فهرست مطالب

نشریه پرستاری و مامایی ارومیه
سال هجدهم شماره 8 (پیاپی 133، آبان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/08/09
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فهیمه رمضانی تهرانی، سیما نظرپور* صفحات 608-618

    هورمون های تیرویید برای تکامل طبیعی جنین ضروری هستند. تغییر هورمون های تیرویید پس از تولد منجر می شود تا نوزاد با زندگی پس از تولد سازگار گردد. بر این اساس توجه به سطح هورمون های تیروییدی نوزاد در بدو تولد حایز اهمیت است. عوامل مادری و محیطی متعددی بر این سازگاری تاثیر می گذارند. مطالعات مختلف ارتباط عوامل متعدد نوزادی، مادری و مرتبط با بارداری و زایمان را بر میزان TSH و هورمون های تیروییدی در نوزادان نشان داده اند. این مطالعه مروری باهدف بررسی ارتباط شیوه زایمان با سطح هورمون های تیرویید نوزاد در هنگام تولد انجام گردید. در این مرور نقلی پایگاه های PubMed، Web of Science و Scopus و نیز پایگاه های فارسی SID، Irandoc و Magiran، با کلمات کلیدی مناسب برای مقاله مرتبط انگلیسی و فارسی جستجو شدند. در این مرور نقلی که از ابتدا تا دسامبر 2019 (آذر 1398) انجام گردید، از بین 67 مقاله مرتبط در جستجوی اولیه، 13 مطالعه واجد شرایط موردبررسی قرار گرفتند.اکثر مطالعات (9 مطالعه از 13 مورد) دریافتند که زایمان های واژینال (ابزاری یا طبیعی) در مقایسه با سزارین منجر به سطح بالاتر TSH بند ناف می گردند. به نظر می رسد استرس در هنگام زایمان واژینال می تواند منجر به افزایش TSH در خون بند ناف شود. این سازگاری ها ممکن است به عنوان محرکی برای افزایش هورمون های تیرویید در اولین ساعت ها پس از تولد نوزادان عمل کند. این فرض بایستی با مطالعات خوب طراحی شده جامع ارزیابی گردد.

    کلیدواژگان: شیوه زایمان، زایمان واژینال، سزارین، هورمون های تیروئیدی
  • زهرا بصیرت، مهدی کاشی فرد، مریم عبدالله زاده دلاور*، ام کلثوم شوبکلایی، معصومه گلسرخ تبار امیری صفحات 619-624
    پیش زمینه و هدف

    چاقی مشکل عمده در زنان سنین باروری می باشد. اگرچه ارتباط بین چاقی و عملکرد باروری تا حدودی شناخته شده است لیکن این افراد در معرض عدم پاسخ به درمان بوده و نیاز به درمان های وسیع تر دارند. لذا در این مطالعه زنان با سابقه مقاومت به کلومیفن موردتوجه قرار گرفتند و پاسخ به درمان درنتیجه افزودن HMG به کلومیفن در سیکل IUI و ارتباط آن با BMI موردبررسی قرار گرفت.

    مواد و روش ها: 

    این مطالعه مقطعی بر روی 107 زوج نابارور که جهت درمان ناباروری به مرکز ناباروری فاطمه زهرا (س) بابل مراجعه و کاندید انجام IUI بودند انجام شد. در این مطالعه زنان با رده سنی 35-18 سال و نمایه توده بدنی 35 تا 18 که در سه سیکل قبلی درمان با دریافت حداکثر 150 میلی گرم کلومیفن از روز 3 تا 7 سیکل فولیکول غالب نداشتند، وارد مطالعه شدند.، بیماران بر اساس مقدار BMI به سه گروه نرمال، اضافه وزن، چاق، تقسیم شدند. تمام زنان کاندید IUI در روز سوم قاعدگی تحت سونوگرافی واژینال قرار گرفتند و در صورت داشتن معیارهای ورود به مطالعه، کلومیفن 100 میلی گرم روزانه از روز سوم قاعدگی به مدت پنج روز و آمپول HMG، 75 واحدی روزانه یک عدد از روز شش سیکل قاعدگی به مدت سه روز دریافت کردند و روز نه سیکل قاعدگی سونوگرافی مجدد انجام شد و ادامه تجویز HMG بر اساس اندازه و تعداد فولیکول تخمدانی بوده است. در صورت مشاهده فولیکول 18-22 تزریق 5000 واحد آمپول HCG انجام شد و IUI، 34-36 ساعت بعد انجام گرفت. تمام افراد جهت ساپورت شیاف پروژسترون دریافت کردند. سپس ارتباط گروه های مختلف BMI با نتیجه IUI بررسی شد. داده ها با نرم افزار آماری SPSS به روش آماری کای-اسکویرموردتجزیه و تحلیل قرار گرفت و P<=0/05 معنی دار تلقی شد.

