comprised of experts and managers in the field of sports management and judicial sciences and professors in the field of judicial sciences and sports management, 15 of whom were considered as the sample of the research in a targeted manner. After interviewing the research experts, data analysis was performed using open and axial coding by MaxQda software version 2018. Then, performing the exploratory factor analysis process, the research model was performed and the model fit was calculated by calculating the SRMR equal to 0.076.

    Results

    Factors of financial motivation (0.396), planning (0.202), extra-organizational (0.235), decision-making (0.274), intra-organizational (0.354), government and governance (0.229), rent, brokerage and lobbying (0.323), media (0.242), structure (0.327), mismanagement (0.290), transparency of laws (0.202), weakness of laws (0.402), managerial factor (0.223), politicians' performance (0.377), motivational factors (0.409), legal factors (0.313), corruption (0.268), the nature of sport (0.355), resource management (0.272), political interests (0.396), monitoring of laws (0.272) were discovered and validated as indicators and components affecting corruption in the Iranian sports industry.

    Conclusion

    It is necessary to remove the foundations of the spread of financial corruption in the country's sports industry by preventing the mentioned cases.

    Keywords: sport industry, financial corruption, validation, sport nature, rent, brokerage
  • Alireza Emamifar, Hossein Abdolmaleki *, Mahvash Noorbakhsh, Abbas Khodayari Pages 58-79
    Introduction

    The aim of this study was to develop a model of financial fair play for Iranian football clubs.

    Methods

    The methodology of this research was qualitative and grounded theory Strategy. The statistical population of the study consisted of all managers, professors and researchers, legislators, player’s agents and coaches. Sampling was done theoretically and sampling continued until the theoretical adequacy and saturation. The data collection tools in this study were in-depth semi-structured interviews.

    Results

    After analyzing and reviewing the core codes, the final 25 categories were integrated in the form of a data-based paradigm model in the form of causal, contextual, intervening, strategies and consequences, and the final research model was presented. In this model, the categories of government of Iranian clubs; weak financial knowledge of club managers; lack of strategic thinking; the weakness of the economic governance of the Federation League organization and the lack of cooperation of governing institutions for the financial independence of the football industry were considered as causal conditions. Finally, enforcing the law of fair financial play is very difficult and to some extent impossible without the cooperation of government institutions.

    Conclusion

    According to the results of the research, the most important action of these institutions is to create a suitable platform for the implementation of a fair financial game in the league.

    Keywords: Financial Fair Play, club management, Financial Management in Sports, Grounded theory
  • Fariba Askarian *, Farnaz Fakhri Pages 80-94
    Introduction

    One of the most important approaches of society to living and health standards is Investigating the consumption pattern and the trend of changes in household sports consumption.

    Methods

    This study was descriptive-analytical and due to the nature of the issue, data collection on household sports expenditures was done in 7 groups using a16- year period documents taken from the Statistics Center and Central Bank of Iran websites. At first the data were obtained using descriptive statistics; then, they were summarized using tables and graphs; and then, with econometric methods, relative and real changes were calculated according to the price index in the above years. Finally, to eliminate the effects of inflation, its relative and real growth was calculated. Also, the Kolmogorov Smirnov test, paired t-test, and independent t-test was used at α = 0.05 with SPSS.

    Results

    The results show that household sports expenditures in 2016 compared to 2001 had 95% real growth. Of the total sports expenditures, about 61% were related to urban households and the rest to rural households. Urban household per capita in 2016 had a significant decrease and negative growth but rural household sports per capita increased and had positive growth.

    Conclusion

    Lack of significant sports participation in Iran, increasing inflation shifting the share of important expenses for households, and increasing urbanization rates can be factors affecting the results. Unbridled inflation control, creating a culture and sports subsidies for sports facilities, can be a way in this direction in sports participation and consequently the expenses of more and more people in sports, which also leads to the economic growth of the sports industry.

    Keywords: Consumption Pattern, Household, Sports Expenditures, Trend of Change
  • Negar Rezvani, Maryam Mokhtari Dinani *, Rasool Norouzi Seyed Hossini Pages 95-109
    Introduction

    The purpose of the present study was to model the linear relationship between professional ethics with professional competencies and the social responsibility of sport federation’s staff.

    Methods

    The statistical population of the study consisted of all employees of sport federations (N=1000) and 260 of them were selected as the research sample.

