فهرست مطالب

جامعه شناسی ورزش - پیاپی 13 (بهار و تابستان 1398)

نشریه جامعه شناسی ورزش
پیاپی 13 (بهار و تابستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/06/29
  • تعداد عناوین: 12
|
  • یعقوب بدری آذرین*، آرزو بزاز منصف، سجاد قدمی صفحات 1-26
    هدف این پژوهش، بررسی رابطه بین سبک های مدیریتی با رضایتمندی از دیدگاه کارکنان اداره کل استاندارد استان آذربایجان شرقی است. این تحقیق از لحاظ هدف یک پژوهش کاربردی و از نظر روش تحقیق توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری پژوهش حاضر 107 نفر پرسنل اداره کل استاندارد استان آذربایجان شرقی است. روش نمونه گیری تصادفی و تعیین حجم نمونه، با توجه به جدول مورگان و فرمول کوکران تعداد 86 نفر انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه های استاندارد استفاده گردید. در این تحقیق روایی محتوایی و صوری پرسشنامه توسط 10 نفر از اساتید صاحب نظر تایید شد. برای آزمون پایایی درونی پرسشنامه از روش آلفای کرونباخ و برای پایایی زمانی از روش بازآزمون استفاده شد. برای تجزیه وتحلیل اطلاعات، از روش آمار توصیفی و برای آزمون فرضیات، از روش های آمار استنباطی شامل آزمون کلموگروف اسمیرنف و از آزمون ضریب همبستگی پیرسون برای تعیین رابطه در سطح معنی داری 05/0=α استفاده شد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که بین سبک های مدیریتی با رضایت مندی از دیدگاه کارکنان رابطه مثبت و معناداری وجود دارد که بین سبک رهبری تحول گرا، عمل گرا و عدم مداخله ای با رضایت مندی از دیدگاه کارکنان رابطه مثبت و معناداری نشان داده شد.
    کلیدواژگان: سبکهای مدیریتی، رضایتمندی، کارکنان، اداره کل استاندارد
  • الهام خداداده*، زهرا فتحی رضایی، اسما قاضی جهانی صفحات 27-44
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر، بررسی رابطه بین علل گرایش به ورزش و میل به ادامه ورزش در دانش آموزان دختر نوجوان است.

    روش

    روش تحقیق از نوع همبستگی و میدانی می باشد که با هدف کاربردی بودن انجام شد. بدین منظور،221 نفر از دانش آموزان دختر نوجوان در استان آذربایجان شرقی با دامنه سنی 18-12 سال، به صورت نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شدند و پرسشنامه های سنجش تمایل به ورزش کوپر و میل به ادامه ورزش را تکمیل کردند. داده های جمع آوری شده با روش رگرسیون چندگانه خطی، به وسیله نرم افزار spss24 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    یافته های تحقیق نشان دادند که بین محیط و اطرافیان و نیز پر کردن اوقات فراغت به عنوان علل گرایش به ورزش و میل به ادامه ورزش رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد. یافته ها همچنین نشان دادند که بین کسب سلامتی و نیز فرهنگ و رسانه با میل به ادامه ورزش رابطه معنی داری وجود ندارد.

    نتیجه گیری

    بر این اساس و به صورت کلی می توان گفت که علت گرایش فرد به ورزش و اینکه افراد با چه هدف و انگیزه ای در فعالیت های بدنی شرکت می کنند، متغیر مهمی می باشد چراکه می تواند عاملی پیش بینی کننده برای تمایل به ادامه ورزش در افراد باشد.

    کلیدواژگان: دختران نوجوان، علل گرایش به ورزش، میل به ادامه، ورزش
  • جواد بقایی سرابی، بهرام قدیمی، بهزاد سهیلی* صفحات 28-59

    هدف:

     اصلی این پژوهش بررسی تجربی کم و کیف رابطه عملکرد ورزش ملی و هویت ملی دانشجویان است. برای این هدف چهار موقعیت عملکردی شامل موفقیت در عین انتظار موفقیت، موفقیت در عین انتظار شکست، شکست در عین انتظار موفقیت و شکست در عین انتظار شکست تشخیص داده شد. همچنین برای هویت ملی چهار حالت یا وضعیت شامل هویت ملی خودگرای تقویت

    یافته

    سربلندی ملی ، هویت ملی خودگرای تضعیف شده: شرمساری ملی ، هویت ملی غریبه ستیز تقویت

    یافته

    غرور ملی و هویت ملی غریبه ستیز تضعیف شده: سرافکندگی ملی در نظر گرفته شد. پژوهش از نوع همبستگی- مقطعی است. برای تعیین اعتبار پرسشنامه  از اعتبار محتوایی بهره گرفته شد و برای احراز پایایی آن از روش پایایی همسانی درونی و ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد. جامعه آماری شامل دانشجویان دوره های کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب است که 318 نفر از آنان با استفاده از روش نمونه گیری احتمالی از نوع طبقه ای نامتناسب با حجم انتخاب شدند. نتایج نشان داد که اولا موفقیت یا شکست ورزش ملی در هر حالتی به ترتیب موجب تقویت یا تضعیف هویت ملی می شود. ثانیا تقویت یا تضعیف مضاعف هویت ملی بستگی به چارچوب تفسیری مسلط از عملکرد ورزش ملی دارد به طوری که موفقیت ها یا شکست های دور از انتظار ورزش ملی بیش از موفقیت ها یا شکست های قابل انتظار زمینه تقویت یا تضعیف هویت ملی را فراهم می کنند؛ بنابراین مبحث هویت ملی از جمله مسایل و ابعاد مهم در زندگی اجتماعی است که می تواند به طور مستقیم تحت تاثیر عملکرد ورزشی تیم های ملی دچار تغییر گردد.