    یافته ها:

     متوسط سن افراد موردمطالعه 5/3± 5/25 سال و متوسط مدت نازایی 1/2±8/4 سال و متوسط BMI افراد 7/3 ±7/28 بود. 107 بیمار در سیکل CC+HMG قرار گرفتند که همه فولیکول غالب ساختند و IUI شدند. 22.4 درصد (24 نفر) افراد باردار شدند. ارتباط معنی داری بین تعداد نتایج مثبت و سطح BMI وجود نداشت. بین نوع ناباروری (اولیه و یا ثانویه) و همچنین سیکل قاعدگی منظم یا نامنظم با BMI ارتباط معنی دار وجود داشت به ترتیب P=0.002) (و. (P=0.004).

    نتیجه گیری:

     باوجوداینکه بین سیکل های نامنظم قاعدگی و BMI ارتباط معنی داری وجود داشت ولی در صورت پاسخ تخمدانی به درمان های پیشرفته تر و داشتن فولیکول غالب نتایج مثبت IUI و میزان BMI ارتباط معنی داری باهم نداشتند.

    کلیدواژگان: چاقی، بارداری، BMI، کلو. میفن
  • بهرام نبی لو، ثریا گل پری پور، سیروس علی نیا، حسن یوسف زاده* صفحات 625-635
    پیش زمینه و هدف

    یکی از ابعاد مهم طرح تحول نظام سلامت، حفاظت خانوارها و بیماران در برابر هزینه های درمانی می باشد که علاوه بر بار بیماری خود، از بار مالی پرداخت هزینه های درمانی رنج می برند. این مطالعه باهدف برآورد پرداخت از جیب بیماران برای هزینه های درمانی در شهر ارومیه در سال 1396 انجام شده است.

    مواد و روش ها: 

    در این مطالعه توصیفی تحلیلی برای برآورد پرداخت از جیب بیماران، گردآوری اطلاعات در سه مرحله از تعداد 400 خانوار که به صورت تصادفی از طریق مراکز بهداشتی و درمانی چهار نقطه اصلی شهر انتخاب شده بودند؛ صورت پذیرفت. داده ها از طریق پرسشنامه و مصاحبه با سرپرست خانوار؛ پرونده های بیمارستانی؛ سازمان های بیمه ای و تصویب نامه هییت وزیران گردآوری شد و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها: 

    میزان پرداخت از جیب بیماران به طور متوسط 07/53 درصد محاسبه گردید. بیمه های پایه 79/32 درصد، بیمه های مکمل 17/11 درصد و بخش خوددرمانی 94/2 درصد از کل هزینه های درمان را به خود اختصاص داده بودند.

    بحث و نتیجه گیری: 

    نتایج بررسی میزان پرداخت از جیب بیماران و مقایسه با مطالعات قبل از اجرای طرح تحول سلامت نشان از آن دارد که این طرح در بخش بستری بسیار موفق عمل نموده و میزان آن نسبت به هدف تعیین شده بسیار کاهش یافته است؛ اما در بخش سرپایی نتوانسته است عملکرد موفقی داشته باشد؛ که دلیل عمده آن نیز هزینه های بالای خدمات دندانپزشکی و عدم حمایت توسط سازمان های بیمه ای است.

