فهرست مطالب

نشریه مهندسی سازه و ساخت
سال هفتم شماره 2 (پیاپی 32، تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/05/07
  • تعداد عناوین: 15
|
  • سمانه کاظمی پوران بدر، فرهاد دانشجو*، علی معصومی حقیقی، محسنعلی شایانفر صفحات 5-23
    مصرف در حال افزایش انرژی در جهان، باعث نگرانی هایی در مورد تامین انرژی در آینده می شود. علاوه بر این کاهش مصرف انرژی باعث کاهش انتشار گازهای گلخانه ای نظیر CO2 خواهد شد. با توجه به اینکه ساختمان های مسکونی سهم قابل توجهی در مصرف انرژی دارند؛ بنابراین کاهش مصرف انرژی در این ساختمان ها به کمک سیستم مدیریت ساختمان (BMS) و عایق سازی دیوارهای پیرامونی آن ها می تواند تاثیر زیادی بر کاهش مصرف انرژی داشته باشد .به منظور ارزیابی میزان تاثیر این عوامل بر کاهش مصرف انرژی ساختمان های مسکونی استفاده از فرآیند مدل سازی اطلاعات ساختمان (BIM) به کمک نرم افزارهایی که تحت فرآیند BIM هستند ، روشی است که در پژوهش حاضر اتخاذشده است. با استفاده از فرآیند مدل سازی اطلاعات ساختمان بعد از مدل سازی ویژگی های مورد نظر ساختمان، آنالیز حرارتی ساختمان انجام شده است و با تغییر پارامترهای مورد نظر تاثیر هر یک بر میزان مصرف انرژی بررسی شده است .از مهم ترین اهداف این پژوهش بررسی تاثیر استفاده از عایق های حرارتی و سیستم مدیریت ساختمان در کاهش مصرف انرژی، مقایسه ی انواع عایق های حرارتی از نظر نوع و ضخامت ، مقایسه ی عایق سازی و سیستم مدیریت ساختمان از نظر کاهش مصرف انرژی و یافتن بهینه ترین حالت ازنظر مصرف انرژی بین مدل های مختلف ساختمان که دارای شرایط متفاوت هستند ، می باشد. مقایسه در این مطالعه بین مدل های مختلف ساختمان و مدل پایه ی نزدیک به واقعیت انجام شده است و درنهایت با انجام مطالعات بیان شده مدل دارای سیستم BMS با 34.61 درصد کاهش مصرف انرژی نسبت به مدل پایه ،بیش ترین تاثیر در کاهش مصرف انرژی را در پی داشته است .
    کلیدواژگان: مصرف انرژی، مدل سازی، عایق سازی، سیستم مدیریت ساختمان، مدل سازی اطلاعات ساختمان
  • محمد علیخانی دهقی، غلامرضا قدرتی امیری*، علی زارع حسین زاده، سید علی سید رزاقی صفحات 24-45
    در این مطالعه به بررسی روش های شناسایی آسیب در پل های کابلی پرداخته شده است. پل های کابلی سازه هایی انعطاف پذیرهستند که در عین حال، از لحاظ لرزه ای نیز بسیار حساس می باشند. به علت رفتار ارتعاشی پیچیده ی حاکم بر پل های کابلی، همواره استفاده از روش های شناسایی آسیب بر پایه ی اطلاعات ارتعاشی در پل های کابلی با چالش هایی جدی روبرو بوده است. در این مطالعه، به مدل سازی، آنالیز و تشخیص آسیب در یک نمونه از پل های کابلی (پل کابلی بیل امرسون در ایالت میسوری) پرداخته شده است. در ابتدا، یک مدل اجزای محدود دقیق و صحیح برای شبیه سازی و مطالعه ی حالات مختلف آسیب در پل، ارایه شده است. سپس، مساله ی شناسایی آسیب مورد مطالعه قرار گرفته است. روند کلی کار به این صورت است که از چهار شاخص شناسایی آسیب براساس اطلاعات مودال (مود شکل ها و فرکانس های طبیعی) استفاده و در هر مورد، نتیجه های شناسایی آسیب توسط شاخص های مربوط ارایه شده اند. این روش ها شامل شاخص هم بستگی اطمینان مودال بهبود یافته، شاخص خرابی، انحنای مودال، شاخص انعطاف پذیری مودال می باشند. تعدادی از این روش ها برای شناسایی آسیب در سازه ها و پل ها در گذشته به کار برده شده اند. در این مقاله، به بررسی مقایسه ای این روش ها تحت الگو های مختلف آسیب و همچنین بررسی قوت روش ها تحت چالش هایی نظیر وجود نوفه های تصادفی در داده های ورودی، اطلاعات مودال ناقص و توانایی شناسایی آسیب ها با شدت کم در پل های کابلی پرداخته شده است و در ادامه، کارایی روش ها مورد ارزیابی قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: شناسایی آسیب در سازه ها، اطلاعات مودال، پل کابلی، مدل اجزا محدود، شاخص انحنای مودال، شاخص انعطاف پذیری مودال
  • بهرام رضایی بنا* صفحات 46-59

    زلزله های حوزه نزدیک دارای دو اثر مهم هستند، جهت پذیری پیش رونده و تغییرمکان ماندگار که در آن جهت پذیری پیش رونده به جهت وقوع زلزله بستگی دارد و تغییر مکان ماندگار یا حرکت پرتابی بخاطر تغییر مکانهای ماندگار زمین در اثر تغییر شکلهای تکتونیکی و همراه شدن آن با مکانیزم پارگی به وجود می آید که با پالس سرعت با دامنه زیاد و یک گام یکنواخت در تاریخچه زمانی تغییر مکان همراه است. با توجه به اینکه مطالعات چندانی درباره اثرات تغییرمکان ماندگار روی سازه ها بر خلاف جهت پذیری پیش رونده انجام نشده است و همچنین در بیشتر مرکز اطلاعات رکوردها، تمامی زلزله ها با استفاده از روش های فیلتر کردن، فیلتر می شوند و اثر تغییر مکان ماندگار در آنها حذف می شود بنابراین در این تحقیق چهار نوع سازه 4، 8، 12و 16 طبقه انتخاب و برمبنای آیین نامه لرزه ای آمریکا (ASCE-10) و با رعایت کلیه معیارها و ضوابط در مورد قابهای خمشی ویژه در آیین نامه فولاد آمریکا (AISC341-10) طراحی می شوند.16 رکورد از رکوردهایی که دارای اثر تغییر مکان ماندگار هستند انتخاب و به سازه ها اعمال می گردند. همچنین برای اینکه اثرحذف تغییر مکان ماندگار و فیلترکردن روی پاسخ سازه ها مشخص شود همان 16 رکورد بصورت فیلتر شده به سازه ها اعمال و با حالت بدون فیلتر مقایسه می گردد. نتایج نشان داد که تغییر مکان ماندگار تاثیر چندانی در پاسخ سازه ها ندارد و می توان از رکوردهای فیلتر شده استفاده کرد.

