فهرست مطالب

انتظام اجتماعی - سال دوازدهم شماره 4 (زمستان 1399)

فصلنامه انتظام اجتماعی
سال دوازدهم شماره 4 (زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/02
  • تعداد عناوین: 8
|
  • شعبان اولادی*، اصغر محمدی، سعید نظری صفحات 1-28
    زمینه و هدف

    سرمایه اجتماعی پلیس به عنوان ظرفیت و قابلیت مشارکت مردم در توسعه نظم و امنیت عمومی جامعه، از مفاهیم جدیدی است که با چرخش از گفتمان امنیت اجتماعی دولت محور به گفتمان امنیت اجتماعی جامعه محور، سهم و نقش مهمی پیدا کرده است. هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه عوامل اجتماعی و فرهنگی موثر بر سرمایه اجتماعی پلیس است.

    روش شناسی

    این پژوهش ازنظر هدف، کاربردی و از لحاظ نوع تحقیق، کمی است که از روش پیمایشی استفاده شده است. جامعه آماری، شهروندان 18 تا 65سال شهراصفهان و حجم نمونه براساس فرمول کوکران تعداد 384 نفر تعیین گردید. روش نمونه گیری، خوشه ای چند مرحله ای توام با تصادفی ساده است. ابزار اندازه گیری پرسشنامه محقق ساخته است. برای روایی(اعتبار) سوال های مربوط به متغیرها از روش تعیین اعتبارمحتوایی و با گردآوری نظرات اساتید مجرب، کارشناسان و متخصصان مربوطه (تکنیک اعتبارصوری) و برای بررسی پایایی، از آلفای کرونباخ استفاده شده که آلفای پرسشنامه 842/0 محاسبه و مورد تایید قرار گرفت. داده ها توسط آمار توصیفی و آزمون های آماری (ضریب همبستگی پیرسون و آزمون t) با استفاده از نرم افزار spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    یافته ها نشان می دهد که بین عوامل اجتماعی و سرمایه اجتماعی پلیس با مقدار580/0 و بین عوامل فرهنگی و سرمایه اجتماعی پلیس با مقدار 563/0 رابطه به صورت مستقیم (مثبت) وجود دارد. و همچنین بین جنسیت، وضعیت تاهل، سن و نوع سکونت با سرمایه اجتماعی پلیس رابطه وجود دارد.

    نتیجه گیری

    سرمایه اجتماعی پلیس را می توان نتیجه ارتباط موثر میان اجتماع و پلیس و وجود هنجارهای مناسب همکاری و همیاری با پلیس دانست که به نوعی ریشه در اعتماد به پلیس، مشارکت با پلیس و آگاهی نسبت به پلیس دارد. خدشه در هر یک از ابعاد می تواند تاثیری بسیارمخرب بر سرمایه اجتماعی پلیس وارد نماید.

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی پلیس، امنیت اجتماعی، مشارکت با پلیس، اعتماد به پلیس، آگاهی نسبت به پلیس
  • سارا علائی خرایم، سجاد بشرپور*، نادر حاجلو، محمد نریمانی صفحات 29-56
    زمینه و هدف

    گرایش به مصرف مواد، در وضعیت کنونی جهان معضل بزرگی است که به استعداد افراد در گرفتاری آنان به دام اعتیاد اشاره می نماید و می تواند متاثر از عوامل و پیشایندهای مختلفی باشد. هدف این پژوهش بررسی اثر الگوی ارتباطی خانواده بر گرایش به مصرف مواد با نقش واسطه ای خودکارآمدی در بین دانشجویان است.

    روش شناسی

    این مطالعه با توجه به هدف پژوهش از نوع مطالعات کاربردی و از جهت روش گردآوری اطلاعات نیز به روش پیمایشی و از انواع طرح های همبستگی و روش مدل یابی معادلات ساختاری است. جامعه آماری این پژوهش کلیه دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی در سال تحصیلی 1397-98 با حجم نمونه 347 نفر و نحوه نمونه گیری، خوشه ای است. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه الگوی ارتباطات خانواده؛ پرسشنامه سرمایه روانشناختی لوتانز و مقیاس پذیرش اعتیاد وید استفاده شد. داده ها با نرم افزار SPSS 22 و لیزرل با استفاده از آزمون مدل یابی علی و روش تحلیل مسیر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

