فهرست مطالب

تحقیقات بازاریابی نوین - سال دهم شماره 4 (پیاپی 39، زمستان 1399)

فصلنامه تحقیقات بازاریابی نوین
سال دهم شماره 4 (پیاپی 39، زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • شهریار عزیزی*، پانته آ فاطمی، سیدمیلاد حسینی صفحات 1-16
    مطالعه حاضر، در پی آن است تا با استخراج نقشه سلسله مراتبی ارزش برند شبکه اجتماعی اینستاگرام با استفاده از نظریه ابزار هدف و فن نردبانی بینش و اطلاعات جدیدی را برای کسب وکارهایی فراهم آورد که از این شبکه استفاده می کنند و یا در آینده قصد دارند از آن استفاده کنند. جامعه این مطالعه دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی تهران است که از اینستاگرام استفاده می کنند. درمجموع 11 مصاحبه عمیق و رودررو انجام شد و پس از تحلیل مصاحبه ها 49 نردبان استخراج شد که با تحلیل و بررسی روابط مستقیم و غیرمستقیم محتوای آنها 19 عنصر شامل 6 ویژگی، 9 پیامد و 4 ارزش شناسایی شد و نقشه تجمعی سلسله مراتبی ارزش ترسیم شد. از میان زنجیره های موجود در این نقشه «دسترسی آسان و فیلترنبودن، ایجاد لحظات خوش و سرگرمی، معاشرت و هم صحبتی، داشتن احساس مثبت و خوب، شادی و خوشحالی» و «به اشتراک گذاری تصاویر، ایجاد لحظات خوش و سرگرمی، معاشرت و هم صحبتی، داشتن احساس مثبت و خوب، شادی و خوشحالی» بیشترین تداعی را داشته اند.
    کلیدواژگان: اینستاگرام، فن نردبانی، نقشه سلسله مراتبی ارزش، نظریه ابزار هدف.‏
  • امیرمحمد فکور ثقیه*، مهدی قوی هیکل، ریحانه ایلانی صفحات 17-36

    امروزه عوامل متعددی مانند رشد سریع فناوری، افزایش رقبا، تغییر سلایق مشتریان، فضای کسب وکار و عملکرد سازمان ها را تحت تاثیر قرار داده است. در چنین شرایطی، برنامه ریزی برای تاثیرگذاری بر رفتار خرید مشتریان یکی از اهداف هر سازمانی محسوب می شود؛ بنابراین، بررسی متغیرهای اثرگذار بر آن می تواند راهنمای مدیران در جهت بهبود سازمان باشد. هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر نیاز مصرف کنندگان بر منحصربه فردبودن رفتار خرید آنها به واسطه خودابرازی و خودنمایی است. پژوهش حاضر، ازحیث ماهیت توصیفی تحلیلی و ازنظر هدف کاربردی است. روش جمع آوری اطلاعات نیز میدانی و پیمایشی (با استفاده از پرسشنامه) و از نوع فرضیه آزمایی است. روایی صوری پرسشنامه را پنج نفر از استادان دانشگاه تایید کردند و پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ تایید شد. مدل معرفی شده با استفاده از نمونه ای 385تایی از مشتریان خودروهای لوکس در مشهد که با روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند و با استفاده از روش معادلات ساختاری و نرم افزار آموس آزمون شده است. یافته های پژوهش تاثیر مثبت معنادار نیاز به منحصربه فردبودن بر رفتار خرید مشتریان را به صورت مستقیم و غیرمستقیم (به وسیله متغیرهای میانجی خودابرازی، خودنمایی) نشان می دهد. همچنین خودابرازی و خودنمایی نیز تاثیر معناداری بر رفتار خرید مشتریان دارند؛ بنابراین، می توان گفت افرادی که می خواهند نسبت به دیگران متفاوت باشند، تصویر دلخواه خود را به سایرین القا کنند و یا در پی کسب جایگاه اجتماعی خاصی هستند، ذهنیت و احساسی در آنها شکل می گیرد که تمایل بیشتری به انتخاب و خرید محصولات لوکس از خود نشان می دهند.