    کلیدواژگان: عملکرد ورزشی، تیم های ملی، شکست، موفقیت، هویت ملی
  • اکبر زارع شاه آبادی*، هادی اکبری، میثم غلامی صفحات 45-83

    یکی از ابزارهای مهمی که در دهه های اخیر نقش بسیار مهمی در تغییر شیوه زندگی افراد داشته است، تکنولوژی های جدید ارتباطی، همچون رسانه ها و شبکه های مجازی بوده که توانسته سبک زندگی افراد را دچار تغییر و تحول و دیدگاه افراد را کاملا تحت الشعاع خود قرار دهند. هدف پژوهش بررسی رابطه بین آنومی و نگرش به سبک زندگی نامناسب در فضای مجازی در بین شهروندان یزدی است؛ که برای رسیدن به اهداف پژوهش ازنظریه دورکیم استفاده گردید. پژوهش حاضر مبتنی بر رویکرد کمی از نوع راهبرد پیمایش (توصیفی- همبستگی و تبیینی) بوده است. جامعه آماری 411051 نفر از شهروندان یزدی بوده اند که با استفاده از فرمول کوکران نمونه ای 384 نفری به روش نمونه گیری خوشه ای سه مرحله ای مورد بررسی قرار گرفته اند. ابزار پژوهش پرسشنامه محقق ساخته بوده که اعتبار آن از طریق صوری و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ-نگرش به سبک زندگی نا مناسب (839/0)، آنومی مجازی (708/0) و آنومی اجتماعی (741/0)- به دست آمده است. همچنین برای تحلیل داده های پژوهش از نرم افزارهای Spss24 و Amos24 استفاده و برای تجزیه وتحلیل یافته ها از آماره های توصیفی و استنباطی استفاده شده است. یافته های نشان داد که بیشترین نوع استفاده از فضای مجازی به ترتیب مربوط به برنامه اینستاگرام (85/2)، تلگرام (13/2)، واتس آپ (89/1) و وب سایت ها (07/1) و کمترین میزان استفاده از این فضا به ترتیب مربوط به برنامه سروش (02/0)، ویچت (04/0) و لاین (08/0) است. میزان نگرش به سبک زندگی نامناسب در فضای مجازی در بین شهروندان یزدی در سطح متوسطی (93/35)، آنومی اجتماعی (01/19) و آنومی مجازی (80/15) که هر دو بالاتر از حد متوسطی هست در جامعه یزد وجود دارد. همچنین میانگین کل آنومی برابر با (79/34) در حد متوسطی قرار دارد. بین آنومی اجتماعی و مجازی با نگرش به سبک زندگی نامناسب در فضای مجازی رابطه مثبت و معنی داری (0001/0) وجود دارد. همچنین تحلیل رگرسیونی نشان داد که 32 درصد از واریانس نگرش به سبک زندگی نامناسب در فضای مجازی توسط متغیر آنومی در فضای تبیین می شود. به نظر می رسد در شرایط کنونی یکی از اصلی ترین عوامل تغییرات ساختاری جوامع، شبکه های اجتماعی مجازی هستند که موجب تغییر سریع ساختار های اجتماعی م ی شوند و این امر باوجود آنومی در فضای مجازی و اجتماعی می تواند آسیب زا باشد؛ که با آموزش های کاربردی می توان نقش سازنده ای در تغییر آن داشت.

    کلیدواژگان: آنومی مجازی، بی هنجاری، فضای مجازی، سبک زندگی
  • کریم رضا دوست*، سید اسماعیل هاشمی شیخ شبانی، زهرا شیرازی صفحات 79-122

    امروزه تحت تاثیر عصر مدرن و دسترسی آسان و جهانی به فناوری های جدید ارتباطی، در نگرش سنتی نسبت به سبک پوشش تغییراتی رخ داده است؛ بنابراین هدف اصلی این مقاله بررسی رابطه استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی و مصرف گرایی با سبک پوشش دانش آموزان دختر است. دیدگاه های نظری وبلن، زیمل، بودریار، کاستلز، مک لوهان و گربنر در چارچوب نظری استفاده شده است. این تحقیق از نوع کمی و پیمایشی با ابزار پرسشنامه محقق ساخته بوده است. جامعه آماری شامل دانش آموزان دختر متوسطه مدارس دولتی و غیردولتی شهرستان ماهشهر به تعداد 10012 نفر است که از طریق فرمول نمونه گیری کوکران 400 نفر به عنوان نمونه تعیین و با استفاده از روش طبقه ای متناسب با حجم انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. ضریب پایایی از طریق محاسبه روش آلفای کرونباخ برای مفاهیم سبک پوشش 0/70 و مصرف گرایی 0/93 برآورد شده است. میانگین متغیرهای اصلی تحقیق شامل سبک پوشش40/03، مدت استفاده از شبکه های اجتماعی4/12، میزان استفاده از شبکه های اجتماعی 6/16 و مصرف گرایی 76/56 به دست آمده است. نتایج ضریب همبستگی پیرسون نشان می دهند بین مدت زمان استفاده از شبکه های اجتماعی و سبک پوشش از یکسو، بین میزان استفاده از شبکه های اجتماعی و سبک پوشش از سوی دیگر، و نهایتا بین مصرف گرایی و سبک پوشش رابطه مستقیم، مثبت و معنی داری وجود دارد.همچنین، نتایج تحلیل رگرسیونی، اثر متغیر مصرف گرایی را با 0/316درصد به عنوان تنها متغیر پذیرفته شده و تاثیرگذار بر سبک پوشش نشان می دهد. درنهایت از طریق آزمون T رابطه معنادار بین متغیر مقطع تحصیلی و سبک پوشش تایید شد و بین متغیر نوع مدرسه و سبک پوشش رابطه معناداری وجود نداشت.