    Results

    The results showed that the theoretical model of the present study in the field of path analysis had good empirical-theoretical assumptions. The research findings, while confirming the extracted model, showed that professional ethics had a positive and significant direct effect of 0.652 and an indirect effect of 0.088 on social responsibility. Also professional ethics with a path coefficient of 0.309 has a positive and significant effect on professional competence. Professional competencies with a coefficient of 0.287 have a significant and positive effect on social responsibility. In effecting this variable, Behavioral Competencies with a factor load of 0.93 had the most important role. Also, in effecting social responsibility, legal dimension with a factor load of 0.93 had the most important role.

    Conclusion

    Based on the results, having professional ethics can provide the background of more characteristics, knowledge and positive attitude to the job and thus promote social responsibility, and promote the professional ethics of employees of sports federations, professional competencies and it will lead to higher social responsibility. Therefore, the managers of sports federations are obliged to create conditions for the promotion of professional ethics for their employees in order to witness more effectiveness in the relevant federation.

    Keywords: behavioral competencies, Professional competencies, Professional Ethics, Social Responsibility, Sports Federations
  • Ahmad Ali Asefi *, Fatemeh Kameli Pages 110-126
    Introduction

    Optimizing the actions of volunteers in sports events would greatly aid in organizing better and more effective events. Therefore, the purpose of this study was to optimize volunteer behavior in sports events.

    Methods

    This descriptive-analytical study was conducted in the field and operated with a specific purpose. The statistical population consisted of experts in the field of volunteering, including experienced managers working with volunteers and university professors. The sampling method employed was purposive. During the study, 94 criteria were identified for optimizing volunteer behavior in sports events through the examination of valid certificates and documents in the field of volunteering. Among these criteria, 16 were found to be effective in optimizing volunteer behavior. Eventually, through the Delphi Method with two repetitions, 9 fundamental criteria were identified. The criteria were then determined using the Best-Worst Method.

    Results

    Based on the identified criteria, a model for optimizing volunteer behavior was developed, taking into consideration time and budget as limiting factors for criteria selection. Subsequently, five scenarios were generated to account for different budget and time situations, and the model was solved using GAMS software to obtain the results.

    Conclusion

    Sports event managers can contribute to optimizing volunteer behavior and enhancing the overall efficiency and effectiveness of the event by considering the scenarios presented in this research.

    Keywords: Budget, Mathematical model, Scenario writing, time, Volunteering
  • Narges Bayat, Hamdi Ghasemi *, Nazanin Rasekh Pages 127-143
    Introduction

    The aim of the current research is to investigate the development of research literacy of physical education teachers of the Ministry of Education using future studies.

    Methods

    The type of research is applied and analytical-exploratory in nature. The statistical population included selected professor’s familiar with research literacy, elite physical education teachers with doctoral education, and physical education managers (24 people). Purposive sampling method was used to select research samples. Sampling continued until theoretical saturation was reached and finally 24 people were selected as a sample. Then, 15 people from the statistical population of the previous section declared their readiness to perform cross effects analysis. To analyze the data, the combined methods of expert panel and cross- Mikomak effects were used.

    Results

    The findings showed that, respectively, training on the use of research literacy in teaching physical education, using appropriate motivational methods such as increasing salaries and benefits, improving the rating level, presenting plaques and letters of appreciation, setting up workshops educational activities for the purpose of developing research literacy and formulating a short-term, long-term and strategic plan for the purpose of developing the research literacy of physical education teachers is one of the most important drivers of the development of research literacy of physical education teachers of the Ministry of Education;

    Conclusion

    Therefore, it can be concluded that the physical education teachers of the Ministry of Education have a better management of the teaching and learning process by using research literacy.

    Keywords: Training Motivation, Salary, Benefits, Teaching Physical Education
  • Farid Ganji *, Sardar Mohamadi, Geoff Dickson Pages 144-163
    Introduction

    Customer delight is defined as an emotional response to the element of surprise as well as a high level of positive expectations. The purpose of this study was to identify the happiness indicators of customers of sports products.

    Methods

    The research method was qualitatively thematic analysis with applied purpose and exploratory nature. The participants of the research were people who had a history and lived experience of using sports goods and services for at least five years, who were selected as participants using a targeted and accessible sampling method. Sampling was performed until the researcher reached theoretical saturation, which means that the researcher did not obtain new data and code after interview 19, and thus the sampling process was stopped (n = 17 + 2). The data collection method was semi-structured interview. 

