فهرست مطالب

نشریه مطالعات فرهنگی پلیس
سال هفتم شماره 1 (پیاپی 24، بهار 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/03/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • محمدامین ترابی*، ارکیده حامدی، طیبه جلیلیان صفحات 1-26

    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین حمایت سازمانی ادراک شده، معنویت در محیط کار با بهره وری کارکنان فرماندهی انتظامی استان همدانانجام شد. این پژوهش ازنظر هدف، کاربردی است؛ ازنظر روش، توصیفی- همبستگی است. در این پژوهش، از یک جامعه 140  نفری از کارکنان فرماندهی انتظامی استان همدان، 103 نفر به عنوان نمونه مورد پژوهش انتخاب شدند. روش نمونه گیری در پژوهش حاضر تصادفی ساده است. داده ها با استفاده از پرسشنامه استاندارد جمع آوری شدند. روایی، با استفاده از روایی صوری و پایایی از طریق آلفای کرونباخ سنجیده شد. داده ها با نرم افزار SPSS، با آزمون های پیرسون و رگرسیون ساده و چندگانه تحلیل شدند. نتایج نشان داد که بین حمایت سازمانی ادراک شده با بهره وری کارکنان فرماندهی انتظامی استان همدانرابطه وجود دارد. بین معنویت در محیط کار با بهره وری کارکنان فرماندهی انتظامی استان همدان رابطه وجود دارد. بین حمایت سازمانی ادراک شده، معنویت در محیط کار با بهره وری کارکنان فرماندهی انتظامی استان همدانرابطه چندگانه وجود دارد.

    کلیدواژگان: حمایت سازمانی ادراک شده، معنویت در محیط کار، بهره وری کارکنان، فرماندهی انتظامی همدان
  • رضا حاجی زاده اصل*، سعید حاجی زاده اصل، امین هجرانی صفحات 27-46

    فناوری نانو به عنوان یکی از دستاوردهای عصر حاضر تاثیر بسیاری بر زندگی بشر، از جمله در حوزه سلامت و ایمنی، گذاشته است. توجه به این مقوله در ناجا در حد انتظار نبوده است و آماد و پشتیبانی نیروی انتظامی به عنوان پشتیبانی کننده اصلی ناجا بهره کمی از این فناوری در محصولات حوزه ایمنی، بهداشت و سلامت برده است. استفاده از این فناوری در نیروهای مسلح، به ویژه در بخش آماد و پشتیبانی، نه تنها حفظ کیفیت اقلام و کالاها و افزایش عمر و ماندگاری آن ها را تضمین می کند، بلکه موجب صرفه جویی فراوان در منابع مالی و انسانی می گردد. در این مقاله، کوشیده شده است دلایل کندی استقبال و رویکرد ناجا به این فناوری را بررسی نماییم. برای دستیابی به اهداف پژوهش، سی نفر از مدیران لایه میانی فرماندهی انتظامی استان همدان برای این پژوهش انتخاب شدند که به صورت مصاحبه نظرات آنها جمع آوری گردید. یافته های تحقیق نشان  داد که ضعف آشنایی با این فناوری، عدم اطمینان به نتایج اعلام شده، قیمت اولیه بالاتر، ریسک ناپذیری، اطلاع رسانی ضعیف در خصوص محصولات از سوی تولید کنندگان، از مهم ترین دلایل کندی رویکرد به این فناوری بوده است.

    کلیدواژگان: فناوری نانو، ایمنی کارکنان، سلامت و بهداشت، ریسک پذیری
  • سعید شریفی رهنمو*، مجید شریفی رهنمو، آیت الله فتحی صفحات 47-68

    ویژگی جامعه اسلامی در اندیشه رهبری همانند سایر مفاهیم و تعابیر مهم و محوری سیاسی در قلمرو مکتب حیات بخش اسلام و آموزه های دینی تفسیر و تحلیل می شود که مجموعه عواملی همانند اعتقادات دینی، خدمتگزاری، عدالت طلبی، دشمن شناسی و مشارکت عمومی در پیدایش مولفه های مربوطه و استقرار آن سهیم هستند. بر این اساس، استقرار جامعه اسلامی در نظام جمهوری اسلامی ایران یک مقوله قدسی و ارزشی به شمار می آید؛ زیرا اندیشه های مقام معظم رهبری که منتج از نظام اسلامی است، جوهر اصلی جامعه اسلامی را عبارت از تعبد، ایمان و عمل صالح آحاد ملت می دانند که می بایست به سمت نهادینه شدن حرکت کند. برهمین اساس، و با توجه به اهمیت موضوع، پژوهش حاضر با هدف شناسایی مهم ترین راهبردهای نیل به جامعه اسلامی با تاکید بر دیدگاه مقام معظم رهبری انجام گرفته است. روش تحقیق پژوهش حاضر توصیفی و به صورت کتابخانه ای و اسنادی می باشد. یافته های این پژوهش با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری، مهم ترین راهبردهای رسیدن و برپایی جامعه اسلامی را عبارت از وفاق و همگرایی ملی، ولایت مداری، مشارکت عمومی، امر به معروف و نهی از منکر، دانش اندوزی، ساماندهی اقتصادی، قانون مداری و... می دانند که نتایج به دست آمده با توجه به  شاخص های جامعه اسلامی از دیدگاه مقام معظم رهبری در سرتاسر مقاله بیان شده است.