    کلیدواژگان: تغییر مکان ماندگار، جهت پذیری پیش رونده، زلزله نزدیک گسل، قاب خمشی ویژه فولادی، تغییرمکان
  • محمدجواد طاهری امیری، فرشیدرضا حقیقی*، احسان الله اشتهاردیان، میلاد همتیان، مائده جواهری بارفروشی صفحات 60-74

    امروزه دیدگاه های سنتی به تنهایی قادر به پاسخگویی نیازهای مدیریت پروژه های عمرانی نیست. بنابراین استفاده از رویکردهای نوین مدیریتی می تواند تا حد زیادی راهگشا باشد. اولین گام برای رسیدن به این هدف شناخت انواع پروژه ها از نظر نوع خطی یا شبکه ای بودن، تفاوت مدیریت یک پروژه با مدیریت چند پروژه و روش های مدیریت و اجرای پروژه است. در این تحقیق از روش مدیریت زنجیره بحرانی به جای روش مسیر بحرانی برای ارایه برنامه زمانی عملی تر به کار گرفته شده است. برای غلبه بر عدم قطعیت، روش ارایه شده از اعداد فازی بر حسب زمان قطعی انجام فعالیت و دانش کارشناسان، برای مدل کردن عدم قطعیت در مدت زمان فعالیت ها استفاده می کند. روش ارایه شده، به جای جایگزین کردن برنامه زمان بندی قطعی اولیه توسط برنامه زمانی مبتنی بر مجموعه فازی، باز هم برنامه زمانی قطعی را نگه می دارد و به سادگی بافر پروژه را برای مقابله با عدم قطعیت می افزاید. اندازه بافر پروژه با استفاده از محاسبات روی اعداد فازی تعیین می شود. همچنین به منظور غلبه بر ریسک در مطالعه موردی این پژوهش، یک ضریب ریسک متوسط را برای پاسخگویی به ریسک ها برای بافر پروژه در نظر می گیرد. به هر حال تغییر ضریب ریسک در حالت های مختلف ریسک بالا، متوسط و پایین تاثیر کمی روی اندازه بافر خواهد گذاشت. همچنین در این تحقیق به منظور ارزیابی مدل ارایه شده در این تحقیق، چند پروژه خطی-تکراری راهسازی به طور همزمان مورد بررسی قرار گرفته و برنامه ریزی شده است.

    کلیدواژگان: مدیریت زنجیره بحرانی، زمان فازی، زمان بندی چند پروژه ای، اندازه بافر، عدم قطعیت، ریسک
  • محمدجواد طاهری امیری، فرشیدرضا حقیقی*، میلاد همتیان، مائده جواهری بارفروشی صفحات 75-94

    پل ها با هر شکل سازه ای که طراحی شوند و با هر نوع مصالحی که ساخته شوند، دیر یا زود آثار فرسودگی در آنها ظاهر می شود، لیکن در نوع و میزان این فرسودگی ها و روند گسترش آنها عوامل متعددی مانند شرایط جوی، وقوع سیل یا زلزله، افزایش بار بیش از میزان طراحی، کیفیت طراحی و اجرا و نوع مصالح تاثیرگذار می باشند که تمامی این عوامل چنانچه مورد توجه و رسیدگی قرار نگیرند، منجر به کاهش عمر مفید سازه خواهند شد. بنابراین رسیدگی به پل ها و تعمیر و نگهداری به موقع آنها، موجب افزایش عمر مفید پل ها می گردد. در این پژوهش به ارزیابی پل های بین شهری استان مازندران از نظر نیاز به تعمیر و نگهداری پرداخته شده است. به منظور انجام این تحقیق، ابتدا به انجام بازدیدهای میدانی از پل های دارای اهمیت بالای استان مازندران (بیش از 100 پل در این تحقیق مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است) پرداخته شده و وضعیت خرابی و نقص های هر یک از این پل ها و همچنین وضعیت این پل ها در برابر عواملی همچون بار ترافیکی و بستر رودخانه مورد بررسی قرار گرفته است. پس از انجام بازدیدهای میدانی و جمع آوری نتایج مورد نیاز، به بررسی در مورد اولویت بندی هر یک از پل ها در استان مازندران از نظر نیاز به تعمیر و نگهداری پرداخته شده است. همچنین به منظور مشخص شدن میزان هزینه های لازم به منظور تعمیر و نگهداری پل ها از کارشناسان متخصص در این زمینه بهره گرفته شد و هر پل به صورت مجزا مورد ارزیابی قرار گرفته و در نهایت میزان هزینه ترمیمی لازم برای هر پل مشخص گردید.

    کلیدواژگان: پل، ریسک، تعمیر و نگهداری، خرابی، هزینه تعمیر و نگهداری
  • حامد تجملیان*، شیم افروغ، مهدی یزدیان صفحات 95-114

    در مطالعه پیش رو شکنندگی لرزه‎ای و احتمال خرابی سازه‎های فولادی قرار گرفته بر روی انواع جداگرهای آونگی اصطکاکی مورد بررسی قرار گرفته است. این جداگرها عبارتند از جداگر آونگی اصطکاکی تکی، آونگی اصطکاکی دوگانه و آونگی اصطکاکی سه‎گانه. جهت مقایسه رفتار این جداگرها، زمان تناوب موثر به عنوان یکی از مهمترین خصوصیات جداگر انتخاب شده و جداگرها طوری طراحی شده‎اند که زمان تناوب مساوی با هم داشته باشند. سپس با در نظر گرفتن عدم قطعیت‎های موجود در یک سازه جداسازی شده نظیر عدم قطعیت رکورد زلزله، مدلسازی، طراحی و خصوصیات مصالح در چارچوبی احتمالاتی به بررسی مقایسه‎ی شکنندگی لرزه‎ای انواع جداگرهای پاندولی اصطکاکی پرداخته شده است. زمان تناوب موثر جداسازی بین 3 تا 5 ثانیه متغیر در نظر گرفته شده و همچنین دو نوع روسازه فولادی دارای قاب خمشی فولادی ویژه به تعداد طبقات 3 و 6 طبقه بر روی این جداگرها قرار گرفته ‎اند. این دو سازه نمایانگر سازه‎های کوتاه مرتبه و میان مرتبه جداسازی شده مطابق با دستورالعمل HAZUS می‎باشند. در ادامه تحلیل‎های دینامیکی فزاینده غیر خطی بر روی مدل‎ها انجام شده و عملکرد سیستم‎ها در سطوح خرابی مختلف یعنی سطوح خفیف، متوسط، گسترده و فرو ریزش در قالب منحنی شکنندگی برای اجزای سازه‎ای و غیر سازه‎ای مورد بررسی قرار گرفته است. در این مطالعه نشان داده شده که تمامی مدل‎ها بر اساس FEMA P-695 دارای کفایت در طراحی و احتمال فرو ریزشی کمتر از 10 درصد هستند. همچنین عملکرد بهتر و احتمال خرابی کمتر سازه قرار گرفته بر روی جداگر آونگی اصطکاکی سه گانه نسبت به دو نوع دیگر مشهود است. میزان افزایش حاشیه ایمنی فروریزش در جداگر TCFP با افزایش زمان تناوب از 3 به 5 ثانیه تا حدود 70 درصد مشاهده شده است

