فهرست مطالب

مجله مطالعات اسلامی در حوزه سلامت
سال چهارم شماره 1 (پیاپی 11، بهار 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/03/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فرهاد الله وردی*، مهدی پوررضا، مهدی اسماعیلی صفحات 1-14
    حق بر سلامت به عنوان یکی از حقوق ذاتی و بنیادین بشر، به این معناست که هر کس حق دارد تا به بالاترین درجه سلامت دسترسی داشته باشد .ازآنجاکه سلامت و بهداشت به طور مستقیم با رفاه و کرامت انسانی در ارتباط است، همواره به عنوان یکی از عوامل اصلی در ارزیابی توسعه یافتگی جوامع محسوب می شود. حق بر سلامت به عنوان یکی از حقوق بشر شناخته شده ذیل نسل دوم حقوق بشر بوده و در بیانیه ها و کنوانسیون ها و دیگر اسناد منطقه ای و بین المللی حقوق بشری به طورجدی موردتوجه قرارگرفته است. بررسی منابع اسلامی ازجمله آیات روایات و کتب فقهی نشان می دهد که دین مبین اسلام نیز تاکیدات فراوانی بر لزوم حفظ و ارتقای سلامت افراد دارد. دولت ها برای تامین امکان یک زندگی سالم ملزم به اتخاذ اقداماتی در حوزه وسیعی هستند که برخی از این تعهدات مستلزم اقدام فوری و برخی دیگر در طول زمان باید تحقق پیدا کنند. ایران نیز با تصویب قوانین و مقررات مختلف درزمینه سلامت و همچنین پیوستن به کنوانسیون های مختلف بین المللی این حق را به رسمیت شناخته و موردحمایت قرار داده است که به نظر می رسد جایگاه این حق در نظام حقوقی ایران با بررسی این قوانین و مقررات تبیین می گردد. در این مقاله جایگاه حق بر سلامت ، از گفتمان فقهی - حقوقی تا گفتمان قضایی موردبررسی قرار می گیرد. روش تحقیق این پژوهش نیز از نوع توصیفی - تحلیلی است و نحوه گردآوری اطلاعات مبتنی بر روش کتابخانه ای است.
    کلیدواژگان: حق بر سلامت، فقه سلامت، نظام حقوقی ایران، استدلال های قضایی، قابلیت دادخواهی
  • مونا علیپور شهیر*، آتنا اصفهانی خالقی، مهدی عرب زاده صفحات 15-26
    مقدمه

    در این پژوهش هدف تعیین تاثیر آموزش ذهن آگاهی بر استرس و امیدبه زندگی همراه مولفه های آن بیماران قلبی-عروقی بود.

    روش

    پژوهش حاضر با توجه به هدف کاربردی و روش آن به شیوه نیمه آزمایشی و با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل اجرا گردید. جامعه آماری پژوهش حاضر،شامل کلیه بیماران قلبی-عروقی مراجعه کننده به بیمارستان قلبی شهید رجایی و بیمارستان شریعتی شهرستان کرج در سال 1398 بوده است.حجم نمونه 40 نفر از بیماران قلبی-عروقی که به شیوه در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی (به تعداد مساوی) در گروه های آزمایش و کنترل جایگزین شدند.سپس به منظور ارزیابی استرس از آزمون Dass-21 وامید به زندگی از پرسشنامه امید به زندگی اشنایدر، استفاده گردیده است.در مرحله بعد جلسات ذهن آگاهی درقالب 10 جلسه 90 دقیقه ای برای گروه آزمایش ارایه گردید.پس از پایان آموزش نیز بار دیگرآزمونهای استرس ،امید به زندگی برای هر دو گروه آزمایش و کنترل اجرا گردید. داده ها به وسیله نرم افزار SPSS 22 پردازش شد.

    نتایج

    نتایج حاصل از یافته های تحلیل کواریانس تک متغیره، نشان دادند که از نظر استرس وامید به زندگی و مولفه های آن در مرحله پس آزمون بین گروه ها تفاوت معناداری دیده میشود. بدین ترتیب تمامی فرضیه ها مورد تایید قرار گرفتند و می توان گفت آموزش ذهن آگاهی در کاهش استرس،بهبود امید به زندگی و هر دو مولقه امید در بیماران قلبی-عروقی موثر بوده است.