     یافته ها

    طبق نتایج به دست آمده، بین جهت گیری گفت وشنود (52/0-)، جهت گیری همنوایی (59/0) و خودکارآمدی (12/0) با گرایش به مصرف مواد رابطه وجود دارد (05/0>p). ارزیابی مدل با تمامی شاخص های برازش درمجموع نشان از برازش قابل قبول و مناسب داده ها با مدل (07/0 =0RMSEA) و (92/0 =CFI) داشتند. در واقع، اثر مستقیم جهت گیری گفت وشنود و جهت گیری همنوایی بر گرایش به مصرف مواد تایید می شود. همچنین، اثر غیرمستقیم جهت گیری گفت وشنود و جهت گیری همنوایی از طریق خودکارآمدی تایید می شود.

    نتیجه گیری

    از آنجا که الگوی ارتباطی خانواده هم به صورت مستقیم و هم از طریق متغیر خودکارآمدی بر گرایش به مصرف مواد دانشجویان اثر دارد، تلاش برای ارتقای خودکارآمدی دانشجویان و توجه به الگوهای ارتباطی خانواده در جهت پیشگیری و کاهش گرایش دانشجویان به مصرف مواد اثربخش خواهد بود.

    کلیدواژگان: گرایش به مصرف مواد، الگوی ارتباطی خانواده، جهت گیری گفت وشنود، جهت گیری همنوایی، خودکارآمدی
  • حیدر سهرابی، محمد عبدالرحیمی* صفحات 57-82
    زمینه و هدف

    تخلفات و آسیب های اجتماعی از جمله ناهنجاری های جامعه انسانی هستند. این پژوهش به تعیین، تبیین و اولویت بندی آموزه های قرآنی و روایی بازدارنده از تخلفات و آسیب های اجتماعی پرداخته است. بنابراین هدف اصلی این پژوهش احصای مولفه های اثرگذار در پیشگیری از تخلفات اجتماعی بر اساس قرآن کریم و روایات اسلامی می باشد.

    روش شناسی

    این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر ماهیت، در زمره تحقیق های توصیفی- تحلیلی و از نظر رویکرد از نوع آمیخته به شمار می رود. همچنین در پژوهش حاضر از روش مدل سازی ساختاری تفسیری استفاده شد. بنابراین اطلاعات اولیه با مراجعه به اسناد قرآنی گردآوری و مفاهیم مورد نیاز با روش تحلیل محتوا استخراج گردید. با پالایش و طبقه بندی مفاهیم، نمودار هندسی تعامل مولفه ها ترسیم شد، و ماتریس قدرت نفوذ و وابستگی مولفه های تحقیق ارایه گردید.

    یافته ها

    در این پژوهش متغیرهای تقوا و خودکنترلی به ترتیب در ناحیه نفوذی قرار گرفتند، که نشان دهنده بیشترین میزان اثرگذاری متغیرهای یادشده در پیشگیری از تخلفات اجتماعی است. متغیرهای صبر و بردباری، عدالت و احسان، به سبب داشتن رابطه متقابل با دیگر متغیرها در ناحیه پیوندی قرار گرفتند. متغیر نظم و انضباط در ناحیه وابستگی قرار گرفت که نشان دهنده اثرگذاری حداقلی و اثرپذیری حداکثری آن در مدل پژوهش است.

    نتیجه گیری

    بر اساس آموزه های قرآنی و روایی تقوا، خودکنترلی و صلاحیت های درونی مهم ترین مولفه هایی هستند که مانع بروز تخلف در اجتماع شده، و رعایت حقوق افراد را در تعاملات میان فردی تضمین می کنند.

    کلیدواژگان: پیشگیری، تخلفات اجتماعی، قرآن کریم، روایات اسلامی
  • احمد راهرو خواجه، فیض الله نوروزی*، زهرا سادات مشیراستخاره صفحات 83-112
    زمینه و هدف

    پژوهش حاضر به منظور ارایه نتایج یک تحقیق عمیق در خصوص بازاجتماعی شدن مجرمان تدوین گشته است . از آنجا که در اهداف مجازات علاوه برواکنش جامعه در قبال اعمال جریحه دارکننده، جامعه پذیری مجدد مجرمان نیز مدنظر است لذا هدف از این پژوهش ، تحلیل جامعه شناختی روایت های باز اجتماعی شدن زندانیان شاغل در واحدهای حرفه آموزی و اشتغال زندان های تهران است.

