فهرست مطالب

نشریه مطالعات فرهنگی پلیس
سال پنجم شماره 1 (پیاپی 16، بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/02/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • اکرم سماواتیان * صفحات 1-28

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی خودافشایی کاربران 19 تا 45 ساله شهر همدان  در شبکه های اجتماعی مجازی انجام پذیرفت. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و بر اساس روش گردآوری داده ها، توصیفی- پیمایشی و از نظر روش تجزیه و تحلیل داده ها، از نوع همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش کاربران، شبکه های اجتماعی شهر همدان در طیف سنی 19 تا 45 سال بودند که از میان آن ها و با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای ابتدا 768 و سپس برای افزایش اعتبار داده ها به 800 نفر ارتقاء داده شدند. ابزار این پژوهش پرسشنامه محقق ساخته بود که برای تعیین روایی آن از روایی محتوایی و همچنین برای به دست آوردن پایایی آن ها از ضریب آلفای کرونباخ بهره گرفته شده است که مقدار آن در پرسشنامه مذکور 78/0 محاسبه گردید. در این پژوهش، جهت تحلیل داده های به دست آمده از تکنیک استنباطی(تحلیل عاملی تاییدی) و تکنیک توصیفی(تحلیل واریانس و پس هاک بنفرونی) و نرم افزارهای لیزرل و SPSS استفاده شده است. نتایج نشان داد در خودافشایی، مولفه اشتراک تصاویر 95 درصد، ویژگی های فردی و بیان اعتقادات نیز به ترتیب 78 و 76 درصد این متغیر را توضیح می دهند. همچنین بین سن، جنسیت، تحصیلات و خودافشایی روابط معنی داری به دست آمد. بر این اساس، در شهر همدان مردان نسبت به زنان خودافشایی بیشتری دارند. با افزایش سن افراد تمایل کم تری به افشای اطلاعات خود داشته و هر چه سطح تحصیلات بیشتر باشد، خودافشایی بیشتر اتفاق می افتد.

    کلیدواژگان: خودافشایی، رسانه اجتماعی، شبکه های اجتماعی مجازی
  • سعید شریفی رهنمو*، مجید شریفی رهنمو، جواد هدایتی منظور صفحات 29-58

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی رابطه بین میزان استفاده از شبکه اجتماعی اینستاگرام بر هویت دینی نوجوانان شهر همدان انجام پذیرفت. در این پژوهش، از روش تحقیق همبستگی استفاده شده است. جامعه آماری این پژوهش، کلیه نوجوانان 15 تا 18 ساله شهر همدان می باشند که از کاربران اینستاگرام به شمار می روند و از طریق نمونه گیری هدفمند و با استفاده از جدول کرجسی و مورگان تعداد نمونه ها حدودا 384 نفر در هر دو ناحیه همدان انتخاب گردیدند. در این پژوهش، جهت جمع آوری داده ها از دو پرسشنامه استفاده شده است(پرسشنامه اول به صورت استاندارد در زمینه هویت دینی و پرسشنامه دوم به صورت محقق ساخته در زمینه میزان و نوع استفاده از فضای مجازی) که برای تعیین روایی آن ها از روایی محتوایی و همچنین برای به دست آوردن پایایی آن ها از ضریب آلفای کرونباخ بهره گرفته شده است که مقدار آن به ترتیب در پرسشنامه های مذکور 94/0و 73/0 محاسبه گردید. در این پژوهش، جهت آزمون فرضیه ها، از آزمون تی تک گروهی، ضریب همبستگی پیرسون و آزمون فریدمن استفاده شده است. نتایج آزمون های آماری نشان دهنده ی آن است که بین استفاده از شبکه اجتماعی اینستاگرام و هویت دینی نوجوانان 15 تا 18 ساله شهر همدان رابطه معکوس و معناداری وجود دارد. نتایج آزمون تی تک گروهی همچنین نشان داد که بین هر یک از مولفه های شبکه های اجتماعی(مدت زمان عضویت، نوع استفاده و میزان مشارکت و فعال بودن) و هویت دینی نوجوانان شهر همدان رابطه معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: شبکه اجتماعی، اینستاگرام، نوجوانان، هویت، هویت دینی
  • علی محمد ایرانپور * صفحات 59-84