    نتیجه گیری

    بنابراین ذهن آگاهی می تواند وضعیت بیماران قلبی-عروقی را در زمینه های استرس، امید به زندگی و مولفه های آن را بهبود بخشد.

    کلیدواژگان: ذهن آگاهی، استرس، امید به زندگی، بیماران قلبی-عروقی
  • فانزه کیا دربندسری*، سارا قیصری گودرزی، ندا براتچی، زهرا صادقی، سارا همایونی مجد صفحات 27-36

    پژوهش حاضر با هدف مقایسه معنویت گرایی و عزت نفس در نوجوانان پرخاشگر و عادی انجام شده است. طرح پژوهش حاضر توصیفی از نوع علی- مقایسه ای بود. جامعه آماری پژوهش حاضر، دربرگیرنده دانش آموزان پسر دوره اول متوسطه ناحیه 1 آموزش و پرورش شهر کرج در سال تحصیلی 98-1397 بود. 150 نوجوان پرخاشگر و 150 نوجوان عادی به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات در پژوهش حاضر شامل پرسشنامه پرخاشگری (آیزنک و ویلسون، 1975)، پرسشنامه عزت نفس (کوپراسمیت، 1967) و پرسشنامه معنویت گرایی (هال و ادواردز، 1986) بود. بر اساس یافته های پژوهش، بین معنویت گرایی (و زیرمقیاس های آن) در نوجوانان پرخاشگر و عادی تفاوت وجود دارد. علاوه بر این، تفاوت دو گروه در عزت نفس و زیرمقیاس های عمومی، خانوادگی و تحصیلی نیز معنادار بود. بنابراین، با طراحی مداخلات روان شناختی بر اساس این متغیرها می توان پرخاشگری نوجوان در معرض خطر را کاهش داد.

    کلیدواژگان: معنویت گرایی، عزت نفس، پرخاشگری، نوجوانان
  • لیلا داداشی، محمد نصیری* صفحات 37-48
    مقدمه و هدف

    هدف از تحقیق حاضر بررسی ارتباط بین فرسودگی شغلی با سرمایه روانشناختی و سلامت روان در کارکنان اداره ورزش و جوانان استان آذربایجانغربی می باشد.

    روش کار

    پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی می باشد. 140 نفر به روش تصادفی از بین کلیه کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان انتخاب شدند. به منظور گردآوری داده ها از سه پرسشنامه سرمایه روانشناختی لوتانز و همکاران (2007)، سلامت روان گلدبرگ و هیلر (1979) و پرسشنامه فرسودگی شغلی مسلش (1981) استفاده شد . پایایی پرسشنامه سرمایه روانشناختی 77/0، سلامت روان 83/0 و فرسودگی شغلی 86/0 از طریق آلفای کرونباخ برآورد شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان می دهد که بین فرسودگی شغلی با سرمایه روانشناختی (575/0- =r و001/0=p) و سلامت روان (597/0= r و001/0=p) ارتباط معنی داری وجود دارد. همچنین نتایج نشان داد که ابعاد سرمایه روانشناختی 33 درصد از واریانس فرسودگی شغلی و ابعاد سلامت روان 35 درصد از واریانس فرسودگی را در کارکنان اداره ورزش و جوانان تبیین می کند.

    نتیجه گیری

    ردیابی و رفع علایم فرسودگی شغلی، می تواند به بهزیستی روانشناختی کارکنان در سازمان ها کمک نماید و بدون شک نتیجه این حمایت ها در تامین سلامت روان کارکنان موثر واقع می شود.

    کلیدواژگان: فرسودگی شغلی، سرمایه روانشناختی، سلامت روان
  • مریم جوادپور* صفحات 49-68

