فهرست مطالب

تحقیقات در علوم ورزشی و گیاهان دارویی - پیاپی 1 (پاییز 1399)

فصلنامه تحقیقات در علوم ورزشی و گیاهان دارویی
پیاپی 1 (پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/11/19
  • تعداد عناوین: 8
|
  • توحید مبهوت مقدم، محمد مسافری ضیاءالدینی*، مهرداد فتحی، سید رضا عطارزاده حسینی صفحات 1-18
    مقدمه

    چاقی یکی از مشکلات سلامتی حال حاضر دنیا بوده و شیوع آن در حال گسترش می باشد. در سال های اخیر با گسترش چاقی و عوارض سوخت و سازی ناشی از چاقی، توجه علمی زیادی به بافت چربی شده است. امروزه بافت چربی به عنوان بافتی ساکن و صرفا ذخیره کننده انرژی در نظر گرفته نمی شود، بلکه به لحاظ سوخت و سازی، بافتی فعال است. همانند سیستم غدد، بافت های سوخت و سازی، عوامل ترشحی مختلفی را ترشح میکنند که عملکردهای اتوکراین، پاراکراین و اندوکراین بسته به محیط خارج سلولی، دارند. عوامل محیطی مانند رژیم غذایی، فعالیت جسمانی، وضعیت سوخت و سازی از علل اصلی اضافه وزن و چاقی محسوب می شوند و به نوبه خود تحت تاثیر ویژگی های ژنتیکی نیز قرار دارند. بعنوان یک قانون کلی، چربی مازاد در بدن در نتیجه عدم تعادل طولانی مدت بین دریافت انرژی و هزینه انرژی مصرفی حاصل میشود. انتخاب مناسب تمرینات بدنی، عاملی مهم در تغییر شیوه زندگی کودکان و نوجوانان چاق و شاخصی موثر در کنترل و درمان چاقی محسوب می شود.

    نتیجه گیری

    فعالیت بدنی موجب ایجاد یک تعادل منفی در انرژی می شود، این رویداد به دلیل افزایش مصرف انرژی است. پژوهش های اخیر نشان می دهد تمرین تناوبی با شدت بالا (HIIT)، یک وضعیت بی اشتهایی زودگذر ایجاد می کند که برای مدت کمی پس از فعالیت ورزشی احساس گرسنگی را به تعویق می اندازد، اما این اثر کوتاه مدت است. از سوی دیگر HIIT در تغییر انرژی مصرفی از طریق تغییر در سیگنال های گرسنگی و اشتهایی و همچنین پپتیدهای تنظیمی در سطوح سیگنال های کوتاه تا بلند مدت افراد چاق نقش دارد، از در این مقاله مروری اثر بخشی HIIT در افراد چاق گزارش شده است.

    کلیدواژگان: چاقی، تمرین تناوبی با شدت بالا، هورمون
  • زهرا آروین، سید علی حسینی* صفحات 19-28
    مقدمه و هدف

    فعالیت های ورزشی و رژیم غذایی سهم عمده ای در کاهش عوارض ناشی از دیابت از جمله چاقی، پر فشار خونی، هیپرلیپیدمی و هیپرانسولینمی دارند. هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر تمرین شنا همراه با مصرف عصاره گشنیز بر شاخص های قندی موش های صحرایی مبتلا به دیابت بود.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش تجربی 32 سر موش صحرایی نژاد اسپراگودوالی انتخاب و یک هفته پس از القاء دیابت به چهار گروه 8 سری 1) تمرین شنا، 2) گشنیز، 3) تمرین شنا همراه با گشنیز، و 4) کنترل تقسیم شدند. گروه های 2 و 3 روزانه 100 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن عصاره گشنیز به صورت صفاقی دریافت کردند همچنین گروه های 1 و 3 به مدت چهار هفته و هر هفته پنج جلسه و هر جلسه به مدت 30 دقیقه شنا کردند. جهت تجزیه و تحلیل یافته ها، از آزمون های کالموگروف- اسمیرنوف، تحلیل واریانس یک راهه همراه با آزمون تعقیبی توکی استفاده شد (0/05 ≥P).

