فهرست مطالب

مراقبت پرستاری و مامایی ابن سینا - سال بیست و نهم شماره 2 (پیاپی 78، بهار 1400)

مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن سینا
سال بیست و نهم شماره 2 (پیاپی 78، بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1399/11/26
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مرتضی شمسی زاده، سهیلا شادی، یونس محمدی، سید رضا برزو* صفحات 81-90
    مقدمه

     دیابت یکی از بیماری های شایع و پرهزینه است. پرستاری تلفنی نه تنها در کاهش هزینه ها، بلکه در ارایه مراقبت پرستاری و خودکارآمدی بیماران نقش موثر و انکارناپذیری ایفا می کند. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر آموزش و پیگیری تلفنی پرستار (تله نرسینگ) بر خودکارآمدی در مدیریت بیماران دیابتی نوع 2 مراجعه کننده به مرکز دیابت همدان در سال 1397 انجام شد.

    روش کار

     در این مطالعه کارآزمایی بالینی، 116 بیمار به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند و 58 بیمار دیابتی نوع 2 که ویژگی های شرکت در پژوهش را داشتند، در مرکز دیابت همدان با نمونه گیری آسان وارد مطالعه شدند. بیماران به روش تخصیص تصادفی بلوکی به دو گروه تخصیص یافتند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی و بیماری و پرسشنامه خودکارآمدی در مدیریت بیماران دیابتی نوع 2 (DMSES) بود. مداخله در گروه آزمون به صورت پرستاری تلفنی به مدت هشت هفته انجام شد؛ بدین صورت که در ماه اول، هر هفته دو مرتبه و در ماه دوم، هر هفته یک مرتبه با افراد گروه آزمون تماس تلفنی برقرار شد. شایان ذکر است بیماران در گروه کنترل، تنها پیگیری و مراقبت های روزمره مرکز دیابت همدان را دریافت کردند. در نهایت، اطلاعات جمع آوری شده با کمک نرم افزار IBM SPSS Statistics نسخه 19 تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش بیانگر آن بود که میانگین خودکارآمدی در مدیریت در هر دو گروه قبل از مداخله، اختلاف آماری معنی داری را نشان نمی دهد (0/15=P). پس از دادن آموزش به گروه مداخله، میانگین خودکار آمدی در مدیریت در یک و دو ماه بعد به طور معنی داری در مقایسه با گروه کنترل بهبود یافت (0/001<P).

    نتیجه نهایی

    با توجه به یافته های مطالعه، می توان نتیجه گیری کرد پیگیری تلفنی پرستار در ارتقای خودکارآمدی زنان مبتلا به دیابت موثر بود.

    کلیدواژگان: پیگیری تلفنی پرستار، خودکارآمدی، دیابت نوع دوم
  • طاهره نیکخواه، حسین باقری*، محبوبه خواجه، احمد خسروی صفحات 91-101
    مقدمه

    بیماران مبتلا به نارسایی قلبی بعد از ترخیص، در معرض مشکلات مدیریت بیماری در محیط خانواده و جامعه قرار دارند و به کارگیری مداخلات پیگیرانه بعد از ترخیص، می تواند نقش حمایتی بسزایی در ارتقای حس ارزشمندی آنان ایفا کند. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر پیگیری تلفنی پس از ترخیص بر شان ذاتی بیماران نارسایی قلبی انجام شد.

    روش کار

    در کارآزمایی بالینی تصادفی شده حاضر، تعداد هفتاد بیمار نارسایی قلبی مراجعه کننده به بخش های مراقبت های ویژه قلبی و بخش قلب بیمارستان امام حسین (ع) شاهرود انتخاب شدند و بلوک تصادفی چهارتایی به دو گروه مداخله و کنترل تخصیص داده شد. افراد گروه مداخله پس از ترخیص به مدت یک ماه و هر هفته یک بار درباره مصرف داروها، علایم بیماری، فعالیت های روزانه و نوع تغذیه تلفنی پیگیری شدند. در گروه کنترل، مداخله خاصی انجام نشد و اقدامات روزمره زمان ترخیص برای آنان انجام شد. داده های مربوط به شان ذاتی بیماران قبل و بعد از اتمام یک ماه از مداخله با پرسشنامه شان ذاتی جمع آوری و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    در این مطالعه، هفتاد بیمار نارسایی قلبی در دو گروه مداخله و کنترل با میانگین و انحراف معیار سنی 10/68±65 و 13/31±67 سال باهم مقایسه شدند (0/46=P). آزمون آماری t مستقل ازنظر تفاضل میانگین نمره قبل و بعد شان ذاتی در دو گروه آزمون و کنترل (به ترتیب 0/3±0/8 و0/2±0/07) تفاوت معنی داری نشان داد (0/001>P).

