فهرست مطالب

Journal of Multidisciplinary Care
Volume:9 Issue: 3, 2021

  • تاریخ انتشار: 1399/11/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سمانه دهقان ابنوی* صفحات 708-710

    کرونا نوعی ویروس تنفسی است که می تواند باعث مرگ و میر و همچنین عوارض زیای در بهبود یافتگان شود. اقدامات پیشگیرانه و کنترلی برای محافظت از افرادی که در برابر مواجهه با ویروس کرونا و ابتلا به آن هستند بستگی به نوع کار انجام شده و ریسک مواجهه با افراد آلوده و آلودگی محیط کار دارد. با توجه به عدم لزوم انجام جراحی های غیراورژانسی و انجام اقدامات احتیاطی برای بیماران کاندید عمل جراحی که تست کرونای آن ها مثبت است موارد مختلفی بایستی توسط پرسنل در طی انجام عمل جراحی نیز مدنظر قرار بگیرد. جهت پیشگیری و مدیریت پراکندگی آیروسل بهتر است چه در جراحی های باز و چه در جراحی های بسته (لاپاراسکوپی) از وسیله ای جهت ساکشن دود آیروسل در حین عمل استفاده شود.

    کلیدواژگان: اتاق عمل، پروتکل، جراحی، کووید 71
  • فاطمه زائرثابت، ارسلان سالاری، ایمان علیزاده*، فاطمه مودب، لیلا روحی بلسی، آسیه عشوری صفحات 711-718
    مقدمه و اهداف

    بیماری عروق کرونر یکی از عمده ترین مشکلات سلامتی در سراسر جهان است. طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت این بیماری از عمده ترین عوامل مرگ ومیر در جهان وهمچنین ایران می باشد.لذا، هدف از این مطالعه تعیین ارتباط بین سطح فعالیت بدنی بابرخی عوامل خطرزای کرونر قلبی در بیماران مبتلا به سکته قلبی می باشد.

    روش بررسی

    این مطالعه یک پژوهش مقطعی ازنوع توصیفی تحلیلی بودکه در آن جامعه پژوهش شامل بیماران مبتلا به انفارکتوس قلبی مراجعه کننده به مرکز آموزشی و درمانی دکترحشمت در سال94 بودند. روش نمونه گیری، دردسترس بود و 180 بیمار مبتلا به انفارکتوس میوکارد قلبی باتوجه به معیارهای ورود وارد مطالعه شدند. داده با استفاده از ابزار های جمع آوری اطلاعات گردآوری شد. ابزار های جمع آوری عبارت بودند از :1)اطلاعات دموگرافیک:سن،جنس و وضعیت تاهل سابقه ابتلا اعضای خانواده به بیماری قلبی ،2) آزمایشات بالینی شامل  کلسترول، تری گلیسرید و... بدو ورود به بیمارستان و 3) پرسشنامه بررسی سطح فعالیت بدنی بک.

    یافته ها

    66درصد واحدهای مورد مطالعه مردو میانگین سنی بیماران 62سال بود. متوسط نمره سطح فعالیت بدنی ،در حیطه ی کار واوقات فراغت ونیز در مجموع سه حیطه در مردان نسبت به زنان به طور معنی داری بیشتر بود (001/0<p). ارتباط معنی داری بین شاخص توده بدنی،سن، تحصیلات، سابقه ابتلا به بیماری فشارخون وبیماری های زمینه ای ودیابت ونیز سابقه ابتلا اعضا خانواده بیمار به بیماری های قلبی،  باسطح فعالیت بدنی واحدهای مورد پژوهش مشاهده نشد (برای تمام ارتباط ها 05/0>p).

    نتیجه گیری

    توصیه می شود انجام فعالیت بدنی منظم و صحیح در برنامه درمانی این بیماران گنجانده شود.انتخاب سبک زندگی فعال علاوه بر حفظ شاخص توده بدن در دامنه مناسب و کاهش چربی اضافی، موجب کنترل و پیشگیری از عوامل خطرزای قلبی و عروقی می شود. با افزایش سطح فعالیت بدنی منظم و صحیح برای بیماران شاید بتوان از خطر پیشرفت بیماری های قلبی و عروقی پیشگیری نمود.