    کلیدواژگان: نیاز به منحصربه فردبودن، رفتار خرید مشتریان، خودابرازی، خودنمایی.‏
  • سید محسن موسوی، سید فتح الله امیری عقدایی* صفحات 37-54

    از مهمترین پیامدهای چهارمین انقلاب صنعتی، دیجیتالیزه شدن محیط کسب وکار و گسترش بازاریابی داده محور می باشد که پیامدهای این تحولات تاثیرات عمیقی بر تحقیقات بازاریابی خواهد داشت. هدف این پژوهش شناسایی ویژگی یا مولفه های ارزش از میان حجم انبوه نظرات مشتریان در شبکه های مجازی با استفاده از یادگیری ماشین جهت تحلیل کلان داده ها، با رویکرد بازاریابی پیشبینانه که متناسب با فضای موجود است می باشد. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی، از نظر روش گردآوری داده ها توصیفی-پیمایشی و از نظر اجرا کیفی-کمی (آمیخته) است. بدین منظور صنعت گردشگری به عنوان مطالعه موردی انتخاب و تعداد 8290 نظر از مشتریان در این رابطه از بستر اینترنت جمع آوری و با استفاده از دو روش مختلف «خوشه بندی داده ها» و «استخراج قوانین انجمنی»، مولفه های ارزش، استخراج می گردند. نتایج پژوهش در قسمت خوشه بندی شامل شناسایی 20 مولفه ارزش در رابطه با ارزش های مورد نظر گردشگران می باشد؛ همچنین با استفاده از روش دوم (قوانین انجمنی)، هفت قانون از میان دانش پنهان، در روابط بین عبارات بکار برده شده در نظرات گردشگران استخراج گردید. بطور کلی نتایج نشان می دهد با استفاده از تحلیل کلان داده ها و یادگیری ماشین، انجام فرآیند «تحقیقات بازاریابی» با سرعت و دقت بالاتر و هزینه نسبی کم تر امکان پذیر است.

    کلیدواژگان: کلان داده، تحقیقات بازاریابی، انقلاب صنعتی چهارم، یادگیری ماشین، خلق ارزش
  • سهیلا خدامی*، سعید جعفری نیا، حامد خلیلی صفحات 55-80

    برندهای مختلف برای برقراری رابطه مشتری-برند در شبکه های اجتماعی به منظور ارتباط، ترویج و تبلیغ محصولات جدید خود به مشتریان و تشویق آنها به مشارکت، «جامعه های برند» خود را ایجاد کرده اند. جوامع برند نوعی ابزار بازاریابی است که تبادلات اجتماعی بین مشتریان را تسهیل می کند. هدف از اجرای این پژوهش، بررسی نحوه مشارکت مشتری در همکاری در برندسازی در رسانه های اجتماعی مبتنی بر انگیزاننده موثر است. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش، توصیفی-پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانشجویان دانشگاه خوارزمی است که در یکی از رسانه های اجتماعی دارای حساب کاربری هستند؛ از میان آنها 216 نفر از طریق روش نمونه گیری در دسترس برای نمونه انتخاب شدند و داده ها از طریق پرسشنامه استاندارد جمع آوری شدند. تحلیل داده ها با استفاده از روش مدل سازی معادلات ساختاری در نرم افزار PLS انجام شد. نتایج نشان داد انگیزه مشارکت (انگیزه های ایجاد رابطه، جستجوی سرگرمی، جستجوی اطلاعات و زیبایی شناسی بصری) بر مشارکت مشتری در جامعه برند در رسانه های اجتماعی تاثیر مثبت دارد و مشارکت مشتری در جامعه برند رسانه های اجتماعی بر اعتماد به برند، وفاداری به برند و تبلیغات دهان به دهان الکترونیک اثر دارد؛ ولی تاثیر تبلیغات دهان به دهان الکترونیک در جامعه برند رسانه های اجتماعی بر همکاری در برندسازی تایید نشد.