    یافته ها

    تمرین شنا، مصرف گشنیز و تمرین شنا همراه با مصرف گشنیز اثر معنی داری بر کاهش گلوکز ناشتا و هموگلوبین گلیکوزیله داشت (0/05≥P)؛ مصرف گشنیز و تمرین شنا همراه با مصرف گشنیز اثر معنی داری بر کاهش مقاومت به انسولین داشت (0/05≥P)؛ مصرف گشنیز نسبت به تمرین شنا اثر بیشتری بر کاهش گلوکز ناشتا داشت (0/05≥P) و تمرین شنا، مصرف گشنیز و تمرین شنا همراه با مصرف گشنیز اثر معنی داری بر کاهش انسولین نداشت (0/05≤P).

    بحث و نتیجه گیری

    به نظر می رسد بتوان جهت بهبود شاخص های قندی موش های صحرایی مبتلا به دیابت از چهار هفته تمرین شنا و مصرف عصاره گشنیز استفاده نمود.

    کلیدواژگان: گشنیز، تمرین شنا، شاخص قندی، دیابت
  • مریم خیرده*، مهدی نورا، رسول جمالی فشی، عبدالعلی رخشانی زاده صفحات 29-38
    مقدمه و هدف

    سالمندی فرآیندی بیولوژیکی است که با افزایش استرس اکسیداتیو موجب اختلال در عملکرد عضلانی و آتروفی عضلانی می گردد، اگرچه نقش تمرینات ورزشی و برخی گیاهان دارویی بر بهبود متابولیسم عضلانی مشخص شده است، اما اثر تمرین تناوبی شدید (HIIT) و مصرف بهار نارنج (CA) بر استرس اکسیداتیو بافت عضلانی متعاقب سالمندی ناشناخته است. از این رو مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر هشت هفته تمرین HIIT همراه با CA بر سطوح گلوتاتیون پراکسیداز (GPx)، مالون دی آلدیید (MDA) و  پروتئین کربونیل (PC) در بافت عضله نعلی موش های صحرایی سالمند انجام شد.

    روش ها

    در این مطالعه تجربی 35 سر موش صحرایی سالمند در محدوده سنی 14 تا 18 ماه، وزن تقریبی 270 الی 320 گرم به طور تصادفی به گروه های (1) کنترل (C)، (2) شم (Sh)، (3) HIIT، (4)  CA و (5) HIIT+CA تقسیم شدند. گروه های 3 و 5 به مدت هشت هفته، پنج جلسه در هفته به تمرین HIIT (با شدت 85% تا 110% VO2maxو سرعت m/min 15-25) به تمرین پرداختند. مصرف عصاره بهار نارنج در گروه های 4 و 5 روزانه mg/kg/day 300 طی هشت هفته به صورت صفاقی بود. جهت تجزیه و تحلیل یافته ها از آزمون آنالیز واریانس یک راهه همراه با آزمون تعقیبی توکی در نرم افزار Graph Pad Prism 8.3.0 انجام شد (0/05≥P).  

    یافته ها

    تمرین HIIT موجب افزایش GPx و کاهش PC گردید(0/05≥P). مصرف CA و تعامل HIIT+CA موجب افزایش GPx، کاهش MDA و PC در بافت عضله نعلی موش های صحرایی سالمند گردید(0/05≥P).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد تمرین HIIT و CA هم به تنهایی و هم به طور سینرژیستی اثر مطلوبی بر کاهش استرس اکسیداتیو و افزایش فعالیت آنتی اکسیدان ها دارند، با این حال انجام مطالعات بیشتر در این زمینه ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی شدید، بهار نارنج، استرس اکسیداتیو، آنتی اکسیدان، عضله، سالمندی
  • طاهره جایدری فرد، علی اصغر پیله وریان* صفحات 39-47
    مقدمه و هدف