    روش شناسی

    پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر شیوه اجرا بصورت رهیافت فرود به زمین و طبیعت گرایانه است. جامعه پژوهش را زندانیان شاغل در واحدهای اشتغال و حرفه آموزی زندان های تهران تشکیل داده اند. شیوه نمونه گیری پژوهش هدفمند بود و معیار اشباع نظری به عنوان معیار اساسی انتخاب نمونه بود. داده ها با استفاده از مصاحبه، جمع آوری گردید و برای تحلیل داده های حاصل از مصاحبه های عمیق، از تحلیل روایت بهره جسته شد.

    یافته ها

    یافته های حاصل از جمع بندی مصاحبه ها نشان می دهد که زندانیان مهمترین انگیزه حضور در واحدهای اشتغال را دوری از انضباط روزانه بندهای بسته دانسته تا با استفاده از برخی امتیازات از جمله ملاقات و تلفن راحت و در دسترس و نیز مرخصی های ماهیانه، دغدغه های مربوط به معیشت خانواده را رفع نمایند.

    نتیجه گیری

    برنامه های حرفه آموزی و اشتغال برای زندانیان همواره از بالا به پایین طراحی و اجرا می گردند این در حالی است که به منظور بازاجتماعی کردن مجرمان، انعکاس علایق و استعدادهای شغلی زندانیان نادیده گرفته می شود و معنای این مضمون این است که برنامه ریزی از پایین به بالا اثرگذارتر خواهد بود. همچنین پرداخت دستمزد و بیمه برابر قانون کار و اطمینان از پشتیبانی دولت و مراکز حمایتی، در ایجاد اشتغال پس از آزادی، در کیفیت بازپذیری مجرمان حاضر در برنامه های آموزش و حرفه آموزی زندان ها، بسیار حایز اهمیت می باشد.

    کلیدواژگان: تحلیل روایت، اشتغال و حرفه آموزی، زندانی، باز اجتماعی شدن
  • فخرالدین توکلی*، سید مرتضی مرتضوی، محسن کشاورزترک صفحات 113-140
    زمینه و هدف

    ویژگی های محیط سایبر و در نتیجه آن پیچیده تر شدن جرایم سایبری موجب زمان بر و هزینه بر شدن کشف این جرایم شده است در نتیجه توجه به پیشگیری از جرایم سایبری از اهمیت بالایی برخوردار می باشد؛ هدف از این پژوهش تعیین عوامل راهبردی موثر بر پیشگیری از جرایم سایبری است.

    روش شناسی

    روش پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش اجرا، توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش را خبرگان پلیس فتا ناجا به تعداد 15 نفر تشکیل می دهند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته است که پایایی پرسشنامه از روش ضریب آلفای کرونباخ با مقدار 89/0 و روایی پرسشنامه با روش محتوایی تایید شد همچنین با استفاده از روش دلفی فازی، در دو مرحله به جمع آوری اطلاعات از خبرگان مورد نظر اقدام گردید و کلیدی ترین آنها انتخاب شدند. با توجه به ماهیت این پژوهش، جهت تجزیه و تحلیل داده های گردآوری شده از روش دلفی فازی و از نرم افزارهای Excel و Spss استفاده گردید.

    یافته ها

    یافته های این پژوهش نشان داد که مهمترین عوامل راهبردی موثر بر پیشگیری از جرایم سایبری، در 31 عامل و 7 گروه شامل عوامل فرهنگی، عوامل اجتماعی، عوامل فنی، عوامل ایجابی، عوامل سلبی، عوامل درون سازمانی و عوامل برون سازمانی می باشند.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج پژوهش، فرهنگ سازی و تولید رسانه ای، آگاه سازی خانواده ها، استفاده از ابزارهای امنیتی توسط کاربران، در اختیار داشتن نیروهای متخصص و آموزش دیده از جمله عوامل موثر و نقش آفرین در پیشگیری از جرایم سایبری می باشند که بایستی در طراحی و انتخاب برنامه ریزی های راهبردی مناسب مورد توجه ویژه قرار گیرند.