    کلیدواژگان: انفارکتوس، فعالیت بدنی، بیماری، قلبی، عروقی
  • نسرین حیدرزاده، منیره رضایی*، حسین حبیب زاده صفحات 719-727
    زمینه و هدف

    این مطالعه با هدف تعیین تاثیر آموزش همتا بر خودکارآمدی بیماران دیالیزی مراجعه کننده به بیمارستان آموزشی- درمانی ارومیه انجام شده است.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر از نوع کارآزمایی بالینی است که در سال 1398 با مشارکت 60 نفر از بیماران دیالیزی به روش نمونه گیری در دسترس و با تخصیص تصادفی نمونه ها در دو گروه آزمون و کنترل (در هر گروه30 نفر) انجام شده است. قبل از انجام مداخله اطلاعات مربوط به نمونه ها از طریق پرسشنامه های جمعیت شناسی و خودکارآمدی بیماران دیالیزی جمع آوری شد.سپس مداخله آموزش همتا  بر اساس نیازهای آموزشی بیماران در حیطه های مختلف جهت گروه مداخله طراحی و به صورت چهره به چهره و انفرادی در طول دو جلسه از دیالیز اجرا شد. یک ماه بعد از پایان جلسه دوم مجددا پرسشنامه خودکارآمدی بیماران دیالیزی در اختیار هر دو گروه قرار گرفت و داده ها با استفاده از نرم افزارspss نسخه 19 تحلیل شدند.

    یافته ها

    در مرحله پیش آزمون، آزمون آماری تی مستقل، تفاوت معنی داری را در نمره خودکارآمدی بین دو گروه کنترل و مداخله نشان نداد (0.05 >p). در حالی که در مرحله پس آزمون، تفاوت معنی داری در نمره خودکارآمدی دو گروه آزمون و کنترل وجود داشت (0.05 <p). همچنین آزمون تی زوجی، تفاوت معنی داری را بین مرحله قبل و بعد از مداخله، در گروه آزمون نشان داد (0.05 <p).

    نتیجه گیری

    آموزش توسط همتا باعث ارتقاء خودکارآمدی بیماران دیالیزی می شود، لذا استفاده از این روش آموزشی برای بیماران دیالیزی در کنار سایر روش های آموزشی پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: آموزش، همتا، خودکارآمدی، دیالیز
  • علی اکبر کیخا*، عباس حیدری صفحات 728-741
    زمینه و هدف

    نیاز به حضور مداوم پرستاران در امر مراقبت از بیماران و  همکاری نکردن سایر گروه های مراقبتی، تعارض نقش را به امری اجتناب ناپذیر در فعالیت های مراقبتی روزانه پرستاران تبدیل کرده است.  این مطالعه با هدف تحلیل و تعریف مفهوم تعارض نقش مراقبتی پرستاران و تعیین علل و نتایج آن انجام شد.

    روش بررسی

    این مقاله یک تحلیل مفهوم است که پس از جستجوی گسترده در پایگاه های اطلاعاتی SID, Iranmedex, MEDLIB-ED, PubMed, Scopus, Medline, Embase, Web of Science, and Google Scholar با کلید واژه تعارض نقش مراقبتی یا تعارض نقش و پرستاران یا پرستار با محدوده سال 2010 تا 2020 و بررسی عناوین و محتوای مقالات بر اساس معیار های ورود انجام شد. تحلیل داده ها با روش 8 مرحله ای واکر و اوانت انجام شد.

    یافته ها

    عوامل متعددی مانند نابرابری در توزیع پاداش های مالی، بارکاری زیاد، سبک های نامناسب مدیریتی، نبود شرح وظایف مشخص از عوامل موثر در ایجاد تعارض نقش مراقبتی پرستاران است. مفاهیم مختلفی مانند ابهام در نقش، اهداف نامشخص، عدم برنامه ریزی، ناامنی نقش، انتظارات نامشخص، تفسیر اشتباه، عدم وضوح، سردرگمی، فرسودگی و استرس شغلی به جای تعارض نقش مراقبتی استفاده شده است.