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش حاضر نشان داد پیگیری تلفنی پس از ترخیص باعث ارتقای شان ذاتی بیماران می شود؛ بنابراین، پیگیری نظام مند و برنامه ریزی شده پس از ترخیص بیماران نارسایی قلبی برای ارتقای شان ذاتی آنان در سطح جامعه پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: پیگیری تلفنی، بعد از ترخیص، شان ذاتی، نارسایی قلبی، آموزش به بیمار
  • سحر سعادت نیا، فرزانه سلطانی، امیر صابر، فریده کاظمی* صفحات 102-112
    مقدمه

    اضافه وزن و چاقی مادر باردار مشکلی مهم در مراقبت دوران بارداری محسوب می شود. این پژوهش به منظور بررسی تاثیر مشاوره گروهی مبتنی بر مدل اعتقاد بهداشتی بر رفتار تغذیه ای زنان باردار دارای اضافه وزن مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی کرمانشاه در سال 1397 انجام شد.

    روش کار

     این کارآزمایی بالینی در سال 1397 روی نود نفر زن باردار شهر کرمانشاه انجام شد. از بین مراکز جامع سلامت به صورت تصادفی چهار مرکز برای انجام مداخله و چهار مرکز برای گروه کنترل تعیین شد. سپس، چهار جلسه برنامه مشاوره گروهی تدارک دیده شده روی گروه های مداخله به مدت یک ماه اجرا شد. محتوای مشاوره شامل مشاوره تغذیه و آشنایی با هرم غذایی و اصول تغذیه صحیح، افزایش حساسیت به چاقی و عوارض آن، درک شدت معضل چاق، درک موانع و منافع رعایت رژیم صحیح غذایی و افزایش خودکارآمدی و درنهایت رسیدن به رفتار تغذیه ای سالم بود. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته مشتمل بر اطلاعات جمعیت شناختی و مامایی، سازه های مدل اعتقاد بهداشتی و آگاهی و پرسشنامه رفتار تغذیه ای بود. همچنین، داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 تجزیه وتحلیل و سطح معنی داری کمتر از 0/05 در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    میانگین سنی شرکت کنندگان در گروه آزمون (6/19) 24/91 سال و در گروه کنترل (5/60) 27/53 سال بود. بعد از کنترل اثر نمرات پیش آزمون در سازه های آگاهی، حساسیت درک شده، شدت درک شده، منافع درک شده، موانع درک شده، خودکارآمدی و رفتار تغذیه ای، نتایج نشان داد که بعد از انجام مداخله، میانگین این نمرات در گروه مداخله به طورمعناداری بیشتر از گروه کنترل است (0/001=P).

    نتیجه گیری

    یافته های این مطالعه اثربخشی مشاوره براساس مدل اعتقاد بهداشتی را در ارتقای رفتار تغذیه ای زنان باردار با شاخص توده بدنی بالا نشان داد. پژوهشگران این مطالعه مداخلات مشاوره ای براساس این مدل را توصیه می کنند؛ بنابراین، اجرای مداخله مشاوره ای براساس سازه های مدل اعتقاد بهداشتی می تواند نقش موثری در اصلاح الگوهای رفتار تغذیه ای زنان باردار ایفا کند.

    کلیدواژگان: مشاوره، مدل اعتقاد بهداشتی، رفتار تغذیه ای، اضافه وزن
  • ندا جمالی سلطانی*، اکرم پیمان، طاهره اشک تراب، کیارش ساعتچی، ندا علی محمدی صفحات 113-125
    مقدمه

    دیسترس تنفسی نوزادان یکی از اختلالات ریوی تهدید کننده زندگی است؛ بنابراین، بررسی تاثیر روش های مختلف مداخله ای و مراقبتی در دیسترس تنفسی نوزادان نارس اهمیت بسزایی دارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر ماساژ بازتابی کف پا بر کاهش دیسترس تنفسی نوزادان نارس بخش مراقبت های ویژه انجام شد.