    مطالعات نشان داده اند ابتلا به آلزایمر می تواند منجر به اختلال در عملکرد هورمون های جنسی گردد با این وجود مصرف مواد غذایی آنتی اکسیدانی می تواند از بروز این اختلال جلوگیری نمایید. هدف از تحقیق حاضر مقایسه اثرعصاره زعفران و کروسین بر هورمون های جنسی موش های صحرایی نر مبتلا به آلزایمر بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی 32 سر موش صحرایی مبتلا به آلزایمر در پنج گروه هشت سری شامل 1) کنترل، 2) شم، 3) زعفران و 4) کروسین تقسیم شدند. گروه های 3 و 4 به مدت هشت هفته روزانه mg/kg 25 زعفران و کروسین به صورت صفاقی دریافت نمودند. اندازه گیری سطوح سرمی SH ، LH و تستوسترون به روش الایزا صورت گرفت. جهت تجزیه و تحلیل یافته ها از آزمون های اماری انالیز واریانس یک طرفه و تعقیبی توکی استفاده شد (0/05≥P).

    یافته ها

    زعفران اثر معنی داری بر افزایش  FSH(P=0/001)، LH (P=0/002) و تستوسترون (0/001=P) داشت ، کروسین اثر معنی داری بر افزایش تستوسترون داشت (0/001=P)، زعفران نسبت به کروسین اثر بیشتری بر افزایش تستوسترون داشت (0/001=P).

    نتیجه گیری

    اگرچه کروسین می تواند منجر به بهبود سطوح سرمی تستوسترون در موش های صحرایی مبتلا به آلزایمر گردد با این وجود به نظرمی رسد زعفران نسبت به کروسین اثرات بهتری بر افزایش هورمون های جنسی موش های صحرایی مبتلابه آلزایمر دارد.

    کلیدواژگان: زعفران، کروسین، آلزایمر، هورمون های جنسی
  • مریم اسفندیارپور، علی حسین زاده گنابادی، فاطمه فرخایی، عبدالصالح زر* صفحات 48-57
    مقدمه و هدف

    در دهه های اخیر چربی ها و ترکیب های وابسته به آنها در پلاسمای افراد سالم و بیمار مورد توجه قرار گرفته است و به عنوان عوامل خطرساز برای بیماری های قلبی-عروقی مطرح شده اند. هدف تحقیق حاضر بررسی اثر 15 روز مکمل دهی دارچین بر نیمرخ چربی در پاسخ به یک جلسه فعالیت ورزشی هوازی بود.

    روش بررسی

    از میان کلیه کارمندان داوطلب مرد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس، 24 نفر انتخاب و بر اساس توان هوازی به سه گروه همسان (یک گرم دارچین، 5/1 گرم دارچین و دارونما) تقسیم شدند. آزمودنی ها به مدت 15 روز کپسول های دارچین را استفاده کردند. قبل و بلافاصله بعد از 30 دقیقه دویدن با شدت 55 تا 65 %  حداکثر ضربان قلب روی نوار گردان از آزمودنی ها خونگیری به عمل آمد. جهت تجزیه و تحلیل یافته ها از آزمون t وابسته، آزمون واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد (0/05 ≥p).

    یافته ها

    فعالیت ورزشی هوازی منجر به افزایش معنی دار HDL، کاهش LDL، VLDL، TGو Cho شد (0/05 ≥p)، 15 روز مکمل دهی دارچین اثر معنی داری بر افزایش HDL، کاهش LDL، TG و Cho در پاسخ به یک جلسه فعالیت ورزشی داشت (0/05 ≥p) با این وجود اثر معنی داری بر VLDL نداشت (0/05 ≤p).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد جهت بهبود پاسخ نیمرخ چربی به یک جلسه فعالیت ورزشی هوازی می توان از 15 روز مکمل دهی دارچین استفاده نمود.

