فهرست مطالب

نشریه مطالعات فرهنگی پلیس
سال سوم شماره 1 (پیاپی 8، بهار 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/01/18
  • تعداد عناوین: 6
|
  • حمید برزین منش*، احمد رضایی، محسن احمدی طهور صفحات 1-26
    برخورداری از مهارت های زندگی و به کارگیری آن جهت دستیابی به رشد و کمال می تواند بسیاری از مشکلات، ناکامی ها و ناهنجاری ها را رفع نماید و در عوض، یک زندگی با نشاط، پرتلاش، رو به پیشرفت و کمال، مفید و سازنده را به ارمغان آورد. پژوهش حاضر به بررسی تاثیر آموزش مهارت های زندگی بر سلامت روان و منبع کنترل کارکنان یگان ویژه استان همدان پرداخته است. در این پژوهش، به منظور بررسی تاثیر آموزش مهارت های زندگی بر سلامت روان و منبع کنترل از طرح پیش آزمون- پس آزمون- با گروه کنترل انجام گردید. به همین منظور، از بین 140 نفر از کارکنان،30 نفر که بالاترین نمرات را از پیش آزمون (پرسشنامه سلامت عمومی و پرسشنامه منبع کنترل) به دست آوردند، انتخاب شدند و به طور تصادفی به دو گروه آزمایشی و کنترل تقسیم گردیدند که هر گروه شامل 15 نفر بود. یافته های پژوهش نشان داد؛ که آموزش مهارت های زندگی بر سلامت روان و منبع کنترل افراد تاثیر به سزایی دارد به نحوی که در ارزیابی نهایی از دوره آموزشی، اکثر آزمودنی ها، برخورداری از مهارت های زندگی را برای همه افراد مفید و لازم قلمداد نمودند. مقیاس های A (نشانگان جسمانی) و B (نشانگان اضطرابی) و D (نشانگان افسردگی) و نمره کل با 99 درصد اطمینان معنادار بودند و مقیاس C (نارسا کنش وری اجتماعی) معنادار نشد. بر اساس یافته های تحقیق، پیشنهاد می شود مهارت های زندگی در بین کارکنان نیروی انتظامی آموزش و تقویت شود.
    کلیدواژگان: سلامت روان، مهارت های زندگی، منبع کنترل
  • اسحاق حیدری، سجاد علیمردانی صومعه، بابک پرافکند، فاطمه قربانی صفحات 27-52

    یکی از شاخص های مهم میزان موفقیت سازمان ها، افزون بر منابع مالی، وجود نیروی انسانی سالم، توانمند و متعهد است و این مساله به خصوص در حرفه هایی مانند نیروی انتظامی که با خدمات انسانی سر و کار دارند از حساسیت بیشتری برخوردار است. هدف این پژوهش تعیین و ارتباط هوش هیجانی و ویژگی های شخصیتی با فرسودگی شغلی در کارکنان ناجا بود. روش پژوهش همبستگی پیرسون بود. نمونه 65 نفر از کارکنان مرد نیروی انتظامی شهرستان فامنین بوده که به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. اطلاعات جمع آوری شده از طریق پرسشنامه با استفاده از SPSS16 تحلیل و این نتایج حاصل شد: بین تمامی مولفه های هوش هیجانی با فرسودگی شغلی رابطه معنادار منفی و بین ویژگی های برون گرایی، توافق پذیری، وظیفه شناسی از ابعاد ویژگی های شخصیتی با فرسودگی شغلی رابطه معنادار منفی و نوروزگرایی با فرسودگی شغلی رابطه مثبت وجود دارد. ولی بین گشودگی به تجربه با فرسودگی شغلی رابطه معناداری حاصل نشد. همچنین نتایج نشان داد که هوش هیجانی و ویژگی های شخصیتی 30 درصد از کل واریانس فرسودگی شغلی را پیش بینی می کند. بنابراین اگر نیروی انتظامی از هوش هیجانی و از یک ارزشیابی شخصیت به عنوان قسمتی از فرایند و سیستم استخدام، استفاده نمایند، می توانند افرادی که احتمالا دچار فرسودگی شغلی خواهند شد، را شناسایی کنند.