    کلیدواژگان: آیت‎الله خامنه ای، راهبرد، جامعه اسلامی، منظومه فکری
  • جمشید باقری*، مهدی فلاح صفحات 69-87

    این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی دوره‎های آموزش عرضی در پیشگیری از جرم انجام گرفته است. روش پژوهش از نظر ماهیت، جزو تحقیقات شبه آزمایشی و از نظر هدف، جزو تحقیقات کاربردی است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه کارکنان پلیس در استان همدان است که با روش نمونه گیری در دسترس، دو گروه 20 نفره به عنوان گروه آزمایش و گروه گواه از جامعه پژوهش انتخاب گردید. به منظور جمع آوری اطلاعات، از دو پرسشنامه محقق ساخته در قالب سوالات درسی چهار گزینه ای برای کارکنان تنظیم و بین دو گروه توزیع، و پس از جمع آوری و تفکیک داده ها از طریق نرم افزار SPSS  مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. برای تعیین روایی ابزار این پژوهش از روایی محتوایی و صوری استفاده گردید. همچنین، پایایی این ابزار با استفاده از آلفای کرونباخ محاسبه شده است که مقدار پایایی 86/0 برآورد گردید. در تحلیل توصیفی نمرات آزمون های دوره عرضی نمونه ها در گروه آزمایش متوسط نمره پیش آزمون و پس آزمون تنها 0.1 ارتقاء داشته و در گروه گواه 0.2 تفاوت مثبت داشته و در درس اخلاق حرفه ای تفاوت میانگین نمرات صفر شد. همچنین نمرات درس طرح های انتظامی و درس مدیریت و رهبری پس آزمون اعضای نمونه آزمایش با پیش آزمون آنان تفاوت معنی داری را نشان داد، به طوری که این تفاوت به طور متوسط 0.7 نمره در هر دو درس می باشد و در مجموع، نمره کلی دوره پس آزمون اعضای نمونه آزمایش با پیش آزمون آنان تفاوت معنی داری را نشان می دهد به طوری که این تفاوت به طور متوسط 2.1 نمره می باشد. بنابراین، همه مولفه ها به غیر از مولفه اخلاق حرفه ای موثر بر پیشگیری از جرم را دارد.

    کلیدواژگان: آموزش، آموزش عرضی، جرم، پیشگیری
  • مهری روحی*، علیرضا روحی صفحات 89-112

    هدف این پژوهشبررسی نقش پلیس، در تحقق اخلاق اسلامی در فضای مجازی مبتنی بر منظومه فکری و بیانات مقام معظم رهبری است . نیاز انسان به امنیت اخلاقی به عنوان یک نیاز اساسی، و همچنین نیاز به امنیت فردی، خانوادگی، اجتماعی، شغلی و... غیرقابل انکار می باشد . امنیت در این موارد به هم مرتبط است و عدم برقراری آن می تواند سبب سقوط و انحطاط یک جامعه گردد . استقرار نظم و امنیت و تامین آسایش عمو می از وظایف مهی است که براساس قانون اساسی بر عهده نیروی انتظا می است . روش پژوهش، توصیفی-تحلیلی و مبتنی بر اسناد کتابخانه ای و فیلم های ثبت شده است . تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری بر اهمیت فضای مجازی حاکی از آن است که فضای مجازی در شرایط حاضر می تواند به عنوان «بزرگترین تهدید» یا «بزرگترین فرصت» انقلاب اسلا می به شمار آید . قوای انتظا می در این مورد علاوه برتلاش هایی که در عرصه مواجهه و مقابله با رفتارهای ضدارزش در محیط های عمو می دارند؛ در فضای مجازی نیز، می توانند در زمینه اصلاح رفتارهای ضدارزش وارد عمل شوند . بنابراین آنچه که از نیروی انتظا می طبق فرمایش معظم له انتظار می رود، حرکت با تحول و حتی پیشی گرفتن از آن است که دشمن نتواند با چیدن مهره های شطرنج قدرت استکباری خود، جامعه را با آسیب های مختلف اجتماعی و فرهنگی، کیش و مات کند .