    Results

    In order to analyze the data, the inductive coding method was used to reach the final themes and to draw the network of themes NViVO 10 quality data analysis software was used. Analysis of findings was done in four dimensions as; Customer dimension (with two themes of expertise and product uniqueness); Service dimension (the main theme of differentiation in service delivery); Environment dimension (friendly and supportive atmosphere and professional interactions) and the Staff dimension (specialized knowledge and awareness and customer spirits).

    Conclusion

    The results of this research can enable companies and markets to offer sports products to identify the effective factors in creating customer happiness, which is a kind of deep emotional state and causes customer loyalty, and in today's competitive market, its loyal customers.

    Keywords: Customer Delight, Sports Products, environment, Employees, Thematic analysis
  • Mohammad Javadipour *, Somayeh Rahbari, Saeed Jafari, Mandana Rasoli Pages 164-184
    Introduction

    The purpose of this study was to develop a strategic plan of the Basketball Federation of the Islamic Republic of Iran.

    Methods

    The present study was applied in terms of purpose and in terms of nature, analytical and exploratory, which has been done by using a combination of qualitative and quantitative methods. In the qualitative part the statistical community included Basketball Federation board members, including the chairman, vice chairman and secretary of the Federation, the number of heads of committees of the Federation, a number of heads of provincial boards, representatives of coaches, referees, athletes and pioneers of basketball. The sampling method was purposive and the sample size was 35 people. Statistical community in the quantitative part included experts, specialists, and professors of sports management (N = 64). Total population sampling was used.

    Results

    After holding meetings with members of the Strategic Council of the Federation in order to identify the current position of the Basketball Federation and identify internal strengths and weaknesses and opportunities and threats surrounding, a questionnaire of internal and external factors was prepared and provided to the statistical community. The federation vision statement and the mission statement were determined in the strategic council under the guidance of the research team. The results showed that this federation has 21 strengths and 23 weaknesses and faces 12 opportunities and 8 threats. Based on SWOT analysis, a total of 20 strategies including 4 SO strategies, 5 ST strategies, 6 WO strategies and 5 WT strategies were developed for the Basketball Federation of the Islamic Republic of Iran. According to SWOT analysis, the results obtained from the algebraic sum of internal and external factor evaluation matrices showed that the Iranian Basketball Federation is strategically in the ST position.

    Conclusion

    Therefore, it is suggested that the basketball federation, while providing conditions for analyzing and re-reading the findings and results of this research, provide the bases for implementing its strategic actions as soon as possible by creating a research and strategic leadership unit in the federation structure.

    Keywords: Basketball Federation, Strategic Planning, Strategy, strategic position
  • Ayoub Sang Sefidi, Keivan Shabani Moghdam *, Esmail Sharifian Pages 185-201
    Introduction

    Unethical behavior in the sports industry is increasing rapidly, as a result, the purpose of this research was to design a model of ethical decision-making of football players.

    Methods

    the present research is from the perspective of paradigm, interpretation; from the point of view of method, quality and from the point of view of strategy, the data theory was Glazer's approach and in it interviews are used to collect information. The statistical population of this study was made up of men's and women's top league football players. For sampling purposeful sampling method was used and sampling continued until the theoretical saturation limit was reached, therefore 15 interviews were conducted. In order to check the quality and accreditation of the research results, Lincoln and Gaba (1985) evaluation criteria were used, including the criteria of validity, transferability, reliability and verifiability. And in order to analyze the data, three overlapping processes of open coding, axial coding and theoretical coding were used.

    Results

    The findings of the research showed that ethical decision-making among football players is a seven-step process that begins with ethical understanding and ends with decision-making consequences. It was also found that individual factors, situational conditions, and cultural environmental factors are effective on decision-making, and finally, the relationship between the decision and its outcome is moderated by the application of appropriate strategies.

    Conclusion

    Based on this, it is suggested to the officials and managers of league organizations, football federations, and sports clubs and related cultural institutions that synergy and networking of education, promotion of ethics, punishment and institutionalization as strategies to promote ethical decision-making in their agenda.

    Keywords: Ethical Decision-Making, unethical decision-making, Professionalization, Foundation data theory, football sport
  • Najaf Aghaei *, Farshid Keshavarz, Mohammadreza Boroumand Pages 202-217
    Introduction

    The purpose of the current research was to identify the value proposition factors of the customers of entertainment and sports complexes in Tehran.