    کلیدواژگان: هوش هیجانی، ویژگی های شخصیتی، فرسودگی شغلی، کارکنان نیروی انتظامی
  • محمدرضا نادرپور، عبدالرضا سیف* صفحات 53-80

    روش تحقیق حاضر، روش توصیفی از نوع زمینهابی می باشد. جامعه آماری مورد مطالعه را تمامی فرماندهان و مدیران انتظامی و نیز شهروندان دارای تماس با سامانه 197 در استان همدان در سال 1393 تشکیل داده که بر اساس اطلاعات موجود، تعداد کل جامعه آماری شهروندان دارای تماس با سامانه 197؛ در حدود 5554 نفر می باشد که به صورت سهمیه ای تصادفی ساده انتخاب گردیده اند. حجم نمونه تحقیق با استفاده از فرمول کوکران در شهروندان برابر با 359 نفر مشخص شد و با استفاده از شیوه طبقه ای تصادفی ساده، انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها، از دو پرسشنامه محقق ساخته ویژه فرماندهان و مدیران انتظامی و ویژه شهروندان در سطح سنجش ترتیبی و طیف پنج گزینه ای استفاده شد. روایی ابزار به صورت صوری و محتوایی و روایی سازه و پایایی توسط ضریب آلفای کرونباخ انجام شد که میزان پایایی حاصله در تمام ابعاد بالاتر از 70/0 به دست آمد. برای آزمون فرضیه ها، از آزمون t تک نمونه ای و با استفاده از نرم افزار SPSS استفاده گردید. یافته ها نشان داد که میزان تاثیر ارتباطات مردمی با سامانه 197 در تمامی ابعاد شش گانه عملکرد مدیران انتظامی استان همدان در سطح بالاتر از متوسط و زیاد است. بنابراین، در تمامی آن ها فرض صفر رد می گردد. با توجه به میزان مقادیر t های حاصله، میزان اثرگذاری ارتباطات مردمی با سامانه 197 بر ابعاد مختلف عملکرد فرماندهان انتظامی متفاوت است و اثرپذیرترین بعد عملکرد فرماندهان انتظامی؛ پیشگیری از وقوع جرم توسط فرماندهان انتظامی بوده، در درجه دوم برقراری نظم و امنیت توسط فرماندهان انتظامی، در مقام سوم؛ عدالت محوری فرماندهان انتظامی؛ در رتبه چهارم؛ رعایت حقوق شهروندی از سوی فرماندهان انتظامی، در درجه پنجم اجرای دقیق قانون توسط فرماندهان انتظامی و پایین ترین سطح؛ پناه مردم بودن فرماندهان انتظامی بود.

    کلیدواژگان: ارتباطات مردمی، عملکرد، فرماندهان انتظامی، سامانه 197، همدان
  • معصومه حسینی اخگر*، اسماعیل بلالی، مریم مختاری صفحات 81-112

    تحقیق حاضر با هدف تعیین عوامل موثر بر احساس امنیت اجتماعی در شهر همدان انجام شده است. فضاهای شهری به عنوان بستر زندگی و فعالیت شهروندان باید بتوانند با توجه به شباهت ها و تفاوت های میان افراد و گروه های سنی و اجتماعی، جنسی، محیطی امن، سالم و پایدار و جذاب را برای همه افراد فراهم کند و به نیاز تمامی اقشار اجتماعی پاسخ مناسب داده و پاسخگوی حداقل نیازها باشند (شریعتی، 1384: 10). بی تردید، عوامل گوناگونی در ایجاد امنیت و احساس امنیت دخالت دارند که در این تحقیق به بررسی برخی از این عوامل در شهر همدان پرداخته شده است. روش تحقیق، توصیفی- پیمایشی بوده و داده ها با استفاده از ابزار پرسشنامه محقق ساخته جمع آوری گردید. جامعه آماری تحقیق، کلیه افراد بالای 18 سال شهر همدان بود که 390 نفر از آن ها به عنوان نمونه انتخاب شدند. یافته های تحقیق نشان داد که تفاوت معناداری میان افراد جوان و افراد مسن، میان افراد مجرد و متاهل، میان لرها و سایر اقوام و... از نظر احساس امنیت اجتماعی وجود داشت. همچنین، رابطه مستقیم و معناداری بین متغیرهای مستقل پایگاه اقتصادی-اجتماعی، اعتماد اجتماعی، میزان دینداری، نگرش نسبت به عملکرد پلیس و متغیر وابسته میزان احساس امنیت اجتماعی دیده شد. در بین متغیرهای تحقیق، اعتماد اجتماعی با 32 درصد بیشترین سهم را در تبیین احساس امنیت اجتماعی داشت. با استفاده از واریانس ترکیب خطی متغیرهای مستقل 7/41 درصد از واریانس احساس امنیت اجتماعی تبیین گردید.