    کلیدواژگان: محیط سایبر، جرایم سایبری، پیشگیری از جرایم سایبری، دلفی فازی
  • جعفر محمدی برزگر* صفحات 141-167
    زمینه و هدف

    جرایم هرزه نگاری یکی از جرایم شایع در  فضای سایبر است. یکی از وظایف پلیس در جامعه پیشگیری از این نوع جرایم در جامعه می باشد اما در عمل این پیشگیری انتظامی با موانعی روبرو شده است. هدف از این پژوهش شناسایی موانع و راهکارهای پیشگیری انتظامی از جرایم هرزه نگاری در فضای سایبر است.

    روش شناسی:

     این تحقیق از نظر هدف کاربردی است از نظر ماهیت در زمره تحقیقات تحلیلی و روش تحقیق آن کیفی است. جامعه آماری تحقیق شامل20 نفراز مدیران و خبرگان حوزه فضای سایبر و روش نمونه گیری هدفمند می باشد. برای گردآوری اطلاعات از مصاحبه استفاده و روایی یافته ها از طریق نظر سایرخبرگان(تکنیک تثلیث) و پایایی با هدایت دقیق جریان مصاحبه، تفسیر مصاحبه های همگرا و نظر خبرگان انجام پذیرفته است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش تحلیل مضمون و از نرم افزار مکس کیودا بهره برداری گردید.

    یافته ها

    یافته های تحقیق نشان می دهد موانع پیشگیری انتظامی از جرایم هرزه نگاری در فضای سایبر دارای موانع سلبی می باشد که این موانع از چهار مضمون چالش قضایی، چالش قانونی، چالش اجرایی و چالش منابع و امکانات و در مجموع از34مضمون سازمان دهنده تشکیل شده است و راهکارهای ایجابی رفع آن نیز از چهار مضمون رفع موانع قانونی،ایجاد بسترهای قضایی،توانمند سازی اجرایی و تخصیص منابع و امکانات تشکیل و که آنها نیز در مجموع از 30مضمون سازمان دهنده تشکیل شده است

    نتیجه گیری

    در صورتیکه بسترهای قانونی و قضایی لازم برای پلیس فراهم گردد و امکانات و منابع لازم تامین و موانع اجرایی پلیس کاهش یابد امکان موفقیت پلیس در پیشگیری از جرایم هرزه نگاری بسیار زیاد خواهد بود با این وصف این بسترها عموما خارج از حیطه اختیارات پلیس بوده ودر اختیار قوای سه گانه می باشد بنابراین موفقیت پلیس برای پیشگیری از این جرم در فضای سایبر تا حدود زیادی مستلزم هماهنگی و همکاری مراکز برون سازمانی درسطح کلان و  ودر حوزه داخلی رفع موانع درون سازمانی می باشد.

    کلیدواژگان: پیشگیری انتظامی، جرم، هرزه نگاری، فضای سایبر
  • ارزشیابی اثربخشی آموزش مهارت های زندگی در زندان ها
    امیر فرخ نژاد، رضا محمدی*، اکبر خرسندی یامچی صفحات 169-198
    زمینه و هدف

    یکی از راه‎های افزایش کیفیت سلامت روانی- اجتماعی و کاهش تنش‎های زندگی اجتماعی و شغلی، کمک به افراد برای رشد و گسترش مهارت‎های مورد نیاز برای ایجاد یک زندگی مطلوب است. هدف پژوهش حاضر ارزیابی میزان اثربخشی آموزش مهارت‎های زندگی به زندانیان است.