    نتیجه گیری

    نبود شفافیت شرح وظایف عامل اصلی ایجاد تعارض در نقش مراقبتی پرستاران است. همچنین ایفای نقش های حمایتی، حفاظتی نیز در ایجاد تعارض نقش مراقبتی پرستاران موثر هستند.

    کلیدواژگان: تعارض نقش مراقبتی، تعارض مخرب، تعارض سازنده، پرستاران، تحلیل مفهوم
  • منیژه رخشان، لیلی ربیعی، لیلا افشار، زهرا ایازی، سلیمان احمدی* صفحات 742-752
    زمینه و هدف

    رفتار حرفه ای به عنوان یکی ازعناصرزیر بنای آموزشی حرفه ای، کارکنان پرستاری ومامایی را موظف به رعایت اصولی می نماید تا درکنار مددجوبا اطمینان واعتماد بیشتری مراقبت ها را دریافت نماید.

    هدف

    این پژوهش با هدف روانسنجی پرسشنامه وتعیین رفتار حرفه ای ماماهای شاغل در بلوکهای زایمانی مراکزآموزشی درمانی و بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد درسال 1398 انجام شد. 

    روش بررسی

    این مطالعه توصیفی-تحلیلی با چک لیست استاندارد شده سنجش رفتارحرفه ای فراگیران وارایه دهندگان خدمات سلامت به ارزیابی 200 نفراز ماماهای شاغل دربلوکهای زایمان پرداخته است.

    یافته ها

    نتایج درسه حیطه مواجهه با مددجو،مسئولیت پذیری و تعامل با همکاران که توجه به بیماربه عنوان یک انسان،رازداری،شناسایی نیازهای بیماربرآورده ساختن آنها،توجه به صحبت های بیمار و رفتارمحترمانه با او،انجام وظایف محوله به نحو احسن،ارایه بازخورد مناسب همچنین رعایت قوانین بیمارستان،احترام به همکاراز مهمترین اولویت های یافته های مطالعه بودند.

    نتیجه گیری

    یافته های این پژوهش نشان داد در حیطه مواجهه با مددجو ،توجه به مددجو به عنوان یک انسان ،گوش دادن به صحبت های مددجو ،رازداری،توجه به نیازهای بیمار و شناسایی آن ها،برخورد محترمانه با مددجو،استمرار مراقبت از مددجو و رعایت خطوط محدودکننده در تعامل با مددجو حایز اهمییت بودند.

    کلیدواژگان: رفتار حرفه ای، ماما، - بلوک زایمان، روانسنجی
  • عارف ریاحی*، افشین موسوی چلک صفحات 753-768
    زمینه و هدف

    برنامه ریزی صحیح در راستای کمک به افزایش همکاری های علمی و پیوستن متخصصان کشورمان به شبکه های علمی جهانی در حوزه پرستاری، موجبات ارتقای سطح این بخش از شاخه بهداشت و درمان را پدید خواهد آورد و به تبع آن موجبات افزایش سطح کمی و کیفی خدمات پرستاری در کشورمان را فراهم خواهد نمود. هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی عوامل و موانع بازدارنده همکاری های علمی بین المللی از دیدگاه اعضای هیات علمی پرستاری کشورمان می باشد.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر به لحاظ هدف ،کاربردی و به روش پیمایشی -توصیفی (مقطعی) در بهار و تابستان 1399 صورت گرفته است. جامعه آماری مطالعه حاضر 249 نفر از اعضای هیات علمی شاغل حوزه پرستاری بودند که اسامی آنها در سامانه علم سنجی وزارت بهداشت قابل مشاهده است. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد که از 3 بخش، 9 زیر بخش و 91 سوال تشکیل شده است. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از آمارهای توصیفی و استنباطی و از نسخه 21 نرم افزار SPSS استفاده شد.