    کلیدواژگان: طرح تحول سلامت، پرداخت از جیب، تامین مالی، هزینه های درمانی
  • ماهرخ علیزاده، رضا شبانلویی، فضه حسین زاده، محمد اصغری جعفرآبادی، محمدحسن صاحبی حق، مینا حسین زاده* صفحات 636-643
    پیش زمینه و هدف

    امروزه جمعیت سالمندان در حال افزایش بوده و بیماری های ناتوان کننده و مزمن مانند استیوآرتریت به عنوان یکی از مشکلات اصلی آنان می باشد. از سوی دیگر برخی رفتارهای پرخطر بهداشتی مانند مصرف سیگار در بین سالمندان نیز رایج می باشد. با توجه به نقشی که حمایت اجتماعی می تواند در کنترل بیماری های مزمن و رفتارهای پرخطر سلامتی مانند مصرف سیگار داشته باشد، مطالعه حاضر با هدف تعیین حمایت اجتماعی و مصرف سیگار در سالمندان مبتلا به استیوآرتریت انجام گردید.

    مواد و روش ها: 

    این پژوهش یک مطالعه توصیفی-تحلیلی می باشد که بر روی 384 نفر سالمندان مبتلا به استیوآرتریت مراجعه کننده به درمانگاه های دانشگاه علوم پزشکی شهر تبریز انجام گردید. نمونه گیری به روش خوشه ای دو مرحله ای انجام شد. ابزار گردآوری شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، حمایت اجتماعی و وضعیت مصرف سیگار بود. پس از تکمیل پرسشنامه ها، داده ها با استفاده از آمار توصیفی (فراوانی و درصد، میانگین و انحراف معیار) و تحلیلی (آزمون تی تست) با استفاده از نرم افزار SPSS16، مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها: 

    یافته های مطالعه حاضر نشان داد که حدود 8/16 درصد از سالمندان مبتلا به استیوآرتریت سیگاری و 2/83 درصد غیرسیگاری بودند. میزان حمایت اجتماعی در تمام ابعاد در سالمندان غیرسیگاری مبتلا به استیوآرتریت بالاتر از سالمندان سیگاری بود p<0.05 و از میان ابعاد مختلف، بالاترین میزان مربوط به حمایت خانوادگی بود.

    نتیجه گیری: 

    با توجه به بالاتر بودن میزان مصرف سیگار در سالمندان مبتلا به استیوآرتریت و نقش مهم حمایت اجتماعی، خصوصا حمایت خانوادگی پیشنهاد می شود از طریق اقدامات آموزشی اهمیت ارتباطات اجتماعی حمایتگر برای خانواده ها روشن شود تا زمینه کاهش شیوع مصرف سیگار فراهم گردد.

    کلیدواژگان: حمایت اجتماعی، استئوآرتریت، سالمندان، مصرف سیگار
  • زهرا جانقربانیان، محمدصادق ابوطالبی، امیرحسین سیاح، فرشته برادران فرد، مهسا شاعلی، سرور مصلح* صفحات 644-652
    پیش زمینه و هدف

    رعایت استانداردها در مراقبت از نوزاد به ویژه در اتاق عمل و بلافاصله بعد از جراحی سزارین، برای جلوگیری از عوارض نوزادی، کاهش هزینه ها و مدت بستری در بیمارستان ضروری می باشد. هدف از این مطالعه بررسی میزان رعایت استانداردهای مراقبتی از نوزادان تازه متولدشده توسط تکنولوژیست های اتاق عمل پس از جراحی سزارین می باشد.

    مواد و روش

    مطالعه حاضر از نوع توصیفی- مقطعی می باشد که بر روی 212 نفر از تکنولوژیست های اتاق عمل های دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سال 1398 انجام گردید. در این مطالعه به سه گام ارزیابی (تهیه استانداردهای مراقبتی، تعیین وضعیت موجود و مقایسه آن با استانداردها) پرداخته شد. چک لیست شامل 60 سوال بود که در سه حیطه فرایندهای اتاق عمل قبل و پس از تولد نوزاد و اتاق پس از زایمان (ریکاوری) تدوین گردید و جهت ارزیابی مورداستفاده قرار گرفت.

    یافته ها: 

    نتایج حاصل از مطالعه حاضر نشان داد که میزان رعایت استانداردهای مراقبتی توسط تکنولوژیست های اتاق عمل به طورکلی در سطح مطلوب 24/79 درصد، در سطح متوسط 04/16 درصد و در سطح نامطلوب 72/4 درصد و در سطح عدم رعایت صفر درصد بود.