    روش شناسی

     پژوهش حاضر از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ شیوه گردآوری داده ها، توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش 60 نفر از زندانیان و 30 نفر از کارکنان(مدیران ارشد و روسای ادارات) اداره کل و زندان‎های بوشهر بودند که به پرسشنامه ارزیابی اثربخشی آموزش مهارت‌های زندگی را که در یک بازه 2 ساله اجرا شده بود پاسخ دادند. به‎منظور تحلیل داده‌ها از آمار توصیفی و آمار استنباطی شامل آزمونt  تک نمونه ای، تحلیل واریانس و آزمون t گروه‌های مستقل استفاده شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد که آموزش مهارت های زندگی به زندانیان بر اساس مدل پاتریک در ابعاد واکنش مثبت به مهارت های زندگی (t=39/478)، افزایش دانش مهارت های زندگی (t=49/505)، بهبود قابلیت کاربست مهارت های زندگی (t=36/700) و تحقق اهداف مهارت های زندگی (t=33/694) اثربخش بوده است. همچنین بین دیدگاه کارکنان مرد و زن در خصوص اثربخشی آموزش مهارت های زندگی به زندانیان (t=/130) تفاوت معنی‏ دار بود، اما به لحاظ وضعیت تاهل (t=0/933)، تفاوت معنی‎دار نبود. بر اساس نتایج تحلیل واریانس، بین دیدگاه کارکنان در خصوص اثربخشی این آموزش‏ها به لحاظ میزان تحصیلات (951/2=F)، تفاوت معنادار بود، اما به لحاظ وضعیت استخدامی (F=0/017) و سابقه کار (F=0/214)، تفاوت معناداری مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    شرکت در دوره آموزش مهارت‎های زندگی به زندانیان در واکنش مثبت به مهارت های زندگی، افزایش دانش مهارت های زندگی، بهبود قابلیت کاربست مهارت های زندگی درجهت کاهش رفتارهای نابهنجار و پرخطر و تحقق اهداف مهارت های زندگی موثر بوده است.

    کلیدواژگان: آموزش، مهارت های زندگی، ارزشیابی اثربخشی، بهبود رفتار زندانیان
  • مقایسه مولفه های کلانتری و پاسگاه های انتظامی در وضعیت موجود و مبتنی بر شبکه در پلیس آینده
    علی عزیزی*، عبدالرحمن میرزاخانی صفحات 199-220
    زمینه و هدف

    سازمان ها برای ادامه ی حیات باید همواره خود را با تغییرات محیطی حال و آینده مطابقت و بتوانند پاسخگوی نیاز ذی نفعان باشند. این موضوع برای سازمان های که متولی امور امنیتی و خدماتی می باشند از درجه ی اهمیت بالاتری برخوردار است. هدف از تحقیق حاضر شناخت و مقایسه مولفه های کلانتری و پاسگاه های انتظامی در وضعیت موجود و مبتنی بر شبکه در پلیس آینده است.

    روش شناسی

     این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر روش جمع آوری داده ها کیفی است. جامعه ی آماری پژوهش حاضر را خبرگان انتظامی با حداقل سابقه بیست و پنج سال خدمت و دارای سابقه خدمت در رده های اجرایی و ستادی تشکیل می دهند که با توجه به اشباع نظری با 27 نفر از آنها به صورت هدفمند مصاحبه به عمل آمد. داده های حاصل از مصاحبه با نخبگان، به روش تکنیک تحلیل فرایند شبکه ای و با استفاده از نرم افزار ابرتصمیم ساز مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    مولفه های حاصل از مصاحبه با نخبگان در وضعیت موجود و مبتنی بر شبکه به صورت دو به دو با هم مقایسه، یافته ها نشان می دهد میزان اهمیت زیرمعیارها (مولفه ها) شبکه ی ترسیمی غیر از چهار مولفه ی (خدمات قضایی حضوری شهروندان، ارسال پرونده فیزیکی به مرجع قضایی، حضور حداکثری فیزیکی عوامل گشت در حوزه ی استحفاظی، محدودیت دسترسی به بانک های اطلاعاتی) سایر مولفه ها (شامل هشت مولفه ی دیگر) کلانتری آینده دارای اهمیت بیشتری نسبت به کلانتری با رویکرد با وضعیت موجود می باشد.

    نتیجه گیری

    با توجه به بالاتر بودن ضریب اهمیت مولفه های احصاء شده در وضعیت مبتنی بر شبکه، لازم است مسیولین امر نسبت تغییر ساختار مبتنی بر شبکه به عنوان ضرورتی برای پلیس آینده و انجام خدمات شایسته تر به مردم اقدام نمایند.

    کلیدواژگان: کلانتری با وضعیت موجود، کلانتری آینده، فرایند تحلیل شبکه ای، شبکه
|
  • SHABAN OLADI *, Asghar Mohammadi, Saeed nazari Pages 1-28
    Background and objectives

    The social capital of the police, as the capacity and ability of the people to participate in the development of public order and security of society, is one of the new concepts that has gained an important role by shifting from the state-centered social security discourse to the community-based social security discourse. The purpose of this study is to investigate the relationship between social and cultural factors affecting the social capital of the police.