    یافته ها: 

    یافته ها نشان داد که عوامل ارتباطی با میانگین 4/03 و عوامل فرایندی-ساختاری با میانگین3/87 به عنوان مهم ترین موانع پیش رو و همچنین مشوق های تاثیرگذار بر همکاری های علمی بین المللی افراد مورد بررسی شناخته شده است. "فراهم نبودن بسترها و کانال های ایجاد ارتباط علمی با پژوهشگران و همکاران خارجی" با میانگین (4/13) و "وجود سازگاری در شیوه کار، سبک نگارش و... میان افراد" با میانگین 3/98 به عنوان مهم ترین موانع و عوامل تاثیرگذار شناخته شده اند. 

     نتیجه گیری: 

    بی شک تقویت مبادلات علمی، آموزشی و پژوهشی میان متخصصان حوزه پرستاری کشورمان با همتایان و همکاران خارجی شان شرایط را برای توسعه و پیشرفت علمی در حوزه مورد بررسی و به تبع آن پیشبرد اهداف نظام بهداشت و سلامت در کشورمان تقویت می کند و موجبات ارتقای سطح خدمات بهداشتی و پرستاری بهتری را فراهم خواهدکرد . بدین منظور برنامه ریزی و سیاست گذاری های دانشگاه ها، دانشکده ها و در راس آن وزارت بهداشت در راستای تقویت عوامل مشوق و موثر و همچنین از میان برداشتن موانع و چالش های پیش رو توصیه می شود.

    کلیدواژگان: همکاری های علمی، همکاری های علمی بین المللی، هم تالیفی، اعضای هیات علمی، پرستاری، ایران
  • سودابه شیرانی بروجنی، طیبه شریفی*، رضا احمدی، احمد غضنفری صفحات 769-782
    زمینه و هدف

    بهزیستی ذهنی یکی از ابعاد مهم سلامت روان دانشجویان است که ناشی از نحوه ی ادراک شناختی و عاطفی شخصی از کل زندگی است، پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثربخشی آموزش گروهی شفقت ورزی و کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی بر بهزیستی ذهنی دانشجویان دختر دارای استرس تحصیلی دانشگاه فرهنگیان استان چهارمحال و بختیاری انجام شد.

    روش بررسی :

     پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری این پژوهش شامل همه ی دانشجویان دختر دانشگاه فرهنگیان استان چهارمحال و بختیاری به تعداد 350 نفر در سال تحصیلی 98-1397 بودند.از بین کلیه دانشجویان تعداد 150 نفر به صورت نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند و سپس از بین آن ها تعداد 90 نفر که نمره ی استرس تحصیلی بالاتری نسبت به میانگین گروه داشتند به عنوان نمونه نهایی انتخاب گردیدند و به صورت تصادفی در سه گروه 30 نفره (دو گروه آزمایش و یک گروه گواه) قرار گرفتند.در هر سه گروه،پرسشنامه بهزیستی ذهنی به عنوان پیش آزمون تکمیل و پس از اتمام مداخلات، مجددا پس آزمون و پیگیری برای هر سه گروه اجراء شد.داده های گردآوری شده با استفاده از روش های آمار توصیفی شامل میانگین و انحراف معیار و آمار استنباطی شامل تحلیل واریانس و کواریانس مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.

     یافته ها: 

    براساس نتایج،آموزش شفقت ورزی و آموزش کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی بر افزایش بهزیستی ذهنی تاثیر معنی دار داشته اند (0.001  <p).همچنین نتایج آزمون تحلیل واریانس نشان داد که تفاوت بین میانگین نمره های دو گروه آزمایش در سطح ./05، معنی د ار بوده است.این تفاوت ها مربوط به بیشتر بودن تاثیر آموزش کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی در کاهش هیجانات منفی، افزایش بهزیستی روانشناختی و اجتماعی بود.