    کلیدواژگان: سبک پوشش، شبکه های اجتماعی، مصرف گرایی
  • محمدحسن شربتیان*، مرضیه رضازاده، سامره علیزاده خانقاهی صفحات 135-189

    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین مولفه های مهارت زندگی با سلامت اجتماعی است. بهره مندی از مبانی نظری کییز (سلامت اجتماعی) و نظریه یادگیری اجتماعی باندورا (مهارت زندگی) مورد نظر بوده است. رویکرد کمی و روش پیمایش (توصیفی و همبستگی) بین زنان 20 تا 45 ساله شهر فردوس در خراسان جنوبی صورت گرفته است. حجم نمونه 304 نفر به دست آمده که به روش نمونه گیری خوشه ای مبتنی بر تصادفی ساده بوده و با تکیه بر پرسشنامه استانداردشده اطلاعات جمع آوری شده است. یافته ها بر اساس نرم افزار Spss22 و آمار توصیفی و استنباطی مورد تحلیل قرارگرفته است. میزان آلفای کرونباخ مهارت زندگی (740 /0) و سلامت اجتماعی (716/0) به دست آمده است. نتایج نشان می دهد که میانگین مهارت زندگی (261/3) و سلامت اجتماعی (281/3) بالاتر از حد متوسط بوده است در بین مولفه های متغیر سلامت اجتماعی شکوفایی کمترین و پیوستگی بیشترین و در بین متغیر مهارت زندگی مولفه های حل مسئله و کنترل احساسات و هیجانات بیشترین و کمترین مقدار را داشته اند. درنهایت میزان همبستگی بین متغیر مهارت زندگی و متغیر سلامت اجتماعی با شدت ضعیف 245/0 در سطح معناداری 000/0 به دست آمده است. نتایج رگرسیون بیانگر این است که خرده مولفه حل مسئله و تصمیم گیری، کنترل احساسات و هیجانات روابط بین فردی، تفکر انتقادی و خلاق و خودآگاهی به ترتیب بیشترین تاثیر بر متغیر سلامت اجتماعی را داشته اند. درمجموع متغیرهای حاضر در مدل رگرسیونی در حدود (8/18 درصد) توانسته اند به تبیین سلامت اجتماعی بپردازند؛ بنابراین می توان با برنامه های اقدام پژوهانه و کاربردی در قالب آموزش های فرهنگی، اجتماعی و روانشناختی جامعه مورد مطالعه به استمرار پایدار رابطه موثر آموزه های مهارت زندگی بر سلامت اجتماعی تاکید کرد.

    کلیدواژگان: سلامت اجتماعی، مهارت های زندگی، زنان، فردوس
  • لیلا علوی* صفحات 191-225

    در بسیاری از مطالعات جامعه شناسی محیط زیست، بر هماهنگی و همسویی میان نگرش و رفتار زیست محیطی تاکید شده و آن را مسلم فرض نموده اند؛ در این بررسی ها، احتمال وجود دوگانگی در نگرش و رفتار زیست محیطی موردتوجه قرار نگرفته است و نوع نگرش زیست محیطی را تعیین کننده اساسی نوع رفتار زیست محیطی فرد دانسته اند. در این مقاله سعی بر آن است تا با مرور رویکردهای غالب جامعه شناسی محیط زیست به روش اسنادی، عوامل موثر بر شکل گیری شکاف و دوگانگی میان نگرش و رفتار زیست محیطی استخراج گردند. با بررسی اشتراکات رویکردهایی که به این دوگانگی و عوامل موثر بر آن پرداخته اند، درنهایت، بر سه دسته از عوامل جمعیت شناختی، عوامل بیرونی (مانند عوامل فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی) و عوامل درونی (مانند تقویت، دانش زیست محیطی، آگاهی، ارزش ها و نگرش ها، احساسات، اولویت ها) در راستای تبیین رفتار زیست محیطی و نیز توجیه دوگانگی نگرش و رفتار زیست محیطی تاکید شده است. درنهایت، می توان ادعا کرد که نگرش مسیولانه زیست محیطی به عنوان یک عامل درونی در کنار عوامل همسو با این نوع نگرش، منجر به شکل گیری رفتار مسیولانه زیست محیطی در افراد خواهد شد.