    کلیدواژگان: جداگرهای پاندول اصطکاکی، شکنندگی لرزه‎ای، سطح خرابی، آنالیز غیر خطی فزاینده، طراحی بر اساس عملکرد
  • مسعود ذبیحی سامانی*، محمد قانونی بقا صفحات 115-129

    با افزایش جمعیت جهانی، تخریب و بازسازی سازه های قدیمی قبل از بررسی میزان خرابی موجود، به هیچ عنوان مقرون به صرفه نمی-باشد. در چندسال اخیر روش های تشخیص خرابی مبتنی بر نوسان معرفی شدند. از میان روش های مبتنی بر نوسان روش های حوزه ی مودال به دلیل سادگی در عملکرد مورد توجه عمده ی محققین بوده است. از جمله ی جدیدترین این روش ها، روش انحنای شکل مودی می باشد که توانایی ذاتی این روش در شناسایی و مکان یابی آسیب بر همگان آشکار می باشد. در این پژوهش، روش جدید تشخیص خرابی بر مبنای اجزا محدود با در نظر گرفتن انحنای شکل مودی و اثرات نوفه حاصل از برداشت اطلاعات، توسعه داده شده است. دقت روش شناسایی خرابی پیشنهادی با نتایج آزمایشگاهی و عددی تحقیقات اخیر به مورد تایید گرفته است. در روش پیشنهادی، به منظور کاهش زمان تحلیل و حفظ حداقل دقت مورد نیاز، آنالیز حساسیت تعداد المان های مورد استفاده در اجزا محدود برای شناسایی دقت آسیب صورت گرفته است. درصد نوفه در هنگام برداشت اطلاعات باعث به وجود امدن خطای زیادی در امر شناسایی آسیب در روش های سنتی می گردد. به همین در این تحقیق، روش شاخص آسیب به منظور افزایش دقت به صورت توام با روش انحنای شکل مودی به کار گرفته شده است. نتایج مدلسازی تطابق بسیار خوبی با نتایج آزمایشگاهی داشته و نشان از دقت بالای روش مورد نظر در شناسایی آسیب های دارد. روش تشخیص خرابی پیشنهادی در سناریوهای مختلف آسیب با شدت پایین و درصد نوفه بالا در اطلاعات ورودی مورد بررسی قرار گرفت، که در روش های دیگر تشخیص خرابی توانایی شناسایی آسیب با دقت بالایی را ندارد. نتایج حاکی از آن است که روش تشخیص خرابی پیشنهادی با شناسایی آسیب در مودهای بالاتر توانایی شناسایی خرابی های جزیی با درصد نوفه بالا را دارد.

    کلیدواژگان: پایش سلامتی سازه ها، مکان یابی آسیب، انحنای شکل مودی، شاخص آسیب، نوفه
  • فرهود کلاته*، امیر قامتلو صفحات 130-150

    در مقاله حاضر تاثیر رسوبات انباشته شده در مخزن بر پاسخ دینامیکی غیرخطی سد بتنی وزنی تحت زمین زلزله های حوزه نزدیک و حوزه دور از گسل با استفاده مدل عددی مورد مطالعه قرار گرفته است. تاثیر رسوبات در مخزن به عنوان یکی از عوامل موثر بر پایداری سدهای بتنی وزنی همواره مطرح می باشد، لذا تلاش گردیده است تاثیرآن با لحاظ دو ارتفاع مختلف رسوب در مخزن مورد مطالعه گیرد. همچنین جهت بررسی دقیق تر موضوع شتاب نگاشت های حوزه نزدیک و دور در سه زلزله متفاوت بر سازه سیستم سد - مخزن - فونداسیون اعمال گردیده است. مدل آسیب پلاستیک بتن (CDP) که شامل رفتار سخت شوندگی و نرم شوندگی کرنشی بتن می باشد در تحلیل دینامیکی غیرخطی بکار رفته است. بعنوان مطالعه موردی تحلیل دینامیکی غیرخطی و آنالیز خرابی لرزه ای سد بتنی وزنی شفارود واقع در استان گلستان تحت زمین لرزه های حوزه دور و نزدیک با همراه لحاظ اثرات رسوبات در مخزن مورد ارزیابی قرار گرفته است. اندیس خرابی کلی بعنوان یکی از پارامترهای پاسخ لرزه ای سازه سد مورد بررسی، ارایه گردیده است. نتایج بدست آمده از تحلیل سد بتنی وزنی تحت تاثیر هر یک از زمین لرزه های حوزه نزدیک و دور به همراه دو ضخامت متفاوت رسوبات در مخزن مورد مقایسه قرار گرفته است. نتایج بدست آمده از تحلیل حاکی از تاثیر قابل ملاحظه رسوبات انباشته شده در مخزن سد در زمین لرزه های حوزه نزدیک بر رفتار دینامیکی سد بتنی وزنی می باشد بطوریکه در این شرایط تخریب بدنه سد افزایش یافته و جابجایی تاج سد کاهش می یاید. ولی در حالت کلی براساس نتایج حاصل نمی توان نظر کلی در خصوص تاثیر رسوبات بر میزان پاسخ سد وسطح آسیب بدنه آن ارایه نمود بسته به هندسهسازه سد و نوع شتاب اعمالی پاسخ هر سدی می تواند متفاوت باشد.