    نتیجه گیری: 

    باتوجه به نتایج این مطالعه میتوان از هر دو روش (به ویژه آموزش کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی) برای افزایش بهزیستی ذهنی دانشجویان استفاده کرد.

    کلیدواژگان: شفقت ورزی، کاهش استرس، ذهن آگاهی، بهزیستی ذهنی، استرس تحصیلی
  • سلیمان قادری، فریدون خیری*، آلیس خاچیان صفحات 783-795
    زمینه و هدف

    مشکلات تنفسی و افت کیفیت زندگی یکی از عمده ترین مسایل مصدومین شیمیایی ناشی از گاز خردل می باشد. این افراد با توجه به عوارض جسمی ناشی از تماس با این عامل شیمیایی از مشکلات متعدد جسمی که بارزترین آن اختلالات تنفسی است رنج می برند. همچنین ماهیت مزمن و پیشرونده بیماری زمینه ساز افت کیفیت زندگی در این افراد می شود. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر آموزش برنامه ی نوتوانی ریوی بر مشکلات تنفسی و کیفیت زندگی مصدومین شیمیایی سردشت  طراحی و اجرا گردید.

    روش بررسی

    این پژوهش یک مطالعه کارآزمایی بالینی بوده که در سال 1398و با شرکت  80 بیمار مصدوم شیمیایی پس از نمونه گیری در دسترس و تخصیص تصادفی به دوگروه آزمون وشاهد انجام شد. درابتداپرسشنامه کیفیت زندگی سنت جورج، تست اسپیرومتری و فاصله پیموده شده در شش دقیقه در دو گروه تکمیل و برای گروه آزمون برنامه آموزش نوتوانی ریوی در8 جلسه آموزشی و برای گروه شاهد مراقبت رایج اجرا شد. دو ماه بعد از مطالعه مجدد پرسشنامه ها در دو گروه تکمیل گردید. نتایج پژوهش با استفاده از آزمون های تی زوجی، تی مستقل و آنالیز کوواریانس،موردتجزیه وتحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    در نتیجه مداخله درصد تغییرات هر سه شاخص: ظرفیت حیاتی اجباری (FVC)، (021/ = P)، حجم خارج شده اجباری در یک ثانیه (FEV1)، (001/>P) و نسبت ظرفیت حیاتی اجباری به حجم خارج شده اجباری در یک ثانیه (FEV1/FVC)، (004/ = P) تفاوت معنی داری بین گروه های مداخله و کنترل داشت. درصد تغییرات میزان شدت تنگی نفس اظهار شده بر اساس مقیاس دیداری تعیین شدت تنگی نفس (VAS) در دو گروه معنی دار نبود (606/ = P). اما درصد تغییر در فاصله پیموده شده در 6 دقیقه در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل تفاوت داشت (049/ = P). کیفیت زندگی  در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل افزایش معناداری داشت. (001/>P)

    نتیجه گیری

    .این مطالعه نشان داد که بکارگیری برنامه نوتوانی ریه می تواند تاثیر مثبتی بر برخی مشکلات تنفسی و کیفیت زندگی مرتبط با سلامت داشته باشد. همچنین تاثیر برنامه های نوتوانی بر وضعیت جسمی و توانایی فعالیت مصدومان شیمیایی موثر بوده و بر برخی ابعاد و وضعیت کلی کیفیت زندگی نیز تاثیر معنی داری داشته است.

    کلیدواژگان: مشکلات تنفسی، کیفیت زندگی، مصدومین شیمیایی، برنامه نوتوانی
|
  • Samaneh Dehghan Abnavi* Pages 708-710

    Corona is a respiratory virus that can cause death as well as many complications in recovering patients. Preventive and control measures to protect people who are exposed to the corona virus and contract it depend on the type of work performed and the risk of exposure to infected people and contamination of the workplace. Due to the non-necessity of performing non-emergency surgeries and taking precautionary measures for patients who are candidates for surgery and whose corona test is positive, various cases should be considered by the staff during the surgery. To prevent and manage aerosol dispersion, it is better to use a device for suctioning aerosol smoke during surgery, whether in open or closed surgeries (laparoscopy).