    کلیدواژگان: دوگانگی اجتماعی، نگرش زیست محیطی، رفتار زیست محیطی، سبک زندگی زیست محیطی
  • لیلا نصرالهی وسطی* صفحات 227-273

    توسعه پایدار جریانی پیچیده و چندبعدی بوده و دربرگیرنده عرصه های زیست محیطی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی است، به نحوی که این ابعاد با یکدیگر در تعامل و ارتباط متقابل هستند. عوامل متعددی در فراگرد توسعه پایدار نقش آفرینی کرده و قادرند جریان توسعه را تحت تاثیر قرار داده، دستیابی به آن را تسهیل و تسریع نمایند. اعتقاد بر این است که توانمندسازی جامعه ازجمله محورهای اصلی توسعه پایدار به شمار می روند. ازاین رو، تحقیق حاضر درصدد ارزیابی و تحلیل اثرات توانمندسازی اعضاء جامعه بر تسهیل در دستیابی به توسعه پایدار است. این پژوهش ازنظر استراتژی، مطالعه موردی، ازنظر فلسفه، اثبات گرا و ازنظر رویکرد، تبیینی (علت-معلولی) است. مدل عملیاتی پژوهش بر اساس مطالعات پیشین در داخل و خارج از کشور بنا شده است. داده های پژوهش از طریق پرسشنامه جمع آوری و با استفاده از تحلیل همبستگی و مدل معادلات ساختاری، با به کارگیری نرم افزارهایSPSS و LISREL آزمون شد. جامعه آماری پژوهش شامل 17853 نفر از دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه تهران است که در سال 1397 در این دانشگاه مشغول به تحصیل بوده اند. به منظور گردآوری داده ها، از روش نمونه گیری طبقه ای نسبی، از 450 دانشجوی تحصیلات تکمیلی نظرسنجی به عمل آمد است. بر مبنای تجزیه وتحلیل مسیر انجام شده، مشخص شد که توانمندسازی اعضاء جامعه از منظر اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و روانشناختی در دستیابی به توسعه پایدار از جنبه های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و زیست محیطی نقش آفرینی می کند.

    کلیدواژگان: توسعه پایدار، توانمندسازی، آموزش عالی، دانشگاه تهران
  • فرناز فخری، سیدحسین علوی*، محسن هادی طحان صفحات 255-276

    هدف تحقیق حاضر ارایه مدلی از تاثیر سرمایه اجتماعی بر گرایش اوقات فراغت ورزشی بانوان در شهر تهران بود. روش انجام پژوهش آمیخته بود، با استفاده از تکنیک دلفی پرسشنامه محقق ساخته ای در مقیاس پنج ارزشی لیکرت در مورد متغیرهای سرمایه اجتماعی و گرایش اوقات فراغت طراحی گردید و بعد از تایید روایی 8 نفر از صاحب نظران مدیریت ورزشی؛ پایایی پرسشنامه ها نیز به دست آمد. جامعه آماری شامل کلیه بانوان استفاده کننده از خدمات ورزشی بوستان های مناطق 22 گانه شهر تهران بود که بر اساس نمونه گیری خوشه ای، 5 منطقه از شهر تهران انتخاب و با نمونه گیری تصادفی 245 نفر گزینش شدند. داده های بخش کمی با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و معادلات ساختاری از طریق از نرم افزارهای spss و لیزرل مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از مدل نشان داد که ارتباطات اجتماعی، تعلق اجتماعی و سلامت اجتماعی بر گرایش اوقات فراغت بانوان تاثیرگذار است. درنهایت به مدیران شهری توصیه می شود برنامه های فراغتی در سطح شهر تهران به گونه ای طراحی گردد که به صورت یک برنامه قابل درک جهت رشد و شکوفایی شرکت کنندگان در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، اوقات فراغت، ورزش بانوان، شهر تهران
  • فریبا مددی، بهرام قدیمی*، شیوا آزادفدا صفحات 277-307

    هدف :

    از انجام این تحقیق بررسی ارتباط میان روحیه وندالیستی و شرکت زنان در فعالیت های ورزشی منتخب است. وندالیسم، پدیده ای ملموس و در عین حال، واقعیتی تلخ و گریزناپذیر است که به عنوان یکی از نمودهای زندگی اجتماعی در جامعه ی مدرن و ماشینی حضور دارد. به دلیل وجود پدیده وندالیسم در کشور قوانینی درباره نحوه مقابله با آن تدوین شده است، اما به نظر می رسد هنوز برنامه و سیاست گذاری جدی برای مقابله با این معضل اجتماعی، طراحی و تدوین نشده است. مشارکت زنان در فعالیت های مختلف اجتماعی بخشی از حقوق اجتماعی آنان تلقی می شود، اما موانع فرهنگی و اجتماعی بسیاری در این زمینه وجود دارد. مشارکت زنان در ورزش به دلیل تاثیرات آن بر سلامت جامعه دارای اهمیت بسیاری است. هدف این تحقیق بررسی ارتباط میان روحیه وندالیستی و شرکت زنان در فعالیت های ورزشی منتخب است.

    روش پژوهش: 

    پس از هماهنگی های اولیه با مسیولین کشوری نظارت بر رشته های ورزشی راکتی و تعیین جامعه آماری ورزشکاران خانم در هر رشته که دارای بیمه ورزشی معتبر و جزو آمار رسمی هر فدراسیون هستند؛ به عنوان جامعه آماری انتخاب شدند. در این پژوهش نیز با استفاده از تحلیل داده های به دست آمده و به کارگیری ترکیب روش های کمی و کیفی، تحت عنوان روش های تحقیق آمیخته استفاده شد.