    روش کار

    در این مطالعه که در سال 1397 به روش کارآزمایی بالینی یک سو کور (پرستاران انجام دهنده ماساژ ها از اختصاص نوزادان به گروه های مقایسه شده اطلاع نداشتند) انجام شد، صد نوزاد نارس به صورت تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. در گروه مداخله، ماساژ بازتابی کف پا به مدت سه روز انجام شد و گروه کنترل مراقبت معمول را دریافت کرد. در هر دو گروه، پرسشنامه مشخصات فردی و شاخص دیسترس تنفسی قبل و بعد از مداخله تکمیل و داده ها با کمک نرم افزار SPSS نسخه 16 تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که در گروه مداخله و کنترل اختلاف میانگین اشباع اکسیژن (Spo2) و میزان دیسترس تنفسی در روز سوم بعد از مداخله ازنظر آماری معنی دار بود. همچنین، در نوزادانی که ماساژ مداخله ای کف پا دریافت کرده بودند، میانگین دیسترس تنفسی درمقایسه با گروه کنترل کمتر و اشباع اکسیژن درمقایسه با گروه کنترل بیشتر شد.

    نتیجه گیری

    روش ماساژ بازتابی کف پا بر پاسخ های فیزیولوژیک و کاهش دیسترس تنفسی نوزادان نارس موثر است. به نظر می رسد این برنامه مداخله ای آسان و ارزان و کارآمد می تواند در دستورالعمل اجرایی مراقبت های بهداشتی و مداخله ای پرستاران مدنظر و آموزش آن به مادران در برنامه های آموزشی کشور قرار گیرد.

    کلیدواژگان: نوزاد نارس، ماساژ بازتابی، دیسترس تنفسی
  • مریم طالبی* صفحات 126-136
    مقدمه

    ازجمله مشکلات شایع در زندگی پرستاران می توان به میزان اضطراب و فقدان شادی آنان اشاره کرد. سلامت روان شناختی به عنوان منبعی مهم در سازگاری با مشکلات ناشی از محیط شغلی شناخته شده اشت. این مطالعه با هدف بررسی میزان اثربخشی آموزش درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی بر میزان اضطراب و شادی و ذهن آگاهی در پرستاران انجام شد.

    روش کار

    روش پژوهش تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. برای این منظور شصت نفر از پرستاران شهرستان بابل در سال 1398 به صورت تصادفی در دو گروه آزمون و کنترل (هرکدام سی نفر) گمارده شدند. در این مطالعه، مقیاس های ذهن آگاهی و توجه و هوشیاری و شادکامی لیبومیرسکی و حالت صفت اشپیلبرگر قبل و بعد از درمان اجرا شد. شرکت کنندگان گروه آزمون در هشت جلسه نود دقیقه ای به صورت گروهی آموزش دیدند. ناگفته نماند از آزمون تحلیل کوواریانس چند متغیره برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.

    یافته ها

    با توجه به یافته های حاصل از پژوهش، میانگین ذهن آگاهی و شادی در مرحله پس آزمون در گروه آزمایش افزایش یافت. همچنین، نتیجه تحلیل کوواریانس برای اضطراب نشان داد که مراقبه تاثیر معناداری بر اضطراب نمی گذاشت؛ اما موجب افزایش معنادار شادی در گروه آزمایش شد.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش حاضر نشان داد درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی باعث افزایش آگاهی در شاخصه های رفتاری گروه آزمون در مرحله پس آزمون شد. به نظر می رسد که درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی تاثیر مطلوبی بر افزایش میزان شادی و ذهن آگاهی پرستاران می گذارد.

    کلیدواژگان: اضطراب، شادی، ذهن آگاهی، درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی، پرستار
  • سحر سعیدی، فاطمه رباطی* صفحات 137-145
    مقدمه

    استفاده از حرکات یوگا به زنان افسرده کمک می کند تا از ذهن و هیجانات خود آگاه شوند و آن را کنترل کنند؛ بنابراین، هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی یوگادرمانی بر طرح واره های ناسازگار اولیه و ناگویی هیجانی زنان افسرده شهر تهران بود.