    Keywords: COVID-19, Operating room, Protocols, Surgery
  • Fatemeh Zaersabet, Arsalan Salari, Iman Alizadeh*, Fatemeh Moaddab, Leila Rouhi Balasi, Asiyeh Ashouri Pages 711-718
    Introduction and Objectives

    Coronary artery disease is one of the major health problems worldwide. According to the World Health Organization, this disease is one of the leading causes of death in the world as well as in Iran. Therefore, the aim of this study was to determine the relationship between physical activity level and some risk factors for coronary heart disease in patients with heart attack.

    Methods

    This study was a cross-sectional study of the analytical descriptive type in which the study population included patients with myocardial infarction referred to Dr. Heshmat Educational and Medical Center in 1994. The sampling method was available and 180 patients with myocardial infarction were studied according to the entry criteria. Data were collected using data collection tools. The collection tools were: 1) Demographic information: age, sex and marital status, family history of heart disease, 2) Clinical trials, including cholesterol, triglycerides, etc. Upon arrival at the hospital and 3) Questionnaire Back level of physical activity.

    Results

    66% of the studied units were men and the mean age of the patients was 62 years. The average score on the level of physical activity in the field of work and leisure time in Venice was significantly higher in men than in women (P <0.001). There was no significant relationship between body mass index, age, education, history of hypertension and underlying diseases and diabetes, as well as history of family members suffering from heart disease, with the level of physical activity of the research units (for all communications P <0.05> ).

    Conclusion

    It is recommended to include regular and correct physical activity in the treatment plan of these patients. Choosing an active lifestyle in addition to maintaining body mass index in the appropriate range and reducing excess fat, causes control and prevention of cardiovascular risk factors. By increasing the level of regular and correct physical activity for patients, it may be possible to prevent the risk of developing cardiovascular disease.

    Keywords: Infarct, Physical Activity, Disease, Cardiovascular
  • Nasrin Heydarzadeh, Monir Rezaee*, Hossein Habibzadeh Pages 719-727
    Aims

    This study aimed to determine the effect of peer education on the self-efficacy of dialysis patients referred to Urmia Teaching-Medical Hospital, Urmia, Iran.

    Methods

    This clinical trial was conducted on 60 dialysis patients who were selected using the convenient sampling and random allocation methods in 2019. They were then divided into two experimental and control groups of 30 cases per group. Before the intervention, demographic characteristics form and dialysis patient self-efficacy questionnaires were utilized to collect information. Subsequently, peer education intervention was designed based on the educational needs of the patients in different domains. The experimental group was then subjected to the intervention during the two sessions of dialysis individually and face to face. One month after the end of the second session, the self-efficacy questionnaire of dialysis patients was given to both groups, and the data were analyzed using SPSS software (version 19).

    Results

    At the pre-test stage, the independent t-test showed no significant difference between the control and experimental groups in terms of self-efficacy scores (P>0.05). However, a significant difference was observed between the control and experimental groups in terms of the self-efficacy scores at the post-test (P<0.05). Moreover, according to the results of the paired t-test, the experimental group indicated a significant difference before and after the intervention in this regard (P<0.05).

    Conclusion

    Peer education improves the self-efficacy of dialysis patients. Therefore, it is recommended to utilize this educational method for dialysis patients along with other educational methods.

    Keywords: education, peer, Self-efficacy, Dialysis
  • Aliakbar Keykha*, Abbas Heydari Pages 728-741

     The need for the constant presence of nurses in patient care and the non-cooperation of other care providers has made the conflict in the defined roles an inevitable issue in the nurseschr('39') daily care activities. This study aimed to analyze and define the concept of nursing care role conflict and determine its causes and consequences.