    کلیدواژگان: همکاری در برندسازی، مشارکت مشتری، اعتماد به برند، وفاداری به برند، تبلیغات دهان به دهان الکترونیکی
  • هانیه محمدزاده طاهری، علی حاجیها*، احمد روستا، عباس خورشیدی صفحات 81-98

    پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی پذیرش خدمات درمانی نوآورانه با روش آمیخته اکتشافی انجام شد. در بخش کیفی از طراحی ظاهرشونده نظریه داده بنیاد استفاده شد. داده های بخش کیفی با انجام 18 مصاحبه عمیق با استادان بازاریابی، متخصصان حوزه پزشکی و همچنین 20 مصاحبه با مشتریان بانک خون بند ناف موسسه رویان به دست آمد و با استفاده از کدگذاری باز تحلیل شد. برای روایی بخش کیفی، از بررسی به وسیله اعضای پژوهش، مشارکتی بودن و سه سویه سازی و برای بررسی پایایی، از پایایی بازآزمون و دو کدگذار استفاده شد. درنهایت الگوی مفهومی با 7 مقوله اصلی شامل کیفیت خدمات، ویژگی های خدمت، ادراک پذیرندگان، عوامل فردی، ویژگی های نوآوری، گروه های مرجع و منابع اطلاعاتی، 22 مقوله فرعی و 93 مفهوم طراحی شد. نتایج بخش کیفی به طراحی 7 گزاره علمی منجر شد که در بخش کمی بررسی شد. در بخش کمی با استفاده از پرسشنامه 93 گویه ای محقق ساخته، داده ها از 404 مشتری موسسه رویان با استفاده از نمونه گیری تصادفی ساده جمع آوری شد. برای تعیین روایی و پایایی از روایی همگرا و واگرا و آلفای کرونباخ استفاده شد و داده ها با استفاده از معادلات ساختاری آزمون شد. مشخصه های نیکویی برازش نشان داد داده ها با ساختار عاملی مدل طراحی شده برازش مناسبی دارد و الگو تایید می شود.

    کلیدواژگان: بانک خون بند ناف، خدمات نوآورانه، آمیخته اکتشافی، طراحی ظاهرشونده. ‏
  • مژده افلاکی جوبنی، کامبیز حیدرزاده*، روح الله زابلی، محمدحسن بهزادی صفحات 99-126

    هدف از این پژوهش، شناسایی پدیدارشناسانه جو (فضای) مراکزخرید -به عنوان یک پدیده کمتر شناخته شده- و رفتار خرید مشتریان از مراکزخرید چند منظوره بود. به طور کلی هدف از این پژوهش کشف معنای جو(فضای) مراکزخرید از نظر مشارکت کنندگان(آزمودنی ها) می باشد. این پژوهش با رویکرد کیفی و روش پدیدارشناسی انجام شد. نمونه پژوهش را 12نفر از خبرگان و مراجعین به مال تشکیل دادند که با روش نمونه گیری هدفمند چندگانه به صورت گلوله برفی، انتخاب شده بودند.گردآوری داده ها با استفاده مصاحبه عمیق و با بهره گیری از راهنمای مصاحبه جمع آوری شد. در مرحله ی تحلیل داده ها از طریق روش پدیدارشناسی توصیفی، کدهای اولیه(توصیفی)، درون مایه فرعی و درون-مایه اصلی استخراج شد. بر اساس یافته های پژوهش، جو (فضای) مراکزخرید از هفت درون مایه اصلی شامل فضا و طراحی بیرونی مرکزخرید/مال، فضا و طراحی درونی مرکزخرید/مال ، کالاپردازی بصری، متغیرهای انسانی، ترکیب بهینه مستاجران در مال، توجه به ابعاد/فضاهای غیر تجاری در مال و حواس چندگانه تشکیل دادند. از دیدگاه مشارکت کنندگان تجربه ارزیابی از مال از پنج درون مایه اصلی شامل: سازگاری با خود، سازگاری کارکردی، برداشت و نگرش مشتریان، تاثیرگذاری عوامل محیطی، مسئولیت اجتماعی تشکیل شده اند و رفتار خرید مشتریان مراکزخرید از شش درون مایه اصلی شامل: حس خرید لذت بخش و حس خرید کارکردگرایانه، بازدید مجدد از مال، تجربه مشتری، ریسکهای ادراک شده، تبلیغات و پروموشن در مال ها تشکیل شده بود. بر اساس تجارب زیسته مشارکت کنندگان (آزمودنی ها) تبیین جو(فضا) مراکزخرید بر رفتارخرید مشتریان و ارزیابی آن ها از مراکزخرید موثر و همچنین موفقیت مراکزخرید و وفاداری مشتریان به مال ها نیازمند توجه به مولفه های جو(فضا) مراکزخرید/مالها است.