    Methods

    The research method is qualitative (data-based theory). The statistical population of the present study included coaches, personnel and customers of entertainment and sports complexes in Tehran, as well as academic experts. The sampling method was purposeful and snowball technique. The research tool was an interview that was conducted with 59 people. The validity of the research tool (interview) was examined and confirmed by the interviewees and then the expert professors, and the intra-subject agreement method was used to measure the reliability, and according to this method, the reliability value was equal to 0.87.

    Results

    In order to analyze the data, the data-based theory method was used. The findings of this research showed that the factors of the value offered to the customers of entertainment and sports complexes in Tehran were categorized in the form of 5 main categories. The categories include: functional value proposition, situational value proposition, emotional value proposition, social value proposition, cognitive value proposition. These 5 items include 25 concepts and 121 agents or open codes.

    Conclusion

    Based on the findings of this research, we conclude that for the development of entertainment and sports complexes in Tehran, it should be focused on the categories extracted from this research, which can be used to meet the needs of customers through the identification of proposed values. took basic steps.

    Keywords: Business, Elderly Sport, value proposition
  • Ehsan Asadollahi, Ahmad Nazari Torshizi, Reza Heydari * Pages 218-236
    Introduction

    Productivity is one of the main concerns of leaders and managers in organizations. The purpose of this research was to test the implementation model of professional ethics and organizational efficiency of sports federations with the mediating role of organizational health and sustainable sports relations with society.

    Methods

    This research was applied in terms of purpose and descriptive-correlation in terms of data analysis method. The statistical population included officials, employees, referees and coaches of 14 selected Olympic federations of the country with a total number of 266 people. A stratified random sampling method was used to select the investigated sample, and finally 190 Questionnaire without problems were returned and the analysis was performed on them. The data collection tool included a professional ethics questionnaire, a Standard Organizational Productivity Questionnaire by Karimi Shahabi et al. (2016), Standard Organizational Health Questionnaire by Hoy et al. (2003), and a researcher-made questionnaire for sustainable sports communication with society. In order to analyze the data, descriptive statistics and inferential statistics were used in SPSS software, as well as structural equation modeling in Smart PLS software.

    Results

    The findings showed that the model of implementing professional ethics and organizational productivity of sports federations has a favorable fit with the mediating role of organizational health and sustainable sports relations with society. 

    Conclusion

    It can be concluded that sports federations can move towards their goals with greater strength by observing professional ethics, organizational health and improving relations with society.

    Keywords: Human resource management, Organizational behavior, Professional Ethics, organizational atmosphere, productivity
  • Hiwa Bahramfard *, Ghodratollah Bagheri Ragheb, Asadollah Kordnaeij Pages 237-257
    Introduction

    As the competition in sports businesses becomes more complex, time and information have become important in decision making. Therefore, intuition can be the best option for entrepreneurs. Therefore, this research seeks to find the role of inspiration in deciding to exploit entrepreneurial opportunities.

    Methods

    This research is in terms of mixed method, in terms of developmental-applicative goal, and in terms of strategy, it is meta-analysis in the review section and Delphi and thematic analysis in the qualitative section.

    Results

    In the first step, 42 indicators were identified from the 26 articles, in the second step, 29 indicators were extracted by theme analysis and 23 indicators were confirmed by the Delphi method. and in the third step, 40 themes from the lived experience of 6 sports entrepreneur leaders were identified by the research narrative method, the reliability of coding was confirmed by the Holstein reliability coefficient method, and finally, after the combination and integration of the triple steps, 63 indicators were identified, which fit and validity 61 indicators in the form of 10 dimensions were confirmed using t-test and the four criteria of adaptation, comprehensibility, generalization and control.

    Conclusion

    According to the findings, entrepreneurial inspiration by creating eight roles of intelligence capabilities, improving decision-making, entrepreneurial intention, improving entrepreneurial attitude, facilitating business, strengthening the spirit and personality of the entrepreneur, recognizing the opportunity and the effectiveness of the opportunity in the decision to take advantage of entrepreneurial opportunities, and by focusing on the dimensions of uncertainty and decision-making Rationality plays a negative role in the decision to take advantage of entrepreneurial opportunities.

    Keywords: Entrepreneurship in sports, Entrepreneurial inspiration, Opportunity Exploitation, intuition, Sports business
  • Afsaneh Valinezhad Khandan, Houriyeh Dehghanpouri *, Hassan Bahrololoum Pages 258-279
    Introduction

    Drawn public attention to the negative impacts on environmentally sensitive areas. Therefore, the purpose of this study was to investigate the effect of the quality of tourism perception on the environmentally responsible behavior of sports tourists with the mediating role of attachment to the place.