    Methods

    This concept analysis study was conducted with detailed research on databases, including SID, Iranmedex, MEDLIB-ED, PubMed, Scopus, Medline, Embase, Web of Science, and Google Scholar. The English and Persian articles published within 2010-2020 were included and the search process was performed with the following keywords: "Care role conflict", "Role conflict", "Nurses", and "Nurse". The review of the titles and content of articles was based on inclusion criteria. Data analysis was performed using the Walker and Avantchr('39')s 8-Step Method.

    Results

    Numerous factors, such as inequality in the distribution of financial rewards, high workload, inappropriate management systems, and lack of specified job description, are among the effective factors leading to the creation of nursing care role conflict. Various concepts were used rather than nursing care role conflict, among which included role ambiguity, unclear goals, role insecurity, uncertain expectations, misinterpretation confusion, exhaustion, and job stress, as well as lack of clarity and planning.

    Conclusion

    It was revealed that the lack of clarity in job descriptions was the main cause of the nursing care role conflict. Moreover, the supportive and protective nursing roles were effective in the creation of nursing care role conflict.

    Keywords: Caring role conflict, destructive conflict, constructive conflict, nurses, concept analysis
  • Leili Rabiei, Leila afshar, Zahra Ayazi Pages 742-752
    Background & Aims

    Professional behavior, as one of the fundamental elements of professional training, obliges nursing and midwifery staff to follow the principles that make them receive care with more confidence and trust along with the clients. This study aimed to evaluate the psychometrics of a questionnaire and determine the professional behavior of midwives working in the delivery wards of medical centers and hospitals under the auspices of Shahrekord University of Medical Sciences, Shahrekord, Iran, in 2019.

    Methods

    This descriptive-analytical study evaluated 200 midwives working in delivery units with a standardized checklist assessing the professional behavior of health care providers.

    Results

    The results obtained in the areas of confronting with the client, being responsible and having interaction with colleagues, and considering the patient as a human, being trustworthy, identifying and satisfying the patientchr('39')s needs, paying attention to the patientchr('39')s conversations and having a respectful behavior with him/her, performing tasks properly, providing appropriate feedback, observing hospital rules, and respecting colleagues were among the most important priorities of the study findings.

    Conclusion

    Based on the findings of this study, the factors requiring attention included confronting with the client, considering the patient as a human, paying attention to the patientchr('39')s conversations and having a respectful behavior with him/her, being trustworthy, identifying and satisfying the patientchr('39')s needs, providing continuing care to clients, and observing the morals in interaction with clients.

    Keywords: Professional behavior, midwife, delivery unit, Psychometric
  • Afshin Mousavi Chelak*, Aref Riahi Pages 753-768
    Background & Aims

    Proper planning to increase the scientific collaboration of Iranian nursing specialists with the global scientific network in their field can improve the level of this field of healthcare in this country. Therefore, it can upgrade the quality and quantity of nursing services. In this regard, this study aimed to identify the effective factors and barriers to international scientific collaboration from the viewpoint of Nursing Faculty Members.

    Methods

    The present applied research was conducted based on a descriptive survey (cross-sectional) design during the spring and summer of 2020. Statistical population of the study included 249 nursing faculty members whose names are listed in the Iranian Scientometric Information Database. The data were collected through self-report questionnaires with three sections, nine subsections, and 91 items. It should be mentioned that the validity and reliability of the questionnaire were investigated by experts and Chronbach alpha, respectively. The collected data were analyzed using descriptive statistics and statistical tests in SPSS software (version 21).

    Results

    Based on the findings, "communicational factors" and "process-structure factors" with mean scores of 4.03 and 3.87 were the most important barrier and effective incentive (effective factor), respectively, regarding the international scientific collaboration of university members. Moreover, the components of “lack of scientific communication channels to contact foreign researchers and colleagues" and "compatibility between faculty members regarding issues, such as working and writing style" with mean scores of 4.13 and 3.98 were the most important barriers and influencing factors, respectively.

    Conclusion

    Undoubtedly, the development of scientific, educational, and research exchanges between Iranian nursing specialists and their foreign counterparts will lead to scientific progress and development in their field. Therefore, they will be able to provide higher levels of health and nursing services within the health system of our country. Consequently, the faculties, universities, and at the top of them, the Ministry of Health and Medical Education are recommended to develop plans and policies to strengthen effective factors and remove obstacles and challenges.