    روش کار

    روش پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی و پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش را همه زنان افسرده مراجعه کننده به مراکز مشاوره امید و راه فردا در نیمسال اول سال 1398 شهر تهران تشکیل می داد. روش نمونه گیری، نمونه گیری تصادفی ساده و تعداد نمونه ها سی آزمودنی بود که به طور تصادفی در دو گروه آزمایش (پانزده نفر) و کنترل (پانزده نفر) قرار گرفتند. گروه مداخله در هشت جلسه نود دقیقه ای و هفته ای یک بار به طور گروهی یوگا درمانی را آموزش دیدند؛ ولی به گروه کنترل این آموزش داده نشد. پرسشنامه های طرح واره های ناسازگار یانگ (2005) و ناگویی هیجانی تورنتو (2005) قبل و بعد از اجرای آموزش درباره گروه ها اجرا شد. گفتنی است داده ها با روش تحلیل کوواریانس و نرم افزار SPSS نسخه 23 تجزیه و تحلیل و میزان P-value کمتر از 0/05 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    در متغیر بریدگی و طرد در پیش آزمون گروه مداخله، میانگین و انحراف استاندارد 21/03±2/85 و در گروه کنترل 16/46±3/50؛ متغیر بریدگی و طرد در پس آزمون گروه مداخله، میانگین و انحراف استاندارد 15/50±4/28 و در گروه کنترل 15/28±3/28؛ متغیر محدودیت های مختل در پیش آزمون گروه مداخله، میانگین و انحراف استاندارد 12/63±3/72 و در گروه کنترل 17/80±3/30؛ متغیر محدودیت های مختل در پس آزمون گروه مداخله، میانگین و انحراف استاندارد 17/76±4/43 و در گروه کنترل 17/90±3/76؛ متغیر ناگویی هیجانی در پیش آزمون گروه مداخله، میانگین و انحراف استاندارد 37/67±49/80 و در گروه کنترل 36/51±52/86؛ و متغیر محدودیت های مختل در پس آزمون گروه مداخله، میانگین و انحراف استاندارد 23/73±13/06 و در گروه کنترل 37/33±3/76 به دست آمد. بین میانگین بریدگی و طرد و محدودیت های مختل و ناگویی هیجانی پس از ارایه مداخله آموزشی بین دو گروه آزمایش و کنترل تفاوت معنی داری دیده نشد (0/01<P). ناگفته نماند با یوگادرمانی می توان میزان امید و رضایت از زندگی را در زنان افسرده افزایش داد.

    نتیجه گیری

    براساس نتایج به دست آمده، با شناسایی و اصلاح طرح واره های ناسازگار اولیه و ناگویی هیجانی ازطریق یوگادرمانی می توان میزان امید و رضایت از زندگی را در زنان افسرده افزایش داد.

    کلیدواژگان: زنان افسرده، طرح واره های ناسازگار اولیه، ناگویی هیجانی، یوگادرمانی
  • مسعود کاشانی لطف آبادی، سیده سارا ابوذریان*، مریم فرنوش، اعظم محمدی، بی بی مریم هاشمی، اعظم سالارحاجی صفحات 146-159
    مقدمه

    با توجه به پیامدهای منفی علایم افسردگی و اضطراب بر سیر بیماری اسکیزوفرنی به نظر می رسد ترکیب گروه درمانی شناختی رفتاری با مهارت های خودمراقبتی بتواند موجب افزایش بهره وری این درمان در کاهش دیسترس بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی مزمن شود. بنابراین، پژوهشی با هدف تعیین تاثیر گروه درمانی شناختی رفتاری مهارت های خودمراقبتی بر علایم اضطراب و افسردگی زنان مبتلا به اسکیزوفرنی مزمن طراحی و انجام شد.

    روش کار

    این کارآزمایی بالینی تصادفی با گروه کنترل روی سی نفر از زنان مبتلا به اسکیزوفرنی مزمن بستری در بیمارستان روان پزشکی حجازی در مشهد انجام شد. نمونه های مطالعه به طور تصادفی و براساس جدول اعداد تصادفی، به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. گروه مداخله (پانزده نفر) گروه درمانی شناختی رفتاری مهارت های خودمراقبتی را در ده جلسه نود دقیقه ای و گروه کنترل (پانزده نفر) مراقبت های معمول را دریافت کردند. ابزار جمع آوری داده ها مقیاس اضطراب و افسردگی همیلتون بود که در سه مرحله قبل از مداخله و پس از مداخله و شش ماه پس از مداخله تکمیل شد. گفتنی است داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 25 و آزمون های آماری آنالیز واریانس اندازه گیری مکرر و t مستقل تحلیل شد.