    کلیدواژگان: ورزش، نیمرخ چربی، دارچین
  • ستاره شرفی، قباد حسن پور* صفحات 58-66
    مقدمه و هدف

    تغذیه و فعالیت ورزشی دو عامل موثر بر کنترل وزن هستند. هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر هشت هفته تمرینات منتخب ورزشی پیلاتس همراه با مصرف زعفران بر ترکیب بدنی  زنان بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی 32 زن غیر ورزشکار داوطلب بر اساس وزن بدن در چهار گروه هشت نفره شامل 1) تمرین پیلاتس، 2) زعفران، 3) تمرین+ زعفران و 4) دارونما قرار گرفتند. گروه های 1 و 3 به مدت 3 جلسه در هفته و هر جلسه 60 دقیقه تمرینات پیلاتس را انجام دادند و گروه های 2 و 3 روزانه کپسول های حاوی 30 میلی گرم/روز زعفران و گروه 4 کپسول های حاوی دارونما را به مدت 8 هفته مصرف نمودند. در پیش آزمون و 72 ساعت پس از اخرین جلسه تمرینی و مصرف زعفران ترکیب بدنی آزمودنی ها با استفاده از دستگاه  ترکیب بدنی مدل X1 ساخت کشور کره جنوبی اندازه گیری شد. جهت تجزیه و تحلیل یافته های تحقیق از آزمون های شاپیروویلک، آنالیز واریانس یک طرفه به همراه آزمون تعقیبی توکی استفاده شد (0/05≥P).

    نتایج

    تمرین پیلاتس، مصرف زعفران و تمرین پیلاتس همراه با مصرف زعفران اثر معنی داری بر کاهش توده چربی، افزایش آب کل بدن و توده خالص بدن داشت (0/001=P) همچنین تمرین پیلاتس همراه با مصرف زعفران نسبت به مصرف زعفران اثر بیشتری بر کاهش توده چربی بدن (0/01=P) و افزایش آب کل بدن (0/009=P) داشت

    بحث و نتیجه گیری

    اگرچه تمرین پیلاتس و مصرف زعفران به تنهایی منجر به بهبود ترکیب بدنی می شوند، با این وجود به نظر می رسد تمرین پیلاتس همراه با مصرف زعفران دارای اثرات مطلوب تری نسبت به هر کدام به تنهایی می باشد.

    کلیدواژگان: تمرین پیلاتس، ترکیب بدنی، زعفران
  • امیدرضا صالحی، داریوش شیخ الاسلامی وطنی*، زهرا نگارنده، جلال یاراحمدی صفحات 67-78
    مقدمه و هدف

    دیابت نوعی بیماری متابولیکی است که علاوه بر آسیب های جسمی موجب اختلالات شناختی نیز می گردد، نقش فعالیت بدنی و گیاهان دارویی در بهبود حافظه و عملکرد جسمانی گزارش شده است، اما اثر تعاملی تمرین در دماهای مختلف همراه با مصرف دارچین هنوز شناخته نشده است. لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر تمرین شنا (S) در آب 5 درجه سانتی گراد (S5C) و 35 درجه سانتی گراد (S35C) همراه با مصرف دارچین (Cin) بر حافظه احترازی، حافظه فضایی و توان هوازی موش های صحرایی مبتلا به دیابت انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی تعداد 48 سر موش صحرایی دیابتی (mg/kg 55 استروپتوزتوسین) به گروه های (1) کنترل دیابتی (CD)، (2) S5C، (3) S5C+Cin، (4) S35C، (5) S35C+Cin و (6) Cin تقسیم شدند. تعداد 8 سر موش صحرایی جهت بررسی اثرات القای دیابت بر متغیر های تحقیق در گروه کنترل سالم (HC) قرار گرفتند. تمرین شنا در آب با دمای 2 ± 5 درجه سانتی گراد و 2 ± 36 درجه سانتی گراد برای هشت هفته، 3 روز در هفته و 2-4 دقیقه در هر جلسه انجام شد. مصرف عصاره آبی دارچین mg/kg/day 200 حل در آب آشامیدنی بود. 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین متغیرهای تحقیق ارزیابی گردید.

    یافته ها

    S5C و S35C موجب افزایش معنی دار تاخیر در ورود به خانه تاریک (STL)، درصد تناوب های غیر تکراری (PA) و توانهوازی، کاهش زمان ماندن در خانه تاریک (TDC)و تعداد ورود به خانه تاریک (RDE) گردید (0/05≥P). Cin موجب افزایش PA، توان هوازی، کاهش TDC گردید (0/05≥P). همچنین تعامل S5C+Cin و S35C+Cinموجب افزایشSTL، PA، کاهشTDCدر موش های صحرایی مبتلا به دیابت گردید (0/05≥P).