    این پژوهش با هدف بررسی تاثیر روانشناختی سرسختی و خودکارآمدی بر استرس شغلی کارکنان نیروی انتظامی شهر همدان انجام پذیرفت. در این پژوهش، از روش تحقیق علی مقایسه ای استفاده شده است. جامعه آماری این پژوهش کارکنان نیروی انتظامی شهر همدان می باشند که با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس تعداد 100 نفر به عنوان نمونه انتخاب گردیدند. در این پژوهش جهت گردآوری داده ها از چهار پرسشنامه سرسختی اهواز، خودکارآمدی شرر و همکاران، خوش بینی شی یر و کارور و استرس شغلی(HSE) استفاده شده است که برای تعیین روایی آن ها، از روایی محتوایی و همچنین برای به دست آوردن پایایی آن ها از ضریب آلفای کرونباخ بهره گرفته شده که مقدار آن به ترتیب در پرسشنامه های مذکور 79/0، 84/0، 78/0،91/0 محاسبه گردید. در این پژوهش، جهت آزمون فرضیه ها، از آزمون مانوا و کوواریانس استفاده شده است. نتایج به دست آمده از سنجش فرضیه ها که با استفاده از آزمون مانوا انجام شده است، نشان داد که از بین سه متغیر سرسختی روانشناختی، خودکارآمدی و خوش بینی؛ خوش بینی بر استرس شغلی کارکنان نیروی انتظامی همدان تاثیر دارد. سرسختی روانشناختی بر استرس شغلی کارکنان نیروی انتظامی همدان تاثیر دارد. همچنین، خوش بینی بر استرس شغلی کارکنان نیروی انتظامی همدان تاثیر دارد و این بدان معنی است که هرچه میزان خوش بینی افراد بیشتر باشد، استرس شغلی آنان کاهش خواهد داشت.

    کلیدواژگان: سرسختی، خودکارآمدی، خوش بینی، استرس شغلی، کارکنان نیروی انتظامی
  • هدیه محقق*، نصرالله عرفانی صفحات 85-98

    هدف پژوهش حاضر مقایسه هیجان خواهی در بین زندانیان معتاد و غیرمعتاد می باشد که با استفاده از روش پژوهش علی- مقایسه ای انجام پذیرفت. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه زندانیان زندان مرکزی شهر همدان در سال 1396 بود. حجم نمونه با فرمول کوکران 212 نفر معین گردید که با بهره گیری از روش نمونه گیری تصادفی ساده 143 نفر معتاد و 69 نفر غیرمعتاد به عنوان نمونه انتخاب شدند. در این پژوهش، جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه هیجان خواهی زاکرمن استفاده گردید که برای تعیین روایی آن ها از روایی محتوایی و همچنین برای به دست آوردن پایایی آن ها از ضریب آلفای کرونباخ بهره گرفته شده است که مقدار آن به ترتیب در مقیاس های موردنظر 72/0 تا 81/0 محاسبه گردید. در این پژوهش، جهت آزمون فرضیه ها، از آزمون های کالموگروف- اسمیرونوف و آزمون من - ویتنی یو در محیط نرم افزار SPSS استفاده گردید. نتایج این پژوهش نشان داد فقط بعد تجربه طلبی هیجان خواهی زندانیان معتاد از غیر معتاد به طور معنی داری بیش تر بود.

    کلیدواژگان: هیجان خواهی، سوء مصرف مواد، اعتیاد، زندان
  • اکبر سلیمی*، ابوالفضل پورمنافی، بهمن فصیحی صفحات 99-118