    Methods

    This research is descriptive and correlational. The statistical population consisted of all sports tourists in the Alangdareh Forest Park of Gorgan in 2021. The data collection tools were the standard questionnaires of understanding the quality of tourism by Yin et al. (2021), environmentally responsible behavior by Yin et al. (2021) and place attachment by Ramkissoon et al. (2013). The validity and reliability of the questionnaires were confirmed. Structural equation modeling including confirmatory factor analysis and path analysis were used to analyze the data. The software used for data analysis were AMOS23 and SPSS23.

    Results

    The results showed that the quality of tourism perception has a significant effect on the environmentally responsible behavior of sports tourists; the quality of tourism perception has a significant effect on attachment to the place of sports tourists; Attachment to the place has a significant effect on the environmentally responsible behavior of sports tourists and attachment to the place mediates the effect of understanding the quality of tourism on the environmentally responsible behavior of sports tourists.

    Conclusion

    One of the important messages of the current research is that attachment to a place is a significant mediator between understanding the quality of tourism and responsible environmental behavior. The results of the current research emphasize active interaction with sports tourists, good management, supporting biodiversity and encouraging responsible and sustainable consumption in order to strengthen tourists' attachment to the place and environmentally responsible behaviors.

    Keywords: emotional attachment, Forest, Service quality, Sustainable Development, Sports Tourism
  • Shirin Zardoshtian *, Maryam Yari Darabkhani Pages 280-297
    Introduction

    Nowadays, electronic tourism is considered one of the basic components in the development of this industry due to synchronizing tourism with information technology, therefore, the present research explains the pattern of electronic sports tourism in Kermanshah province based on Grounded theory.

    Methods

    The research method was qualitative (grounded theory). The data collection tool was through in-depth and semi-structured interviews. After conducting 11 interviews with experts in the field of e-tourism and sports using the purposive sampling technique, the codes reached theoretical saturation. Data were analyzed simultaneously using the Systematic approach.

    Results

    In total, 88 open codes were obtained from the interviews that were conducted with the samples under investigation, in the form of 19 axial codes and 5 selective codes of causal factors (being attractive to tourists, being more comfortable, psychological outcomes and tourism attractions of the province), contextual (emphasizing friends and family, other people's experiences and website capabilities), interventionist (security weaknesses, management and government weaknesses, and individual characteristics), strategies (advertising strategies, infrastructure development) , providing discounts, management strategies and development of e-sports tourism) and consequences (Increasing tourist communication, economic development, cost reduction and travel convenience) were categorized.

    Conclusion

    Adequate advertising, development of infrastructures, offering discounts, and improving management and development electronic sports tourism lead to increasing tourist communication, economic development, reducing costs and making travel more accessible.

    Keywords: e-tourism, Grounded Theoty, Kermanshah, Sports Tourism, Pattern
  • Shakiba Seddighi, Hadi Bagheri * Pages 298-316
    Introduction

    While traditional shopping continues, electronic shopping is growing rapidly. Therefore, there is a need to better understand the behavior of e-customers. This study aimed to investigate the effect of sales promotion on the repurchase intention in electronic sports customers with the mediation of impulsive buying and post-purchase regret.

    Methods

    This study was correlative research. The study population was electronic sports stores’ customers that 270 customers were selected by available sampling. The research instruments were the standard questionnaires of sales promotion Gbadamosi (2009), the repurchase intention Rajatragra (2011), the impulsive purchase of Fau and Wu (2008), and the post-purchase regret of Bui et al. (2011). The data were analyzed by structural equitions modeling.

    Results

    Sales promotion has a positive and significant effect on the e-customers repurchase intention and impulsive shopping, and a negative and significant effect on post-purchase regret; impulsive shopping also has a positive and significant effect on e-customers repurchase intention, but the effect of post-purchase regret on repurchase intention is negative and significant. Also, sales promotion hasn’t a significant effect on the repurchase intention through post-purchase regret as mediator, but impulsive buying have a significant mediating role.

    Conclusion

    According to this, the electronic sports stores can use sales promotion along with strategies such as internet consultation, discussion forums, downloadable content about the features and use of products or exciting clips to influence the purchase behavior of e-customers without feeling regret.