    بحث و نتیجه گیری

    به نظر می رسد تمرین شنا در دماهای مختلف و مصرف دارچین اثرات مطلوبی بر حافظه و یادگیری موش های صحرایی دیابتی دارد، ولی با توجه به اینکه دارچین اثرات تمرین را تعدیل نمود، انجام مطالعات بیشتر در سطح سلولی مولکولی پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: تمرین، دارچین، حافظه، توان هوازی، دیابت
  • شیرین فتوت، خسرو جلالی*، فرزانه تقیان صفحات 79-89
    مقدمه و هدف

    استفاده از تمرینات ورزشی و مکمل های گیاهی برای درمان بیماری ها و اختلالات سوخت و سازی در بین مردم رواج یافته است. با توجه به اثرات بهبود دهنده سلامتی تمرین هوازی و اوژنول، مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر هشت هفته تمرین هوازی همراه با مصرف مکمل نانو اوژنول بر بیان ژنی پروتئین غیر جفتی 3 (UPC3) بافت پانکراس و سطوح سرمی مالون دی آلدیید (MDA) موش های صحرایی مبتلا به دیابت صورت گرفت.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش تجربی، 20 سر موش صحرایی دیابتی در چهار گروه پنج سری 1) کنترل، 2) تمرین هوازی، 3) نانو اوژنول، و 4) تمرین + نانو اوژنول تقسیم شدند. جهت بررسی اثرات القای دیابت بر متغیرهای تحقیق، پنج سر موش صحرایی سالم در گروه کنترل سالم قرار گرفتند. در مدت هشت هفته گروه ها 3 و 4 روزانه 2 میلی مول نانو اوژنول به صورت گاواژ دریافت کردند و گروه های 2 و 4 به میزان پنج روز در هفته با سرعت 30 متر بر دقیقه تمرینات هوازی را انجام دادند. جهت تجزیه و تحلیل یافته ها، از آزمون های کالموگروف- اسمیرنوف، تحلیل واریانس یک راهه همراه با آزمون تعقیبی توکی استفاده شد (0/05≥P).

    یافته ها

    القای دیابت اثر معنی داری بر افزایشبیان ژنی UPC3 بافت پانکراس و سطوح سرمی MDA داشت (0/001=P) با این وجود تمرین هوازی همراه با مصرف نانو اوژنول اثر معنی داری بر کاهش بیان ژنی UPC3 بافت پانکراس (0/001=P) و سطوح سرمی MDA (0/01=p) داشت.

    بحث و نتیجه گیری

    به نظر می رسد تمرین هوازی همراه با مصرف نانو اوژنول نسبت به هر کدام به تنهایی اثرات مطلوب تری بر بهبود سطوح بیان ژنی UPC3 و سطوح سرمی MDA در وضعیت ابتلا به دیابت دارد.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، نانو اوژنول، UP3، مالون دی آلدئید، دیابت
|
  • Tohid Mabhout Moghadam, Mohammad Mosaferi Ziaaldini *, Mehrdad Fathi, Seyed Reza Attarzadeh Hoseini Pages 1-18
    Introduction

    Nowadays, obesity is one of the health problems in the world, the incidence of which is spreading. In recent years, with the spread of obesity and metabolic complications caused by obesity, much scientific attention has been paid to the study of adipose tissue. Today, adipose tissue is not considered a static tissue that stores only energy, but is considered a metabolically active tissue. Like the glandular system, metabolic tissues secrete various secretory factors that have autocrine, paracrine and endocrine functions depending on the extracellular environment. Environmental factors such as diet, physical activity, and metabolic status are the main causes of overweight and obesity; in turn overweight and obesity are also affected by genetic traits. As a general rule, excess body fat is the result of a long-term imbalance between energy intake and energy expenditure.