    قوام و نظام سلامت جامعه و به تبع آن، کاهش اختلال ها، بی نظمی ها و نابسامانی های اجتماعی، همچنین رضایتمندی از زندگی را باید در خانواده جست وجو کرد؛ خانواده ای که مهد و مامن تربیت و پرورش کودکانی است که بسان غنچه ها و نونهالان بوستان زندگی جامعه ی انسانی هستند و همواره رشد و پرورش شخصیت نوپایشان نیازمند نظارت و مصونیت در مقابل هرگونه خشونت، آزار و اذیت است. بدین سان پژوهش پیش رو با هدف حمایت از سلامت اجتماعی کودکان و تحکیم و تقویت زیرساخت جامعه ای سالم و معنوی بر مبنای اسناد فقهی و حقوقی، همچنین قواعد اخلاقی به توصیف و تحلیل علل و پیامدهای آسیب های اجتماعی کودکان با منشا خانواده و سازوکارهای مقابله با آن می پردازد. مطالعه نشان می دهد، هرچند به موجب قاعده «الناس مسلطون علی اموالهم»، به طریق اولی افراد بر یکدیگر سلطه ندارند و هریک آزاد آفریده شده اند؛ اما شرع مقدس اسلام، به دلیل کم توانی، ظرافت و آسیب پذیری کودکان با رعایت مصالح عالی، برای سلطه و ولایت بر آنان قایل بر اقتدار است؛ از این رو، عواملی نظیر ناآشنایی و غفلت نسبت به تعالیم دینی و حقوق کودک، اختلاف و فضای عاطفی نامناسب خانواده، عدم رعایت حق نسب و هویت، غفلت و نادیده انگاری مشکلات جسمی و روانی کودک، می تواند به ازدواج زودرس، فرار از منزل، ولگردی و تکدی گری، سرقت، وابستگی های دارویی و انحرافات جنسی منجر شود؛ لیکن مسئولیت اولیه والدین و ثانویه دولت در تامین نیازهای ضروری کودکان و ایجاد بسترهای مناسب در زمینه ی شکوفایی استعدادهای آنان، با تاکید بر نقش مبلغان دینی، روانشناس کودک و مربی حقوق کودک حایز اهمیت است.

    کلیدواژگان: کودک، خانواده، آسیب های اجتماعی، پیشگیری، سلامت
  • فاطمه یزدانی، عبدالله شفیع آبادی*، حسن حیدری صفحات 69-78

    پژوهش حاضر باهدف پیشبینی پایداری زناشویی بر اساس معیارهای همسرگزینی، مهارتهای ارتباطی و تابآوری خانواده با روش توصیفی از نوع همبستگی در جامعه آماری زوجین متاهل شهر تهران انجام شد. نمونه این پژوهش شامل 379 نفر از مراجعین فرهنگسراها و سراهای محل شهر تهران بودند که با روش نمونه گیری خوشهای چندمرحلهای انتخاب و به پرسشنامه های پژوهش از قبیل شاخص بیثباتی ازدواج ادواردز، جانسون و بوث (1980)، پرسشنامه ملاکهای انتخاب همسر شوارتز و هاسیبروک (2012)، پرسشنامه مهارتهای ارتباطی کوییندام (2001) و مقیاس تابآوری خانواده سیکبی (2005) پاسخ دادند. داده های پژوهش با استفاده از نرم افزار آماری SPSS-24 و با روش رگرسیون گام به گام مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته های حاصل از پژوهش نشان داد میزان تاثیر معیارهای انتخاب همسر (01/0p> ؛ 26/0 = β) ، تاب آوری خانواده (01/0p> ؛ 21/0- = β) و مهارتهای ارتباطی (05/0p> ؛ 11/0- = β) است. همچنین متغیرهای معیارهای انتخاب همسر تابآوری خانواده و مهارتهای ارتباطی درمجموع توانستند 22 درصد از تغییرات واریانس متغیر پایداری زناشویی را پیشبینی کنند (05/0≤p). ازاین رو میتوان بیان نمود زندگی زناشویی پایدار تحت تاثیر معیارهای انتخاب همسر، توانایی تابآوری در برابر چالشهای زندگی زناشویی و برقراری ارتباط موثر بین زوجین قرار دارد.

    کلیدواژگان: پایداری زناشویی، معیارهای همسرگزینی، مهارتهای ارتباطی، تابآوری خانواده
  • سید محمدحسن علم الهدی* صفحات 79-89