    Methodology

    In terms of its objectives this study is of an applied research type and in terms of its nature it is considered as quantitative which has been conducted using survey method. The statistical population included 18-65 years old citizens of Isfahan and the sample size was 384 based on Cochran's formula. The sampling method is multi-stage cluster with simple randomization. The measurement tool is a researcher-made questionnaire. For validity of questions related to variables, the content validity and collecting the opinions of experienced professors, experts and relevant specialists (face validity technique) were employed and to check the reliability, Cronbach's alpha was used. The data were analyzed using descriptive statistics and statistical tests (Pearson correlation coefficient and t-test) using SPSS software.

    Findings

    The results show that there is a direct (positive) relationship between social factors and social capital of the police with a value of 0.580 and between cultural factors and social capital of the police with a value of 0.563. There is also a relationship between gender, marital status, age and type of residence with the social capital of the police.

    Results

    The social capital of the police can be considered as the result of an effective relationship between the community and the police and the existence of appropriate norms of cooperation with the police, which is rooted in trust in the police, partnership with the police and awareness of the police. Damage in any of these dimensions can have a devastating effect on the social capital of the police.

    Keywords: Police social capital, Social security, Partnership with the police, Trust in the police, Awareness of the police
  • sara alaei khorayem *, Nader Hajloo, Mohammad Narimani Pages 29-56
    Background and objectives

    The tendency to use drugs in the current situation of the world is a big problem that points to the susceptibility of people to their addiction and can be influenced by various factors and backgrounds. The aim of this study was to investigate the effect of family communication pattern on the tendency to use drugs with a mediating role of self-efficacy among students.

    Methodology

    In terms of its objectives this study is an applied research study and in terms of data collection procedure it is considered as a survey study which has been conducted using method a variety of correlation schemes and structural equation modeling. The statistical population of this study is all students of Mohaghegh Ardabili University in the academic year 2019-2020 with a sample size of 347 individuals. The samples were selected using cluster sampling method. The communications model questionnaire, Luthans' Psychological Capital Questionnaire, and Weed's Addiction Admission Scale were employed. Data were analyzed using SPSS 22 and LISREL software using causal modeling test and path analysis method.

    Findings

    According to the results, there is a relationship between conversational orientation (-0.52), compliance orientation (0.59) and self-efficacy (0.12) with the tendency to use substances (p <0.05). Evaluation of the model with all fit indices in total showed acceptable and appropriate fit of the data with the model (RMSEA = 0.07) and (CFI = 0.92). In fact, the direct effect of conversational orientation and compliance orientation on substance use tendency is confirmed. Also, the indirect effect of conversational orientation and compliance orientation is confirmed through self-efficacy.

    Results

    Since the family communication pattern has a direct effect on students' tendency to use drugs both directly and through self-efficacy variable, trying to improve students' self-efficacy and paying attention to family communication patterns will be effective in preventing and reducing students' tendency to use drugs.

    Keywords: Drug use tendency, Family communication pattern, Conversational orientation, Compliance orientation, Self-efficacy
  • Mohammad Abdolrahimi* Pages 57-82
    Background and objectives

    Violations and social harms are among the anomalies of human society. This study has determined, explained and prioritized the Quranic teachings and the validity of preventing violations and social harms. Therefore, the main purpose of this study is to enumerate the effective components in preventing social violations based on the Holy Quran and Islamic traditions.

    Methodology

    In terms of its objectives this study is of an applied research and in terms of nature, it is considered as a descriptive-analytical research and in terms of approach it is considered as a mixed method research type. Also in the present study, the method of interpretive structural modeling was used. Therefore, the initial data was collected by referring to Quranic documents and the required concepts were extracted by content analysis method. By refining and classifying the concepts, a geometric diagram of the interaction of the components was drawn, and a matrix of influence power and dependence of the research components was presented.

    Findings

    In this study, the variables of piety and self-control were in the influential zone, respectively, which shows the greatest effectiveness of these variables in preventing social violations. The variables of patience, justice and benevolence were in the linking zone due to their interrelationship with other variables. The variable of discipline was placed in the dependency zone, which indicates its minimum effectiveness and maximum influence in the research model.