    نتیجه گیری:

     پژوهش حاضر نشان داد که تکنولوژیست های اتاق عمل به طور کامل استانداردهای مربوط به مراقبت از نوزاد را رعایت نمی کنند و همین امر نشان دهنده آن است که برگزاری کلاس های آموزشی ضمن خدمت طبق پروتکل های به روز جهانی، در رابطه با استانداردهای مراقبتی از نوزاد نه تنها برای پرستاران و ماماهای بخش بلکه برای تکنولوژیست های اتاق عمل که در تماس مستقیم با نوزادان حاصل از سزارین هستند، از اهمیت بالایی برخوردار است.

    کلیدواژگان: مراقبت، نوزادان، اتاق عمل، سزارین
  • محمد جبرائیلی*، بهلول رحیمی، شیرین صمدزاد، ثمین رضاپور، مریم راستگو صفحات 653-661
    پیش زمینه و هدف

    خدمات پشتیبانی یک عنصر کلیدی در چرخه حیات سیستم های اطلاعاتی و استفاده موثر کاربران از آن می باشد. درواقع خدمات پشتیبانی مناسب می تواند موجب قابلیت اطمینان، ایمنی و هزینه اثربخشی سیستم اطلاعاتی شده و موفقیت پیاده سازی و رضایت کاربران را تضمین می کند. هدف از اجرای این تحقیق، ارزیابی درک کاربران از کیفیت خدمات پشتیبانی شرکت های توسعه دهنده سیستم های اطلاعات بیمارستانی در مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه می باشد.

    مواد و روش کار

    این مطالعه از نوع کیفی می باشد که در سال 1399 انجام شد. جامعه پژوهش شامل کاربران HIS در مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه می باشد که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. جمع آوری داده ها از طریق مصاحبه های نیمه ساختاریافته به صورت فردی و چهره به چهره انجام یافت. تجزیه وتحلیل داده ها نیز از طریق تحلیل محتوا با استفاده از نرم افزار مکس . کیو. دی. ای صورت گرفت.

    یافته ها: 

    درمجموع با 19 نفر از کاربران HIS از رده مختلف شغلی، مصاحبه انجام گرفت. نتایج تحلیل محتوای این مصاحبه ها نشان داد که مهم ترین خدمات پشتیبانی شرکت های توسعه دهنده HIS شامل: رفع مشکلات فنی سیستم، پاسخگویی به نیازهای جدید کاربران، آموزش نحوه استفاده از سیستم، به روزرسانی و ارتقای سیستم، حفاظت از محرمانگی اطلاعات و امنیت سیستم و همچنین مهارت و صلاحیت کارکنان پشتیبانی شرکت HIS می باشد.

     بحث و نتیجه گیری: 

    بیمارستان ها بایستی پس از پیاده سازی HIS به ارزیابی دقیق کیفیت خدمات پشتیبانی از دیدگاه کاربران نهایی پرداخته و بر مواردی مانند ارایه خدمات پشتیبانی مناسب و به موقع، در اولویت بودن حل مشکلات کاربران و توجه به نیازهای جدید بیمارستان و ارتقای HIS و حفظ امنیت سیستم توسط توسعه دهندگان HIS تمرکز داشته باشند.

    کلیدواژگان: خدمات پشتیبانی، سیستم های اطلاعات بیمارستانی، توسعه دهندگان، تحقیق کیفی
  • فاطمه میرزایی، رقیه نوری زاده*، عزیزه فرشباف خلیلی صفحات 662-671
    پیش زمینه و هدف

    سرطان پستان، شایع ترین سرطان زنان در سراسر جهان شناخته شده است. درک از بیماری از مسایل مهم و تاثیر گذار بر کنترل و مدیریت سرطان است. این پژوهش با هدف تعیین درک از بیماری و پیشگویی کننده های آن در زنان مبتلا به سرطان پستان انجام گرفت.