    کلیدواژگان: پدیدارشناسی، تجربه زیسته، جو (فضای) مراکزخرید، مالها، رفتار خرید مشتریان
  • جبار باباشاهی*، محمد عربی، میثم شفیعی صفحات 127-150

    اینترنت، رسانه های اجتماعی، برنامه های تلفن همراه و دیگر فناوری های ارتباطات دیجیتال بخشی از زندگی روزمره مردم در سراسر جهان شده اند. براساس آمارهای اخیر منتشرشده در ژانویه 2020، تعداد کاربران فعال اینترنت در دنیا 4.54 میلیارد نفر است که 59درصد از جمعیت جهانی را شامل می شود[1]؛ ازاین رو، کسب وکارها برای رقابت در عرصه تجارت مجبور به بازاریابی و حضور در فضای دیجیتال هستند. باتوجه به اهمیت موضوع بازاریابی دیجیتال و افزایش توجه و نیاز شرکت ها و سازمان ها به این حوزه و نقش مهم مدیر بازاریابی دیجیتال در دست یابی سازمان ها و شرکت ها به موفقیت، پژوهش حاضر با هدف طراحی مدلی به منظور تعیین شایستگی مدیران بازاریابی دیجیتال انجام شده است. این پژوهش ازنظر هدف کاربردی است و با استفاده از روش تحلیل مضمون انجام شده است. نمونه گیری استفاده شده در این پژوهش، نمونه گیری خوشه ای و با شیوه نمونه گیری گلوله برفی بود. مبنای اصلی جمع آوری اطلاعات، انجام مصاحبه های عمیق با خبرگان، مدیران و متخصصین حوزه بازاریابی دیجیتال (شرکت های فعال در حوزه خرده فروشی اینترنتی، فناوری اطلاعات، رسانه های دیجیتال، مخابرات، آموزش الکترونیک و...) تا دست یابی به اشباع نظری بوده است. درمجموع، 17 مصاحبه انجام شد. پس از جمع آوری اطلاعات، کدهای مربوط به مصاحبه های مکتوب با استفاده از روش تجزیه وتحلیل مضمون تحلیل شدند. یافته های پژوهش که پس از انجام مراحل سه گانه کدگذاری باز، محوری و انتخابی، مدل نهایی پژوهش است، نشان می دهد مدل شایستگی مدیران بازاریابی دیجیتال با 114 کد و 26 مفهوم در سه مقوله شایستگی های فنی تخصصی، شایستگی های انسانی رفتاری و شایستگی های تحلیلی شکل گرفت. مدل احصاشده قابلیت ارایه پیشنهادهای ارزنده درزمینه طراحی نظام جذب و انتخاب نیرو البته با رعایت ملاحظات بومی سازی ، نیازسنجی آموزش، بازتعریف نظام ارزیابی عملکرد، بهینه سازی نظام مدیریت مسیر شغلی و... را دارد.