    این پژوهش با هدف بررسی رویه های اثرگذار کارکرد نگهبان محله بر احساس امنیت شهروندان حوزه استحفاظی سرکلانتری... پس از عملی شدن طرح نگهبان محله انجام پذیرفت. در این پژوهش، از روش تحقیق پیمایشی استفاده شده است. جامعه ی آماری این پژوهش، کلیه افراد 20 تا 45 سال ساکن در در حوزه سرکلانتری... می باشند و از طریق نمونه گیری هدفمند و با استفاده از جدول کرجسی و مورگان تعداد نمونه ها حدودا 200 نفر انتخاب گردیدند. در این پژوهش، جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه احساس امنیت عمومی استفاده شده است که برای تعیین روایی آن از روایی محتوایی و همچنین برای به دست آوردن پایایی آن از ضریب آلفای کرونباخ بهره گرفته شده است که مقدار آن در پرسشنامه مذکور 89/0 محاسبه گردید. در این پژوهش، جهت آزمون فرضیه ها، از آزمون تی تک گروهی استفاده شد و یافته های حاصل از این تجزیه و تحلیل آماری آشکار ساخت که به کاربرد رویه استفاده از نگهبان محله بر احساس امنیت جانی، مالی و روانی شهروندان تاثیر مثبت داشته و باعث افزایش آن ها در بین شهروندان می شود.

    کلیدواژگان: احساس امنیت، رویه، امنیت، نگهبان محله، شهروندان، مشارکت اجتماعی، امنیت اجتماعی
  • اژدر شمخانی*، حمیدرضا مرادی لقمان صفحات 119-145

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی روش های تربیتی کارکنان ناجا از دیدگاه قرآن کریم انجام پذیرفته است؛ چرا که تعلیم و تربیت انسان ها به اخلاق نیکو، هدف بزرگ پیامبر اسلام(ص) بوده است. چنانچه آن حضرت می فرمایند:"من برای زنده کردن مکارم اخلاق مبعوث شده ام." روش پژوهش حاضر توصیفی-تحلیلی(اسنادی) بوده است. ابزار پژوهش نیز فیش برداری می باشد؛ لذا یافته های پژوهش نشان می دهد که روش های تربیت از منظر قرآن کریم فراوان است که از جمله می توان به روش های زیر اشاره کرد: انذار، تبشیر، تحمیل به نفس، تلقین به نفس، محاسبه نفس، الگوسازی، توبه و...

    کلیدواژگان: قرآن کریم، انسان، تربیت، روش های تربیت، مربی، متربی، نفس، عمل
|
  • Pages 1-28
    Background and Objectives

    The new information media and, at the top of that Internet, modernize the social processes. Social media and other web 2.0 tools have provided users with the platform to interact with and also disclose personal information to not only their friends and acquaintances but also relative strangers with unprecedented ease. This has enhanced the ability of people to share more about themselves, their families, and their friends through a variety of media including text, photo, and video, thus developing and sustaining social and business relationships. This paper is a field study to determine the type and extent of self-esteem and the impact of age, education, and gender factors on it in virtual social networks.

    Methodology

    This is applied research in terms of purpose and a descriptive-survey based on data collection method and correlation type in terms of data analysis method. The statistical population is the users of social networks of Hamadan in the age range of 16 to 64 years old. We used classification sampling method based on Morgan table 768 users are chosen and we increase the number of sample to 800 to increase the credibility of data. The research tool is a questionnaire. To determine reliability and validity, we used Cronbach's alpha techniques and for data analysis is used inferential techniques (confirmatory factor analysis) and Laserl and Lasrel and SPSS software.

    Discussion and evaluation

    The results showed that in self-disclosure, the Sharing pictures component 95%, individual characteristics 78% and beliefs 76% explain this variable. Also, there was a significant relationship between age, gender, education and self- disclosure Such that men are more disclosure than women and so people grow older, they have less willingness to disclose their information, and by increased education, the more self- disclosure happens.