    یافته ها

    بین دو گروه مداخله و کنترل ازنظر تغییرات میانگین اضطراب قبل و پس از مداخله کاهش معناداری وجود داشت (0/001>P)؛ ولی ازنظر تغییرات میانگین اضطراب قبل و شش ماه پس از مداخله و تغییرات میانگین افسردگی در مراحل آزمون تفاوت معناداری وجود نداشت (0/05<P).

    نتیجه گیری

    گروه درمانی شناختی رفتاری می تواند بر کاهش علایم اضطراب موثر باشد؛ ولی برای افزایش تداوم تاثیر آن ممکن است افزایش تعداد جلسات بتواند کمک کننده باشد.

    کلیدواژگان: درمان شناختی رفتاری، گروه درمانی، اضطراب، افسردگی، اسکیزوفرنی مزمن
  • امیرمالک نخعی زاده، سپیده محمدی* صفحات 160-170
    مقدمه

    شیوع ویروس کووید19 بحرانی جهانی محسوب می شود که رعایت رفتارهای پیشگیرانه عموم مردم از راه های اصلی قطع زنجیره انتقال بیماری و رهایی از این بحران است. در عین حال، تبعیت از اعمال پیشگیرانه می تواند تحت تاثیر وضعیت روان شناختی افراد قرار گیرد. این مطالعه با هدف تعیین میزان رعایت رفتارهای پیشگیرانه و شدت اضطراب ناشی از بیماری کووید19 در جمعیت بزرگ سال ایران انجام شد.

    روش کار

    در این مطالعه مقطعی همبستگی، 1،008 فرد از جمعیت بزرگ سال ایران به روش نمونه گیری دردسترس وارد مطالعه شدند. پرسشنامه های «مقیاس رفتارهای پیشگیرانه درمقابل کووید19» و «مقیاس اضطراب بیماری کرونا» به صورت آنلاین دراختیار مشارکت کنندگان پژوهش قرار گرفت و داده ها با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی  و نرم افزار SPSS نسخه 24 در سطح معناداری 0/05 تجزیه وتحلیل شد.

    یافته ها

    در زمینه رعایت رفتارهای پیشگیرانه، میانگین کل نمرات 2/35±19/47 بود. رفتارهایی نظیر رعایت فاصله اجتماعی و ماسک زدن و خارج نشدن از منزل به جز مواقع ضروری کمتر از رفتارهای دیگر رعایت شدند. همچنین، شدت اضطراب ناشی از بیماری در 22/4 درصد افراد شدید و در 34/9 درصد افراد متوسط و در 7/42درصد افراد خفیف گزارش شد. شایان ذکر است بین دو متغیر رفتارهای پیشگیرانه و اضطراب ارتباط معناداری وجود داشت (0/001<P). در نمرات حاصل از مقیاس ها با متغیرهای جمعیت شناختی تفاوت آماری معنی داری دیده شد؛ به گونه ای که میانگین نمرات رفتارهای پیشگیرانه در زنان و افراد 50 تا 69 ساله و افراد بازنشسته و خانه دار بیشتر از سایر گروه ها بود و در همین گروه ها، شدت اضطراب نیز بیشتر گزارش شد (0/001<P).

    نتیجه گیری

    سیاست گذاران نظام سلامت می توانند با اطلاع از وضعیت رفتار پیشگیرانه عموم مردم و اضطراب تجربه شده آنان از بیماری و شناسایی افراد در معرض خطر، برنامه ریزی مهار بیماری را به سمت تاکید بیشتر روی رفتارهای کمتر رعایت شده سوق دهند و اضطراب ناشی از بیماری را به سمت مثبت و در مسیر بهبود رفتارهای پیشگیرانه هدایت کنند.

    کلیدواژگان: کووید19، کروناویروس، رفتار پیشگیرانه، اضطراب
|
  • Morteza Shamsizadeh, Soheila Shaadi, Younes Mohammadi, Seyed Reza Borzou* Pages 81-90
    Objective

    Diabetes is a common and costly disease. Nursing care services, not only are effective in reducing costs but also improve the quality of life and the relationship between the patient and the nurse. The aim of this research was evalution of telephone nursing Follow-up effects on self-efficacy in women with type 2 diabetes mellitus in Hamadan.