    روش کار

    این مطالعه مقطعی از شهریور 1396 تا اردیبهشت 1397 بر روی 190 زن مبتلا به سرطان پستان که جهت انجام شیمی درمانی یا رادیوتراپی به مراکز انکولوژی شهر اراک مراجعه می کردند، با روش نمونه گیری آسان انجام شد. داده ها با استفاده از پرسشنامه های مشخصات دموگرافیک و بیماری Questionnaire (B-PIQ) Brief Perceived Illness، جمع آوری و با استفاده از نرم افزار SPSS 24 و آزمون های آنالیز واریانس، تی مستقل، ضریب هبستگی پیرسون و رگرسیون خطی چند متغیره تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    میانگین (انحراف معیار) نمره درک از بیماری در زنان مبتلا به سرطان 9/38 (1/13) از دامنه 80-0 بود. تفاوت معنی داری از نظر نمره درک از بیماری بین بیماران گروه شیمی درمانی و رادیوتراپی مشاهده نشد (05/0<p). سن همسر، نوع بیماری پستان و مدت زمان گذشته از تشخیص سرطان، پیشگویی کننده های درک از بیماری بودند.

    نتیجه گیری

    با توجه به اینکه با سپری شدن فاصله زمانی از تشخیص بیماری، شدت درک از بیماری و استرس ناشی از آن کاهش می یابد، لذا حمایت های روحی-روانی و اجتماعی بیشتری در مراحل اولیه تشخیص سرطان برای تطابق مورد نیاز می باشد.

    کلیدواژگان: سرطان پستان، درک از بیماری، نگرانی
  • حامد قلیزاد گوگجه یاران، حسین حبیب زاده، حسین متعارفی * صفحات 672-679
    پیش‌ زمینه و هدف

    یکی از خطرات شغلی و نگرانی‌های جدی در میان کارکنان بهداشتی درمانی، آسیب‌های ناشی از وسایل نوک‌تیز و تماس با ترشحات بیماران است. یکی از عناصر اصلی در مواجهه، توانمندی و مهارت‌های عملکردی کارکنان است. لذا پژوهش حاضر باهدف تعیین تاثیر آموزش مهارت‌های عملکردی کارکنان بر مواجهه با اجسام نوک‌تیز و ترشحات بیماران در پرستاران شاغل در بخش‌های اورژانس انجام شد. 

    مواد و روش‌ها:

    پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی بود. در این مطالعه 90 نفر از پرستاران اورژانس شهر خوی به‌صورت تمام شماری در سال 1398 وارد مطالعه شده و سپس به‌صورت تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. گروه مداخله شامل 42 نفر پرستار شاغل در بخش اورژانس بیمارستان امام خمینی و گروه کنترل شامل 48 نفر پرستار شاغل در بخش اورژانس بیمارستان قمر بنی‌هاشم بود. پرستاران گروه مداخله تحت برنامه آموزشی بر اساس مدل بسط خود هوشیاری و توانمندی، به چهار گروه بر اساس شیفت و زمان کاری پرستاران تقسیم شدند و در 3 جلسه آموزشی در آمفی‌تیاتر بیمارستان امام خمینی آموزش دیدند. جهت جمع‌آوری داده‌ها از پرسشنامه مواجهه با اجسام نوک‌تیز و ترشحات بیماران قبل و بعد از مداخله استفاده شد. داده‌های گردآوری‌شده با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه 20 و با استفاده از آزمون‌های غیر پارامتری کای اسکویر آنالیز شد.

    یافته‌ها:

     بر اساس یافته‌ها میزان مواجهه با اجسام نوک‌تیز و ترشحات بیماران قبل از اجرای برنامه آموزشی در بین دو گروه تفاوت آماری معنی‌داری نداشت (p=0.647). بعد از اجرای برنامه‌های آموزشی مهارت‌های عملکردی بر اساس مدل بسط خود هشیاری و توانمندی میزان مواجهه بین دو گروه تفاوت آماری معنی‌داری داشت (p=0.024) و در گروه مداخله میزان مواجهه کاهش یافت .