    کلیدواژگان: سد بتنی وزنی، رسوبات مخزن، آنالیز دینامیکی غیرخطی، مدل خرابی پلاستیک بتن، زلزله حوزه نزدیک و دور، سطح آسیب لرزه ای
  • الهام پاکباز، محسن گرامی*، مهرسا میرزاحسینی صفحات 151-162
    درقاب های مهاربندی شورون به علت کمانش مهاربند در یک طبقه نیروی نامتعادل کننده عمود در وسط تیر وارد و موجب خرابی آن طبقه و در انتها موجب خرابی سازه می شود. در طبقه های پایین تر به سبب کمانش عضو فشاری یک نیروی قایم نامتعادل به محل برخورد مهاربندها در تیر بالایی واردشده که منجر به تغییرمکان زیادی در میانه تیر می شود. نتیجه این موضوع تیرهای بسیار قوی و ناموزون با سایر اعضای سازه است. برای مقابله با این وضعیت از عضوهای قایم زیپر استفاده می شود. در سیستم زیپر، زمانی که مکانیزم زیپر در قاب تشکیل شده، ظرفیت جانبی قاب کم شده و ناپایدار می شود؛ که می توان با به کار بردن سیستم زیپر معلق این ضعف را برطرف نمود. در این پژوهش برای مقایسه قاب مهاربند شورون و قاب مهاربند زیپر از سازه های 4، 7، 10، 15 و 20 طبقه تحت 7 رکورد در نرم افزار OpenSees مورد تحلیل دینامیکی تاریخچه زمانی قرارگرفته و پارامتر بیشینه نیاز زاویه دریفت طبقه و بیشینه نیاز دوران طبقه جهت مقایسه انتخاب شده اند. در انتها نتیجه می شود که میانگین رکوردها در شاخص دریفت در قاب 4 و 7 طبقه حدود %30، در قاب 10 طبقه حدود 10% و در قاب 15 و 20 طبقه کمتر از 5 درصد قاب زیپر نسبت به قاب مهاربند شورون در بام دریفت کمتر شده است. همچنین از نمودارهای زاویه دوران موضعی استنباط می شود قاب مهاربندی زیپر میانگین رکوردها در طبقه بام 30% در قاب 4 طبقه، 27% در قاب 7 طبقه، 8% در قاب 10 طبقه، کمتر از 5% در قاب 15 طبقه و کمتر از 3% در قاب 20 طبقه کاهش یافته است.
    کلیدواژگان: قاب مهاربندی شورون، قاب مهاربندی زیپر، قاب مهاربندی زیپر معلق، زلزله، زاویه دریفت
  • محمد دادک، مجتبی لبیب زاده* صفحات 163-180
    ستون ها یکی از اعضای مهم سازه های ساختمانی بوده که وظیفه ی تحمل و انتقال بار های وارده به سازه را برعهده دارد. رفتار اعضای فشاری بتن مسلح به طور کل بر اساس مقاومت نهایی بتن و شکل پذیری آن می باشد که با محصورشدگی بتن می توان هردو را ارتقا داد. همچنین محققین همواره به فکر یکپارچه کردن آرماتور گذاری ستون های بتن مسلح به منظور ساده تر شدن ساخت و ساز و صرفه جویی در مصارف سازه ای و اقتصادی بوده اند. بر اساس این موارد گفته شده، در مطالعه ی حاضر نوع جدیدی از پیکربندی آرماتور گذاری با استفاده از آرماتورهای مارپیچ مستطیلی به همراه خاموت های به هم پیوسته برای ستون ها ارایه شده است که توسط مدل عددی مورد بررسی قرار گرفته است. جهت مدلسازی و آنالیز نمونه ها از روش اجزای محدود و به کمک نرم افزار آباکوس توسط نمونه صحت سنجی، استفاده شده است. پارامتر های مورد بررسی آرایش های مختلف استفاده از آرماتور مارپیچ مستطیلی، تعداد و گام دورپیچ ها می باشند. ظرفیت باربری و ظرفیت شکل پذیری نمونه های ایده ی جدید با طرح های قبلی استفاده از آرماتورهای مارپیچ دایره ای مقایسه شدند. با توجه به نتایج بدست آمده، استفاده از چنین پیکربندی علاوه بر ساده تر شدن ساخت و ساز، باعث افزایش ظرفیت باربری و شکل پذیری ستون ها شده است.
    کلیدواژگان: ستون بتن مسلح، آرماتور مارپیچ مستطیلی، خاموت به هم پیوسته، ظرفیت باربری، شکل پذیری، روش اجزای محدود
  • فرزان اخلاصی، حمید صابری*، مسعود احمدوند، وحید صابری صفحات 181-201

    بررسی دقیق عملکرد اتصالات در یک سازه فولادی از اهمیت ویژ ه ای برخوردار است و عدم دقت در طراحی و اجرای اتصالات، نه تنها موجب خرابی خود اتصال می شود بلکه اثرات ویران کنندهای نیز بر سایر اعضای سازه خواهد داشت. اتصال با ورق انتهایی از جمله اتصالات مرسوم و پرکاربرد در سازه های فولادی می باشدکه شامل دو نوع اتصال فلنجی تیر به ستون چهارپیچه و هشت پیچه می باشد. اتصال چهارپیچه برای مقادیر کم لنگر و اتصال هشت پیچه برای مقادیر بزرگ لنگر خمشی مورد استفاده قرار می گیرد. در این پژوهش رفتار چرخهای اتصال گیردار تیر به ستون با ورق انتهایی تحت اثر بارگذاری تناوبی مورد ارزیابی قرار گرفته است. در محاسبات سعی شده است همه پارامترهای تاثیرگذار بر رفتار این اتصال بررسی شده و راهکارهایی جهت دست یابی به حداکثر ظرفیت اتصال ارایه شود. از آنجایی که رفتار این اتصال به عوامل متعددی بستگی دارد دو مدل کلی اتصال تیر به ستون مختلف دارای تیرهایی به عمق 30 و 40 سانتیمتر برای انجام تحقیق در نظر گرفته شده است. ضخامت ورق انتهایی، جنس ورق انتهایی، ضخامت بال ستون، مقاومت یا جنس مصالح پیچ، لزوم استفاده از ورق پیوستگی، لچکی و ورق مضاعف از جمله پارامترهایی هستند که در تحلیلها مورد بررسی قرار گرفتند. براساس نتایج این تحقیق، استفاده از ورق انتهایی با ضخامت کم سبب کمانش موضعی ورق می شود. استفاده از ورق های پیوستگی بسیار مهم بوده و سبب جلوگیری از کمانش های موضعی در چشمه اتصال می شود. همچنین در مواقعی که ضخامت جان ستون نازک است استفاده از ورق مضاعف نیز ضروری خواهد بود. همچنین استفاده از لچکی سبب بهبود ظرفیت خمشی مقطع می شود.