    Method

    In this Clinical Trial study, 58 type 2 diabetic patients who met the inclusion criteria were recruited in Hamadan diabetes center by simple sampling. Patients were divided into two groups using block randomization. Data were collected using demographic and disease information questionnaire and Diabetes Management Self-Efficacy Scale (DMSES). Intervention in the experimental group was done by telephone nursing for 12 weeks in which phone calls were made during the first month (twice a week) and the second month (once a week). Phone nursing content included emphasis on diabetic diet, timely medication use, insulin injection, recreation and exercise, self care, stress management techniques, communication skills training, and more. The average duration of the call was 10-15 minutes on each call, and the time of phone call was agreed between 8 a.m. and 6 p.m. Patients were told that telephone nursing is free so patients could contact the researcher by phone or text if they had any questions. It should be noted that the patients in the control group received only the follow-up and routine care of the Hamadan diabetes center. Finally, the data were analyzed using IBM SPSS Statistics version 19 software.

    Results

    Findings of the study showed that the mean of self-efficacy in both groups before intervention was not statistically significant (P=0.15). After training the intervention group, the mean self-efficacy at one and two months after treatment was significantly improved compared to the control group (P<0.001)

    Conclusion

    According to the findings of this study, it can be concluded that nurse telephone follow-up was effective in promoting self-efficacy in patients with diabetes.

    Keywords: Telephone nurse follow-up, Self-efficacy, Type 2 diabetes mellitus
  • Tahereh Nikkhah, Hossein Bagheri*, Mahboubeh Khajeh, Ahmad Khosravi Pages 91-101
    Introduction

     After being discharged, patients with heart failure, are exposed to the problems of disease management in the family and community, and follow-up interventions after discharging can play a significant supportive role in promoting a sense of worth in them. The purpose of this study was to investigate the effect of post-discharge telephone follow-up on the inherent dignity of patients with heart failure.

    Materials and Methods

     In this randomized clinical trial, 70 patients with heart failure referred to cardiac and cardiac care units of a hospital in an urban area of Iran were selected and assigned into two intervention and control groups using the block randomization with block size of 4. The intervention group was followed up by telephone for one month once a week with regard to drug use, symptoms, daily activities, and type of nutrition. The patientschr('39') inherent dignity was assessed using the Inherent Dignity Questionnaire (IDQ) before and after one month of the intervention. Data were analyzed using the SPSS 16.

    Results

     In this study, 70 patients with heart failure were compared in two groups of intervention and control with mean and standard age deviation of 65±10.68, and 67±13.31 years (P꞊0.46). Independent t-test showed a statistically significant difference between the groups in the mean score difference of intrinsic dignity (0.8±0.3 and 0.07±0.2, respectively), before and after the intervention (P<0.001).

    Conclusion

     According to the results of the present study, which showed that post-discharge telephone follow-up improves the inherent dignity of patients, therefore, to maintain and promote the inherent dignity of patients with heart failure in the community, planned and systematic post-discharge follow-ups are recommended.

    Keywords: Telephone follow-up, post-discharge, Inherent dignity, Heart failure, Patient education
  • Sahar Saadatnia, Farzaneh Soltani, Amir Saber, Farideh Kazemi* Pages 102-112
    Introduction

     Overweight and obesity are a significant challenge in pregnancy care. This study was conducted to investigate the effect of group counseling based on health belief model on nutritional behavior of overweight pregnant women referred to Kermanshah health centers.

    Methods

     This clinical trial was performed in 2018 on 90 pregnant women in Kermanshah. Among the comprehensive health centers, 4 centers were randomly selected for intervention and 4 centers for the control group. Then 4 sessions of group counseling program prepared for the intervention groups were performed for one month. The content of the counseling included nutrition counseling and familiarity with the food pyramid and principles of proper nutrition, increasing sensitivity to obesity and its complications, understanding the severity of the obesity problem, understanding the obstacles and benefits of following a proper diet and increasing self-efficacy and ultimately achieving healthy eating behavior. The data collection tool was a researcher-made questionnaire including demographic and midwifery information, health belief model constructs, knowledge and nutritional behavior questionnaire. Data were analyzed using SPSS 16. Significance level was considered less than 0.05.

    Findings

     The mean age of participants in the intervention group was 24.91(6.19) and in the control group was 27.53(5.60). After controlling the effect of pre-test scores on the constructs of knowledge, perceived susceptibility, perceived severity, perceived benefits, perceived barriers, self-efficacy and nutritional behavior, the results showed a significant increase after the intervention, in the mean scores of the intervention group (P=0.001).