    بحث و نتیجه‌گیری: 

    یافته‌های پژوهش حاضر نشان داد که اجرای برنامه آموزشی مهارت‌های عملکردی بر اساس مدل بسط خود هشیاری و توانمندی بر میزان مواجهه پرستاران شاغل در بخش‌های اورژانس با اجسام نوک‌تیز و ترشحات بیماران موثر بوده است. لذا پیشنهاد می‌شود از برنامه‌های آموزشی که بر اساس مدل‌های بهداشتی که باعث افزایش مهارت‌های عملکردی کارکنان جهت کاهش و مدیریت مواجهه با اجسام نوک‌تیز در نظام‌های مراقبت سلامت اجرا شود

    کلیدواژگان: مواجهه، اجسام نوک تیز و ترشحات بیماران، پرستاران اورژانس، پرستاران، مهارت های عملکردی
|
  • Fahimeh Ramezani Tehrani, Sima Nazarpour* Pages 608-618

    Thyroid hormones are essential for normal development of fetus. After birth changes in thyroid hormone enable the neonate to be adapted for postnatal life. Accordingly, attention to the level of neonatal thyroid hormones at birth is important. Several maternal and environmental factors influence this adaption. Various studies have shown the association of different neonatal, maternal, and pregnancy-related factors with TSH in neonates. This review study was performed to investigate the relationship between delivery mode and labor pains with neonatal thyroid hormone levels at birth.In this narrative review, the PubMed, Web of Science and Scopus, as well as SID, Irandoc, and Magiran (Persian databases) were searched with appropriate keywords for the English and Persian related articles. In this narrative review that was conducted up to December 2019, of 67 records retrieved through primary searching databases, 14 eligible studies were evaluated. The majority of the studies (9 studies out of 13 studies) revealed that vaginal deliveries (instrumental or natural) lead to higher levels of cord TSH compared to elective cesarean section. It seems that stress during vaginal delivery may lead to elevated TSH in cord blood. These adaptations may act as a stimulus for rising the thyroid hormones in the first hours after the birth of neonates. This assumption needs to be evaluated by further comprehensive well-designed studies.

    Keywords: Mode of delivery, vaginal delivery, Cesarean section, Thyroid hormones
  • Zahra Basirat, Mahdi Kashifard, Maryam Abdolahzadeh*, Kolsum Shobkolai, Masome Golsorkhtabar Pages 619-624
    Background & Aims

    The relationship between obesity and reproductive function is well known and the obese women have no response to usual treatment and need assisted reproductive technique (ART). In this study, the pregnancy outcome of women resistant to Clomiphene Citrate (CC) with different BMI was evaluated in IUI cycle.

    Materials & Methods

    This cross-sectional study was conducted on 107 infertile CC-resistant women who were referred to Babol Infertility Center and were candidate for IUI. Patientschr('39') BMI was classified as normal, overweight, and obese. All women received CC 100 mg from the third day of menstruation. It continued with HMG 75mg for three days and more according to the size of follicles, and then IUI was performed. The relationship between different BMI groups with IUI outcome was examined. The p-value <0.05 was considered significant.

    Results

    The mean age of the subjects was 25.5 ± 3.5 years and the mean duration of infertility was 4.8± 2.1 years and the mean BMI of the subjects was 28.7 ± 3.7. About 37% of the patients underwent CC + HMG. The overall pregnancy rate was 24% (24). There was no significant relationship between the number of pregnancies and the BMI classification. There was a significant relationship between infertility type (primary or secondary), regular or irregular menstrual cycle with BMI (p = 0.002 and p=0.004, respectively).

    Conclusion

    Positive IUI outcome was compared in the different classifications of BMI; however, a significant relationship was observed between the irregular menstrual cycles and primary infertility with BMI classifications.

    Keywords: Obese, Pregnancy, BMI, Clomiphene
  • Bahram Nabilou, Soraya Golparipour, Cyrus Alinia, Hasan Yusefzadeh* Pages 625-635
    Background & Aims

    One of the important aspects of the health system reform plan is the protection of households and patients against medical expenses. They suffer from the financial burden of paying for medical expenses, as well as their illness. This study aimed to estimate the out-of-pocket payment of patients for medical expenses in Urmia in 2017.

    Materials & Methods

    In this descriptive-analytical study, to estimate out-of-pocket, data were collected in three stages from 400 households who were selected randomly from the four main health care centers in Urmia. Data were gathered through questionnaires and interviews with the head of the household, hospital records, insurance organizations, and medical tariffs, and were analyzed using SPSS software version 16.