    کلیدواژگان: رفتار تناوبی، اتصالات پیچی، صفحه انتهایی، ورق پیوستگی، شکل پذیری
  • فرهود کلاته*، رافق فانی صفحات 202-221
    در دهه های گذشته به دلیل انفجارهای حاصل از بمب گذاری ها و حملات تروریستی و دیگر انفجارهای غیرعمدی روی داده، توجه به بارگذاری انفجار و پاسخ سازه های زیربنایی تحت آن اهمیت ویژه ای پیداکرده است. یکی از مهم ترین سازه های زیربنایی، مخازن هوایی ذخیره مایعات می باشند که نقش مهم و تاثیرگذاری را در نگهداری مایعات در صنایع بر عهده دارند. این مخازن به طور گسترده ای در نگهداری آب در جوامع شهری و تصفیه خانه ها، نگهداری نفت در مجتمع های نفتی و پالایشگاه ها و مواد شیمیایی و خوراکی در صنایع به کاربرده می شوند. در این پژوهش به تاثیر تیغه های میراگر حلقوی، که در ارتفاع معینی از کف مخازن هوایی استوانه ای نصب شده است، بر پاسخ و رفتار دینامیکی مخازن نگه دارنده سیال تحت بار انفجار پرداخته شده است. بدین منظور مخزن فولادی تحت بار انفجار با در نظر گرفتن اندرکنش سازه و سیال و با استفاده از فرمول بندی کوپل اولر- لاگرانژی که مزیت در نظر گرفتن معادلات اساسی مکانیک سازه و مکانیک سیالات را به صورت کوپل دارد، توسط نرم افزار ABAQUS به صورت سه بعدی، مدل سازی گردید. به منظور بررسی دقیق تر موضوع سه نسبت هندسی مختلف برای مخزن هوایی منظور گردیده و سطح آب در مخزن نیز در دو حالت پر و نیمه پر مد نظر قرار گرفت. با توجه به نتایج حاصل شده ملاحظه می شود با قراردادن تیغه میراگرحلقوی شاهد کاهش لنگر واژگونی و اسلاشینگ در هر دو حالت مخزن پر و نیمه پرمی باشیم.
    کلیدواژگان: مخازن هوایی ذخیره سیال، بار انفجاری، تیغه میراگر حلقوی، روش المان محدود، کوپل اولر-لاگرانژی
  • سید فتح الله ساجدی*، میلاد اورک صفحات 222-245

    یکی از مشکلات بتن ریزی که بر مقاومت، دوام و کیفیت ظاهری بتن سخت شده تاثیرگذار است، تراکم بتن می باشد. ارتعاش، عملی است که با صدای زیاد همراه است و نیاز به کارگران آموزش دیده دارد و عدم انجام صحیح آن باعث مشکلات بسیاری می گردد. برای غلبه بر این مشکل، اقدام به توسعه بتن خودتراکم گردید. این بتن با استفاده از ریزدانه بیش تر و لزجت خمیری فراوان، بدون نیاز به ارتعاش و جداشدگی اجزاء آن و آب انداختگی، تمام ابعاد قالب را پر کرده و جریان می یابد. از موضوعات مورد توجه طی سالیان دراز در فن آوری بتن، مقاومت و دوام بوده است. برای داشتن خودتراکمی و همین طور مقاومت و دوام بالا، بتن خودتراکم توانمند ایجاد گردیده است. رسیدن به خودتراکمی، نیازمند استفاده از مقادیر زیاد مواد پودری است که برخی از این مواد فعال قابلیت جایگزینی بخشی از سیمان را داشته و جایگزینی آن ها گامی در راستای توسعه پایدار نیز می باشد. هم چنین با استفاده از مواد پودری، چگالی تراکم مصالح بتن افزایش یافته و منجر به بهبود مقاومت و دوام آن می گردد. از طرف دیگر استفاده از مقادیر زیاد مواد پودری نیاز به آب اختلاط را افزایش داده و احتمال جمع شدگی خمیری را بالا می برد. لذا لازم است تمام موارد برای ارتقاء عملکرد بتن منظور شوند تا بتن توانمند طراحی و ساخته شود. بنابراین، در این پژوهش مروری بر مطالعات پیشین در زمینه ماهیت، خواص مکانیکی و دوام بتن خودتراکم توانمند صورت گرفته و حدود 90 مقاله پراستناد با تمرکز بر اهداف و نتایج به دست آمده، بررسی شده اند. نتایج پژوهش های قبلی نشان می دهند که با استفاده از بتن خود تراکم، می توان به بتنی با مقاومت مشابه بتن های معمولی دست یافت و با کاهش نسبت آب به مواد سیمانی و هم چنین استفاده از مواد پوزولانی، نه تنها مقاومت بلکه خواص دوامی بتن نیز ارتقاء یافته و بتن خودتراکم توانمند حاصل می گردد.