    یافته ها

    برای آماره های توصیفی متغیر روحیه وندالیستی، با استفاده از سوالات اختصاصی پرسش نامه و به همراه استفاده از نمره گذاری طیف لیکرت استخراج شده اند و از روش تحلیل عاملی تاییدی هم استفاده شد. برای شاخص روحیه وندالیستی توزیع نرمال بود. درصد واریانس 18/983 و حاصل تقسیم شاخص مجذور کای بر درجه آزادی برابر با 1/86 است. شاخص های GFI, AGFI و NFI به ترتیب برابر با 0/90، 0/90 و 0/91است که نشان دهنده برازش بسیار مناسبی می باشند.

    نتیجه گیری

    هراندازه توجه به انگیزه شرکت در فعالیت های ورزشی بیشتر می شود، روحیه وندالیستی کاهش می یابد. شدت ارتباط این دو متغیر (0/402) در سطح پایینی و منفی ارزیابی می شود. نمودار همبستگی بین دو متغیر این نتیجه را تایید می کند.

    کلیدواژگان: ورزش راکتی، مشارکت ورزشی، وندالیسم
  • ژیلا مشهدی میقانی، موسی سعادتی، علیرضا جهانگیری*، سعید نریمانی صفحات 309-349

    امروزه همگام با رشد و تحول در فناوری های اطلاعاتی وارتباطی،مصرف گرایی به عنوان سبک و سیاق خاصی از زندگی معرفی شده و به مراتب مصرف کالاهای خاص و غیر ضروری در جامعه ترویج می شود که این امر، نهایتا منجر به سیر صعودی رفتارهای مصرفی و گسترش فرهنگ مصرف گرایی می گردد. در این راستا، هدف از انجام پژوهش حاضر نیز بررسی رابطه بین فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی ومصرف گرایی بوده است. در این پژوهش، از تیوری های زیمل، بوردیو، وبلن و گیدنز به عنوان چارچوب نظری بهره گرفته شده است. روش مطالعه برای جمع آوری داده ها پیمایشی می باشد. جامعه آماری مشتمل بر کلیه کارکنان دانشگاه علوم پزشکی شهرستان اراک به تعداد 450 نفر بوده است که به شیوه ی تمام شماری تمامی افراد جامعه مد نظر با استفاده از پرسشنامه ی محقق ساخته مورد پرسش و سنجش قرار گرفته اند. ضریب پایایی به دست آمده برای تمامی متغیرها، بالاتر از 0/7 بوده و به لحاظ آماری مورد تایید می باشد. مطابق یافته های توصیفی، میانگین حاصل برای متغیر میزان استفاده از فناوری اطلاعاتی و ارتباطی برابر با 40/16 و برای متغیر مصرف گرایی 50/32 برآورده شده است. نتایج آزمون همبستگی نشان داد که رابطه خطی بین متغیرهای فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی با مصرف گرایی با سطح معناداری کوچکتر از 0/05 و با اطمینان 99 درصد از نظر آماری معنادار بوده است. همچنین، نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل رگرسیونی حاکی از آن است که متغیرهای میزان استفاده از اینترنت (با ضریب بتای 0/158)، میزان استفاده از تلفن همراه (با ضریب بتای0/390)، میزان استفاده از شبکه های تلویزیونی (با ضریب بتای 0/298) و سن (با ضریب بتای 0/130)، به ترتیب بیشترین تاثیر را بر متغیر وابسته داشته اند. متغیرهای میزان استفاده از اینترنت، میزان استفاده از تلفن همراه، میزان استفاده از شبکه های تلویزیونی و سن، توانسته اند 22 درصد از تغییرات مصرف گرایی را تبیین نمایند.

    کلیدواژگان: فناوری های اطلاعاتی وارتباطی، مصرف گرایی، کارکنان دانشگاه علوم پزشکی، اراک
  • هادی نوجوان*، عباس شکیبی راد صفحات 399-413

    تکنیک EFT یکی از ابزارهای کارآمد برای ایجاد تمرکز بهتر و کاستن از استرس است. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر تمرینات EFT بر استرس دانشجویان دانشگاه افسری امام علی هنگام حضور در میدان تیر بود. بدین منظور 30 نفر از دانشجویان ورزشکار دانشگاه امام علی در این تحقیق شرکت کردند و به طور تصادفی به دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند. در مرحله پیش آزمون دانشجویان «پرسشنامه استرس- اضطراب- افسردگی (DASS-21)» را پر کردند. گروه تجربی به مدت 8 هفته به تمرینات EFT پرداختند و گروه کنترل نیز در این مدت فعالیت ورزشی خاصی انجام ندادند. پس از 8 هفته تمرین EFT، بار دیگر هر دو گروه «پرسشنامه استرس- اضطراب - افسردگی (DASS-21)» را پر کردند. تجزیه وتحلیل نتایج تحقیق با استفاده از روش های آمار توصیفی (فراوانی درصدی، میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی (آزمون شاپروپیک، تی همبسته و مستقل) با نرم افزار SPSS نسخه 24 به دست آمد. نتایج تحقیق نشان داد، گروه تجربی بعد از هشت هفته تمرین، تفاوت معنی داری نسبت به گروه کنترل در نمرات استرس داشتند (05/0 p <). به طورکلی می توان نتیجه گرفت که انجام تمرینات EFT بر روی استرس دانشجویان دانشگاه امام علی هنگام حضور در میدان تیر تاثیر مثبت معناداری دارد و می توان از این تمرینات در جهت کاهش استرس در زمان حضور در میدان تیر استفاده کرد.