    کلیدواژگان: امنیت، فضای مجازی، پلیس، منظومهفکری، مقام معظم رهبری
  • جلال جعفری*، کورش زنگنه، مهدی مرادی خانلر، هاجر لاغری صفحات 113-138

    با توجه به وارد شدن انقلاب اسلامی به چهل سالگی دوم، رهبر معظم انقلاب اسلامی بیانیه ای راهبردی در خصوص گام دوم انقلاب ارایه کرده اند که یکی از اساسی ترین مولفه های این بیانیه تحقق دولت اسلامی می باشد. همه سازمان ها، به ویژه پلیس، بایستی در تحقق این مولفه اهتمام داشته باشند. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف تبیین نقش و جایگاه نیروی انتظامی در تحقق دولت اسلامی از منظر امام خامنه ای (مدظله العالی) است. روش این تحقیق از نوع کاربردی توسعه ای بوده به روش تحلیل محتوا و تبیینی- تحلیلی و با بهره گیری از منابع کتابخانه ای و فضای مجازی و اینترنت انجام شده است. هرحکومت و دولتی برای تامین امنیت، حفظ استقلال و تمامیت ارضی و تامین اهداف و آرمان های خود نیاز به نیروهای مسلح قوی، مقتدر و سازمان یافته دارد. جمهوری اسلامی ایران نیز پس از استقرار، برای برقراری نظم، حفظ امنیت و دفع تهدیدات داخلی و خارجی و دستیابی به اهداف و آرمان های خود نیروهای مسلحی را فراهم نموده است که از جمله آنها می توان به نیروی انتظامی اشاره کرد. و نتیجه این که در اندیشه امام خامنه ای(مد ظله العالی)، امنیت؛ مهم ترین نیاز کشور و همه جوامع بشری بوده و نیروی انتظامی یکی از مهم ترین تولیدکنندگان اقتدار و امنیت ملی می باشد. از سوی دیگر، وظایفی در نظام اسلامی دارد، که به قوام و دوام دولت اسلامی و تحقق آرما ن های آن کمک می کند که از جمله آن ها می توان به برقراری امنیت، مقابله با تهدیدات داخلی، استقرار نظم و قانون، امر به معروف و نهی از منکر، تحقق جامعه اسلامی الگو، کشور الگو و نهاد انتظامی الگو اشاره کرد.

    کلیدواژگان: منظومه فکری، امام خامنه ای، نیروی انتظامی، دولت اسلامی، امنیت
|
  • Mohammad Amin Torabi*, Orkideh Hamedi, Tayebeh Jalilian Pages 1-26

     The aim of this study was to investigate the relationship between perceived organizational support and spirituality in the workplace with the staff of the Hamadan Police Command. This research is practical in terms of purpose; In terms of descriptive-correlation method, in this study, 103 people were selected from a 140-member population of the staff working in the Hamadan Police Command as the sample to be studied. The sampling method in this study is a simple coincidence. Data were collected using a standard questionnaire. The validity was measured using formal validity and reliability through Cronbach's alpha. Data were analyzed using SPSS software, Pearson tests and simple and multiple regression. The results showed that there is a relationship between perceived organizational support and productivity of employees working in Hamadan Police Command. There is a relationship between spirituality in the workplace and the productivity of the staff working in the Hamadan Police Command. There is a multiple relationship between perceived organizational support, spirituality in the workplace, and the use of the staff working in the Hamadan Police Command.

    Keywords: ctivity, Hamadan Disciplinary Command
  • Pages 27-46

    Nanotechnology as one of the achievements of the present age has had a great influence on human life, including in the field of health and safety. Attention to this issue in NAJA has not been as expected, and the readiness and support of the police as the main supporter of NAJA has benefited little from this technology in products related to safety, health and health. The use of this technology in the armed forces, especially in the field of readiness and support, not only ensures the preservation of the quality of items and goods and increases their life and durability, but also saves a lot of financial and human resources. In this study, we have tried to examine the reasons for the slow acceptance and approach of NAJA to this technology. In order to achieve the objectives of the research, thirty middle-ranged managers of the Hamedan Police Command were selected for this research, and their opinions were collected in an interview. The research findings showed that the weakness of familiarity with this technology, uncertainty about the announced results, higher initial price, risk-taking, poor information about products by manufacturers have been the most important reasons for the slow approach to this technology.