    کلیدواژگان: بتن خودتراکم توانمند، پوزولان، مواد جایگزین سیمان، خواص مکانیکی، دوام، مقاومت فشاری، چگالی تراکم
  • سروش عباس پور، شاهین دبیریان* صفحات 246-266
    توسعه نیروی انسانی یکی از بخش های اساسی مدیریت منابع انسانی در پروژه های ساخت محسوب می شود. به طور کلی، برنامه ریزی در این حوزه شامل برنامه ها جهت استخدام، ارتقاء مهارت های مورد نیاز و توسعه نیروی انسانی می باشد. در عین حال، آموزش و انگیزش بعنوان دو رکن اصلی در توسعه نیروی انسانی به شمار می روند. در تحقیق پیش رو، ابتدا نقش آموزش و انگیزش در توسعه منابع انسانی پروژه های ساخت مورد بررسی قرار گرفته اند. سپس با استفاده از روش پویایی سیستم، مدل علی- معلولی توسعه منابع انسانی ضمن درنظرگرفتن روابط پیچیده مابین عوامل و حلقه های بازخوردی حاصل شده است. هم چنین، ضمن توسعه ساختار حالت-جریان توسعه منابع انسانی پروژه های ساخت، اطلاعات لازم جهت کمی سازی مدل شبیه ساز برای یک پروژه ی انبوه سازی مسکن جمع آوری شده است. با بررسی نتایج حاصل شده مشخص گردید که پیاده سازی سیاست پرداخت مشوق های مالی 12% رشد بهره وری را در پی داشته است حال آنکه تاخیر در پرداخت دستمزد نیروی کار بهره وری را با افت 18% روبرو نموده است. از طرف دیگر، ارتقاء مهارت نیروی کار به وسیله آموزش در حدود 20% در رشد بهره وری موثر بوده است. مدل ارایه شده در این تحقیق، امکان ارزیابی آموزش و انگیزش نیروی انسانی بعنوان دو استراتژی اصلی توسعه منابع انسانی با درنظرگرفتن پویایی های موجود در پروژه را دارد. درنهایت، با استفاده از این مدل می توان اثرات به کارگیری سیاست های توسعه نیروی انسانی را بر عملکرد پروژه از لحاظ زمان بررسی نمود و برنامه ریزی لازم را جهت توسعه منابع انسانی پروژه های ساخت، ارتقاء بهره وری نیروی انسانی و عملکرد پروژه انجام داد.
    کلیدواژگان: مدیریت منابع انسانی، توسعه منابع انسانی، شبیه سازی، پروژه های ساخت، پویایی سیستم
|
  • Samaneh Kazemi Pouran Badr, Farhad Daneshjoo *, Ali Maasoumy Haghighi, Mohsen Ali Shayanfar Pages 5-23
    Increasing energy consumption in the world raises concerns about future energy supplies. In addition, reducing energy consumption will reduce greenhouse gas emissions, such as CO2. Given that residential buildings have a significant share in energy consumption, reducing energy consumption in these buildings through the Building Management System (BMS) and insulation of their Exterior walls can have a significant impact on reducing energy consumption.In order to evaluate the impact of these factors on reducing the energy consumption of residential buildings, using Building Information Modeling process (BIM) with the help of BIM software is the method used in the present study. Using building information modeling process, after the modeling of the desired properties, the thermal analysis of the building has been done and by changing the parameters, the effect of each one on the energy consumption is investigated.The main objectives of this research is to investigate the effect of the use of thermal insulating materials and building management system on reducing energy consumption, comparing all types of thermal insulating materials in terms of type and thickness, comparing insulation and building management systems in terms of reducing energy consumption and finding optimal energy-saving model between different building models that have different conditions. Comparison in this study has been done between different building models and the actual base model. Finally, by doing the stated studies, the model with BMS system with 34.61% reduction in energy consumption compared to the base model has the most effect on reducing energy consumption.
    Keywords: energy consumption, Modeling, Insulation, Building Management System, Modeling Building Information
  • Mohammad Alikhani Dehaghi, Gholamreza Ghodrati Amiri *, Ali Zare Hosseinzadeh, Seyed Ali Seyed Razzaghi Pages 24-45
    In this study, damage detection methods of cable stayed bridges were investigated. Cable stayed bridges are flexible structures; meanwhile they are sensitive to vibrations due to their complicated and multiple vibrations modes; therefore, damage detection methods based on vibration data in cable-stayed bridges has become a challenging issue. In the present study, finite element model of Bill Emerson, Missouri cable stayed bridge was simulated in order to achieve a precise finite element model to simulate the damage scenarios in bridge and the study of them. General process includes four damage detection indices based on the modal data (mode shapes and natural frequencies) achieved by modelling structure and simulated damages and in each case the results of damage detection were presented by indices. These methods are: Enhanced Coordinate Modal Assurance Criterion (ECOMAC), Mode Shape Curvature (MSC), Modal Flexibility Index (MFI), Damage Index (DI). Some of the methods were applied in damage detection of the pervious structures and bridges. In this paper, correlative study of these methods were performed based on different damage scenarios as well as study of challenges such as different levels of random noise in the input data, incomplete modal data and low damage intensity in detection of damage in cable-stayed bridge and then, performance of the methods were assessed.
    Keywords: Structural damage detection, Modal data, Cable-stayed bridges, Finite element model, Mode shape curvature, Modal Flexibility Index
  • Bahram Rezayibana * Pages 46-59

    Near-field earthquakes have two important effects, Forward Directivity and Fling-step, in which Forward Directivity depends on the direction of occurrence of an earthquake, and Fling-step happens due to permanent displacement of the earth due to tectonic deformations and its integration with the tearing mechanism with a velocity pulse with high amplitude and a uniform step in the displacement time history. Considering that few studies have been done on the effects of fling-step on structures other than Forward Directivity, and also in most earthquake data centers, all earthquakes are filtered using filtering methods and the fling-step effect is eliminated, therefore, four types of 4, 8, 12 and 16-story structures are selected and are designed based on the American Seismic Code (ASCE-10), in accordance with the American Steel Regulation (AISC341-10), in accordance with all the criteria for steel special moment frames. 16 records having fling-step effect are selected and applied to the structures. Also, to show effect of neglecting the fling-step on the response of the structures, the same records having no fling-step are applied to the structures and compared to the unfiltered state. The results showed that fling-step has little effect on the structure response, and filtered records can be used on seismic analysis.

    Keywords: Fling-step, Forward Directivity, Near-Field Earthquake, Special Steel Moment Frames, Displacement
  • Mohammad Javad Taheri Amiri, Farshidreza Haghighi *, Ehsan Eshtehardian, Milad Hemmatian, Maedeh Javaheri Barforooshi Pages 60-74

    Nowadays traditional point of view is not able to meet the needs of construction project management. Therefore, the use of modern management approaches can be greatly helpful. The first step to reach this goal is to identify and verification variety of projects in terms of linear or network types, the difference in project and multi-project management, management and execute methods. In this research, critical chain management method is used instead of critical path method to provide more practical schedule. The proposed method solves a scheduling problem with time/resource tradeoff to provide a minimum-makespan deterministic schedule which will generally be a good starting point for project execution. Also to overcome the risk in the case, schedulers have a medium risk coefficient based on cognitive style. Anyway, the change of parameter β will give a little change in project duration. The proposed method is useful for both project planning and execution. The methods is simple, practical and can be easily computerized. It should be noted that although the advances in the field of computers and computing speed and information processing it is done, we still need to project manager and human using engineering vision, experience and knowledge can choose the best algorithm for each project to be felt.