    پیامبران و اندیشمندان همواره انسان را به سلامت اخلاقی دعوت کرده اند ، سلامت جسمی ، مهم است تا آدمی زنده بماند و سلامت اخلاقی مهم است تا او را به سعادت و خوشبختی برساند و اخلاق برای جان آدمی مانند تنفس برای جسم اوست و هردو ضرورت زندگی انسانی است . مفاهیم پایه ای اخلاق در نهاد و فطرت بشر وجود دارد و لازم است پرورش یابد و به فعلیت برسد . از محوری ترین مسایل اخلاق ، این است که بین علم اخلاقی و دانستن مفاهیم با عمل اخلاقی و تحقق خارجی مفاهیم ذهنی ، فاصله نباشد و دانسته های علمی به مرحله عمل برسد . زیرا سعادت بشر یک واقعیت خارجی است و این وابسته به تحقق خارجی اخلاق است نه صرف دانستن . این بحث مهم مورد توجه بزرگان اندیشه بوده و در فرهنگ قرآن مورد اهتمام فراوان است و در این مقاله که به روش کتابخانه ای و فیش برداری از منابع ، پژوهش شده ، به این محور خواهیم پرداخت . بین علم تا عمل اخلاقی ، چالش هایی وجود دارد که مانع تحقق دانسته های اخلاقی در فرد و جامعه می شود . این چالش ها باید شناخته شود تا فرد بتواند اخلاقی زندگی کند ، برخی از این چالش ها عبارت است از توجیه ، تغییر نام ،تغییر مفهوم ، اتهام به دیگران ، وعده اصلاح ، خودفریبی ، فریب دیگران ، بدی را خوب پنداشتن ، انکارواقعیت ، جهل مرکب و شخصیت زدگی ، که مورد بحث قرار گرفته است...

    کلیدواژگان: سلامت اخلاقی، علم اخلاقی، عمل اخلاقی
  • فرناز کشاورزی ارشدی*، محمدصالح عبدی، پروانه محمدخانی، آنیتا باغداساریانس صفحات 91-102
    مقدمه

    با توجه به اینکه محققان به دنبال رویکردهای درمانی کوتاه تر و موثرتر در زمینه اختلالات جسمانی و روان شناختی هستند؛ بنابراین هدف از این تحقیق مقایسه اثربخشی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی و طب سوزنی بر استرس ادراک شده ورزشکاران حرفه ای دارای آسیب جسمانی بود.

    روش کار

    روش تحقیق نیمه تجربی می باشد. جامعه آماری تحقیق را تمامی ورزشکاران حرفه ای مرد 20 تا 25 سال دارای آسیب جسمانی ورزشی سال 1398 تشکیل دادند که با مراجعه به کمیته ملی المپیک (فدراسیون پزشکی ورزشی) و به صورت در دسترس و هدفمند انتخاب شدند. نمونه آماری تحقیق براساس معیارهای ورود به تحقیق 36 نفر بودند که به صورت تصادفی ساده به 3 گروه 12 نفری تقسیم شدند و در مرحله بعد براساس معیارهای خروج از تحقیق 33 نفر باقی ماندند. ابزارهای تحقیق شامل مقیاس استرس ادراک شده بود. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از آزمون تحلیل واریانس چندگانه ANOVA)، آزمون اندازه گیری مکرر و آزمونهای تعقیبی انجام شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد گه در گروه ذهن آگاهی بین پیش آزمون و پس آزمون و پیش آزمون و پیگیری و پس آزمون و پیگیری تفاوت معناداری وجود دارد (001/0>p). در گروه طب سوزنی نیز بین پیش آزمون و پس آزمون تفاوت معناداری وجود دارد(001/0>p). ولی بین پس آزمون و پیگیری تفاوت معناداری وجود نداشت (551/0=p).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که هر دو رویکرد درمانی ذهن آگاهی و طب سورنی بر استرس ادراک شده تاثیر گذارند ولی ذهن آگاهی تاثیرات ماندگارتری در طول زمان نسبت به طب سوزنی دارد.

    کلیدواژگان: شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی، طب سوزنی، استرس ادراک شده، ورزشکاران، آسیب جسمانی
|
  • Farhad Allahverdi *, Mehdi Pourreza, Mehdi Esmaeili Pages 1-14
    The right to health as one of the inherent and fundamental human rights means that everyone has the right to have access to the highest degree of health. Since health is directly related to human well-being and dignity, it has always been one of the main factors. It is considered in assessing the development of communities. The right to health is one of the human rights recognized under the second generation of human rights and has been seriously considered in declarations, conventions and other regional and international human rights instruments. An examination of Islamic sources, including verses from hadiths and jurisprudential books, shows that the religion of Islam also places great emphasis on the need to maintain and promote the health of individuals. Governments are required to take action over a wide range of areas to ensure a healthy life, some of which require immediate action and others over time. Iran has also recognized and protected this right by passing various laws and regulations in the field of health and also joining various international conventions, which seems to explain the position of this right in the Iranian legal system by examining these laws and regulations. In this article, the status of the right to health, from jurisprudential-legal discourse to judicial discourse is examined. The research method of this research is descriptive-analytical and the method of collecting information is based on the library method
    Keywords: Right to Health, health jurisprudence, Iranian legal system, judicial arguments, litigation capability
  • Mona Alipour Shahir *, Atena Esfahani Khaleghi, Mehdi Arabzadeh Pages 15-26