    کلیدواژگان: تکنیک EFT، اضطراب، تیراندازی، استرس رقابتی
|
  • Yaqoub Badri Azarin *, Arezo Baza Monsef, Sajjad Ghadami Pages 1-26
    The purpose of this study was to investigate the relationship between managerial styles and satisfaction from the viewpoint of staff of the standard General Directorate of East Azerbaijan. This research is a descriptive-correlative study in terms of the purpose of an applied research. The statistical population of the present study is 107 staff of the standard General Directorate of East Azerbaijan. Random sampling method and sample size were determined according to Morgan's table and Cochran's formula. 86 individuals were selected. questionnaires of MLQ and JDI were used to collect information. In this research, the content validity of the questionnaire was confirmed by 10 professors. Cronbach's alpha method was used to test the internal reliability of the questionnaire, and the re-test was used for temporal stability. For data analysis, descriptive statistics method and for testing hypotheses, inferential statistics methods including Kolmogorov Smirnov test and Pearson correlation coefficient test were used for determining the relationship at a significant level of α = 0.05. The results of this research showed that there is a positive and significant relationship between managerial styles and satisfaction from employees' perspectives. There is a positive correlation between transformational leadership style, pragmatic and non-interventional with satisfaction from employee perspectives.
    Keywords: Management styles, Satisfaction, staff, standard office
  • Elham Khodadadeh *, Zahra Fathi Rezaei, Asma Ghazijahani Pages 27-44

    The aim of this study was to investigate the relationship between, reasons of tendency toward exercise and Intention to Continue Physical Activities in female adolescent students. 221 female adolescent students of East Aderbayjan province aged 18-12 years in 2018-2019 were selected by multistage cluster sampling and completed exercise continuity and Measuring tendency toward exercise questionnaires. The collected data were analyzed by SPSS24 software. The findings showed that There is a positive and significant relationship between the environment and those around, as well as filling leisure time as reasons for the tendency to exercise and intention to continue physical activities. Or the Fatahs also showed that there is no significant relationship between gaining health as well as culture and media with the intention to continue physical activities. Based on this and in general, it can be said that the reason for a person's tendency to exercise and the purpose and motivation of people to participate in physical activities, can be a predictor of the desire to continue exercising.

    Keywords: girl adolescents, Intention to Continue, reasons of tendency, sport
  • Javad Baghaei Sarabi, Bahram Ghadimi, Behzad Soheili * Pages 28-59

    The main objective of this research was to investigate the empirical relationship between the performance of national sport and national identity of the students. For this purpose, four performance positions were diagnosed, including success while expecting success, success while expecting failure, failure while expecting success, and failure while expecting failure. For national identity also was considered four modes or status: "Self-centered reinforced national identity: national glory, "Self-centered weakened national identity: national shame, Anti-stranger reinforced national identity: national pride, and Anti-stranger weakened national identity: national embarrassment. Content validity was used to determine the validity of the researcher-made questionnaire, and internal consistency reliability and Cronbach's alpha coefficient were used to determine its reliability. The statistical population includes undergraduate and graduate students of Islamic Azad University, South Tehran Branch, 320 of whom were selected using non-proportional stratified sampling method. The results showed that, firstly, the success or failure of national sports in any case, respectively, strengthens or weakens national identity. Second, the double strengthening or weakening of national identity depends on the dominant interpretive framework of national sports performance, so that successes or failures far beyond the expectations of national sports provide the basis for strengthening or weakening national identity more than expected successes or failures. Therefore, the issue of national identity is one of the important issues and dimensions in social life that can be directly affected by the sport performance of national teams.

    Keywords: Sports Performance, National teams, Failure, Success, National Identity
  • Akbar Zareh Shah Abadi *, Hadi Akbari, Meysam Gholami Pages 45-83

    One of the most important tools that has played a very important role in changing people's lifestyles in recent decades is new communication technologies, such as media and virtual networks, which have been able to change people's lifestyles. To completely overshadow the views of the people. The purpose of this study is to investigate the relationship between anomie and attitudes toward inappropriate lifestyle in cyberspace among Yazdi citizens. Durkheim's theory was used to achieve the research objectives. The present study is based on a quantitative approach of the survey strategy type (descriptive-correlation and explanatory). The statistical population was 411051 Yazdi citizens who were examined using Cochran's formula of 384 samples by three-stage cluster sampling. The research instrument was a researcher-made questionnaire, the validity of which was determined by its form and its reliability by Cronbach's alpha - attitude to inappropriate lifestyle (0.839), virtual anomie (0.708) and social anomie (0.741) - Has been achieved. Also, Spss24 and Amos24 software were used to analyze the research data and descriptive and inferential statistics were used to analyze the findings. Findings showed that the most types of cyberspace use are related to Instagram (2.85), Telegram (2.13), WhatsApp (1.89) and websites (1.07), respectively, and the lowest use of this the space is related to Soroush (0.02), WeChat (0.04) and Line (0.08), respectively. The level of inappropriate lifestyle attitudes in cyberspace among Yazdi citizens is moderate (35.93), social anomie (19.01) and virtual anomie (15.80), both of which are above average in Yazd society. Also, the average total anomie is equal to (34.79) is moderate. There is a positive and significant relationship between social and virtual anomie and inappropriate lifestyle attitudes in cyberspace (0.0001). Regression analysis also showed that 32% of the variance of inappropriate lifestyle attitudes in cyberspace is explained by the anomie variable in space. It seems that in the current situation, one of the main factors in the structural changes of societies are virtual social networks, which cause a rapid change in social structures, and this can be harmed by the anomie in cyberspace and social space. Be fertile. With practical training, we can play a constructive role in changing it.