    Results

    According to the results, the average amount of out-of-pocket direct payment was calculated to be 53.07%. Basic insurance, supplementary insurance, and self-treatment were allocated 32.79%, 11.17% and 2.94% of total treatment costs, respectively.

    Conclusion

    The results of the study and comparisons with pre-implementation health reform plan studies showed that this plan is very successful in the inpatient area and the OOP rate is significantly lower than the designated target; but in the outpatient area, the plan is not successful, mainly due to the high costs in the dental services sector and the lack of support by insurance organizations.

    Keywords: Health reform plan, Out-of-pocket, Finance, Treatment expenditures
  • Mahrokh Alizadeh, Reza Shabanloei, Fezzeh Hosseinzadeh, Mohammad Asghari Jafarabadi, Mohammadhassan Sahebihagh, Mina Hosseinzadeh* Pages 636-643
    Background & Aims

    Today, the elderly population is on the rise, and incurable and chronic diseases such as osteoarthritis are one of their main problems. On the other hand, some high-risk health behaviors, such as smoking, are also common among the elderly. Given the role that social support can play in controlling chronic diseases and high-risk health behaviors such as smoking, the present study aimed to determine social support and smoking in the elderly patients with osteoarthritis.

    Materials & Methods

    This cross-sectional study was performed on 384 elderly patients with osteoarthritis who were referred to the clinics of Tabriz University of Medical Science. Sampling method was two stages cluster sampling. After completing the questionnaires, the data were analyzed using descriptive statistics (frequency, percentage, mean and standard deviation) and analytical statistics (independent t-test) by SPSS16 software.

    Results

    The results of the present study showed that 16.8% of the elderly with osteoarthritis were smokers and 83.2% of the elderly with osteoarthritis were non-smokers. The rate of social support (family and others) in the non-smoker elderly with osteoarthritis was higher than smoker elderly and among different dimensions, the highest rate was related to family support.

    Conclusion

    Due to the higher rate of smoking in the elderly with osteoarthritis and the important role of social support, especially family support, the importance of supportive social communication for families should be clarified through educational interventions to reduce the prevalence of smoking.

    Keywords: Social Support, Osteoarthritis, Elderly, Smoking
  • Zahra Janghoranian, Mohammadsadegh Aboutalebi, Amirhossein Sayahh, Fereshteh Baradaranfard, Mahsa Shaali, Sorour Mosleh* Pages 644-652
    Background & Aims

    Adherence to standards in neonatal care, especially in the operating room and immediately after cesarean section, is essential to prevent neonatal complications, reduce costs, and length of hospital stay. The purpose of this study was to evaluate the standards of care of newborn infants by operating room technologists.

    Materials & Methods

    This was a descriptive and cross-sectional study conducted on 212 staff members of the operating room of Isfahan University of Medical Sciences in 2019. In this study, three steps of evaluation (preparation of standards of care, determination of existing status and comparison with standards) were considered. The questionnaire consisted of 3 parts including operating room processes (before, during and after cesarean section), postpartum room processes, and maternal and neonatal room processes.

    Results

    The results of this study showed that the operating room nurseschr('39') compliance with care standards was 79.24% at optimum level, 87.73% at moderate level, and 8.49% at undesirable level, and zero% at low level.

    Conclusion

    The present study showed that surgical technologists do not apply newborn care standards completely, so training classes and tests conducted in accordance with up-to-date protocols regarding infant care standards are necessary not only for nurses and midwives but also for operating room personnel who are in direct contact with infants who were delivered via cesarean section.

    Keywords: standards, care, neonatal, operating room, caesarian
  • Mohamad Jebraeily*, Bahlol Rahimi, Shirin Samadzad, Samin Rezapour, Maryam Rastgo Pages 653-661
    Background & Aims

    Support services are the key element in the lifecycle of information systems and their effective use by users. In fact, proper support services can increase the reliability, security, and cost-effectiveness of the information system and ensure the success of implementation and user satisfaction. The purpose of this study was to evaluate userschr('39') perceptions of the quality of support services provided by hospital information systems in the educational and treatment centers of Urmia University of Medical Sciences.