    Conclusion

    Proper selection of exercises is an important factor in changing the lifestyle of obese children and adolescents and is an effective indicator in the control and treatment of obesity. Physical activity creates a negative energy balance due to increased energy consumption. Recent research suggests that high intensity interval training (HIIT) creates a temporary state of anorexia that delays hunger for a short time after exercise, but this effect is short-term. On the other hand, HIIT plays a role in the changing energy consumption through changes in hunger and appetite signals as well as regulatory peptides at the levels of short to long-term signals in obese individuals. This review article discusses the effectiveness of HIIT in obese people.

    Keywords: Obesity, High Intensity Interval Training, Hormone
  • Zahra Arvin, Seyed Ali Hosseini * Pages 19-28
    Introduction

    Exercises and nutrition regimen have a major portion in the reduction of diabetes induced complications such as obesity, hypertension, hyperlipidemia and hyper- insulinemia. The Aim of the present study was to investigate the effect of swimming training with consuming Coriandrum Sativum extract on glycemic indices of diabetic rats.

    Materials and Methods

    32 Sprague- Dawley rats were randomly selected in this experimental research, and one week after the induction of diabetes, they were divided into four groups of 8 rats. These groups include: 1) swimming training, 2) Coriandrum Sativum, 3) swimming training with Coriandrum Sativum, and 4) control group. Groups 2 and 3 received 100 mg/kg Coriandrum Sativum peritoneally. Also, groups 1 and 3 swam for 4 weeks, five sessions per-week. -Each session lasted 30 minutes. In this study, Kolmogorov- Smirnov test, one way ANOVA and Tukey’s post- hoc tests were used for the statistical analysis of data (p≤0.05).

    Findings

    Swimming training, consumption of Coriandrum Sativum, and swimming training with Coriandrum Sativum had a significant effect on the reduction of fasting glucose and glycosylated hemoglobin (p≤0.05). In addition, Coriandrum Sativum and swimming training with Coriandrum Sativum had a significant effect on the reduction of insulin resistance (p≤0.05) . Furthermore, Coriandrum Sativum had more favorable effects on the reduction of fasting glucose compared with the swimming training (p≤0.05) and swimming training, Coriandrum Sativum, and swimming training with Coriandrum Sativum had no significant effect on the reduction of insulin (p≥0.05).

    Conclusion

    It seems that it is possible to use 4 weeks swimming training with Coriandrum Sativum in order to improve glycemic indices in diabetic rats.

    Keywords: Coriandrum sativum, swimming training, Glycemic index, Diabetes mellitus
  • Maryam Kheirdeh *, Mehdi Noura, Rasoul Jamali Fashi, Abdolali Rakhshanizadeh Pages 29-38
    Introduction

    Aging is a biological process that causes muscle dysfunction and muscle atrophy by increasing oxidative stress. Although the role of exercise and some herbs in improving muscle metabolism has been identified, the effect of high intensity interval training (HIIT) and Citrus aurantium (CA) consumption on oxidative stress in muscle tissue following aging is unknown. Therefore, the present study aimed to investigate the effect of eight weeks of HIIT with CA consumption on glutathione peroxidase (GPx), malondialdehyde (MDA) and carbonyl protein (PC) levels in the soleus muscle tissue of elderly rats.

    Materials and Methods

    In this experimental study, 35 elderly rats with the age range of 14 to 18 months, and approximate weight of 270 to 320 g were randomly divided into (1) control (C), (2) sham (Sh), (3) HIIT, (4) CA and (5) HIIT+CA groups. Groups 3 and 5 performed HIIT for eight weeks, five sessions per week (at 85-110% VO2max and speed of 15-25 m/min). Also, groups 4 and 5 received 300 mg/kg/day Citrus aurantium extract peritoneally for eight weeks. To analyze the data, one-way analysis of variance with Tukey's post- hoc test was performed in Graph Pad Prism 8.3.0 software (P≥0.05).

    Findings

    HIIT increased GPx and decreased PC (P≥0.05). CA consumption and HIIT and CA interaction increased GPx and decreased MDA and PC in the soleus muscle tissue of elderly rats (P≥ 0.05).

    Conclusion

    It seems that HIIT and CA consumption separately and synergistically have a beneficial effect on reducing oxidative stress and increasing antioxidant activity, however, further studies in this regard seem necessary.