    کلیدواژگان: احساس امنیت اجتماعی، رسانه های جمعی، نگرش به عملکرد پلیس، نظریه ساختاریابی، همدان
  • مسعود سلطانی حبیب*، کیانوش ذاکر زاده صفحات 113-134

    امروزه آمادگی و امنیت در برابر حوادث غیر مترقبه امری ضروری و بسیار مهم تلقی می شود . لذا بنظر می رسد ایجاد تشکیلات مناسب و واحد برای ایجاد هماهنگی و انسجام در مدیریت بحران از اولویت برخوردار باشد . سرمایه اجتماعی ، یکی از راهکارهای کاهش مشکلات اجتماعی و عاملی برای موفقیت برنامه های رفاه اجتماعی و ارتقای سلامت فردی و اجتماعی است . هدف اصلی این تحقیق تعیین ارتباط بین سرمایه اجتماعی شهروندان و مدیریت بحران شهر بوده است . در این تحقیق مولفه های اصلی سرمایه اجتماعی شامل اعتماد اجتماعی ، مشارکت اجتماعی ، حمایت اجتماعی ، اطمینان اجتماعی و احساس امنیت و ارزش زندگی است و مولفه های مدیریت بحران پیشگیری از بحران ، آمادگی در برابر بحران ، بازسازی می باشد . این تحقیق از بعد هدف ، کاربری و از نظر روش ، توصیفی همبستگی می باشد.ابزار جمع آوری اطلاعات فیش برداری و روش میدانی استفاده از پرسشنامه بوده است . حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران 381 نفر براورد شده است . نتایج یافته ها حاکی از آن است که بین مولفه های سرمایه اجتماعی (اعتماد ، مشارکت , حمایت ، اطمینان ، احساس امنیت و ارزش زندگی) و مدیریت بحران های اجتماعی از متغیرهای (پیشگیری ، آمادگی ، مقابله و بازسازی) ارتباط معناداری وجود دارد .

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، مدیریت بحران، شهر همدان
  • مجتبی مرادی امین*، محمد گنجی نیک صفحات 133-149

    پژوهش حاضر با هدف مطالعه بررسی رابطه فرزندپروری والدین و نقش آن در ارتکاب جرم سرقت فرزندان در شهر همدان انجام شده است و سعی شده تا اثر نوع رفتار تربیتی والدین را در حوزه الگوبرداری فرزندان و نقش آن را در سرقت ایشان تبیین نماید. در این پژوهش جامعه آماری را کلیه بزهکاران نوجوان و جوان محبوس در زندان شهر همدان تشکیل میدهد که از این جامعه نمونه ای با حجم 95 نفر از بزهکاران با روش نمونه گیری تصادفی، از بین نوجوانان و جوانان 18 تا 25 سال محبوس در زندان مرکزی شهر همدان در نیمه دوم سال 1394 انتخاب شدند. ابزار پژوهش را پرسشنامه شیوه های فرزندپروری والدین تشکیل داده است. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه شیوه های فرزندپروری والدین جمع آوری و به وسیله نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شده است. و سپس برای بیان آمارهای توصیفی از شاخص های آمار توصیفی (جدول فراوانی، فراوانی درصدی، نمودار ستونی) بهره گرفته شد. و همچنین به منظور پاسخ به فرضیات تحقیق، از آزمون های آمار استنباطی (همبستگی پیرسون و خی دو) استفاده گردید. نتایج این پژوهش نشان داد بین شیوه های فرزند پروری والدین در زمینه کنترل و آزادی فرزندان با ارتکاب جرم سرقت توسط فرزندان رابطه معنادار و منطقی وجود دارد. به طوری که این والدین، فرزندان خود را بیش از حد آزاد می گذارند و از روش کنترل پرخاش جویانه و تنبیه، بیش از حد استفاده می کنند. همچنین بین شیوه های فرزندپروری والدین در زمینه سردی و گرمی روابط با ارتکاب جرم سرقت توسط فرزندان رابطه معنادار و منطقی وجود دارد. والدین جوانان مرتکب سرقت اغلب در مورد فرزندان خود از ابراز نظر منفی، خشم و عصبانیت، طرد و نادیده گرفتن فرزندان استفاده می کنند. میانگین رفتار تایید مثبت والدین کمتر از حد متوسط است. این والدین کمتر در شیوه های تربیتی خود از رفتارها و الگوهای تایید مثبت استفاده می کنند.