    Materials & Methods

    This is a qualitative study that was conducted in 2020. The study population included HIS users in the educational and medical centers of Urmia University of Medical Sciences who were selected using purposive sampling. Data were collected through semi-structured individual and face-to-face interviews. Data analysis was performed through content analysis using MAXQDA software.

    Results

    A total of 19 HIS users from different job categories were interviewed. The content analysis results of these interviews showed that the most important support services of HIS vendors include: fixing system technical problems, meeting new user needs, training on how to use the system, updating and upgrading the system, protecting information confidentiality and system security, as well as the skills and competence of company support staff.

    Conclusion

    Hospitals should carefully evaluate the quality of support services after the implementation of HIS from the perspective of end-users and focus on issues such as providing proper and timely support services, prioritizing user problems, considering new hospital needs, and upgrading HIS and maintaining system security by HIS vendors.

    Keywords: Support services, hospital information systems, vendors, qualitative research
  • Fatemeh Mirzaei, Roghaiyehh Nourizadeh*, Azizeh Farshbaf Khalili Pages 662-671
    Background & Aims

    Breast cancer is the most common cancer in women worldwide. Illness perception is Important issues affect cancer control and management. The aim of this study was to determine the illness perception and its predictors in women with breast cancer undergoing chemotherapy and radiotherapy.

    Materials & Methods

    The present cross-sectional study was conducted on 190 women with breast cancer who referred to the oncology centers of Arak, Iran, for chemotherapy and radiotherapy. Participants were recruited using convenience sampling method from September 2017 to May 2018. Data were collected using Demographic and disease characteristics questionnaires, and Illness Perception Questionnaire. Data were analysed using SPSS ver.24, one-way ANOVA, independent t-test, Pearson correlation coefficient and multivariate linear regression.

    Results

    The mean (standard deviation) score of illness perception was 38.9 (13.1) (range from 0-80). There was no significant difference in terms of illness perception between patients in the chemotherapy and radiotherapy groups (p>0.05). The type of breast disease and the last time the cancer diagnosed, spouse’s age were predictors of perception of illness.

    Conclusion

    According to less stress and perception of illness with spending a period of time since diagnosing a disease, more psychosocial and social support is required to adjust the breast cancer at early stages of the disease.

    Keywords: Breast cancer, Illness perception, Cancer
  • Homed Gholizadgougjehyaran, Hossein Habibzadeh, Hossein Motaarefi* Pages 672-679
    Background & Aims

    One of the occupational hazards and serious concerns among health workers is the damage caused by sharp objects and contact with discharge. It is one of the main elements in employeeschr('39') feelings, abilities, and performance skills. Therefore, the aim of this study was to determine the effect of staff performance skills training on exposure to sharp objects and medical discharge in nurses working in emergency departments.

    Materials & Methods

     In this quasi-experimental study, 90 emergency nurses of Khoy were completely counted in 2019 and then randomly divided into two groups: intervention and control. The intervention group consisted of 42 nurses working in the emergency department of Imam Khomeini Hospital and the control group included 48 nurses working in the emergency department of Qamar Bani Hashem Hospital. The nurses of the intervention group were divided into four groups based on the shift and working time of the nurses and were trained in 3 training sessions based on the model of self-awareness and empowerment in the amphitheater of Imam Khomeini Hospital. To collect information, the questionnaire was used before and after the intervention. The collected data were analyzed using SPSS software version 20 and non-parametric Chi-square tests.

    Results

    Based on the findings, there was no statistically significant difference between the two groups with regard to sharp objects and secretions before the training program (p = 0.647). After the implementation of educational skills programs based on the model of self-awareness and empowerment, there was a statistically significant difference between the two groups (p = 0.024) and in the intervention group the rate of the exposure decreased.

    Conclusion

    Research findings showed that the implementation of operational skills training programs based on self-awareness and empowerment development models allows nurses working in other departments to continue with your new components and their discharge. . It is recommended to use training programs in order to reduce and manage exposure to sharp objects in health care systems.

    Keywords: Experience, Sharp objects, medical discharge, Emergency nurses, Nurses, Functional skills