    کلیدواژگان: بازاریابی دیجیتال، شایستگی، مدل شایستگی، مدیر بازاریابی دیجیتال
  • منیژه حقیقی نسب*، راضیه کامیابی صفحات 151-172

    امروزه جایگاه یابی برند به عنوان مولفه ای حساس و مهم در بازاریابی رقابتی، از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. از این منظر، درک و شناخت جایگاه برند و همچنین مفاهیم آن به عنوان اصول درخورتوجهی برای بقای برند شناخته می شوند . این پژوهش، میدانی است و هدف آن، جایگاه یابی برند محصولات آرایشی از دیدگاه مصرف کنندگان ایرانی است. متغیرهای منتخب پژوهش برگرفته از مطالعات پیشین با روش نقشه ادراکی با داده های حاصل از پرسشنامه ساختاریافته آزمون شد. براساس نتایج به دست آمده از آزمون ها و نقشه های ادراکی ترسیم شده، برندهای خارجی مطالعه شده از جایگاه بالاتری نسبت به برندهای داخلی در ذهن مصرف کنندگان برخوردارند. کیفیت، قیمت، تنوع محصولات و شهرت برند در تمامی ابعاد برتری خود را در تصویر ذهنی مصرف کنندگان نسبت به برندهای آرایشی خارجی نشان دادند. توصیه به برندهای داخلی این است که جایگاه برند خود در این بازار پرتنش رقابتی را براساس یافته های این پژوهش ارتقا دهند و نقشه های ادراکی از برند خود را به طور منظم و مستمر تهیه کنند.

    کلیدواژگان: بازاریابی، برند، جایگاه یابی، نقشه ادراکی
|
  • Shahriar Azizi *, Pantea Fatemi, Seyedmilad Hosseini Pages 1-16
    This study aims to outline the reasons behind using Instagram to provide insights and new information to businesses that are using it or will use it in the future, by deriving a Hierarchical Value Map (HVM) using the means-end theory and laddering technique. The statistical population of this study was students of Shahid Beheshti University of Tehran who were using Instagram. A total of 11 in-depth and face-to-face interviews were conducted and after analyzing the interviews, 49 ladders were extracted. By analyzing the direct and indirect relationships of their content, 19 elements including 6 features, 9 consequences, and 4 values ​​were identified and a hierarchical cumulative value map was developed. Among the chains of the map, easy access and not being filtered, creating fun and entertaining moments, socialization and fellowship, having a positive and good feeling, joy and happiness, and sharing pictures had the most association.
    Keywords: Instagram, Laddering technique, Hierarchical Value Map, the Means-End Theory.‎
  • Amir Mohammad Fakoor Saghih *, Mahdi Ghaviheykal, Reyhane Ilani Pages 17-36

    Nowadays, many factors such as the rapid growth of technology, increasing competition, changing customers’ tastes, and business environment are affecting the performance of organizations. In such a situation, planning to influence the purchasing behavior of customers is one of the goals of any organization. Therefore, examining the variables affecting organizations can guide managers to improve the organization. The purpose of this study was to investigate the effect of consumers’ need for uniqueness on their purchasing behavior through self-expression and self-presentation. The present study was descriptive-analytical and applied in terms of nature and purpose. The methods of data collection were field and survey (using a questionnaire) and a hypothesis test. The face validity of the questionnaire was approved by five university professors and its reliability was confirmed using Cronbach's alpha. The introduced model has been tested using 385 samples of luxury car customers in Mashhad. The participants were selected by the availability sampling method and using the structural equation method through Amos software. The findings showed a significant positive effect of the need for uniqueness on customers’ purchasing behavior directly and indirectly (through the mediating role of self-expression and self-presentation). Self-expression and self-presentation also had a significant effect on customers’ purchasing behavior. Therefore, it can be said that in people who want to be different from others, to convey their desired image to others, or to seek a certain social status, a mentality and feeling is formed in them that show a greater desire to choose and buy luxury products.