    کلیدواژگان: رویکردهای فرزندپروری والدین، اثرگزاری رفتار والدین . نوع تربیت والدین.سرقت
|
  • Hamid Barzin Mansh *, Ahmad Rezai, Mohsen Ahmadi Tahor Pages 1-26
    Because of the complexity and difficulty of life, human should have enough ability to deal with difficult situations and provide suitable conditions for all-round development in order to achieve progress and growth in various aspects. So successful people who have evolved and have mental health are those that have suitable ability and skill in facing with various situation on life and attempt to change their position in line with growth, and completion. These features indicate that these people have the life skills. While unsuccessful people and those who have not had a balanced development and growth in different aspects of life have less mental health and are not able to effectively solve life problems that they lack life skills. Thus, having life skills and using them to achieve growth and perfection can fix a lot of problems, failures, and anomalies and instead, can bring a fresh, hard-working, progressive and complete, helpful and constructive life. Given that, many researches have confirmed above-mentioned subject and also believe and trust of researchers to prerequisite of success and all-round development in life result in mental health and knowing about suitable and proper lifestyle and finally healthy lifestyle. Therefore, this study studies the impact of life skills on mental health and locus of control.
    Keywords: Mental Health, life skills, locus of control
  • Sajjad Almadani Someeh, Eshagh Heydari Pages 27-52

    One of the most important indicators of the success of the organization, in addition to financial resources, the manpower healthy, capable and committed and this is especially in professions such as law enforcement, human services deal with the more sensitive it is. The aim of this study was to determine the relationship between emotional intelligence and personality traits with the police staff burnout. The study was Pearson. Of 65 workers in a city famenin police that were selected randomly. The information gathered through the questionnaire and the results were analyzed using spss16: Between all the components of emotional intelligence and burnout negative and significant relationship between extroversion, agreeableness, conscientiousness aspect of personality traits of neuroticism and burnout was significantly negative and positive relationship. But there was no significant relationship between openness to experience burnout. The results showed that emotional intelligence and personality traits predict 30% of the variance of burnout. So if enforcement of emotional intelligence and a personality assessment as part of the process and system of recruitment, use, can people who may be experiencing burnout, to identify.

    Keywords: Emotional Intelligence, Personality Traits, burnout, Police staff
  • Abdoreza Seif * Pages 53-80

    The present study entitled “the effects of mass communication on the military commanders’ performance, with the emphasis on 197 system in Hamadan Province”. The research method is descriptive and the filed type one. The studied population is all the commanders and military executives, as well as all the citizens who contacted the 197 system in Hamadan Province in the 1393 year, which were approximately 5554 people. Using Cochrane formula, the sample size was 359 people which were selected by a simple random-stratified manner. Data collected by two questionnaires made by the researcher which were especially for commanders and military executives and the citizens in the level of ranking evaluation and the five option spectrum. Face and content validity for the tools and the structural validity and the reliability were done by Cronbach’s alpha coefficient; the reliability was higher than 0.70 in all of the dimensions. To test the hypothesis, single sample t test was used by the SPSS software version 23. The findings showed that the mass communication effects’ rate was upper than mediate and high in all the six-type dimensions of military executives’ performance in Hamadan Province. Hence, the zero hypothesis would be rejected in all of them. Based on the obtained t, the rate of effectuality of mass communication with 197 system is different on the various dimensions of military commanders’ performance; the most effectual dimension of military commanders’ performance is prevention of the crime by the commanders. Establishing discipline and security by the commanders, the commanders’ pivotal justice, performing the citizens’ rights by the commanders, the exact implementation of law by the commanders, and being shelter for the people by the commanders are the other five dimensions, respectively