    Conclusion

     The findings of this study showed the effectiveness of counseling based on the health belief model in promoting the nutritional behavior of pregnant women with high body mass index. Researchers in this study recommend counseling interventions based on this model. Therefore, the implementation of counseling intervention based on the structures of the health belief model can play an effective role in improving the nutritional behavior patterns of pregnant women.

    Keywords: Consulting, Health Belief Model, Nutritional behavior, Overweight
  • Neda Jamali Soltani*, Akram Peyman, Tahere Ashk Torab, Kiyarash Saatchi, Neda Alimohamadi Pages 113-125
    Introduction

     Neonatal respiratory distress is a life-threatening lung disorder, so it is important to examine the effect of different intervention and care methods on respiratory distress in premature infants. The aim of this study was to determine the effect of foot reflex massage on the reduction of respiratory distress in premature infants in the intensive care unit.

    Methods

    In this study, in 2018, 100 premature infants were randomly assigned to two intervention and control groups by clinical trial method. In the intervention group, reflexive foot massage was performed for three days and the control group received normal care. In both groups, a personal profile questionnaire and a respiratory distress index were completed before and after the intervention. Data analysis was performed using SPSS 16.

    Results

    The results showed that in the intervention and control group, the difference between mean oxygen saturation (Spo2) and respiratory distress rate on the third day after the intervention was statistically significant and in infants who undergone interventional foot massage, the mean respiratory distress is lower than the control group and oxygen saturation is higher than the control group

    Conclusion

    Reflective foot massage is effective on physiological responses and reducing respiratory distress in premature infants. It seems that this easy, cheap and efficient intervention program can be considered in the executive instructions of health care and nurseschr('39') intervention and its education to mothers can be included in the countrychr('39')s educational programs.

    Keywords: Premature infant, Massage Therapy, Respiratory Distress Syndrome
  • Maryam Talebi* Pages 126-136
    Introduction

    Psychological health is recognized as an important source of adaptation to workplace problems. The aim of this study was to evaluate the effectiveness of mindfulness-based cognitive therapy on the level of anxiety, happiness and mindfulness in nurses.

    Methods

    The research method was experimental with pre- and post-test design with control group. For this purpose, 60 nurses of Babol city, Iran, in 2019 were randomly assigned to two experimental groups (30) and control (30). Mindfulness, Attention, and Awareness Scale (MAAS), Happiness Libomirsky (SHS), and Spielberger (STAAI-X) were performed before and after treatment. Participants in the experimental group were trained in groups for 8 sessions of 90 minutes. Multivariate analysis of covariance was used to analyze the data.

    Results

    The mean of mindfulness and happiness for both groups increased in the post-test phase, which is higher in the experimental group; also, the results of analysis of covariance for anxiety showed that meditation has no significant effect on anxiety but has significantly increased happiness in the experimental group.

    Conclusion

    The results of the present study showed that cognitive therapy based on mindfulness has increased awareness in the behavioral characteristics of the experimental group in the post-test stage. It seems that cognitive therapy based on mindfulness has a positive effect on increasing happiness and mindfulness in nurses.

    Keywords: Anxiety, Happiness, Mindfulness, Mindfulness based cognitive therapy, Nurse
  • Sahar Saeidi Asl, Fatemeh Sadat Robati* Pages 137-145
    Introduction

     Using yoga movements helps depressed women to become aware of and control their minds and emotions. The aim of this study was to investigate the effectiveness of yoga therapy on early maladaptive schemas and emotional distress of depressed women in Tehran.

    Methods

     This study was a quasi-experimental study with a pre- and post-test design with a control group. The statistical population of the study included all depressed women referring to Omid and Rah-e-Farda counseling centers in the first half of 2019 in Tehran, Iran. The sampling method was available sampling. The sample size was at least 10 based on the type of research that was considered in the experimental research for each group. The sample was 30 subjects who were randomly divided into two groups of experimental (15 people) and control (15 people). The research tools included the Yang Inconsistent Schema Questionnaires (2005) and Torontochr('39')s Emotional Disappointment (2005). To analyze the data, mean, standard deviation and covariance analysis were used using SPSS 23. P-value less than 0.05 was considered significant.