    Keywords: Training, Citrus aurantium, Oxidative stress, Antioxidant, Aging
  • Tahereh Jaydari Fard, Ali Asghar Pilehvarian * Pages 39-47
    Introduction

    Previous studies have shown that Alzheimer's disease can lead to dysfunction of sex hormones; however, consumption of antioxidant foods can prevent it. The aim of this study was to compare the effect of saffron extract and crocin on sex hormones in male rats with Alzheimer's disease.

    Materials and Methods

    This experimental study included 32 rats with Alzheimer's disease in four groups of 1) control 2) sham, 3) saffron and 4) crocin. Each group consisted of eight series. The third and fourth Groups received 25 mg/kg of saffron and crocin peritoneally daily for eight weeks. Serum levels of FSH, LH and testosterone were measured by ELISA. To analyze the data, the groups were compared using one-way analysis of variance and Tukey's post hoc tests at a significance level of P ≤ 0.05.

    Findings

    Saffron had a significant effect on increasing FSH (P=0.001), LH (P=0.002) and testosterone (P=0.001). Like saffron, crocin had a significant effect on increasing testosterone (P=0.001), however, saffron’s effect was greater on increasing testosterone than that of crocin (P=0.001).

    Conclusion

    Although crocin can improve serum testosterone levels in rats with Alzheimer's disease, saffron seems to have better effects on increasing sex hormones in Alzheimer's rats than crocin.

    Keywords: Alzheimer's, Crocin, saffron, sex hormones
  • Maryam Esfandiarpour, Ali Hossein Zadeh Gonabadi, Fatemeh Farkhaie, Abdossaleh Zar * Pages 48-57
    Introduction

    In recent decades, lipids and their related compounds in the plasma of healthy individuals and patients were considered and proposed ad risk factors for cardiovascular diseases. This study aimed to review the effect of 15 days’ cinnamon supplementation on lipid profile in response to an aerobic exercise session.

    Materials and Methods

    In this quasi- experimental study 24 healthy male were selected and divided into three equal groups (1g cinnamon, 1.5 g cinnamon, and placebo) according to aerobic power. The subjects were taking cinnamon capsules for 15 days. Blood sampling was taken from subjects before and immediately after 30 minutes of running with an intensity of 55 to 65 percent of maximum heart rate on the treadmill. For statistical analysis of data, dependent t-test, one-way ANOVA, and Tukey’s post- hoc tests were used (P≤0.05).

    Findings

    Aerobic exercise significantly increased HDL and decreased LDL, VLDL, TG, and Cho (P≤ 0.05), 15 days cinnamon supplementation had a significant effect on the increase of HDL and decrease of LDL, TG, and Cho in response to one session of aerobic exercise (P≤ 0.05, though, had no significant effect on VLDL (P≥ 0.05).

    Conclusion

    It seems that to improve the response of lipid profile to one session aerobic exercise, 15 days’ cinnamon supplementation can be used.

    Keywords: Exercise, lipids, Cinnamomum zeylanicum
  • Setareh Sharafi, Ghobad Hassanpour * Pages 58-66
    Introduction

    Nutrition and exercise are two factors affecting weight control. The aim of this study was to investigate the effect of eight weeks of selected Pilates trainings with saffron consumption on body composition of female.

    Materials and Methods

    In this quasi- experimental study, 32 nonathlete female volunteers were divided into four groups of eight based on body weight, including 1) training, 2) saffron, 3) training + saffron and 4) placebo. Groups 1 and 3 performed Pilates trainings for 3 sessions per week. Each session lasted 60 minutes. Groups 2 and 3 consumed capsules containing 30 mg of saffron daily, and groups 4 received capsules containing placebo for 8 weeks. In the pre- test and 72 hours after the last training session and saffron consumption, the body composition of the subjects was measured using the BOCA X1 body composition device made in South Korea. To analyze the data, Shapiro- Wilk test, one-way ANOVA test with Tukey’s post- hoc test were used (P≤0.05).

    Findings

    Pilates training, saffron consumption and Pilates training with saffron consumption had a significant effect on reducing the percentage of fat mass, increasing the percentage of total body fluid and the percentage of lean body mass (P=0.001). Also Pilates training with saffron consumption compared to consumption of saffron had a favorable effect on reducing the percentage of body fat mass (P=0.01) and increasing the percentage of total body fluid (P=0.009).