    Keywords: Mass Communication, performance, military commanders, 197 system, Hamadan Province
  • Masumeh Hosaini Akhgar *, Esmaeel Balali, Maryam Mokhtari Pages 81-112

    The present study aimed to determine the impact on social security feeling in Hamadan. Urban spaces as living bed and activity of citizens should be able to given the similarities and differences between people and age groups and social, sexual provide safe, healthy, sustainable, and attractive for everyone. They can respond appropriately to the needs of all social strata and meets the minimum requirement (Shari’ati 10:1384). Certainly many factors are involved in ensuring safety and feeling of security that in this study, some of these factors are discussed in Hamadan. The research method was survey and the data is collected using a researcher-made questionnaire. The statistical population consists of those above 18 years old in Hamadan that 350 of them have been chosen. The results showed that there is a significant difference between young people and the elderly, among married, unmarried, between Lor, and other tribes ... in terms of feeling of security. Also direct relationship between independent variables and social-economic status, social trust, the level of religious, the social attitude towards the police and the dependent variable were seen. among research variables, social trust has the largest share by 32% in explaining of social security. Using variance linear combination independent variables explained 41.7% of the variance sense of social security

    Keywords: Hamadan
  • Masoud Soltani Habib *, Kianoush Zakerzadeh Pages 113-134

    Nowadays readiness and security against disaster is single important .therefore it is necessary to create appropriate and single authority for coordination and solidarity in crisis management. Social capital is one of the ways for decreasing social difficulties and is a factor for the success of social welfare programs and individual and social health promotion. The mian purpose of this research is determinating the relationship between social capital and crisis management. In this research the main components of social capital are social trust,social participation, social support,social confidence,social security and the value of life. The main components of crisis management are crisis prevention,preparation for crisis and rebuilding. This research is practical and its method is descriptive-solidarity.data collection is field method with using questionnaire.sample siza with Cochran eormula estimated 381. The results show that social capital and crisis management have meaningful relationship with eachother.

    Keywords: : social capital, crisis management, Hamedan
  • Mojtaba Moradi Amin *, Mohammad Ganji Nik Pages 133-149

    Theft is a serious social problem that can provide the ground work for the emergence of other crimes and it is considered as a great theat to public safety. Burglary is very common among the youth adolescent wich makes this crime more dangerous.there for knowing the resons why they do it and its perevention has been an important and intresting subject for scholars of criminology and psychology.The present study aimed to investigate the effects of parenthing approaches parents in the crim of theft by children in Hamedan, stating mechanisms influence behavior patterns of parents of teenagers simple theft, has been trying to influence parenting behavior in children and role modeling to explain their theft. The researchers gathered these information through books and refrencers from the library they also went to Hamedan central jail to collect information and conduct survys and interviews.The population consisted of a group of adolescents and young adults 18 to 25 years imprisoned in the central prison in hamedan second half of 1393 with a sample size of 100 offenders constitute a random sample information with using a questionnari about parenting practice parents collected and analyzed by SPSS software. And then to express destructive statistics (frequency distribution, frequency percent column charts) were used as well as respound to hypothesis the statistical test(Pearson) was used, the results obtained show that the parents of these children (population studied) their children to free they control the aggressive and punishment excessive use. It is also than expected compared to the behavior of children and discipline them consistently in relation to joint, they often expressed a negative opinion about their children, anger rejection and neglect of children use their training and less in the way of positive behavior. Low educational attainment of both parents, wich is a high school degree or lower, can be seen as a common denominator among teenagers who has committed robbery. Parents occupations is also being associated as most fathers of the offenders are also thieves, low wag workers or has no permanent employment and their mothers are unemployed or stay at home housewives. So does the most for contingency approaches parenting and youth is capable of simple theft

    Keywords: : approaches to parenting, Crime, Theft