    Results

     In the cut-off and exclusion variables in the pre-test of the intervention group, the mean and standard deviation were 2.85±21.03, in the control group 3.50±16.46, in the cut-off and exclusion variables in the post-test of the intervention group, the mean and standard deviation was 4.28±15.28, in the control group 3.28±15.28, in the variable of disturbed restrictions in the pre-test of the intervention group, the mean and standard deviation were 3.72±12.63, in the control group 30±17.80 3. In the disturbed constraint variable in the post-test of the intervention group, the mean and standard deviation were 4.43±17.76, in the control group was 3.76±17.90, and in the emotional malaise variable in the pre-test of the intervention group, the mean and standard deviation of 49.80.±37.67, in the control group 52.86±36.51, in the variable of disturbed constraints in the post-test of the intervention group, the mean and standard deviation of 13.06.±23.73, in the control group 33.37±76.3, was obtained. The results showed that there was a significant difference between the scores of incompatible schemas, emotional inadequacy and psychological health of the experimental and control group in the post-test stage (P <0.01).

    Conclusions

     Thus, yoga therapy is an effective treatment for maladaptive schemas, emotional distress, and of depressed women.

    Keywords: Depressed women, Early maladaptive schemas, Emotional distress, Yoga therapy
  • Masoud Kashani Lotfabadi, Seyedeh Sara Aboozarian*, Maryam Farnosh, Azam Mohammadi, Bibi Maryam Hashemi, Azam Salarhaji Pages 146-159
    Introduction

    Considering the negative effects of depressive symptoms and anxiety on the course of schizophrenia, it seems that the combination of cognitive-behavioral group therapy with self-care skills can increase the effectiveness of this treatment in reducing the distress of patients with chronic schizophrenia. Therefore, a study was designed and conducted to determine the effect of cognitive-behavioral therapy group of self-care skills on the symptoms of anxiety and depression in women with chronic schizophrenia.

    Method

    This randomized controlled clinical trial was performed on 30 women with chronic schizophrenia admitted to Hejazi Psychiatric Hospital in Mashhad. The intervention group (n = 15) underwent cognitive-behavioral therapy group of self-care skills during 10 sessions of one and a half hours and the control group (n = 15) received a routine care. The data collection tool was the Hamilton Anxiety and Depression Scale which was completed in three stages. Data were analyzed using repeated measures analysis of variance and independent t-test.

    Results

    There was a significant decrease between the intervention and control groups in terms of changes in mean anxiety before and after the intervention (P<0.001) but in terms of changes in mean anxiety before and six months after the intervention and changes in mean depression during the stages there was no significant difference (P>0.05).

    Conclusion

    Cognitive-behavioral group therapy can be effective in reducing anxiety symptoms, but to increase the duration of its effect, the duration of sessions should be increased.

    Keywords: Cognitive-behavioral therapy, Group therapy, Anxiety, Depression, Chronic schizophrenia
  • Amirmalek Nakhaeizadeh, Sepideh Mohammadi* Pages 160-170
    Background

     The outbreak of Covid-19 virus is a global crisis and engagement of people in preventive behavior against COVID-19 has a key role to stop chains of transmission and adherence to preventive measures can be affected by psychosocial factors. This study aimed at assessing the relationship between the level of adherence to preventive behaviors and COVID-19 related anxiety in Iranian adults.

    Methods

     In this cross-sectional correlational study, 1008 Iranian adults were selected by the convenience sampling method. The online questionnaire of Preventive Behavior against COVID-19 and the Corona Anxiety Scale was sent to research participants. Data were analyzed using descriptive and analytical statistics and SPSS 24 at a significance level of 0.05.

    Results

     The average total score of engagement in preventive behavior was 19.47±2.35. Some behaviors such as keeping social distance, wearing masks in public places and staying at home was engaged less than other behaviors. The COVID-19 related anxiety was severe in 22.4% of subjects, moderate in 34.9% of subjects and low in 42.7% of subjects. There was a significant relationship between the preventive behaviors and COVID-19 related anxiety (r=0.203, P<0.001). There was a statistically significant difference in the scores obtained from engagement in preventive behaviors and Anxiety Intensity with demographic variables (P<0.001).

    Conclusion

     Being aware of the general state of preventive behavior of the general public and their experienced anxiety about the disease and identifying at-risk individuals, health policy makers can, shift disease control planning to a greater emphasis on less observed behaviors and positively induce disease anxiety and improve preventive behaviors.

    Keywords: COVID-19, Coronavirus, Preventive Behavior, Anxiety