    The purpose of this study was to determine the effectiveness of mindfulness on stress and Hope in cardiovascular patients. According to the purpose, this study is applied. In this study which was a Quasi-Experimental with per-test, post-test with the control group, the sample group was selected by available sampling method from all cardiovascular patients referred to Shahid Rajaei Heart Hospital and Shariati Hospital in Karaj. Therefore, 40 cardiovascular patients were chosen randomly and assigned to Experimental and control groups. To assess the severity of Stress, Dass-21 test was used and Hope was measured by Snyder Hope Questionnaire. The experimental group received 10 90-minute mindfulness training sessions. After training, Dass-21, Oxford OHI and Snyder Hope were used again for both experimental and control groups. Data were analyzed by SPSS 22 and the results of ANCOVA for stress and Hope and MANCOVA for Hope components showed that There was a significant difference between groups regarding stress and Hope and its components. The results showed that mindfulness training has been effective in reducing stress, and improving Hope and all its components in cardiovascular patients. Therefore, Mindfulness can improve cardiovascular Patients stress and Hope.

    Keywords: mindfulness, stress, Hope, Cardiovascular Patients
  • Faezeh Kia-Darbandsari *, Sara Gheisari Godarzi, Neda Baratchi, Zahra Sadeghi, Sara Homayuni Majd Pages 27-36

    This study aimed to investigate the comparing of spirituality and self-esteem amongم aggressive adolescent boys with normal ones. This study was a causal –comparative and descriptive design. The study population was consisted of all boy students of 1st period of high school in Karaj at 2017-18. 150 aggressive adolescents and 150 normal adolescents were selected by available sampling method. Instruments for gathering data were Aggression questionnaire (Eysenck & Wilson, 1975), self-esteem Questionnaire (Coopersmith, 1967) and Spirituality Scale (Hall & Edwards, 1986). Then,the data were analyzed using SPSS.v21 software and statistical tests such as MANOVA. Based on study findings, there was a statistically significant differences in spirituality among aggressive adolescents and normal adolescents. Too, MANOVA test indicated that the groups differences were statistically significant in self-steem and it's general, familial and educational subscales. therefore, by designing psychological interventions based on this variables can diminish the aggression among at-risk adolescents.

    Keywords: spirituality, self-esteem, aggression, adolescent
  • Leyla Dadashi, Mohammad Nasiri * Pages 37-48
    Introduction and Objective

    The aim of the present research is to study the relationship between job burnout with psychological capital and mental health in employees of the Department of Sports and Youth of West Azerbaijan Province.Materials &

    Methods

    The present study is descriptive and correlational. 140 employees were randomly selected from all employees of the province's sports and youth departments. In order to collect the data, three questionnaires of Lutans et al.'s psychological capital (2007), Goldberg and Hiller's mental health (1979) and Maslech's burnout questionnaire (1981) were used. The reliability of the psychological capital, mental health and job burnout questionnaires were, 0.77, 0.83 and 0.86 through Cronbach's alpha respectively. Pearson correlation and regression coefficients were used to analyze the data.

    Results

    The results show that there is a significant relationship between job burnout with psychological capital (r = -0.575 and p = 0.001) and mental health (r = 0.597 and p = 0.001). The results also showed that the dimensions of psychological capital explain 33% of the variance of job burnout and the dimensions of mental health explain 35% of the variance of job burnout in the staff of the Department of Sports and Youth.

    Conclusion

    Tracking and eliminating the symptoms of job burnout can help the psychological well-being of employees in organizations, and without a doubt, the result of this support will be effective in ensuring the mental health of employees.