    Results

    According to the Qur'anic teachings and the narration of piety, self-control and internal competencies are the most important components that prevent the occurrence of violations in society, and ensure the observance of the rights of individuals in interpersonal interactions.

    Keywords: Prevention, Social Violations, Holy Quran, Islamic, Traditions
  • ahmad rahro khajeh, feyzollah norozi*, zahra moshir estekhareh Pages 83-112
    Background and objectives

    The present study was designed to provide the results of an in-depth study on the re-socialization of criminals. Since the purpose of this punishment, in addition to society's reaction to acts of aggression, is the re-socialization of criminals, so the purpose of this study is to analyze the sociological narratives of re-socialization of prisoners working in vocational training and employment units in Tehran prisons.

    Methodology

    In terms of its objectives the present study is of an applied research type and in terms of implementation method it is considered as a landing approach and naturalistic. The study population consisted of prisoners working in the employment and vocational training centers of Tehran prisons. The research sampling method was purposeful and the theoretical saturation criterion was the basic criterion for sample selection. The data were collected using interviews and narrative analysis was used to analyze the data obtained from in-depth interviews.

    Findings

    Findings from the summary of interviews show that prisoners consider the most important motivation for attending employment units as the avoidance of daily discipline in closed wards in order to use some privileges such as visits and convenient and accessible telephone as well as monthly leave to solve the concerns related to family livelihood.

    Results

    Vocational training and employment programs for prisoners are always designed and implemented from the top down, while in order to re-socialize criminals, the reflection of prisoners' interests and job talents is ignored, which means that bottom-up planning will be more effective. Also, payment of wages and insurance in accordance with the labor law and ensuring the support of the government and support centers are very important in creating employment after release, in the quality of readmission of criminals present in prison education and vocational training programs.

    Keywords: Narrative analysis, Employment vocational training, Prisoner, Re-socialization
  • Pages 113-140
    Background and objectives

    The characteristics of the cyber environment and, as a result, the increasing complexity of cybercrime have made the detection of these crimes time consuming and costly, therefore, it is very important to pay attention to the prevention of cybercrime. The purpose of this study is to determine the strategic factors affecting the prevention of cybercrime.

    Methodology

    In terms of its objectives this study is of an applied research type and in terms of the nature it is considered as a descriptive-survey study. The statistical population of this study consists of 15 I. R. I. Cyber-Police experts. The data collection tool was a researcher-made questionnaire. The reliability of the questionnaire was confirmed using Cronbach's alpha coefficient method with a value of 0.89 and the validity of the questionnaire was confirmed by content method. Also, using fuzzy Delphi method, the data was collected from the experts in two stages and the most key ones were selected. Due to the nature of this research, fuzzy Delphi method and Excel and SPSS software were used to analyze the collected data.

    Findings

    The findings of this study showed that the most important strategic factors affecting the prevention of cybercrime are 31 factors and 7 groups, including cultural factors, social factors, technical factors, positive factors, negative factors, internal, and external factors.

    Results

    According to the results of research, culture and media production, family awareness, use of security tools by users, having specialized and trained personnel are among the effective and role-playing factors in the prevention of cybercrime that should be taken into considerations in the design and selection of appropriate strategic planning

    Keywords: Cyber environment, Cybercrime, Cybercrime prevention, Fuzzy Delphi
  • jafar mohmmadi * Pages 141-167
    Background and objectives

    Pornography is one of the most common crimes in cyberspace. One of the duties of the police in the community is to prevent this type of crime in the community, but in practice, this type of law enforcement prevention has faced obstacles. The purpose of this study is to identify barriers and law enforcement strategies to prevent pornographic crimes in cyberspace.

    Methodology

    In terms of its objectives this study is of an applied research, and in terms of its nature it is considered as an analytical study which has been conducted via qualitative method. The statistical population of the study included 20 managers and experts in the field of cyberspace. They were selected using purposive sampling method. To collect the data, the interview was used and the validity of the findings was confirmed by the experts (triangulation technique) and reliability was confirmed by accurately guiding the interview process, interpreting convergent interviews and experts' opinions. The content analysis method and MAXQDA software were used to analyze the data.