    Conclusion

    Although Pilates training and saffron consumption alone improve body composition, it seems that Pilates training combined with saffron consumption has more favorable effects than saffron.

    Keywords: Pilates Training, saffron, body composition
  • Omidreza Salehi, Dariush Sheikholeslami -Vatani *, Zahra Negarandeh, Jalal Yarahmadi Pages 67-78
    Introduction

    Diabetes is a metabolic disease that causes cognitive disorders in addition to physical injuries. The role of physical activity and medical plants in improving memory and physical function has been reported, but the interactive effect of training at different temperatures with Cinnamon consumption has not been known yet. Therefore, the present study aimed to investigate the effect of swimming (S) training in water at 5 ° C (S5C) and 35 ° C (S35C) with cinnamon (Cin) consumption on avoidance memory, spatial memory and aerobic power of diabetic rats.

    Materials and Methods

    In this experimental study, 48 diabetic rats (55 mg/kg streptozotocin) were divided into 1) diabetic control (CD), 2) S5C, 3) S5C+Cin, 4) S35C, 5) S35C+Cin and 6) Cin groups. Eight rats were placed in the healthy control (HC) group to investigate the effects of diabetes induction on the research variables. Swimming trainings were performed at 2±5 ° C and 36±2 ° C for eight weeks, 3 days per week and 2-4 minutes in each session. The aqueous extract of cinnamon was 200 mg/kg/day dissolved in drinking water. 48 hours after the last training session, the research variables were measured.

    Findings

    S5C and S35C significantly caused the increase in step through latency (STL), percentage of alteration (PA) and aerobic power as well as decreased time spent in dark compartment (TDC) and repeat dark entrances (RDE) (P≤0.05). Cin caused a significant increase in PA and aerobic power as well as significant decrease in TDC (P≥0.05). Also, S5C+Cin and S35C+Cin significantly increased STL and PA and decreased TDC in diabetic rats (P≥0.05).

    Conclusion

    It seems that swimming training at different temperatures and consuming cinnamon have beneficial effects on the memory and learning of diabetic rats, but since Cin moderated the effects of training, further studies at the molecular- cellular level are recommended.

    Keywords: swimming training, Cinnamon, Avoidance Memory, Aerobic power, Diabetes mellitus
  • Shirin Fotovat, Khosro Jalali Dehkordi *, Farzaneh Taghian Pages 79-89
    Introduction

    The use of exercise and herbal supplements to treat diseases and metabolic disorders has become popular among the people. Regarding the health-enhancing effects of aerobic training and eugenol, the present study aimed to investigate the effect of eight weeks of aerobic training with nano-eugenol supplementation on the gene expression of non-placental protein 3 (UPC3) in pancreatic tissue and serum malondialdehyde (MDA) levels in diabetic rats.

    Materials and Methods

    In this experimental study, 20 diabetic rats were divided into four groups of five rats: 1) control, 2) aerobic training, 3) nano-eugenol, and 4) nano-eugenol + training. To investigate the effects of diabetes induction on research variables, five healthy rats were placed in a healthy control group. For eight weeks, groups 3 and 4 received 2 mmol of nano-eugenol by gavage daily, and groups 2 and 4 performed aerobic training at 30 m/s five days a week. Kolmogorov-Smirnov tests, one-way analysis of variance with Tukey post- hoc test were used to analyze the data (P≤0.05).

    Findings

    Induction of diabetes had a significant effect on increasing UPC3 gene expression in pancreatic tissue and MDA serum levels (P=0.001). However, aerobic training with nano-eugenol had a significant effect on the reduction of UPC3 gene expression in pancreatic tissue (P=0.001) and serum levels (P=0.01).

    Conclusion

    It seems that aerobic training along with the use of nanoeugenol has more favorable effects on improving UPC3 gene expression levels and MDA serum levels than the either one alone in diabetes.

    Keywords: Aerobic training, Nano Eugenol, UPC3, Malondialdehyde, Diabetes