    Keywords: Job Burnout, psychological capital, mental health
  • Maryam Javadpour * Pages 49-68

    Consistency and health system of the society, reducing social disorders, and life satisfaction should be sought in families. A family as a safe place to raise children, who are like buds in human society and their fledgling personality development always requires monitoring and protection against any violence and harassment. Thus, focusing on supporting the social health of children and strengthening the infrastructure of healthy and spiritual societies based on jurisprudential and legal documents and ethical rules, this study describes and analyzes the causes and consequences of social harms of children of family origin and mechanisms to deal with it. However, based on “People’s control and domination over their property", the study shows individuals do not dominate each other and each is free. But the holy sharia' of Islam due to the disability, elegance and vulnerability of children with observance of the best interests believes in authority for domination and guardianship over them. Hence, unfamiliarity and neglect of religious teachings and children's rights, disagreement and inappropriate emotional atmosphere of the family, non-observance of lineage and identity, ignorance of the child's physical and mental problems can lead to premature marriage, running away from home, theft, drug addiction and sexual perversion. The primary responsibility of parents and the secondary responsibility of governments in meeting the essential needs of children and providing a platform for developing their talents, emphasizing the role of religious missionaries, child psychologists and child rights educators are all important.

    Keywords: Child, family, Social Harms, prevention, Health
  • Fatemeh Yazdani, Abdollah Shafiabadiy *, Hassan Heidari Pages 69-78

    The aim of this study was to predict marital stability based on the criteria of choosing a spouse, communication skills and family resilience. The method was descriptive-correlational in the statistical population of married couples in Tehran. The sample of this study included 379 clients of cultural centers and houses in Tehran who were selected by multi-stage cluster sampling. Subjects answered marriage instability questionnaire, spouse selection criteria, communication skills questionnaire and family resilience scale. The research data were analyzed using SPSS-24 statistical software and stepwise regression method. Findings of the study showed the effect of spouse selection criteria (p≤ 0.01; β = 0.26), family resilience (p≤ 0.01; β = -0.21) and communication skills (p≤ 0.01; β = -0.11). Family Resiliency wife also variable selection criteria and overall communication skills could predict 22 percent of the variance in marital stability (p≤ 0.05). Therefore, it can be said that a stable marital life is influenced by the criteria of choosing a spouse, the ability to withstand the challenges of marital life and effective communication between couples.

    Keywords: marital stability, spouse selection criteria, communication skills, family resilience
  • Seyed MohamadHasan Alamolhoda * Pages 79-89

    Prophets and philosophers have always called man to moral health. Physical health is vital for man to survive and moral health is important to bring him happiness.There are basic concepts of ethics in human institution and nature, and it is necessary to cultivate and achieve actuality. One of the most central issues of ethics is that there should be no gap between moral science and knowledge of concepts with moral practice and external realization of mental concepts, and scientific knowledge should be put into practice. Because human happiness is an external reality, and it depends on the external realization of morality, not just knowing.This important discussion has been considered by the great thinkers and is highly regarded in the culture of the Quran, and in this article, which has been prepared in a library method, we will address this issue.Between science and moral action, there are challenges that prevent the realization of moral knowledge in the individual and society. These challenges need to be recognized in order for a person to live morally. Some of these challenges include justifying, renaming, blaming others, promising reform, self-deception, deceiving others, thinking bad, denying reality, and composing ignorance. And characterization, which has been discussed.Source revealed, most reliable supply of human and moral health of hundreds of Quranic verses, the subject will be addressed in the article.

    Keywords: Moral Health, science, moral action
  • Farnaz Keshavarzi Arshadi *, Mohammadsaleh Abdi, Parvaneh Mohammadkhani, Anita Baghdasarians Pages 91-102
    Introduction

    Given that researchers are looking for shorter and more effective therapeutic approaches in the field of physical and psychological disorders; Therefore, the aim of this study was to compare the effectiveness of cognitive therapy based on mindfulness and acupuncture on the perceived stress of professional athletes with physical injuries.

    Methods

    The research method was semi-experimental. The statistical population of the study consisted of all professional male athletes aged 20 to 25 years with physical and sports injuries in 1398, who were selected by referring to the National Olympic Committee (Medical-Sports Federation) and available and targeted. The statistical sample of the study was 36 people based on the criteria for entering the research, which were divided into 3 groups of 12 people by simple random sampling. .Research tools included the Perceived Stress Scale. Data analysis was performed using descriptive and parametric inferential analytical analyzes such as ANOVA multiple analysis test, repeated measurement test and follow-up tests.

    Results

    The results of the analysis of variance test with repeated measurements showed that there is a significant difference in the group of mindfulness between pre-test and post-test and pre-test and follow-up and post-test and follow-up .

    Keywords: Mindfulness-Based Cognitive Therapy, Acupuncture, Perceived Stress, Athletes, Physical Injury