    Keywords: virtual anomie, anomaly, Cyberspace, Lifestyle
  • Karim Rezadost *, Seyed Esmaeil Hashemi Sheikh Shabani, Zahra Shirazi Pages 79-122

    Consumerism is a feature of western lifestyles that has emerged since the industrial revolution. Consumerism has become a global phenomenon under the influence of the process of globalization and the global media. On the other hand, considering that the concern of higab and covering is inherent and is emphasized in all divine religions, especially islam, and in fact it is considered a divine command, it can be seen that in the society, some girls do not observe the appropriate dress of the society, which is related to the entry into the modern era and easy and universal access to new communication technologies. Therefore, the main purpose of this article is to investigate the relationship between virtual social networks and consumerism with the clothing style of female students in the statistical population. This research is a quantitative and survey type and a questionnaire technique has been used to collect deta. The statistical society of the study includes all female high school students in public and non-public schools in mahshahr. Through the Cochran sampling formula, 400 people were determined as the sample size. They were randomly selected and examined using the stratified method according to the volume. Overall, the results of statistical activity, using pearson correlation coefficient, the significant relationship between the variables of duration of use virtual networks, the use of virtual networks, the use of virtual networks and consumerism with the style of coverage has been confirmed. Also, the results of stepwise regression analysis show the effect of the consumerism variable with 0/316% as the only accepted variable and affect the coverage style.

    Keywords: Cover style, Consumerism, Social networks
  • Mohammadhasan Sharbatian *, Marziey Rezazadeh, Samereh Alizadeh Khaneghahi Pages 135-189

    Learning life skills can affect how a person functions in the social relations of his or her thinking towards a community called social health. The purpose of the present study was to determine the relationship between effective life skills components and social health. The theoretical approach in this study is to benefit from the theoretical basis of Keyes social health and the theoretical foundations of Bandora’s social learning for life skills. In this study, using a descriptive survey and correlation method, 20-45 year-old women in Ferdows with a sample size of 304 were selected randomly. The findings were analyzed using the standardized questionnaire Spss22. Face validity and reliability of questions were used. Cronbach's alpha for life skills (0.740) and social health (0.716) were used. The results show that mean life skills (2.37) and social health (1.94) were lower than average based on Likert range (1 to 5).The results of the research hypotheses indicate that the reinforcement of life skills teachings and its components based on significant positive relationships has a weak effect on women's social health. Regression results indicate that the components of problem solving, interpersonal relationships, emotional and emotional control, self-awareness, and critical and creative thinking have the highest correlation coefficient (Beta) with social health, respectively; Life skills and its components (about 0.22) have been able to explain social health. The components of problem solving, interpersonal self-awareness, emotional and emotional control, and critical and creative thinking are indirectly affecting social health, respectively.Therefore, by researching cultural and social programs at the city level, it can be emphasized to reinforce the continuing impact of life skills teachings on women's social health.

    Keywords: Social Health, Life skills, Women, Ferdows
  • Leila Alavi * Pages 191-225

    Many studies of environmental sociology have emphasized the coherence between attitudes and behaviors of the environment and taken it for granted; In these studies, the possibility of a dichotomy in environmental attitudes and behavior has not been considered and the type of environmental attitude has been considered as a fundamental determinant of the type of environmental behavior of the individual. In this article, by reviewing the dominant approaches of environmental sociology and using documentary research, the factors affecting the formation of gaps and dichotomies between attitudes and environmental behavior are extracted. By examining the commonalities of the approaches that have addressed this duality and the factors affecting it, finally, on three categories of demographic factors, external factors (such as cultural, social and economic factors) and internal factors (such as reinforcement, environmental knowledge, awareness, Values and attitudes, feelings and priorities) have been emphasized in order to explain environmental behavior and also to justify the duality of environmental attitudes and behavior. Finally, it can be claimed that environmentally responsible attitude as an internal factor along with factors consistent with this type of attitude, will lead to the formation of environmentally responsible behavior in individuals.

    Keywords: social duality, environmental attitude, environmental behavior, environmental life style
  • Lila Nasrollahi Vasati * Pages 227-273

    Sustainable development is a complex and multidimensional process and includes environmental, economic, social and political areas, so that these dimensions interact with each other. Numerous factors map the process of sustainable development and are able to influence the flow of development, facilitate and accelerate its achievement. It is believed that community empowerment is one of the main axes of sustainable development. Therefore, the present study seeks to evaluate and analyze the effects of empowering community members on facilitating the achievement of sustainable development. This research is strategic in terms of case study, in terms of philosophy, positivist and in terms of approach, explanatory (cause-effect). . The operational model of the research is based on previous studies at home and abroad. Research data were collected through a questionnaire and tested using correlation analysis and structural equation modeling using SPSS and LISREL software. The statistical population of the study includes 17853 graduate students of the University of Tehran who were studying in this university in 1397. In order to collect data, 450 graduate students were surveyed by relative class sampling method. Based on the analysis of the path, it was found that empowering members of society from an economic, social, cultural, political and psychological perspective plays a role in achieving sustainable development in economic, social, political and environmental aspects.