    Keywords: Critical chain method, Fuzzy duration, Multi-project scheduling, Buffer size, Uncertainty, risk
  • MohammadJavad Taheri Amiri, Farshidreza Haghighi *, Milad Hemmatian, Maedeh Javaheri Barforooshi Pages 75-94

    The bridges with any form of structure that are designed and made with any kind of materials that are being manufactured, sooner or later, appear in their burnout effects, but in the type and extent of these exhaustions and their expansion, there are several factors such as conditions Atmospheric, flood or earthquake occurrence, increase in load over design, design quality, and type of materials affecting all of these factors, if not addressed, will lead to a reduction in the useful life of the structure. Therefore, handling bridges and timely maintenance of them will increase the useful life of the bridges. In this research, the evaluation bridges of Mazandaran province has been considered for the needs of maintenance. In order to carry out this research, firstly, the field visits of high importance bridges in Mazandaran province (more than 100 bridges have been investigated and evaluated in this research), and the failure and defect status of each of these bridges As well as the condition of these bridges against the factors such as traffic load and river bed, were studied. After conducting field visits and collecting the required results, we have studied the priority of each of the bridges in Mazandaran province regarding the need for maintenance. Also, in order to determine the amount of costs necessary for the maintenance of bridges, experts in this field were used and each bridge was evaluated separately and finally the amount of repair cost needed for each bridge was identified.

    Keywords: bridge, risk, maintenance, repair, destruction, repair cost
  • Hamed Tajammolian *, Shima Afrough, Mehdi Yazdin Pages 95-114

    In this paper, attempts are made to compare the seismic fragility and the probability of failure of steel structures supported on different types of friction pendulum isolators. These isolators including single friction, dual friction pendulum and triple friction pendulum are designed to have similar effective periods as a prominent characteristic of them. The designed bearings have 3- to 5-second effective period and supports 3- and 6-story moment framed steel structures. These two superstructures represent short-range and intermediate-order buildings based on HAZUS technical manual. Three-dimensional nonlinear models of the structures are idealized in a finite element framework and nonlinear time history analyses are performed. In order to compute the fragility of the structure, the probable uncertainty sources in an isolated building such as earthquake record, modeling, design, and properties of materials in a probabilistic framework are considered. Furthermore, incremental dynamic analysis (IDA) is performed and the fragility curves of the structure are obtained in slight, moderate, extensive and collapse damage states (DS). Calculating the failure probability according to FEMA P-695, it is showed that all the isolated structures have less than 10% collapse probability. In addition, it is revealed that the triple concave friction pendulum (TCFP) has greater collapse margin ratio (CMR) than other kind of friction bearings. Growing the effective period of TCFP from 3 to 5 seconds, increases the CMR nearly 70 percent.

    Keywords: Friction Pendulum Isolator, Seismic Fragility, Damage State, Incremental Dynamic Analysis, Performance Based Design
  • Masoud Zabihi Samani *, Mohammad Ghanooni Bagha Pages 115-129

    With the increasing global population in recent decades and the increasing number of construction projects in the world, researchers and scientists from various sciences are thinking about restoration of civil engineering structures, which has reached to useful life of many of these structures. The failure of part of these structures leads to the destruction of the entire structure, which results in the wasting of large amounts of capital from owners and owners of these structures. Destruction and rebuilding of such structures are not at all cost-effective. Therefore, the science of health monitoring of structures in order to solve these problems has attracted researchers in recent years. So far, various methods, including X-rays and ... have been used to find the damaged member, but these methods can only be used on members of the structure that is available. And they are not comprehensive for the whole structure. For this purpose, vibration-based methods were introduced. Among the vibration-based methods, modal field methods have been of major interest to the researchers for their simplicity in performance. One of these methods is the mode shape curvature method, whose intrinsic ability to detect and locate damage is obvious to everyone. In this study, taking into account the noise generated by the mode shape data acquisition, more careful attention is needed in the field of damage detection. For this reason, the damage index was used as an indicator of the damage. The results indicate high accuracy of the method in identifying low-intensity damage and high noise level in higher modes.

    Keywords: Structure health monitoring, Locating the damage, Mode shape curvature, Damage index, Noise
  • Farhoud Kalateh *, Amir Gamatlo Pages 130-150

    Sediment in the dam’s reservoir has a significant role on mitigation of dynamic response of concrete gravity dams and also the seismic response of dams in near-field motion can be considerably different from those observed in the far field and the near-fault ground motions can cause considerable damage during an earthquake. This paper presents results of a study aimed at evaluating the sediment effects in the near-fault and far-fault ground motions on nonlinear dynamic response and seismic damage of concrete gravity dams including dam-reservoir-foundation interaction. For this purpose, 3 as-recorded earthquake records which display ground motions with an apparent velocity pulse are selected to represent the near-fault ground motion characteristics. The Shafaroud gravity dam, which is selected as a numerical application, is subjected to a set of as-recorded near-fault and far-fault strong ground motion records and three different level of sediment are assumed. Results show that in the near-fault horizontal earthquake with assuming 2 m sediment height a 3.67% reduction and with 8 m sediment height a 10.33% reduction in dam crest displacement are obtained but in far-fault ground motion reservoir sediment do not have a sable pattern effect on dam’s response. Therefore, any dam must be evaluated for sediment effects on its dynamic response individually.

    Keywords: Gravity dam, Sediment, Nonlinear dynamic analysis, Concrete damage plasticity, Near fault motion, Far fault motion, Seismic damage
  • Elham Pakbaz, Mohsen Gerami *, Mehrsa Mirzahoseyni Pages 151-162
    In Chevron braced frame, due to the buckling of brace on one story, an unbalanced force arrives perpendicularly in the middle of the beam, causing the destroy of the floor and, at the end, causes structural failure. On the lower floor, due to the buckling of the compression member, an unbalanced vertical force has arrived at the location of the upper beam of the braces, which results in a large displacement in the middle of beam. The result is a very strong and uneven beam with other members of the structure. To deal with this situation, Zipper column members are used. In the zipper braced frame, when the zipper mechanism is formed in the frame, the lateral load capacity of the frame is reduced and unstable, which can be remedied by applying a suspended braced zipper frame. In this study, for the comparison of the Chevron braced frame and Zipper braced frame from the 4, 7, 10, 15 and 20 stories of the structures under 7 records in the OpenSees software, a analysis dynamic of time history was performed and the maximum parameter required the drift angle of story and the maximum requirement rotation of story for comparison was selected. At the end, it is concluded that the average records in the index of drift angle in the 4 and 7 story frame are about 30%, in the 10-story frame of about 10%, and in the frame 15 and 20 stories less than 5% of the zipper brace frame is lower than the chevron braced frame on the roof. Also, it is deduced from the angles of rotation, Zipper bracing frame Average records on the roof is 30% in the 4-story frame, , less than 5% in the 15-frame frame and less than 3% In the 20-story frame dropped.
    Keywords: Chevron braced frame, Zipper braced frame, Suspended zipper braced frame, earthquake, Drift angle
  • Mohammad Dadak, Mojtaba Labibzadeh * Pages 163-180
    The columns are one of the most important members of the construction structures, which is responsible for the bearing and transfer of loads to the structure. The behavior of compressive RC members is generally based on the concrete strength and ductility of concrete which with confining concrete can improve both of them. Researchers have also been keen to integrate the reinforcement of the concrete columns in order to simplify construction and save on structural and economic costs. Based on these mentioned cases, in the present study, a new type of configuration is presented using rectangular spiral reinforcements with continuous hoops for rectangular concrete columns, which is examined by numerical model. For the modelling and analysis of the new columns, the finite element method has been used with the Abaqus software by using of a verification experimental sample. The parameters studied are various arrangement of using rectangular spiral reinforcement, number and pitch of spirals. Bearing Capacity and Ductility Capacity of the New Models were compared with previous designs using circular spiral reinforcements. According to the results, the use of such a configuration, in addition to simplifying the structural and construction, has increased the bearing capacity and the ductility of the columns.
    Keywords: RC Column, Rectangular Spiral Reinforcements, Continuous hoop, Load Bearing Capacity, Ductility, FE Modelling
  • Farzan Ekhlasi, Hamid Saberi *, Masoud Ahmadvand, Vahid Saberi Pages 181-201