    Keywords: Self-disclosure, Social Media, Virtual social network
  • Pages 29-58

    The purpose of this study was to identify the relationship between the use of the Instagram social network on the religious identity of adolescents in Hamedan. In this research, correlation research method has been used. The statistical population of this research is all adolescents aged 15 to 18 years old in Hamadan who are considered as Instagram users. Through targeted sampling, using Krejcie and Morgan table, the number of samples is about 384. Both areas of Hamedan were selected. In this research, two questionnaires were used to collect data (the first questionnaire was standardized in the field of religious identity and the second questionnaire was researched on the amount and type of use of Virtual environment) to determine their validity. Content validity and also their reliability were obtained using Cronbach's alpha coefficient, which was calculated to be 0.94 and 0.73 in the questionnaires, respectively. In this research, one group T test, Pearson correlation coefficient and Friedman test were used to test the hypotheses. The results of statistical tests indicate that there is a reverse and significant relationship between using the social network and the religious identity of adolescents aged 15 to 18 years old in Hamedan. The results of single-group t-test also showed that there is a significant relationship between each component of social networks (duration of membership, type of use, participation rate and activity) and religious identity of adolescents in Hamedan. Finally, Friedman's test suggests that the ranking of the respondents' statements in each of the components of the social network of Instagram on the religious identity of adolescents in Hamedan, respectively, included the duration of membership, participation rate and activity, and the type of use that the test results showed the bearer is meaningful.

    Keywords: Virtual Environment, Instagram, Teens, Identity, religious identity
  • Ali Mohammad Iranpoor * Pages 59-84

    This research examines the effect of self-efficacy and psychological hardiness, optimism on job stress of the staff of the police force for the city of Hamedan in 2015. Therefore, the purpose of the Statistical Society of Hamedan City police employees the number of 100 people using the available sampling methods selected and studied. Included were four Ahvaz hardiness, self-efficacy questionnaire and the partners, optimism and other object Carver and job stress (HSE). The results obtained from measurement of the hypothesis that using Manova Tests conducted have shown that between the three psychological hardiness variable, self-efficacy and optimism; the optimism on job stress affect the police force's staff of Hamadan.. Psychological hardiness also on the staff of the police force, Hamadan, the impact of job stress. As well as optimism on job stress and the impact of the staff of the police force, Hamadan, this means that the higher the amount of optimism people, they will reduce job stress.

    Keywords: psychological Hardiness, Self-efficacy, optimism, Job Stress, Employees of the Police Force
  • Hediye Mohagg * Pages 85-98

    The purpose of the research was to compare the excitement among addicted and non-addicted prisoners. The research method was causal-comparative. The statistical population included all the prisoners in the central prison of Hamedan in 2017. The sample size was 212 with Cochran formula. 143 addicts and 69 non-addicts were selected randomly. The Zuckerman excitement questionnaire was used to collect data. Because the data distribution was not based on the Kolmogorov-Smirnov test, the Mann-Whitney U test was used. Data analysis was done using SPSS software. The results showed that the emotional exertion experience of addicted prisoners was significantly higher than non-addicted ones.

    Keywords: excitement, substance abuse, Addiction, Prison
  • Pages 99-118

    This study was carried out to investigate the effective procedures of the performances of the neighborhood guardian on the security of citizens in the area of ​​guardianship of the headquarters… after the implementation of the guardian plan of the neighborhood. In this research, survey method has been used. The statistical population of this research is all people aged 20 to 45 years in the Law Enforcement Complex…. The statistical population of this study is all people aged 20 to 45 years in the field of Law Enforcement Complex…. The samples were sampled by targeted sampling, using Krejcie and Morgan tables. Approximately 200 people were selected. In this research, public safety sense questionnaire was used to collect data.   Content validity has been used to determine its validity. Also, Cronbach's alpha coefficient was used to obtain the reliability. The value of this questionnaire was 0.89. Its value in the questionnaire was 89 / 0 was calculated. In this research, one-group t test was used to test the hypotheses. The findings of this statistical analysis revealed that the use of neighborhood guarding procedures had a positive effect on the people's psychological, financial and psychological safety and increases the number of citizens among them.

    Keywords: sense of security, Procedural, Security, neighborhood guards, Citizens, social participation, social security
  • Pages 119-145

    This research has been conducted with the aim of identifying the educational methods of NAJA staff from the point of view of the Holy Qur'an, because the education of human beings towards good ethics has been the great goal of the Prophet of Islam (PBUH). If the Prophet says: "I was sent to uphold and complement ethical values". The research method was descriptive-analytical (documentary). The research tool is also figuring out, therefore, the research findings show that the methods of education from the perspective of the Holy Qur'an are abundant, including the following methods: preaching, evangelism, self-immolation, induction Self-calculation, self-calculation, modeling, repentance,…

    Keywords: Holy Quran, Human, Education, methods of education, coach, teacher, soul, practice