    Keywords: Sustainable development, Empowerment, Higher Education, University of Tehran
  • Farnaz Fakhri, Seyed Hossein Alavi *, Mohsen Hadi Tahan Pages 255-276

    The purpose of this study was to present a model of the impact of social capital on women's sports leisure in Tehran. Using Delphi technique, a researcher-made questionnaire was designed on the variables of social capital and leisure orientation, and after confirming the validity of 8 sports management experts, the reliability of the questionnaires was obtained. The statistical population consisted of all women using sports services in the parks of 22 districts of Tehran. Based on cluster sampling, 5 districts of Tehran were selected and 245 people were selected by random sampling. Quantitative data were analyzed using Pearson correlation coefficient and structural equations through SPSS and Lisrel softwares. The results of the model showed that social communication, social belonging and social health have an impact on women's leisure tendency. Finally, urban managers are advised to design leisure programs in Tehran in such a way that an understandable program is considered for the growth and prosperity of the participants.

    Keywords: Social Capital, Leisure Time, Women's Sport, Tehran
  • Fariba Madadi, Bahram Gadimi *, Shiva Azadfada Pages 277-307
    Purpose

    Women's participation in various social activities is considered part of their social rights, but there are many cultural and social barriers. Women's participation in sports is very important because of its impact on public health. The aim of this study was to investigate the relationship between vandalism and women's participation in selected sports activities.

    Method

    After initial coordination with the national authorities, monitoring of sporting sports, and determining the statistical population of female athletes in each field who have valid sports insurance and are among the official statistics of each federation were selected as statistical population. In this research, using the analysis of the obtained data and using a combination of quantitative and qualitative methods, it was used as a mixed research method.

    Findings

    For the descriptive and variable statistical descriptive statistics, the questionnaire was extracted using specific questions of the questionnaire and along with the use of score scores, and the confirmatory factor analysis method was also used. For vandalism, the decoration was normal. The variance percentage is 18.983 and the result of dividing the chi-square index by the degree of freedom is 1.86.

    Results

    The more attention is paid to the motivation of the company in sports sports, the lower the vandalism spirit. The intensity of the relationship between these two variables (-0.402) is evaluated at low and negative levels. The correlation diagram between the two variables confirms this result.

    Keywords: Rocket Sports, Sport Participation, Rocket Sports Vandalism
  • Jila Mashhadi Miqani, Mousa Saadati, Alireza Jahangiri *, Saeed Narimani Pages 309-349

    Today, along with the growth and development of information and communication technologies, consumerism is introduced as a special style and context of life and the consumption of special and unnecessary goods is promoted in society, which ultimately leads to an upward trend in consumer behaviors and The culture of consumerism is spreading. In this regard, the purpose of this study was to investigate the relationship between information and communication technologies and consumerism.  In this research, the theories of Simmel, Bourdieu, Veblen and Giddens have been used as a theoretical framework. The study method for data collection is survey. The statistical population consisted of all the staff of Arak University of Medical Sciences, numbering 450 people, who were interviewed by a researcher-made questionnaire using a researcher-made questionnaire. The obtained reliability coefficient for all variables is higher than 0.7 and is statistically confirmed. According to the descriptive findings, the average result for the variable of information and communication technology use is 40.16 and for the consumerism variable are 50.32. The results of correlation test showed that the linear relationship between the variables of information technologies and communication with consumerism with a significance level of less than 0.05 and with 99% confidence was statistically significant. Also, the results of regression analysis indicate that the variables of Internet usage (with beta coefficient of 0.158), mobile phone usage (with beta coefficient of 0.390), TV network usage (with beta coefficient of 0.298 and age (with beta coefficient of -1/130), respectively, had the greatest effect on the dependent variable. The variables of internet usage, mobile usage, TV usage and age have been able to explain 22% of the changes in consumerism.

    Keywords: Informational Communication Technologies, Consumerism, Staff of Medical Science University, Arak
  • Hadi Nojavan *, Abbas Shakibi Rad Pages 399-413

    The EFT technique is one of the most effective tools for better concentration and stress relief. The aim of the present study was to investigate the effect of EFT exercises on stress of Imam Ali Officer University students while attending shooting field. For this purpose, 30 student-athletes of Imam Ali University participated in this study and were randomly divided into experimental and control groups. In the pre-test phase, students completed the Stress-Anxiety-Depression Inventory (DASS-21). The experimental group practiced EFT for 8 weeks and the control group did not perform any specific exercise during this period. After 8 weeks of EFT training, both groups again completed the Stress-Anxiety-Depression Inventory (DASS-21). Analysis of research results was performed using descriptive statistics (percentage frequency, mean and standard deviation) and inferential statistics (Shapiro-Wilk test, dependent and independent t-test) with SPSS software version 24. The results showed that the experimental group had a significant difference in stress scores after eight weeks of training compared to the control group (P <0.05). In general, it can be concluded that EFT exercises have a significant positive effect on the stress of Imam Ali University students while attending the shooting field and these exercises can be used to reduce stress while attending the shooting field.

    Keywords: EFT technique, Anxiety, Shooting, Competitive stress