    Precise investigation of the connections in a steel structure is important, and inaccuracy in the design and implementation of connections not only does cause failure in the connection, but also has a devastating effect on other members of the structure. Bolted end plate connections are commonly used in steel structures. There are two types of beam-to-column flange connections, four-bolt and eight-bolt. The four- bolt connection is used for low anchor values and the eight-bolt connection is used for large bending anchor values. In this study, the cyclic behavior of the restrained beam-to-column connections with end plate under cyclic loading has been evaluated. In the calculations, all of the parameters affecting the behavior of this connection have been investigated and solutions are proposed to reach the maximum connection capacity. Since the behavior of this connection depends on several factors, two general models of beam connection to different columns with beams of 30 and 40 cm depth are considered for research purposes. The thickness of end plate, shape of end plate, thickness of the column flange, strength or material of the bolts, the necessity of using continuity plate, stiffener and doubler plate are among the parameters considered in the analyzes. According to the results of this study, the use of a thin-walled end plate leads to local buckling of plate. The use of continuity plate is very important and prevents local buckling in the panel zone. Also, in cases where the thickness of the column web is low, the use of a doubler plate will also be necessary. In addition, the use of a stiffener improves the flexural strength of the section.

    Keywords: Cyclic behavior, Bolted connections, End plate, Continuity plate, Ductility
  • Farhoud Kalateh *, Rafiq Fani Pages 202-221
    In last decades with an increase in the number of terrorist attacks and other unintentional explosions, the study of blast loading and response of infrastructures have gained much importance. Elevated liquid storage tanks are one of the major infrastructures that play important role in industries. Liquid storage structures can use for the storage of water, milk, liquid petroleum and chemicals in industries. Blast loading on liquid storage structures may lead to disaster due to water crisis. Hence, understanding the dynamic behavior of liquid storage structures under blast loading through numerical simulations is of utmost importance. In the present study, three dimensional (3D) finite element (FE) simulations of a steel water storage elevated tank with annular baffle that put in the specific height of tank’ s wall subjected to blast loading is investigated using the FE software ABAQUS. The coupled Euler–Lagrange (CEL) formulation in ABAQUS has been adopted herein which has the advantage of considering the coupling of structural mechanics and fluid mechanics fundamental equations. Three different aspect ratio (H/R) are considered in the present study and two different water levels, i.e., full tank and half full tank are considered. Obtained results show that baffle reduces overturning moments and sloshing in both cases of full and half full tanks.
    Keywords: Elevated Water storage tanks, Blast loading, Annular baffle, Finite elements, Coupled Euler–Lagrange formulation
  • Fathollah Sajedi *, Milad Orak Pages 222-245

    Concrete density is always a problem that occurs during concrete and it affects the strength, durability and apparent qualities of hardened concrete. Vibration is a practical thing that comes with a lot of noise and requires trained workers, and failure to do so will cause many problems. To overcome this problem, the development of self-compacting concrete has begun. This concrete, fills all the dimensions of the mould and is flowing through the use of more fine-grained and plastic shrinkage, without the need for vibration, without any parts being detached. The topics that have been considered for many years in concrete technology have been resilient and durable. For concrete having self-compacting and high resistance and durability, high- performance self-compacting concrete (HPSCC) has been created. The achievement of self-condensation requires the use of a large amount of powdered material, some of which are capable of replacing part of the cement, and replacing them is a step towards sustainable development. Also, using powder materials, the density of concrete aggregates increases and leads to improved strength and durability. The use of large quantities of powdered materials increases the need for mixing water and the likelihood of plastic shrinkage. Therefore, it is necessary to consider all items to enhance concrete performance, so that HPC can be designed and constructed. Therefore, in this research, a review of previous studies on the nature, mechanical properties and durability of highly capable HPSCC’s has been carried out and about 90 high citation articles have been considered, focusing on goals and results. The results of previous studies have shown that using SCC, concrete with similar strength of conventional concrete can be obtained. By reducing the proportion of water to cementicious materials, as well as using pozzolans, not only resistance but also concrete properties are enhanced and HPSCC is obtained.

    Keywords: High- performance self-compacting concrete (HPSCC), Pozzolan, Supplementary cementing materials (SCM’s), Mechanical properties, Durability, Compressive strength, Packing density
  • Soroush Abbaspour, Shahin Dabirian * Pages 246-266
    Human resource development is an essential part of human resource management in construction projects. Generally, planning in this area consist of employment, skills improvement and development of workforces. Meanwhile, human resource development is based on training and motivation. In this paper, the role of training and motivation in human resource management of construction projects is investigated. Next, the Causal Loop Diagram (CLD) of human resource development along with complex relationships between factors is obtained using system dynamics approach. Thereafter, the Stock-Flow Diagram (SFD) of human resources development of construction projects has been developed. The information needed to quantify the simulated model has been gathered for a mass housing project. The archived simulation results demonstrate that implementation of financial incentives results in 12% productivity improvement. Besides, delays in labor payment decreased 18% of productivity. The productivity has been also improved about 20% by applying training policy. The presented model has the potential to evaluate the training and motivation of human resources as two main strategies of human resource development, taking into account the dynamics of the project. Finally, the effect of applying human resources development policies on project performance in terms of time can be evaluated using this model. It is also possible to plan the human resource development of the project and to improve the labor productivity and project performance.
    Keywords: Human Resource Management, Human Resource Development, Simulation, Construction projects, system dynamics
  • GholamReza Havaei Page 267