    Findings

    Findings show that law enforcement barriers to the prevention of pornography in cyberspace have negative barriers, which consist of four themes: judicial challenge, legal challenge, executive challenge and challenge of resources and facilities, and a total of 34 organizing themes; the positive eliminating solutions also consist of four themes: removing legal barriers, creating judicial bases, empowering the executive, and allocating resources and facilities; they also consist of a total of 30 organizing themes.

    Results

    If the necessary legal and judicial bases are provided for the police and the necessary facilities and resources are provided and the executive barriers of the police are reduced, the possibility of the police succeeding in preventing pornographic crimes will be very high. However, these platforms are generally outside the scope of police authority and are in the possession of the triplet forces, so the success of the police to prevent this crime in cyberspace to a large extent requires coordination and cooperation of external centers at the macro level, and in internal level to remove internal barriers.

    Keywords: Law enforcement prevention, Crime, Pornography, Cyberspace
  • Evaluating the Effectiveness of Life Skills Teaching in Prisons
    Amir Farokhnejad, reza mohamadi *, akbar Khorsandi yamchi Pages 169-198
    Background and objectives

    One way to increase the quality of psychosocial health and reduce the stresses of social and professional life is to help people grow and develop the skills needed to create a good life. The aim of this study was to evaluate the effectiveness of life skills teaching for prisoners.

    Methodology

    In terms of its objectives the present study is of an applied research type and in terms of data collection method it is considered as descriptive-survey. The statistical population of the study was 60 prisoners and 30 employees (senior managers and heads of departments) of Bushehr General Administration and Prisons who answered the questionnaire of "evaluating the effectiveness of life skills teaching" that was conducted over a period of 2 years. In order to analyze the data, descriptive and inferential statistics, including one-sample t-test, analysis of variance and independent group t-test were used.

    Findings

    Findings showed that life skills teaching for prisoners based on Patrick model in the dimensions of positive reaction to life skills (t = 39.478), increasing knowledge of life skills (t = 49.505), improving the applicability of life skills (t = 36.700), and achieving life skills goals (t = 33.694) has been effective. There was also a significant difference between the views of male and female staff regarding the effectiveness of life skills teaching for prisoners (t = 2.30), but there was no significant difference in terms of marital status (t = 0.933). Based on the results of analysis of variance, there was a significant difference between employees' views on the effectiveness of these teachings in terms of education (F = 2.951), but in terms of employment status (F = 0.017) and work experience (F = 0.214). ), no significant difference was observed.

    Results

    Participating in life skills teaching for prisoners has been effective in responding positively to life skills, increasing knowledge of life skills, improving the applicability of life skills to reduce abnormal and high-risk behaviors, and achieving life skills goals

    Keywords: Teaching, Life skills, Evaluation of effectiveness, Improving the behavior of prisoners
  • A Comparison of the Components of Police Stations and Checkpoints in the Present and Network-Based Situation in the Future Police
    ali azizi *, Abdorahman Mirzakhani Pages 199-220
    Background and objectives

    To survive, organizations must always adapt to present and future environmental changes and be able to meet the needs of stakeholders. This is even more important for organizations in charge of security and services. The purpose of this study is to identify and compare the components of police stations and police checkpoints in the present and network-based situation in the future police.

    Methodology

    In terms of its objectives the present study is of an applied research type and in terms of data collection method it is considered as a qualitative study. The statistical population of the present study consists of law enforcement experts with at least twenty-five years of service and experience in the executive and staff ranks. Due to theoretical saturation, 27 of them were interviewed purposefully. The data obtained from the interviews with the elites were analyzed using network process analysis technique and super-decision-making software.

    Findings

    Components obtained from interviews with elites in the present situation and network-based are compared in pairs; the findings show the importance of the sub-criteria (components) of the graphic network other than the four components (in-person judicial services of citizens, sending a physical file to the judicial authority, maximum physical presence of patrol agents in the protected area, restriction of access to databases), other components (including eight other components) of the future police station towards the police station with an approach to the current situation.

    Results

    Due to the higher importance of the components listed in the network-based situation, it is necessary for the authorities to change the network-based structure as a necessity for the future police and to provide better services to the people.

    Keywords: Police station with present situation, Future police station, Network analysis process, Network