    Keywords: Nanotechnology, Employee Safety, health, Riskability
  • Majid Sharifi, Rahnoo, Saeed Sharifi Rahnamoo*, Ayatollah Fathi Pages 47-68

    The characteristics of Islamic society in the thought of leadership are interpreted and analyzed like other important concepts and political interpretations in the realm of the life-giving school of Islam and religious teachings, which are a set of factors such as religious beliefs, service, justice, hostility and participation. The public contributes to the emergence and establishment of the relevant components. Accordingly, the establishment of the Islamic society in the system of the Islamic Republic of Iran is a sacred and valuable issue, because in the thoughts of the Supreme Leader that result from the Islamic system, the main essence of the Islamic society is people’s worship, faith and righteous deeds that must move towards institutionalization. Given the importance of the issue, the present study aims to identify the most important strategies for achieving Islamic society with an emphasis on the views of the Supreme Leader. The research method of the present study is descriptive and documentary. According to the statements of the Supreme Leader, the most important strategies for achieving and establishing the Islamic society are national unity and convergence, orbital governance, public participation, enjoining what is good and forbidding what is evil, learning science, economic organization, rule of law, and so on. The results obtained according to the characteristics of the Islamic Society from the point of view of the Supreme Leader have been expressed throughout this study.

    Keywords: Ayatollah Khamenei, Strategy, Islamic society, intellectual system
  • Jamshid Bagheri*, Mahdi Fallah Pages 69-87

    The aim of this study was to investigate the effectiveness of cross-curricular courses in crime prevention. The research method is inherently quasi-experimental in nature and purposeful in applied research. The statistical population of the study included all police personnel in Hamadan Province who were selected by available sampling method, two groups of 20 people as the experimental group and the control group from the research community. In order to collect information from two researcher-made questionnaires in the form of lesson questions, four options were set for employees and distributed between the two distribution groups, and after collecting and separating the data, it was analyzed through SPSS software. Content validity was used to determine the validity of the instrument in this study. The reliability of this tool has also been calculated using Cronbach's alpha, which was estimated to be 0.86. In descriptive analysis, the scores of the cross-sectional tests of the samples in the experimental group of the mean pre-test and post-test scores were only 0.1 and in the control group the difference was 0.2 and in the professional ethics lesson, the difference between the mean scores was zero. Also, the scores of disciplinary plans and post-test management and leadership lessons showed a significant difference with their pre-test members, so that this difference is 0.7 on average in both courses and in general the total score of post-test members of the experimental sample with pre-test. They show a significant difference, with an average score of 2.1. Therefore, all components, except the component of professional ethics, have an effect on crime prevention.

    Keywords: Education, Cross-Curricular Training, Crime, prevention
  • Mehri Rouhi*, Alireza Rouhi Pages 89-112

    The purpose of this study is to investigate the role of police in the realization of Islamic ethics in cyberspace based on the intellectual system and the statements of the Supreme Leader. Man's need for moral security as an essential need, as well as the need for individual, familial, social, occupational, etc. is undeniable. Security is interconnected in these cases, and failure to do so can cause a society to collapse and degenerate. Establishing order and security and ensuring public comfort is one of the important tasks assigned to the police force by the Constitution. The research method is descriptive-analytical and it is based on library documents and recorded films. The Supreme Leader's repeated emphasis on the importance of cyberspace suggests that cyberspace can now be considered the "greatest threat" or "greatest opportunity" of the Islamic Revolution. In this case, the police forces, in addition to the efforts they make in the field of confronting and counteracting anti-values in public, they can also take action in cyberspace to correct anti-values. Therefore, what is expected from the police force, in accordance with the Supreme Command, is to move forward and even surpass the enemy's ability to manipulate the chess pieces of its arrogant power, to confuse society with various social and cultural harms.

    Keywords: Security, Virtual Space, Police, intellectual system, Supreme Leader
  • Jalal Jafari*, Kourosh Zanganeh, Mahdi Moradi Khanlar, hajar laghari Pages 113-138

    Given the entry of the Islamic Revolution into its second 40 years, the Supreme Leader of the Islamic Revolution has presented a strategic statement on the second step of the Revolution, one of the most fundamental components of which is the realization of the Islamic State. All organizations, especially the police, must work to achieve this component. Therefore, the present study aims to explain the role and position of law enforcement in the realization of the Islamic State from the perspective of Imam Khamenei. The method of this research is applied developmental method by content analysis and explanatory-analytical method and using the resources of libraries and virtual space and the Internet. Every government and state needs strong, powerful, and organized armed forces to ensure its security, maintain its independence and territorial integrity, and achieve its goals and aspirations. The Islamic Republic of Iran, after its establishment, has provided the armed forces with the means to maintain order, maintain security, and repel internal and external threats, and achieve its goals and aspirations, including law enforcement. And the result is that in the mind of Imam Khamenei (the Supreme Leader), security is the most important need of the country and all human societies. Also, police forces are one of the most important producers of national authority and security. On the other hand, they have duties in the Islamic system, which contributes to the stability and permanence of the Islamic State and the realization of its aspirations, among them we can pointe out security, countering internal threats, establishing law and order, enjoining what is good and forbidding what is evil, and realization of the Islamic society as the model, the country as the model and the police forces as the model.

    Keywords: Imam Khamenei's Intellectual System, Police Forces, Islamic State, Security