    Keywords: Scientific Collaboration, International Scientific Collaboration, Co-authorship, Faculty Members, Nursing, Iran
  • Sudabeh Shirani Borujeni, Tayebe Sharifi*, Reza Ahmadi, Ahmad Ghazanfari Pages 769-782
    Background & Aims

    Mental well-being is one of the most important aspects of studentschr('39') mental health which results from personal cognitive and emotional perception of the whole life. The present study aimed to compare the effectiveness of compassion group training and mindfulness-based stress reduction in subjective well-being of female students with academic stress in Farhangian University of Chahar Mahal va Bakhtiari.

    Methods

    The present quasi-experimental study was conducted based on a pretest-posttest design with a control group. The statistical population of the study consisted of all 350 female students of Farhangian University of Chahar Mahal va Bakhtiari province in the academic year of 2018-2019. A number of 150 students were randomly selected from among all the students; therafter, 90 students with higher academic stress scores were selected as the final sample and were randomly assigned to three groups of 30 subjects (two experimental and one control group).In all the three groups, the subjective well-being questionnaire was completed as a pre-test, and post-test and follow-up were performed for all the three groups after the intervention. The collected data were analyzed using descriptive statistics (mean and standard deviation) and inferential statistics (including analysis of variance and covariance).

    Results

    As evidenced by the obtained results, compassion training and mindfulness-based stress reduction training had a significant effect on increasing subjective well-being (P<0.001). Moreover, the results of analysis of variance test demonstrated that the difference between the mean scores of the two experimental groups was significant at the level of 0.05. These differences can be attributed to the greater effect of mindfulness-based stress reduction training on reducing negative emotions, increasing psychological and social well-being.

    Conclusion

    Based on the results of the currents study, both methods (especially mindfulness-based stress reduction training) can be used to increase studentschr('39') subjective well-being.

    Keywords: Compassion, Stress Reduction, Mindfulness, Mental Well-being, Academic Stress
  • Sulaiman Ghaderi, Freidoon Khayeri*, Alice Khachian Pages 783-795
    Background & Aims

    Respiratory problems and loss of quality of life are the main challenges facing the chemical victims of mustard gas. These people suffer from multiple physical problems, most notably, respiratory distress due to the physical effects of contact with this chemical agent. Moreover, the chronic and progressive nature of the illness leads to the loss of the quality of life in these people. Therefore, this study aimed to evaluate the effect of the pulmonary rehabilitation program on respiratory disorders and quality of life in chemical victims of Sardasht, Iran.

    Methods

    This clinical trial was conducted on 80 patients with chemical injuries in 2018. The patients were selected using available sampling and random allocation methods, and they were then divided into two groups of intervention and control. Initially, the two groups were asked to complete St. Georgechr('39')s quality of life questionnaire. Subsequently, they were subjected to the spirometry test and six-minute walk distance. Following that, the intervention group received the pulmonary rehabilitation program in 8 sessions. On the other hand, the control group received routine care. The two groups were requested two months later to complete the questionnaire again. The results were analyzed using the paired t-test, independent t-test, and ANCOVA.

    Results

    According to the results, there was a significant difference between the control and intervention groups regarding the mean±SD of forced vital capacity (FVC) (P=0.021), forced expiratory volume in one second (FEV1) (P˂0.001), and the ratio of FVC to FEV1 (P=0.004). However, no significant difference was observed between the two groups regarding the visual analog scale scores of breathlessness (P=0.606). On the other hand, a significant difference was observed between the two groups in terms of six-minute walk distance (P=0.049). Furthermore, the intervention group showed a significant increase in the quality of life, compared to the control group (P˂0.001).

    Conclusion

    The application of lung rehabilitation programs can help reduce respiratory problems and improve the quality of life of chemically-injured patients with chronic respiratory diseases.

    Keywords: Respiratory problems, quality of life, chemical injuries