    Keywords: purchase decision, purchase regret, Sports rRetailer, online purchase behavior, electronic sale
  • Mohammad Zare *, Farzad Nobakht, Mehrdad Moharramzadeh, Abbas Naghizadeh-Baghi Pages 317-331
    Introduction

    Managing partner relations in the football federation includes establishing and maintaining a positive relationship with stakeholders. Also, the football federation should have a more effective relationship with its leading partners to develop the organizational brand, increase trust and cooperation with stakeholders, reduce conflicts, and finally develop football. In this regard, the present study aimed to express the consequences of using partner relationship management in the football federation.

    Methods

    The current research is practical in terms of its purpose and was conducted using a qualitative method using a descriptive phenomenological approach. The participants in the study included 23 experts related to the subject. The sampling method was purposeful and snowball. The data collection tool was a semi-structured interview, and the coding steps were done in MaxQda version 20 software. Validity, transferability, trustworthiness and verifiability criteria were used to determine validity and reliability.

    Results

     The consequences of using partner relationship management in the football federation, including 87 sub-themes in the form of 8 main themes of monitoring and evaluation development, communication development, financial development, development of goods and services, development of common goals, development of stakeholder information, development of organizational performance and brand development is the beneficiary.

    Conclusion

    By establishing effective relationships with the main partners, the football federation can help develop the brand and increase trust and cooperation with the stakeholders, and as a result, the football federation can progress at the international level.

    Keywords: Beneficiaries, Financial Development, Football Federation, Organizational Brand, Partner Relationship Management
  • Hamidreza Ghezelsefloo *, Ali Choori Pages 332-352
    Introduction

    The purpose of research was Compilation of a comprehensive model of tourism nostalgia for tourism in Golestan province based on Turkmen International Horse Festival and and international Sofian,s traditional hours festival.

    Methods

    The research was exploratory mixed method. In qualitative phase, with snowball sampling, 20 research-related experts and in a quantitative phase, 350 active sports tourists, experts from travel agencies, marketers, owners, coaches, media representatives and operational managers of spring course organizers and Sofian,s traditional hours festival in the research were selected. The research instrument was a researcher-made questionnaire including two dimensions of human potential and natural potential in the form of 8 subscales. After confirmation of good fit index of the model (Fornell and Larker triple indices), data were analyzed using Smart PLS and SPSS Software.

    Results

    Factor analysis of data showed that in the dimension of human potentials, two factors of infrastructure and socio-cultural component and in the dimension of natural-sports potentials, the factor of environmental attractions and the factor of environmental management have a high impact on horse tourism development.

    Conclusion

    Managers and institutions in charge of horse tourism in Golestan province can develop services provided in horse riding complexes, such as creating equestrian experience for tourists, Also, with consider to the cultural commonalities of local residents with domestic and foreign tourists and the construction of amusement parks and paying attention to the indicators of green tourism and environmentally friendly tourism make Golestan province the center of horse tourism in the country.

    Keywords: Event Tourism, heritage tourism, Ecotourism, Horse riding complexes
  • Mohsen Sadeghi *, Seyed Mohammad Kashef, Mohsen Behnam Pages 353-371
    Introduction

    The use of desirable international human resources can play a major role in the success of a country's sports. Therefore, the purpose of this study was to model the factors affecting the use of international human resources in Iranian sports.

    Methods

    This research was interpretative, fundamental, quantitative, and survey-based. The statistical population included representatives of the Islamic Council, senior public and private sports managers of the country, presidents of sports federations and clubs, senior managers of Spanish sports clubs, and international elite athletes. Based on GPower software, 180 people were selected using specific criteria. The data collection tool was a researcher-made questionnaire, whose validity and reliability were confirmed in this study. The collected data were described in SPSS23 and analyzed in SmartPLS3.1.1 using a structural equation modeling test.

    Results

    The results showed that the research model had a suitable fit, and specialized factors (p=0.027; t=2.211), interactive factors (p=0.006; t=2.762), financial factors (p=0.006; t=2.045), health promotion (p=0.009; t=2.165), cultural factors (p=0.001; t=7.276), geographical factors (p=0.1; t=15.208), and knowledge (p=0.001; t=10.078) had a positive and significant impact on the use of international human resources in Iranian sports. On the other hand, management issues (p=0.004; t=2.878), economic problems (p=0.003; t=2.739), and belief-cultural issues (p=0.034; t=2.128) had a negative and significant impact.

    Conclusion

    To effectively use international human resources in Iranian sports, it is necessary to pay attention to the specialized and interactive needs, improve the health of the existing platfo rms, exploit cultural and geographical potentials, and address managerial, economic, and belief-cultural issues.

    Keywords: Human Resource Retaining, International Human Resources, iranian sports, Use of Human Resources