    Keywords: uniqueness, Consumers’ Purchasing Behavior, self-expression, Self-presentation.‎
  • Sayed Mohsen Mousavi, Seyed Fathollah Amiri Aghdaie * Pages 37-54

    One of the most important consequences of the fourth industrial revolution is the digitalization of the business environment and the expansion of data-driven marketing. The consequences of these developments will have a profound effect on marketing research. The purpose of this study is to identify the components of value among the large volume of customer feedback in social networks using “Machine Learning” to analyze “Big Data”. This research is descriptive-survey in terms of applied purpose, qualitative in terms of data collection method and qualitative-quantitative (mixed methods) in terms of implementation. For this purpose, the tourism industry is selected as a case study and 8290 customers' opinions are collected from the Internet in this regard and the components of value are extracted using two different methods of "data clustering" and extraction of “association rules". The results of the research in the data clustering section include the identification of 20 value components in relation to the values desired by tourists. Also, using the second method (association rules), seven laws were extracted from the hidden knowledge, in the relationships between the phrases used in the opinions of tourists. In general, the results show that using Big Data analytics and “Machine Learning”, the process of “marketing research” is possible with higher speed and accuracy and lower relative cost.

    Keywords: Big Data, Marketing research, Fourth Industrial Revolution, Machine Learning, Value Creation
  • Soheila Khoddami *, Saeid Jafarinia, Hamed Khalili Pages 55-80

    Different brands have created their own brand communities to build customer-brand relationships in social networks to communicate and promote their new products to customers and encourage them to collaborate. Brand communities as a marketing tool facilitate social exchange among customers. The purpose of this study was to investigate how customer engagement is involved in effective branding collaboration in social media. This research was applied in terms of purpose and descriptive-survey in terms of method. The statistical population of the study included all students of Kharazmi University in Tehran who have an account in one of the social media. Among them, 216 students of Kharazmi University were selected through the available sampling method and the data were collected through a standard questionnaire. Data analysis was performed using the structural equation modeling method in PLS software. The results showed that engagement motivation (motivation to create a relationship, search for entertainment, information search, and visual aesthetics) had a positive effect on customer engagement in the brand community on the social media. The positive and significant impact of customer engagement in brand social media on brand trust, brand loyalty, and word-of-mouth advertising was also confirmed. But, the effect of word-of-mouth advertising in social media brand community on collaboration wasn’t confirmed.

    Keywords: Branding Collaboration, Customer Engagement, Brand Trust, Brand Loyalty, Electronic Word-of-mouth Advertising.‎
  • Hanieh Mohammadzadeh Taheri, Ali Hajiha *, Ahmad Roosta, Abbas Khorshidi Pages 81-98

    This research aimed to design a model for the acceptance of new health services based on the mixed-method exploratory analysis. In the qualitative part, the emerging design of grounded theory was used. The required data of qualitative part were obtained through 18 in-depth interviews with marketing professors and medical experts, and also 20 interviews with the customers of the Royan Institute’s Cord Blood Bank. The data were analyzed through open coding. To examine the validity of the qualitative part, the processes of member-checking, peer-checking, and triangulation were used and inter-coder reliability and test-retest were applied to measure its reliability. The final conceptual model was designed with 7 major categories (including the quality of services, the characteristics of services, perception of acceptors, individual factors, innovation features, reference groups, and sources of information), 22 subcategories, and 93 concepts. The findings obtained in the qualitative phase resulted in the development of 7 scientific propositions that were analyzed in the quantitative part. In the quantitative part, the researcher’s 93-item questionnaire was used in order to gather the data from 404 customers of the Royan Institute’s Cord Blood Bank through simple random sampling. Convergent validity, discriminant validity, and Cronbach's alpha were used to measure the validity and reliability of this part. The data were tested using structural equation modeling. Measures of goodness of fit showed that the factor structure of the designed model was suited to the data and the model was confirmed.

    Keywords: Cord Blood Bank, Innovation-based Services, Mixed-Method Exploratory Approach, Emergent Design.‎
  • Mojdeh Aflaki Jobeni, Kambiz Heidarzadeh *, Rouhollah Zaboli, Mohammad Hassan Behzadi Pages 99-126
    Purpose

    The purpose of this study was to phenomenological identify the atmosphere (space) of shopping malls - as a lesser known phenomenon - and the customers shopping behavior from multi-purpose shopping malls / malls. In general, the purpose of this study is to explore the meaning of the atmosphere (space) of shopping centers from the perspective of participants (subjects).Research

    Methodology

    This study was a qualitative approach with phenomenological method. The population of this study consist of 12 mall experts and customers who were selected by purpose method with snowball sampling. Data were collected by the deep interview guide. All the interviews were recorded and transcribed. Date were analysis similar to by grounded theory approach, the process of concepts, sub-themes and main themes was done using by Atlas.ti ver.8 software.

    Results

    This study showed that the atmosphere of shopping center/malls includes seven themes: External Variables, Internal Variables, Visual Merchandising, Human Variables, Tenant Mix, and Consideration of Noncommercial Spaces, and Multiple Sense. The mall evaluation have five themes: Self –Congruity, Functional Congruity, Customers’ Interpretation, Effectiveness of Environmental Factors, and Social Responsibility. Also, the customers shopping behavior from shopping centers and malls includes six themes: the sense of a Hedonistic Shopping, Utilitarian Shopping, Mall Patronage, Customer Experience, Comprehended Risks, and finally mall promotion and advertising.

    Discussion

    The atmosphere of shopping malls/centers influences the behavior of customers and their evaluation of shopping malls. The success of these centers and increasing customer’s loyalty dependent on attention to the atmospheric of shopping centers determinants.

    Keywords: Phenomenology Study, Lived Experience, Mall Atmospheric, Customers’ Shopping Behavior
  • Jabbar Babashahi *, Mohammad Arabi, Meysam Shafiee Pages 127-150

    The Internet, social media, mobile applications, and other digital communication technologies have become part of the daily lives of people around the world. According to recent statistics published in January 2020, 4.54 billion people worldwide are active Internet users, encompassing 59 percent of the world population. Due to the importance of digital marketing for organizations and the critical role of digital marketing managers, the purpose of the present study was to design the competency model of digital marketing managers. This research was applied in terms of purpose. The research was conducted using the thematic analysis method. The sampling used in this study was cluster and snowball sampling methods. Data collection tools were in-depth interviews with digital marketing managers and experts (in fields such as IT, Internet retail, digital media, ICT, electronic learning, etc.). A total of 17 interviews were conducted until the theoretical saturation was achieved. After collecting data, the written interview codes were analyzed. The findings of the study (after conducting the three stages of open, axial, and selective coding) indicated that digital marketing managers’ competency model was formed with 114 codes and 26 concepts in three categories including technical-specialized competencies, human-behavioral competencies, and analytical competencies. The final model could provide valuable suggestions for designing recruitment systems, conducting needs assessment, redefining performance appraisal system, optimizing career path management system, etc.

    Keywords: Digital marketing, Competency, competency model, digital marketing manager
  • Manijeh Haghighinasab *, Razieh Kamyabi Pages 151-172

    Nowadays, brand positioning has outstanding importance as a sensitive and critical component of competitive marketing. In this regard, understanding and recognition of brand positioning, as well as its concepts, are known as significant principles for brand survival. The purpose of this study which is a field research is to position the brand of cosmetics products from the perspective of Iranian consumers. The selected research variables taken from previous studies was tested by the perceptual map technique with the data obtained from a structured questionnaire. According to the results obtained from the tests and the perceptual maps, the studied foreign brands have a higher position in the minds of consumers than domestic brands. The quality, price, variety of products, and brand reputation in all dimensions showed their superiority in the mental image of consumers over foreign cosmetic brands. The recommendation to domestic brands is to promote their brand position in this hyper-competitive market based on the findings of this study and draw perceptual maps on a regular basis.

    Keywords: Marketing, Positioning, Brand, Perceptual map